CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Seminar

Seminar

Wednesday, April 10, 2013

AUW! EUUWWW! PENAMAAN CALON DAN HARI MENGUNDI YANG TERLAMPAU!

Tunggu punya tunggu akhirnya keluar sudah tarikh nak PRU, menggelupor la pakatan dibuatnya! Kah kah kah, berikut adalah petikan dari Perak Today.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sebentar tadi mengumumkan 20 April ini sebagai tarikh penamaan calon manakala tarikh pembuangan undi Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) ditetapkan pada 5 Mei depan.

Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof, berkata tarikh mengundi awal bagi anggota tentera, polis dan petugas pilihan raya ditetapkan pada 30 April.

Berdasarkan keputusan hari ini, tempoh berkempen selama 15 hari diperuntukkan berbanding tempoh pilihan raya umum 2008 ialah hanya 13 hari.

Beliau berkata, seramai 13,268,002 rakyat Malaysia layak mengundi kali ini berdasarkan daftar pemilih yang digazetkan esok.

Pilihan raya umum kali ini membabitkan 222 kerusi Parlimen dan 505 kerusi DUN.

Untuk PRU-13, SPR akan menggunakan 8,789 pusat mengundi dan 26,219 saluran mengundi di seluruh negara.

Bagi hari pengundian awal, 544 pusat pengundi digunakan dengan 882 saluran mengundi disediakan SPR.

Pada hari pengundian iaitu 5 Mei, SPR akan membuka 8,245 pusat mengundi manakala saluran mengundi di seluruh negara pula berjumlah 25,337.

Sejumlah RM4 juta dibelanjakan SPR untuk melaksanakan PRU-13 dan lebih 234,000 petugas dilantik bagi melancarkan proses pilihan raya kali ini.

Pengundi boleh membuat semakan berkaitan maklumat pusat mengundi dan saluran mengundi menerusi laman web rasmi www.spr.gov.my atau mengunjungi laman portal wwwpru-13.gov.my.
So banyak masa tu kan? Kita tungu dan lihat apa lagi puak pakatan harami nak buat!

180 comments:

  1. Menggelupur pakatan kerana tak sabar untuk menduduki Putrajaya dan Malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANWAR EJEN ISRAELApril 10, 2013 at 2:50 PM

      Errr...dulu PAS kata putrajaya membazir..skrg menggelupur utk menduduki putrajaya.
      Ini keje jilat kahak ijau.
      Pegilah.. Duduk kat roundabout dpn masjid putrajaya tu jual barang. Dtg majlis pebandaran boleh lari.

      Heh.

      Delete
    2. Membazir tak dapat kat depa ye dak??mcam lagu umpama mimpi dalam mimpi, siang malam mimpi ja lah, tu yang pork nik tido memanjang..he he!

      Salam Gelombang Biru

      Nana nurgaya

      Delete
    3. ANWAR EJEN ISRAELApril 10, 2013 at 3:04 PM

      Serakah daily, pernah fitnah kompleks kerajaan persekutuan tu mahligai mahathir. Muka depan haramkah lagi.

      Apa yg suka sgt hirup kahak ijau ntah diorang ni. Kulit muka pakai kulit babi ke sampai takde rasa kemaluan bila teguk kahak ijau sendiri.

      N. Ajis tido masa keje dapat pahala we...maklum la...tahap nabi la katakan...teruskan tido n. Ajis. Aku suka.

      Delete
    4. Mrk tu layak duduk di istana kiram....khasnya peliwat tua

      Delete
    5. dah nama nyer PEMBANGKANG...so...diaorg bangkang ler....dah org bangkang NUAR pn tinggal REJAM jerrrr....x kira rejam dpn (chaina doll) or rejam belakang (mangsa2 yg berkenaan)

      Delete
    6. betul ke orang cakap kote orang gemuk mcm Parpukari ni panjang 1 inci je?

      ahhh lantaklah! janji aku puas melancap tgk gambar Parpukari tonggang 'Malta'. nak tunggu video seks Anwar lambat sgt!

      Encik Mohamed.
      Nasionalis Melayu

      Delete
    7. Sentap sangat ko cai!!hahahaaaahaaaaaa...
      Dpd melancap sorg diri....baik ko melancap depan laptop...tambah lagi sorg geng mat lancap.....hahahaaahaaaa

      Delete
    8. DAH LA TUUUUH..... CUKUUUUP LA.... DAH MUAK DAH ….. BERBELAS TAHUN DENGAN GOSSIP 'LUCAH' ANWAR NIH (sejak 1998 - selepas Anwar dipecat oleh Mahathir) ....tak ada isu lain ko ... kau orang pun bukan tengok dengan mata kepala engkau sendiri... hanya dengar2 cerita orang saja.. atau hadis2 saiful atau hadis2 umi hafilda, dll penyebar fitnah ... yg tak tentu sahihnya.... kemudian di tokok tambah lagi oleh media2 UMNO/BN.... Aku pun pening dengan politik engkau orang.. masa Anwar dalam UMNO dulu tak ada pulak cerita2 jijik macam ni .. dah keluar UMNO, macam2 teori konspirasi engkau orang rekacipta..... Aku pun tak tau, hanya Allah yg maha mengetahui siapa yg betul, siapa yng bohong!... biar Allah yg tentukan hukuman sebenar di Negeri Akhirat nanti....


      Tumpukan POLITIK MELAYU kepada perkara pokok (FUNDAMENTAL) seperti .. penghayatan Islam, nilai budaya, martabat bahasa, mutu pendidikan, kemiskinan, sosio ekonomi, penyertaan sektor bisnes & industri, masalah kronik sosial & jenayah masyarakat Melayu, ..........


