PANAS BERAPI! HUSAM LARI TAK CUKUP TANAH BILA TUN M BERSUARA DI PUTRAJAYA!



Saya diberitahu Husam datang ke sini untuk bertanding. Semalam Nik Aziz datang ke sini. Saya sedih mereka yang dianggap ulama kerap berbohong.

Husam ini dihantar ke sini kerana percaya saya akan bertanding di Putrajaya. Semua orang tahu saya sudah bersara. Saya tidak mahu bertanding. Seluruh dunia tahu saya tidak berniat untuk bertanding.

Ini alasan untuk Husam bertanding di sini. Ini satu lagi penipuan yang datang daripada mulut orang bergelar ulama, mulut berbohong. Kononnya Pas itu Islam, Islam itu Pas. Maka tempat tak ada Pas tidak adalah Islam. Apakah 1.6 bilion orang Islam sudah tidak Islam? Sudah jadi kafir?

Niat Nik Aziz kafirkan semua orang Islam supaya dia seorang Islam. Ini sikap bongkak. Apa hak dia nak kafirkan orang UMNO? Tanpa usul periksa dia dengan mudah menuduh orang UMNO kafir.

Saya dilahir sebagai Islam membesar sebagai Islam. Saya sembahyang, puasa, zakat, menunaikan haji dan umrah.

Kalau dia nak tanya saya sembah selain Allah, kalau saya kata ya. maka saya kafirlah. Dia tak tanya pun.
Ini satu kezaliman. Islam melarang kira melakukan zalim. Al-Quran menyuruh kita menghakimi dengan adil. Adilkan kaki pembohong ini, kononya senbahyang orang UMNO tak dapat pahala? Dia pergi sembahyang pun di masjid dibuat UMNO.

Putrajaya kononnya meniru orang asing sebab ada perkataan presint. Dia ada manifesto. Manifesto tu cakap Melayu ke? Dia tak tiru orang asing. Sebab tu jalan-jalan di Kelantan tidak ada tar. Kita yang bubuh tar. Dia tak pernah tengok kot orang bubub tar atas jalan.

Kita dirikan Putrajaya kerana Kuala Lumpur begitu sesak untuk pegawai kerajaan menjalankan pentadbiran negara.

Kita awal-awal sedar. Nik aziz tak kata apa. Pas tak kata apa. Kita sedar kesesakan akan datang. Itu persedian memindahkan pegawai-pegawai di kawasan yang baik.

Kalau tak ada Putarjaya KL tak boleh bergerak.

Kereta banyak sebab orang banyak duit. Pegawai kerajaan gaji dinaikan berkali-kali. Masa saya dulu tak naik gaji. Itulah nikmat diterima.

Kita bangga orang mengunakan kereta dan banyak. Walaupun kononnya harga kereta mahal.

Pembangkang nak turun kereta sehingga RM20 ribu. Ada kereta di Malaysia harga begitu. dah ada. Kereta edar ada. Pi la beli. Nak kereta besar harga RM25,000. Bila harga murah banyak kereta atas jalan sehingga kereta tidak bergerak. Inilah orang yang tak buat kira-kira.

Pada tahun 1981 lagi kita tahu bahawa kesesakan akan berlaku di KL. Justeru kita bina Putrajaya.
Mereka kata membazir duit kerajaan. Nik aziz kata nak lelong Putrajayam Saya dah beli loceng supaya dia duduk depan masjid agar dia lelong masjid. Sekarang tak mahu lelong. Sekarang nak mai nak dirikan kerajaan.

Putrajaya bukan untuk Nik Aziz, Hadi dan sudah tentu bukan untuk Anwar.

Anwar sudah tidak ada modal.

Baru ni buat ucapan minta saya mati. Inilah kempen PKR. Itu bukan kuasa dia, kuasa tuhan. Niat buruk. Dia bolen niat, yang tentukan bukan Anwar . Dia boleh pergi ke mahkamah minta saya mati cepat.

Putrajaya bukan pembaziran ia kemudahan untuk negara yang kian maju. Kenapa Malaysia kian maju? Kerana Pas? Tengok Kelantan serambi Mekah. Malu kita, air dia tak boleh minun. Inikah Serambi Mekah. Janganlah menjatuhkan maruah Mekah. Banyak orang Arab Islam datang ke Malaysia sebab dengar Malaysia sudah maju. Negara contoh bagi negara Islam di dunia. Apakah mereka pergi ke Kelantan? Mereka datang ke KL, Putrajaya. Kagum bagaimana negara yang diperintah orang Islam dapat membangunkan.

Orang Kelantan nak dapat pekerjaan sampai mati kebuluran. Sebab itu mereka berhijrah ke negeri lain yang diperintah BN.

Kenapa tidak di Kelantan? Tak ada peluang kerja sebab kerajaan Pas tidak tahu mewujudkan pelung kerja.
Pemerintahaan di Kelantan yang mundur salah kumpulan yang kononnya tuan guru, tetapi banyak berbohong, fatwa bohing. Saya ingat dia dah nyanyuk.

Saya ni umur 87. Dia 82 nak berdiri tak boleh, tapi nak bertanding sampai bila-bila. Suruh kita tukar, tukarlah diri kau dulu.

Saya dengar kononnya calon Pas,Husam nak berdebat dengan saya. Siapa dia Husam? Umur saya dengan dia, dia masih lagi budak-budak berdebatlah dengan kawan-kawan kau yang sama umur. Jangan cabar-cabar, nak jawab saya pun tak boleh.

Kita telah bangunkan Putrajaya bagi pemerintahan negara. Ramai yang mahu meniru, membina bandar-bandar pentadbiran. Bukan kita tiru orang. Orang tiru kita. Dulu Singapura takda F1 dia tiru kita. Semua kita buat orang tiru.

Kelantan nak tiru kita tapi ta mampu. Besar niat nak jadi kerajaan Federal. Perintah Kelantan baik-baik barulah ada angan-angan nak perintah. Bagi 5 tahun di Kedah tak ada apa-apa di Kedah. Cakap sahaja tapi tak buat apa-apa. Berkelahi sesama mereka.

Yang mula buat Pakatan ialah Anwar dia mahu jadi PM. Penipu besar. Hadi pun nak jadi PM. Anwar kaki tipu. Dia tipu saya. Saya nampak dia warak boleh jadi imam. Khutbah dalam mesjid. Kita ingat betullah dia baik. Masuk UMNO boleh bawa unsur Islam. Saya pun bodoh sikit. Saya nampak permukaan sahaja.

Nampak jangut sikit. Kaki penipu besar. Dia sepatutnya masuk Pas. Cakap macam Pas. Kawan dengan Fadhil. 1982 saya dapat makluma Anwar nak masuk UMNO, saya teruja jugak, bagus. Saya terima, 10 tahun kemudian baru saya sedar kalau dia masuk Pas tak boleh jadi PM. Yang biasa jadi PM ialah UMNO. Kalau masuk Pas tak adalah peluang.

Masa Anwar jadi TPM, dia tunggu bila saya nak letak jawatan dia tunggu. Saya sakit bedah jantung dan sihat. Dia dok tunggu bila saya nak pi. Dia cucuk orang-orang dia kata saya ada kroni. Selain nak jadi PM, dia ada niat lain yang kita tak boleh benarkan. Orang macam ni tak boleh jadi PM. Bilik PM tu besar. Ada pegawai-pegawai masuk. Pegawai muda, saya takut apa akan jadi pada pegawai dia. Driver dia pun tak selamat. Ada pegawai-pegawai yang comel. Bukan sahaja wanita, lelaki pun ada. Kalau dia jadi PM habis rosak. Sebab tu saya tanya kawan dalam UMNO dan mereka kata buang sahaja Anwar.

Inilah Anwar yang mahu saya mati. Cari la jalan lain. Ada cara lain. Ini niat tak baik. Inilah orang yang bercita-cita nak jadi PM.

Nak jadi PM tak perlu berhempas pulas pun boleh jadi PM. Tunku pun tak tahu. Tiba-tiba jadi Preisden UMNO dan jadi PM.

Saya pun tak ada harapan nak jadi PM. Fikirkanlah, saya dulu jual goreng pisang. Tak mungkin jadi PM tapi akhirnya jadi. Ini dia hentam semua orang, sebab nak jadi PM. Orang seperti ini tidak layak jadi PM.
Masa dia jadi TPM rosak semua. Ini satu-satunya orang yang gila-gila nak jadi PM.

Saya datang sebab saya tak mahu Putrajaya jatuh kepada orang yang tak sepatutnya, tentukan Husam dikalahkan dengan teruk sekali. Apakah sumbangan Husam, Nik Aziz, Pas kepada Putrajaya? Orang buat elok-elok baru bak balaih.

Kita tak boleh percaya orang macam ini. Balik betulkan Kelantan. Kalau dah berjaya di Kelantan, minta izin dengan kita supaya boleh bekerja di Putrajaya. Kalau dia nak jual goreng pisang pun saya benar. Itu latihan yang terbaik untuk jadi PM. Bagi kual ninyak kelapa dah pandai barulah jadi PM.

Sebelum daripada itu duduk diam-diamlah di Kelantan itu tempat kamu. Betulkan dulu tempat kamu. Tiru presint-presint di Putrajaya ini. Buat pejabat-pejabat dan rumah yang baik di Kelantan, selepas itu baru boleh minta kerja di Putrajaya. Sikit demi sikit boleh naik pangkat.

Saya tahu rata-rata penduduk Putarajaya mahu kekalkan tempat ini ditadbir oleh kerajaan yang bersih, cekap dan amanah.

House PK: Perghh begitu tajam menikam sekali kan kata-kata Tun M? Malu la Husam, selama ini kau dah tipu rakyat Kelantan berpuluh-puluh tahun dengan pecah tanah kau tu! Lagi mau tipu orang yang cerdik pandai yang tinggal kat Putrajaya ka?

