CILI KASI TARUK! MARILAH KITA BANDINGKAN CALON TRANSFORMASI BN DAN CALON MASTURBASI PAKATAN!

Jika pengumuman calon Barisan Nasional (BN) di seluruh negara semalam mahu ditonjolkan sebagai satu pasukan tranformasi yang cukup luar biasa, saya fikir saya harus berbeza pendapat dengan Pengerusi BN, Dato Sri Mohd Najib Tun Razak. Calon yang ditonjolkan tidak sehebat dan semegah yang cuba digambarkan.

Kita harus memasarkan realiti kerana hakikatnya di beberapa negeri terutamanya Selangor, terdapat calon-calon yang dipilih secara tidak berhati-hati dan tampak tidak melalui proses pemilihan yang serius. Jika tidak pastinya suara-suara tidak berpuas hati dan komentar sinis tidak bercambah di kalangan ahli dan penyokong BN sendiri. Hari ini saya pasti Mohd Najib telah pun sedar siapa yang bertanggungjawab mewujudkan keadaan seperti ini dan mengenali yang mana intan dan yang mana kaca.

Oleh kerana pasukan Najib memilih untuk membombastik atau membesar-besarkan senarai calon BN kali ini, maka sedikit cacat cela pun akan diperhati da dibesarkan oleh rakyat. Inilah hakikat apabila kita melancarkan propaganda melampau hingga meloyakan.

Hakikatnya, jika barisan calon BN ini dilihat dan dianalisis atas neraca yang berpaksi realiti, ia merupakan satu barisan calon yang cukup baik untuk lima tahun akan datang.

Setelah lima tahun bergelut dengan tuduhan, fitnah, serangan peribadi, barisan calon yang menggabungkan tenaga muda dan senior, calon muka baru dan lama, serta comeback yang dibuat oleh beberapa calon ,telah memberikan satu nafas segar kepada politik BN.

Memang ada calon BN yang dikemukakan mempunyai imej tercemar dan ada cacat-cela. Ini bukan luar biasa kerana manusia politik biar apa pun agama anutan, ideologi politik atau wacana poilitik yang beliau sertai tidak mungkin sempurna sifatnya. Namun di sebalik cacat cela yang ada, calon-calon yang dikemukakan ini jauh lebih baik daripada calon-calon Pakatan yang telah diumumkan mahu pun bakal bertanding.

Apabila diumumkan calon BN hari ini, antara terawal yang diserang ialah calon BN bagi kawasan Parlimen Ampang, Dr. Rozaidah Taib dan calon BN bagi kawasan Gombak, Dr Rahman. Kedua-dua mereka merupakan ahli Parlimen bagi kawasan yang sama dalam pilihan raya umum 2004.

Kedua-dua nama ketika itu bersama Dr. Amran Kasimin (Dun Bangi) dibawa oleh bekas Menteri Besar Dr. Mohamad Khir Toyo sebagai tokoh-tokoh profesional muda Melayu bagi memberi kesegaran kepada UMNO dan BN Selangor. Mereka ini menang dengan baik di kawasan masing-masing.

Namun bagi Rozaidah dan Rahman, kerjaya politik mereka yang bermula dengan pantas turut berakhir dengan pantas. Mungkin kerana usia yang agak muda bagi wakil rakyat, Rozaidah dan Rahman berhadapan beberapa isu dan tuduhan membabitkan hubungan terlarang dan konflik keluarga. Bumi mana tidak ditimpa hujan, demikianlah nasib kedua-dua ahli politik muda ini.

Dalam politik Malaysia, konflik keluarga, isu peribadi dan moral yang kontroversi lebih diberi perhatian berbanding rekod perkhidmatan mereka yang cemerlang. Tidak penting sama ada tuduhan dan dakwaan ini benar atau direka-reka dalam konflik rumah tangga masing-masing. Berhadapan dengan dilema ini, BN mengugurkan mereka dalam pilihan raya 2008. Kedua-dua mereka berhadapan fasa pemulihan dan pembekuan dalam politik.

Kali ini mereka dicalonkan semula kerana BN merasakan kedua-dua ini wajar diberi peluang kedua. Mereka telah menjalani hukuman politik dan masyarakat dan kini mereka diberi semula peluang ini.

Jika Pakatan mahu memburuk dan menghina kedua-dua calon BN ini, mereka perlu mencerminkan muka sendiri. Apakah kedua-dua calon BN ini lebih buruk daripada Anwar Ibrahim dan Mustafa Ali?

Anwar Ibrahim berhadapan dengan pelbagai tuduhan skandal seks yang sehingga kini beliau gagal memberi jawapan yang tuntas. Anwar bukan sahaja dituduh secara rambang oleh orang yang bermusuh dengannya seperti mana berlaku kepada Rahman dan Rozaidah.

Sebaliknya, Anwar berhadapan dengan tuduhan melanggan pelacur Cina (China Doll). Tuduhan ini bukan dibuat oleh UMNO atau BN tetapi oleh rakan baik beliau sendiri suatu ketika dahulu, Datuk Eskay Shazryl Abdullah. Datuk Eskay mengakui lelaki dalam video tersebut adalah Anwar Ibrahim.

Bacalah pendedahan Papagomo dan bandingkan dengan isu Rozaidah yang kononnya ditangkap khalwat. Saya katakan “kononnya” ditangkap khalwat kerana tangkapan yang dimaksudkan bukanlah tangkapan oleh majlis agama Islam seperti yang difahami. Sebaliknya, ia adalah hasil laporan polis oleh suaminya yang mendakwa beliau berada dalam sebuah bilik hotel bersama seorang lelaki.

Baca laporan polis dibawah kita akan dapati apa yang didakwa sebagai tangkapan khalwat hanyalah syak wasangka suaminya yang sememangnya sudah mempunyai konflik antara mereka. Dalam laporan polis tersebut jelas suaminya hanya membut laporan “kemungkinan” ada lelaki lain berdasarkan andaian tiada anaknya yang menyahut semasa beliau memanggil nama anak tersebut.

Kesimpulan gila apakah membolehkan kita mengatakan Rozaidah berkhalwat sedangkan tiada langsung tanda-tanda terdapat orang lain dalam bilik tersebut. Adalah hak Rozaidah untuk tidak membenarkan suaminya yang bersikap konfrontasi dengannya untuk masuk ke dalam bilik tersebut.


Apa yang terjadi dengan Rozaidah hanyalah andaian dan kemungkinan yang dibuat oleh suaminya dalam laporan Polis. Bacalah laporan Polis di atas. Apakah niat laporan tersebut? Ia hanya bertujuan untuk memburukkan Dr. Rozaidah yang ketika itu Ahli Parlimen Ampang. Apa perlunya dicerita soal seksual dalam bilik suami isteri dalam satu laporan Polis mengenai kemungkinan isterinya berkhawat? Saya melihat ini hanyalah bertujuan membina kes yang kukuh untuk menentang isterinya dalam perbicaraan cerai nanti.

Jika benar beliau percaya isterinya berkhalwat sudah tentulah beliau akan menghubungi Jabatan Agama Islam dan pasukan pencegah maksiat. Sebaliknya beliau hanya membawa anggota Polis dan pengurus hotel yang tidak mempunyai kuasa tangkapan khalwat. Mengapa? Kerana tujuannya hanyalah untuk membuat laporan Polis memburukkan isterinya.

Sekarang semua itu adalah sejarah apabila beliau dan suaminya telah bercerai. Apakah kita hendak percaya satu laporan polis yang dibuat oleh seorang suami yang sedang membina kes untuk bercerai.

Katakanlah tuduhan ini benar, yang saya ragui ia benar. Apakah kesalahan ini sama dengan kesalahan Anwar yang bukan sahaja dituduh mempunyai hubungan seksual dengan China Doll, malah mempunyai citarasa seks songsang. Anwar sungguhpun dibebaskan atas sebab teknikal atas tuduhan meliwat Azizan dan kemudiannya Saiful Bukhari, sehingga hari ini masih belum bersumpah sebagai orang Islam menafikan tuduhan-tuduhan yang serius dan berat ini.

Dalam kes hubungan seks dengan gadis China, Datuk Eskay bukan sahaja mengemukakan video sebagai bukti nafsu serakah Anwar, malah turut bersumpah laknat bahawa Anwar Ibrahim adalah lelaki dalam vide0 tersebut. Mangsa yang mendakwa dirinya diliwat Anwar, Mohd Saiful Bukhari, telah mengadakan sumpah laknat mengakui beliau telah diliwat oleh Anwar.

Anwar sebagai seorang pemimpin Islam, pernah menjadi imam dan khatib jumaat tidak sekalipun pernah bersumpah menafikan semua tuduhan tersebut dalam bentuk dan konteks yang dikehendaki oleh syariat Islam. Mengapa sebagai pemimpin Islam tidak berani bersumpah? Adakah kerana semua tuduhan itu benar?

Rahman

Tidak kurang kontroversi ialah calon BN Parlimen Gombak, Dr Rahma Ismail dituduh mempunyai hubungan sulit dengan Senator Yati Tan Sri Onn. Tuduhan ini dibuat oleh suami Yati, Mohd Suffian Abdul Aziz, yang ketika itu mempunyai konflik rumah tangga. Sekali lagi tuduhan dan dakwaan ini dibuat oleh seorang suami yang berhadapan dengan tuntutan fasakh. Suaminya sebagai tindakan balas mengemukakan permohonan cerai nusyuz. Maka pelbagai dakwaan dibuat oleh kedua-dua pihak. Namun hanya ada satu gambar yang mungkin membenarkan dakwaan tersebut.Gambar ini mungkin agak keterlaluan bagi dalam pandangan sisi Islam dan jug budaya ketimuran. Namun ia sekali lagi tidak membuktikan apa-apa yang setaraf dengan perbuatan tidak bermoral, huduh dan loqlaq pemimpin numero uno Pakatan – Anwar bin Ibrahim.

Malahan tuduhan-tuduhan dan dakwaan yang dibuat ke atas Rahman tidak langsung dibuktikan seperti mana munculnya video seks yang mengandungi wajah seorang lelaki menyerupai Mustafa Ali. Saya tidak berniat meletakkan gambar dan video yang meloyakan itu dalam artikel ini. Sesiapa yang mahu bukti bolehlah melawati video tersebut di sini.

Sehingga hari ini Mustafa Ali langsung tidak bersumpah menafikan bahawa bukan lelaki dalam video seks tersebut bukan beliau.

Jika hanya satu laporan polis yang mengesyaki perbuatan khalwat dan satu gambar yang langsung tidak lucah, penyokong Pakatan telah mencemuh dan menghina calon BN, apakah yang mereka telah buat kepada pemimpin-pemimpin utama mereka ini?

Kedua-dua calon ini tidak menjadi pemimpin utama negara. Mereka telah “dihukum” selama sepenggal biarpun tiada bukti atas tuduhan-tuduhan tersebut.

Malahan kesalahan mereka ini jika benar langsung tidak setaraf dengan gambar-gambar yang membabitkan seorang individu menyerupai Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali mengadakan oral seks. Azmin sehingga kini tidak tampil bersumpah cara Islam membersihkan dirinya, mahupun membuat laporan Polis.

Sehingga hari ini, penyokong Pas masih melantik Mohamad Sabu sebagai Timbalan Presiden Parti Islam se-Malaysia. Manusia yang ditangkap khalwat oleh Jabatan Agama Islam Kelantan bersama isteri orang.

Mohamad Sabu ditangkap khalwat bersama isteri orang oleh pegawai Jabatan Agama Islam Kelantan. Ini soal serius dan nyata, bukannya sekadar tuduhan dalam satu laporan polis tanpa bukti, saksi dan penguatkuasa. Mohamad Sabu hanya terlepas kerana pendakwa tersalah tulis nombor bilik.

Kesemua mereka ini memegang jawatan yang tinggi dan bakal menjadi pemimpin utama negara jika mereka menang. Bukti yang ada ke atas mereka juga sangat kukuh dan konkrit. Namun mereka masih diberi kepercayaan penyokong pakatan untuk memimpin.

Jadi kita tertanya-tanya apakah tidak malu penyokong dan bloggers pakatan mempersoalkan moral kedua-dua calon BN sedangkan pemimpin-pemimpin utama mereka terpalit dengan skandal seks dan moral yang jauh lebih teruk dan meloyakan?

Justeru adakah para penyokong Pas, PKR dan DAP mempunyai sebarang kredebiliti dan asas moral untuk mempersoalkan moral calon BN? Sekurang-kurangnya kedua-dua pemimpin ini bersedia berundur dan menyelesaikan masalah peribadi mereka terlebih dahulu. Malangnya di dalam Pas, PKR dan DAP mereka tidak mempunyai sebarang rasa malu lagi. Inikah parti yang kita akan beri kepercayaan?

Oleh Ab Jalil Backer 

265 Responses to "CILI KASI TARUK! MARILAH KITA BANDINGKAN CALON TRANSFORMASI BN DAN CALON MASTURBASI PAKATAN! "

 1. Aku makin yakin pd bn,
  kesungguhan dan ketelitian bn meketakkan bakal
  yb yang baik di setiap kawasan, aku sanjung

  better nation
  love bn

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pemilihan calon yang tidak sesuai akan menyebabkan masalah kepada peluang kemenangan Barisan Nasional.

   Kepimpinan atasan kena kaji semula masalah ini supaya tidak menyebabkan protes besaran-besaran macam PRU 12 berulang semula.

   Kepimpinan jangan ingat kekalahan di parlimen dan DUN disebabkan sabotaj oleh ahli, tapi sebenarnya kepimpinan tertinggi yang membuat sabotaj dengan memilih calon yang tak dikenali secara meluas oleh para pengundi, malahan ada yang bermasalah peribadi seperti kedekut dengan masyarakat, sombong, boneka kepada pihak tertentu, apakah pemilihan calon yang salah dan calon itu kalah hendak disalahkan kepada ahli-ahli akar umbi pula?

   Semoga Perdana Menteri meneliti semula senarai calon yang dikemukakan oleh pimpinan bahagian, kerana sangat mengejutkan apabila semua nama yang disenarai pendek oleh bahagian tidak satu pun tersenarai, malahan entah dari mana pula tiba-tiba nama yang langsung tiada dalam senarai calon yang disenarai pendek oleh bahagian tiba-tiba ada pula.

   Perlu diingat bahawa sekarang ini sudah ada pusat daerah mengundi yang telah menutup bilik gerakan kerana merasa dikhianati oleh pimpinan tertinggi yang berbuat sesuka hati tanpa mempedulikan aspirasi pengundi setempat. Oleh itu janganlah tuduh ahli akar umbi nak sabotaj parti kerana sebenarnya pimpinan tertinggi yang bukan saja sabotaj parti malahan menghina ahli-ahli parti dengan memilih calon yang bukan dari senarai dari senarai yang dikemukakan oleh bahagian. Kalau beginilah keadaanya, tak guna pimpinan tertinggi meminta bahagian mencari senarai calon, sebab bila hantar senarai calon pun dibuang dalam lubang tandas, lebih baik pimpinan tertinggi Barisan Nasional cari sendiri, malahan di bilik gerakan pusat daerah mengundi pun, tak gunalah ahli-ahli yang setia bertungkus lumus berkempen dan memasang bahan kempen untuk parti, lebih baik pimpinan tertinggi Barisan Nasional yang buat semua itu, sebab pimpinan yang pilih calon yang tak disukai, maka kempen sendirilah.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. betul ape ko cakap tu bhai. aku pun tak berapa setuju pemilin calon2 BN kali ni. ramai yg berjasa & bersusah payah utk BN nampaknya mcm dipinggirkan.

   Delete
  3. Hahaha bhai 12.22(juragan 69)lu terror bhai duk guna nama aku....whatever lh bhai, apalh sngt klu menipu camni..hahaha bhai lu guna nama juragan 69 ni takda kesan pada umno pun bhai...

   Delete
  4. Juragan 69, walau apa pun, memang terdapat calon-calon yang bermasalah dari segi peluang kemenangan Barisan Nasional telah dicalonkan. Jangan tuduh ahli sabotaj parti kerana Perdana Menteri dan pimpinan parti komponen serta beberapa orang yang ada kepentingan yang mencalonkan calon yang terdiri dari 'orang-orang sendiri' yang tak disukai oleh para pengundi dan ahli akar umbi bahagian.

   Walau apa pun, Perdana Menteri ada masa 3 hari termasuk hari ini untuk betulkan segala kekusutan yang ada sekarang ini. Malahan sekarang pun dah banyak bilik gerakan pusat daerah mengundi yang dah ditutup, jangan sampai bahan kempen yang dah dipasang ditanggalkan pula lepas ni sudahlah.

   Oleh itu, Perdana Menteri perlu segera menangani masalah ini dengan segera. Kerana selepas penentangan SBPA oleh penjawat awam, isu calon payung terjun yang bukan calon boleh memang dicalonkan ini menjadi polemik yang sangat besar.

   Sedarlah wahai Perdana Menteri bahawa PAS, PKR dan DAP sedang bergembira dengan keadaan ini kerana mereka sudah tidak perlu bersusah payah untuk merampas beberapa DUN dan Parlimen yang sebelum ini merupakan kubu kuat Barisan Nasional kerana masalah calon yang tak boleh menang ini.

   Kami setia pada parti, tapi tak semestinya kami setia kepada pemimpin yang merosakkan parti. Kerana pemimpin boleh datang dan pergi, tapi parti tetap akan diperjuangkan dari generasi ke generasi.