      Tinggalkan ‘budaya melayu lama’ - tabur fitnah, hasad dengki, dendam kesumat, bodoh-sombong, tamak-haloba, tindas-menindas, cantas-mencatas, ..... TUTUP TIRAI LAMA ! .... Mari kita bincang & gembeling tenaga... untuk POLITIK BARU .... kearah insan soleh yang berdaya maju! Semoga Selamat didunia & akhirat!

      Delete
    9. Bhai...nak betulkn fakta sikit...anwar dipecat dari umno dan kerajaan KERANA salah laku seks...dan bukan bila dia keluar BARU dikaitkn dgn sex...adakah selepas ini mangsa rogol tidak boleh buat report sbb takda sapa nmpk pun...isu disini bhai...ada mangsa,ada bukti dna dan bukti brgmbar..

      Delete
    10. Tutup tirai lama???????klu nuar tu tutup nafsu cinta akan lubang taiknya....tak akan berlaku semua tu cai.....
      Yang puak korang msh fitnah pemimpin umno/bn..ko tak tarbiyahkan ker???
      Ada bukti bergambar..rakaman video dan saksi yg sanggup dilaknat jika menipu...tak kan tak nak percaya cai.....
      Senang mcm nie lah.....ko bawak anwar ibrahim tu bersumpah laknat dgn skrip dibuat oleh yb zul nordin dan yb zul sendiri serta saiful akan jadi saksi.....pastikan skrip tersebut dibaca depan umum dahulu sblm anwar bersumpah laknat...
      Buat secara langsung di masjid negara...Slps itu aku tak akan tulis lucah2 ttg nuar....
      Cai...ada berani ker menyahut cabaran aku nie??????

      Delete
    11. KELAKAR LAH PAKATAN NI. DARI YG MUDA HINGGA NICKY DAN ADDDY AMAT TERINGIN NAK KE PUTRAJAYA. NAK DTG DARI KELANTAN KEDAH SEMUA NAK DUDUK PUTRAJAYA. NAK DTG RAMAI2 NAIK BAS. TAK BOLIH NAK BAYANG MCM BARI KELUAR DARI HUTAN TERLOMPAT2 MELIHAT CANTIKNYA TAMAN IMPIAN MEREKA.

      AGAKNYA BOLIH KE SESUAIKAN DIRIKE DGN. SUASANA DIPUTRAJAYA. APA UG DITAKUTKAN IALAH PENAT2 PASS BUAT KERJA LEMKETSIAL DAN KAPALSINK ANAK BERANAK YG DIDUK KAT PUTRAJAYA. CINAKELING NI MMG TUNGGU PELUANG NI.

      JADI PENCACAI FIKIRLAH BAIK2 SEBELUM MENGUNDI PRR.TERUTAMA. ORG PASS

      Delete
  2. selama nie pakatan duk mne???bangladesh ke???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANWAR EJEN ISRAELApril 10, 2013 at 2:52 PM

      Pakatan duk amerika la....dulu duk kibar bendera AS suh al gore tangkap tun m.
      Heh.. Bodo punya keje.

      Delete
    2. Pakatan tak sure, tapi ketua dok menjubor, kah kah kah kah kah!

      Delete
    3. kihkihkih...ketua duk menjubor...penyokong jd balaci...cuci taik ketua...

      Delete
    4. Krn cintakan lubang taik...anak bini balun kote bengkok!!!

      Delete
    5. kote bengkok pn sebab sokmo sondol lubang taik.....kalau sondol ekzoz motor pasti x bengkok...TERBAKOU jerrrr...kah...kah...kah...Ttrade mark MAT BANTAI MEMBANTAI macai sikote bengkok)

      Delete
    6. tolak penyebar bahan lucah UBN......

      Delete
  3. anon 2:41..jangan dok perasan sangat,...buat bodoh pulak.....

    ReplyDelete
  4. kah..kah..kah...pulau melaka la...x kan x tau kok

    ReplyDelete
  5. Mcm la dpt nk g ptrajaya...5 mei t bru leh ckp

    ReplyDelete
  6. Sepanjang perjalanan pulang ke kampung, begitu bangga ditemani semangat gelombang biru, kiri kanan berdiri megah bendera lambang perjuanganku, tak terhitung banyaknya, walau di bawah pentadbiran pembangkang, tapi sokongan lebih kepada Barisan Nasional!!

    Salam Gelombang Biru

    Nana nurgaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANWAR EJEN ISRAELApril 10, 2013 at 2:58 PM

      Bendera BN byk di pacakkan di depan rumah penduduk sendiri, dgn izin penduduk atau pengundi di situ. Bendera pee r byk dipacakkan di tempat tempat atau tanah awam spt tiang lampu tnb, papan tanda dan lain lain.

      BN in syaa Allah menjadi pilihan pengundi.
      Pee r pilihan tiang telefon, tiang tnb dan tiang tiang yg sewaktu dengannya..

      Heh.

      Delete
    2. Ya bertambah yakin BN akan menang besar!! Ahad mggu lepas, jalan jalan di pulau aman, saja nak try mee udang, sampai di jeti ja dah disambut dengan gelombang biru, siap tertera poster "keluargaku pengundi BN", hebat pengaruh BN di sana! Tahniah, tekadkan hati, jom undi BN..

      Salam Gelombang Biru

      Nana nurgaya

      Delete
    3. hahaha...setuju tu...bn letak bendera kt umah..xmcm pr kt papan tanda, tiang lampu...malu wei org nk letak bendera pr kt umah..ade taman perumahan kt kg aku penuh bendera bn setiap umah...

      Delete
    4. ANWAR EJEN ISRAELApril 10, 2013 at 3:24 PM

      Kat area banting, berderet deret rumah memberi izin bendera BN pacak dpn rumah. Bendera PAS kat roundabout, kat tiang, dan kat sebijik dua rumah yg ada pacak bendera pakatan byk2 menggambarkan fanatik nye penghuni rumah tersebut..

