CILI KASI TARUK! APAHAL NI PAS DAN PKR BERTANDING DI 1 KERUSI? KATA PAKATAN????

Ini apa punya sial la PKR dan PAS ni? Depa berebut kerusi sama, last- last jadi 3 penjuru... BN VS PKR VS PAS!

Sg Acheh menjadi saksi bahawa PAS dan PKR bertabding di kerusi sama. Apa barang beb? Kata satu team...???

Yang sebenarnya PAKATAN pusat dah bersetuju bagi kat PKR tapi PAS PENANG tamak kuasa. Mereka memungkiri janji. M selama ini aku ingat PKR paling hina nampaknya hari ini PAS dah buktikan mereka lebih hina dari parti seks bebas ti!

Makanya apa yang Tun M kata dalam wawancara di TV3 adalah benar belaka. Parti mereka ni hanya berkerjasam untuk PRU sahaja. Sebab itu mereka boleh berebut kerusi ikut suka mak bapak depa ja!

Inilah buktinya Pakatan mereka hanyalah sandiwara! Lu prg pikio le sendiri

20 Responses to "CILI KASI TARUK! APAHAL NI PAS DAN PKR BERTANDING DI 1 KERUSI? KATA PAKATAN????"

  1. baguih dok ada.biaq depa berebut kita dpt untung berganda

    ReplyDelete
  2. Anak haram sungguh, tok semail daut timbalan bahagian umno merbok boleh lekat calon bn parlimen merbok, dengan cakap tak reti, badan tak sehat, tenaga takdak, jalan terhenjut-henjut....sial betoi... yang KB Bahagian Merbok pulak tak lekat calon walaupun disenangi rakyat semata-mata sebab tak sebulu dengan mahadey. pukimak la hangpa ni, kami memang kerat hangpa cukup2....sampai hari ni dok berkisah dengan mahadey lagi, mampuih la macam ni....awat mahadey nak mai jaga merbok ka? pukimak...takpa, senang saja nak ajaq geng-geng kurang ajaq macam ni.....

    ReplyDelete
  3. Cakap bunyi macam suara pembangkang aje....menyamar kut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi la tu, prof ismail daut tu dengan taik betina, takdak personal touch dengan akar umbi umno dan bn, rakyat tak kenai dia, baru sebulan dua mai buat program kat tanjung dawai tup tup lekat calon parlimen merbok!!! awat hangpa ingat tok kb kami tu tunggoi kayu ka? kalau tak pasai tok kb kami bawak prof ismail daut masuk dalam team dia bertanding sebagai timbalan ketua penggai lepas, jawabnya la ni prof ismail setakat jadi hero bunga saja. prof ismail daut pulak bukan jaga bn pun, dia cuma jaga awang adek kelantan saja.tiap2 hari bawak mai cerita god father dia awang adek tu...apa la punya musibat calon bn kali ni.... kami memang tak boleh terima langsung keputusan bangang yang najib buat ni.... najib kata dia akan buat keputusan berhati2 demi bn...keputusan ni jawabnya Parlimen Merbok bungkuih lagi la.... sayonaraaaaaaaaa

      Delete
    2. Apa tngu lagi bhai...pantai merdeka luas lu terjun jew dlm laut...lu membebel dlm blog pun bukan jd apa...

      Delete
  4. pencacai pr buat macam2 jadi tak payah tanya, memang betullah tu! menyamar apa ada hal, merusuh dan rosakkan harta benda awam pun boleh! dah terbukti samsengnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menyamaq kepala butuh pak hang!!! betoi la tu, prof ismail daut tu dengan taik betina, takdak personal touch dengan akar umbi umno dan bn, rakyat tak kenai dia, baru sebulan dua mai buat program kat tanjung dawai tup tup lekat calon parlimen merbok!!! awat hangpa ingat tok kb kami tu tunggoi kayu ka? kalau tak pasai tok kb kami bawak prof ismail daut masuk dalam team dia bertanding sebagai timbalan ketua penggai lepas, jawabnya la ni prof ismail setakat jadi hero bunga saja. prof ismail daut pulak bukan jaga bn pun, dia cuma jaga awang adek kelantan saja.tiap2 hari bawak mai cerita god father dia awang adek tu...apa la punya musibat calon parlimen merbok bn kali ni.... kami memang tak boleh terima langsung keputusan bangang yang najib buat ni.... najib kata dia akan buat keputusan berhati2 demi bn...keputusan ni jawabnya Parlimen Merbok bungkuih lagi la.... sayonaraaaaaaaaa

