GEMPAR! PAS MENIPU DUIT TABUNG PERAJURIT LAHAD DATU! SPRM SILA AMBIL TINDAKAN!

Tindakan mengutip derma untuk atas nama anggota keselamatan yang terkorban di Lahad Datu menggunakan akaun parti politik merupakan satu tindakan pecah amanah yang serius. Ini kerana adalah mustahil untuk sesebuah parti atau pertubuhan mengetahui yang mana satu derma untuk pertubuhan mereka yang mana satu derma untuk perajurit.

Tindakan Parti Islam se-Malaysia mengutip derma untuk perajurit yang terkorban di Lahad Datu menggunakan akaun parti sendiri merupakan satu kesalahan serius. Malahan tidak mustahil sumbangan dan derma tersebut telah pun disalahgunakan.

Apakah Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia akan mendiamkan diri dengan perbuatan sebegini?

Sudah puas menghina dan mempermainkan perasaan wira-wira negara yang berjuang mempertahankan kedaulatan negara di Lahad Datu, Sabah, puak-puak PAS cuba membuat “damage control” dengan umpan “tabung Lahad Datu” versi Pakatan Haram.

Terpampang di media online rasmi PAS, Harakahdaily, tentang kempen “tabung Lahad Datu” yang kononnya dikutip untuk waris-waris wira negara yang terkorban dari “sandiwara Tian Chua” itu.

Kononnya, “tabung” mereka itu adalah “tabung khas” yang sama seperti “Tabung Wira Lahad Datu” yang dianjurkan Kumpulan Media Prima. Betulkah begitu? Dan apakah hasil derma dan sumbangan itu akan terus disalurkan kepada waris-waris mangsa?

Di iklan “tabung” anjuran PAS itu tertera nombor akaun Maybank bernombor 5640 2540 0414. Cuba bawa wang RM10 dan cuba tekan nombor tersebut di mesin “cash deposit” di bank berkenaan.

Jangan terkejut “beruk” sekiranya anda dapati bahawa akaun “tabung khas PAS” itu didaftarkan di atas nama “Parti Islam Se-Malaysia” atau lebih dikenali sebagai PAS!

Ia berbeza dengan akaun Maybank anjuran Kumpulan Media Prima yang bernombor 5142 7133 9000, di mana jelas menunjukkan bahawa akaun itu didaftarkan khas di atas nama “Tabung Wira Lahad Datu”.

Sebenarnya, saya was-was dengan segala tabung yang dicipta atau dianjurkan oleh PAS. Sejarah menunjukkan PAS sememangnya “pantang” dan “allergic” dengan perkataan “tabung” dan sebarang perkara yang berkaitan dengannya.

Misalnya, “Tabung Memali”. Tabung tersebut kononnya dikutip oleh PAS dan dikhaskan untuk membantu waris-waris tragedi Memali di Baling, Kedah, beberapa puluh tahun dulu. Namun “tabung” tersebut lesap entah ke mana.

Malah waris-waris tragedi Memali sendiri merungut dan kecewa apabila hak mereka dinafikan dan wang yang terkumpul untuk mereka itu tidak disalurkan secara telus. Mesing jahit yang kononnya dibeli untuk mereka menyara diri pun habis dijual puak-puak PAS!

Kalau jumlah kutipan tabung Memali itu hanya berjumlah RM2, mungkin kita boleh tolong gantikan. Tapi kalau hasil kutipannya yang berjumlah berjuta-juta ringgit, padanlah PAS bersikap “kelam mata” dan memaksa Cikgu Non untuk tutup mulut, bukan?

Selain itu, tabung Koperasi Kohilal yang ditubuhkan PAS yang kononnya bertujuan untuk meningkatkan ekonomi para pengikut ajaran mereka juga khabarnya diseleweng teruk dan didiamkan begitu saja.

Sehingga kini, tiada sesiapa pun di dalam PAS yang mampu merungkai kehilangan dan kerugian yang ditanggung oleh Kohilal. Kehilangan wang itu kekal menjadi “misteri” yang mungkin “ghaib” bagaikan “dicuri bunian kayangan”…

Jadi, apakah kita boleh percaya dengan Tabung Perajurit Tragedi Lahad Datu yang dianjurkan PAS itu?

Sudahlah didaftarkan di atas nama “Parti Islam Se-Malaysia”, kita khuatir dan ragu-ragu sekiranya wang tersebut sebenarnya akan digunakan sebagai dana PRU ke-13 bagi membiayai kempen PAS kali ini di seluruh Malaysia.

Saya faham, mungkin PAS tak cukup lagi mengutip wang dari para pengikutnya menerusi tabung, tong, karung dan guni yang diedarkan ketika mereka mengadakan majlis ceramah. Tapi kalau terdesak sangat pun nak pakai duit, tak payahlah buat cara begini. Buruk sangat caranya…

Kalau betul nak kutip wang untuk waris-waris wira Lahad Datu, apa kata kalau PAS pergi bertemu sendiri dengan waris-waris berkenaan dan minta nombor akaun mereka. Siarkan nombor akaun tersebut supaya wang sumbangan itu terus disalurkan ke akaun yang terlibat. Susah sangat, kah?

Bukan apa, melalui sejarah “tabung” yang dianjurkan PAS, saya yakin ramai rakyat di negara ini yang was-was dan tidak percaya dengan cara parti itu mengendalikan amanah rakyat itu. Kalau duit pengikut sendiri pun PAS “kebas”, apatah lagi wang rakyat? Lesap lagilah nampaknya…

Sumber: MyKMU

148 Responses to "GEMPAR! PAS MENIPU DUIT TABUNG PERAJURIT LAHAD DATU! SPRM SILA AMBIL TINDAKAN!"

  1. Aku belajar2 rajin2 buat solat hajat masa nak ambil spm last2 berjaya buat degree tapi bila grad susah dapat keja bila dikaji balik ini sebabnya, Kawan aku bodo, dari upsr sampai spm cabok x pernah skor, tapi dia jadi kakitangan sokongan dgn kerajaan, apabila dasar kerajaan berubah, kawan aku boleh ambil degree??? Bila dapat first degree dia apply jawatan lebih tinggi, Alhamdulillah x dpt, tpi dia mula bising mempersoalkan, knp jawatan tggi diberikan kpd kami graduate??? Aku nak tanya, ADILKAH? So pru13 mmg ak xkan undi bn.. bye2, sbb bn lacurkan degree.Skorer kecewa,PR kembalikan degree berasaskan kepandaian! Biarlah bodo buat kerja bodo, pandai buat kerja pandai, spt yg tuhan telah jdi kn manusia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hatimu busuk. penuh dgn perasaan dengki.

      Delete
    2. Kwn mu mohon jawatan sokongan kerajaan sesuai dgn kelayakan dia,..yg mu konon degree bagus tak dapat jawatan pegawai kerajaan bising2,mu dah bagus sgt ke?,berpuluh ribu mohon jawatan pegawai bukan semua boleh dapat!..mu sepatutnya bersyukur dpt belajar dgn aman d negara ini dan berjaya dpt degree,so usaha lah utk belerja sendiri dan berjaya! Jgn bila tak dpt kerja kerajaan salahkan kerajaan!..

      Delete
    3. Astagfirullah.. org mcm kamu xlayak jd warganegara Malaysia. Degree tu hanyalah tiket. Blom tentu boleh dapat kerja. Bumi allah ni Luas.. nk cari rezeki kat mana2 pon ada. Rajin dgn tak je utk usaha. Kalau dah tak dapat lps usaha redha je dgn ujian Allah coz Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita. Ada sebab mengapa Allah xbagi jawatan tinggi tu kat dia.. adoii..sedih dgn org2 yang xreti nk bersyukur..

      Delete
    4. ko ingat pandai dalam satu bentuk je ke .belajar je pandai tapi lain tak pandai pun.allah bagi pandai tu dalam banyak bentuk ...kat tempat kerja aku ni harap je ada degree buat kerja macam orang spm gak ...tak semua la ..tapi tetap ada

      Delete
    5. Inilah contoh manusia yang x boleh diteladani. Setiap apa yang berlaku ada hikmahnya, kita seharusnya terus berusaha untuk mencapai cita-cita yang diidamkan, bukannya dengan mudah menyalahkan orang lain serta menyemai sifat hasad dengki.

      Delete
    6. Bohong......kita tak percaya dgn kau punya
      propa..
      Yg kita percaya ramai yg makan gaji dgn govt tapi menggigit balik tangan yg membantu mereka tu.

      Delete
    7. kalau hati dan busuk hasad dengki dgn kejayaan org lain begini lah jadinya....

      Delete
    8. Nape nk susah2. Blaja. Kat kg aku anak ketua kg. Bodoh gile. Prrangai hodoh. Yg pnting jd pemuda umno. Boleh dpt projek buay longkang. Buat busstop. Yg pntng kete besar rumah besar. Sokonglah umno klu anda bodoh.tp klu ada diploma ke atas mari sokong pr.

      Delete
    9. Ya tak payah susah2 belajar supaya bodoh
      berganda mcm anon 10.29.
      Yang dia tahu buat fitnah dan dengki memanjang.

      Delete
    10. Anon 8.16, elok kamu bunuh diri je senang citer x pyh pikir hal duniawi. Tapi sebelum tu beli tiket bas ke Syurga Nik Ajis terlebih dulu. Kay..