      This is good indicator.

      Delete
    5. Termasuk depan rumah aku utk pru13 ini....menyesal letak muka peliwat tua yg mcm iblis....

      Delete
  7. Kah kah kah kah kah kah.....

    Pakatan haram konfem bungkus 5 Mei nanti. Nuwat Juburi dah standby dgn jet peribadi nak lari pegi China. Dengar kata ada simpan Chinadoll kat sana. Walaupun Wan Jijah muka macam cina, tapi Nuwat Juburi punya selera bukan ikan kering.

    Kah kah kah kah kah kah.....

    Dia mau ikan kembung yang berisi dan fresh. Nuwat suka yg muka cina macam Wan Jijah tapi versi yg lebih montok dan bergetah.

    Kah kah kah kah kah kah.....

    Pakatan haram dah tau depa akan kalah teruk. Hangpa tengok mana kelibat Wan Jijah yang dah hilang. Muka macam haram. Pastu kurus keding macam ikan kering, ada hati nak cover laki yang selera nak makan ikan kembong. Wan Jijah pon tau pakatan haram akan kalah pasai tu dia cepat-cepat lari.

    Kah kah kah kah kah kah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muka sorok blakang bontot bang non. He he he!

      Delete
  8. Kah kah kah kah kah kah.....

    Hoi pencacai pakatan haram. Aku tau hangpa semua dah sedaq, nyawa Nuwat Berahi akan berakhir tak lama lagi. Tapi hangpa ego, berlagak, cakap besaq.

    Kah kah kah kah kah kah.....

    Hangpa saja dok menyemak kat blog ni nak sedapkan hati. Tak boleh terima hakikat pakatan haram akan jatuh tersungkur bak buah cempedak.

    Kah kah kah kah kah kah.....

    Aku nak tengok mcm mana muka hangpa 6 mei nanti.

    Kah kah kah kah kah kah.....

    ReplyDelete
  9. ANWAR EJEN ISRAELApril 10, 2013 at 3:13 PM

    Isteri YB PAS dari bangi songlap duit tabung surau annur seksyen 1 utk didermakan atas nama kebajikan dari PAS tanpa pengetahuan jemaah surau tersebut.

    Memalukan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bab tabung ni depa no satu, lambat lepa orang kata, kebajikan poket sendiri kot!

      Salam Gelombang Biru

      Nana nurgaya

      Delete
  10. ANWAR EJEN ISRAELApril 10, 2013 at 3:27 PM

    Yg meluatnya, bini yb pas ni org panggil ustazah. Timbul kes ni...ilang respek dah penduduk sini kat yg ni.

    Nak derma pakai la duit poket sendiri. Baru lah dpt pahala. Ini pakai duit jemaah tak minta izin lak tu..

    Eh, macam n.ajis lak aku tentukan dosa pahala org...

    Heeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nik ajis hebat lagi, syurga neraka pun dia ble tentukan, orang sembahyang tak dapat pahala pun dia tau, cuma ajal dia ja kot dia tak tau!!haha!

      Salam Gelombang Biru

      Nana nurgaya

      Delete
  11. Postr siap jnji kosong lg pr ltakk tau...ingt ea manifesto bjn jnji....jgn nk clm kt court tau....undilah pr untk jnji tin kosong klntg kelentong...

    ReplyDelete
  12. Aku masih ahli pkr tapi undi kali ini utk bn!!!!
    Tiada sapa pemimpin dlm pr yg mampu handle negara lbh baik dari najib dan bn.....
    Bukan nak cakap khianat....tapi hakikat sebenar yg harus rakyat semua ketahui hanya bn saja yg mampu...
    Klu nak bangkang aku.....nyatakan pemimpin pr yg lbh layak dpd najib dan berikan kelebihannya...
    Cukup kecewa dgn pr dan pkr sekarang....

    Ikhlas dpd ahli pkr yg akan undi bn

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahli pkr la sgt..cam skrip biasa, ahli umno menyamar jadi ahli masuk tv umu kuar pas..

      skrip kali ni, ngaku ahli pkr pulak,,,wakakakaka..

      Delete
    2. ANWAR EJEN ISRAELApril 10, 2013 at 3:56 PM

      Takniah.

      Takziah sbb ko masih lg ahli pkr. Walau pun seposen, yuran keahlian, membantu jg jentera pro israel pro murtad ni bergerak.

      Tahniah sbb ko berjanji akan undi BN :-)

      Delete
    3. Lantak ko lah.....cuma aku mintak ko nyatakan adakah anwar tu layak jadi pm?
      Ko nyatakan juga kenapa tiada persefahaman dlm pr sekarang?
      Kenapa kita asyik ditunggangi dan jadi pak turut sehingga rakyat meluat?NYATAKAN!!!!

      Delete
    4. Anon 3.52,

      Apsal ko sakit ati? Ko kenal eh anon 3.44?
      Lalalalala...

      Delete
    5. sakit hati ke ko yg sentap?

      wakakaka

      umno=lembu

      Delete
    6. TERIMA KASIH BRO. DEMI AGAMA DAN BANGSA WALAU JAHAT MANA PUN UMNO AKAN TETAP PERTAHANKAN ORANG MELAYU DAN AGAMA ISLAM. JADI WAJIB BAGI KITA MENYOKONGNYA. INSYAALLAH ANAK CUCU KITA DAPAT HIDUP SELESA DI TANAH AIR SENDIRI TANAH MELAYU MALAYSIA.