Kalau aku jadi Husam! AKu dah gantung diri kat pokok taugeh la! Kih kih kih

Kredit to Utusan Online  

Untuk melihat foto penuh majlis ini, KLIK SINI

232 Responses to "PANAS BERAPI! HUSAM LARI TAK CUKUP TANAH BILA TUN M BERSUARA DI PUTRAJAYA!"

  1. Replies
    1. kenapa PK x letak gambar ustaz azhar idrus di putrajaya smlm?
      sorry to say lah..5x lagi ramai kot dari yg dtg tgk che det

      Delete
    2. I agree. Husam guna platform Azhar Idrus ( he is always a crown puller ) I would like to see Husam using own PAS platform, tak kira lah, Karpal Singh, LKS, LGE, Haji Hadi atau Nik Aziz ke.....

      Delete
    3. sorry to say lah..klau letak ustaz azhar kt pekan najib blh bungkus bhai!

      Delete
    4. aku dgr mustafa kamal pon terang2 tunjuk sokongan kat husam smlm. ni dah lebey bhai. umno patut panggil azhar sulaiman buat gwiyomi!!

      kah kah kah

      Delete
    5. UAI & Nicnajis samo jah..........berkecek bab2 agamo jah panda, mengata ore no.1...ulamok begapo gitu....mulut hudoh....nok suruh ore sedak dengar...puok otok shock srupo Juragan 69 la...baalik kuang pun bulih...pusing jd 6....9 pun bulih....tak pernah bersyukur dengan apa yang ado....
      pas patut panggil abby & aishah buat tarian tiang seri kat umoh mustapha ali.....kua...kua...kua.............

      Delete
    6. apa nak heran mustafa kamal sokong pas

      dia orang kelantan yang dah di cuci otak kalau tak sokong PAS maka tak boleh masuk syurga

      Delete
    7. This comment has been removed by the author.

      Delete
    8. Ade aku keysaahh..?? Cba lg bhai.. psl aku ttap undi bn.takat provoke bangkai pas mmang x laku kt cni..

      Delete
    9. Kenapa ko ni nak menyamar kat sini cai. Letak la lambang pas ke, pkr atau dap. Ko memang suka pakai topeng ke cai mcm pas. Kenapa guna identiti org lain tapi tak berani guna identiti sendiri. Ko malu ke? Kalo citer bab ISLAM mcm berapi2 je ckp ko. Nak guna ISLAM wat la elok-elok. ISLAM ni agama. Bukan boleh nak ko pergunakan senang-senang. Tapi aku langsung tak percaya yang ko ni orang ISLAM. Ko ni cuma CT dari komtar dibayar ngan dap. Abis semua identiti orang yang tak sependapat dengan ko kena hijack. Macam mana la orang nak sokong PR.

      Delete
    10. Tun M is the best. ................ I salute.

      Delete
    11. Bhai juragan...knp perlu bnding uai dgn tun m...husam prlukn uai utk membayangi tun m ke...bhai,knp tak letakkan uai sebagai calon pas diputrajaya atau kt pekan,smbng dlm blog pun tak guna bhai...knp nik aziz, hj hadi hatta anwar sndiri knp tak turun pekan...

      Bhai...lu pki lh nama juragan,ttp knp mesti gunakn lmbng umno...nti klu rapussy tahu identiti kita yg sama,nti dia salahkn spr... Bhai,lu tak da maruah dan hrga diri ke...tp mmng benar kata tun m,apa yg umno buat msti ada org nk tiru...lu kata...lu suka...lu fikirlah

      Delete
    12. Tak habis2 tulis sori to say fake juragan. Dah tulis apa yg kamu nak tulis sori to say pulak. Perabihkan boreh mak bapak kau jo.

      Semoga pjg umor membuat amal kebajikan to ayanda tun m.

      Delete
    13. Kah kah kah... Betul jugak ckp jurgan 11.44 am. Kalau puak sebelah sana tau ada 2 org nama juragan, mau depa anjurkan himpunan BERSIH lg nti utk semak daftar pengundi yg sama nama. Kah kah kah

      Delete
    14. Setuju. Orang sekarang dah tak tau nak berterima kasih. Nanti bila anak dia dah besar dan senang anak dia tidak akan berterima kasih pada ibu bapa dia dan akan hantar ibu bapa dia ke rumah orang orang tua.

      Delete

    15. penganut2 dewa madey cukup sadis bila dewa mereka tidak disembah oleh golongan Islamis dan profesional ....

      nampak sangat para kaki bodek & kaki ampu ni bermentaliti fasis seperti Madey jugak.............

      Sebab tu tokoh2 Melayu visionari seperti alMarhum Tengku Ab Rahman Putera, Allahyarham Dato' Harun Idris, TS Ghazali Safie menentang hipokrasi & opportunis Madey sehingga akhir hayat .......... UMNO rosak kerana Madey?

      Delete
    16. Bhai...lu boleh ckp apa saja...lu blh guna apa saja prkataan yg hebat utk tunjukkn betapa bncinya lu pada tun m...bhai lu boleh ambik sapa saja...waima george clinton atau margaret thacher...bhai klu setakat tunku...aku tak heran bhai,sbb tunku bukan pemimpin yg bnr2 memimpin umno, beliau diambil kerana kedudukn beliau...

      Bhai...aku sbgi ahli juga tak mustahil akan serang kepimpinan tunku,jika aku dibesarkn dizaman tunku...ts ghazali dan dan dato harun idris knp lu jdkn contoh...tntngan yg mana yg lu nk kaitkn dgn tun m...

      Bhai...tahun bila dan pru mana yg tun m kalah dek golongan islamis(layak ke) dan profesyenal...slps tun m bersara??? Bhai adakh tun m brkmpen utk kedudukan dia didlm umno....bhai,tun m takda beza dgn aku dgn lu yg cuma mnjadi ahli yg sokong parti yg kita jd ahli...yg mmbezakn kita dgn tun m ialah...ketokohan beliau dan jasa beliau kpd negara....

      Bhai...klu lu jd bangsat skrg ini,adakah krn kesalahan tun m sbgi pm...dan jika lu brjaya dlm kehidupan skrg ini dan mnjadi org yg islamis juga salah tun m sbgi pm...adakh tun m mnyekat mak bapa lu dari mmberi pndidikan fornal dan agama kpd lu...adakh seorg nelayan mnjd nelayan dan seorg guru mnjadi guru,seorg lawyer mnjadi lawyer dan ulama mnjadi ulama juga salah tun m.

      Adakh salah tun m juga bila smpi skrg nik aziz,hj hadi,karpal dan lim kit sial msh dlm politik negara kerana salah tun m...bhai aku pasti jika mmng benar tun m tidak mmberi kesan pada luorg...lu sndiri tak kan post komen lu tntng tun m....jujurlh bhai yg lu sndiri rasa cmburu dgn aura tun m yg masih kuat dikalangan rakyat malaysia...

      Delete
    17. Sape yg suruh ko sembah dia? Org umno x diajar menyembah manusia. Aku x tau la org sebelah sana...

      Delete
  2. Fuyooo.....bernanah telinga husam kambing dan n.ajis ulamak nyanyuk bodo bingai klu ikut dgr mlm tadi.....
    Silap2...n.ajis boleh masuk wad dgr kata2 tdm.....
    Salute pada tdm....tiada sehebatmu di malaysia ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai jgk serbu nk salam nik aziz time solat jumaat baru ni. ingt kat kelantan je ramai syg nik aziz, kt putrajaya pn same

      Delete
    2. Org kelantan lah tu, sbb org kelantan ni ada dua jenis, yg sebok nak salam nik aziz tu yg tak sedar diri, yg sedar diri tu mcm aku ni hah.... Nik aziz datanglah seribu kali pun ada aku kisah...! Masa mengundi balik K krai, gelombang merah...!

      Delete
    3. Orang UMNO masuk Syurga FIRDAUS
      Orang Pas masuk Syurga Nik Aziz

      Delete
    4. PRU 13 bakal memihak pada BN. Rakyat telah merasai AURA FEEL GOOD FACTOR NAJIB berbanding pr.

      Delete
    5. Rakyat KEDAH rata-rata dah tak sabar nak tunggu 5 Mei ini untuk mengkafan dan mengebumikan PAS buat selama lamanya. Peluang 5 tahun telah diberikan pada mereka ternyata SIA-SIA...

      Delete
    6. Aku duduk di Kedah ni pun terasa aura perubahan rakyat Kelantan yang ingin kembali memerintah Kelantan. Macam PRU 2004. Aku duduk di Kedah terdengar laungan GELOMBANG BIRU dari Terengganu. Ternyata benar!

      Delete
    7. This comment has been removed by the author.

      Delete
    8. Ko ni lain xde asik debat je... anu war gay tua tu sape..? Ape standard dia nk debat dgn pm @ dr M..? Standart bapok tepi longkang ade hati nk debat dgn pmimpin ngara.. bodo ke hape ko ni...??

      Delete
    9. Tengok drp gaya bahasa pun dah tahu, pengampu2 BN spt di atas jenis x sembahyang...

      Delete
    10. Video ucapan penuh Tun M diputrajaya sila ke ohbulan-pilihanku

      Delete
    11. Bhai 01.11 lu dh dpt mukjizat dari nik aziz ke...bhai,klu lu tuduh adik lu tak solat secara umum pun dilarang...inikn pula tuduhan secara mmbabi buta...bhai,lu dh smpurna sngt ke mnjd muslim...

      Delete
    12. 1:11pm, org BN sembahyang x suka tunjuk-tunjuk. Lain mcm puak ko atas jln raya pun korg sembahyang. Mcm kt Malaysia ni dh x de surau atau masjid.

      Delete
    13. anon 1:11, tengok drp gaya bahasa ko pun org dah tau, ko jenis setan tua kutuk yg kepanasan yg bertopengkan org alim untk memunafikkan org lain.

      Delete
    14. anon 1.11, sia2 kamu tunggang terbalik sembahyang, kami yg dapat pahala. Tak caya, chek la dlm Ouran ori k, bukan Ouraan versi Najis.