      Delete
    11. aku tak kisah aku ada degree ke x. janji aku puas dpt tgk video seks Anwar Ibrahim. kita penyokong2 UMNO x pentingkan sgt pelajaran, asalkan hidup penuh dgn video seks

      Encik Mohamed.
      Nasionalis Melayu

      Delete
    12. Betl lh kta non 1029. Wa tgh buat wa pnya second master. Bla dlm kls smbng psal poltik tkde sorg pn yg sokng bn. Klu yg chinese tk pyh ckplh. Mati hdup blik pn tk sokong.. sorng minh scotland ni siap bulllshitk lg. Lect dr2 yg msuk pn smua hntam gile2.mna org2 pndi yg skong umnk ye..

      Delete
    13. papagomo fuck

      Delete
    14. Sokong anon 11.29. Masa saya blaja dulu pun mcmtu. Klu yg sokong umno ni, mesti student2 yang muka pun macam pecah rumah aka salim iskandar. Ahaks!.

      Delete
    15. 10.29 sulah jali cina ka? Hayah manyak hansap ini olang.

      Delete
    16. Undian pelayar internet mumbuktikan BN adalah pilihan mereka. Yang belum mengundi let vote. Hidup UMNO. Gigit jarilah pakatan. http://www.sharkma.com/myvote/

      Delete
    17. Bijak dan pandai...serupa tapi tak sama. Mungkin lu pandai belajar tapi lu tak bijak.

      Delete
    18. Anon 8.16AM. hati ko dah hitam, hotak pun beku sebab bapak ko bagi makan wang kutipan tabung haram.

      Delete
  2. patut la anon816 nko tak dpt keja.. sbb ayat2 nko menunjukkan tahap kecerdikan nko.. kalau nko org islam, kena la pd percaya pd rezki tuhan, kalau dh usaha mitak kerja tp tak dpt maknanya takde rzki nko kat situ la dan pasti itu yg terbaik. mcm mana plak boleh jd salah bn, aku pun tak tahu.. tp trend puak2 pakataiks mmg semuanya nk salahkan bn, smpaikan masalah moral ketua2 pakataiks pun disalahkan kepada bn jugak..
    kalau sbb tu tak dpt keja nko nak sokong pr, maka sokong la.. moga2 tuhan beri petunjuk pd nko..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nape nk susah2. Blaja. Kat kg aku anak ketua kg. Bodoh gile. Prrangai hodoh. Yg pnting jd pemuda umno. Boleh dpt projek buay longkang. Buat busstop. Yg pntng kete besar rumah besar. Sokonglah umno klu anda bodoh.tp klu ada diploma ke atas mari sokong pr.

      Delete
    2. siapa suka diliwat, sila sokong pr...

      Delete
    3. nak kerja dengan kerajaan kena ikhlas..so cermin diri knp diri tu dpt kerja gomen???

      Delete
  3. lepas nie kena buasir pon salah BN gak, kena kurap kat badan pun salah BN gak, haha kelakar betul dasar minda jumud...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nambah sikit..sendiri mandul pun nak salahkan BN jugak.?!

      Delete
  4. Terang-terang satu penipuan. Ini agaknya kerja orang bijak pandai macam anon816.
    Nak salahkan BN jugak ke?

    ReplyDelete
  5. Memang betul la PAS penipu. AKu try test guna Maybank2u dan transfer RM1 ke akaun 564025400414, pastu bila nak proceed transfer tertera nama akaun 'Parti Islam Se-Malaysia'. PAS ni memang penyamun tarbus, penyangak, perompak duit rakyat.

    ReplyDelete
  6. Anon 8.16 terserlah kelembapan dan kecacatan akal.

    Silap kau sebenarnya lupa solat hajat untuk dapat kerja pulak.

    Dunia ni tak sempurna banyak cubaan. Dari kau salahkan BN baik kau salahkan tuhan terus kalau berani kerana BN tak dapat jaga sampai pintu jamban! Tuhan jaga semua.

    Orang macam kau ni di panggil orang yang putus asa dia atas rahmat Allah.

    Elok lah kau joint Syaitan sebelah PR tu. Mungkin kau boleh berjinak jinak berjubor atau menjubor. Satu pengalaman baru. Mana tahu kalau Anuwar tengok kau selera terus kau dapat pangkat tinggi misalnya Pegawai Diplomatik rahsia. Cuma tadah jubor jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mentaliti org umno yg sgt suka dgn jubur...porno...rogol...kepit kuku....khalwat...fitnah...rompak apa saja yg berkaitsn dgn setan ha ha ha

      Delete
    2. Realitinya puak kera mu yg suka buat srmua pekara tu!!

      Delete
    3. Mentaliti ketua pr dan macainya yg sgt suka dgn jubur...porno...rogol...kepit kuku....khalwat...fitnah...liwat apa saja yg berkaitsn dgn setan ha ha ha

      Delete
    4. Aku tak puas hati sebab semalam 3 ekor kambing aku hilang...ini BN punya hal la ni.

      Delete
  7. Sprm tolonglah tolonglah jgn jd budak nakal ambil la tindkan ha ha ha.......hasil siasatan sprm mendapati bahawa tiada wujud unsur unsur penipusn dlm tabung kutipan wira lahad datu oleh pas....ini kerana akaun yg di daftarkan pas memang khas utk wira lahad datu....apa yg berlaku ialah akaun sebenar trlah di edit pihak tertentu untuk memburukan pas......kah kah kah umno dgn fitnah tidak dapat di pisahkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah...kah...kah...tawakan dia kahhhhh...kah...kah...ki...ki...ki...kah...kah...kah... bodohnya bila jadi ahli umno kan? Org dah siasat dia br nak suruh kah...kah...kah...tawakan dia...

      Delete
    2. tawakan tawakan
      apa benda tu

      Delete
    3. Bila SPRM dah siasat? Bila masa plak orang edit? Boleh ke nak tipu nama akaun? Cuba kamu bank in ke akaun 5640 2540 0414 dan tgk sendiri nama sapa terpampang kat skrin.

      http://pemuda.pas.org.my/index.php?option=com_content&view=article&id=1050

      Sudah2 la nak menipu orang..

      Delete
    4. Oii Mat Bongkar bahlol. Gambar tu bukan edit tapi akaun tu memang nama Parti korang. Ntah byk mana dah gamaknya duit untuk Wira Lahad Datu korang kebas.

      Delete
  8. Penipuan,mkn hasil haram dr kutip sedekah menipu sdh perkara biasa dlm Pas....sbb tulah semua pemimpin Pas dr Pork nik hingga macai jaga parking semua ada penyakit hati(hitam,busuk).....semoga tuhan jahanamkan Pas pd pru13.amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg haram semua rakyat.. yang halal semua umno. Umno baik. Ahli syurga. Yg lain semua haram.

      Delete
  9. nik aziz bin nik mat
    seorang yang zuhud

    ReplyDelete
  10. Bro jangan kutup banyak2 kumpulan bencana negara ni (BN) money-fisto dah lah meniru,kuat menipu kuat meracau apa lagi yang dia orang tak buat,janji depan belakang masok,puterinya kan boleh pakai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mace paka ore tino pah,ko?

      Delete
  11. Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

    ReplyDelete
  12. anon 9:50 ni memang menunjukkan kebodohan diri sendiri. klu ko kata "MONEY-FISTO BN" tiru PR, maknanya pr pun buat "MONEY-FISTO" jgklah kan? bangang!

    ReplyDelete
  13. http://m.youtube.com/?reload=3&rdm=m9xtks6lf#/watch?v=vUM0qsO22oM&feature=g-logo-xit

    Lihat dan nilai sendiri.

    ReplyDelete
  14. BUKTI UMNO TAK PERNAH MUNGKIR JANKI

    Isu daerah Rembau perlunya ada hospital bukannya timbul pada tahun 2008 semasa PRU-12. Isu hospital Rembau ini telah dibangkitkan oleh seorang ADUN Negeri Sembilan pada tahun 1952 lagi, iaitu oleh Baba bin Ludek seorang nasionalis yang dilupakan dari Chembong, Rembau.

    Sejak dilantik menjadi ADUN, Baba Ludek sering menimbulkan soal mendirikan sebuah hospital di daerah Rembau. Pada tahun 1952 beliau bertanya, “Is it included in any Government scheme that Rembau should have a hospital? If the answer is affirmative, please state when the Government propose to build it”. Dan dalam persidangan dewan terakhir untuk tahun 1954, kembali lagi beliau mengajukan soalan yang sama, “What action has been taken by Government since my resolution to establish a Hospital at Rembau, when the inhabitance of Rembau be able to see a hospital erected at Rembau”.
    Sumber : rembau-hari-ini.blogspot.com


    JANJI UMNO ADALAH : JANJI BOLEH TIPU RAKYAT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MANIFESTO PR ; BUKAN JANJI.
      KALAU PR MENANG, RAKYAT JANGAN
      NAK MEMANDAI MANDAI TUNTUT JANJI.

      Delete
    2. Lain baik tak kata janji. Dari kata Akujanji. Tapi... Akujanji tipu rakyat Ahaks!

      Delete
    3. AKUJANJI BN = JANJI DITEPATI..

      tunggu le lepas pru, bn menang akujanji
      akan ditepati..

      Yang banyak mungkir janji tu si kalid......kahaks.