      Delete
  13. Malu la kalo ada org letak bendera pkr..uhh malu la sbb mcm sekongkol hal tuttt...so shame. Smlm kat umh dpt kad gambo pak nuar ishhh kami buang saje. Cehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak letak bendera umno, kalau tak bagi pulus, jangan haraplah..umno ikhlas kerana pulus..no pulus no talk

      Delete
    2. Mcm korang jugak ler!!!!no fulus...no pacak

      Delete
    3. Jgn ckp ikut sedap la bodo. Aku bukan ahli UMNO, atau ahli mana mana pun dan aku bagi izin bendera BN dipacakkan depan rumah aku.

      Delete
    4. Aku gak.....

      Delete
  14. KEBODOHAN dan KEBANGANGAN bangsa umno laknatullah jangan di ikut...!!!!

    Kerana diorang banyak membaca buku SEKS/Lucah daripada membaca buku sejarah beb....

    hahahaha... dah la BODOH...

    ada hati pulak tu nak perbodohkan orang lain..

    kah... kah... kah...

    memang umno laknatullah nih pelawak sejati...!!!!

    Pemimpin umno laknatullah memang suka ahli serta pengikut mereka bodoh2 belaka...

    supaya senang diperkudakan... hahahaha....!!!!

    Kepada bangsa umno laknatullah...

    lu orang jangan la sentap pulak dengan gua beb...

    sebab bukan gua yang kata lu orang BODOH...

    tetapi Bekas Presiden umno BARU (1988) Laknatullah Haramjadah yang cakap macam tuuuuu....!!!!


    Nota: Orang tak Cerdik, tak pandai... = Bodoh, Bangang, Tolol, Buta Kayu dan yang sewaktu dengannya.... muakakakakaaaa...!!!!

    Yang gua respeks dengan bangsa umno laknatullah ni satu jer....

    apabila mamak mahadeath cakap diorang melayu bodoh...

    diorang diam jerrr.....,

    tapi bila gua gelarkan diorang BODOH....

    siap email maki hamun gua beb.... kah... kah... kah.... tak gitu "Abang juragan69"...????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh2 pun...bodoh lagi manusia yg pikul bewak gay yg melilau cari lubang taik!!!!

      Delete
    2. hahahahaha,..sentap sudah ahli umnu

      Delete
    3. Hahaha...bhai...lu tahukh makna laknatullah dan kepada siapa dgn berpaksikan kpd apa...jika umno itu laknatullah...bagaimana dgn melayu pkr, melayu pas yg bersetuju Allah itu mencarut dan samseng...adakah melayu dap itu diangkat darjatnya...dan bagaimana dgn kafir didlm over my dead body..adakh mereka lbh mulia disisi Allah...

      Bhai...adakh seseorg itu mnjd cerdik dgn hnya kefahaman dia berbeza dgn majoriti...apa yg lu faham dgn ungkapan tun m..itu hak lu utk tafsirkn apa..sbb mana ada org pr pernah mengatakn tun m betul jika kita bijak pastinya kita mmpu utk memandang apa yg tersurat dan tersirat,bhai satu nasihat aku,jgn permainkan nama Allah hnya kerana politik,sedngkn siapa kita utk tafsirkn..adakh lu lbh hebat dari alim.ulama yg berada dlm majlis ulama.


      Bhai adakah org pr mengakui ttng kehebatan tun m...jambatan pp,proton, putrajaya dan berbagai idea tun semuanya tak betul,nyanyuk,membazir duit rakyat... Tp skrg apa yg terjadi bhai...bhai lu jgn jd bodoh dgn apa yg lu rasa lu pndi...dan apa pula kehebatan nik aziz di kelantan,sdgkn tempoh pemerintahan nik aziz lbh dari tun,yg mmbezakn negara dan negeri...

      Delete
    4. Tersentap aku tengok di kpg ku penuh dgn bendera biru......setiap rumah beb!!!

      Delete
    5. Buat kain basah ke....ha ha ha...aku bendera biru aku buat blue ha ha

      Delete
    6. Baru muncul ko mat????....tersentap ker bila blogger umno membongkar setiap rmh pacak bendera biru????
      Tu lerrrr....pasanglah bendera parti ko tu...ni tak...melancap jer kerja!!!mcm bosnyer juga...meliwat jer keje.....

      Delete
    7. BURUK DAN KESATNYA BAHASA KAMU. AKU SARANKAN KAU CARILAH USTAZ YG BERTAULIAH UTK MENGAJAR KAU TENTANG AGAMA ISLAM. SEBELUM ITU BELAJAR ADAP SOPAN DULU. BELAJAR BERCAKAP MENGUNAKAN BAHASA LEMBUT DAN SOPAN. KAU NI SEBIJI MCM POK NICKY RASA DIRI BAIK AHLI SYURGA ASYIK MENGATA UMNO TAK BETUL. BERTAUBATLAH.

      Delete
  15. Waaalllaweiiii..... dah dekat2 PRU nih... umno laknatullah sudah berubah kaaaa... atau berpura2 berubah... hahahaha....

    Gua baca kat Sinar Online... sekali muka Menteri kepala hotak tepu sudah keluar daaaaa.... Menteri yang dah expired tu cakap "Tok Janggut" yang nama sebenarnya Haji Hassan Panglima Mat Munas, menentang penjajah British di negeri ini (Kelantan( pada 1915, adalah seorang Pejuang Negara beb....

    Memang sah Menteri expired dah murtad dan berpaling tadah kepada bapak luar nikah diorang iaitu penjajah British beb.... punyalah bersusah payah British isytiharkan Tok Janggut sebagai Pengganas/Pemberontak yang menentang British, kini Menteri expired nih iktiraf sebagai pejuang la pulak... memang nak kena pelempang dengan Queen Elizabeth mamat nih.... hahahaha....!!!!