      Delete
    2. Betul tu bhai...biar bungkus parlimen merbok tu...baru diaorg tahu lu sapa...dgn satu undi lu hilang mana boleh umno menang...sesudah subuh sok lu g daftar jd ahli mana2 parti yg tak main betina...

      Delete
    3. Bhai yang tak main betina pgayr ja..depa main jantan! He he..

      Salam Gelombang Biru

      Nana nurgaya

      Delete
  5. calon tak penting yang penting parti
    ini prinsip bn
    saudara ahli pas tau apa!

    ReplyDelete
  6. Pas tau maki je..tok guru dia kaki spinner..tu je la yg pas tau..yg lain haram..aptb

    ReplyDelete
  7. Bhai...inilah wajah sebenar ketiga2 parti yg berlagak utk mnjadi juara rakyat malaysia... Sedangkn secara dasarnya masing2 tidak lngsung mempunyai perjuangan yg sama...pas dgn jadikn islam sebagai bahan politik hinggakn islam dipolitikkan...dap ttp dgn sifat kiasu cina dan china...india dan bangsa lain adalah palsu belaka...dap tidak pernah mngharapkn kaum dlm dap...

    Pkr...tidak berjuang utk apa2 dan kepada siapa..
    Ia cuma utk anwar...dan jika anwar tiada maka yg pasti pkr akan terkubur bersama impian anwar... Perjuangan anwar hnya kerana kreditbiliti beliau yg tercemar,hnya jawatan pm saja yg mmpu utk hilangkn rekod buruk beliau..

    Pas ,pkr dan dap tidak pernah bersatu dlm erti kata sebenar penyatuan didlm perjuangan... Masing2 berjuang lbh kpd dendam kepada umno semata2..mereka saling mncurigai antara ketiga2 parti...masing3 cuba menjadi dominan ttp malu utk mnyatakan kehendak sebenar mereka...

    Ini jelas kerana wlupun mereka telah bersama sekian lama,namun masih gagal utk menzahirkn dibawah satu lambang...bila2 masa mereka boleh keluar dari pakatan palsu...smpi sekrg tidak ada kata putus siapa yg akan mnjadi pm.. Jika dap mndapat kerusi lbh adakh mereka akan serahkn pm kepada pkr wlupun pas lbh dari pkr, adakh dap rela pm dari parti pas...kerana melayu dan islam musuh sebenar dap...

    ReplyDelete
  8. Sesajer lar Pakatan kasi Chan kat BN kws sekerusi dua itupun kalo boleh menang sebab Pulau Pinang adalah Zon Kawasan BOoooo utk BN dan ZON PESISIR UTARA BEBAS BN serta KAWASAN KEMENANGAN KHAS DAP yang sah sehingga kini....

    ReplyDelete
  9. kesal dgn umno bahagian alor star..d letaknya calon wanita di dun alor mengkudu..winable canidate utk umno ialah USTAZ FADZIL HANAFI.,bukan calon wanita yg org x kenal..bodoh..umno tewas sblom berjuang di dun alor mengkudu..

    ReplyDelete
  10. Ramai jugak yg terpngaruh dgn mamak kaki todi ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai lu ingt yg sokong bn ni,baru daftar jadi ahli umno lps baca blog PK ke...

      Delete
  11. Ala..bang.... ulas lh bnyak mna pun.yg pnting, pr dihati rakyat. Bye bye.buang masa je komen berapi2. Kami sayang rakyat!

    ReplyDelete
  12. Pr di hati rakyat minoriti...hidup ninoriti pr

    ReplyDelete
  13. Pencenkan BN naikkan PR,Nagara Maju 2020 Malaysia bersama PR

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2020 tu idea mat sabu ek?

      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!