KUNYIT HANGIT! AKIBAT DITIPU ANWAR, KAUM INDIA PKR CABANG LUMUT DIBUBARKAN SERTA MERTA!

Kurang 24 jam tempoh pencalonan Parlimen Lumut tamat, kira-kira 1,000 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) cabang itu mengisytiharkan keluar parti selepas cabang itu dibubarkan berkuat-kuasa serta merta, hari ini.

Diketuai bekas Ketua PKR Cabang Lumut, P Shamugum, 13 lagi ketua ranting mengikuti jejak langkahnya kerana mereka begitu kecewa dengan keputusan kepimpinan tertinggi PKR.

Antara punca kekecewaan itu ialah tindakan Penasihat Umum parti, Datuk Seri Anwar memberi laluan kepada ahli PAS, Laksamana Pertama (B) Imran Abd Hamid bertanding kerusi Parlimen Lumut atas tiket PKR.

Selain itu, Shamugum mendakwa calon Pangkor, Mohd Saifullah Zulkifli juga bukan orang tempatan sebaliknya sekadar menjadi calon bidan terjun, sekaligus menutup peluang calon tempatan bertanding.

“Anwar menipu kaum India di Lumut kerana beri peluang kepada orang luar bertanding di kerusi parlimen dan DUN Pangkor seolah-olah parti tidak mempunyai pemimpin yang berkelayakan.

“Lebih menyedihkan apabila Ketua Pembangkang itu tidak menghiraukan suara akar umbi yang mahukan calon tempatan diangkat bertanding pada PRU-13,” katanya kepada pemberita di pejabat PKR Cabang Lumut, dekat Sitiawan sebentar tadi.

Mengulas lanjut, Shamugum berkata, disebabkan pembubaran itu, maka semua bilik gerakan jentera pilihan raya PKR dan 36 Pusat Daerah Mengundi (PDM) turut ditutup serta-merta.

Baca seterusnya di Perak Today

39 Responses to "KUNYIT HANGIT! AKIBAT DITIPU ANWAR, KAUM INDIA PKR CABANG LUMUT DIBUBARKAN SERTA MERTA!"

  1. hahahaha pendapat anak-anak hindu korang boleh pergi kutip sebagai pendapat yang bernas dan sebagai kayu ukur kecenderungan pengundi di kotak undi nanti? Ohhhh My God!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah Anon 3:54, ambil pi la pendapat anak-anak hindu ni kot-kot ada serpih-serpih yang boleh pengaruh..... Agenda bela rakyat dah tak ada,cuma nak kuasa untuk maintain gaya hidup mewah keluarga dan kroni saja, jadi apa yang UMNO boleh buat cuma pertahankan kuasa by all cost saja.... Tapi tak lama lagi semua big shot umno akan jadi rakyat biasa semula. Selamat Menempuh Alam Baru!!!

      Delete
    2. Aku undi BN jugak

      Delete
    3. Aku Undi BN juga....menyesal PRU11, PRU12 undi PAS...UNDI PAS..yang berkuasa DAP...buat apa...Nizar dijadikan Patong...Allah Hu Akbar...Cukuplah ...

      Delete
    4. Anon Pengkhianat 5.50 AM. Sekarang baru ko nak menyesal ye sial? Dulu masa ko ikut cakap Mahadey Kerala untuk sabotaj UMNO/BN ko tak rasa menyesal pun yer....pegi berambus la pengkhianat parti dan bangsa!!!!

      Delete
    5. MARILAH KAUM HINDU MENYOKONG BN.
      LUPAKAN PKR.
      LUPAKAN PAS.
      LUPAKAN DAP.

      HANYA BN YANG BOLEH MEMBANTU KAUM HINDU.
      PERCAYALAH WAHAI KAUM HINDU.
      SEJARAH MEMBUKTI HANYA BN YANG MEMBANTU KAUM HINDU.