    Itupun setelah hampir seratus tahun terkorbannya Pahlawan tersebut baru ada melayu sekular nak iktiraf perjuangannya. Hakikatnya.... itulah modal politik hipokrit umno laknatullah selama ini apabila kita lihat pengiktirafan tersebut dari sudut...

    1) PRU semakin dekat... maka jiwa melayu harus di beli oleh parti yang perjuangkan melayu (kononnya...)
    2) Tempat di mana pengiktirafan itu di buat oleh Menteri expired tuuuu....
    3) Kesempatan untuk mengumumkan peruntukkan yang diberi (rasuah wang)
    4) Rasuah internet kepada orang kampung
    5) Pelbagai lagilah.... faktor2 membeli jiwa melayu melibatkan seni budaya bla... bla... bla... sebab orang melayu teramat sensitif dalam bab seni, budaya dan adat nih... kena saiko dengan Menteri mulut longkang nih... cair beb....!!!!



    Setahu gua.... Tanah Melayu tak pernah dijajah bak kata beberapa Profesor umno laknatullah sebelum ini dan termasuklah yang bertaraf Profesor Emiritus KKK.... hahahaha.... so mana mungkin adanya Pahlawan/Pejuang Negara jika tiada Penjajah kaaaannnnn....????

    ooppsss.... Menteri expired nih bercakap di Kelantan daaaaa..... hehehehehe... dah berpuluh tahun menipu sejarah, baru sekarang nih nak bercakap benar pada orang kampung Tok Janggut.... to late bro....

    Maaf... bak kata orang Perak "Tak sior teman nak tepek muka menteri tua expired tu kat blog teman yang sesuci embun pagi nih..."... hahahaha... jadi gua tepekkan keratan gambar dari perpustakaan Oxford, UK... bagaimana seorang Pejuang Melayu diseksa dan dihina oleh penjajah British sekutu rapat umno laknatullah selama ini.

    Al-Fatihah buat Allahyarham Tok Janggut.... dan doakan juga kemampusan barua/sekutu British yang menyokong dan mengkhianati perjuangan pejuang2 serta pahlawan melayu yang menentang British dahulu...!!!!

    Persoalannya..., mahukah lu orang semua letakkan kepercayaan kepada umno laknatullah untuk memperjuangkan Bangsa Melayu dan Agama Islam...????

    Tepuk perut hantuk kepala kat dinding... itulah umno laknatullah parti penipu... parti hipokrit yang memperbodohkan orang2 melayu dan mencemar kesucian Islam selama ini...!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selain dari maki hamun, ikut emosi yg dikuasai syaiton, komen ko ni tak menggambrkan ko org yg berilmu atau beriman.

      Kesian...

      Delete
    2. umno tak maki hamun kah? skit2 bontot, liwat, liwat liwat..

      umno dan liwat tidak dipisahkan

      Delete
    3. Kesian sungguh aku dgn macai pr nie...syok sendiri dan merapu bila anugerah tuhan salam butuh jantan gay!!!hahahaahaaa

      Delete
    4. Hahaha...semakin bnyk lu buat statement mkn bnyk lu tunjukkan yg lu mmng seorg yg berfikir gunakan jari...bhai lu baca sejarah catatan british ke...bhai sejarah tanah melayu diajar dari peringkat rendah lagi bhai...kejatuhan kerajaan melaka basic kpd penjajahan...turunnya bendera jack union penamat kpd penjajahan...

      Aku tak tahu buku apa dan bahan rujukan mana yg lu baca sehingga lu tak nmpk tuk janggut,mat kilau,dato maharaja lela,si putum(hnya sebahagian kecil)siapa mereka ini bhai...adakah lu mengambil sejarah chin peng,rashid maidin dan memoir shamsiah fakeh sebagai rujukan...bhai semua org tahu sejarah tanah melayu knp lu nk spin...

      Bhai...hahaha klu dh masuk pr atau pmbngkng samaje...klu dari umno semua nya rasuah...tp klu dari pr semuanya sedekah waima babi panggang yg dihidng kan...bhai aku tak akan katakan laknatullah kpd umat muslim didlm pas atau pkr...tp bila dilihat dari cara lu menipu dan berdusta didlm komen lu,tak mustahil bhai jika Allah akan melaknatkan lu...bhai jgn terlalu ghairah hingga menhilangkn sedikit rasa tngungjawab sebagai muslim...

      Delete
    5. Bila dah capai mentaliti Abu Lahab macam anon ni, kita tak boleh nak berbuat apa-apa kecuali berdoa agar dia mendapat petunjuk untuk menjelaskan bagaimana asal-usul dunia ini, negara ini dengan segala sejarah yang benar.

      Aku yakin kalu tahap ini pemikiran dia, tentu dia percaya bahawa pemimpin dia itu Al Mahdi dan air basuh kaki TGnya dapat menyembuh penyakit kayap kulit dengan direndam bersama benderanya.

      Tapi aku juga yakin, kalu sekiranya dia dah sedar dan melihat kebenaran perjuangan Melayu,UMNO selama ini dan dimasa depan, dia pasti akan menjadi orang yang cerdik dan bertanggungjawab.

      Delete
    6. LORAT BETUL MAMAT NI. YAKIN DIRI DIA BERSIH DAN SUCI. MMG. ORG MCM KAU NI TAKSEDAR DIRI. ORG MCM NI MMG SELAYAKNYA JADI KULI DAP. KAU TOLONGLAH DAP KELAK KAU JUGA YG AKAN JADI HAMBA ABDINYA. BUKAN SETAKAT KAU. TAPI KETURUNAN KAU JUGA AKAN JADI ABDI KAFIRLAKNAT. TAPI NAK BUAT MCMANA KAU LEBIH SUKA DAP DARI UMNO KAN. JADI. KAU MESTI JADI HAMBA YG BAIK TAU. MESTI KUAT KERJA.