      Delete
  3. Kalau masih org yg masih boleh ditipu oleh Puak PAS ni, tak tahu jenis bodoh mcm mana? Gunalah akal yg Allah kurniakan sebaik2nya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..pilihlh parti yg berteraskn Islam iaitu PAS

      Delete
    2. PAS berteraskan Islam? Sebelum PAS nak teraskan Islam, Hudud kan dulu PAS. Tak paham? Penzina dalam PAS? tak payah jatuh hukuman zina pun, just buat siasatan aje. Ops dah tahu jawapan PAS....semua ni fitnah ( keluarlah segala hadis pasal fitnah kamu.....I have no comment pasal nas nas kamu yang kamu HIJECK untuk kegunaan kamu semata)... But just investigate,simple. No need to publish to public...Still, I dah tahu script kamu, nak 4 saksi, video tu besi......if that's your answer...then no I will not comment further. Just, I hope, masa kau dok menunggu nabi kamu nanti, you will see these people, running like a video, over and over again, until your guilt overcomes you.....

      Delete
    3. You agree then......

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. Undi la bn... bn..bn..bn..bn..

      Delete
    6. Hahaha...undilh pas,tp duk usung sana sini lmbang umno...hahaha bhai jiwa kacau ke

      Delete
    7. Gua undi BN sama macam
      juragan kucing

      Delete
    8. Tang mana terasny tu?

      Delete
    9. sodok depan belakang, atas bawah, lepas tu jumpa tuhan najis, conform soorgay!!! take a beer!!!!

      Delete
    10. Umno penuh dengan isu2 rasuah, salah guna kuasa, perompak wang rakyat terang terangan...tapi masih lagi ada yang bodoh menyokong....inikalilah tukar!!!!

      Delete
    11. SPRM kan ada... Drpd ko sembang je kt cni baik ko p wt report. Bw sekali bukti. Jgn ko bw bukti air liur sudah...

      Delete
  4. Hanya pencacai PAS yg percaya kpd nik aziz yg anggap nabi sbg mamat kg biasa,salute kepada Tun M

    ReplyDelete
    Replies
    1. M ni ckp je lebey..fakta yillekk..kecuali pasal San Miguel

      Delete
    2. Bhai...lu punya fakta kt mana bhai...san miguel??? Knp lu tak habiskn ayat tu...bhai jgn jd burung kakak tua dlm politik...

      Delete
    3. Jugaran thank's sebab tolong
      lawan penipuan pencacai pr
      gua tak sepantas lu
      dalam memberi komen

      BN

      Delete
    4. bro, poki najis pun ckp lebey... fakta kat gua musang... take a beer!!!

      Delete

    5. penganut2 dewa madey cukup sadis bila dewa mereka tidak disembah oleh golongan Islamis dan profesional ....

      nampak sangat para kaki bodek & kaki ampu ni bermentaliti fasis seperti Madey jugak.............

      Sebab tu tokoh2 Melayu visionari seperti alMarhum Tengku Ab Rahman Putera, Allahyarham Dato' Harun Idris, TS Ghazali Safie menentang hipokrasi & opportunis Madey sehingga akhir hayat .......... UMNO rosak kerana Madey?

      Delete
  5. Tun Mahathir bukak langkah pendekar, Husam bukak langkah seribu !....sembunyi dalam kain pelikat nik aziz !!

    wuahahahahaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab terkejut tgk beratus ribu turun ceramah nik aziz, terpaksa umno panggil che det. tp ttp kecewa sbb ramai rakyat putrajaya p ceramah ustaz azhar

      Delete
    2. Cian kt ko.. msih lg mimpi.. klu kalah nti jgn keciwa plk heh..

      Delete
    3. Hahaha sembang ratus ribu...tak prnh yg kurang,dasyat tu beratus ribu yg dtg...tp bila pru ttp gak umno jd pilihan...yg ratusan lu ckp tu...agak2 berapa ratus org yg mngundi di putrajaya....

      Delete
    4. anon 10:06...kau semakin mengelabah dan merepek tak tentu hala sama ngan pok nik tua kutuk kesayangan kau tu, hujjah pun bercelaru dan serabut, kenapa yek?..dah terasa nak lingkup n bungkus ke?...Keh keh keh.

      Delete
    5. ramai dtg nak tengok Najis utk kali terakhir , kubur dah mula melambai2

      Delete
    6. woiii..penipu kalau setakat datang nak dengar penceramah a.ka maharaja lawak memang ramai beb..tapi berapa kerat yg undi kat putrajaya..

      Delete
  6. Hussam kambing dengar terus mengembeekkkk....Nicky Ajis dengar terus rebah...3 minggu mulut berbuih....

    Tun the best......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ade bhai... cer tgok kt lobang bntot ko tu.. kikikiki...

      Delete
    2. bandingkan corak pentadbiran negeri dibawah PAS dari sudut program pematapan Islam & amalan tadbir urus negeri...... khususnya Kelantan walaupun banyak hak negeri didiskriminasikan oleh kerajaan pusat UMNO......... rakyat bekerja, berniaga, usahawan, berdikari..... kreativiti & inovasi ekonomi rakyat Kelantan berkembang tanpa banyak kerenah birokrasi.... seperti kerajaan UBN yang asyik dok minta ongkos/ komisen/rasuah peribadi dari para pengusaha/ kontraktor!

      cuma rakyat kelantan amat bosan dengan kerenah tamak & angkuh para pemimpin2 umno yang berebut monopoli segala kontrak kerajaan persekutuan dikelantan ( mungkin ditempat lain pun perangai orang umno sekarang hampir sama kot?).... asyik2 syarikat milik ahli umno saja yang bolot projek2 kerajaan.... contoh syakt REDLAND.. yang gagal melaksana prjek JAMBATAN KEDUA SULTAN YAHYA tuu.... walaupun kontrak dianugerah tanpa tender terbuka dengan harga yang tinggi.... tu.. rakyat kelantan menanggung banyak kesulitan kerana kelewatan penyiapan projek ini... pemimpin2 UMNO kaya raya... UMNO gagal buat transformasi kembali kepada asas perjuangan asalnya...

      UMNO sudah tidak relevan lagi dalam konteks perjuangan Melayu Islam hari ini...... ramai yang penyangak haprak & pengkhianat bangsa berbanding pejuang sebenar!

      Allah & Rasul SAW menganjurkan kita umat Islam berhijrah dari memihak kepada golongan ahli munkar kepada golongan Islamis & pejuang keadilan...... mengapa kita hendak abaikan perintah Allah & Rasul ini semata2 menjaga kepentingan para pemimpin korup & zalim yang peralatkan UMNO, ISLAM, MELAYU & RAJA ???????

      Pencacai UMNo akan putarbelit fakta seperti amalan mereka yang sudah2... bacalah utusan msia, berita harian, NST, the star, TV1,2, 3,..... .. merapu, mencarut........ Abaikan propaganda UMNO yang korup, fasik & zalim itu.......

      Bye2 UMNO..... hijrah & bersatu bersama jemaah PAS sebagai alternatif masa kini!

      Delete
    3. Yg dh x relevan tu PAS. Negara islam dah x de. Hudud dh x de. Pd aku PAS cuma releven bila 2 perkara itu yg menjadi keutamaan. Bukan Putrajaya...

      Delete
  7. Betul Tun M..ULARmak PAShit memang kaki pembohong..golongan munafik yang bertopengkan serban hipokrit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa umno x penah mng lwn kaki pembohong ni? kih kih kih

      Delete
    2. Kenapa pulak nak UMNO lawan person that You sendiri ADMIT KAKI PEMBOHONG? Apa ynag dia dah bohong kat kamu? Mana janji-janji piihanraya 2008 dulu? Oh ya....Manifesto bukan janji? manifesto pun kau orang tipu....moral2 tu jangan cerita lah......lepas berzina, tak payah mandi wajib pun.....hadis2 pasal mandi wajib semua kau buang tepi......ni contoh penipuan. Saya nak quote apa orang PAS cakap kat saya,....di akhirat nanti, mulut kamu di ikat. Tapi, akan datang malaikat2 yang akan mendakwa kamu sapertimana malaikat2 yang akan bela kamu.......

      Delete
    3. Bhai nik aziz brtnding di tmpt org yg ramai fikir guna lutut...dan ramai yg rela ditipu agar tak payah nk disoal utk masuk syurga nik aziz...tu yg kata nik aziz hidup zuhud sbb nik smpn duit nk bawa bila dia diangkat ke syurga...

      Delete
    4. UMNO x pernah menang? Ko ni mastautin kt Republik Senegal ke hape? Dh 12 kali PRU cuba ko chek brapa kali pembangkang menang. Tp ko jgn chek PRU Republik Senegal plak. UMNO x bertanding kt sana.

      Delete
  8. Ada baik nya dilantik semula sebagai perdana menteri malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ds najib adalah pelapis terbaik beliau....

      Pas sebenarnya ada juga pemimpin yg lbh hebat dpd n.ajis .....tapi dah si tua nyanyuk tu gila kuasa....makin hinalah pas....
      Dulu aku rasa dia wali....rupa2nya 2x5 dgn anwar....cuma mgkin dia nie tak meliwat dan berzina....
      Cuma mulutnyer yg bnyk melacurkan agama......

      Delete
    2. Bhai...sememangnya tun m masih mmpu utk mntadbir negara,dgn fikiran tun yg masih kritis,dgn imej tun m dimata dunia dan paling utama tahap kesihatan yg Allah berikn kpd tun m...ttp tun m memilih utk bersara di saat karier beliau dipuncak... Tun m mmberikn peluang kpd tokoh utk turut berbakti kpd negara....

      Bhai,sndiran lu tak bermakna bhai,cuma lbh tunjukkn sikap lu yg brckp tntng agama,ttp ttp bersikap double stndd...bhai jika pmmpin tu berumur 40an atau 50an pun,ttp jika tak mmpu,samada faktor keupayaan mental atau fizikal,maka beliau ptt undur diri dan bkn lbh mnyusahkn rakyat dan org sekeliling...

      Adakh pas ini ketandusan pemimpin utk terus mmbawa pas lbh maju...ttp apa yg aku nmpk,pas dan pkr ini lebih dipenuhi oleh org2 yg berhajat besar dan mereka nmpk hnya pas dan pkr yg mmpu merealisasikn impian mereka utk mnjd yb atau mp dan seterusnya pm...bukan isi pas yg diprjuangkn ttp matlamat...