      Delete
    4. Opsss lupa.. org umno biol2. Ngkau tk fham omputih ye?. Bcalh bro. Pg ambik kamus... Umno jnji hospitl rembau dr tahun bile?. Mna Hospital????.

      Delete
    5. JANJI BN JANJI DITEPATI
      JANJI PR JANJI DICAPATI

      Delete
    6. Yg biol baghal tu engko.....perasan pandai.
      Keluar harvard ke???
      Bangang! Komen atas tu tak da kata pun
      kerajaan berjanji.

      Delete
    7. Nk wa send kat lu ke wa punya kelulusan?. Bg lah email. Nk tahu uni mana wa blja.

      Delete
    8. Undian pelayar internet mumbuktikan BN adalah pilihan mereka. Yang belum mengundi let vote. Hidup UMNO. Gigit jarilah pakatan. http://www.sharkma.com/myvote/

      Delete
    9. Bhai 11.35 pandai tak semesti nya bijak... Alim tak semestinya ulama...jd tak perlu sombong dgn apa yg Allah pinjamkn...

      Delete
  15. Denagar cerita org UMNO mula tolak mamak. Sbbtu reezal naina kna tolak. Errrr parpukari kna cari mkn tmpat lainlah...

    ReplyDelete
  16. SPRM nak siasat? hmmmm..apa2 penyelewengan melibatkan pemimpin pr, jgn haraplah sprm nak siasat segera!..
    tapi kalau tuduhan penyelewengan melibatkn bn, amboi bukan main cepat mrk buka kertas siasatan....
    ntahla..apa jadi dgn sprm ni..patut kena mansuh dan wujudkn entiti baru yg lebih telus dan adil menggantikannya.

    ReplyDelete
  17. Bloomberg juga dakwa Najib ciplak manifesto Pakatan
    Posted on Tuesday, April 09 @ 08:30:00 MYT
    Dilulus untuk paparan oleh lararatu

    Sumber Harakahdaily

    KUALA LUMPUR: Bukan sahaja Pakatan Rakyat yang mendakwa Datuk Seri Najib menciplak manifesto mereka, media antarabangsa Bloomberg juga membuat laporan yang sama.

    Laporan bertajuk "Malaysia’s Najib Unveils Poll Manifesto Similar to Anwar’s" itu, Bloomberg melaporkan, Perdana Menteri Najib Razak berjanji akan melawan rasuah, menurunkan kos sara hidup dan membina lebuhraya pan-Borneo jika kekal sebagai kerajaan selepas pilihan raya umum nanti.


    (Laporan dari Bloomberg)

    "Semua janji ini dibuat oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar ketika membentangkan manifesto Pakatan Rakyat enam minggu sebelum Barisan Nasional membentangkannya dalam perhimpunan hujung minggu lalu," lapor Blomberg.

    Semalam, Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali menunjukkan sembilan perkara yang diciplak oleh Barisan Nasional dari manifesto Pakatan.

    Ia termasuklah menaikkan royalti minyak kepada negeri-negeri pengeluar minyak dari 5 ke 20 peratus, penurunan harga kereta dan juga lebuhraya di Sabah dan Sarawak.

    Dalam laporannya, Bloomberg juga menyatakan, menjelang pilihan raya kali, Najib telah memperbanyakan perbelanjaan kerajaan, pusingan kedua pemberian tunai (BR1M), menaikkan gaji pegawai kerajaan, polis dan tentera.

    Najib juga telah memohon maaf kepada pengundi atas segala kesilapan yang BN buat sebelum ini.

    "Saya mohon maaf dengan ikhlas jika kami membuat silap sebelum ini," kata Najib sebagaimana dilaporkan media antarabangsa itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai...lu dh cuba repot polis ke...dlm repot lu ckp bn tiru pr...tp bhai pr tu apa??? Pr ni ada dlm pendataran pertubuhan ke...laaa mknanya takda lh isu ciplak sbb pr tak ujud pun...

      Delete
  18. ini sume salah umnongok, haha....kepala jubo la pas ni. nak songlap duit pun, pandai2 la cover sket. sembang ceramah bukan main gempak, nak songlap duit via duit derma pun tak pandai. puiii...len kali pegi tusyen dgn anuuuar al jubori.

    ReplyDelete
  19. KANTOI! Reezal Marican SAH Ditolak Orang Umno Kepala Batas!
    Posted on Tuesday, April 09 @ 06:33:11 MYT
    Dilulus untuk paparan oleh memo

    Blog Jalan Pulang

    Baru tersebar di alam siber bagaimana satu posting memaparkan gambar yang pastinya akan membuatkan dua kaum terbesar di Pulau Pinang berantakan.

    Mana tidaknya, walaupun kedua-duanya menyokong Umno namun darah dan maruah jadi pertaruhan.

    Geng Melayu yang setia dengan pondok dan sekolah agama rupanya tidak sebulu dengan geng 'eee' yang dikatakan sedang melobi kerusi parlimen Kepala Batas yang disandang BEKAS perdana menteri, Abdullah Ahmad Badawi.



    Kain rentang yang berbau perkauman ini berada di Kampung Pinang Tunggal yang merupakan sebuah pekan kecil yang terletak di tebing Sungai Muda, Kepala Batas.

    Sebenarnya desas bin desus sudah lama kedengaran di kalangan penduduk setempat kerana Reezal bukanlah orang tempatan malah hanya sibuk di Kuala Lumpur atas urusan perniagaan dan hiburan.

    Padahal masyarakat Kepala Batas yang megah dengan kepimpinan ulama semasa zaman datuk dan bapa Abdullah mahukan calon yang jika tidak setara pun sekurang-kurangnya ia mengekalkan kedudukan Kepala Batas sebagai satu daerah yang mengeluarkan banyak ulama besar dulu dan sekarang.

    Hemat mereka, jika Reezal yang dicalonkan BEKAS perdana menteri, Najib Altantuya yang sedang dilanda sindrom GILA (Winnable candidate), bukan saja pondok dan institusinya terancam, malah yang bercambah pasti kelab hiburan dan snuker yang melalaikan umat Islam dari mengerjakan suruhan-Nya.

    Malah beberapa maklum balas negatif diperolehi dari sumber dalaman Umno mengatakan mereka berada dalam keadaan serba salah sama ada mahu mengikut saranan bangang Najib Altantuya atau berdepan dengan protes senyap penduduk termasuk kemungkina sabotaj terhadap kempen mereka.

    Sebab itulah beberapa rundingan diadakan yang mahu Abdullah dicalonkan sekali lagi namun hasil yang didapati negatif, Pak Lah berhasrat untuk berundur juga setelah menang kali pertama pada 1978 hingga parlimen dibubarkan Rabu lalu.



    Sekiranya Reezal tetap dicalonkan dan PAS mewakili Pakatan Rakyat yang sudah pun diumumkan, Afnan Hamimi Taib Azamudden, seorang ahli perniagaan dan perunding motivasi bertembung, sudah pastilah peluang untuk anak muda ini menang dianggap cerah berdasarkan faktor sosial dan sentimen agama yang kuat di parlimen ini.

    Adalah mustahil Abdullah tercalon semula memandangkan Najib Altantuya mahukan pemimpin muda dan 'berkelayakan' seperti Reezal mengisi kekosongan yang ditinggalkan Abdullah.

    Umno bahagian kini dalam dilema, letakkan juga Reezal atau cari calon yang boleh menyaingi profil Afnan yang tidak asing bagi penduduk tempatan.

    Jika Reezal tercalon juga, jangan lupa berlakon sikit pakai kopiah tu dan rajin-rajinlah dengar tazkirah kat masjid, lepas pilihanraya tak buat pun takpe, janji menang! (falsampah Umno).

    JALAN PULANG

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai bhai...apa beza ngan guan eng, kit sial,mat sabu,husam dan bnyk lagi cnth org luar...takda isu pun...alahai anuwat tu selalu ada kt prmtng pauh ke...takda isu pun...

      Delete
  20. So???? Ada aku kisah dengan itu bloomberg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Aku pn tk ksah. Yg pnting blh tpu rkyt lg. Hehe.

      Delete
    2. Aku tak rasa kena tipu pun..mesti nko selalu
      tipu orang...sebab tu hidup tak tenang...
      Terasa diri ditipu tetapi sebenarnya tak.

      Delete
  21. Bilalah mamak salim ni nak berhenti fitnah. Naik meluat aku tngok muka ngkau.

    Salam Gelombang Biru

    Nana nurgaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. AKU SENTIASA SOKONG BLOG PK!TQ, KALAU MELUAT SILAKAN ANGKAT KAKI DARI SINI!!

      Salam Gelombang Biru

      Nana nurgaya

      Delete
    2. Yes...nana aku sokong lu...12.37

      Delete
  22. Berita terkini dan sensasi seorang artis telah membuat laporan polis bahawa beliau telah di rogol oleh seorang manusia yg popular dan trrkenal yg bernama mohd nama pangkalnya.......ha ha ha....walaupun d percayai kejadian asalnya suka sama suka ttp oleh kerana musim pru maka adalah yg tidak bpuas hati...kah kah kah......tungguuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita dah basi...artis mentor tu....
      Tak pun mamed si pencuri identiti org.
      Tak mustahil jugak mamed tu punya
      angkara sebab tiap kali komen kat sini
      mesti dia mintak keluarkan video seks.
      Memang gila seks mamed tu...
      Mamed tu suka mengaku sebagai org umno tapi sebenarnya dia ialah puppet
      pr.