      Delete
  16. Woooiiiii.... puak2 umno laknatullah sekalian,

    lu orang kalau nak video seks pimpinan Pakatan Rakyat gua ada berlambak woooiiii...

    lu orang cakap jelah video seks siapa...

    Wan Azizah... Nik Aziz... Haji Hadi... Lim Kit Siang...

    Video Karpal Singh yang pakai wheelchair tu pun gua ada beb.... hahahaha...!!!!

    Cybertroopers umno laknatullah nih BODOH macam Papagomo...!!!!

    Lain kali buat laaaa...

    cerita Nurul Izzah terajang laki dia ke...

    dera anak dia ke...

    derhaka pada mak bapak dia ke...

    boleh la percaya sikit...

    ini tak habis2 dengan cerita seks....

    Bangang nak mampus...!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga ucapan laknatullah tersebut dikembalikan ke atas kamu. Amin ya rabbal alamin...

      Delete
    2. Kesian korang dpt pengikut mental 3 suku....
      Lain kali jgn melancap depan laptop dan bendera parti....kan dah sial!!!hihihiiiihii

      Delete
    3. Bhai....lu semakin tunjuk siapa diri lu yg sebenarnya....MUNAFIK

      Delete
    4. Anon ni budak lagi...lap kangkang pun tak berapa reti lagi. Pakai kapcai 100cc tapi lagak mengalahkan superbike1600, ekzos jer tu.

      Akuu agak dia ni anak beranak Ustaz budak yang mengangkat TG sebagai Nabi selepas Rasulullah saw.

      Biarkanlah....bila letih kang, tidur ler dia.

      Delete
  17. umno Pelawak Sejati... Tanpa umno, Boleh mati wooo...!!!!

    Jika di takdirkan umno/bn laknatullah menjadi pembangkang di Malaysia selepas PRU 13 nanti...

    apakah keceriaan kita selama ini akan menjadi suram...????

    Itulah yang selalu bermain dalam kepala hotak gua selama ini..., mana taknya...

    setiap hari2 yang gua lalui penuh dengan gelak ketawa keceriaan dengan lawak2 bangang umno/bn laknatullah...

    apakah ianya akan berkekalan kini dan selamanya... muakakakakakaaaa...

    Lawak paling legend dari umno laknatullah apabila adanya Mamak2 mandaliar yang mengaku sebagai Melayu.

    Sehinggakan sebuah Parti Politik yang khususnya buat orang2 melayu telah menjadi sebuah Parti cacamarba...

    bercampur aduk antara Melayu dengan India muslim... hahahaha...

    Sejak bila bangsa India yang beragama Islam boleh bertukar sifat bangsa kepada Melayu...

    siapakah si haramjadah yang mengiktirafkan India muslim aka Mamak jadi Melayu...????

    Errr.... ada tak sesiapa dari kalangan Melayu2 umno laknatullah yang boleh bagi sedikit pencerahan dalam hal Mamak jadi Melayu.... muakakakakaaaaa....????

    Ok beb... itu satu hal beb....!!!!

    Lawak terbaru dari puak2 bangsa umno laknatullah yang boleh buat apa saja magicshow...

    memang menjadi hal pada gua....,

    sekarang gua nak tanya kaum India pulak....!!!!

    Kecewa betul kaum India nih.... muakakakaka...!!!!

    http://1.bp.blogspot.com/-FyEU39U0gh8/UUwAgq5J6xI/AAAAAAAAM3I/dSd1HnNZaCc/s640/Melayu+Jadi+India.jpg

    Sejak bila pulak kaum India mengiktiraf muka2 dalam gambar atas tu untuk jadi Bangsa/kaum India...????

    Cukup pandai puak2 laknatullah nih berlakon...

    sekejap jadi melayu sekejap jadi India...,

    sekejap jadi hantu... lepas nih nak jadi apa la pulak eekkkkk...????

    Kalau jadi babi... jadi lembu... boleh takkkk....,

    pasti boleh punyalah, sebab tiada erti mustahil dalam kamus umno laknatullah... diorang boleh jadi apa saja... asalkan matlamat menghalalkan cara... wakakakakaaaa....!!!!

    Sekarang lu orang dah nampak kannnn.... bangsa umno laknatullah nih cukup pandai menceriakan hidup kita semua.... hahahahaha.... umpama badut2 sarkas..., biarpun dipandang hina tapi menghiburkan.... hahahahaha...!!!!

    Nota: Kadang-kala terasa kasihan kepada bangsa Melayu yang diperbodohkan oleh Pemimpin mereka... jadi hamba duit dan hamba politik pemimpin melayu yang gila kuasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malang sungguh dgn ko cai.....pemimpin yg ko harap sbg imam mahdi jadi pelakon bogel le pulak!!!!
      Tak apelah.....dia dah tobat dgn pasangannya....pakai ihram ke mekah....tapi msh dlm bilik

      Delete
    2. Kesiannya baca status org giler kat atas ni...ini mesti dah tahap serious sampai jadi munafik....kesiannya,...ni mesti dah termakan sumpah sbb asyik ckp merapu dan kutuk org...itulah org suruh pangkah dacing ko pergi cari roket dan bulan..sekarang ni dah jadi biul ..seriously, baik awak berubat sebelum terlambat..hehehehe..kesiankan!

      Delete
    3. Bhai...lu brckp atas kepercayaan lu kpd pr yg bercakap seolah2 juara kepada semua rakyat malaysia....atau lu bercakap atas kebangangan lu sebagai insan...lu ni melayu dan beragama islam ke????

      Delete
  18. Replies
    1. Hehehe...kesian...buat karangan panjang berjela tp kosong...kosong.. Kosong...