      Bhai...sejak akhir2 ini kita nmpk yg pas berbeda dgn perjuangan pas terdahulu... Adakah wadah perjuangan yg berubah!!! Atau ahli2 yg berubah!!! Atau kepmpinan yg telah diubah...berapa ramai yg letakkn anwar sbgi mentor...tp nik aziz trpksa tnduk kpd golongan anwarinas...bhai atas kelbhan apa mat sabu mnjd timb.presiden pas,apa kh mat sabu juga ulamak....

      Delete
  9. dia seorang tua yang berfikiran jauh. orang susah (jual goreng pisang kira susah lah) mmg sentiasa berfikir untuk yang lebih baik. orang senang kereta besar rumah besar sentiasa fikir macamana nak tipu orang susah. tp silap orang sbb skrg org susah dah banyak jadi cerdik pandai

    ReplyDelete
  10. ORANG BODOH DAN OTAK JAMPARI SAHAJA SOKONG PAS.
    OTAK TAK PANDAI FIKIR.
    KELANTAN TAK PANDAI MAJU NAK AMBIL PUTRAJAYA.
    NANTI JADI TIKUS BAIKI LABU. !
    UNDI PAS ADALAH UNDI DAP.
    MELAYU MESTI CERDIK EMANGKAH...........TQ

    ReplyDelete
  11. Walaupun pun tidak berada di Putrajaya semalam tapi saya rasa seronok baca ucapan Tun. Tun Mahathir sempoi aje...bahasanya mudah difahami tapi sinis. Ahli politik kini terutama puak pakatan berceramah terjerit, terpekik dan terlolong .... sakit telinga. Ingat orang nak dengar ke? ramai orang cabut lari sbb takut gegendang telinga pecah. Semoga Allah beri kesihatan dan kekuatan untuk Tun Mahathir...Saya sangat mengkagumi Tun. Allahhuakbar

    ReplyDelete
  12. Dulu nik ajis antara pemimpin pas yg paling aku hormat.....
    Tapi itu kisah dia sblm bersama anwar n karpal.....
    Sekarang....betul2 serupa aku tengok anwar pulak dah standard org tua nyanyuk ni...
    Mgkin berkwn dgn para fasik dan munafik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib tak pandai ambik hati ramai PA ler...Tu..,kasi ler naik elaun rumah kumpulan sokongan..,selaras semua.Ini yg dijaga dalam banyak hal PTD,P&P ke atas saja.Tak salah ler kalau ramai PA sokongan protes undi sokong PAS....Bertindak segera Najib oiii.Jgn kaji..kaji..kaji.

      Delete
    2. penjawat awam (PA) yg xsokong apa kerajaan buat sebenarnya xbersyukur.. Sy PA golongan sokongan tahu sgt knp mereka xsokong sb mereka rasa apa yg mereka dpt gaji tu xcukup sb terikut2 kwn2 hidup mewah..beli kereta besar, beli brg2 mewah.. Knp perlu salahkn kerajaan kalo keinginan tinggi..

      Delete
    3. Bhai 09.28...aku setuju dgn apa yg lu ckp.. Utk kepuasan hati dan diri...ini sesuatu yg subjektif...klu kita tnya pa di gred yg bawah berapa gaji yg cukup...apa jawapannya? Jika tnya kpd golongan pertngahan...apa jwpnya dan jika ditnya perngkt pngurusan...apa jwpnnya?...sbb itu rasuah dan hrga diri tidak prnh mmbatasi berapa gajinya,apa pngktnya...semua tak prnh cukup????

      Delete
  13. THE GREAT ORATOR, TAK PAYAH MAKI HAMUN,FITNAH. TAK PAYA MALAUNG MELOLONG BACA DOA ORANG GILA. BAHASA SIMPLI, TAPI TAJAM DAN SINIS. WELL DELIVERED.
    TAPI "SINARAN HARIAN" TAK BUAT LAPORAN PUN.
    AKU TETAP BACA UTUSAN MALAYSIA.
    PAS TU PART SESAT.........ULARMAK SESAT YANG KAWAN DGN SYAITAN...YANG ALQURAN LARANG.
    HUSAM MUSA AKAN BERAK TAHI KAMBING MERATA RTA, KOTORKAN PUTRAJAYA !

    ReplyDelete
  14. Saya bekerja di Putrajaya. Keadaan aman damai dan selesa.. Tolong jgn ganggu gugat apa yg penjawat awam ada.. Jgn rampas dan ambil dri kami!! Lain kali lah atau xpayah mimpi la!

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tinggal di Putrajaya, tak ada cacat celanya, aman damai harmoni, jangan ganggu kami..saya mohon tolong jangan kebahagian kami disini....

      Delete
    2. Saya pegawai di putra jaya bukan pencacai umno

      Delete
    3. Wahai penduduk2 putrajaya..pertahankan keharmonian dan kesejahteraan yg selama ini kita kecapi..sebenarnya kita ini adalah terjumlah dlm penduduk yg bertuah di Malaysia..soal silaturrahim dan keamanan kita selama ini terpelihara..jgnla kita gadaikan dgn semurah itu kpd pihak yg sememangnya track recordnya tak terbukti walaupun telah diberi peluang utk memerintah di negeri2 seperti kelantan, kedah..Pertahankan Putrjaya! Kita sokong pihak yg tlh membuka,mengurus dan mentadbir Putrjaya dgn baik selama ini! Sekiranya ada pun kelemahan sikit sana sini..kita hanya perlu baiki melalui saluran sedia ada..maka dgn itu..UNDI lah BN..kita tolak PR..untuk pakatan di putrjaya setakat ni semuanya ok..jadi ' lain kali la'...UNDI BN!

      Delete
    4. Mengaku pegawai

      Delete
    5. utk anon April 28, 2013 at 12:28 PM..kau mesti tak caya kan..semalam aku tengok budak hingusan berdiri kat simpang 4 traffic light putrajaya ni pegang poster mintak orang yg lalu lalang dng kete bunyi hon tanda sokong hussam jampari ..tapi tak dak orang yg tekan hon pun..aku gelak sakan kau tau...

      aku duk P9

      Delete
  15. kalau boleh mintak video ucapan Tun M. rugi tak pergi putrajaya smlm. rasa puas bilamana Tun M datang balik k putrajaya dengan membuat serangan balas yg boleh membawa maut kepada PR.

    Moga Allah beri kesihatan dan umur panjang pada Tun M dan keluarga.

    ReplyDelete
  16. Dr mahathir is the best!,saya kagumi tun,malaysia maju di bawah tun,dan tiada suara jijik yang berkumandang,sekarang puak pr sudak naik tocang,ini semua kerana melayu sendiri yg support.agama , mereka perlekehka,quran di permainkan ,azan di sendakan jadi fikirkan melayu semua.

    ReplyDelete
  17. Sebab itu aku malas nak pergi masa si nik ajis datang...ucapan langsung x de point, yg aku heran puok2 pas boleh terkasima dengan ucapan tin kosong...yg ada hanya nak putrajaya, dulu kata nak jual la, lelong la...umur 82 tapi hati busok, setakat serban tapi perangai tak mcm sunnah rasullulah.....si husam...lgi KUSAM....umur setahun jagung nak debat dengan tun..pukimak lulah...debat dgn lebuhraya rakyat, kambing jamnapuri dan kompleks angan2 kau di kelantan..yg penyokong pas pun baghal... Confirm 2 ekor ni penipu pun masih sokong...pastu undi di kelantan..balik duduk senang lenang di negeri lain...lagi sial.... Takbir3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro, husam kambing sepatutnya debat dgn ban non, tajuknya kote sapa yg lebih panjang sebab dua2 punya mnat yg sama ...apam cina.

      Delete
  18. Replies
    1. ye bro ,same2 kite doakan.

      Delete
  19. Ya Allah Ya Tuhanku Kau panjangkanlah usia Tun Mahathir, kurniakanlah kesihatan yg baik, rahmatilah dia dan lindungilah dia dari segala kejahatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Firaun pon panjang jugak umur nya dan langsung tak pernah sakit...

      Delete
    2. Firaun mengaku tuhan
      lu jangan berlebih lebih dalam
      perbandingan

      Delete
    3. 1:57 pm.. TGNA tu muda remaja lg ke? Ko tujukan komen ko pd sapa tu?

      Delete
    4. Bhai 01.57...apa kena mngena isu ini dgn firaun...cuba ckp lbh jelas dan bukan mnjadi bacul...lu seolah mmpersendakn rezeki yg Allah berikn pada tun m....bhai,klu Allah nk tunjuk pada lu bukannya susah pun...

      Delete
    5. aku rase nik aziz aje dah jadi firaun sebab berani letak taraf NABI MUHAMMAD S.A.W setara mamat kat kg ...lepas tu boleh tentukan syurga /neraka..tentukan pahala solat orang di terima ke tak..aku harap lepass ni cai-cai sekelian letaklah tok guru hang kat depan hang bila time solat paling tak pun amik gambar dia letak dlm bingkai gambar..pasang colok ..letak la buah2 sikit..acam ok tak!!

      Delete
    6. poki najis tak mengaku tuhan, tapi kataa2 yg keluar dr lidahnya mcm dia tuhan

      Delete
    7. Wang2...madey dah macam nabi suci dan mulia. Tapi anaknya tokey arak camna??

      Delete
    8. Cub ko tunjukkan kt sini penyokong umno yg menyamakan tun m serupa nabi. Aku bulih tunjukkan kt ko penyokong pas yg menyamakan nik aziz serupa nabi.

      Delete
  20. Klu ada org putrajaya yg sokong pas maka anda adalah........

    BANGSAT!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. PARTI PAS TIDAK AKAN MEMJAMIM MASA DEPAN ANDA FIKIRLAH YANG TERBAIK DEMI NEGARA KU YANG TERCINTA...

      Delete
    2. selagi pas bawah nik ajis dan pengaruh anuar selagi itulah pas akan jadi caca merba .

      Delete
    3. Nik aziz ada aura kebodohan
      yang kuat

      Delete
  21. PA yang menyokong pembangkang tu patutlah tak naik elaun.Sebab bodoh nak mampus...kerja asyik mengumpat dan memekak aje kat opis tu....Kalau korang pilih pakatanko tak tahu apa yang dia orang bagi tau...nak kurang kan penjawat awam tau tak....ke bodoh nak mampus sangat tak reti bahasa....amek ko PA yang sokong pakatan. Orang buat kerja ko buat onar.....Baik PA baik Pegawai Baik Pengarah sama aje...makan gaji buta....Ko taulak duit gaji korang jadi duit haram tau .......

