PANAS BERAPI! SEL13.COM DEDAHKAN PENYELEWANGAN TERESA KOK YANG TERLAMPAU!

Apa yang berlaku yang kami akan dedahkan dibawah ini sungguh mengejutkan. Kerajaan pimpinan Khalid Ibrahim menghalang pusat daripada membina Loji Langat 2, tetapi dalam masa yang sama meluluskan sebuah projek solar yang dinamakan SOLAR PHOTOVALTAIC POWER PLANT yang kosnya mencecah RM 1 bilion.

Umum mengetahui di Selangor hari ini rakyat menghadapi masalah air yang lebih serius berbanding dengan masalah bekalan eletrik. Tetapi kenapa pula beliau menghalang kerajaan pusat menyelesaikan masalah air , tetapi beliau pula meluluskan projek solar ?

Projek ‘direct nego’ yang bernilai RM 1 bilion yang kami akan dedahkan ini melibatkan DAP, dimana Teresa Kok menerusi proksinya seorang ahli DAP,Kok Chee Keong mempunyai kepentingan dalam syarikat tersebut.

Yayasan Selangor memiliki dua keping tanah di Dengkil dan Kuala Kubu Baru. Tanah yang bernombor PT 39693 di Dengkil telah disewakan kepada kroni Dr Halimah Ali (Adun Pas Selat Klang) untuk dijadikan sekolah persendirian dengan sewa yang cukup murah.

Tanah kedua bernombor PT 521 di Kuala Kubu Baru yang menempatkan Dua Kem Bina Semangat yang disewakan kepada PLKN. Keluasan kedua-dua kawasan tanah berkenaan dianggarkan 40-50 ekar.

Pada 14 Disember 2011 , Yayasan Selangor telah menerima sepucuk surat buat kali pertama dari GOLDSINO INVESTMENT DEVELOPMENT LIMITED yang berpangkalan di Zhuhai, China, untuk menjalankan projek SOLAR PHOTOVALTAIC POWER PLANT di atas kedua-dua keping tanah tersebut untuk tempoh pajakan 25 tahun.

Apa yang mengejutkan surat yang dihantar itu adalah surat pertama , tetapi dalam surat berkenaan syarikat itu telah menyatakan ayat seperti berikut, “we would to express our sincere appreciation to Yayasan Selangor for inviting us to participating for the above project”.





Syarikat berkenaan menggunakan ayat begitu kerana dalam perbincangan awal antara mereka dengan Teresa Kok mereka telah diajar supaya menulis begitu kerana Teresa akan terselamat jika apa-apa yang boleh menyangkutkannya.

Baca seterusnya di Sel13.com

42 Responses to "PANAS BERAPI! SEL13.COM DEDAHKAN PENYELEWANGAN TERESA KOK YANG TERLAMPAU! "

  1. Sial Betul..kubur,dewan orang ramai, rumah rakyat pun diniagakan kepada jutawan2 China..

    Babi betul ..

    Ya Allah Hapuskan Babi yg tamak ini.

    ReplyDelete
  2. Akhirnya pemimpin BN terperangkap sendiri di dalam isu menurunkan harga kereta.

    Sewaktu Pakatan Rakyat mengumumkan untuk menurunkan harga kereta jika ia berkuasa, maka bisinglah pemimpin UMNO menyatakan ia langkah yang bakal memufliskan negara.

    Tetapi tiba-tiba idea penurunan harga kereta yang terkandung di dalam manifesto PR diciplak oleh UMNO/BN dan kini pemimpinnya berkata penurunan harga kereta adalah "realistik"...

    Memang UMNO BN kini sudah muflis idea dan akan muflis segala-galanya menjelang PRU13 ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gelabah ke tengok Aku Janji BN lagi gempak? Bongkoslah PR ini kali...!

      Delete
    2. Bhai takkan rakyat memilih pr hnya kerana hrga kereta akan diturunkn sebaik saja pr menang...dan takkan bn dipilih hnya kerana kerajaan akan menurunkn secara berperingkat...bhai betapa dangkalnya pemikiran lu org klu hrga kereta mnjd isu besar..pada rkyt manifesto mana yg lbh menyakinkn secara kolektif dan parti mana yg lbh menyakinkn...

      Delete
    3. Pnrunan hrga kete model dlm, bkn luar.. Bn xgelabah,tp tenang.. Pktan tpksa tggu bn umum, br mereka gelabah gubal mnfestor awan2 yg kita tahu bukan jnji, tp mnis2 shj... Allah akn mngkn bn.. Allahuakbar

      Delete
    4. MARAH NAMPAK BRO. SAYANG SGT KAT SITERESA TU YA. KAU SEDAR KE DIA TU SIAPA. ULAMAK PUN DAH KELUAR FATWA HARAM SEKONGKOL DGN DAP DAN KAU BUAT PEKAK. NAK SANGAT DILAKNAT ALLAH KE. APA NAK JADI KAU NI. TAK SEDAR2 LAGI.