      Delete
    2. Lg kesian pada bangsa melayu yg dibabikan oleh teresa kok dan empayar lim..
      Menag nnt boleh la ko buat kenduri babi panggang jemput empayar keluarga ngek ngok koo ham..

      Delete
    3. Tunku Abdul Rahman (bekas Perdana Menteri I) dituduh “lebih teruk” semasa Mamak Mahadeath sendiri didedah terlibat dalam sindiket mengkhianati negara.

      "Kita patut tengok balik dan ingat. Tunku Abdul Rahman lebih teruk daripada saya. Dia beri sejuta kewarganegaraan kepada mereka yang tidak layak. Jadi kenapa apa yang dia (Tunku Abdul Rahman) buat tak salah dan apa yang saya buat ini salah?” dalih Mamak Mahadeath pada 17 Januari lepas, dipetik portal berita Malaysiakini.com

      Malaysiakini.com pada 20 September 2011 melaporkan, kabel diplomatik Amerika Syarikat yang bocor mendedahkan, bekas pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman mengakui pernah mengeluarkan lebih 60,000 kad pengenalan palsu kepada pekerja asing di Sabah sekitar 90-an, atas arahan Umno. Siapa... Presiden umno masa itu...????

      12,799 pemegang kad pengenalan dari Pulau Pinang sendiri tidak diketahui negara asal kelahiran tetapi dikesan dalam daftar pemilih SPR.

      Dalih Mamak Mahadeath itu sekalisgus membayangkan beliau tahu dan terlibat dalam sindiket memberi kad pengenalan kepada warga asing di Sabah. - Sumber Pakaq.

      Delete
    4. Tambah lagi..jgn lupa bawak anak bini sekali masa buat kenduri babi panggang tu ye...

      Delete
    5. bawak la anak bini cow tu...umno tengok babai rasa jijik, tapi bab rasuah tak pulak rasa jijik..

      umno=lembu

      Delete
    6. Tun Mahathir bin Mohamad dibenci oleh Yahudi dan Israel. Disayangi oleh majoriti rakyat malaysia, rakyat palestine dan bosnia. Kat mekah, sebut nama mahathir, terus dpt diskaun beli barang.

      Tahniah la ko setaraf dgn anwar ibrahim dan israel membenci Tun Dr Mahathir.

      Semoga Tun sentiasa dalam rahmat Allah. Amin....

      Delete
    7. Tradisi bawak anak bini kibar bendera serpihan komunis, bawak anak bini dgr ceramah maki hamun ni....amalan pee r. Sorry la..aku tak tergamak nak seret anak bini...

      Hehe..

      Delete
    8. Rasuah, PAS pun rasuah jugak...tapi dipanggil zakat atau sadokah.
      Pee r pun rasuah jugak...kalau tak takkan boleh bapak mertua, adik beradik jd bilionaire..
      DAP lagi la rasuah...anak bini menantu lks kaya raya dlm sekelip mata.

      Lalalalala....

      Kroni - kayakan orang melayu.
      Bukan kroni - kayakan anak bini, bapak mertua, adik beradik...
      Ni la kamus pee r..

      You guys are so being pee by pee r.

      Delete
  19. Kekalkan KERAjaan BN...????

    Itu BODOH Namanya...!!!!

    Dalam masa kita disibukkan dengan cerita 'Lahad Datu' dan pelbagai lagi...

    dan sebelum ini rakyat Malaysia telah 'digula-gulakan' dengan berbagai sumbangan kewangan seperti BR1M, KL1M, ST1M...

    dan banyak lagilahhh... taburan wang... wang... wang...

    seolah-olah KERAjaan pimpinan Najib Razak sebuah KERAjaan Beruwang... hahahaha....

    Rakyat pun tahu dalam keadaan hutang yang semakin meningkat, masih sempat lagi KERAjaan bn nak memberi wang kepada rakyat semata2 kerana PRU13 dah nak sampai...,

    padahal sebelum2 ini... takda pun....

    muakakakakakaaaaa..... keji sungguh...!!!!

    Sedarlah kamu wahai umat manusia melayu yang kononnya beragama Islam....

    bahawa "RASUAH" itu dalam pelbagai bentuk...

    hukumnya sama berat dengan Najib Mughalazah....

    oooppsss... sorryyyy.... maksud gua Najis Mughalazah...

    tapi apakan daya si Najib Razak bukannya tahu pun apa itu hukum hakam Islam....

    Sekarang, hutang negara semakin meningkat (PALING TINGGI) di zaman PM Najib berbanding PM Pak Lah, dan lain-lain PM sebelumnya...

    Mesti puak2 bangsa umno laknatullah yang baca nih berasa happy bercampur bangga tak terkira dengan pencapaian KERAjaan bn dan Najib Razak yang cekap memerintah negara selama nih...????

    Hutang negara Malaysia 2013 : Baru-baru ini Mahadeath sekali lagi tampil di media mengingatkan rakyat Malaysia tidak perlulah risau dengan hutang negara Malaysia ketika ini. KERAjaan boleh membayarnya. Benarkah...?