   Oleh itu maka jika kami sokong Barisan Nasional, tak bermakna kami akan undi calon Barisan Nasional yang bermasalah. Sedarlah akan hakikat ini.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  5. Bhai mohamad...spti yg lu ckp...kesetiaan kita kepada parti dn bukan pemimpin...apa erti kestiaan kpd parti,jika parti kalah krn ketidakpuasan hati kita kpd calon yg tlh kepimpinan parti tetapkan....bhai jika kita tidak pernh rasa teruji demi parti...maka ini lah masanya,utk kita buktikn kesetiaan kita pada PARTI...

   Bhai...mcm lu ckp,pemimpin boleh dtg dan pergi...namun perjuangan utk parti ttp perjuangan yg hakiki...bhai tidak semua masa dan ketika kita akan rasa selesa...ini bukan masa utk kita tunjukkn apa yg kita rasa pada individu...apa yg penting perjuangan parti utk membela bangsa kita...

   Delete
  6. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   Delete
  7. Memang kesetiaan kami pada parti, Bhai Juragan 69, tetapi jika calon yang dipilihan adalah calon yang tak tersenarai dalam senarai bahagian yang sebelum ini dipersetujui oleh semua pihak termasuk dari parti komponen lain, apa gunanya kami berkempen lagi untuk calon berkenaan?

   Perlu sedar kerana calon yang dikemukakan adalah bermasalah, bukannya suka-suka hati tak mau sokong dia, dia bermasalah, sebab itulah tak disenaraikan dalam senarai oleh bahagian, tapi dilantik pula oleh Perdana Menteri jadi calon, apa ini semua?

   Pimpinan atasan di Putrajaya jangan dengan mudahnya menuduh ahli-ahli akar umbi mensabotaj parti jika calon kalah kerana sebenarnya pimpinan di Putrajaya dan beberapa kelompok golongan yang suka mengambil kesempatan yang mensabotaj parti dengan mencalonkan 'orang-orang mereka' kerana ingat itu kubu Barisan Nasional sedangkan di kubu Barisan Nasional sendiri telah ada calon tempatan yang mendapat sokongan yang meluas oleh pengundi. Jika dicalonkan orang yang tak berkenaan, maka tumbanglah.

   Perlu diingat bahawa kawasan berkenaan, semua parti komponen telah memboikot dan telah menutup bilik gerakan di pusat daerah mengundi masing-masing. Ini bukannya disebabkan oleh satu parti komponen sahaja, tapi semua parti komponen sedar akan perkara ini dan telah mengambil tindakan yang sama iaitu menutup bilik gerakan yang selama ini meriah dengan para penyokong parti sekarang sudah gelap gelita kerana tidak ada lagi penyokong parti yang mahu bekerja kerana pimpinan atasan telah mensabotaj segala usaha kami selama ini.

   Semoga Perdana Menteri sedar semua dan ini dan membuat tindakan drastik untuk membetulkan keadaan. Sekian, terima kasih.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air. Tapi Kami Tak Mau Calon Yang Entah Apa-Apa.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  8. Bhai mohamad...semoga masih ramai yg memegang konsep...yg pnting kemenangan parti...

   Delete
  9. Anon 2:13 PM (juragan 69)..apa yang best sgt menyamar jadi aku bhai...masalah dalaman BN lu jgn masuk campur bhai...walaupun pnyokong2 BN berpecah sebab calon, tp ktorang steady bhai

   Delete
 2. Maka BN juga mengikut jejak langkah Pakatan dgn mengetengahkan calon tidak bermoral...Rozaidah & Rahman.

  ReplyDelete
  Replies
  1. tak pe la. janji tak de video.

   Delete

 3. pak lah terima kasih atas segala
  sumbanganmu pada negara,
  kecil atau besar bukanlah ukuran,
  aku sayang tun abdullah
  sama macam
  aku sayang tun m

  ReplyDelete
 4. Pukimamak punya UMNO selangor..Umno harbi hanya meletakkan hanya 9 calun Melayu UMNO harbi dlm DUN negeri Selangor..yg lain Umno bagi laluan pd MCA n MIC yg dh nak mampos..Nampaknya UMNO Harbi mmg akan kalah di Selangor..Setakat 9 Perwakilan DUN oleh UMNO menunjukan yg UMNO Harbi ketandusan Melayu yg bijak..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pangkah aje PAS (pg menang, ptg carlsberg kilang tutup.. TAKEBEER). Tak pun pangkah la PKR dan DAP. tuhan ALLAH pakatan pasti akan suka.

   Delete
 5. Apa lu kesah
  lu bukan pengundi BN

  ReplyDelete
 6. Kami AJK UMNO S.Alam sebulat suara menolak calon dr Najib iaitu Zul Kulum.Kami AJK s.Alam berusaha mendekati penduduk di sana n ramai yg sudah beralih pd BN.tapi usaha kami dipandang jijik oleh Najib n UMNO.Kami yg berusaha..Zul Kulum yg dipilih seolah2 UMNO s.Alam ini bangsat n bodoh2 serta tiada kebolehan dlm parti.Peluang unt UMNo menang di s.alam amat tipis..terima kasih Najib..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ko nak tolak...tolaklah....aku tetap undi zul nordin yg telah mgubah persepsi aku trhadap anwar.....mat liwat rupanyer....hihihihihiiii

   Delete
 7. Pengundi bandar pilih calon bukannya parti,yang pilih parti adalah ahli parti sendiri,bukannya pengundi..so faham2 sajalah...skrg Azmin&Zuraidah boleh tersenyum lebar..

  ReplyDelete
 8. Inilah Pru pertama n terakhir najib..selamat tinggal UMNO..

  ReplyDelete
  Replies
  1. sila berambus. masuk PAS lagi bagus. boleh main dan dpt Tuhan ALLAH baru. tapi kalau anda suka bontot maka masuk la PKR. dan jika anda suka penipuan masuk DAP. sila kan sila kan. boleh blah.

   Delete
  2. Masuk umno lagi best...boleh usung kepala lembu keliling shah alam..wakakaka

   hidup lembu... ehh silap hidup Umno

   Delete
 9. Kalau keburukan itu menghala pada BN yakni parti korang sendiri,korang terus percaya
  hanya dengan selai kertas dan sekeping gambar korang jadi
  pandir serta merta,apa punya
  insalah korang ni

  aku sikit tak percaya pd ab jalil becker

  susah sangat ke nak cakap macamtu

  ReplyDelete
 10. Standby... Untuk Tahlil Arwah... hahahaha...!!!!

  Bau Najis (BN) sudah lunyai beb.... hampir kesemua Presiden Parti Komponen diorang tak bertanding... apa sudah jadiiiii...... hahaha...!!!!

  Muka2 yang melobi merayu mintak nak jadi calon...

  seperti muka2 basi haramjadah Ibrahim Ali...

  punyalah kuat dia punya kipas... kantorei....

  si Betina mulut sundal yang suka bergaduh adik beradik tak reti hormat abang kandung sendiri.... bertepek dalam longkang...

  Gobalakrishnan hero pilem tamil yang baeeekkkk punya lakonan dapat jugak tempat di Batu Kawan...

  Zul Takut Hindu yang jarang2 sekali balik jengok kawasan lamanya dulu... dapat jugak tempat di Shah Alam... hahahaha...

  Tapi takpaaaa.... dalam dok bergebang sakan petang tadi di port umno laknatullah Puchong... banyak suara2 tak puashati beb... terutamanya isu calon Seri Setia.... ntah mana punya Tengkujuh yang BN campak kat situ... hahahaha....

  Lepas tu... petang tadi Pak Sedara gua di Kulim pulak telepon... mengucapkan syukur si Zul Takut Hindu dah out dari Kulim.... bersorak sakan gang2 di sana bila dapat berita si katak penipu tu dah berambus....

  Paling beshhhhh.... gang2 umno laknatullah di beberapa cawangan Shah Alam pun dah mula mengomel tanda tak puashati dengan calon Parlimen diorang.... dengan kredibiliti katak penipu tuuuu... ramai yang protes beb... hahahahaha....

  Mampuslah si Katak Penipu nih...., kaki hasut sudah ada... apa lagi... gua tolong tambah ajinomoto dan perencah cili... suruh diorang protes dalam senyap... kerja umno/bn buat macam biasa sebab ada duit masyuuuukkkk.... rembat selagi boleh, tapi undi sendiri mau ingat laaaa.... hahahahaha....!!!!

  Kaum India dah kompom takan undi penghina Agama diorang nih..., cara paling elok dengan menayangkan penghinaan Zul Takut Hindu nih di setiap ceramah2 yang melibatkan kaum India.... kompom malaun nih kena boikot beb.... hahahaha...!!!!

  Pasal tu gua ucapkan jutaan dan billions terima kasih pada Najib Razak.... kerana meletakkan si Zul Takut Hindu nih di Shah Alam dan juga senarai2 calon BN yang memang power2 punya untuk tumbang.... hahahahaha..!!!

  Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

  seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

  buat penyokong2 bn/umno laknatullah..., gua nak pesan satu jelah...,

  lu orang bayangkan bagaimana kuasa alam pun menolak BN Laknatullah....

  Pokok Mati

  Tiang Tumbang

  Dinding Runtuh

  Dalam masa terdekat sebelum 5/5/2013, siapa yang pakai baju BN... besar kemungkinan akan tumbang jugak (mati).... hahahaha.....!!!!

  Kesimpulannya.... jangan pakai baju BN sebagai tanda sokongan kepada BN/umno laknatullah.... sebab tanda2 ajal sudah semakin hampir.... muakakakakaaaaa....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jadi pakai la SPENDER PUTIH STOPA ALI DI KEPALA PENYOKONG PAKATAN. TUHAN ALLAH PAS DAN PAKATAN PASTI AKAN MEMENANGI SEMUA KERUSI TERMASUK KERUSI RODA ULAMAK SYURGA KARPAL SINGH.

   Delete
  2. hahahaha..ahli umno boleh la usung kepala lembu ke hulu ke hilir seperti dulu sbg tanda sokongan kepada zul nordin..wakakakaka

   Delete
  3. Pencacai pr yg ko sebuk bn punya hal kenape?? Dah bergegar lutut ke??!

   Delete
  4. hahahahaha....ahli totok umno sudah gundah gulana..sana sini ahli parti tidak bersetuju dgn calon yg dipilih, akan boikot dlm pru nanti..tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu


   sudah tiba masanya saka umno akan hancur, bersama mayat umno yg telah mati pada 1988..

   Delete
  5. Ahli PAS boleh buat lawatan sambil belajar ke kilang arak di Selangor, dulu masa kempen PRU 12 kata kalau PAS dan sekutunya menang di Selangar maka dalam tempoh 24 jam, maka kilang arak itu akan ditutup, sekarang ni, dah 5 tahun, tak tutup pun kilang arak tu, malahan ada ahli PAS yang berjawatan Pesuruhjaya PAS Selangor iaitu Dr. Hasan Ali telah dipecat dari jawatannya kerana beliau mahu menyekat jualan arak dan judi di Shah Alam tetapi dibantah oleh DAP, dalam hal ini, PAS berpihak kepada DAP dan menindas Dr. Hasan Ali hingga akhirnya dipecat terus dari PAS kerana ketegasan Dr. Hasan Ali mempertahankan akidah umat Islam.

   PAS: Marilah Menjadi Pecacai DAP Untuk Politik Dengki Khianat Sesama Bangsa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Walau apa pun, semoga Perdana Menteri meneliti semula senarai pencalonan yang menjadi masalah besar di bahagian-bahagian seluruh negera, kerana tak guna calonkan calon yang dah berkemungkinan besar kalah kerana tidak sesuai dengan keadaan kawasan berkenaan. Isu yang utama adalah tidak dikenali oleh sebahagian besar pengundi, masalah peribadi seperti kedekut dan sombong, isu calon yang sebenarnya boneka golongan tertentu.

   Semoga Perdana Menteri meneliti semula senarai pencalonan di DUN dan parlimen yang bermasalah itu supaya tidak mengguris hati para pengundi dan lebih utama para petugas parti yang sudah bertahun-tahun berhempas pulas untuk memberikan penerangan dan berkempen malahan memasang bahan kempen untuk kemenangan parti, tapi jika berlaku kejadian pencalonan yang bermasalah, maka terainayalah para petugas tersebut. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  6. Anon pencacai makan taik pukiiiaarrr..
   Aku dpt bayangkan muka ko mcm babi...

   Delete
  7. Walau apa pun, kepimpinan tertinggi Barisan Nasional perlu menyiasat dan membuat perbincangan semula berhubung isu pemilihan calon di DUN dan parlimen yang bermasalah itu kerana jika sudah mendapat bantahan secara besar-besaran dari ahli dan pimpinan komponen peringkat bahagian dan cawangan sendiri, macam mana Barisan Nasional nak pertahankan kerusi DUN dan parlimen itu? Malahan jangan terkejut jika kerusi parlimen dimenangi oleh Barisan Nasional tetapi kerusi DUN Barisan Nasional akan kalah, atau kerusi parlimen Barisan Nasional akan kalah, tapi menang di kerusi DUN dengan majoriti yang besar kerana para pengundi mahukan calon yang berkelayakan bukan setakat dari akademik, malahan dari segi keupayaan untuk memimpin dan bertanggungjawab terhadap pengundinya.

   Semoga Perdana Menteri mengambil iktibar akan perkara ini supaya jangan sampai ke satu tahap bila Barisan Nasional menjadi pembangkang di negara ini, maka sudah tidak berguna hendak menyalahkan antara satu sama lain pada masa itu, sedangkan pada masa ini segala kesilapan boleh diperbetulkan untuk menyelamatkan parti Barisan Nasional supaya terus menjadi kerajaan di negara ini.

   Sekian, terima kasih.

   PAS: Marilah Menjadi Pecacai DAP Untuk Politik Dengki Khianat Sesama Bangsa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  8. Bhai 09.17....tahun dan pru bila yg pmbngkng setuju dgn calon yg bn tetapkan? Tidak prnhkn?....dan kawasan dun atau parlimen mana yg pmbngkng tarik diri atau mmberi sokongan kpd calon perikatan/bn... Semuanya tak betul dan tak kena kn dimata dan dihati luorg...klu ditakdirkn mat sabu atau mahfuz turun sbgi calon bn...maka mereka berdua ttp manusia yg hina dimata pmbngkang kn...

   Lg pun,bukan ke pnyokong pr begitu yakin yg pr akan menang besar dlm pru13,jd tak perlu lh lu nk buat analisis politik dgn calon yg bn senaraikan...bhai kita tngu dan tngk siapa yg kena....pada pr calon bn mnkin sayur atau lauk...itu pada pndngang pr dan berbahagialah dgn apa yg lu org fikirkn benar dan betul...

   Delete
  9. ini kali lah..ini kali lah Barisan Natang akan tumbang.

   ini kali lah..ini kali lah saka UMNO aka hantu raya akan dihancurkan, mengiringi mayat UMNO yg telah mati pada 1988...lama benar dah saka ni hidup..tuan dia, UMNO dalam kubur pon dah tinggal tanah..


   Pak Mat
   Nasionalis Melayu Jati(Pure tau, takde campur2 bangsa lain)

   Delete
  10. Pak mat ok ke...smpt ke pak mat pegi mngundi...takpa pak mat mnta tlg mat bongkar bawakn pak mat g mngundi ya... Perghhh semngat tul pak mat ni wlupun kncing pun dlm pampers....

   Delete

  11. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   Delete
 11. Tendang Sama Dia...!!!!

  Dalam banyak2 Bekas Ahli Parlimen dan Bekas Adun yang digugurkan dengan beraninya dan tanpa rasa gentar oleh Najib Razak....

  cuma sekoq jer... yang dia tak berani gugurkan iaitu....

  P153- Sembrong: Hishammundin Tun Hussein

  Gua nak tanya lu orang semua... apakah jasa malaun nih kepada rakyat dan negara...????

  Gua tau laaa... dia ni sepepet dengan Najib Razak, dah la penipu dalam isu Lahad Datu...

  kononnya yang menyerang Sabah tu bukannya "Pengganas"... tetapi "Tetamu" sebelah Pak Mertua Tiri Nenek dia....

  apa punya haprak laaaa dia nih... pun boleh tercalon lagi ke....????

  Harapkan mulut jer... lebar... bukannya tau buat kerja pun, harapkan title bapak dia jer...

  dengan kabel sepepet dia boleh jadi menteri.

  Macamlah dah takda orang lain lagi yang boleh jadi calon di Sembrong tuuu....

  apa punya paria laaaaa....

  letak mangkuk musibat tak gheti buat kerja makan gaji buta hasil titik peluh rakyat....

  khhhaaaaakkk... ptuiiii.... 10 kali sama malaun nih...!!!!

  Suatu masa dulu... kononnya nak perangi Ah Long secara habis-habisan.... tapi sekarang nih apa dah jadi beb... dah habis ke belum....????

  Apasal baru2 nih ada kisah pompuan jadi mangsa rogol Ah Long... weeeiiii... mulut lebar lu tidoq ka apa...????


  Weiiii... rakyat Sembrong, Johor....

  ini kalilah... tolong reject mangkuk ayun bekas menteri KDN nih...,

  lu orang nak hormat kepada Arwah Bapak dia...

  hormatlah jugak... dan tak payahlah pasal nak hormatkan kepada Arwah Bapaknya...

  sampai terhutang budi kepada anak cucu dia pulak...

  itu semuanya POYO... wa cakap luuuu....!!!!