      Delete
    5. Alahai mamat byk identiti ni...org crite pasal solar nko crite oasal kreta...org crite pasal tanah nko crite kapal selam...org crite pasal balak nko crite pasal batang balak anuwar...nko ni.aku sure masa nko sekolah nko fail smua subjek...apa tak nye bukak kertas biologi nko jwp sejarah...bukak kertas sejarah nko jwp geografi...apa ke sengal la lu..tu sbb jadi macai pr kot boleh dapat duit poket beli rokok dan bayar duit broadband...kalo tdk tpaksa dok kadai mamak la pakai wifi free..

      Delete
  3. Pengarah strategi PKR Rafizi Ramli berkata Pakatan Rakyat tidak akan menghentikan pemberian bayaran tunai sekiranya berjaya merampas pentadbiran negara dalam pilihan raya umum akan datang.
    Malah, Pakatan akan memberi lebih banyak bantuan tunai yang akan disalur kepada kumpulan tertentu dengan lebih khusus.

    "Tentulah ia tidak akan dipanggil BR1M. Kami tidak akan (beri secara) umum, hanya mensasarkan keluarga berpendapatan kurang RM3,000. Kami akan khususkan sasaran kepada kumpulan berbeza yang benar-benar memerlukan seperti suri rumah dan seterusnya," kataya.

    Bagaimanapun, Rafizi menegaskan bahawa Pakatan tidak akan menjadikan pemberian tunai sebagai program ekonomi utamany

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa pun boleh bhai...janji lbh mudah dari menunaikn...pada pr jika menang ia satu bonus kpd parti...tp atas keyakinan yg tipis maka apa pun boleh...

      Delete
    2. manifesto bukan janji... aku pun boleh cakap rm5k...

      Delete
    3. Hai pandai juga nak meniru BN kan. Dulu kata sama rata. Org kaya pun dapat sekarang lain pulak cakapnya. Apa pun yg kau org nak buat mesti ikhlas dan jujur.
      Kalau ada yg BN buat tu betul ckp betul. Jgn kalau BN mcmana baik pun kau org cerca mcm yg dikatakan nicky org UMNO kalau solat pun tak dpt pahala tlg org pun sia2 tak dpt pahala. Apa dia rasa dia siapa yg bolih sesuka hati menjatuhkan hukum keatas org UMNO. Allah panjangkan umor suoaya dpt bertaubat bukan terus menerus memaki hamun umno. Pencacai tolonglah nasihatkan dia.

      Delete
    4. Dol...lu boleh jwp soalan tak...apa barang lu masuk crite rafizi sotong kat sini...mamat tu mana bleh pakai...dah kantoi byk kali buat crite kencing pastu buat muka.slambe bodoh je tukar crite lain...sama la lu dol...org bukak crite teresa cock.lu bukak crite mat sotong...aduyaii dol...lu mana planet mari dol...tapi aku tahu nko mmg byk identiti...nape lu pakai anon plak skrg dol...

      Delete
  4. Satu sidang media PAS Selangor mengenai pemasangan ratusan kain rentang pelbagai bahasa oleh pihak tidak bertanggungjawab di seluruh Selangor menggunakan ayat-ayat provokasi dengan menggunakan lambang dan wajah pimpinan Pakatan Rakyat bagi menimbulkan rasa syak wasangka terhadap perjuangan Pakatan Rakyat.

    Aktivis PAS Semenyih berjaya menangkap beberapa induvidu yang sedang memasang kain rentang tersebut dan satu laporan polis telah dibuat. "Kain rentang tersebut mengambar seolah-olah ia dipasang oleh PAS dan juga DAP, sedangan kita tidak mengetahui langsung kewujudan kain rentang itu,"

    "Kesemua kain rentang itu berbentuk fitnah yang ditujukan kepada PAS yang mengatakan jika PAS memerintah hukum Islam dilaksanakan,"

    "Kita mengarahkan agar kain rentang tersebut ditanggalkan segera jika ia didapati dipasang.

    "Kita turut berharap agar rakyat tidak terpengaruh dengan fitnah yang dilakukan pada kain rentang itu,"

    Kain rentang dan risalah fitnah itu mula dikesan sejak minggu lepas, malah petugas PAS juga berjaya menangkap sekumpulan empat pemuda memasang dan mengedarkan risalah di Semenyih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maknanya pas tidak akan tunaikn jnji pas kepada ahli pas...hnys ahli pkr saja yg akan mndapat perhatian pas...hmm kena tipu lg ahli pas...