      Delete
    2. Adakah mohd najib?????. Oh tidak...

      Delete
    3. Bhai bongak...ini jew yg lu boleh buat...lu bikin malu bhai AAK,MMU,LKBJ...wlupun org disebalik nama ini tak rasa apa2 pun..sbb sama jew...

      Delete
  23. Bloomberg adalah agensi berita yang dimiliki oleh kaum yahudi Amerika. Anwar Ibrahim amat rapat dengan kakitangan atasan agensi berita tersebut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anwar ajen semua. Termasuk ejen insuran dn mlm. Bkn ajen yahudi je.

      Delete
    2. pecah berita ....papagomo mamakuty telah di bayar anwar untuk mencalonkan dirinya di permatang pauh.....

      adalah dipercayai percalonan papagomo adalah untuk memecah undi umno yg mana papagomo penulis bloq mesra umno mempunyai ramai pengikut dikalangan mamak kutty yg pro umno dgn percalonannya PKR berharap undi umno akan berpecah 2......

      pandai sungguh anwar berpakat ngan papagomo patutla video tak keluar keluar

      Delete
    3. Hahaha bhai bongak bnyk masyuk ke utk jd agen anwar...blum lg hari penamaan si bongak dh tunjuk impak dari statement papagomo masuk bertanding...klu betul mknanya anwar main bangsat utk menang le...hahaha patutlh anwar nk lari prmtng pauh bukan lagi kawasan selamat utk dia... Suka aku tngk mt bongak pnya usaha...

      Delete
    4. Oh takotnya puak bang jubor dengan kehadiran pagagomo, kuat betul pengaruh papagomo ni sampai menjadi igauan pencacai pr, aku akan turun ke setiap kempen papagomo di permatang pauh!

      Salam Gelombang Biru

      Nana nurgaya

      Delete
  24. disertakan bukti sahih dlm bentuk warna warni dan juga 3D kes rogol melibatkan seorang artis wanita dgn seorang yg popular nama pangkalnya mohd

    sila paut di you tube

    http://youtu.be/gqT6P15Td_Q

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama tunggu.Baru siap ke??

      Delete
    2. bukan senang nak wat ooooo....nak bg jd hitam putih senag la....nak bg statik pun senang .....ni nak bg 3D ingat senang ka....

      Delete
    3. Undian pelayar internet mumbuktikan BN adalah pilihan mereka. Yang belum mengundi let vote. Hidup UMNO. Gigit jarilah pakatan. http://www.sharkma.com/myvote/

      Delete
    4. Aku masih percaya pada vote dikertas undi.

      Delete
  25. Dari balai polis sentul.Pemuda yg merogol tu disah macai fucktoon.yg selalu main kat bloger dgn nama mat bongkar.Dia disah adalah mat pet selalu pekena ice kat rel ketapi sentol.Dia juga disah ada hiv positif.Be carefull kalu jp macai ni.Nota kaki : dulu selalu main pok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah takat ni je tulih....ala bang tulih la lagi.....keh keh keh keh........

      mat bongkar akan sentiasa menghantui hidup anda kah kah kah

      Delete
    2. ada yang takut ke ngan mat bongkar nie??kirim salam la, stakat ciplak artikel fitnah, otak beku namanya..

      Delete
    3. Bhai bongak...hati2 ngan statement sbb dh keluar statement cam MMU...hahaha

      Delete
  26. Ape komen tok tuan guru pok nik aziz yek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen hambo ke...

      komen hambo memey la sembaye puak puak umno tok sah maksud hambo puak mu yg dok sabah yang beagamo kritien kah kah kah

      haram undi umno jom pakat ghamai ghamai undi PR takbir

      Pok Nik

      Delete
    2. Undian pelayar internet mumbuktikan BN adalah pilihan mereka. Yang belum mengundi let vote. Hidup UMNO. Gigit jarilah pakatan. http://www.sharkma.com/myvote/

      Delete
    3. satu lagi komen hambo

      guano nak sah sembahye nye ye tak....najis mughalazah pun tok se nak ghoyat.....ni tak tanyo la eii bab bab ayer....

      nak tanya mu.....mandi hadas bg budak sebelum akhil baliaq umbun umbun mu nak cuci berapa kali keh keh keh jawab mu jawab.....

      PPok Nik

      Delete
    4. Bukan tak tahu..cuma tergamam dan menjadi tanda tanya mengapa anak kecil
      hendak bertanya berkenaan najis babi dan
      anjing kpd pm..

      Delete
  27. UMNO untuk Islam, untuk Melayu, untuk Malaysia

    ReplyDelete
  28. Undian pelayar internet mumbuktikan BN adalah pilihan mereka. Yang belum mengundi let vote. Hidup UMNO. Gigit jarilah pakatan. http://www.sharkma.com/myvote/

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila search je BN dia akan keluar

      BN hancur
      BN Tipu Rakyat
      BN Musnah
      BN parti syaitan
      BN barang naik
      BN b...h n...b
      BN tak masuk sorga
      BN fitnah kuat
      BN bideo sex
      BN parti porno
      BN parti katak
      BN parti anak pinak

      ada beribu lagi jenuh nak tulis....yg aku pelik tak dak pula tulis yg baik baik......mesin pun tahu kindem je

      Delete
  29. Kerajaan Sementara Barisan Nasional patut bersikap ‘gentleman’ dengan memberi ruang kepada Pakatan Rakyat untuk bentang manifesto mereka, termasuk mengadakan debat terbuka, kata tokoh akademik, Dr Maszlee Malik.

    Pensyarah Kuliyyah Ilmu Wahyu & Sains Kemanusiaan, Universiti Islam Antarabangsa (UIAM) itu mengulas pelancaran manifesto BN semalam yang disiar secara langsung di saluran RTM.

    Selain TV1, ia disiar selama sejam di stesen televisyen utama seperti TV3, NTV7, Astro Awani dan TV Al-Hijrah.

    Bagaimanapun, bekas Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Rais Yatim sebelum ini hanya menawarkan 10 minit kepada Pakatan untuk kemukakan manifesto mereka di RTM.

    “BN kalau nak bertanding, tandinglah secara ‘gentleman’. Kena ada level playing field’ (padang sama rata). Akses media, ruang untuk bertemu rakyat dan peluang untuk menerangkan manifesto.

    “Lagi pun media yang digunakan ialah media milik rakyat, yang ditampung oleh wang pembayar cukai. Tidak boleh ada keistimewaan, media kena neutral,” kata Maszlee ketika dihubungi.

    Katanya, sekiranya media bersikap terbuka kepada dua-dua belah pihak, rakyat boleh membuat penilaian berdasarkan manifesto ditawarkan.

    “Macam pendakwa raya dengan peguam bela. Kena bawa bukti. Kalau dengar sebelah pihak sahaja, macam mana hakim nak buat keputusan adil?,

    “Nak bercakap sejam, cakaplah. Tapi beri ruang pada orang lain untuk bentang manifesto... dan lagi baik kalau ada debat,” kata Maszlee.

    Mengulas mengenai debat, katanya, ia bukan semata-mata budaya Eropah, tetapi diamalkan oleh negara demokrasi di seluruh dunia.

    “Debat politik kini diamalkan di Mesir, sebelum pilihan raya. Di Indonesia diadakan debat calon Gabenor Jakarta. Malah, Kenya baru-baru ini pun adakan debat Presiden mereka yang pertama.

    “Bila tidak ada ruang dan padang sama rata, terbukti pihak BN tidak ‘gentleman’,” tegas Maszlee.

    ReplyDelete
  30. Pas agama utk semua.Undi pas masuk syurga sebanika.Undi UMNO ugama ISLAM terpelihara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...tu la baca lagi akhbar porno malaysia..percaya je bulat, ada akal malas guna,

      Delete
  31. umno.... woooiiii... umno.... sebab tu gua suka gelarkan lu orang sebagai laknatullah... sebab perangai lu orang memang terlaknat pun... kah... kah... kah....umno laknatullah...!!!!

    Memang padan pun umno laknatullah melantik APCO Israel Laknatullah sebagai penasihat berbayar RM78 juta setahun, cukup berbaloi2 wa cakap luuuu.... apa yang Israel auta dunia... itulah jugak yang di ajar oleh sang penasihat (APCO) kepada umno laknatullah supaya mengauta rakyat malaysia... hahaha... sah umno parti laknat haramjadah...!!!!

    Gua jika terbaca dalam media Malaysia berkaitan "umno laknatullah ciplak manifesto Pakatan Rakyat"... gua masih boleh senyum lagi beb.... sebab dah faham benar dengan perangai dan perbuatan terkutuk umno laknatullah selama ini dan berita tu hanya berlegar dalam malaysia jer.... tetapi apabila media antarabangsa seperti "Bloomberg" melaporkan perkara tersebut....


    Perggghhhh.... gua bantai gelak guling2 beb.... sebab seantero dunia sudah tau parti umno laknatullah sudah jadi lanun cetak rompak...., setakat merompak harta rakyat dan negara itu perkara biasa bagi umno/bn laknatullah, inikan sampai merompak ide musuh politik diorang sudah jelas memperlihatkan betapa senteng dan rosaknya pemikiran puak2 umno laknatullah nih... hahahaha...