  Sekali ini jom kita pakat ramai2 tolak calon2 legasi bekas2 PM terdahulu...

  baik anak Razak ke...

  anak Onn ke...

  mahupun anak mamak celaka Mahadeath haramjadah tuuuu....

  1 Malaysia kasi tolak calon keturunan nih....

  1Malaysia kena Bohong dengan dia...,

  Perajurit/Polis yang terkorban di Lahad Datu semuanya angkara siapa jika bukan Pengganas Sulu...!!!!

  Apa punya sembang laaaa... malaun pembohong nih....!!!!

  Kasi penerajang jauh2 si mulut lebar nih dari Sembrong...,

  jangan jadi bodoh dengan memberi undi kepada makhluk yang tak tau buat kerja yang di amanahkan...!!!!

  Membazirkan duit rakyat jerrr....!!!!

  Tips nak pilih wakil rakyat lu orang...,

  salah satunya bukannya spesies "PEMBOHONG BESAR"...

  contoh macam si mulut lebar tu laaaa....

  hahahaha... muakakakakaaaa....!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bijak berkata tanpa arif berfakta..saya nak tanya anada, jika anda seorang pilot kapal terbang, dlm penerbangan kapal terbang anda mengalami kerosakan serius, adakan anda akan ckp pada penumpang.."para penumpang, kapal terbang kita akan terhempas kerana mengalami masalah enjin...harap semua duduk" Agak2 anda kan kecoh tak dlm kapal terbang pada masa tu? PANIK bukan?

   Begitulah kisahnya di LD. Jika hari tu anda adalah KDM, maka bertempiranlah penduduk serta mgkn ramai yg ditawan oleh penganas sulu utk jd kan tebusan. Mereka akan lari kearah yg berbeza yg tiada siapa blh membantu. Fahamlah cara terbaik utk meyelamatkan org dgn teratur agar semua blh dikeluarkan dgn selamat..

   Delete
  2. anda juga bijak menulis, tapi akal tiada..

   jiada ada, nescaya anda juga sudah lama tinggalkan umno, parti busuk

   Delete
  3. Yg busuk tu bau pemimpin yg berzina!!!

   Delete
  4. Bhai...pnjng nya lu tulis hnya kerana seorg calon dari bn....bhai klu tukar calon pun lu nk bg undi ke...hahaha lu nk pertikai jasa org lain....lu pnya jasa pada negara bnyk sesngt ke....klu dh rasa calon yg bn calonkn tu lemah sesngt maka brsyukurlh bhai kerana lu org dh ada klbhan dlm pru nti. Bhai...aku rasa baik lu masuk dlm blog pro pr dn lu buat analisis tntng calon pr.

   Oppps lupa lak aku yg lu org blm senaraikn calon utk pru...klu bn hnya ds najib yg umumkn nama calon...pr siapa ye...ehhh pr siapa ketuanya????laaa klu ketua pun lu org tak boleh nk pilih,lg nk sibuk calon org lain. Bhai betulke ada pr ada letakkn 2 calon di satu2 dun atau parlimen....hahaha apakata masing2 letak calon,jd pru kali catat rekod calon pling ramai...parti mana menang paling bnyk lu org pilih lh presiden parti tu utk jd ketua utk pru akan datang..pru14

   Delete

  5. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   Delete
  6. Anon 1:20, jangan terlalu taksub dan seronok, takot nanti hajat dan hasrat ko tak kesampaian, merana jiwa raga!

   Salam Gelombang Biru

   Delete
 12. Perghhhhh.... Zul takut Hindu bertanding Parlimen Shah Alam.... muakakakakaaaaaa......!!!!

  Jadi lauk la luuuuu..... hahahahaha...., apalah modal dia kat Shah Alam ni woooiiii.... gua konfiden warga Shah Alam akan kasi lunyai cow... cow... barua sekoq nih....!!!!

  Sembang banyak tak mau.... jom kasi hancur ini katak...!!!!

  Tahniah kepada Najib Razak kerana meletakkan calon BN yang boleh menang di Shah Alam.... terima kasih Najib Razak.... terima kasih Rosmah Mansor.... Zul Takut Hindu adalah pilihan yang tepat di Shah Alam.

  Yeeeaaaaahhhhaaaaaaa.....!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. LEBIH TEPAT MARI KITA PANGKAH KHALID GEREJA. SEMOGA KRISTIAN DAN ARAK CARLSBERG BERKEMBANG MEKAR DI SHAH ALAM. LAGIPUN PENASIHAT EKONOMI MURAH KAT SHAH ALAM. RM1 AJE..

   Delete
  2. jom kita usung kepala lembu di shah alam tanda sokongan kepada zul nordin..wakakakaka

   Delete
  3. Betul betul TAKEBEER. hidup nik aziz dan nik abduh. kita usung spender sambil TAKEBEER!!

   Delete
  4. mai la petang ni kita pakat usung kepala lembu di shah alam tanda sokongan kepada zul nordin..wakakakaka

   Delete
  5. Xde ny njib ltk zul kt sa klo xlh mng lnsg..melainkn dia ade sepender puth cnfirm kalh

   Delete
  6. Umno memang nyanyuk & mudah lupa...
   Kilang beer dibuka atas kelulusan kerajaan umno sebelum pakatan ambik alih..
   Tapi yng dpt taik khalid samad..
   Memang betul sudah tiba masanya umno perlu diganti secepat mungkin..kerana tahap nyanyuk yng sngt kronik!

   Delete
 13. Diorang bagitau malam tadi putrajaya kecoh beb...

  pasal senarai calon2 bn bla.. bla.. bla...

  dipendekkan cerita dalam ramai yang keguguran...,

  malaun ini dengan jayanya tersenarai dalam senarai muka2 cilakesssss....

  yang akan digugurkan daripada senarai calon barisan nasional....

  Aminnnnn... Aminnnnn...!!!!

  Alhamdulillah....!!!!

  akhirnya malaun itu disahkan keguguran... pi mampus la sama luuuu.... hahahaha...!!!!

  Gua tak mau ulas panjang2 pasal bekas menteri kepala otak tepu nih....

  go to hell with him..!!!!

  Sekarang nih gua nak calling2 restoran nasi arab...

  nak buat tempahan sedekah kat masjid malam esok...

  meraikan kegugurannya bekas menteri yang paling gua benci.... hahahaha....!!!!

  Terima kasih kepada sumber gua di JPM....

  maklumat lu memang tepat....

  adioooosssss....!!!!

  Nak tepek muka kaki bodek ampu tu meloyakan mata...

  Jom layan rockkkkk... sempena meraikan kemampusan Malaun Bakar jambatan bosi.... hahahhaa...!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sedekah bhai jgn tak sedekah...bestnya org kt masjid esok sbb ada org dah berniat utk bersedekah kt masjid esoj nasi arab...bhai masjid mana lu nk sedekah esok bhai....aku yakin bhai dgn nawaitu lu,takkan SEDEKAH DI MASJID lu nk main2 pulak....

   Delete

  2. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   Delete
 14. Pesan orang2 tua..,

  Bersembang dengan mereka setakat luar pagar rumah.

  Jangan di bawa masuk ke dalam rumah.

  Kelak seluar dalam pun habis diambil spesies nih...

  Hancur rumah tangga...,
  Hancur Bangsa...,
  Hancur Agama...,
  Hancur Negara...!!!!

  Ingat pesan orang2 tua dahulu kala..!!!!

  Setakat luar pagar rumah sahaja...!!!!

  Jangan bawa masuk ke dalam rumah walau baik macam mana sekali pun...!!!!

  Fahamkan maksud auta keling..,

  Fahamkan maksud kasta paria...!!!!

  (Tak puas2 berkuasa selama 23 tahun....,masih gila nak berkuasa..., Jika Najib Razak calonkan Mamak Kerala Cilakessss.... nih... kompom gua pangkah PR...)

  So... gua nak pinjam kata2 Mamak nih kejap...

  untuk beri pemahaman kepada pencacai2 umno laknatullah, kerana apabila orang lain cakap...

  diorang tak nak percaya, apabila keluaq dari mulut longkang bekas pemimpin mamak cilakessssss...

  diorang nih... masing2 patuh jer... macam lembu di cucuk hidung...,

  pasal tu digelarkan puak2 umno laknatullah nih macam lembu... hahaha...

  Nih...Mamak Mahadeath bercakap bagi pihak gua...;
  “Saya cuma amalkan kebebasan bersuara, saya ada hak. Dia tiada hak untuk halang saya daripada bercakap,” katanya....

  (harap puak2 pencacai lembu umno laknatullah sekalian faham eeekkkk... maksud kebebasan bersuara).

  ReplyDelete
  Replies
  1. walahwey.... jengloat pak hisham gay tua punya gen dah bersuara lah pulak....

   Delete
  2. Yg tak tahu kebebasan suara tu, you ulang I
   saman, babi bebal.

   Delete
  3. Hahaha bestnya bahasa lu bhai...masalah nya jgn tunjuk sngt sifat munafik yg ada pada lu....hahaha 'jika najib razak calonkn mamak krrala Cilakees...nih...kompom gua pangkah pr' bhai jgn tunjuk yg lu tak kisah utk mnjadi manusia munafik kerana politik. Hahaha skrg tun m tak jd calon pun...bhai lu bg undi kt umno ke...

   Yg dilaknat oleh Allah ialah lu bhai...brckp sesedp mulut...brckp tntng hukum Allah ttp ayat yg keluar biadap...hahaha...bhai yg tak puas berkuasa tu...nik aziz,keparat singh, kit sial,hj hadi...dah berpuluh tahun mnjd mb dan mp tp tak nak lepaskn jawatan...bhai tngk keliling dulu baru nk kutuk org..ni juga ckp org tua2 'ckp siang pndng2..ckp mlm dngr2'...tp hebat tun m ni...dah bersara pun org masih goyang bila tun m bersuara...

   Delete

  4. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   Delete
 15. X ksh spe pwn yg pntg blh mng...hidp spenderman suprhero baru malysa.

  ReplyDelete
 16. Baik lh puak pr..u ade suprhro ea?

  ReplyDelete
 17. Akhbar pencacai kerap melaporkan sana sini sinun ahli PKR laaaa... ahli PAS laaaa... isi borang masuk parti umno laknatullah.... (ahli DAP jarang2 dengar la pulakkkk...)... kih...kih...kih....!!!!

  Biasa laaaa.... gimik politik.., tambahan pulak makin dekat PRU makin galak diorang punya propa...

  naknya pulak si utusan seks, rtm dan tv 3 suku syok sangat jadi barua lidah syaitan yang dikenali...

  padahal yang bertugas semua tu kebanyakkanya melayu2 yang mengaku islam kononnya... hahahaha....

  la ini heboh la pulak Bekas Menteri Besar Selangor yang bawak lari Puteri Arwah Sultan Selangor yang tak tau bahasa Inggeris dalam perbicaraan di mahkamah Brisbane, kes kena tangkap seludup duit RM2.4 juta ke Australia pada tahun 1996, dan dia jugak laaa....

  kapla merembat tanah hutan rezab keraaaajaan di Rawang dan seluruh Selangor... hahahaha...!!!!

  Mat Taib jugak pernah mengkritik kuat penulis blog dan menggelar mereka yang menggunakan alamat web luar negara sebagai pengecut dan bersifat "Pondan". Katanya...;
  "Why I say they are coward? Because they are afraid of using (web) addresses in the country but use overseas addresses to slam our country leaders. Is this the character of a man? This is not a man, this is a 'pondan'.

  Pandai pulak dia tulis dan speakong London.... hahahaha... kat Australia tak gheti la pulak....!!!!

  Bekas spesies umno laknatullah nih bukan saja handal dalam bab membodohkan bangsa melayu....

  hinggakan hakim mahkamah Australia pun cuba diperbodohkan... ngeeee.....

  Maka dengan itu bergegak gempita seluruh alam buana demi membangangkan diri yang kembang kempis hidung dan lubang juboq puak2 PAS yang kegumbiraan dengan kemasukkan penyangak dan perampok harta rakyat Selangor nih... hahahaha....!!!!

  Yupppp... pasti akan ada yang mengatakan kemasukkan bekas taik menteri besar Selangor suatu impak besar kepada pakatan rakyat....

  tunggu jelah impak sebagai mana yang diharapkan.... kah... kah... kah....!!!!

  Nak tau impaknya.... selepas PRU berakhir dan jika ditakdirkan PR menang... hahahaha...

  impak besar sesangat laaaaa.... tak pun boleh merasai impak besar dalam PRU-14 nanti....,

  kepala hotak yahudi perancangannya 10 tahun kehadapan beb.... tungggguuuuuu....!!!!

  Mana tak bangganya beb.... yang masuk umno laknatullah semuanya orang2 bawahan biasa jer....,

  manakala yang masuk PR semuanya general2, pegawai tinggi, kerabat2 raja dan terlatest ternowwwww.... bekas menteri besar Selangor... perggghhhhh....., tersentap teloq umno laknatullah beb....!!!!

  Bagi gua tak kira laaaaa.... samada individu tersebut bekas Menteri ke..., bekas Presiden lucah ke....

  kalau dah ada bukti kesalahan yang dulu2 tu...
  yang melibatkan rompakan tanah dan harta negeri secara senyap.... maka dakwa jugaklah di mahkamah, no excuse me.... excused you lagiiii....

  Apa lu orang ingat semua kesalahan melibatkan harta negara/negeri bila masuk PAS atau PR di saat2 umno laknatullah di ambang kehancuran boleh cuci semua dosa zaman penyangak diorang ke...????

  weeeiiii.... takda alasan ok..... adil kerana benar.

  Kesimpulannya....,

  janganlah terlalu gumbira dengan kemasukkan taik2 umno laknatullah dalam PR....

  semua yang masuk tu ada makna tuuuuu....., walaupun kita tak tau nawaitu diorang, cuma berhati-hati jelah....!!!!

  Cuma satu jer... gua nak pesan kat Mat Taib....

  lu kena berhati-hati bro...., akibat pengkhianatan lu pada umno laknatullah (pengkhianat atau undercover spy umno... hehehe...)...

  papagomo tengah ushar sama luuuu.... dia tengah cari pelakon porno terbaru selepas Mustapha Ali beb... gua pun nak tengok jugak filem biru luuuu.... muakakakakaaaaa....

  Lepas nih... Khir Toyo, Noh Omar, Bung Mokhtar, Pak Lah, Rais Yatim, Nazri Aziz dan ramai lagi yang akan menyertai PAS....

  tunggggggguuuuuuuu.....!!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sangat setuju dgn komen nih! very open type! sapa yg salah, tak kira mana punya YB, kena state salah! no under-cover!

   Tapi boleh tak kalu jangan bubuh nama org tersayang UMNGOK tuh, si Pak Bedollah Bebodohi tuh! Bekas PM tuh beb! Itulah jasa2 UMNGOK kepada Malaysia!

   Delete
  2. Hahaha...klu mat taib mmng masuk pr...lain citernya bhai....lu nk main reverse physco dlm blog utk tuning kepala org lu silap bhai..sbb aku yakin dgn org yg masuk dan berhujah dlm blog adalah org yg boleh berfikir....hahaha nk kata apa bhai..kes mat taib masuk pr hnya satu fitnah bhai..nk cover fitnah tu lu org tulis macam2 utk reverse balik...

   Hahaha lu ckp lbh pnting nama besar yg masuk pr dari ahli2 bawahan yg masuk bn.
   Bhai...takda nama besar ke yg keluar pr... Bhai AHLI2 yg masuk umno mmberi 100-200 undi direct kpd umno...calon besar yg masuk pr..cuma bawa 1-5 undi(+family)jd lu boleh bahagia dgn nama besar lu org...

   Bhai..segala general yg masuk pr tu untngkn masuk pkr tak smpi 3 bulan terus jd calon,lu jd macai brtahun pun tak kemana...hahaha kesian aku kepada org yg brkrjakeras selama 4 tahun lbh,akhirnya org 3 bln jd ahli jd calon...perghh aisyah jd ustazah tnpa perlu ke mesir...dh terdesak sngt ke smpi calon dari akar umbi dah takda....

   Bhai lu nk citer...tak kira sapa pun...yg salah ttp salah...hahaha lu citer apa bhai..yg ada kt dlm pr pun lu org tak terbersihkn dgn segala macam skandal...takkan cuma nmpk kuman disebelah bn,sdngkn segala gajah, iblis waima spender dpn mata pun lu org blm mmpu selesaikn...whatever lh bro...yg pnting kita tngk siapa yg kena....

   Delete
 18. DSNajib buat kesilapan dalam mengekalkan Pudin dalam Dun Termerloh P88. Harap Ds Najib Tidak menyesal kerna spesis sperti brliau akan menjadi duri dalm daging. Buat pembaikan dan singkirkan beliau dgn segera.

  ReplyDelete
 19. Siapa Nak Stock Video Lucah???? Gua Ada Jual..

  Lu orang kalau nak video lucah tak perlu pergi jauh2...

  tak perlu nak sorok2 beli atau takut kena tangkap polis dibawah akta bahan lucah kerana menyimpan, menonton dan apa sajalah berkaitan kelucahan... hahahaha....!!!!