      Delete
    2. Eh betul la apa yang tertulis tu, bukanka kalau pas memerintah, hukum islam akan dilaksanakan, tak nampak pun kesalahan ayat pada kain rentang tersebut, atau hukum islam yang dicanang oleh pas selama ini bertujuan mengaburi mata rakyat walaupun sedar ia amat mustahil untuk dilaksanakan!!!

      Salam Gelombang Biru

      Nana nurgaya

      Delete
    3. Penyokong PAS dah kena tipu la nih. HUKUM Islam xmau laksana la.. PAS Penipu.. Jadi Pencacai DAP lah..

      Ahli PAS Pulau Pinang

      Delete
    4. BAGUSLAH TU. PATUT BERTERIMA KASIH DGN PEMUDA2 ITU. MCMANA PASS BUAT U TURN LAGI. INI MMG SEPATUTNYA DI GANTUNG SANA SINI. KENAPA TIBA2 RASA TAKUT PULAK. HAII ASYIK U TURN SAJA APA NAK JADI DGN ORG PASS NI. CAKAP TAK SERUPA BIKIN.

      Delete
    5. Adoyaiii...dol...lu org tgk cermin lu org sendii buat2 tekejut ke dol...kah3...lawak la lu org ni dol..mcm badut...gua vot lu otg kalo masuk maharaja lawak...tapi lu suruh la mentor lu kasi pam sikit prepaid kat gua...dia kan byk duit saman org selalu...bleh gua undi pukal...mau kalah jozan...pissss yoooo..yoo..yeyoo..alamak gagap plak...

      Delete
  5. Tu semua anwar ibrahim punya org....huru hara bakal terjadi oleh macai Pas.Dap.Pkr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini semua drama dari pencacai pembangkang, sendiri pasang, sendiri buat tak tahu, drama drama drama!!!

      Delete
  6. www.youtube.com/embed/dpNgUHs1voc

    OH YEAHHHHHH

    ReplyDelete
  7. Tiga kenderaan milik Jabatan Penerangan digunakan untuk membantu majlis perasmian pusat operasi pilihan raya BN semalam untuk kawasan parlimen Batu di Kuala Lumpur.
    Bagaimanapun, usaha Malaysiakini untuk mendapatkan ulasan rasmi mengenai kemungkinan penyalahgunaan jentera kerajaan ditolak dengan keras oleh penganjur acara terbabit.

    Kenderaan berkenaan melibatkan satu kenderaan SUV dengan pembesar suara di bumbung untuk menyiar ucapan semasa majlis tersebut. Dua kenderaan lain melibatkan satu lagi SUV dan satu van yang diparkir di lokasi berdekatan.

    Setiausaha penerangan BN Batu Rodzi Tajudin mengarahkan Malaysiakini bercakap dengan seorang yang bernama Suhaimi Yahya untuk penjelasan, dan mendakwa lelaki tersebut merupakan penganjur acara tersebut.

    Suhaimi sebelum itu dilihat berucap melalui sistem siaran dengan logo Jabatan Penerangan.

    Malaysiakini: Saya nak tanya soalan. Pasal van itu.

    Suhaimi: Kenapa?

    Malaysiakini: Adakah ia merupakan satu salahguna...

    Suhaimi: Bukan hari ini. (Tanya) lain kali, lain kali.

    Malaysiakini: Hari apa? Lain kali? Saya nak tulis pasal ni.

    Suhaimi: Mana saya tahu? You ada mata, bacalah.

    Malaysiakini: Mengapa van itu di sini?

    Suhaimi kemudiannya berhenti berjalan, berpaling dan berkata: "Eh, saya tak lepuk (kamu) sudah baguslah."

    Pada waktu itu juga, seorang lelaki yang tidak dikenali dengan memakai baju BN mendekati dan mengarahkan Malaysiakini meninggalkan kawasan itu dan menjerit: "Balik!" dan "Jangan buat kacau!".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adusss knp tak cepuk jew wartawan tu..
      U ulang i cepuk...u ulang i cepuk pastu baru tnya u dari mana...