    Sewaktu PR heboh dengan manifesto nak turunkan harga kereta...., kebanyakkannya yang kononnya cerdik pandai dalam barisan nasio-anal punyalah kondem kononnya negara akan bangkrup laaa... tak praktikal laaa... tak rasional laaa... jejas usaha keraaaajaan laaa.... bla... bla... bla.... hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...anak sapa ni..meroyan semacam...bhai apa benda apco tu...

      Delete
    2. PR AL DAJAL GUNAKAN SUMBER BLOOMBERG,PATUTLAH ANJING YAHUDI KAN BANYAK DLM PR!!

      Delete
  32. Sekarang nih nak sambung oksigen punya pasal... boleh pulak berjanji nak turunkan harga kereta..., namun walau apa janji sekalipun yang keluar dari mulut longkang pemimpin umno laknatullah... lu orang abaikan jelah... belajar dari kesilapan beb... janganlah percaya dengan janji2 Anjing yang tersepit macam umno/bn laknatullah tuuuu....

    Lagipun semua orang dah tau... Syaitan yang dikenali apabila berjanji dia akan mungkiri janji2nya.... hahahaha.... sebelum berkuasa janji pelbagai... selepas dapat mandat (berkuasa)... oopppssss... tak jadi turunkan harga kereta, malahan harga minyak pula akan di selaraskan... hahahaha....

    Lu orang percaya ke janji2 umno/bn laknatullah.... cuba ingat2 balik janji2 56 tahun.... apa yang rakyat dapat....???? Bak kata TGNA... jangan sampai di patuk ular yang sama dari lubang taik yang sama... hahahaha....

    Mengimbau kembali entry gua yang lama2.... selalu gua selitkan perkataan "BODOH" baik kepada umno laknatullah mahupun Najib Razak. Itulah hakikatnya... nak jadi PM atau Menteri di Malaysia nih tak semestinya pandai dan cerdik beb... si Najib Razak yang BODOH PIANG dari zaman persekolahannya dulu pun boleh pegang jawatan PM... hahahaha....

    Pesanan gua kepada pengampu ahli fikir umno laknatullah dan khususnya Najib Razak sendiri sebagai Presiden umno laknatullah dan selaku Pengerusi barisan nasional laknatullah, daripada lu orang ciplak ide dari manifesto Pakatan Rakyat lebih baik lu orang mengaku kalah jelah dalam PRU nanti.... tak perlu bertanding, nampaklah jugak ada maruahnya.

    Atau lantik gua jelah jadi ahli fikir untuk umno laknatullah... so... gua boleh cadangkan dalam manifesto bn supaya mengurangkan senarai harga kat bawah tuuuu.... supaya ahli2 umno yang seramai 3 juta lembu dapat manfaat darinya... hahahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai...sepandai2 lu pun setakat anon di blog lg nk ckp psl 56 tahun umno perintah dgn janji...bhai klu umno gagal maka umno takkan jd kerajaan lbh setngah abad...ada akal guna utk berfikir dan jngn guna jari...

      Delete
  33. Ahli umno laknatullah kan suka benda2 haram... jadi inilah peluang terbaik untuk membalas jasa baik diorang yang selama ini menyokong parti haramjadah perosak bangsa dan agama Islam. Melayu2 lagha dalam parti nasionalis melayu tuuuu.... mana pernah ambik kisah pasal halal haram kaaannnnn...????

    Hotel2 yang memberikan khidmat pelacur pun boleh menjana keuntungan, Menteri yang selalu melepak kat Hotel C tuuuu... pasti tersenyum lebar... hari2 boleh melepak wa cakap luuuu...Presiden dan ahlinya MCA pasti happiness gileeerrrr.... boleh menarik sokongan kaum cina kepada bn...

    Itu cadangan pertama gua..., cadangan keduanya pulak turunkan harga dan cukai Arak... bertambah kompom bangsa cina dan india yang kaki arak termasuklah ahli2 umno laknatullah dan anak beranak mereka akan sokong bn/umno laknatullah....

    APA laaaa.... itu pun susah nak fikir ke....???? APA punya BODOH si Najib Razak sampai sanggup menciplak hak orang lain....

    Kerja menciplak ide atau manifesto orang lain adalah perbuatan keji.... Allah pun benci laaaaa... !!!! Cehhhhh.... umno/bn laknatullah memalukan laaaaa.....!!!! Tapi puak2 bangsa umno/bn laknatullah mana ada rasa malu beb.... sebab kulit muka diorang bertampal kulit babi 14 inci...

    Kalau lu orang tak percaya yang bangsa umno/bn laknatullah bertampal kulit babi 14 inci..., cuba tanya Shahrizat Jalil... ada rasa malu ke tidak selepas laki dia kantoi RM250 juta songlap duit Keraaaaaajaan untuk projek lembu... hahahaha....!!!!

    Tak caya lagi... cuba tanya blogger umno laknatullah si Novandri dan member dia si paparogol tuuuu... ada rasa malu ke tidak... pasti jawapannya "Nak Malu APA"... hahahaha....!!!!

    Kesimpulannya, janganlah kita yang mengaku beragama Islam bersubahat dengan puak2 bangsa yang tiada rasa "MALU" kerana perasaan malu itu menghindarkan kita sebagai umat Nabi Muhammad SAW daripada perbuatan keji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MENEPUK AIR KAT JALAN RAYA BERLUBANG2 TERKENA MUKA SELANGOR KERANA SEMENJAK 2008 PUSAT MAKSIAT BAGAI CENDAWAN TUMBUH SELEPAS HUJAN..

      Delete
    2. Bhai...adakh bahasa lu mncerminkn krperibadian lu sbgi perjuang agama...bhai berdasarkn apa yg lu meletakkn umno di laknat oleh Allah...jika benar!!! Apakah dap dan pkr diangkat darjat oleh Allah...dan apa kh lu pasti Pas cukup sempurna di sisi Allah...adakh Allah menilai baik dan buruk umatnya melalui amalannya dan bukan partinya...melainkn parti yg disokong mngeluarkn statement 'OVER MY DEAD BODY' atau parti yg tidak peduli dgn kesucian kalimah Allah serta mnhina Allah seperti pencarut dan samseng...

      Kemon bhai...bukan dgn sepotong kalimah yg berbunyi islamik,kita telah mndapat keredhaan Allah sedangkn kita tak mmpu mngawal tutur kita...amarah kita... Bongkak kita...bhai adakh sifat kepartian ini lebih mulia dari sayangkn bangsa...bhai aku nk tnya lu,adakh lu pernah menulis didlm blog dap utk mnyatakn pendirian lu sbgi muslim dan sbgi ahli pas...jujurlah bhai utk tidak mnjadi agama sebagai bahan politik...apa tah lagi utk politikkn agama...renung2kan diri sndiri sebelum mngharapkn Allah melaknat org lain yg seagama dan sebangsa dgn lu...dan jgn harapkn keredhaan Allah dgn sahabat dlm politik yg langsung tidak tunduk kepada tuhan lu....bhai nik aziz sndiri belum pasti dimana penghujungnya jd tak perlu lu utk mnjadi munafik dan fasik kerana politik....

      Delete
    3. APA PUNYA KEJADAH PAKATAN PELIWAT RAKYAT,BUATLAH MANIFESTO AKA JANJI MANISMU BERIBU PUN,SIBUK NAK BELAGAK JE LEBIH.PRU13 PAKATAN PELIWAT RAKYAT BUNGKUS!!

      Delete
  34. JANJI BN JANJI DI TEPATI
    JANJI PR JANJI DI LIWATI

    ReplyDelete
  35. Dato Omar Abu Bakar mengaku Terlibat Dalam Perancangan Fitnah Liwat DS Anwar
    Inilah dia bekas Pegawai Khas Tun Mahathir. Dato Omar Abu Bakar membuat pengakuan lisan di hadapa ribuan haririn mengakui bertanggungjawab terhadap fitnah liwat DS Anwar Ibrahim 1 yang bermula pada 1988.

    Layanlah video ini. Semoga apa yang diperkatakan dapat menukar persepsi kita terhadap DS Anwar Ibrahim. Seorang demi seorang tampil mengaku bahawa tuduhan liwat terhadap DS Anwar Ibrahim adalah fitnah semata-mata.

    www.youtube.com/embed/8e5WZ_l5RmA?feature=player_embedded

    kalau berani, ada otak, tengok la..

    kalau nak jadi seperti majoriti ahli umno spesis lembu, takyah tengok hokkayy?