  Nak video yang halal dan bukannya haram di sisi undang2 Malaysia dan dijamin 100% takan kena tangkap,

  lu orang boleh contact Papagomo dan gang2 blogger umno laknatullah beb....

  lagi baik deal direct dengan papagomo pasal dia tokan besar video lucah beb....!!!!

  Sebagai bukti papagomo tokan besar video lucah yang halal dan berlesen di Malaysia ialah sejak isu video lucah keluaran papagomo meletop2 dipasaran... Polis buat derkkkkkk jer....,

  Rais Yatim pun tak ambil apa2 tindakan...

  Kerajaaaaan Malaysia buat donno jelah...

  KDN siap gelak ketawa lagi...

  So... lu orang jangan risau laaaa...

  kalau nak melanggan video lucah keluaran papagomo dan bloggers umno laknatullah sebab ianya dijamin takda tindakan undang2, setakat akta video lucah yang digazetkan oleh Keraaaajaan Malaysia tuuuu....

  cuma sampah jer... tak ikut dan patuh pun takda hal punyeeaarrrr....

  Lu orang nak tau akta sampah tu cakap apa...???? Baca kat bawah nih...;

  Seksyen 292 (a) Kanun Keseksaan (Akta 574) yang dikemaskini sehingga 10 Oktober 2002 berbunyi:

  "Barang siapa (a) Menjual, menyewa, membahagi-bahagikan, menunjukkan atau secara awam atau dengan apa-apa cara mengedarkan atau bagi maksud menjual, menyewa, membahagi-bahagikan, menunjukkan secara awam atau mengedarkan, membuat, mengeluarkan atau dan dalam miliknya apa-apa buku, risalah, kertas rajah, lukisan, gambaran atau patung yang lucah atau apa-apa jua benda lain yang lucah, hendaklah diseksa dengan penjara selama tempoh yang boleh sampai tiga tahun, atau dengan denda atau dengan kedua-duanya."

  Bagi individu yang menyimpan gambar lucah pula boleh dikenakan tindakan mengikut Seksyen 292 dan 293 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara tidak lebih lima tahun atau denda atau kedua-duanya sekali.

  Tindakan turut boleh diambil mengikut Seksyen 233 (1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia yang boleh didenda tidak kurang RM50,000 atau penjara 12 bulan atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.

  Setakat ini yang top meletop hangat dalam pasaran video Anwar, Nurul Izzah, Azmin Ali, Mustapha Ali, Nik Aziz dan sapa lagi ntah... banyak sangat gua nak ingat... hahahaha...

  Weiiiii.... papagomo....,

  semua tajuk video kat atas tu tak gempak aarrr....

  lu ada tak video Najib Razak, Rais Yatim, Shapie Bedal, Nazri Aziz, Mahadeath, Rafidah Aziz, Ummi Hafilda, Ibrahim Ali, Hassan Ali, Zul Nordin, Tengku Adnan, Aziz Shamsuddin, Azalina Othman...

  Angelina Jolie, Bellina Juling, ramai lagi aarrrr.... yang gua teringin nak tengok... hahahaha...

  Lebih2 lagi yang gua teringin nak tengok video Rosmah Mansor.... perggghhhhh..... layan beb...!!! mau pengsan kena hempap dengan kopek kak mah tuuuu...... muakakakakaaaaa....!!!!

  Weiiii... papagomo, ada stock nanti bagitau sama gua.... hahaha...!!!!

  Boleh laaa... gua jadi dealer luuuu...

  tolong2 jual kat melayu2 bodoh lagi bangang yang kaki seks....

  dan gua pun dah congak2 keuntungan kalau gua jual pada melayu2 umno laknatullah yang seramai 3 juta lebih ahli...

  kalau 50% yang membeli dah berapa gua untung beb...

  tu tak termasuk lagi melayu2 bangang dalam Perkasa yang ada 400 ribu ahli....

  perggghhhhh.... gua boleh jadi jutawan segera sebelum 5 Mei 2013...!!!!

  KENYATAAN MEDIA

  Saya tidak akan menjawab sebarang petanyaan mengenai isu yang diperkatakan. Semuanya saya telah serahkan kepada peguam saya melalui Awi & Co untuk uruskan.

  Datuk Mustafa Ali
  Setiausaha Agung.

  Jual video seks lagi untung daripada jual orang beb.... wooooowwwww......!!!!

  Fitnah kaaaa.... tak fitnah kaaa... bawa kemuka pengadilan siasat sampai lumat dan mari kita lihat siapa yang keeeeennnaaaaa.....!!!!

  Tepuk dada tanya selera hantuk kepala kat dinding itu lu punya pasal laaaa.... ada member siang tadi kata.... KIFARAH YUJI....

  hahahaha... macam2 la lu orang punya persepsi....!!!!

  ReplyDelete
 20. Perdana Menteri perlu menilai semula pemilihan beberapa orang muka baru yang menjadi kontroversi di kawasan parlimen dan DUN, ini kerana ahli-ahli parti komponen dan masyarakat setempat pun terkejut dengan pemilihan calon-calon berkenaan yang didapati tidak sesuai dengan keadaan semasa di DUN dan parlimen berkenaan.

  Isu yang perlu dinilai adalah melibatkan adakah calon itu calon tempatan, dikenali secara meluas oleh masyarakat setempat, serta tidak mempunya konflik peribadi, tidak mesra dengan penduduk setempat, dan macam-macam lagilah.

  Macam di Pandan, penyingkiran Ong Tee Kiat dari calon kerusi Parlimen Pandan adalah suatu masalah besar kepada Barisan Nasional, sepatutnya Chua Soi Lek tidak melibatkan masalah peribadi beliau dengan Ong Tee Kiat hingga menyebabkan masalah besar kepada peluang kemenangan Barisan Nasional sendiri.

  Bukan setakat Pandan, malahan di Tanjung Piai, penentangan daripada kebanyakkan ketua cawangan parti komponen termasuk dari UMNO sendiri menunjukkan bahawa suatu masalah serius kepada Barisan Nasional yang berkemungkinan akan tumbang di kawasan-kawasan berkenaan.

  Di Selangor, kawasan Kelana Jaya pun juga bermasalah dengan masalah pemilihan calon yang tidak disukai oleh para pengundi.

  Dalam pemilihan beberapa orang calon di parlimen dan DUN yang diumumkan semalam, sudah ada kritikan yang serius oleh ahli-ahli parti sendiri, malahan kritikan ini bukan dari pengundi atas pagar sahaja, malahan orang kuat parti yang sebelum nama-nama calon ini diumumkan yang telah berhempas pulas hingga ke awal pagi untuk berkempen bagi pihak Barisan Nasional, tetapi akhirnya calon yang diumumkan tidak mempunyai kriteria yang diperlukan oleh pengundi. Malahan ada yang mengatakan bahawa calon yang diumumkan itu bukannya calon boleh menang, malahan calon yang boleh kalah.

  Malahan dalam Sinar Harian pada hari ini, Setiausaha Agung Barisan Nasional mengumumkan bahawa keputusan pemilihan calon adalah muktamad, tetapi seeloknya, pihak kepimpinan atasan Barisan Nasional menilai semula pemilihan beberapa calon parlimen dan DUN yang sedang berkocak sekarang ini. Ini kerana sudah ada daerah mengundi yang telah menutup bilik gerakan masing-masing kerana sangat terkilan dengan cara pemilihan calon berkenaan. Kepimpinan tertinggit Barisan Nasional tidak boleh menyalahkan mereka kerana para petugas berkenaan bertugas untuk kemenangan Barisan Nasional sejak sebelum nama calon diumumkan, malahan mereka bertugas untuk parti, kalau calon yang bermasalah, adalah perkara bodohlah mereka terus bertugas. Ini kerana ada nama-nama calon yang diumumkan, bukan dari senarai yang dipersetujui di peringkat bahagian sendiri, entah dari mana tiba-tiba nama calon yang diumumkan itu dikutip.

  Bersambung...........................

  ReplyDelete
  Replies
  1. Perlu disedari juga bahawa bukan setakat di Selangor dan Johor sahaja, malahan di semua negeri terlibat perkara yang sama.

   Semoga kepimpinan tertinggi Barisan Nasional menilai semula pemilihan calon di peringkat parlimen dan DUN dengan meminta pengerusi Barisan Nasional peringkat negeri membuat pertemuan dengan ketua-ketua bahagian parti komponen untuk memastikan calon yang dipilih itu benar-benar menepati aspirasi pengundi. Di peringkat bahagian, mereka sudah mempunyai senarai yang telah disaring dari segi sokongan masyarakat terhadap calon-calon yang disenaraikan itu. Tidak guna umumkan calon yang syok sendiri, tetapi akhirnya parti kalah. Kepimpinan Barisan Nasional mempunyai masa 3 hari sebelum hari penamaan calon untuk menyelesaikan kemelut ini.

   Sebagai penyokong kerajaan, saya tidak sanggup untuk melihat insiden PRU 12 berulang kembali, kerana sudah-sudahlah percaturan yang bermasalah dibuat pada masa itu, jangan diulangi lagi perkara ini. Kepimpinan atasan Barisan Nasional jangan suka-suka hati mengatakan bahawa jangan sabotaj parti kepada semua ahli lain, tapi sebenarnya, kekalahan yang berlaku adalah disebabkan sabotaj di kalangan pimpinan tertinggi Barisan Nasional sendiri yang mementingkan orang-orang yang disekeliling yang membodek mereka, malahan ada yang mengutamakan dendam peribadi hingga menyingkirkan calon boleh menang dan mencalonkan calon yang hanya pandai membodek pimpinan atasan sahaja.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete

  2. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   Delete
 21. PONTIAN - Meskipun pengumuman rasmi siapa calon daripada Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Parlimen Tanjong Piai belum diumumkan oleh Pengerusi BN Negeri, Datuk Abdul Ghani Othman semalam, namun sudah ada bantahan yang dilakukan beberapa individu.

  Pagi semalam, kira-kira 300 individu termasuk beberapa pemimpin utama MCA Bahagian Tanjong Piai dan parti komponen itu mengadakan satu bantahan aman di hadapan pejabat MCA Bahagian Tanjong Piai di Kota Emas, di sini.

  Terlibat sama dalam bantahan itu ialah Timbalan Ketua MCA Bahagian Tanjong Piai, Wiliam Tan Soo; Ketua MIC, Krishnan Kumar dan ketua-ketua Umno cawangan.

  Ketua Pemuda MCA, Wong Kim Leong berkata, keputusan Presiden MCA, Datuk Chua Soi Lek mengumumkan Timbalan Ketua Wanita MCA Negeri Johor, Wong You Song sebagai calon Parlimen di situ nyata tidak disenangi barisan kepimpinan MCA di situ.

  Jelasnya, mereka mahu Datuk Wee Jeck Seng dikekalkan bertanding di Tanjong Piai dan menganggap bekas wakil rakyat itu sudah menjalankan tanggungjawab dengan cemerlang sepanjang perkhidmatannya selama lima tahun.

  “Kami tak pernah menolak MCA dan BN, kami sayangkan parti, tapi jika calon yang diletakkan di sini tak memenuhi kehendak rakyat tak mustahil undi besar yang dimenangi BN pada PRU lalu akan berkurangan pada PRU kali ini,” katanya.

  Malah, beliau juga memberi gambaran calon bebas akan bertanding di situ sekiranya Jeck Seng tidak dikekalkan sebagai calon ahli parlimen di situ.

  “Saya tidak menolak kemungkinan akan ada calon Bebas bertanding di sini.

  “Ini berdasarkan kepada maklumat yang didengar di peringkat akar umbi sebaik saja pengumuman calon dibuat yang menyaksikan muka baru diumumkan sebagai calon di sini,” katanya.
  Menurutnya, pengundi di Parlimen Tanjong Piai tidak mengenali You Song meskipun dia berjawatan di dalam parti.

  “Dia bukan orang sini, kenapa perlu pilih dia untuk jadi wakil yang akan menyampaikan suara rakyat di sini sedangkan kami ada calon tempatan yang sudah terbukti telah menjalankan tugas dengan baik sebagai wakil rakyat.

  “Kami mahukan wakil rakyat orang tempatan dan ingin tegaskan Tanjong Piai adalah untuk rakyat di sini dan bukannya calon luar,” katanya.

  Sementara itu, Jeck Seng ketika dihubungi Sinar Harian, semalam berkata, beliau tidak mahu komen perkara itu kerana belum ada sebarang keputusan yang jelas dibuat pucuk pimpinan mengenai calon yang akan bertanding kerusi Parlimen tersebut.

  Beliau menegaskan tidak tahu menahu mengenai sekumpulan individu yang berkumpul di hadapan pejabat MCA Tanjong Piai bagi menyatakan bantahan terhadap keputusan yang dibuat kepimpinan MCA.

  Pada tahun 2004 hingga 2008, Jeck Seng merupakan Adun Pekan Nenas sebelum dipilih sebagai calon Parlimen Tanjong Piai pada PRU12 bagi menggantikan tempat Tan Sri Ong Ka Ting yang berpindah ke Kulaijaya ketika itu.

  BN yang diwakili Jeck Seng menang dengan majoriti 12,371 kepada calon DAP Ahmad Ton.

  Parlimen Tanjong Piai mempunyai dua kawasan Dun iaitu Pekan Nenas dan Kukup dengan komposisi lebih 50 peratus Melayu, Cina (48%) dan India (1%).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul, tak guna pilih calon yang bukannya orang tempatan, malahan tak dikenali diri dan sikapnya, malahan mempunyai konflik peribadi seperti kedekut dan berpuak-puak tak tentu pasal.

   Perdana Menteri perlu menilai semula senarai calon yang dikemukakan, kerana adalah mengejutkan kerana calon yang dikemukakan oleh Bahagian tidak langsung tersenarai, malahan entah dari mana pula nama calon yang dicalonkan oleh pimpinan tertinggi Barisan Nasional.

   Perdana Menteri selalu cakap pasal calon boleh menang, tapi bila senaraikan calon yang bukan-bukan, ini adalah calon boleh kalah, jadi sedarlah.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. ini kali lah..ini kali lah Barisan Natang akan tumbang.

   ini kali lah..ini kali lah saka UMNO aka hantu raya akan dihancurkan, mengiringi mayat UMNO yg telah mati pada 1988...lama benar dah saka ni hidup..tuan dia, UMNO dalam kubur pon dah tinggal tanah..


   Pak Mat
   Nasionalis Melayu Jati(Pure tau, takde campur2 bangsa lain)

   Delete
 22. AKU TENGOK YG MASUK KAT SINI DI ATAS ADALAH PUAK2 PR YANG MEROYAN MACAM ORANG SEWEL...HUHU....GUNDAH GULANA NAMPAK....JANGAN RISAU CALON2 PAKATAN RAKYAT AKAN TETAP MEMPERTAHANKAN KALIMAH ALLAH DIGUNA DI GEREJA...KILANG CARLSBERG TAK AKAN DITUTUP..DAN MACAM2 LAGI JANJI BULAN BINTANG....HAMPA SOKONGLAH CALON HAMPA TANPA BERBELAH BAGI...JANGAN DOK MEROYAN KAT CALON BN...HUHU..

  ReplyDelete
  Replies
  1. hahahaha..zaman kehancuran Barisan Natang telah tiba.mari kita raikan.

   totok Barisan Natang sudah gundah gulana, semua calon Barisan Natang yang dipilih dibantah sendiri sama ada daripada Parti UMNO, MCA sendiri..

   apa sudah jadi,,,belum jalan kempen sudah perang sesama sendiri..

   ini kali lah..ini kali lah Barisan Natang akan tumbang.

   ini kali lah..ini kali lah saka UMNO aka hantu raya akan dihancurkan, mengiringi mayat UMNO yg telah mati pada 1988...lama benar dah saka ni hidup..tuan dia, UMNO dalam kubur pon dah tinggal tanah..

   Delete
  2. Perdana Menteri perlu ambil serius akan masalah calon ini kerana tumbangnya Barisan Nasional dalam PRU 13 ini maka, puaslah hati kepimpinan tertinggi Barisan Nasional yang sibuk nak letakkan orang masing-masing jadi calon, tapi orang yang dicalonkan itu tak berkelayakan malahan tak disenangi oleh pengundi, calon boleh menang dah jadi calon boleh kalah dengan mudahnya.

   Saya tetap setia dengan UMNO dan Barisan Nasional, tapi saya tidak akan terima pimpinan atasan yang jenis tamak haloba, dan jenis pentingkan diri sendiri.

   Kepada pimpinan atasan Barisan Nasional, ingatlah bahawa tumbangnya Barisan Nasional dalam PRU 13 adalah disebabkan kesalahan anda semua, andalah yang mensabotaj parti, andalah yang mengkhianati perjuangan parti, bukannya ahli-ahli, sedarlah akan hakikat itu. Sekian, terima kasih.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  3. ini kali lah..ini kali lah Barisan Natang akan tumbang.

   ini kali lah..ini kali lah saka UMNO aka hantu raya akan dihancurkan, mengiringi mayat UMNO yg telah mati pada 1988...lama benar dah saka ni hidup..tuan dia, UMNO dalam kubur pon dah tinggal tanah..