    ReplyDelete
  22. parti pas dahulu mmg bagus pas sekarang kurang ajar jadinya..

    ReplyDelete
  23. Blog Papagomo melaporkan semasa berceramah di Kampong Abdullah, di Segamat, Johor ..... Anwar Ibrahim minta doa supaya Tun Mahathir mati.

    Ish ish ... tak baik doa macam tu. Orang islam yang pro Umno tak disuruh berdoa macam tu, dan tak pernah lagi ada orang islam pro Umno berdoa semacam itu. Doa macam tu selalunya dibuat oleh orang islam pro Pas/PKR.

    Pas contohnya, pernah berdoa kat Allah minta Najib pecah perut, pernah doa kat Allah minta Umno KO. Ada Najib dah pecah perut ? Ada Umno dah KO ? Tidak, bukan ...

    Itu maknanya Allah tak berkenan dengan doa2 pelik macam tu. Kalau Allah berkenan dah lama Najib pecah perut, dah lama Umno berkubur.

    Meh pakat ramai2 ikut saya berdoa,

    " Ya Allah tuhan sekalian alam. Kami mohon kau berikan hidayah kepada pemimpin islam kami dari Umno, Pas dan PKR supaya sama2 bermuafakat menjaga agama mu, menjaga kebajikan bangsa kami dan menjaga keselamatan negara kami. Ya Allah, kau jadikan negara kami sebuah negara yang aman dan sejahtera, kau jadikan kami seluruh rakyat negara ini hidup dalam keadaan harmoni diantara satu sama lain walau pun kami berbeza bangsa, berbeza bahasa, berbeza kebudayaan dan berlainan agama. Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim, kau jadikan tanggal malam 5hb Mei 2013 bersamaan 24hb Jamadilakhir 1434 dan hari2 selepas itu sama keadaan seperti hari2 yang pernah kami lalui sebelumnya. Ya Allah, jangan lah kau hukum kami seperti mana kau hukum saudara seagama kami di beberapa negara di timur tengah hanya kerana mereka engkar terhadap seruan perpaduan oleh mu. Ya Allah, dengar lah rayuan kami, terima lah rintihan kami, kami tak mungkin akan dapat melaksanakan perintah mu dengan sempurna, kami tak mungkin akan dapat menjaga agama mu dengan sebaik2nya, jika sekiranya negara kami ini dalam keadaan huru hara. Amin, Ya Rabbulalamin "

    Setiap anda yang membaca posting saya ini, ertinya anda turut bersama saya berdoa. Mudah2an ramai yang membaca sambil berdoa. Jika 13 juta pengundi membaca doa ini, insyallah, Allah akan beri petunjuk untuk SELAMATKAN KITA dan NEGARA KITA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko boleh dgr Papagomo punye ckp??

      Delete
    2. Ko boleh paham kambing jamnaparipari punye ckp?? Hebat...

      Delete
    3. aminnnnnn. ya rabbal alamin

      Delete
    4. Aminnn ya rabbal alamin...itu yg terbaik buat kita semua...

      Delete
  24. Saya sayang Tun M dan ingin bersua enam mata ( Bonda Tun Ashmah ) cukuplah tanpa kata-kata sekalipun......Moga allah merahamati Tun M sekeluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai...ini juga impian aku dan seluruh keluarga aku...wlupun aku dan anak prnh bersalam dgn tun m...tp tak puas utk aku....hajat bondaku utk brjmpa dgn tun asmah masih tak tercapai....

      Delete
  25. Malas nak layan pakatanApril 28, 2013 at 10:04 AM

    Aku tinggal di NS(sempadan Putrajaya.Kat tempat aku ni ni banyak macai2 PAS(Mat Kelantan) yang kerja kerajaan.Pangkat bukan main lagi tapi mulut asyik mengomel kerajaan itulah inilah.....Pencacai ni juga yang berlumba2 gi tengok Nik Ajis dan Husam itu hari. Bila balik biasalah jual goreng pisanglah kata husam gitulah....ginilah....Nik Ajis gitulah...ginilah.....Aku naik malas nak dengar bukan apa.....ikut sedap mulut je....siap kata kes pembunuhan Timbalan kastam tu kex profile inggi...mesti ada menteri yang terlibat....aku rasa elok ambil dia orang ni jadi polis....cepat kes selesai....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat opis swasta pon kalo puak PAS ni jenis keje nak ringan... mulut asek komplen je... majikan yng bayr gaji dia pon dikata tak sepandai diorang...

      Delete
    2. aku stuju..aku kerja swasta kat cyberjaya. budak2 aku yg byk komplen itu ini, semua lembu2 najis. mmg hidup reti nk membangkang..keje malas tapi gaji nak. cakap psl islam, keje mls tp gaji nak, agak2 berkat ke gaji? halal ke gaji? itu pasal la dapat bonus je dan2 la kete rosak/eksiden or whatsoever

      Delete
    3. Sokong...bab kerja berkira nak mampus. komplen sana komplen sini. asyik ngular je. orang lain semua tak betul, mereka ja betul. mcm mana nak majukan diri sendiri. bila orang lain naik pangkat mula la jeles dok mengata naik pangkat sebab kaki ampu.piiirah...

      Delete
    4. Aku sokong ko anon 12:38PM. Aku pon kerja di cyberjaya dgn syarikat multinational. Depa nie tak abis2 complaint jer. Nak meluat dgr.

      Delete
  26. ucapan yang simple , penuh makna. Tak perlu kutuk, maki, hina org..prinsip yang jelas..Semoga allah melindungi kita dari puak-puak pengkhianat agama, bangsa dan negara.

    ReplyDelete
  27. Apa2pun org2 pas ni hanyalah org yang pandai berkecek sajo....hasil tarak....mulut busuk....pakatan ulamak2 munafik...jual ISLAM 3 sepuluh....

    Aku anak kelantan yang sampai mati pun aku tidak akan undi PAS (Parti Ajaran Sesat)

    Hanya BN sajo penyelamat AGAMA, BANGSA dan NEGARA

    DR.M the best

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang kelantan yang pangkat beasr klu boleh mmg tak nak org klntn lain berjaya. biar semua yang pangkat2 yg pndai2 pgi kt kaum kerabat dia je. nnti klau rkyt klntn maju takut plak suku sakat dia kena pilih2 tuk kerja sbb rmai yg jadi cerdik pndai

      Delete
    2. DR.M the best
      ----------------------------
      Yang aku nampak dia bersalam dengan perempuan, tu je yang tak best.....haram tu....jangan ada sapa sapa yang ikut,,,,

      Delete
    3. Sikit sikit haram haram haram
      blah la

      Delete
    4. Bhai...lu tak prnh lak persoalkn tntng anwar ibrahim...dia tak prnh salam ngan pmpuan ke,atau lu nk ckp....ntah tak prnh nmpk pun, kemon bhai takkan dlm hukum pun ada double standard....bhai apa citer stopa ali, sibuk ke dia...

      Delete
    5. Sikit sikit haram haram haram
      Blah la
      ---------------------------
      Kalau semua halal.....
      Sapa2 pon berzina dengan adek dan saudara perempuan kau.
      Sapa pon boleh liwat kau.
      Sapa2 pon rompak dan bakar rumah kau...

      Kalau semua nya tidak haram...macam tu ke yang kau nak.









      Bhai...lu tak prnh lak persoalkn tntng anwar ibrahim...dia tak prnh salam ngan pmpuan ke,atau lu nk ckp....ntah tak prnh nmpk pun, kemon bhai takkan dlm hukum pun ada double standard....bhai apa citer stopa ali, sibuk ke dia...

      -------------------------------------------------------------
      Sapa pon yang bersalam dengan bukan mahram ia adalah haram.
      Siapa pon yang meliwat maka haram hukum nya...
      Siapa pon yang berzina hukum nya tetap haram,...
      Saiapa pon yang mendedahkan aurat di khalayak ramai....haram hukum nya.

      Delete
    6. Lu tak pernah belajar bab darurat
      jangan jadi bendul
      halal haram

      Delete
    7. Sangka baik dgn Azazil. Dia lebih suka tegur pemimpin umno berbanding pemimpin pr sbb dia lebih sygkn umno dr pr. Dia x mau tgok pemimpin umno menanggung dosa tp dia x kisah pemimpin pr bergelumang dgn dosa. Betapa sygny Azazil pd umno...

      Delete
    8. Bhai...sejujurnya berapa kali lu prnh masuk blog pro pkr dn lu tegur ttng haramnya brsentuhan,liwat dan zina...berapa kali atau paling simple prnh atau tak?

      Delete
  28. Heheh....Tun M mcm biasa..akal fikirannya sangat tajam. Kalau jawab soalan yahudi live spontan kat tv pun bleh pedih tajam menikam sampai terkedu pengacara tu...inikan pulak ucapan.

    Aku sangat sayangkan ayahanda Tun M dan Tun Siti Hasmah. Sungguh.

    Semoga Tun berdua senantiasa dlm rahmat Allah SWT. Take care always. :')

    ReplyDelete
  29. PAS parti paling bahalul & mangkok. Pemimpin2 PAS tak ada kualiti langsung. Pandai ke Hadi & n.ajis cakap fasal ekonomi, pendidikan, kewangan,dll. Kalau ditakdirkan Kelantan masih dibawah PAS, sampai kiamat pun Kelantan tak akan maju..macam mana melayu nak maju, diperbodohkan oleh DAP lahanat & Anwar. Sekarang perkara hudud timbul semula, sekejap nak buat hudud, sekejap nak negara kebajikan, Harun Din, cakap pun berbelit2, semua pemimpin PAs tak konsisten dlm soal ISLAM, kena sergah dgn DAP dah kecut telor...ptuuuuuiiihh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul....sebab tu aku fuck
      semua ulama pas

      Delete
    2. RAKYAT >>>> arus perubahan semakin membesar..... tsunami politik gelombang ke2.. PRU13 undi ABCD=asal bukan calun dacing! bersama PR!!!!!!!!!!!