    ReplyDelete
  36. soklan utk macai umno

    1. Presiden parti manakah yang telah menyerahkan Singapura kepada Lee Kuan Yew?
    A. Presiden DAP
    B. Presiden PAS
    C. Presiden UMNO

    2. Siapakah yang menyerahkan hak milik tanah Melayu di Genting Highland selama 999 tahun kepada Lim Goh Tong, dan menukar hutan hujan di situ kepada lubuk
    judi?
    A. DAP
    B. PAS
    C. UMNO

    3. Siapakah yang bertanggungjawa­­b terhadap kehilangan 50 bilion saham bumiputera sejak merdeka?
    A. DAP
    B. PAS
    C. UMNO

    4. Siapakah yang menyusutkan keluasan tanah rezab Melayu yang ditinggalkan British hampir 50% sejak merdeka?
    A. DAP
    B. PAS
    C. UMNO

    5. Siapakah yang telah menyerahkan Pulau Batu Putih / Tanjung Pagar kepada Singapura baru-baru ini?
    A. DAP
    B. PAS
    C. UMNO

    6. Siapakah yang memberi arahan supaya membunuh orang-orang kampung di Memali, Kedah pada 19 Nov 1985?
    A. DAP
    B. PAS
    C. UMNO

    7. Negeri manakah peniaga / ekonomi Melayu lebih besar dari bangsa lain?
    A. Negeri UMNO
    B. Negeri PAS (Kelantan)

    8. Siapakah yg menghilangkan RM 28 bilion setahun dgn audit negara mencatat audit yg pening kepala ?
    A. UMNO/BN
    B. PR

    9. Siapakah yg me'lego' telaga minyak pada Brunei berjumlah 300 billion ?
    A. PAS
    B. DAP
    C. UMNO

    10. Siapakah merampas Perak ala samseng dan mafia ?
    A. PAS
    B. DAP
    C. UMNO

    11. Siapakah yg memberi arah supaya menyumbat ke dalam ISA MP dan rakyat dalam operasi lalang dahulu ?
    A. Presiden PAS
    B. Presiden DAP
    C. Presiden UMNO

    12. Siapakah yg selalu menaikan harga barang ?
    A. PAS
    B. DAP
    C. UMNO

    13. Siapa yg menolak hukum HUDUD selama ini ?
    A. PAS
    B. DAP
    C. UMNO

    14.Siapakah yg memberikan subsidi insentif pada kroni IPP, RM 19 billion tetapi pada rakyat subsidi mahu di hapuskan terus ?
    A. PAS
    B. DAP
    C. UMNO

    15. Siapakah yang menghapuskan kekebalan dan kuasa Raja Raja melayu sehinggakan boleh dibicarakan Raja2 di Mahkamah?
    A. PAS
    B. DAP
    C. UMNO

    Dan soalan cepuemas...

    Siapakah bela lembu dalam kondo?
    A. Anwar
    B.Nik Aziz
    C.Kak Ijat

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua jawapan di atas adalah salah yang salah kak ros ya ya ya kak ros....anwar dah tak salah sebab anwar dah jadi agen 007......kah kah kah kah.....

      kak ros yg salah kerana kak ros mengaku PM kah kah kah

      Delete
    2. jawapan saya : umno belake cik gu.... betul ke?

      yg last sekali Kak Ijat... betul ke?

      cikgu bagi markah kat saya ye... penat saya study nak carik jawapan.

      Delete
    3. Soklan utk macai pr

      Siapa tutuh chinadoll

      A. Anwar
      B. Anwar
      C. Anwar

      Terkaman kunyit

      Delete
    4. Tambah lagi,
      Siapa yang menggigil dari segambut??
      A.Anwar
      B.Anwar
      C. Sah sah Anwar

      Siapa yang telah hilang jam omega??
      A.Anwar
      B.Anwar
      C.Sah sah anwar

      Siapa raja segala goyang??
      A.Anwar
      B.Anwar
      C.Sah sah Anwar

      Salam Gelombang Biru

      Nana nurgaya

      Delete
    5. Hahaha...nmpk sngt umno ni ttp dihati rakyat...yelah lbh setengah abad...tp kenapa saat akhir tunku abd rahman dianggap wira wlupun sebahagian soklan tu dari dia...sbb dia sokong pembangkang dan menentang tun m yg marahkan sikap tungku yg sygkn cina...nsb baik tun m cepat sedar dan cuba seimbangkn kaum melayu dgn cina... Wlupun tun m tak berjaya sepenuhnya namun tun m wira kpd negara...ohh ya knp tungku disayangi oleh APU dulu...

      Delete
    6. hahahaha....

      kan betul bak dikata orang, ahli umno semua lembu2 belaka..

      lain soklan, lain jawapan..kalau jawapan spm gini, komfem fail..

      Delete
  37. Adakah anda terfikir bahawa akujanji BN itu telah dibocorkan kepada pihak PR oleh orang dalaman yg sentiasa jadi gunting dlm lipatan...Jadi nk sedap kan cerita PR hebahkan dulu sebelum BN agar nampak BN menciplak idea PR... tak pernah kah terfikir begitu? Bukan sedikit kes-kes yg melibatkan pecah amanah maklumat dlm kerajaan BN oleh anasir2 atau konco2 PR ni ... kepada yg melibatkan diri dlm hal ini, apakah perasaan anda kelak jk PR yg berkuasa tetapi ade ejen BN yg memecahkan maklumat keluar? Fikir fikir kan lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ya ya kak ros yg salah kak ros yg pecah rahsia....

      siapa org yg terdekat dgn najib yg pecah rahsia najib di tangkap khalwat dgn seorang artis di PD

      ya ya ya kak ros ya ya kak ros.......siapa lg kalau bukan kak ros

      Delete
    2. Mat bongkar, siapa yang pecah rahsia salah laku anwar pada Tun M, siapa lagi kalau bukan kak jijah!

      Siapa lagi orang paling dekat dengan bang nuar kalau bukan kak jijah, ya kak jijah telah membuka aib suami anugerah beliau.

      Ya ya kak jijah, sapa lagi kalau bukan kak jijah!

      Salam Gelombang Biru

      Nana nurgaya

      Delete
    3. Nasib baik mulut tun tak macam mulut mat
      bongkar...kalau tak habislah segala rahsia
      dalam kain yg terdapat dlm surat kak jijah
      kepada tun terbongkar.....hisshh nasib baik,
      nasib baik.

      Delete
    4. Bhai bongak...aku ingt lu org yg berani tp rupanya hnya berani usik perempuan... Malu bhai klu setakat itu jew smbngan lu pada pr....alamak lupa lak pemimpin pr ramai kaki perempuan...

      Delete
  38. "umno - maksudnya united malai national organisations" bukannya "united mamak naina organisations"... hahahaha...

    Gambaq gua rembat dari Biaqpila. http://biaqpila.blogspot.com/2013/04/woi-ini-apa-cerita-kah-kah-kah.html

    Tetapi cukupkah setakat peringkat cawangan atau bahagian sahaja yang menyedari hal tersebut...???? Sepatutnya melayu2 yang kononnya memperjuangkan bangsa melayu selama ini memperhebatkan kempen menolak kaum mamak dalam parti nasionalis umno. Barulah ada keyakinan bahawa umno adalah parti melayu... bukannya macam sekarang ini..., mamak pokemon (nak carut tuuu.. hehehe) berlambak2 dah tu berlagak mengalahkan melayu...!!!!

    Puak2 umno laknatullah sekalian, gua bagi cadangan kepada lu orang semua supaya mendesak kepimpinan lu orang untuk buat perubahan dengan kementerian berkaitan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) supaya mengubah status mamak kepada Bangsa India dan status Agama sebagai Islam dalam MyKad atau I/C diorang.

    Itupun kalau lu orang masih sayangkan parti keris telanjang tu laaaa.... hahahaha..., lepas perambat semua mamak2 pokemon keluar dari umno laknatullah...., lu suruh diorang tubuhkan parti diorang sendiri dan jangan bercakap pasal melayu sebab diorang takda hak dan diorang bukannya melayu... spesies kaduk naik junjung tu bukannya boleh bagi peluang beb...!!!!

    Walau apapun.... gua sokong kempen pemuda Pinang Tunggal dalam isu menolak calon2 Mamak Haramjadah dari umno laknatullah... keep it up guys.... tolak calon mamak... mampus calon mamak umno... mampus calon mamak umno...!!!!

    Melayu Penang dan Kedah dah mula buka mata... baru sedaq dari lena bahawa calon2 mamak nih... menyusahkan jer.... hahahaha... lepaih nih bila ada mesyuarat pemilihan jawatan kuasa.... jangan dok gatai burit pulak nak lantik kaum mamak jadi Ketua hangpa.... hahahaha...

    Tuuuu.... Ketua Pemuda Pulau Pinang.... sepatutnya hangpa humban awal2 lagi... itu pokemon nala punya auta tuuuu... hahahaha....!!!!

    Nota: Gua takda masalah dengan Perkauman dalam Malaysia, cuma gua tak suka parti yang mengaku sebagai parti melayu tetapi menerima "Mamak Pokemon" sebagai melayu... bodoh ke tak bodoh melayu2 umno laknatullah selama ini... lu orang pikiaq tengok...!!!!

    *** Pokemon : perkataan lembut kepada Pu**m*k.... hahahaha... itu menyatakan tahap benci gua kepada kaum yang ultramelayu itu.... poooorrrraaahhhhh....!!!!***

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selama ni orang melayu umno tak sedar ke yang mereka minum air kencing mamak? Siap lantik lagi mamak jadi Presiden parti. Mamak ni panggil malayu bangsa haprak, orang2 melayu umno bertepuk sakan tanda gumbira setuju, lepas tu jerit "Hidup Melayu! Hidup Melayu!". Lawak sungguh. Inilah taraf otak (ada ke?) orang2 Melayu Umno.

      Delete
    2. Orang PKR pulak asik kena kencing

      PKR = Parti Kencingkan Rakyat
      PKR = Parti Kaki Rogol
      PKR = Parti Kantolkan Rakyat

      PAS = Parti Ajaran Sesat
      PAS = Parti Ahli Sek
      PAS = Parti Akal Sek

      kalau nak ikutkan banyak lagi itupun baru sebahagian je.