   Pak Mat
   Nasionalis Melayu Jati(Pure tau, takde campur2 bangsa lain)

   Delete
 23. AKU TENGOK YG MASUK KAT SINI DI ATAS ADALAH PUAK2 PR YANG MEROYAN MACAM ORANG SEWEL...HUHU....GUNDAH GULANA NAMPAK....JANGAN RISAU CALON2 PAKATAN RAKYAT AKAN TETAP MEMPERTAHANKAN KALIMAH ALLAH DIGUNA DI GEREJA...KILANG CARLSBERG TAK AKAN DITUTUP..DAN MACAM2 LAGI JANJI BULAN BINTANG....HAMPA SOKONGLAH CALON HAMPA TANPA BERBELAH BAGI...JANGAN DOK MEROYAN KAT CALON BN...HUHU..
  ---------------------------------
  Bn/pr....lebih kurang sama je...

  ReplyDelete
  Replies
  1. hahahaha..zaman kehancuran Barisan Natang telah tiba.mari kita raikan.

   totok Barisan Natang sudah gundah gulana, semua calon Barisan Natang yang dipilih dibantah sendiri sama ada daripada Parti UMNO, MCA sendiri..

   apa sudah jadi,,,belum jalan kempen sudah perang sesama sendiri..

   ini kali lah..ini kali lah Barisan Natang akan tumbang.

   ini kali lah..ini kali lah saka UMNO aka hantu raya akan dihancurkan, mengiringi mayat UMNO yg telah mati pada 1988...lama benar dah saka ni hidup..tuan dia, UMNO dalam kubur pon dah tinggal tanah..

   Delete
  2. Masalah ini perlu perhatian serius oleh Perdana Menteri, tak guna menuduh pengkomen yang tak puas hati dengan pemilihan calon sebagai meroyan kerana kalau calon yang entah dari mana dikutip kemudian dicalonkan, malahan bukan dari senarai yang disenarai pendek oleh bahagian, apa ini semua?

   Perdana Menteri perlu jelaskan berhubung perkara ini untuk mengelakkan masalah besar di beberapa DUN dan parlimen yang bermasalah sekarang ini. Ingatlah tak guna calonkan orang yang pandai bodek tapi tak tau buat kerja, malahan tak guna habiskan duit parti untuk kempen kepada calon yang dah berkemungkinan besar kalah kerana pusat daerah mengundi pun menutup bilik gerakan dan menentang calon berkenaan.

   Ambillah tindakan segera untuk mengatasi masalah ini. Sekian, terima kasih.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  3. sejak bila ahli umno tak pandai bodek tapi pandai buat kerja?

   kalau tak, takde la menteri bengap kata pengganas sulu yg datang sabah tubukan pengganas..

   kalau tak, takde la menteri bengap yg suruh pengganas sulu letak jawatan, patut suruh letak senjata..wakakaka

   PM sendiri, berapa puluh juta abih duit kempen dekat yahoo, youtube, tu duit umno kah? duit barisan natang kah?

   baru senarai calon, ahli2 barisan natang seluruh negara dah bertelagah..tegnok di shah alam...orang umno sana sendiri pakat nak boikot sbb pilih zul katak jadi calon kawasan mereka, tak pasal2..orang shah alam sendiri punya ramai, katak import juga dipilih..

   ini kalilah...umno akan tumbang kerana diboikot oleh ahli umno sendiri..

   ini kali lah

   Delete
  4. Kepada pecacai Pakatan Rakyat, boleh blah la, kalau parti PAS, PKR dan DAP, jangan haraplah aku nak undi, masa PRU 12, aku tak mengundi sebab aku tak suka kepada keputusan pimpinan atasan Barisan Nasional, nak mengharapkan aku undi Pakatan Rakyat adalah seperti jauh panggang dari api, jangan haraplah.

   Pakatan Rakyat hanya tau buat masalah, buat kekacauan, menjadi perosak masyarakat, malahan menjadi perosak akidah dengan menyelewengkan agama, membuat hukum hakam sesuka hati untuk kepentingan politik jijik mereka.

   Walau apa pun, kepimpinan atasan perlu menyelesaikan kemelut ini demi kepentingan agama, bangsa dan tanah air, untuk memartabatkan maruah Barisan Nasional.

   Saya memberi komen keras, tapi ikhlas, adalah lebih baik begini untuk menyelamatkan parti dari dimusnahkan.

   Ambillah tindakan segera untuk mengatasi masalah ini. Sekian, terima kasih.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  5. lagu untuk anda di atas..jom nyanyi sama2 hokkay?

   Ini Kaliiiii lah Tukar
   ------------
   Ini kali lah
   Kita makan basar
   Kita kumpul-kumpul
   Sini rumah gaman

   Bilang kadi gaman
   Apa susah hati
   Biar tiada makan,
   Asal kumpul-kumpul

   Ini kali lah (tukar)
   Ini kali lah (tukar)

   Kita ramai-ramai

   Ini kali lah kita jumpa-jumpa
   Duduk bincang-bincang
   Mau cari makan

   Bilang kadi gaman
   Jangan susah hati
   Banyak purujek(projek) dalam surat khabar

   Ini kali lah (tukar)
   Ini kali lah (tukar)
   Kita untung basar

   Bangun paka digaman
   Kita mencuba
   Jangan takut kadi gaman
   Yang penting cuba

   Iniii kali Orang cakap-cakap sekarang ini
   Ini kali lah (tukar)
   Ini kali lah (tukar)
   Ini kali lah (tukar)

   Ini kali lah (tukar)

   Ini kali lah orang pandang-pandang
   Salah sana disini pun salah
   Salah sendiri kita pandai-pandai
   Malas Karaja (Kerja)
   Tapi banyak cakap

   Ini kali lah (tukar)
   Ini kali lah (tukar)
   Kita potong basar

   Ini kali lah kita jumpa-jumpa
   Duduk bincang-bincang mau cari makan

   Bilang kadi gaman
   Jangan susah hati
   Banyak purujek dalam surat khabar

   Ini kali lah (tukar)
   Ini kali lah (tukar)
   Kita untung basar

   Bangun paka digaman
   Kita mencuba
   Jangan takut kadi gaman
   Yang penting cuba

   Iniii kali Orang Cakap-cakap sekarang ini
   Ini kali lah (tukar)
   Ini kali lah (tukar)
   Ini kali lah (tukar)

   Ini kaliii lah..Tukar

   Pak Mat
   Nasionalis Melayu Jati(Pure, takde campur2 bangsa lain)

   Delete
  6. Sokong, tukar kerajaan di Kelantan, Kedah, Penang dan Kedah kepada Barisan Nasional.

   Jiran sebelah rumah Pak Mat.

   Delete
  7. hahahaha..betul la..

   abis semua penduduk pulau pinang, selangor, kelantan, kedah rosak2 belaka sebab PR pegang.

   penduduk di negeri Barisan Natang pegang je yg masih sopan, lelaki/wanita melayu terakhir gitu,,,kelassssssss cowww.

   wakakakaka

   Delete
  8. patut la nik najis jatuh. dah nak mampus kot.

   Delete
  9. KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   saka umno sudah mau mati lorr

   Delete
 24. Beberapa bilik gerakan di Shah Alam gelap gelita malam tadi. Aku pun tertanya-tanya. kenapa agaknya. Adakah adegan boikot telah bermula ?????

  ReplyDelete
  Replies
  1. sudah tentu....tak caya, mari lah lepak shah alam..jumpa geng umno sini..

   Delete
  2. Nak buat macamana bang...

   Delete
  3. Para pengundi memerlukan calon yang boleh bekerja untuk kepentingan masyarakat, mudah untuk berhubung, mudah untuk meminta pertolongan, bukannya sekadar nak jadi calon, tapi berambus lesap ke tempatnya lepas menang, macam pimpinan dan calon-calon pembangkang, masa kempen bukan main, tapi lepas menang lesap entah ke mana pun tak tahulah, lima tahun kemudian baru jenguk muka semula.

   erdana Menteri perlu jelaskan berhubung perkara ini untuk mengelakkan masalah besar di beberapa DUN dan parlimen yang bermasalah sekarang ini. Ingatlah tak guna calonkan orang yang pandai bodek tapi tak tau buat kerja, malahan tak guna habiskan duit parti untuk kempen kepada calon yang dah berkemungkinan besar kalah kerana pusat daerah mengundi pun menutup bilik gerakan dan menentang calon berkenaan.

   Ambillah tindakan segera untuk mengatasi masalah ini. Sekian, terima kasih.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  4. Aku heran kenapa puak pencacai pr takut sama zul nordin... aku ahli umno s.alam syukur dapat tahu bakal yb aku zulkifli nordin

   dulu korang menang sebab rakyat
   protes sekarang lain bro


   Delete
  5. mu sorang je yg bersyukur..ahli umno shah alam lain pakat berontak..nampak sgt ko ni jenis tak campur ahli parti

   Delete
  6. Love zul nordin lalalalalalalalala

   Delete
  7. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   PakMat
   Nasionalis Melayu(pure melayu tau, takde celup2 bangsa lain mcm ahli umno)

   Delete
 25. Ini Kaliiiii lah Tukar
  ------------
  Ini kali lah
  Kita makan basar
  Kita kumpul-kumpul
  Sini rumah gaman

  Bilang kadi gaman
  Apa susah hati
  Biar tiada makan,
  Asal kumpul-kumpul

  Ini kali lah (tukar)
  Ini kali lah (tukar)

  Kita ramai-ramai

  Ini kali lah kita jumpa-jumpa
  Duduk bincang-bincang
  Mau cari makan

  Bilang kadi gaman
  Jangan susah hati
  Banyak purujek(projek) dalam surat khabar

  Ini kali lah (tukar)
  Ini kali lah (tukar)
  Kita untung basar

  Bangun paka digaman
  Kita mencuba
  Jangan takut kadi gaman
  Yang penting cuba

  Iniii kali Orang cakap-cakap sekarang ini
  Ini kali lah (tukar)
  Ini kali lah (tukar)
  Ini kali lah (tukar)

  Ini kali lah (tukar)

  Ini kali lah orang pandang-pandang
  Salah sana disini pun salah
  Salah sendiri kita pandai-pandai
  Malas Karaja (Kerja)
  Tapi banyak cakap

  Ini kali lah (tukar)
  Ini kali lah (tukar)
  Kita potong basar

  Ini kali lah kita jumpa-jumpa
  Duduk bincang-bincang mau cari makan

  Bilang kadi gaman
  Jangan susah hati
  Banyak purujek dalam surat khabar

  Ini kali lah (tukar)
  Ini kali lah (tukar)
  Kita untung basar

  Bangun paka digaman
  Kita mencuba
  Jangan takut kadi gaman
  Yang penting cuba

  Iniii kali Orang Cakap-cakap sekarang ini
  Ini kali lah (tukar)
  Ini kali lah (tukar)
  Ini kali lah (tukar)

  Ini kaliii lah..Tukar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dari undi calon PAS, PKR dan DAP, lebih baik undi calon bebas, sebab PAS, PKR dan DAP perosak masyarakat.

   Delete
  2. hahahaha..betul la..

   abis semua penduduk pulau pinang, selangor, kelantan, kedah rosak2 belaka sebab PR pegang.

   penduduk di negeri Barisan Natang pegang je yg masih sopan, lelaki/wanita melayu terakhir gitu,,,kelassssssss cowww.

   wakakakaka

   Delete
  3. Tarian lucah semasa sambutan Tahun Baru Cina anjuran PKR di Kulim sebelum ini sangat sopanlah ye?

   Mana dia perjuangan Islam PAS hingga membiarkan tarian lucah semasa program tersebut tanpa diambil sebarang tindakan?

   PAS: Marilah menjadi dah jadi kerbau dicucuk hidung oleh DAP dan Cina PKR demi politik dengki!!!!!!!!!!!

   Meskipun begitu, pemilihan calon yang tidak sesuai akan menyebabkan masalah kepada peluang kemenangan Barisan Nasional.

   Kepimpinan atasan kena kaji semula masalah ini supaya tidak menyebabkan protes besaran-besaran macam PRU 12 berulang semula.

   Kepimpinan jangan ingat kekalahan di parlimen dan DUN disebabkan sabotaj oleh ahli, tapi sebenarnya kepimpinan tertinggi yang membuat sabotaj dengan memilih calon yang tak dikenali secara meluas oleh para pengundi, malahan ada yang bermasalah peribadi seperti kedekut dengan masyarakat, sombong, boneka kepada pihak tertentu, apakah pemilihan calon yang salah dan calon itu kalah hendak disalahkan kepada ahli-ahli akar umbi pula?

   Semoga Perdana Menteri meneliti semula senarai calon yang dikemukakan oleh pimpinan bahagian, kerana sangat mengejutkan apabila semua nama yang disenarai pendek oleh bahagian tidak satu pun tersenarai, malahan entah dari mana pula tiba-tiba nama yang langsung tiada dalam senarai calon yang disenarai pendek oleh bahagian tiba-tiba ada pula.

   Perlu diingat bahawa sekarang ini sudah ada pusat daerah mengundi yang telah menutup bilik gerakan kerana merasa dikhianati oleh pimpinan tertinggi yang berbuat sesuka hati tanpa mempedulikan aspirasi pengundi setempat. Oleh itu janganlah tuduh ahli akar umbi nak sabotaj parti kerana sebenarnya pimpinan tertinggi yang bukan saja sabotaj parti malahan menghina ahli-ahli parti dengan memilih calon yang bukan dari senarai dari senarai yang dikemukakan oleh bahagian. Kalau beginilah keadaanya, tak guna pimpinan tertinggi meminta bahagian mencari senarai calon, sebab bila hantar senarai calon pun dibuang dalam lubang tandas, lebih baik pimpinan tertinggi Barisan Nasional cari sendiri, malahan di bilik gerakan pusat daerah mengundi pun, tak gunalah ahli-ahli yang setia bertungkus lumus berkempen dan memasang bahan kempen untuk parti, lebih baik pimpinan tertinggi Barisan Nasional yang buat semua itu, sebab pimpinan yang pilih calon yang tak disukai, maka kempen sendirilah.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  4. Bilu Tatap Bilu.

   wakakakakaka

   Pak Mat
   Nasionalis Melayu Jati(Pure tau, takde campur2 bangsa lain)

   Delete
  5. Cakap pun tak reti, bilu tetap bilu, macam puak DAP sajalah Pak Mat talibarut DAP ni. Biasalah Pakatan Rakyat akan ambil kesempatan, tetapi jangan haraplah penyokong Barisan Nasioanal akan terpedaya dengan gelagat liar kamu semua, kerana tak guna sokong golongan liar dan jenis tak bertamadun macam Pakatan Rakyat ni.

   Kami penyokong kerajaan akan tetap berusaha supaya pimpinan tertinggi Barisan Nasional meneliti semula pencalonan di DUN dan parlimen yang mempunya masalah calon supaya Barisan Nasional akan mencapai kemenangan besar dalam PRU 13 nanti.

   Kepada Perdana Menteri, saya merayu supaya diadakan semula penilaian di kerusi parlimen dan DUN yang sedang berkocak akibat pemilihan calon yang tidak disenangi oleh para pengundi setempat. Tiada gunanya mencalonkan orang yang berkemungkinan besar akan kalah, lebih baik berbincang semula dengan kepimpinan bahagian dan negeri untuk memilih calon yang dah dikenal pasti berkemampuan untuk memenangi kerusi DUN atau parlimen berkenaan.

   Sekian, terima kasih.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  6. wakakakakaka...melayu celup sudah marah

   tuan sudah gundah gulanakah bila tau saka umno yg ada la ni akan bungkus?

   wakakakaka

   Pak Mat
   Nasionalis Melayu Jati(Pure tau, takde campur2 bangsa lain)

   Delete
  7. Tarian lucah semasa sambutan Tahun Baru Cina anjuran PKR di Kulim sebelum ini sangat sopanlah ye?

   Mana dia perjuangan Islam PAS hingga membiarkan tarian lucah semasa program tersebut tanpa diambil sebarang tindakan?

   PAS: Marilah menjadi dah jadi kerbau dicucuk hidung oleh DAP dan Cina PKR demi politik dengki!!!!!!!!!!!

   Meskipun begitu, pemilihan calon yang tidak sesuai akan menyebabkan masalah kepada peluang kemenangan Barisan Nasional.

   Kepimpinan atasan kena kaji semula masalah ini supaya tidak menyebabkan protes besaran-besaran macam PRU 12 berulang semula.

   Kepimpinan jangan ingat kekalahan di parlimen dan DUN disebabkan sabotaj oleh ahli, tapi sebenarnya kepimpinan tertinggi yang membuat sabotaj dengan memilih calon yang tak dikenali secara meluas oleh para pengundi, malahan ada yang bermasalah peribadi seperti kedekut dengan masyarakat, sombong, boneka kepada pihak tertentu, apakah pemilihan calon yang salah dan calon itu kalah hendak disalahkan kepada ahli-ahli akar umbi pula?

   Semoga Perdana Menteri meneliti semula senarai calon yang dikemukakan oleh pimpinan bahagian, kerana sangat mengejutkan apabila semua nama yang disenarai pendek oleh bahagian tidak satu pun tersenarai, malahan entah dari mana pula tiba-tiba nama yang langsung tiada dalam senarai calon yang disenarai pendek oleh bahagian tiba-tiba ada pula.