      Delete
    3. Aku penyokong bn jgk,tp tolong la,jgn hina ulama ulung harun din..ulama yg pernah mimpikan rasulullah,insyaAllah dia bkn calang2..dia bukan mcm nik aziz n hadi awang..

      Aku yakin,dia masuk pas pun bkn sbb nk berpolitik,bkn sbb gilakan kuasa,tp sbb nak betulkn pas yg semakin sesat..dulu masa nik aziz n hadi awang setuju nk jual kalimah Allah,ulama harun din la yg perbetulkan mereka..so please ya,kalau xkenal,jangan kutuk melulu

      Delete
  30. Berjaga2 semua. Ada juragan palsu di atas, percakapan x macm juragan sebenar. Yang palsu kurang pengisian. Biasalah mci 2 pr bab2 berlakon ni memang pandai. Tapi kita lagi pandai dari mereka.

    Hidup BN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg menyamar sebagai juragan tu sebenarnya adalah setan yg di-rejam,siang malam kepanasan dan kepedihan pasal tu lah semua komennya merepek tidak seperti juragan yg ori, setan laknatullah terkutuk memang suka memperalatkan org lain dan mengunakan wujud org lain demi untuk kepentingannya akan tetapi dia lupa bahawa setiap perbuatannya di-perhatian oleh Allah SWT, setan2 laknatullah terkutuk tidak akan terlepas dari rejaman Allah SWT walau dimana jua mereka berada walaupun dlm lubang cacing sekalipun.

      Delete
  31. Pr kata Bn parti dah tua tapi siapa yang pimpin Pr. Nik aziz, anwar ibr dan lim kit semuanya lebih tua dari najib.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai yg muda dan masih kanak2 ialah pkr jew...umno,pas dan dap rakan sebaya yg cuba mnjadi yg terbaik...dan yg terbaik ialah...UMNO

      Delete
  32. mereka duduk diatas kerusi dgn brbmbungkan khemah.....kami dduk atas rumput2-MU dan brnaung dbwh langit-MU.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn....semua dari kita dibawah langit Allah...dan duduk dibumi Allah....semoga yg jujur ttp jd pilihan kita....jujur itu pahit namun penawar kpd hati....

      Delete
  33. putrajaya mempunyai nilai sentemental kpd pesara2 kerajaan seperti saya. hampir 10 tahun berulang alek dari ampang ke pusat pentadbiran kerajaan persekutuan itu. bangga dihati melihat keindahan putrajaya. bandar yg serba lengkap.disitu muka2 melayu je yg nampak. ini kerana kakitangan awamlah yg menjadi majoriti. disediakan rumah yg xterfikir oleh kita selama ini. pelayan pejabat . pembantu tadbir dan kumpulan sokongan yg lain dpt menikmati kehidupan yg selesa. . oleh itu saya merasa kenapa kita harus menjadi kufur nikmat. menggigit tangan yg memberi. fikirlah dgn akal yg waras. husam yg datang dia xpernah merasa susah payah kita dipermulaan kita berpindah dari kl ke putrajaya. rumah yg telah siap dibina mahu dirampas sebagai perompak dan penyamun gayanya.xmalu langsung. kenapa xdibina bumi kelantan agar menjadi kebanggaan kita umat melayu. bkn kah pas dan memerintah kelantan berpuluh tahun lamanya. anda gagal husam,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pusat pentadbiran kerajaan persekutuan yang menelan wang Petronas (baca: wang rakyat) RM20 bilion, 'terima kasih' kepada BEKAS perdana menteri, Mahathir Mohamad, kini bersedia menerima kehadiran bekas Exco Kanan Kerajaan Kelantan, Husam Musa yang secara rasmi dicalonkan bertanding di kubu kuat Umno itu.

      Delete
    2. umno gagal: pembangunan fizikal vs pembangunan insaniah?

      Selain itu, masalah keruntuhan moral anak muda yang menghuni presint berhampiran dengan Dengkil dan Bangi juga perlu diambil perhatian Husam jika mahukan kemenangan mutlak Pakatan Rakyat di salah satu kerusi paling berharga di Malaysia.

      Delete
  34. Fikirkanlah…
    1) Dulu mengata kerajaan mengamal nepotisma, tapi sendiri punya parti angkat semua keluarga di pucuk pimpinan. PKR – Anwar, Azizah & Izzah. DAP – Lim Kit Siang, Lim Guan Eng PAS – Nik Aziz, Nik Abduh
    2) Dulu mengata pucuk pimpinan kerajaan perlu hadkan term, tapi sendiri punya jadi leader dari zaman Tuanku Abdul Rahman sampai ke DS Najib, tak pernak tukar. Jadi MB Kelantan, sampai dah tua nyanyuk tak nak tukar.
    3) Dulu mengata kat SPR tak pandai jaga pilihanraya, tapi sendiri punya pilih DAP - CEC pon siap salah kira kata kira dua kali sebab spreadsheet software. Bila jumlah undi bahagi dua, tak pulak dapat jawapan sama.
    4) Asyik kata memperjuangkan Islam, mangata orang lain bukan tidak memperjuangkan Islam, Tapi peliknya negeri yang diperintah 23 tahun, satu mesjid pon tak terbina. Tokong Siam semakin bertambah. Babi berkeliaran.
    5) Asyik kata parti lain menjahanamkan Islam, Parti sendiri memperjuankan Islam, Tapi berapa banyak system Islam diperkenalkan? Mana “Tabung Haji”, mana Bank berteraskan system Islam? Mana institusi Islam di wujudkan seperti JAKIM ? Oh …kami bukan kerajaan..pandai excuses! Orang Cina kenapa boleh wujudkan berbagai instutisi..mereka tak perlu jadi kerajaan?
    6) Asyik kat kerajaan menipu, kerajaan zalim, kerajaan tak betul…. Bila sendiri buat decision, orang bawahan kena pecat tanpa bicara, Yang ketua-ketua …. Buat senyap aje… kes China doll and spender putih, apa cerita? Ingat Menisfeto itu bukan janji (kata MB (PKR))… Janji tak pernah tunaikan… (Ini namanya munafik kan?)
    7) Asyik kata memperjaungkan hudud, tapi di Kelantan dah pon diluluskan hudud bertahun lamanya…. Sampai sekarang tak dilaksana pon.
    8) Asyik dok kata kita pandai memerintah…. Bila tengok Kelantan, hutang tak pernah habis, penagih dadah adalah paling ramai di Malaysia, penduduk berhijrah keluar Kelantan sebab tak ada kerja, isu Air tak pernah selesai. Jurang kemeskinan cukup besar… rajin-rajin le pi Kelantan… bersepah. Berapa banyakkah rumah mampu milik dibina? Bina batu asas cukup banyak… habuk pon tara..batu asas pon dah runtuh. Apa cerita projeck pokok Depu? Apa cerita project kambing? Kat Kedah..perumah Jabi, Pokok Sena ..apa cerita?
    9) Bial kita memerintah pendidikan akan percuma…. KUIN di Kedah naikkan yuran. Kerajaan hold sat aje PTPTN, Unisel di Selangor gabrah gile… dok kata tak adil pulak?
    10) Kononnya ready untuk perintah negara. Tapi... siapa yang nak jadi PM pon tak sattle lagi.

    Banyak lagi le….
    Tepuk Dada Tanya Iman….

    JANGAN SAMPAI GENERASI ANAK KITA MELUDAH PUSARA KITA NANTI KERANA KEGAGALAN KITA BERFIKIR SEBELUM MENGUNDI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbaik! Tahniah atas komen yg ringkas, padat dan bernas..fikir2kanlah..untuk pakatan ' lain kali lah'..UNDI BN! Tolak PR!

      Delete
    2. Bhai...mmng betul apa yg lu katakn...ringkas nya...dlm pr pun tidak ada pakatan secara rasmi...seoerti yg dinamakn...hanya suruh rakyat berpakat...ttp mereka yg diatas brcakaran utk mncari kuasa...klu hj hadi dilantik oleh pas dan dap...maka pkr ugut keluar...klu anwar dilntik pm,maka akn ada pemimpin pas akn bongkar siapa anwar dan jawatan pm akan panas...yg mnjadi mngsa adalah rakyat...pemimpin atasan tidak akan ada kesan biarpun ekonomi malaysia punah...

      Delete
  35. Video ucapan penuh Tun M diputrajaya sila ke ohbulan-pilihanku

    ReplyDelete
  36. orang PAS kata Nik Aziz tu nabi PAS....Ya Allah jauhnye terpesong

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang PAS kata Nik Aziz tu nabi PAS....Ya Allah jauhnye terpesong
      -----------------------------------------------------------------
      Kalau dia kata gitu, memang dah terpesong dah....kenapa majlis fatwa kebangsaan senyap je, tak tahu ke?

      Delete
    2. ANWAR EJEN ISRAELApril 28, 2013 at 1:55 PM

      Majlis fatwa x kuasa la nak layan benda bodo mcm tu. Buang masa je.

      Dah jelas terpesong, nak fatwa apa lak lg?

      Yg bongok mcm pasngok je pecaya..

      Delete
    3. Nik aziz 82, mahathir 87
      Ajak berlari - mahathir menang
      Ajak berbohong - nik aziz juara

      Tak betul ke statement aku tu..
      Nak paksa aku mengaku juga ke yg nik aziz tu lebih pantas dari mahathir
      Terimalah hakikat

      Delete
    4. pok nik bukan Nabi tetapi Babi...Babi tua nyanyuk.

      Delete
    5. Bhai azazil...nik aziz cuma dianggap nabi kpd pas,bkn nabi kpd umat islam malaysia... Yg pnting disini,ADAKAH ahli pas menerima dan mengakui tntng statemnt tu...jika ada yg tak menerimanya,knp tidak mnta majlis syura buat ketetapan....lu org boleh terima ke fatwa dari majlis ulama k'bngsaan...