      Delete
    3. Macam cina kapir dap takbir maka gegak gempita pak lebai menyahut??

      Delete
    4. Hahaha....brckp utk pr yg perjuangkn hak samarata...brckp cam ustaz pas yg tidak berckp tntng bangsa....tp cai sekor ni hina org yg seagama dgn dia,hnya kerana berbeza kaum....bhai klu bukn perdagang islam dari india,ntah2 lu masih mngamalkn atheis...bhai cari isu yg lbh bernas kot klu lu nk bantu parti lu...

      Delete
    5. PKR= Partai Kote Rosak

      Pas= Partai Ajaran Songsang

      Dap= Demolution Anal Partai

      Delete
    6. UMNO - United Meleis No Otak
      United Meleis Never Orgasme...sebab tu 24 jam asik pikir seks,
      seks, seks, seks

      Delete
    7. Kita bukan saja2 nak fikir pasal seks...
      Kita berfikir dengan penuh kehairanan mengapa org pr suka melakukan seks pada
      tempat yg tak sepatutnya, contoh :
      Tak kira apa lobang.
      Tak kira bini orang atau tidak.
      Tak kira tempat, dpn laptop atau dlm jamban.
      Itu yg buat kita berfikir..sungguh pelik.
      Anda 4.13 tidakkah merasa pelik???

      Delete
  39. Kisah Ah Jib yang bodoh.


    Ah Jib seorang yang kuat berhutang dan menabur janji dengan jiran, suatu hari... sekumpulan penjenayah bersenjata memecah masuk rumah Ah jib. Penjenayah memasuki satu bilik dimana anak-anak, isteri serta ahli keluarga Ah jib berada. Mereka menjerit meminta pertolongan daripada Ah jib. Ah jib yang pada ketika itu berada di bilik sebelah bersama rakan-rakannya iaitu Ah mudin, Ah nuar, Ah Tiang Cuak mendengar jeritan tersebut.

    Ah jib dan Ah mudin yang pada ketika itu masing2 memegang sepucuk pistol dan keris terus menggigil ketakutan. Ah mudin terus berkata, " xpe-xpe... jangan risau.... mereka bukan penjenayah... mereka tidak akan memberikan ancaman kepada keluarga kamu... biar aku pergi berunding dengan mereka".

    Sementara Ah mudin pergi ke bilik sebelah untuk berunding.... penjenayah tersebut telah membunuh dua orang anak Ah jib!!! Ah mudin berlari kembali semula ke bilik Ah jib. Ah mudin memaklumkan kepada Ah Jib kematian tersebut. Tambah Ah mudin lagi, " takpa..... kau jangan risau... keadaan masih terkawal...". Ah Jib pada ketika itu terus risau beliau akan dipersalahkan oleh bapa mertuanya.

    Ah jib terus membuat panggilan kepada jiran beliau bertanyakan siapa yang bersalah membuka pintu rumah beliau hinggakan penjenayah masuk ( tanpa menyedari pada ketika itu, beliau sedang mengenggam kunci rumah ditangan kiri beliau).

    Jiran Ah Jib memberitahu, ini mungkin kerja Ah Nuar (jirannya terus membuat tuduhan disebabkan mereka tidak sebulu dengan Ah Nuar) . Ah Jib terus bergaduh dengan Ah Nuar. Ah jib Berkata, " kita akan tubuhkan siasatan diraja untuk menyiasat siapa yang membenarkan penjenayah tersebut memasuki rumah ini!!!

    Pada masa yang sama, penjenayah terbabit menjerit. " Ah jib...!!! sila tunaikan janji kau pada aku!!!" Ah jib terus bertelagah dengan rakan2nya, menuding jari mencari salah siapa hingga penjenayah boleh memasuki rumahnya. membuat perancangan untuk mendakwa di mahkamah, mengupah penyiasat untuk mencari dalang disebalik kejadian tersebut.

    Pistol dan keris terus berada di tangan. Sementara itu penjenayah tersebut terus membunuh keluarga Ah Jib. Persoalannya....:

    1) Wajarkah tindakan Ah jib bergaduh dengan rakannya semasa penjenayah masih berada dalam rumahnya tanpa menggunakan kuasa dan senjata yang ada untuk membunuh penjenayah tersebut?
    2) Ada telurkah Ah Jib?
    3) Ada telurkah Ah Mudin?
    4) Apa yang sepatutnya Ah jib dan Ah mudin buat dengan pistol dan keris dan pistol ditangan mereka?
    5) Layakkah Ah jib menjadi ketua keluarga?
    6) Siapa yang membuka pintu rumah?
    7) Siapakah Ah Jib dan Ah Mudin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah...hahaha lu pergi raba lu boleh tahu.. Berani anak jantan pada telur hahaha yg anwar duk suka raba telur org sbb nk tahu berani ke tak...lu pun gay ke nak tahu telur org...

      Delete
  40. 56 Tahun Ulang Janji Yang Sama... Bosan Aaaarr...!!!!


    17 PERKARA YANG TERKANDUNG DALAM MANIFESTO BARISAN NASIONAL

    1. Menangani Kos Sara Hidup
    2. Meningkatkan Kehidupan Warga Bandar
    3. Menyediakan Rumah Mampu Milik
    4. Peluang Mendapat Perkhidmatan Kesihatan Berkualiti
    5. Ke Arah Kecekapan Terhebat Pengangkutan Awam
    6. Pembangunan Infrastruktur Bertaraf Dunia
    7. Membina Ekonomi Mapan, Dinamik Dan Inovatif
    8. Membina Kecemerlangan Pendidikan Negara
    9. Meningkatkan Keselamatan Dan Ketenteraman Awam
    10. Memperkasa Penyertaan Wanita
    11. Memenuhi Aspirasi Belia
    12. Merancang Jaringan Keselamatan Sosial
    13. Mempromosikan Agama Islam, Kebebasan Dan Keharmonian Agama
    14. Memerangi Gejala Rasuah
    15. Memperkukuhkan Perkhidmatan Awam, Menambah Baik Tadbir Urus
    16. Gerakan Kesederhanaan Global
    17. Memulihara Sumber Semula Jadi

    Omak kauuuuu....!!!!

    Gua yakin ramai yang tutup TV tadi.... hahahaha.... yang ada duit lebih tu... mungkin pecahkan TV lu orang pasal menyampah dengan barisan najis yang berkumpul atas pentas.... hahahaha... Mahadeath jugak best dapat duduk atas bangku plastik.... wasatiyah betul diorang bila mmenjelang PRU.... hehehehe....

    Yang gua warna merah tu.... lu orang agak2 dah pernah dengar sebelum ini atau tidak...???? Sampai sekarang dah jadi janji dicapati basi kaaaannnn...???? Yeyyynadeiiii... Najib berapa kali mau ulang daaaa....????

    Nak sentuh semua... panjang berjela2 pulak...., gua cuma nak sentuh apa yang dicapati hingga kini. Pertamanya.... nombor 5 tu... dari zaman Pak Lah... kononnya pengurangan subsidi minyak sebanyak RM4 billions itu akan digunakan untuk menaik taraf sistem pengangkutan awam. Tapi hingga sekarang ini taraf pengangkutan awam macam tu jugak... yang kaya kroni2 diorang jugak....

    Keduanya... nombor 8, pada takuk yang lama jugak malahan bertambah2 teruk sehinggakan feedback daripada para guru2 sekolah sistem yang ada sekarang nih bikin diorang stress dan murid jadi boring. Itu citer di sekolah2... apa pulak citer dengan sistem pendidikan rendah dan tinggi... hahahahaha.... lu orang pi tanya pakcik google... kedudukkan senarai Universiti terbaik dunia... malaysia berada di ranking nombor berapa..????

    hahahaha... itulah hasilnya apabila sistem pendidikan diperdagangkan... nampak sangat si Najib Razak telah mencibaikan dirinya kat atas pentas tuuuu.... banyak auta daripada fakta...!!!!

    Ketiganya... nombor 14, lagi cibai wal haramjadah... yang ini setiap tahun di ulang di ulang dan di ulang.... hasilnya "Malaysia is world championships in corruption". So... najib dok kelentong apa kat atas pentas tuuuu.... hingga disiarkan secara lansung oleh hampir semua siaran TV, hehehehe.... 1Malaysia kena kencing dengan Najib Razak dan Lembu2nya....

    Gua rasa cukuplah 3 faktor tu jer..., sentuh banyak2 pun tak guna sebab lu orang sendiri bila baca 17 agenda akujanji barisan nasional tu... lu orang yang clever brilliante boleh menilaikannya.... hahaha... 56 tahun beb barisan nasional dok kelentong rakyat dengan menabur janji2 yang diorang sendiri tak boleh tunaikan hingga la ni....

    Biarlah keceluparan Najib mengatakan kononnya manifesto Pakatan Rakyat hanyalah fantasi dan khayalan, sekurang-kurangnya selama 4 tahun lebih negeri2 Pakatan Rakyat berjaya juga melunaskan hampir semua yang dijanjikan.... gua bercakap soal janji 2008 hingga 2013 iaitu dalam masa 4 tahun jika dibandingkan dengan berpuluh2 tahun barisan nasional berjanji.... kah... kah... kah.... susah ke nak buat matematik manifesto bn dan pr...


    Jadi... apabila dan kepada sesiapa yang menonton TV tadi... apa yang lu orang nampak kat atas pentas tuuuuu..... muka-muka apa...????