      Delete
    6. Hindu tengah mabuk or pala tengah high mungkin undi BN tapi kalau hindu tu tengah waras, kabare waras la jawabnyerrrr

      Delete
    7. Ada ramai hindu yg sayang negara ni...bukan melayu je....

      Delete
  2. Salim, hang ka yang nak tuntut kemenangan untuk Datuk Ismail Saffian ni? Selok belok bertanding cawangan hang dah lepas ka? Hang mai la bertanding dalam cawangan dan bahagian UMNO salim, bila hang menang barulah orang respect hang. Setakat hang nak tunjuk kata hang buat kerja dan beri sokongan atas angin kat funder-funder hang, kami lebih dari tu pun reti nak buat. Hahahahaha Hang pi balik menuntut dulu la Salim.... Kami AJK-AJK CAWANGAN UMNO DAN AJK-AJK UMNO BAHAGIAN BUKIT GANTANG DENGAN ILMU POLITIK AKAR UMBI DAN HUBUNGAN TERUS KAMI DENGAN PENGUNDI-PENGUNDI BUKIT GANTANG AKAN KUBURKAN KARIER POLITIK DATUK ISMAIL SAFFIAN DALAM PRU13 NANTI!!!! Gamak hang Najib, hang letak calon proksi Azim Zabidi ex Chairman BSN tu yang bukan saja buat taik kat rakyat tapi kat full time politician macam kami ni pun dia buat dajal. Rasakan penangan kami masa PRK Bukit Gantang yang lepas, kami tak heran la kat Azim Zabidi atau geng-geng dia tu, ni gelanggang politik Bahagian la, setakat ada jawatan menteri atau GLC belum tentu menjaminkan syurga bila turun ke Bahagian-Bahagian UMNO. Najib dah mungkir janji, dulu kata nak letak winnable candidate tapi sekarang ni Najib hanya letak calon "wincable candidate". Najib, kalau hang nak main acah-acah dengan Nor Mohamed Yakcop ka, Idris Jala ka, Firdaus Bekas Imam tu ka, Fathul Bari ka, Zulkifli Noordin ka, Bekas Ketua Daerah ka, Bekas CEO GLC ka, hang lepas la. Tapi kali ni hang cuba main api dengan full time politician macam kami ni hang makan buah la Najib!!!! Kami nak tunggu apa komen penyokong2 umno atas angin yang haram tak ada ilmu politik untuk komen.... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walau apa pon marilah kita undi BN...insyaalah...tak payah cerita orang kampung ke...atok aku ke tak terpilih.....

      Delete
    2. Kepentingan parti melangkaui kepentingan individu.

      Delete
    3. spin jangan tak spin....maharaja lawak ada kosong lagi

      Delete
  3. Anon 3:55 AM, cayalah, memang canggih la ulasan hang. Betoi apa yang hang kata tu. Benda ni berlaku kat Penang. Najib janji dengan silap orang, Najib pi buat janji nak bagi Parlimen Gelugor kat winnable candidate Dato' Seri Shariff Omar dan Mamak Candidate Tan Sri Nor Yakcop, tiba-tiba Najib pi bagi kat wincable candidate yang lain, silap besaq la.... Tan Sri Nor Yakcop takpa la dia tak boleh lawan, habis ramai kawan dia pun dalam 10 orang kontraktor dan 20 orang geng-geng GLC dan Money Changer, tapi Dato' Seri Shariff Omar ada beribu-ribu pengikut ahli-ahli umno, pengundi atas pagar dan ahli-ahli pakatan, baru Najib berakai, ikut sangat telunjuk Rosmah dan Tun Mahathir. Hang suruh la Rosmah dan Mahathir pi turun buat kerja akar umbi kat hang. oooo time nak buat kerja politik akar umbi, hang pi cari full time politician, time nak bahagi-bahagikan dan faraid projek pi cari blogger, kroni dan wincable candidate. Sekarang ni hang rasalah azabnya Najib. Tu yang tentang terang-terangan, ahli-ahli UMNO yang buat serangan subuh dan sabotaj subversif belum kira lagi..... Kalau kail panjang sejengkal, jangan lautan dalam hendak diduga. Dengan pengkomen blog dan blogger bolehlah hangpa dok main acah-acah, habis dahsyat blogger boleh buat pun dok main isu kat internet ja la. Tapi kalau hang cuba perlekeh full time politican macam kami, segala kekayaan dan empayar politik hang akan hilang dalam sekelip mata saja. Your turn Najib to be an ordinary politician, u will know how suffer we are all this while!!! Welcome My Dear!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walau apa pon kita pilih BN ha!ha!ha!...