      Delete
  37. Tun Mahathir memang bagus tapi rasanya PAS pun terbaik kalau menguasai Putrajaya.,Terbaik PAS kearah hududkan Putrajaya dan Malaysia.Menang dulu PRU 13 kemudian terus Hudud syariatkan Malaysia.Hudud Spring by GE 2013..Spriiiiiiiiiiiiingssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANWAR EJEN ISRAELApril 28, 2013 at 1:59 PM

      Ulamak pondok dah kata haram undi pas barulah terhegeh-hegeh nk jilat kahak ijau.

      Sudah la..kejap ada, kejap xde hudud. ckp berbelit-belit. Talam 1000 muka.

      Kelantan apasal x buat lg hudud?

      Delete
    2. bhai UntacybertrooperApril 28, 2013 at 1:50 PM..hudud..kalimah 'ALLAH'..pun ulama kau tak boleh nak pertahan ..ni nak buat 'HUDUD'..kau patut desak parti PAS bertanding di semua kawasan DUN dan PARLIMEN baru cerita pasal nak buat HUDUD!!!..patut lah cai2 BONGOK cam kau kena TIPU dng ULARMMAK hang...

      Delete
    3. Aku sokong ulamak pondok

      Delete
    4. hududkan kelantan dulu, lepas tu baru boleh bermimpi... mimpi yg tak sudah

      Delete
    5. Pemimpin pas bacul

      diorang takkan laksanakan hudud
      hanya sembang ja

      Delete
  38. Hidup bn..semoga tun m terus dipanjangkan usia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KES BERAT .. HUJAH PARA PENGANUT AJARAN AYAHANDA MADEY NI.................

      1. "Islamnya" UMNO-KPI 1: Masuk KAABAH

      ABU JAHAL, ABU LAHAB ...lahir, besar & hidup setiap hari diMekah ... keluar masuk KAABAH beratus kali.... tapi menginkari risalah & sunnah Rasulullah... apakah meraka ini jugak hebat seperti Mahathir yang terlalu bangga "Islamnya" kerana boleh masuk dalam Kaabah tuu ... puak2 umno ni betul2 mendekati KHURAFAT yg SESAT!


      2. "Islamnya" UMNO-KPI 2: DIKENALI DI DUNIA ARAB/ISLAM

      George Bush, Barrack Obama, Netayahu, Lowrence of Arabia, dll pun dikenali didunia Arab/Islam .... tapi terkenal dengan kejahatan & konspirasi mereka... apakah Madey sebaris dengan mereka ini?

      3. "Islamnya" UMNO-KPI 3: BERSUARA UTK ORG ISLAM

      sehebat Osamah ibnu Ladin kah, Sheikh Ahmad Yasin, Ismail Haneyeh, Hassan Nasrullah kah, Erdogan atau Ahmadinejad suara Islam Madey?

      4. "Islamnya" UMNO-KPI 4: BANGUNAN2 KEGUNAAN UMAT ISLAM

      Di Rusia Komunis, India Hindu, Thailand Budha, Singapura Cina, Filipina Kristian pun bina masjid, sekolah agama dan ada mufti..... tapi mereka sekular tolak syariat sepenuhnya,,,,,,,,,,,,,,, apa yg Madey nak banggakan dengan binaan2 canggih tapi menteliti masih rendah..


      USAHLAH DABIK DADA & UNGKIT2 BENDA2 YANG REMEH & MENGARUT....... nanti sama seperti sifat hipokrasi Abdullah Bin Ubay yang membina masjid dengan tujuan sekadar menyaingi dakwah & jihad islami yang sebenar ...................

      SAY NO ... to madey, to UMNO/BN, to najib!

      Delete
  39. Acid Test untuk kepercayaan pemimpin.

    Kalaulah anda terpaksa meninggalkan anak anda berseorangan, maka pemimpin manakah yang anda pilih

    a)Mustafa PAS
    b)Anwar PKR
    c)Najib (UMNO)
    d)Mahyuddin (UMNO)
    e)Mat Sabu(PAS)

    Kalau tak percaya tinggalkan anak sendiri dengan pemimpin(a,b dan e)Maka undilah BN.

    Janganlah bodoh, kalau anak sendiri kita tak berani meninggalkan kepada pemimpin PR maka bermakna kita menghukum berjuta anak Malaysia jika mengundi PR.

    ReplyDelete
  40. Mengapa seluruh jentera pilihanraya UMNO terarah menyerang Husam Musa?

    sedangkan lawannya Adnan Mansor tu Setia Usaha Agong UMNO, begitu hebat & penyandang MP Putrajaya sudah 2 penggal--- apa yang UMNO nak takut kpd Husam tu?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANWAR EJEN ISRAELApril 28, 2013 at 2:37 PM

      Sbb senjata husam ialah fitnah. Disokong oleh iblis berjubah mcm nik aziz dan uai.

      Ckp pasal agama mcm dia je la yg pandai. Tp menghasut, mengkafirkan org Islam lain.

      Delete
    2. Adnan mansor kaki pukul, tempeleng ahli2 umno sendiri dgn suka hati saja.... semak laporan polis p,jaya.

      Delete
    3. AnonymousApril 28, 2013 at 2:39 PM...nik aziz kaki pukul budak2 tadika ..semak lah laporan polis kelantan kalau tak caya..hahahaha

      Delete
    4. sebab husam menepati semua kriteria khawarij

      Delete
    5. ku nan tu menepati ciri2 kepala 40 penyamun n mafia ...

      mau ke melayu2 briman berketuakan kepala penyamun?

      Delete
  41. Betul apa yg Tun M cakap tu. Parti pembangkang ni cakap banyak masa Putrajaya nak didirikan..now dah nampak kepentingan, kemajuan putrajaya, dah depa lak terhegeh2 nak putrajaya. Haaa, lenkali klu tak berpandangan jauh tu jgn ckp banyak..tgk je mulut diam.

    ReplyDelete
  42. AGENDA TUNTUTAN & ASPIRASI RAKYAT PRU13 : 5 Mei 2013

    Saya pilih parti2 dari PR kerana yakin mampu membuat PERUBAHAN TOTAL yang substantial dan impak besar kepada RAKYAT yang 55 tahun gagal direalisasikan oleh kerajaan KORUP BN seperti isu;

     penyediaan persekitaran pertumbuhan dan agihan ekonomi yang lebih mapan dan saksama kepada semua serta mewujud struktur sosio ekonomi yang seimbang ,

     mengekang kenaikan harga barangan dan perkhidmatan asas bagi mengurang kos sara hidup rakyat,

     pembaharuan amalan perolehan & kontrak kerajaan yang terbuka, telus, kompetetif dan menguntungkan rakyat serta negara,

     pembaharuan struktur perkhidmatan awam yang lebih patriotik, profesional , produktif & neutral kepada semua rakyat serta bukan dimonopoli oleh segelintir pegawai PTD yang tidak berintegriti & mengampu penguasa politik,

     pembaharuan Badan Akauntabiliti Negara supaya kerajaan pusat lebih bertanggungjawab dan berintegriti memerangi KORUPSI dengan meletakan Jabatan Audit Negara, SPRM, dan Biro Pengaduan Awam dibawah Kuasa Parlimen yang diasingkan dari Kuasa Eksekutif PM & Kabinet seperti PAC.

     pengasingan kuasa (separation of power) bagi Badan Kehakiman dan Badan Peundangan yang sewajarnya tidak dibawah Kuasa Pentadbiran PM/ Jemaah Menteri.

     menstruktur semula tugas agensi2 kerajaan yang gagal menangani KRISIS SOSIAL, AKHLAK/MORAL dan JENAYAH seperti agensi dadah, pdrm, penguatkuasa syariah, dll.

     mempertingkat infrastruktur dan mutu perkhidmatan perumahan, pendidikan, kesihatan, kebajikan dan kesejasteraan rakyat serta meningkatkan KUALITI HIDUP rakyat.

     membetulkan tadbir urus korporat & pengurusan entity awam yang mampu memaksimumkan pulangan hasil serta faedah tanggungjawab social yang tinggi terutama Syarikat2 Perbadanan kerajaan, GLC, PKEN, PETRONAS, PROTON, MAS, TNB, STM, Syarikat Pengurusan Bekalan Air, syarikat2 pengankutan awam/bas rapidkl, royalty minyak, dll.

     membebaskan Institusi Istana dan Institusi Islam dari pengaruh politik kepartian, serta menekankan pentadbiran agama , institusi pendidikan & NGO menggerak nilai kerohanian, ketamadunan dan budaya hidup rakyat yang murni dan cemerlang.

     memupuk ciri-ciri fundamental dalam gaya kepimpinan kerajaan yang BERWIBAWA (kompeten & kredibiliti), BERINTEGRITI (amanah & adil), demokratik dan dinamik yang prihatin dan mesra rakyat!

    PRU13____ untuk “PERUBAHAN TOTAL” & “POLITIK BARU” ..... undi tetap PAS/PR!
    [Rujuk Pelan Buku Jingga]

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANWAR EJEN ISRAELApril 28, 2013 at 2:42 PM

      Pelan buku jinggay byk lobang kepincangan.. Sesama pemimpin pakatan pun x sekata, yg bkn pemimpin plak percaya..

      Never ever will vote for pr. Terlalu jelas tempangnya. Satu ke hulu, satu ke hilir. Satu pihak nak, satu pihak kata over my dead body.

      Mcm ni nak mimpi putrajaya?

      Jgn harap la..

      Delete
    2. ANWAR EJEN ISRAELApril 28, 2013 at 2:53 PM

      Gaya kepimpinan yg berwibawa..

      Anak beranak, bini, dinasti lim, dinasti karpal,dinasti anwar..berwibawa kah?

      Eli wong, stopa, anwar, azmin, ustaz bdrul..berwibawa kah?

      Karpal sink, mat sabun, org yg MULA MULA ckp anwar gay..berwibawa kah?

      Yang ni berwibawa..Teresa Kok. Celebrate kemenangan dgn babi panggang 5 ekor = 5 negeri. Dibabikan neg tesebut dan ditakbirkan oleh pas.

      Heh

      Delete
    3. kasi jingay kelate dulu...

      Delete
    4. RAKYAT >>>> arus perubahan semakin membesar..... tsunami politik gelombang ke2.. PRU13 undi ABCD=asal bukan calun dacing! bersama PR!!!!!!!!!!!