    Muakakakakakakaaaaaa............ mboooooooooooo.....!!!!! tudung merahhhh.... hutang lembu bila mau bayar daaaa.... wooiittt..... gua nampak pelakon porno laaaaa.... lupa nak mintak autograf.... hehehehe....

    56 tahun beb.... dah masuk usia pencen, dah banyak sangat penyakit... cukup2 lahhhh.... buatlah perubahan kerajaan dan bukannya rugi apa pun... yang takut dan berasa rugi hanya lembu2 umno/bn laknatullah jer....!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry bhai aku roll terus kebawah.. Bosan...selagi matlamat tak tercapai sepenuhnya selagi itu ia ttp jd tngungjawap kerajaan tnpa perlu mmbuang dan buat manifesto baru....kecuali klu manifesto utk pru saja,bukan utk ditepati....

      Delete
    2. Laknatullah kpd umno jadi zikir dibibir kau.
      Semakin lah bertambah2 nya aku tak suka pada pr.

      Delete
  41. Najib Poyoooooo....!!!!

    ● Seorang lelaki bertanya kepada Sheikh:
    wahai sheikh.. aku telah lama berkahwin dan mempunyai anak2, tapi semenjak beberapa tahun ini.. aku merasakan aku tidak... lagi tertarik kepada isteriku..

    ● Sheikh mula bertanya : adakah isterimu telah gemuk ??

    ● lelaki menjawab : ya... dia bertambah gemuk dan rambutnya kembang macam sarang sarang tebuan

    ● Sheikh bertanya lagi : adakah dia terlibat dalam kemalangan yang menyebabkan dia cacat...??

    ● Lelaki menjawab : tidak... cuma dia menambahkan kecacatan aku dipandangan mata rakyat..

    ● Maka Sheikh bertanya lagi : adakah kamu mempunyai kesukaran menundukkan pandangan mu kepada wanita2 yang berjalan di hadapanmu...?? Adakah kamu meminati Jiana Jane atau Antutuya...??

    ● Lelaki menjawab jujur : ya.... bagaimana Sheikh tahu perkara tersebut...???

    ● Sheikh menjawap : Aku kan Sheikh... sudah tentulah aku tahu spy aku merata-rata... hahaha...!!!


    Sheikh berpesan : bila kamu terlibat dengan perkara HARAM dan najis mughalazah pun kamu tidak tahu.... suka kepada yang haram... tidur makan dan bernafas kepada perkara yang haram... maka yang HALAL akan MENJADI JIJIK bagimu... semuanya akan menjadi HARAMJADAH dalam hidupmu.....!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak baik tau sheikh, mengata orang..
      Nanti habis pahala sheikh ALLAH tolak
      bagi pada orang yg sheikh mengata tu..

      Delete
    2. Sheikh, mcm mana kalau penjubor gila lubang najis sheikh, jwb sheik,!!

      Delete
    3. Ketua Umum PKR tu bukan anak mamak kah? Kalu bukan anak mamak anak sape yer?

      Delete
    4. Mungkinkah Malaysia tercatat sebagai negara yang paling ramai orang tak siuman...dari komen komen disini nampaknya macam tu. Kesian...cuba check pemakanan kamu.

      Delete
  42. perghhhhh banyak nya langau pencacai juboq dalam forum ni shuuuu shuuuu shuuuu kalau dah nama langau asik memang suka menghurung dan mendewakan tahi dan raja kunyit shuuu shuuuu shuuu.

    ReplyDelete
  43. Melayu yang atas sekali...mentaliti tak betul, belajar tinggi nak makan gaji...tanya cina lepas lu belajar mahu bikin apa? sudah tentu dia kata berniaga...itulah melayu nak salahkan orang lain kerana kepapaan sendiri...

    ReplyDelete
  44. Kisah Al Jub yang bodoh dan mempunyai kote bengkok


    Al Jub seorang yang kuat berhutang dan menabur janji dengan jiran, suatu hari... sekumpulan penjenayah bersenjata memecah masuk rumah Al jub. Penjenayah memasuki satu bilik dimana anak(ijah), isteri(jijah) serta ahli keluarga Al jub berada. Mereka menjerit meminta pertolongan daripada Al jub. Ah jib yang pada ketika itu berada di bilik sebelah bersama rakan-rakannya iaitu Ah Adi sawang, Ah nicol, Ah Tiang Cuak mendengar jeritan tersebut.

    Al jub dan Ah Adi sawang yang pada ketika itu masing2 memegang sepucuk pistol dan keris terus menggigil ketakutan. Ah Adi sawang terus berkata, " xpe-xpe... jangan risau.... mereka bukan penjenayah... mereka tidak akan memberikan ancaman kepada keluarga kamu... biar aku pergi berunding dengan mereka".

    Sementara Ah Adi Sawang pergi ke bilik sebelah untuk berunding.... penjenayah tersebut telah membunuh dua orang anak Al jub!!! Ah Adi Sawang berlari kembali semula ke bilik Al jub. Ah Adi Sawang memaklumkan kepada Al Jub kematian tersebut. Tambah Ah Adi Sawang lagi, " takpa..... kau jangan risau... keadaan masih terkawal...". Al Jub pada ketika itu terus risau beliau akan dipersalahkan oleh bapa mertuanya.

    Al jub terus membuat panggilan kepada jiran beliau bertanyakan siapa yang bersalah membuka pintu rumah beliau hinggakan penjenayah masuk ( tanpa menyedari pada ketika itu, beliau sedang mengenggam kunci rumah ditangan kiri beliau).

    Jiran Al Jub memberitahu, ini mungkin kerja Ah Nicol (jirannya terus membuat tuduhan disebabkan mereka tidak sebulu dengan Ah Nicol) . Al Jub terus bergaduh dengan Ah Nicol. Al jub Berkata, " kita akan tubuhkan siasatan diraja untuk menyiasat siapa yang membenarkan penjenayah tersebut memasuki rumah ini!!!

    Pada masa yang sama, penjenayah terbabit menjerit. " Al jub...!!! sila tunaikan janji kau pada aku!!!" Al jub terus bertelagah dengan rakan2nya, menuding jari mencari salah siapa hingga penjenayah boleh memasuki rumahnya. membuat perancangan untuk mendakwa di mahkamah, mengupah penyiasat untuk mencari dalang disebalik kejadian tersebut.

    Pistol dan keris terus berada di tangan. Sementara itu penjenayah tersebut terus membunuh keluarga Ah Jib. Persoalannya....:

    1) Wajarkah tindakan Al jub bergaduh dengan rakannya semasa penjenayah masih berada dalam rumahnya tanpa menggunakan kuasa dan senjata yang ada untuk membunuh penjenayah tersebut?
    2) Ada kote bengkok Ahl Jub?
    3) Ada telur hamis Ah Adi Sawang/ Bawang?
    4) Apa yang sepatutnya Ah jib dan Ah mudin buat dengan pistol dan keris dan pistol ditangan mereka?
    5) Layakkah Al jub menjadi ketua keluarga setelah kote bengkoknya masuk dalam pungkok?
    6) Siapa yang membuka pintu rumah?
    7) Siapakah Al Jub dan Ah Adi Sawang/ Bawang?

    ReplyDelete
  45. Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

    ReplyDelete
  46. banyak tul Puak2 Sampah Anugerah Tuhan buat keje bangang kat sini. tapi apa nak buat memang puak2 ni tahap IQ lebih kurang sama dengan mustidol sesat puak2 ni. Apa2 pun x yah kita nak buat keje bangang puak2 ni. PM x bagi lagi list untuk penamaan calon so tunggu dan lihat. Puak2 yg meroyan mimpi nak duk dlm parlimen dan dewan undangan toksah layan..

    ReplyDelete
  47. Pass parti songlap duit rakyat

    ReplyDelete
  48. Kebebalan khalid ibrahim sbg MB dan PKNS dalam pembangunan semula Datum Jelatek sangat dikesali.Penduduk asal hanya mendapat hampir RM 300 ribu dan ditawarkan rumah berharga lebih RM 700,Berkeluasan kira kira 500 kaki persegi.bagaimana nak mencari lagi RM 400 ribu kerana penduduk berpendapatan menengah rendah aje.Terbukti cara halus PKNS menghalau orang melayu keluar dari penempatan asal.Sepatutnya khalid ibrahim perlu belajar dgn Menteri Wilayah Persekutuan iaitu Raja Nong Chik dalam pembangunan semula seperti di kg.kerinci di mana penduduk mendapat penggantian rumah percuma berkeluasan 800 kps.terbukti kerajaan BN mengutamakan rakyat

    ReplyDelete
  49. Kalau betul sehati sejiwa Nik Ajis pegi la bertanding di padang kota... Guano Eng boleh pegi ke Cempaka... Menag besar wa cakap lu.. Kelantan dapat kalipah baru... Penang lak dapat tarbiah DAP yg ramai di sana... Amacam?

    ReplyDelete
  50. Husam China Doll dah nak lari ke Putrajaya... kalau kalah pun gempak beb... sah2 Pas Kelantan bungkus habis dah...

    ReplyDelete
  51. Tin milo x nampak sangat tapi dah mmg dasar Parti ajaran Songsang membalun duit kutipan ramai sampai terlupa nak tukar akaun... wei... kalau tin milo dah habis kat kedai mamak byk yg kosong...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!