   Perlu diingat bahawa sekarang ini sudah ada pusat daerah mengundi yang telah menutup bilik gerakan kerana merasa dikhianati oleh pimpinan tertinggi yang berbuat sesuka hati tanpa mempedulikan aspirasi pengundi setempat. Oleh itu janganlah tuduh ahli akar umbi nak sabotaj parti kerana sebenarnya pimpinan tertinggi yang bukan saja sabotaj parti malahan menghina ahli-ahli parti dengan memilih calon yang bukan dari senarai dari senarai yang dikemukakan oleh bahagian. Kalau beginilah keadaanya, tak guna pimpinan tertinggi meminta bahagian mencari senarai calon, sebab bila hantar senarai calon pun dibuang dalam lubang tandas, lebih baik pimpinan tertinggi Barisan Nasional cari sendiri, malahan di bilik gerakan pusat daerah mengundi pun, tak gunalah ahli-ahli yang setia bertungkus lumus berkempen dan memasang bahan kempen untuk parti, lebih baik pimpinan tertinggi Barisan Nasional yang buat semua itu, sebab pimpinan yang pilih calon yang tak disukai, maka kempen sendirilah.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete

  8. zaman kehancuran saka umno telah tiba...

   Pak Mat
   Nasionalis Melayu Jati(Pure tau, takde campur2 bangsa lain)

   Delete
  9. Zaman kehancuran masyarakat akan tiba jika Pakatan Rakyat berkuasa. Lihatlah Datuk Dr. Hasan Ali yang hendak pertahankan akidah umat Islam dipecat dari PAS.

   Malahan Ustaz Nasharuddin Mat Isa yang mempertahankan kesucian kalimah Allah pun dipecat dari PAS.

   PAS lebih rela bersekongkol membiakkan arak dan judi di Selangor walaupun masa kempen mereka kata nak tutup kilang arak di Selangor dalam tempoh 24 jam, tapi lepas menang, DAP bagi beberapa jawatan, terus jadi kerbau dicucuk hidung mengikut segala arahan DAP selama ini.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air. Tapi Kami Tak Mau Calon Yang Entah Apa-Apa.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  10. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   Delete
 26. PANAS!! Pemberontakan tercetus di Tasek Gelugor: Pemimpin - pemimpin UMNO umum bertanding Bebas..

  Bekas ahli parlimen Tasik Gelugor Datuk Seri Mohd Shariff Omar mengumumkan malam tadi beliau akan bertanding di kerusi tersebut walaupun Barisan Nasional (BN) telah memilih calon lain untuk pilihan raya 5 Mei.

  Shariff telah menjangkakan untuk mendapat kerusi tersebut selepas Tan Sri Nor Mohamed Yakcop bersetuju untuk tidak bertanding walaupun menang di situ pada Pilihan Raya 2008.

  Ia merupakan salah satu daripada dua kerusi parlimen dimenangi oleh BN di Pulau Pinang dalam pilihan raya umum tersebut.

  Bekas timbalan menteri yang mempunyai ramai penyokong di Tasek Gelugor itu mengkritik kepimpinan BN kerana memilih calon yang tidak dimahukan oleh penduduk setempat.

  “Saya akan menjadi calon mesra Pakatan Rakyat untuk kerusi ini,” kata lelaki berusia 65 tahun itu kepada pemberita selepas perhimpunan spontan lebih 2,000 penyokong di luar rumahnya di sini.

  “Saya boleh jadi calon bebas, atau di bawah tiket DAP, saya boleh bertanding di bawah PKR dan PAS kerana semua pemimpin mereka adalah kawan saya,” tambah beliau beberapa jam selepas BN mengumumkan Shahbudin Yahya akan bertanding di kerusi Tasek Gelugor.

  Shariff menjangkakan mungkin berlaku perlawanan beberapa penjuru di kerusi Tasek Gelugor dan tiga kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dalam kawasan tersebut.

  Bekas ADUN Sungai Dua Datuk Jasmin Mohamed yang digugurkan berkemungkinan akan mempertahankan kerusi tersebut sebagai calon bebas oleh kerana BN telah mengemukakan calon baru Muhamad Yusoff Mohd Noor untuk mempertahankan kerusi DUN tersebut.

  Apabila ditanya apakah beliau bersedia untuk berhadapan dengan kemungkinan dibuang parti oleh kerana bertanding sebagai calon bebas, Shariff mengatakan pimpinan parti boleh melakukannya pada bila-bila masa.

  “Jika mereka mahu membuang saya, lakukan sekarang dan jangan hanya mengugut kami,” katanya.

  Shariff bertegas beliau akan bertanding sebagai calon “tidak kira apa terjadi” sebelum memberi amaran BN akan kehilangan Tasek Gelugor yang merupakan kubu kuat gabungan tersebut.

  “Jika mereka tidak berhati-hati, mereka tidak harus menjangkakan Tasek Gelugor sebagai kerusi selamat kerana risiko besar mereka telah ambil di sini,” katanya.

  Bekas timbalan menteri Pertanian dan Asas Tani pertama kali bertanding di Tasek Gelugor pada 1999 apabila beliau menang dengan majoriti 4,236 undi.

  Pada 2004, beliau mengalahkan calon PAS Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa dengan majoriti 10,183 undi.

  Akan tetapi beliau memberikan kerusi tersebut kepada menteri kewangan kedua pada ketika itu Nor Mohamed yang berjaya mempertahankan kerusi tersebut dengan 4,547 majoriti undi, mengalahkan Ismail Salleh dari PAS.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Seorang lagi pemimpin BN, A. Mohan memberitahu sidang akhbar sebelum ini mengenai niatnya untuk bertanding di kerusi parlimen Batu Kawan dan meletakkan jawatan daripada Gerakan.

   “BN tidak mengambil kira pengorbanan yang saya lakukan sepanjang empat tahun untuk berkhidmat kepada rakyat akan tetapi parti dengan jelas tidak menghargai kerja keras saya,” kata koordinator BN Batu Kawan itu.

   Dengan kecewa, Mohan mengatakan beliau telah membuat keputusan untuk keluar parti akan tetapi tidak mempunyai niat untuk menyertai parti lain buat masa ini.

   “Saya yakin kita (BN) boleh kembali menang di kerusi Batu Kawan jika diberikan peluang akan tetapi sekarang mereka meletakkan calon muka baru di kawasan ini, yang mungkin tidak akan menang,” katanya ~ The Malaysian Insider

   Punca sebenar Datuk Seri Mohd Shariff kecewa dengan Barisan Nasional ialah beliau merasakan dirinya telah ditipu dan dipermainkan oleh pihak UMNO/BN sendiri..

   Dimana beliau sebelum PRU12 telah dipujuk untuk memberikan laluan hanya untuk satu penggal kepada Tan Sri Nor Mohamed Yakcop.

   Bagaimanapun janji itu tidak ditepati oleh Najib.. dan satu muka baru pula diperkenalkan sebagai calon kawasan tersebut bagi menggantikan Tan Sri Nor Mohamed Yakcop dalam PRU13 ini..

   Moral of the story disini ialah.. Jika pemimpin UMNO sendiri yang punya pengaruh, punya ramai penyokong, pernah menjawat jawatan Timbalan Menteri boleh ditipu begitu sahaja oleh pemimpin UMNO yang lain... macai-macai UMNO sudah tentu lebih mudah ditipu..

   Tiada langsung semangat setiakawan sesama rakan perjuangan mereka... oleh itu macai-macai diluar sana.. fikir-fikirkan..

   Adakah anda akan kekal dihargai atau dihargai apabila diperlukan sahaja..

   zaman kehancuran saka umno telah tiba...

   Delete
  2. Hahaha...yg aku pelik kenapa pnyokong pr ambik kesah sngt dgn apa yg diaorg ckp masalah bn.....sdngkn didlm pr pun bnyk sesngt masalahnya....usahkn sesama sndiri letak calon...ketua pmbngkang di parlimen ada...tp ketua utk pr smpi skrg pun tak mmpu di pilih....

   Delete
 27. Ummi Hafilda tak tercalon di Gombak.. Kalahlah BN kalau macam ni...

  Sebelum itu.. ini ada satu pengumuman khas buat seluruh Penyokong Pakatan Rakyat di Pulau Pinang..

  Nampaknya UMNO/BN bakal berdepan dengan kekalahan di Kerusi Parlimen Gombak kerana individu yang meyakini dirinya akan menang besar di kawasan Parlimen tersebut tidak disenaraikan sebagai calon oleh Najib.

  Beberapa hari lalu.. The Malaysian Insider melaporkan.. Ummi Hafilda Ali yakin akan menang besar jika diletakkan melawan abangnya Mohamed Azmin Ali di kerusi parlimen Gombak dalam pilihan raya 5 Mei akan datang.

  “Tiada siapa yang mengenalinya lebih dari adik beradik dan keluarga jadi dengan pengetahuan kami tentang beliau, saya yakin mampu mengalahkannya jika Datuk Seri Najib Razak membuat keputusan untuk meletakkan saya sebagai calon untuk melawan Azmin,” katanya.

  camne makcik sorang tak terpilih?
  dia ni salah sorang winable candidate..

  malang sungguh parti umno tidak mencalonkan...

  kita kehilangan sorang bakal calon yang amat berkaliber, bahkan antara pemimpin yg dilihat berpotensi utk menjadi Perdana Mennteri di masa hadapan(haktui)

  ReplyDelete
 28. Lu kalau nak kencing sikit sudah laa
  lama sangat nanti orang ingat
  lu malancap sorang sorang

  ReplyDelete
  Replies
  1. ini pru
   bukan tempat main pondok pondok

   Delete
  2. hahahaha...sudah gundah gulana kah ahli totok umno? abis ketuanan mulayu umno

   Delete
  3. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   PakMat
   Nasionalis Melayu(pure melayu tau, takde celup2 bangsa lain mcm ahli umno)

   Delete
 29. Pecah berita. Umno tasek gelugor berperang.akar umbi tdk puas hati dgn calon yg d nobatkan.umno dun sg dua menurunkan berdera dacing. La......la..la.la.la.

  ReplyDelete
 30. La.la.la.la.la.la.la aku tak percaya
  pun

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul tu..kami pon tak caya...UMNO itu mulayu walopon muka kami macam bangla, nepal, india pon sikit-sikit ada, tapi kami tatap mulayu juga..

   kami juga makan lumbu, walopon kami sayang itu lumbu..

   hidup umno, hidup lumbu

   Delete
  2. betul betul nik aziz takebeer sambil pakai spender!!

   Delete
  3. KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   saka umno sudah mau mati lorrr

   Delete
 31. Pecah berita. Umno shah alam tutup 3 blk gerakan setelah sehari calon d nobatkan. La.....la..la.la.la.

  ReplyDelete
 32. Pecah berita. Umno parlimen tasek gelugor bergolak. Bendera dacing d turunkan d dun sg dua selrpas sehari calon d nobat. La....la..la.la.la.

  ReplyDelete
 33. TOLONG JANGAN GANGGU TOK HENG

  Ibrahim Ali: Kenapa Zul dapat tapi saya tidak
  Presiden kumpulan pendesak Melayu PERKASA Ibrahim Ali kecewa kerana tidak diberikan laluan oleh untuk bertanding atas tiket BN bagi mempertahankan Parlimen Pasir Mas yang dimenanginya pada 2008.

  SEDANG BEREHAT

  Ibrahim berkata, beliau kecewa kerana kerana tidak diberikan alasan sedangkan naib presiden PERKASA Zulkifli Noordin dicalonkan oleh BN di Parlimen Shah Alam.

  "Saya tidak disenaraikan maknanya saya tidak diberi peluang, sebab-sebabnya saya tak tahu.

  Mungkin rupa paras saya tak cantik atau sebagainya.(wakakakakaka)

  "Tapi saya ingin nyatakan di sini walaupun saya bertanding di Pasir Mas bukan bererti saya menentang BN. Saya kira hal Pasir Mas ini kes terpencil," beliau dipetik sebagai berkata kepada portal berita itu.

  berita berita telah timbul mengatakan ibrahim ali telah putus asa

  ada berita yang melaporkan ibrahim ali akan terjun tingkap

  ada berita melaporkan yang kekanda ibrahim ali
  akan bedil kepala sendiri

  semua ini fitnah

  semua ini tohmah

  laporan berita ini berniat busuk berita tidak betul

  berita berniat jahat

  tolong jangan politikan berita ini

  tolong jangan hina berudu dan katak

  ReplyDelete
 34. 'Saya tak campur urusan kerja PM'

  Shah Alam: Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor, menafikan sekeras-kerasnya tuduhan pembangkang yang mendakwa beliau mencampuri urusan pentadbiran isterinya, Najib Razak.

  Beliau berkata, walaupun menjadi tulang belakang dan penyokong kuat kepada pemimpin nombor satu negara itu, beliau sesekali tidak pernah mengambil kesempatan terhadap kedudukan itu.

  “Pelbagai tuduhan dilemparkan kepada saya... ada yang kata saya mengongkong suami. Kali ini, memandangkan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) akan berlangsung, ada yang tuduh saya menentukan nama calon. Ini memang tidak masuk akal,” katanya.


  KAH KAH KAH
  KAH KAH KAH
  KAH KAH KAH


  woit.... INI BERITA MOOOLEK.... kah kah kah..

  kah kah kah...INGAT TAK MACAM MANA BACA AKBAR DI MALAYSIA.... kah kah kah..

  kah kah kah...INGAT TAK NAJIB KATA TAK KENAL ALTANTUYA.... kah kah kahj..

  kah kah kah...DI MAHKAMAH DI SEBUT NAJIB MAKAN MALAM DENGAN ALTANTUYA...kah kah kah..

  kah kah kah... ROSMAH NAFI PILIH CALON?.... kah kah kah..

  kah kah kah...KALAU NAFI ERTINYA BETUL..... kah kah kah...

  woit... SILA TEKA SIAPA CALON ROSMAH MANSOR?.... kah kah kah

  ReplyDelete
  Replies
  1. GILA BABI KO PENCACAI SEKOR NI BUAT
   DUIT BETUL KERJA MENCACAI MACAM HARAMJADAH KAT BLOG PK NI DARI
   ATAS SAMPAI BAWAH KOMEN HARAMJADAH DIA SESAJA...PUNYA LE
   BANYAK MASYYUKKK.

   Delete
  2. KAH KAH KAH
   KAH KAH KAH
   KAH KAH KAH

   Delete
 35. Pecah berita. Mca serdang,wangsa maju dan johor boikot kempen bn pru nei. La....la..la.la.la.

  ReplyDelete
 36. Ibrahim Ali Buat Kejutan, Mungkin Turut Tanding DUN

  KOTA BARU: Penyandang kerusi Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali membuat kejutan apabila mengumumkan kemungkinan beliau akan bertanding sebagai calon Dewan Undangan Negeri (DUN) selain mempertahankan kerusi Parlimennya itu pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13


  KAH KAH KAH
  KAH KAH KAH
  KAH KAH KAH


  woit... INI BUKAN KEJUTAN.... kah kah kah..

  kah kah kah...INI MATI TERKEJUT.... kah kah kah...

  kah kah kah...BERGUMBIRALAAA... RAKYAT KELANTAN.... kah kah kah...

  kah kah kah...AKAN DAPAT TOK GURU BARU..... kah kah kah

  ReplyDelete
 37. Parpu takut weiii. Delete crt yg x seronok perihal umno. Crt yg membodek dan mengampu sj d benarkan. Ha..ha..ha..kena tipu je korang nai.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bodo budak sekor ni..tak reti membaca
   ke.....yg bacul lagi penakut yg tapis segala komen pro bn tu blogger haram
   korang!!

   Delete
  2. Itu pun kali 8 aku msk br dia x delete.mungkin tgn dia dah lengoh ha..ha..ha..

   Delete
 38. Mohd Zin: Zul Noordin calon 'tranformasi'

  Penyelaras BN Selangor Mohd Zin Mohamed percaya, pemimpin kanan PERKASA itu dipilih kerana beliau paling boleh menang di Shah Alam.

  KAH KAH KAH
  KAH KAH KAH
  KAH KAH KAH


  woit... TAHNIAH .... MAT BISUL JADI CALON.... kah kah kah..

  kah kah kah...KALI INI NAK PINJAM DUIT DENGAN SIAPA?.... kah kah kah..

  kah kah kah... PUAN AINON TUNGGU.... kah kah kah...

  kah kah kah...KALAU PAKATAN RAKYAT MENANG.... kah kah kah..

  kah kah kah...KITA RAMAI RAMAI PERGI MINTA HUTANG.... kah kah kah

  KAH KAH KAH
  KAH KAH KAH
  KAH KAH KAH

  woit...KALAU INI CALON TRANSFORMASI.... kah kah kah..

  kah kah kah...BAGAIMANA AGAKNYA CALON YG TAK TRANSFORMER... kah kah kah

  ReplyDelete
 39. BERITA SEDIH - IBRAHIM ALI KENA KENCING TIKUS


  GUGURNYA SAEKOR KATAK

  anak lelaki iskandar kutty frus menonggeng. najib telah berani melawan ibrahim ali disokong
  oleh anak lelaki iskandar kutty malah akan berkempen untuk ibrahim ali.

  jelas pengaruh anak lelaki iskandar kutty
  kian pudar!

  RIWAYAT SAEKOR TAPIR

  Ibrahim Ali tak dapat calon BN

  Presiden kumpulan pendesak Melayu PERKASA Ibrahim Ali tidak terpilih sebagai calon BN untuk mempertahankan Parlimen Pasir Mas yang dimenanginya dalam pilihan raya umum lalu atas tiket PAS.

  BN sebaliknya meletakkan Timbalan Ketua Bahagian Umno kawasan itu Che Johan Che Pa walaupun Ibrahim disebut-sebut bakal bertanding sebelum ini.

  Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir sendiri secara terbuka berharap Ibrahim dipilih sebagai calon BN. Beliau malah sanggup turun berkempen di Pasir Mas sekiranya langkah itu diambil.

  KAH KAH KAH
  KAH KAH KAH
  KAH KAH KAH

  woit...INI BERITA AMAT AMAT SEDIH.... kah kah kah...

  kah kah kah... BERITA SEDIH UNTUK ORANG MELAYU..kah kah kah..

  kah kah kah.... KEMANA ORANG MELAYU AKAN PERGI.... kah kah kah..

  kah kah kah... SIAPA NAK PERTAHAN RAJA MELAYU..... kah kah kah...

  kah kah akh...APA AKAN JADI KEPADA AGAMA ISLAM TANPA TOK HENG.... kah kah kah..

  kah kah kah...HANCUR LAAA BANGSA MELAYU.... kah kah kah...

  lkah kah kah... TOK HENG DAH BERKORBAN... kah kah kah..

  kah kah kah... BUKAN LAGI AHLI PERKASA.... kah kah kah...

  kah kah kah.. KAH KAH KAH...KAH KAH KAH.... kah kah kah...

  kah kah kah.... BERAKHIRLAH RIWAYAT SAEKOR KATAK.... kah kah kah..

  ReplyDelete
 40. Klo stkt ckp jew sna sni boikot baek xyh...bktkn ar..lu orgx sng ati ea ngn clon2 bn tu...xpe kt sme2 tgu 5 mei ek..tngk lu org ckp ada btol ke x.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ko le bodoh. Dah elok jadi melayu nak tuko
   jadi cina kulop.
   Info memang banyak...tapi kena le guna otak tu........jgn main telan je segala adu domba.....mcm org bangang.

   Delete
  2. Kih kih kih...cai malu ke? Delete komen plak.

   Delete
 41. MCA boikot kempen BN
  WARTAWAN SINAR HARIAN
  16 April 2013


  WANGSA MAJU - MCA Wangsa Maju bersama kira-kira 120 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Wangsa Maju memutuskan memboikot Barisan Nasional (BN) sepanjang kempen Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) berikutan Yew Teong Look tidak dicalonkan di kerusi Parlimen Wangsa Maju.

  Perkara tersebut disuarakan selepas mesyuarat tergempar bersama MCA dan wakil-wakil NGO Wangsa Maju setelah mengetahui Teong Look tidak dicalonkan, semalam.

  Ketua Bilik Gerakan Pilihan Raya MCA, Lim Choong Hong berkata, 120 NGO seluruh Wangsa Maju telah sepakat bersama MCA akan memboikot pilihan raya kali ini.

  Menurutnya, suara rakyat di akar umbi di Wangsa Maju langsung tidak didengar oleh Najib Razak setelah NGO menghantar memorandum kepada Najib supaya Teong Look dicalonkan.

  “Malah MCA akan mengadakan bantahan bersiri kepada pucuk pimpinan MCA bagi mengutuk tindakan Presiden MCA, Chua Soi Lek yang tidak mempertahankan kerusi Wangsa Maju.

  aah sudah, dah la ahli umno tak setuju dgn calon yang dipilih, ni MCA pulak nak boikot..

  apa sudah jadi, saka umno sudah mau mati

  ReplyDelete
 42. BN bakal bergelora selepas nama calon diketahui

  KUALA LUMPUR: MCA bahagian Gelang Patah, Wangsa Maju, Serdang dan Kuantan sudahpun melenting berikutan berita Umno cuba merampas kerusi mereka.

  MCA bahagian Gelang Patah mengisytiharkan berhenti kerja selepas mendapat ura-ura bahawa Pengerusi MCA Gelang Patah Jason Teoh bakal tidak dicalonkan.

  Arahan itu dikeluarkan sejurus selepas pertemuan dengan Presiden MCA Datuk Seri Chua Soi Lek semalam.

  Menteri Besar Johor Abdul Ghani Othman yang ditendang dari kerusi DUN Johor dikatakan bakal berentap situ untuk berdepan dengan penasihat DAP Lim Kit Siang.

  “Masalah terbesar calon BN ialah perkataan ‘winnable’ itu. Tiada kriteria pada perkataan ‘winnable’. Bukan tengok track record, bukan nilai prestasi dan bukan nilai peluang menang. Ia dinilai siapa yang Kak Ros suka dan Tun Mahathir suka. Di samping itu juga ada percaturan nak pastikan kem masing-masing mendapat calon parlimen yang paling banyak menang.

  "Sebab itu baru timbul rasa tidak puas hati melampau. Sekarang buat apa pun silap. Hanya harap Tingkat 2 B4 jangan rumitkan keadaan. Umno tak boleh bentuk kerajaan sendiri sepertimana PAS dulu. Apa yang mereka buat kini ialah biar Umno jalan seorang tanpa rakan-rakannya,” kata sumber Umno.

  KAH KAH KAH
  KAH KAH KAH
  KAH KAH KAH

  woit... 4 EKOR PEMIMPIM KOMPONEN BN TAK BERTANDING... kah kah kah..

  kah kah kah...PELIK TAPI BENAR...PERTAMA KALI DALAM SEJARAH... kah kah kah...

  kah kah kah...KETUA WANITA JUGA TAK BERTANDING... kah kah kah

  KAH KAH KAH
  KAH KAH
  KAH

  woit... YANG BEST NYA ADA SENANARI KAK MAH.... kah kah kah..

  kah kah kah...TAK BERNAFAS LAAAA SIAPA JADI CALON... kah kah kah

  kah kah kah.... ADA 4 SENARAI SEMUANYA.... kah kah kah..

  kah kah kah... SENARAI NAJIB... ANAK LELAKI KUTTY... KAH MAH... kah kah ka..

  kah kah kah... SATU LAGI SIAPA?.... kah kah kah
  kah kah kah....KAH KAH KAH...

  SILA TEKA.... kah kah kah

  ReplyDelete
 43. PUAK BANGSAT PAKATAN HARAM. HANGPA PEDULI APA BN NAK CALON SAPA PUN. LA NI HANGPA TUNGGU BILA PAKATAN HARAM UMUM CALON2 DEPA.

  BILA KAIN DAH TERSELAK BARU HANGPA TAU CALON HANGPA TU ADA BULU KA TIDAK.

  DARI 2008 SAMPAI LA NI SATU APA PUN YANG HANGPA JANJI TAK DAK BUAT. 2013 NAK MOHONG LAGI. CUKUPLAH SEKALI ORANG DAH KENA BOHONG DUA KALI HANGPA PULAK JADI TONGONG

  ReplyDelete
  Replies
  1. KAH KAH KAH
   KAH KAH KAH
   KAH KAH KAH

   Delete
  2. nak buat camne. Pkatan kan suka lembu. tu yg pasal rafizi suka lembu. sambil naik kete lembu, minum beer bersama khalid gereja dan takebeer!!

   Delete
  3. Steady sgt le tu,meroyan mcm gila babi kat
   sini.tuiihhh

   Delete
  4. KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   ahli parti saka UMNO sudah marah..wakakakaka

   Delete
  5. Ketawa mcm setan.....ni bangsa spesis beranak kat lorong blakang ni..

   Delete
  6. ahli parti saka UMNO sudah marah..wakakakaka

   Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   Delete
  7. Sal pr x umum nme cln lg...tgu sprndr bash ke

   Delete
 44. MARAN - Nama Ketua Puteri Umno Bahagian Maran, Norhidayah Mohd Suhaimi yang tidak semena-mena dipilih sebagai calon Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Dun Luit menimbulkan ketidakpuasan hati dalam kalangan jentera dan ahli BN di kawasan tersebut.

  Bagi menyatakan bantahan, satu demonstrasi aman dibuat membabitkan jentera dari semua 11 Pusat Daerah Mengundi (PDM) dalam kawasan Dun Luit bagi menuntut Pengerusi BN Pahang, Datuk Seri Diraja Adnan Yaakob menukar calon tersebut atau mengekalkan penyandang terdahulu iaitu Datuk Ahmad Munawar Abdul Jalil.

  Setiausaha PDM Bukit Tajau, Roslan Awang berkata, calon wanita berusia 29 tahun itu tidak bersesuaian kerana masih baru dalam arena politik tempatan, malah kurang dikenali pengundi walaupun dalam kalangan pengundi muda.

  PDM terlibat ialah Bukit Tajau, New Zealand, Luit, Senggora, Bandar Maran, TOP, Bukit Batu, Kuala Wau, Mentenang, Lubuk Paku dan Serengkam.

  Menurutnya, kewibawaan calon itu tidak meyakinkan dan tidak mendapat sokongan penuh daripada ahli BN termasuk dari kawasan masyarakat Cina dan India di Sri Jaya.

  Ketua Penerangan PDM Kampung Senggora, Ahmad Shuhor Awang berkata, mereka tidak menolak BN, sebaliknya tidak bersetuju dengan calon baru yang diketengahkan itu sedangkan bahagian Maran mempunyai ramai calon berkelayakan lain.

  “Jika Hidayah tetap diletakkan sebagai calon, saya jamin BN akan kalah di Luit kerana dia tidak dikenali pengundi,” katanya.

  Difahamkan akan terdapat dua calon bebas bakal bertanding di kerusi Dun Luit sekiranya tiada sebarang perubahan calon sehingga hari penamaan pada 20 April ini.

  Sementara itu, seorang veteran Umno yang juga Ahli Jawatankuasa Umno Bahagian Maran, Ismail Mat Resat pula sudah menawarkan diri untuk bertanding di kerusi berkenaan sekiranya Hidayah kekal sebagai calon BN.

  Ini bermakna, kerusi Dun Luit akan menyaksikan pertembungan empat penjuru membabitkan calon BN, Pas dan dua Bebas.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Perdana Menteri perlu mendengar kehendak akar umbi, jangan hanya ikut dua tiga orang pimpinan atasan yang hanya mahukan orang-orang mereka dicalonkan. Malahan adalah suatu yang mengejutkan jika senarai pendek calon yang dikemukakan oleh bahagian tidak dipedulikan langsung oleh pimpinan atasan tapi sibuk meletakkan calon yang tak tersenarai pun dalam senarai pendek oleh bahagian pula.

   Jika berlaku kekalahan kepada calon Barisan Nasional samada di kerusi DUN atau parlimen, maka sebenarnya yang mensabotaj parti adalah Perdana Menteri serta pimpinan parti komponen yang suka meletakkan calon yang entah dari mana mereka kutip sebagai calon. Bila kalah tuduh ahli sabotaj parti, sedangkan sebenarnya pimpinan atasan termasuk Perdana Menteri sendiri yang mensabotaj parti, malahan mensabotaj para pengundi serta pimpinan bahagian yang selama ini bertungkus lumus untuk memenangkan Barisan Nasional di sesuatu DUN dan parlimen.

   Janganlah mengatakan bahawa ahli khianat terhadap parti jika parti kalah kerana calon yang dicalonkan tak disukai oleh pengundi setempat. Sebenarnya pimpinan tertinggi Barisan Nasional termasuk Perdana Menteri sendiri yang mengkhianati perjuangan ahli-ahli dan pimpinan di peringkat cawangan dan bahagian apabila senarai calon yang telah diusahakan secara susah payah untuk dipertimbangkan oleh pimpinan atasan tidak dipedulikan oleh pimpinan atasan.

   Delete
 45. Umngok nak hilang. He he he

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kata orang, yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti!

   UMNO kalu patah kan ganti UMNGOK.

   Tapi kalu UMNGOK hilang pasti berganti dgn BUNGOK!

   Ha.. ha.. ha...

   Delete
  2. PAS kalau patah digantikan oleh DAP.

   Nik Aziz jika dah tak mampu jaga PAS, maka Mursyidul Am dikuasai oleh Lim Kit Siang.

   PKR rebah diganti dengan Zionist.

   UMNO dan Barisan Nasional tetapi UMNO dan Barisan Nasional hingga ke akhir zaman.

   Meskipun berlaku pertelingkahan antara pimpinan dan penyokong parti di peringkat DUN dan parlimen dengan pimpinan atasan Barisan Nasional di Putrajaya, tetapi jiwa kami masih jiwa UMNO dan jiwa Barisan Nasional, kami akan undi calon bebas kesukaan kami di DUN dan di parlimen di mana calon yang diumumkan oleh Perdana Menteri bukannya calon yang disenaraikan oleh bahagian.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air. Tapi Kami Tak Mau Calon Yang Entah Apa-Apa.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  3. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   Delete
  4. Klo pas hlg nk gnti ape ea..sepender ke!

   Delete
  5. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   PakMat
   Nasionalis Melayu(pure melayu tau, takde celup2 bangsa lain mcm ahli umno)

   Delete
 46. Jngn ambil pusng ngn komen yg pnjg olih cai pr ni mrka tu smua telah dibayar utk buat kcoh d blog

  ReplyDelete
  Replies
  1. oh ye ke..berapa posen ye dibayar?

   Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   Delete
  2. Memang dibayar mcm pelacor!! SIAL!!!

   Delete
 47. Apa? Nak Aman?

  Kalu ko tanya org Sabah, diorg akan jawap:

  INI KALILAH!!!

  Busan dgan kelauarga si Aman nih yg suma kaki rembat tanah dan projek utk rakyat Sabah.

  Senang cerita, tunggu 5 Mei nanti! Kirim salam 1 Meh sia-sia yer!!!

  ReplyDelete
 48. Tidak menunggu lama, tiga veteran BN terus mengisytiharkan perang terhadap BN apabila nama mereka tidak termasuk dalam senarai calon pilihan raya umum ke-13 yang diumumkan semalam.

  Mereka adalah Penyelaras Gerakan Batu Uban A Mohan, bekas anggota Parlimen Tasik Gelugor Shariff Omar dan penyandang kerusi Sungai Dua Jasmin Mohammed.

  Mohan dan Shariff malah memutuskan untuk tetap bertanding, masing-masing di Parlimen Batu Kawan dan Tasik Gelugor, yang akan menyebabkan berlakunya pertembungan tiga penjuru.

  Mohan juga berkata beliau bercadang untuk bertanding bawah tiket Parti Kesejahteraan Insan (KITA).

  Manakala Shariff (kanan) pula mahu menjadi "wakil bebas mesra Pakatan", tetapi tidak menyebut parti mana akan dipilihnya.

  Kesemua mereka akan memaklumkan keputusan muktamad mereka pada Sabtu ini.

  Ekoran itu, dengan penamaan calon tidak berapa hari, BN Pulau Pinang kini dikatakan dalam keadaan panik terhadap kemungkinan munculnya kepuakan dalam parti dan sabotaj dalaman di kerusi-kerusi Umno dan Gerakan.

  Ia juga sekali gus tidak memberikan petanda yang baik kepada BN yang berharap bergantung kepada Melayu di kampung-kampung dan kawasan campuran - di mana Umno dan Gerakan bertanding.

  ReplyDelete
 49. Wahhhhhh meriah giler, semua paper melaporkan boikot disana sini. Ini semua Zul punya pasal. Kami di Shah Alam tetap dengan calon kami walaupun Zul disitu. Bebas pun bebaslah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. yaaa..lawan tetap lawan...kami tidak mahu zulkifli nordin, Bebas pun bebaslah..

   Delete
  2. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   Delete
 50. TASEK GELUGOR: Mantan Ahli Parlimen Tasek Gelugor, Datuk Seri Shariff Omar mengakui pengumuman muka baru sebagai calon Pilihanraya Umum ke-13 oleh Umno Pulau Pinang semalam boleh membawa kekalahan dan kehancuran Barisan Nasional (BN).

  Beliau berucap di hadapan ribuan penyokong di pekarangan kediamanya di Pokok Machang, di sini malam tadi kelihatan kecewa.

  Ini kerana beliau tidak disenaraikan sebagai calon BN menggantikan Tan Sri Nor Mohamed Yakcop yang digugurkan sebaliknya memberikan mandat kepada Ketua Bahagian Tasek Gelugor, Shabudin Yahya, yang pernah mengalahnya ketika pemilihan Umno beberapa tahun lalu.

  Shariff yang juga mantan Timbalan Menteri Pertanian menegaskan, kerusi tersebut sepatutnya menjadi miliknya semula setelah dipinjamkan atas saranan mantan Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi semasa menamakan Nor Mohamed Yakcop sebagai calon pada Pilihan raya Umum ke-12 lalu. "Kenapa janji tidak ditepati macam slogan BN. Nampak gayanya dah jadi capati. Apa kata kali ni kita koyak BN yang sengaja memilih individu yang tidak bekerja sebagai calon,” ujarnya.

  "Keputusan yang diambil nanti bukan keputusan sendiri tapi atas sokongan hadirin malam ini. Kami akan pastikan calon BN tewas," tambahnya.

  ReplyDelete
 51. Ahli-ahli parti komponen Barisan Nasional dan para penyokong Barisan Nasional perlu menyokong calon bebas yang bertanding di kerusi DUN dan parlimen yang mana calonnya dipilih oleh orang-orang tertentu tanpa ada merit yang sebenarnya.

  Tiada guna kita berkempen ke hulu ke hilir untuk calon Barisan Nasional sedangkan akhirnya calon boleh menang yang disenaraikan oleh bahagian tidak dipedulikan oleh pimpinan atasan di Putrajaya.