      Delete
    5. pi selak buku jinggay dulu...UBAH lain kalilah tak nak aku jadi RAKYAT lgbt ..nanti dilaknat allah ...

      Delete
  43. Seronok bca komen2 di atas... semuanya dpt saham..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HIJAU adalah fitrah keharmonian alam & manusia, juga suatu sunatullah yang hak!

      hargai lah HIJAU ........... pangkah hijau & bulan .. undi PAS/PR untuk PERUBAHAN NASIONAL!

      Delete
    2. Keris umno warna hijau
      pangkah umno

      Delete
    3. apa makna keris umno tu hijau jugak?

      Delete
    4. pi lah pangkah buntut sampai hijau kahkah kahkah lepas tu tebar roti spender plak kahkahkah..jangn jadi hulk dah ler hijau satu badan kahkahkah

      Delete
  44. 1st. time baca blog ni..hmm teruknya brain diaorg berkerja. hahaha wat mau sungguh

    ReplyDelete
  45. nik ajis punyai auro pembohong yang amat kuat..seyes..

    ReplyDelete
  46. KEKADANG KESIAN TENGOK PERANGAI PUAK PR YANG MENGAKU PANDAI DALAM HAL AGAMA. BEGITU RIAK DAN TAKBUR. KONON MEREKA YANG PALING ALIM DAN AMALAN MEREKA SAHAJA DITERIMA ALLAH.
    KETAHUILAH OLIH KAMU PERASAAN RIAK DAN TINGGI DIRI BAKAL MENJERUMUSKAN KAMU KEDALAM NERAKA JAHANAM?
    SIA2 SAHAJA BELAJAR AGAMA DARI MUDA SAMPAI TUA. PENGHABISANNYA MASUK API NERAKA DISEBABKAN PERASAAN UJUB DAN RIAK DALAM DIRI. SAMA2LAH KITA PERBAIKI DIRI KITA BERSAMA.
    WAULAHUALAM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yang riaknya...... kalau sesetengah calun UMNO tu.... fardhu ain pun kelam kabut.... tapi lagak nak cakap agama... anak isteri pun tak mampu tutup aurat..... tak yah lah nak jadi imam atau baca hukum hakam yg lain....

      manakala yg macai2 umno tu... sesetengahnya nama saja melayu tapi akhlak lebih teruk dari samseng kafir... sembahyang tak pernah cukup... rasuah n politik wang, arak, zina, judi ... asam garam hidup.... budak2 umno disesatkan ideologi sekular materialistik & amalan jahiliyah gasar ..... ini yg PAS nak betulkan.......

      Betulkan ideologi & korupsi UMNO ko orang tu dulu.......

      Delete
    2. pas pun sama bro, tanya la mat sapu normah, spendaali, aiskrim ali..

      Delete
    3. dap pas pkr mengata orang dia yg lebih ..dapat amoi dan buntut dia sapu habis tak ingat member lain makan sorang2 hahahahahaha...munafik !!!!!!

      Delete
  47. NAK BNDINGKAN UAI NGAN TUN? BODOH SUNGUH.BEBAL SUNGUH.MCM TK PERCAYA BETAPA BODOH NYERRRR.TU PASAI LAH ASYIK DUK KENA TIPU NGAN PEMIMPIN MEREKA.KUAT BERANGAN. SUDAH BERAPA BUAH NEGARA UAI D JEMPUT BUAT CERAMAH BAB EKONOMI .BAB POLITIK ANTARABANGSA.BAB FORUM2.TUN D HORMATI SELURUH DUNIA.MAJU NYER MALAYSIA KERANA TUN.PUTRAJAYA.TABUNGHAJI.KLIA.PUTRJAYA.KLCC.UIA.PROTON.UAI APA YANG DIA DAH BUAT JASA KT MALAYSIA NI.BUAT LAWAK ADA LAH.TU YANG RAMAI PEMINAT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. UAI penceramah agama mana nak sama dgn tun m..... tun m tu kan hebat segalanya..... sebab tu dia kata klu ikut aturan islam sepenuhya negara x maju... tu lah sebabnya sokong judi, pusat hiburan, arak...barulah standard negara maju.... anak2 muda baru sokong...

      Delete
    2. arwah Tuan Guru Ustz Fadhil Noor pernah bgtau, Beliau (arwah) mendoakan agar ALLAH SWT panjangkn umur cheq deq, agar dia dpt melihat sendiri akibat dr hasil kerja tgn beliau sepanjang dia memerintah n mentadbir M'sia (tanah yg keramat).. kita antara manusia yg masih hidup boleh melihat dan dijadikan pedoman utk hari2 yg mendatang.. jgn melawan Ulama. CONTOH sudah ada Firaun (dlm Alquran) n Kamal Attartuk (modern).. sesungguhnya Allah Maha Mengetahui segala ISI dilangit dan Bumi (sebelum n Selepas) kita berdoa agar Allah SWT memberi Petunjuk kpd Che Deq disisa usianya.. Amin.. Alfatihah buat arwah Tuan Guru UStaz Fadhil Noor, semoga Roh dicucuri Rahmat.. ** dan benarlah org2 jahil itu mmg tidak akan pernah kalah..
      bak kata imam shafie 'Aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu, tetapi aku pasti akan kalah berhujah dengan seorang yang jahil kerana orang yang jahil tidak pernah faham landasan ilmu. Renung2kan.. hanya Allah SWT yg mampu membuka Pintu Hati mereka.. wallahu'alam hanya berkongsi pendapat (secara ilmiah).

      Delete
  48. Mereka lari tak cukup tanah akibat di kejar oleh sang belang di hutan .

    ReplyDelete
  49. GENTELMEN

    aku syor supaya adakan SYARAHAN PERDANA atau DEBAT TERBUKA bagi kedua2 calun BN Tenku Adnan Mansor dan PR Dato' Husam Musa ni di dataran Putrajaya... agar rakyat & pegawai2 kerajaan serta pengundi2 putrajaya dapat nilai sendiri kewibawaan wakil rakyat mereka nanti....


    Adnan Mansor... JANGAN CAKAP BELAKANG2 SAJA.... MAU LAWAN DEPAN2...... ONE BY ONE! ada berani???

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana Ku Nan tu berani.... Mahathir pun suruh debat dengan Anwar... dah cakap belit2 mengelak.... najib lagi la......


      SEBABNYA:

      Pentadbiran pusat UBN terlalu "too politicking" dalam memberi perkhidmatan kepada rakyat seperti BR1M, bantuan SAR, bantuan subsidi baja padi, royalti minyak negeri, isu pengurusan air Kelantan yang pinjaman pembangunannya dikekang, dll?

      Sewajarnyalah semua RAKYAT BANGKIT membuat PERUBAHAN secara stuktrural dan holistik terhadap tampuk kuasa negara yang hanya dipegang oleh segelintir kuasa elit UMNO/BN yang lebih utamakan kepentingan golongan aristokrat & korporat berbanding kepentingan ummat & rakyat!

      Bye2 Umno... bye2 BN...
      bye2 KORUPSI...
      bye2 KONSPIRASI...
      bye2 HIPOKRASI ...
      bye2 OPPORTUNIST
      bye2 AUTOKRASI...
      bye2 MONOPOLI KAPITALIS...
      bye2 DISKRIMINASI KEPARTIAN...
      bye2 PROVOKASI POLITIK GANAS.....
      bye2 MATERIALISTIK & HEDONISME....
      bye2 UBN!!!!!

      tolak UMNO/BN... tolak MUNKAR & FITNAH ........... tolak pemimpin2 JIWA KOTOR..... bentuk MASYARAKAT JIWA MURNI!

      Delete
    2. DASAR PAKATAN MENIPU RAKYAT..MUKA TAK MALU BUAT KECOH KAT MASJID BESI IMPORT ORANG LUAR DATANG RAMAI2 SEHINGGAKAN JEMAAH TEMPATAN JADI LEMAS NAK SEMBAHYANG JUMAAT KAT MASJID BESI TU..PAS KAT KELANTAN NAK BUAT MASJID PUN TAK MAMPU NI PULAK NAK BUAT KECOH DGN TAKBIR PALSU KORANG KAT MASJID YG DIDIRIKAN KERAJAAN BN..KAU NAK BYE2 PERGILAH TAIP KAT BLOG HARAKAH KAU TUH ..INI KAU BYE2 KAT BLOG PRO BN DASAR MUKA TAMPAL KULIT HANJING/BABI TAK TAHU MALU..CERAMAH TUN DIPENUHI PENGUNDI PUTRAJAYA BUKANNYA ORANG IMPORT DARI LUAR MALULAH SIKIT..KAU TENGOK MUKA HUSAM/KUSAM YG KAU SANJUNG TU SEBIJI HIRAS MUKA ANWAR PAK JUBUR HIDUNG MACAM TEROWONG DAN MULUT LEBAR MACAM KAMBING ADA HATI NAK MENANG KAT PUTRA JAYA..BETUL CAKAP TUN SURUH BALIK PERBETUKKAN KELANTAN TU DULU BANYAK RAKYAT MISKIN KAT KELANTAN TAK DIBERI BANTUAN SERTA BANYAK PENAGIH DADAH TAK ADA PEKERJAAN KAT KELANTAN..KAU TUNGGU GELOMBANG MERAH PADA 5/5 NI AKAN JATUHKAN KERAJAAN PAS SESAT NI YANG AMAT MENYUSAHKAN RAKYAT..DASAR TAK MENGENAG BUDI TAK KAN KEMANA HIDUP KAU..KAU DUDUKLAH DALAM TEROWONG HIDUNG SI KUSAM TU SELAMA-LAMANYA.

      Delete
  50. Anon 3.42pm. Aku sokong hijau warna kegemaran rasulullah..tapi x de kena mengena dengan warna bendera PAS...lu serupa samakan pencuri pakai baju hijau lu kata pencuri tu dpt pahala pasal pakai baju warna hijau...aku rasa perubahan yang kau maksudkan negara jadi huru hara kalau pangkah pas!,,, nasib baik lu tak kata pangkah pas masuk syorga nik ajis...

    ReplyDelete
  51. bebaris betol2...jangan kuar barisan!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!