      Delete
    2. Habis marah.
      KITA PILIH BN.
      CANTIK.

      Delete
    3. anon 355..357 sama orang .. mungkin mabuk pagi kot dok blakon 2 org... apa Sharif Omar??? hahaha kalo bukan org Penang toksah cakap la..org Penang dah tau apa dia buat masa pru12..tapi takyah nak citer ler.lagi 1 kalo lu bukan ahli umno biasa la kalo lu benci najib tu...pi la arak bawak bendera lge..tu saja yang lu mampu sebagai "full time politician" konon hahaha.

      Delete
  4. mangkok pencacai 2 ekor ni orang berciter pasal PKR pegi Najib hahahaha..kepala taik nya pencacai hahaha..

    ReplyDelete
  5. Setakat dari kalangan Dato-Dato biasa hang ingat boleh dapat ka soft loan(as good as grant)RM250 juta daripada government macam tu saja. Juragan 69, aku pun UMNO jugak, siap aktif lagi puluh2 tahun, dah merentas zaman dari penghujung zaman Tun Razak sampai ke zaman najib sekarang tapi yang salah tetap salah. Hang pi la cakap kat pengundi cina dan pengundi melayu yang berniaga dan professional,hang cuba kata yang suami sharizat dapat soft loan RM250 Juta tu kerana merit dan performance suami dia TANPA SEBARANG POLITICAL CONSIDERATION, hahahaha orang gelak ja la juragan. Jangan anggap semua rakyat bodoh sangat sampai kita paksa depa terima point kita yang sangat lemah. Tu dah macam hina rakyat. Senang saja nak selesai, Shahrizat tu individu dalam umno saja,bila dah salah, letak jawatan dan ganti dengan pemimpin wanita umno yang lain. Itu saja... Mudah kan.... Apa nak pening-pening kepala... UMNO yang jadi masalah besar sekarang ni sebab terlalu utamakan individu-individu dalam UMNO sehinggakan rakyat melihat UMNO dah tak relevan dan tak boleh lagi bergantung harap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi Rakyat sokong BN...Tak minat jadi barua Babi DAP dayus ...

      Delete
    2. BN TETAP DIHATI PENGUNDI.
      CAKAPLAH APA-APA PUN.
      KAMI TETAP PILIH BN.

      Delete
    3. BN memang tali barut cina...Time musim pru baru keluar cite perjuangan Melayu. Elok lepas pru terus jadi barua cina. Dah 56 thn kita merdeka, 95% penerima BRIM adalah org Melayu. Kurang ajar betul UMNO, tergamak ye UMNO kekalkan Melayu yang rajin dan cerdik selaku si miskin tegar agar Melayu terus meminta-meminta dan mengemis wang rakyat yang berada dalam kawalan UMNO. Dasar Parti UMNO Dajal Haram Jadah!!!!

      Delete
    4. Islam patutnya bersatu..umno bersatu dgn pas...pas bersatu dgn umno.

      Tapi kedua2nya sombong disisi Allah swt...

      Butoh Nik Ajis Butoh Najib...

      Dua2 sial nak mampos...