  Kepada Perdana Menteri, para ahli dan penyokong Barisan Nasional akan berkempen dan mengundi calon-calon yang disenaraikan oleh bahagian, tapi kami semua tidak akan berkempen untuk calon yang tiada senarai dalam bahagian walaupun dia dicalonkan oleh Perdana Menteri sendiri, biarlah Perdana Menteri dan pimpinan parti komponen yang mencalonkan orang itu berkempen ke hulu ke hilir.

  Pendirian kami masih kepada Barisan Nasional, tetapi bukan kepada calon yang tidak ada dalam senarai pendek oleh bahagian. Nak undi pembangkang kami tak suka, maka pilihan kami adalah calon bebas yang setia pada parti.

  Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air. Tapi Kami Tak Mau Calon Yang Entah Apa-Apa.

  Encik Mohamad.
  Nasionalis Melayu

  ReplyDelete
  Replies
  1. KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   saka umno sudah mau mati lorrr

   Delete
  2. Jangan buat lawaklah, ahli UMNO dan Barisan Nasional boleh memberontak lawan pemimpin, tapi kami akan pertahankan parti kami.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air. Tapi Kami Tak Mau Calon Yang Entah Apa-Apa.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  3. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   Delete
 52. Yang macam pariah mabuk ni ada sekor je ni.
  Entah berapa inggit dpt upah menempek taik
  palat dia kat sini.Yg pk pulak biar aje lah pencacai ni buat sial kat sini...mcm harammm

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saudara tak baik menuduh sedemikian kepada pengkritik yang mengkritik tindakan tak berhemah Perdana Menteri yang mencalonkan calon yang entah apa-apa yang sebenarnya calon yang bekemungkinan besar akan kalah dengan majoriti besar di kerusi yang selama ini merupakan kubu kuat Barisan Nasional.

   Kami penyokong parti sebenarnya mengkritik kerana sayangkan parti, kamu mungkin tidak sedar bahawa terdapat banyak DUN dan kerusi parlimen walaupun bukannya majoriti yang sebenarnya bergolak sekarang ini kerana calon yang dipilih bukannya berdasarkan senarai pendek oleh bahagian, malahan ramai pengundi setempat yang tidak suka dengan pemilihan calon berkenaan, apakah kamu mahu Barisan Nasional kalah di kerusi berkenaan baru nak terhegeh-hegeh nak cari puncanya sedangkan puncanya sudah diterangkan sekarang ini?

   Kami penyokong parti mahu memajukan parti, kami bukannya penyokong membawa rebah seperti kamu, menyokong membuta tuli, tapi tidak sedar akan masalah di peringkat akar umbi sekarang ini.

   Sedarlah bahawa di kawasan berkenaan, penentangan bukan dari satu parti komponen sahaja, malahan semua parti komponen sudah bersatu hati menentang calon yang diumumkan oleh Perdana Menteri itu, malahan sudah di kawasan yang berkenaan, sudah banyak bilik gerakan di pusat daerah mengundi yang dah ditutup, apakah nak tunggu semua bilik gerakan ditutup dan segala bahan kempen diturunkan semula baru terhegeh-hegeh nak ambil tindakan? Tak gunalah kalau nak ambil tindakan selepas penamaan calon kerana itu semua dah terlambat, kerana percaturan yang silap di Putrajaya merosakkan masa depan parti di DUN dan parlimen setempat. Sedarlah hakikat ini.

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air. Tapi Kami Tak Mau Calon Yang Entah Apa-Apa.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   saka umno sudah mau mati maaaa

   Delete
 53. Malahan Perdana Menteri sedarlah bahawa di kawasan parlimen dan DUN yang mana senarai dari bahagian yang tidak dipedulikan oleh pimpinan atasan Barisan Nasional di Putrajaya untuk dicalonkan tapi lebih sibuk calonkan orang yang tiada dalam senarai yang dikemukakan oleh bahagian, ingatlah bahawa dalam pemilihan UMNO yang akan datang, kami akan berkempen untuk menumbangkan Datuk Seri Najib dari jawatan Presiden UMNO serta beberapa petualang yang dikenalpasti menjadi dalang masalah sekarang ini.

  Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air. Tapi Kami Tak Mau Calon Yang Entah Apa-Apa.

  Encik Mohamad.
  Nasionalis Melayu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   Delete
 54. FAThul BARley si mat rembat pinoy kawin lari kat Siam pon bole jadi calon!!!!

  Khutuk-Khutuk org PAS, sendiri pon 2X5!!!

  Pendek akal less-maruah jugak puak-puak UMNGOKing nih!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pencalonan Ustaz Fathul Bari adalah suatu yang tepat kerana adalah calon boleh menang. Pecacai Pakatan Rakyat yang mengkritik tak tentu pasal itu adalah golongan dengki.

   Pasal apa kau tak nasihatkan si Anwar yang dah tergambar dalam video, CCTV, sedangkan Fathul Bari dia kahwin di Thailand, bukannya berdosa pun kahwin di Thailand, tapi adalah berdosa menyontot bontot jantan, bermaksiat dengan chinadoll di bilik hotel, apahal pasal isu sontot menyontot dan maksiat memaksiat itu kamu tak heboh pula?

   Pakatan Rakyat: Maksiat diutamakan!!!!!!!!!!!!!!!!

   Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air. Tapi Kami Tak Mau Calon Yang Entah Apa-Apa.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   Delete
 55. Pemilihan UMNO nanti maka pimpinan lama dah tak diperlukan, pimpinan macam Datuk Seri Najib, Tan Sri Muhyiddin, Hishammuddin, Nazri Aziz perlu disingkirkan, sebab perlukan tranformasi.

  Sekarang Perdana Menteri kata nak buat transformasi dengan menyingkirkan penyandang kerusi DUN dan parlimen sedia ada dengan digantikan oleh orang-orang yang merupakan kroni-kroni Perdana Menteri dan kroni-kroni sekutu Perdana Menteri.

  Nanti dalam pemilihan UMNO yang kalau tak salah saya dalam tahun 2013 ini, pemimpin lama dalam UMNO macam Datuk Seri Najib perlu disingkirkan, dah lama sangat dalam parti, lantik orang muda pula kerana nak transformasikan UMNO.

  Perdana Menteri perlu ingat, dalam pemilihan UMNO nanti, Perdana Menteri akan kalah sebelum bertanding kerana majoriti bahagian-bahagian UMNO tidak akan mencalonkan Datuk Seri Najib untuk bertanding dalam pemilihan parti, kerana ini adalah sebagai pembalasan kepada sikap tidak berhemah dan sikap tak bertanggungjawab Datuk Seri Najib yang tidak tahu menghargai peranan dan usaha yang dibuat oleh bahagian-bahagian UMNO dan juga parti komponen Barisan Nasional yang selama ini berhempas pula untuk menjayakan Barisan Nasional, tapi akhirnya calon yang boleh menang disingkirkan, dan digantikan oleh calon yang dah berkemungkinan besar kalah kerana mereka melobi Perdana Menteri atas kapasiti mereka sebagai kroni Perdana Menteri.

  Kami saya Barisan Nasional, tapi kami meluat pada pemimpin yang tak pedulikan masa depan partinya.

  Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air. Tapi Kami Tak Mau Calon Yang Entah Apa-Apa.

  Encik Mohamad.
  Nasionalis Melayu

  ReplyDelete
  Replies
  1. KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   ahli parti saka UMNO sudah marah..wakakakaka

   saka umno sudah mau mati maaaa

   Delete
  2. SUDAH LAH KAU MAMAD PALSU....
   KAU INGAT ORG TAK TAHU CARA ENCIK
   MOHAMAD SEBENAR MENULIS.....
   ENGKAU TU MAMAD PALSU PENCURI IDENTITI ORANG YG DITUGASKAN UTK
   MENGADU DOMBA DAN MEMECAH BELAHKAN ORG BN........ENGKAU TU MAMAD PALSU PENCACAI BERBAYAR MCM
   PELACUR.

   Delete
  3. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   PakMat
   Nasionalis Melayu(pure melayu tau, takde celup2 bangsa lain mcm ahli umno)

   Delete
  4. Yang patut disingkir ialah kuda-kuda tua seperti Karpal Singh, Limkitsiang,Anwar Ibrahim,Nik Aziz. DSN betul lama dalam politik tetapi kalau dibandingkan dengan kuda-kuida tua tersebut diatas DSN belum pun 60 tahun. dan atas kerusi PM baru sau penggal, kalau dibangdingkan dengan kuda-kuda tua semua.DSN memang berkebolehan dan cekap.Anwar pun tahu DSN cekap dan pintar kalau tak percaya tanyalah Ezam Mohd Noor ketika beliau dalam PKR dulu.apa Anwar kata padanya mengenai DSN.

   Delete
 56. aku pelik kenapa tuk hisham masih dicalonkan di sembrong, walhal majoriti penduduk di situ menolak, tidak mahu tok hisham..

  tahun lepas tersebar khabar angin tok isham lari ke parlimen lain sebab orang sembrong benci dah, tapi nampaknya najib kekalkan dia di situ..

  tok isham, bakal dihumban ke dalam longkang oleh penduduk sembrong,,

  tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  ReplyDelete
 57. Pecah berita. 3 pemimpin bn penang istihar perang dgn parti sendiri. Huu.. la.la.

  ReplyDelete
  Replies
  1. walaaweiiii...mari kita bergumbira

   Delete
 58. Pecah berita. Bn pandan bergolak. Tee kiat bebas. La.. .la..la.la.la.

  ReplyDelete
 59. Goment staff patut berterima kasih kepada umno kerana parti itu beri anda kerja dan gaji, kalau tidak makan pasir kamu..bla bla bla bla..

  puiii la...mu ingat umno ni tuhan ke beri rezeki kat manusia?

  kerana ayat bodoh ni la, ahli umno lembu seluruh negara masih sokong umno..bodo

  ReplyDelete
 60. Ahli UMNO Bahagian K. Klawang menolak pencalonan muka baru. Dato' Seri Utama Rais Yatim masih mampu berkhidmat dan masih diperlukan. Kami teguh bersama Dato' Seri. Apa nak jadi dengan UMNO harini. Kehendak akar umbi diketepikan.

  UMNO Kuala Klawang.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Masa untuk gua melihat kemampusan dan kepupusan BN/umno laknatullah sudah semakin hampir beb....

   seronok tak terkata wa cakap luuuu....,

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   KAH KAH KAH

   mari bergumbira

   PakMat
   Nasionalis Melayu(pure melayu tau, takde celup2 bangsa lain mcm ahli umno)

   Delete
 61. 4 subjek diutamakan dlm peperiksaan di Malaysia

  BM, BI, Sains & Matematik

  dah subjek agama Islam? campak ke laut?

  ohhhh, maaf lupa, BN ada bina masjid, maka bersyukurlah

  ReplyDelete
 62. KUALA LUMPUR, April 17 ― The DAP put the integrity of five Selangor Barisan Nasional (BN) election candidates under the microscope today after it accused the men, including a deputy minister, of having “bought” their high-level academic qualifications.

  The opposition party’s election strategist Ong Kian Ming named interim deputy foreign minister A. Kohilan Pillay, Port Klang Authority (PKA) chairman Teh Kim Poh, MCA’s Ching Eu Boon and Lee Ban Seng, as well as an Umno religious affair chief, Ab Wahab Ibrahim, as having padded their résumés with academic degrees from universities that have been exposed as degree mills.

  “Candidates who feel as if they had to ‘buy’ a degree, either at the undergraduate, masters or postgraduate levels, inevitably call their own integrity into question.

  “If these candidates are willing to dupe voters about their academic qualifications, which is an important part of any person’s life, what other areas of life would these candidates be willing to lie about including in areas of public interest such as the management of public funds and the proper and responsible use of public resources?” he asked in a statement today.

  Malaysian election law does not require nominees to have a degree in order to run for public office, Ong said, adding that such qualifications did not automatically elevate a candidate’s social standing.

  Ong urged the five to withdraw their candidacy from the May 5 polls if they could not deny or explain their questionable degrees.

  He reminded them that Selangor BN coalition chief Datuk Seri Mohd Zin Mohamed had vouched for their integrity when their names were listed as part of the state line-up, saying it was a disgrace to have their academic qualifications exposed as “fake” to bolster their credentials.

  Kohilan, who has been named as the BN’s man for the Puchong federal seat, was alleged to have bought his Master of Science in Commerce and Industrial Economy from the Pacific Western University in the United States, which had been sued and shut down after it was found to have churned out degrees for payment.

  Teh, 62, and the parliamentary candidate for Klang, was accused of buying his Doctorate in Business Administration from another American degree mill, New Port University, which Ong claimed was the same dubious university that had awarded the caretaker Perlis mentri besar Datuk Seri Dr Md Isa Sabu his PhD.

  Umno’s Ab Wahab, who is running for the Taman Medan state seat, was listed has having a PhD in Public Service from the infamous Irish International University that the British Broadcasting Corporation (BBC) had in 2008 reported to be bogus, Ong said.

  Pandamaran state candidate, Ching has a PhD in Network Marketing from the suspect St George University International, while the BN’s man for Kajang, Lee, is alleged to have paid for his business administration bachelor’s degree from Rutherford University in the US

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apalah BN.. Degree pun mau klentong ka?.

   Delete
 63. Bukan setakat bina masjid, tapi bina Sekolah Agama Integrasi Asrama Penuh yg menyediakan kurikulum agama pada peringkat mendalam.

  Tidak kurang juga maktab tahfiz integrasi utk melahirkan professionals yg juga bergelar Al Hafiz.

  Apa yg nyata, Islam dlm PAS telah dicampak ke lembah yg cukup hina apb pemimpin tertinggi parti melayan janda punya puki, aku bukan cakap kosong tapi cukup jelas dgn bukti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tapi kenapa lulusan dari semua institusi agama yang UMNO buat sokong PAS. UMNO buat masjid PAS yang hidupkan. Mana p ketua cawangan ketua bahagian ?????. UMNO buat sekolah agama... anak2 kami itu yang akan cipta sejarah kuburkn UMNO cubalah fikir kenapa???? UBAHA!!!!. Ni degree pun nak tipu. Apalah!!!

   Delete
  2. kalau umno tak buat sekolah agama dan mesjid ahli pas sembahyang atas tanah lah atau bawah pokok macam mesyuarat adun bawah pokok di perak dan anak mereka semua belajar agama dibawah kolong.

   Delete
 64. Tweet penyanyi faizal tahir menzahirkan rasa dirinya serta seluruh keluarganya cukup terhina dengan pemilihan zulkifli noordin sebagai calon bn di parlimen shah alam tersebar luas di alam maya sejak semalam!!!!!

  ReplyDelete
 65. TASEK GELUGOR: Dua orang aktivis Umno berjanji akan menjadi calon bebas menentang calon Barisan Nasional (BN) di Dun Sungai Dua dan Teluk Air Tawar jika Umno kekalkan Shabudin Yahya sebagai calon BN Tasek Gelugor.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kau ciumlah pantat PAS tu tak payah belakon macam orang umno.

   Delete
 66. Apa kata zul. Jom dengar http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_0zvHCEYBPY

  ReplyDelete
 67. Presiden kumpulan pendesak Melayu PERKASA Datuk Ibrahim Ali kecewa kerana tidak diberikan laluan oleh untuk bertanding atas tiket BN bagi mempertahankan Parlimen Pasir Mas yang dimenanginya pada 2008.

  Justeru, beliau akan tetap mempertahankan kerusi itu sebagai calon bebas dalam pilihan raya umum pada 5 Mei ini, lapor Astro Awani.

  Ibrahim berkata, beliau kecewa kerana kerana tidak diberikan alasan sedangkan naib presiden PERKASA Zulkifli Noordin dicalonkan oleh BN di Parlimen Shah Alam.

  "Saya tidak disenaraikan maknanya saya tidak diberi peluang, sebab-sebabnya saya tak tahu. Mungkin rupa paras saya tak cantik atau sebagainya.

  "Tapi saya ingin nyatakan di sini walaupun saya bertanding di Pasir Mas bukan bererti saya menentang BN. Saya kira hal Pasir Mas ini kes terpencil," beliau dipetik sebagai berkata kepada portal berita itu.

  ReplyDelete
 68. pru-13 aku rasa ramai yg bertanding BEBAS...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalau ikut pengalaman saya semenjak PRU pertama dulu kemenangan calon bebas amatlah kecil bilanganya.yang kalah hilang deposit.kerana mereka yang bertanding bebas ini terdiri drp orang kecewa.jadi kalau kita angkat golongan kecewa rosaklah negara.

   Delete
 69. Lobang ahhhhhh,,,Kongkekkkkkkkk.....
  Stopa Kongkek....xlame pun....2minit aje.....
  Hari2 Stopa kongkekkkkk.....
  Lepas kongkek atak mandi wajib.....

  Hj. Hadi.....kate Stopa solat duduk....
  Mcm mane dia nak kongkek......
  Abgggg Stopa....kongkek sambil baringggg....
  Lepas kongkek terus berlakon solat depan Hj. Hadiiiii.....

  Maaaacaiiii ahhhhhh....Banyak spin.....
  Ada titik hitam, ada bayang, ada mcm-macam..
  Tapi pastinye kote Stopa.....
  Macai kate kote Stopa xkan bengkok sangat....
  (Mcm dah tengok je seblm ni kote Stopa)

  Kuikuikuikuikui....Lagu utk Macai PASporno....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anwar latih Kapal Singh tanya Saiful pasal mandi junub.Anwar mandi junub ke.

   Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!