      Delete
    2. U ulang i saman!!!!!
      BALIK!!!!Pegi melancap depan laptop tu!!!!!
      JANGAN BUAT KACAU!!!!aku tengah cium ketiak raba butuh nie.....nak goyang!!!!!
      Haaaaaahaaaaaaaaaa
      weka weka wei wei
      LU KENA CHECKMATED YO!!!!!!

      tuah

      Delete
    3. Hahha...dol lu mmg bagus la...gua rasa mcm baca novel seorang tua dikaki gunung tp yg ni version seorang gagap dicelah kaki Anu...kelakar la lu dol..siap ada ayat perbualan..kelas gituuu...tapi sygnye dol...kalo cctv pun lu pnya mentor lu kata tak boleh trima sbb ala2 besi inikan pula stakat tulisan lu ala2 cerpen...lagi la sampah...ehh mana pegi mat bongkar sampah...takkan tecekik tulang kot masa gledah sampah blkg rumah teresa...alang2 gledah tong sampah teresa tu ada tak jmpa sarung getah terpakai...alaa...teresa biasa latewww...nakal...

      Delete
    4. Alah aku ada kat situ. Beruk Malaysiakini tu tak dijemput utk majlis tu. Dia dtg menyebuk dan nak temucara Suhaimi tu. Orang cakap dgn baik suruh balik jgn buat kacau dia dok provoke. Aku pun marah tp nasib le Suhaimi dah halau dia balik. Ikut hati aku terajang dia kat situ jugak.
      Kalau majlis puak2 PR tak jemput Utusan sikit tak kacau. Wartawan beruk tu cuba buat kacau sebenarnya.

      Delete
  8. Geng,
    Ini puak Pakatoons terutama Keldaian dan Lalat Hijau kalau komen selalu keluar topik sebab fakta dalam topik kantoi hendak dijawab.Satu hari besok kita tak hairan bila jumpa mereka dan tanya dah makan ke belom,dia jawab belum mandi..alah bisa kerana biasa.Harap jangan sampai macam itu.

    ReplyDelete
  9. Ni ada cuplikan berita dari media Indonesia : www.merdeka.com

    Sila ambil perhatian...:::

    Seribu tentara pemberontak Sulu masuki Sabah : Senin, 8 April 2013 15:31:00

    Juru bicara tentara Barisan Nasional Pembebasan Moro (MNLF) asal Filipina, Emmanuel Fontanilla, kemarin mengatakan seribu pasukan bersenjata dari sebelah selatan Filipina telah berhasil menembus blokade perairan untuk masuk ke Negara Bagian Sabah, Malaysia. Mereka datang untuk bergabung dengan pemimpin pemberontak Sulu, Agbimuddin Kiram, melawan pasukan keamanan Malaysia di Lahad Datu.

    Surat kabat the Malaysian Insider melaporkan, Senin (8/4), seribu tentara Sulu itu merupakan anggota tentara Barisan Nasional Pembebasan Moro (MNLF) yang berhasil menyelinap dari pengawasan angkatan laut Malaysia dan Filipina.

    "Sebagai informasi, mereka memasuki Sabah dalam formasi kelompok-kelompok kecil," kata Fontanilla.

    Belum jelas diketahui apakah kontak senjata teranyar pada pekan lalu itu terjadi setelah pasukan baru itu datang ke Sabah atau belum.

    Lebih dari 60 pemberontak Sulu tewas setelah bertempur dengan pasukan Malaysia sejak mereka memasuki Sabah pada Februari lalu. Pasukan Malaysia juga mengklaim telah menangkap lebih dari seratus warga Sulu yang diduga punya hubungan dengan tentara pemberontak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap tuhan...polis dan atm akan mempertahankan negara kita dpd para waris peliwat negara itu!!!!
      Semoga dalang utama mati dgn kotenya bengkok ke langit!!!!

      Delete
    2. Lagi seekor sulu sudah telepas.masuk ke dalam blog ini..kok di kaberkan seekor sulu ini agak educated sedikit kerna bisa berkaliborasi sama teknoloji.internet...dikaberkan jugak seekor sulu ini berpangkat tinggi.gitu...baru diANUgerahin oppss...maap..ngak bole disamain dgn panggilan ketuanya ANUwar..kita kembali yok...hmm baru ditabalkan dgn pangkat kolonel macai nya pr oleh setan...oppsss...maafin ya..sultan bulu..opss..silap lagi dong...marahin nnti abg sabu...bulu2 ngak boleh.disebut2..sensitif yaa..bgitulah perkabarannya...permisi dong...

      Delete
  10. Yelarrtu macam lah rakyat tak tahu penyelewengan kroni kroni Umno BN memang terlampau pun,dibungkus rapi,ditutup rapat,kedap udara,disorok abis,kontrak kerajaan umno Bn pakai krona kroni konaa baring ali baba masuk kantung sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Camna dgn parti lu...bkn stakat kroni..anak branak terang2 gila harta dunia...dari pas membawa ke dap trus kepada pkr...yg dah tua nak mampos pun tak reti2 nak turun...dlu gelar hamba Allah firaun...skrg yg menggelarkan org tu apa ekk...apa yg lagi truk dari firaun ekk...takkan nak gelar makhluk tu kot....hmmm....mgkn jugak sesuai.kan...apa kata nko....