      Delete
    5. Bhai 04.25...lu blh ckp apa saja bhai...tak bawa kesan pun dlm perjuangan rakyat utk mngekalkn keamanan dan kesejahteraan malaysia...bhai, klu setakat ada title dato tp takda sbb utk dpt loan mmng le tak dpt bhai...aku nk tnya lu apa status dato shahrizat dlm nfc...dan siapa pula suami dato shahrizat dlm nfc...yg dpt loan tu sapa?

      Delete
    6. anon 8:29...Butoh ko. Butoh aljubs dan Butoh pok nik saja yg mampos...Hehehe.

      Delete
  6. Takpe biorkan BN dengan Lumutnya banyak lagi tempat Lein di Perak yg akan terus menyokong PR,Pangkah PR,undi PR

    ReplyDelete
    Replies
    1. bersatu dgn pas...pas bersatu dgn umno.Tapi kedua2nya sombong disisi Allah swt...Butoh Nik Ajis Butoh Najib...Dua2 sial nak mampos...

      Delete

  7. Sokong BN..sokong 1Malaysia..

    Undi BN..

    BN ada wawasan...

    ReplyDelete
  8. Dah tentu anuar bekas orang no2 kuat dalam UMNO dulu.....
    Umnu kalau tak tipu, itu bukan umno nama nya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Islam patutnya bersatu..umno bersatu dgn pas...pas bersatu dgn umno.Tapi kedua2nya sombong disisi Allah swt...Butoh Nik Ajis Butoh Najib...Dua2 sial nak mampos...

      Delete
    2. Islam patutnya bersatu..umno bersatu dgn pas...pas bersatu dgn umno.Tapi kedua2nya sombong disisi Allah swt...Butoh Nik Ajis Butoh Najib...Dua2 sial nak mampos...

      Delete
    3. Jgn gabungkan nama Allah dgn kau punya
      carut boleh tak??

      Delete
    4. anon 8:32 sedang marah dan mengelabah kerana butoh sialnya nak mampos, kesiannnn....ish ish ish.

      Delete
  9. makin ramai pencacai PR mengaku org umno
    dan melancarkan reverse pshyco......puiihhhhlah

    ReplyDelete
  10. Komen anon 6.17 tak ada class langsung.kamu serlahkan kebodohan kamu d arena ini.kamu manusia yang tak ada moral.taka ada class langsung.cetek nyer pemikiran kamu.katak d bawah tempurung.org mcm kamu lah melayu jadi mundur.apa jasa kamu pada negara malaysia ni.pikir2 lah wahao melayu bodah.BUKA LAH MINDA KAMU.

    ReplyDelete
  11. HANCUR HANCURR .SEMUA NAK JADI PEMIMPIN.

    ReplyDelete
  12. AKU CUKUP2 KAGUM NGAN TUN MAHATHIR.TAK TAMAK NGAN KUASA.PERDANA MENTERI.SAMPAI MASA TUN BERHENTI .TAK ADA KECOH2 PUN .

    ReplyDelete
  13. Baguslh idea najib nk ubah BN dri calon2 yg dh kenyang & hampir expired kpd muka2 baru..
    bkn mcm pembangkang yg masih letak calon2 muka sama yg dh x relevant dgn keadaan semasa..
    siapa yg nk brrubah maka sokonglh parti yg melakukan perubahan ketara kearah yg lebih cermelang

    ReplyDelete
  14. APa KOMEN NIK AJIS NGAN HADI AWANG TNTG KOMEN KARPAL SINGH YANG TOLAK HUDUD NGAN NEGARA ISLAM.KESIANN PASS.

    ReplyDelete
  15. nilaikanlh sendiri mcmane org spt Hassan Ali yg buat keja x de sembang lbh mcm pemimpin PAS lain. rampas arak yg dijual runcit kpd melayu Islam, lps 2 serbu gereja yg murtadkn melayu kena tindakan oleh PAS atas kemarahan DAP.
    mane Islamnya?

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!