      Delete
  11. La,mana bukti,mana fotostat copy,kalau main tulis dan cakap anak kau pun bolih buat.awak tuding satu jari kat orang lain,orang akan tuding empat jari pada awak.Satu saja soalan,tolong jawab di Ktn,macam mana Cina mata sepet dapat tanah,orang kg sendiri tak dapat.Tapi kjaan diperintah Ulama konon..nak bukti..malas nak tunjuk sebab awak bukan percaya,yg percaya kelentong AI,KES 16 Sep kena tipu hidup-hidup.Kalau tak malu kepada kita semua malu sikit pada keluarga,bini,anak dan cucu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puak haram nie mabuk krn terpaksa pikul bewak homo yg tak tobat2!!!!!
      Umno dah buang najis tu...mrk kutip siap dijilat!!!
      MEROYAN LERRRRR

      Delete
  12. PAS dah jadi Kaldai Banggang.. xda ubat dah.. Pelan2 Pupus..

    ReplyDelete
  13. umno apa kisah.undang2 dia punya..itu semua boleh padam..jgn mimpi nak dapat dua pertiga....

    ReplyDelete
  14. SILA AMBIL PERHATIAN

    Pencacai PR di blog ini yang menggunakan berbagai identiti merupakan orang yang sama. Beliau ini adalah pencacai PR yang di upah oleh DAP untuk memecah -belahkan orang-orang Melayu terutama penyokong UMNO. Beliau ini bukan lah orang Melayu dan berugama Islam tetapi seorang bukan Melayu yang berugama Kristian.

    Jadi kita patut berhati-hati apabila membaca komen-komen beliau di sini dan juga di blog blog pro-UMNO yang lain.

    Terima Kasih

    ReplyDelete
  15. salah satu ayat tgna..
    Kalau kedekut, derma tak iklas tak dapat pahala.
    Nampak sangat ayat tu nak perbodohkan pengikut pas supaya bila nak pi dengar ceramah pas bawa duit banyak2 lepas tu masukkan kedalam tin milo dengan iklas dan jangan tanya lagi kemana duit tu pergi..

    ReplyDelete
  16. Syarikat yang dapat kontrak ni ada ke bumiputra involved sebagai director ke? Saya rasa tidak dan ini lah kebodohan penganut parti ajaran syaitan dan parti gay arr sebab di liwat bermula dari minda hingga ke hati disebabkan hasad dengki terhadap UMNO dan BN. Demi hasad sanggup memperbodohkan diri menyokong membabi buta terhadap pakatan rosak. mintak maaf pakatan rosak bukan nya pakatan rakyat sebab majoriti rakyat tidak sokong pakatan rakus yang di liwati minda dan tubuh badan mereka dan bersih tidak mewakili rakyat Malaysia yang cintakan kedamaian dan buka seperti negara timur tengah sampai sekarang meletop tak habis habis sehingga dalam mesjid pun di bom. Jangan lah jadi bodoh tak bolih di ajar dan pandai tak menguntungkan agama, bangsa dan negara. Itu lah PAS asal pak lebai tu semua dapat kerusi empuk agama dan kalimah Allah swt pun hendak di jual demi undi. Maka dengan ini saya akan undi UMNO dan BN sebab haram untuk undi pakatan rasuah yang telah menjual agama demi undi.

    ReplyDelete
  17. http://weaselzippers.us/?s=Solar+company+bankrupt
    http://www.weeklystandard.com/blogs/solyndra-ii-obama-touted-400-million-loan-solar-company-now-declaring-bankruptcy_647977.html
    Nanti sekejab saya tak percaya Khalid seperti Traitor in Chief tinggal White House di Washington apabila dah salur pinjaman wang 1.2 billion kena bankrupt. Kenapa kita perlu percaya Khalid apabila ada akibat tak baik untuk alam sekitar dekat dengan kilang di negara Cina selepas menghasilkan solar panel.

    ReplyDelete
  18. Malahan, mana 1 Billion wang yang datang daripada cukai yang di bayar oleh rakyat Malaysia memang tak berbaloi. GOLDSINO INVESTMENT DEVELOPMENT LIMITED yang berpangkalan di Zhuhai, China adakah peluang ini untuk bankrupt Negara Malaysia?

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!