    Hutang Negara Malaysia 2013 : Mahathir Kata Jangan Risau Sebab…

    1. Zaman (Mahadeath), Maybank untung sekitar RM300 juta sahaja. Sekarang? RM6 billion
    2. Malaysia juga mempunyai simpanan yang besar di institusi seperti Tabung Haji, Permodalan Nasional Bhd, Petronas dan juga melalui Skim Felda.
    3. Keseluruhan aset BNM, termasuk rizab antarabangsa (US$140.2 bilion), berjumlah US$158 bilion.
    4. Dengan ekonomi Eropah agak lembap ketika ini, pelaburan Malaysia sekarang dikatakan lebih banyak datang dari Timur.
    5. Eksport Malaysia terus meningkat, surplus (lebihan dagangan) masih meningkat

    Tertarik dengan kenyataan Mahadeath yang mangatakan simpanan yang kita ada ketika ini ada sekitar US$140 bilion, iaitu bersamaan sekitar RM431 bilion.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jikalau sudah dinamakan hutang pasti akan ada “faedahnya” di mana hutang negara Malaysia ketika ini berada pada paras RM547 bilion dengan faedah sekitar 4%. Malaysia sebenarnya terpaksa membayar sejumlah faedah sekitar RM21.88 bilion. Untuk 2 tahun terahir ini kerajaan pimpinan Perdana Menteri yang tidak mendapat mandat rakyat iaitu Najib Razak telah meminjam sejumlah lebih RM100 bilion. Satu angka yang agak besar sebenarnya.

      Hutang Malaysia Sebelum Najib Bubar Parlimen 2013?

      · Tahun 2012 : Hutang RM502 bilion
      · Terkini, Februari Tahun 2013 : Hutang RM547 + RM21.88 bilion (kadar fedahnya 4%) + pinjam lagi (RM50 bilion) = RM618.88 bilion
      · Tahun 2014 : Hutang RM618.88 bilion (termasuk kadar faedah 4%) + pinjam lagi sekurang-kurangnya (RM50 bilion) = RM693.64 bilion
      · Tahun 2015 : Hutang RM693.64 bilion (termasuk kadar faedah 4%) + pinjam lagi sekurang-kurangnya (RM50 bilion) = RM771.39 bilion
      · Tahun 2016 : Hutang RM771.39 bilion (termasuk kadar faedah 4%) + pinjam lagi sekurang-kurangnya (RM50 bilion) = RM852.24 bilion
      · Tahun 2017 : Hutang RM852.24 bilion (termasuk kadar faedah 4%) + pinjam lagi sekurang-kurangnya (RM50 bilion) = RM936.33 bilion
      · Tahun 2018 : Hutang RM936.33 bilion (termasuk kadar faedah 4%) + pinjam lagi sekurang-kurangnya (RM50 bilion) = RM1.023 trilion
      · Tahun 2019 : Hutang RM1.023 trilion (termasuk kadar faedah 4%) + pinjam lagi sekurang-kurangnya (RM50 bilion) = RM1.114 trilion
      · Tahun 2020 : Hutang RM1.114 trilion (termasuk kadar faedah 4%) + pinjam lagi sekurang-kurangnya (RM50 bilion) = Kita boleh mencapai hutang sehingga RM1.21 trilion menjelang tahun 2020.

      Jikalau beginilah hutang negara pada masa itu? Apa akan jadi kepada negara dan rakyat Malaysia pada masa itu?

      Jikalau negara seperti Jepun, Singapura… ntah mana negara apa lagi, banyak hutang kita tidak hairanlah. Hasil bumi tiada. Singapura dengan tanah yang sekangkang kera..., apa yang boleh diusahakan? Malah mereka terpaksa keluar modal untuk import pula. Tetapi mereka tetap merupakan antara negara terkaya di dunia bersama-sama dengan Brunei.

      Malaysia...???

      1. Tanah cukup luas dan subur untuk pertanian
      2. Tuhan telah anugerahkan Malaysia dengan limpahan emas hitam (petroleum) & gas asli di perairan Malaysia
      3. Kepala sawit, getah, balak

      Nilai hutang yang dibuat oleh kerajaan pimpinan Najib Razak sejak beliau memerintah sehinggalah ke hari ini March 2013. Sudah lebih RM200 bilion hutang dilakukan. Apa hasilnya?

      Bagaimana hutang negara boleh melambung sebanyak ini dalam tempoh hanya beberapa tahun sahaja :

      1. Nak dikatakan Malaysia menyediakan pendidikan percuma pun tidak juga.
      2. Nak dikatakan Malaysia menyediakan pinjaman pendidikan tanpa sebarang faedah secara keseluruhannya, pun tidak juga. Hanya segelintir sahaja.
      3. Nak dikatakan duti eksais 80% dikurangkan menjadi 60%, pun tidak juga
      4. Nak dikatakan harga minyak diturunkan, pun……. tidak juga

      Sedangkan hutang yang mula dilakukan oleh 5 orang Tun sebelum ini hanya berada pada kadar RM286 bilion sahaja berdasarkan data hutang negara pada tahun 2008.

      Delete
    2. Hutang Negara Malaysia Di Bawah Pentadbiran Najib Razak..???

      · Hutang Negara Akhir Tahun 2009 : RM348.6 bilion
      · Hutang Negara Akhir Tahun 2010 : RM390.356 bilion
      · Hutang Negara Akhir Tahun 2011 : RM438.467 bilion
      · Suku Kedua 2012 : RM476.68 bilion
      · Suku Ketiga 2012 : RM484.621 bilion
      · Awal Suku Keempat 2012 : RM505.7 bilion
      · Suku Pertama 2013 : Sekitar RM547.79 bilion

      Yang rakyat risaukan adalah apa yang akan berlaku selepas ini. Adakah cukai akan dinaikkan di masa hutang negara Malaysia terus melonjak tinggi? Syarikat yang terpaksa membayar cukai yang tinggi, akhirnya akan mengalihkan bayaran cukai yang dikenakan kepada rakyat Malaysia. Akhirnya, apa jadi selepas itu...????

      Pandai dan cekap benarkah bn/umno laknatullah memerintah negara...??? Ini yang dibanggakan... di mana akhirnya bebanan hutang ini akan dihempapkan kepada rakyat juga....!!!!

      Wajibkah.... kita tukar Kerajaan sedia ada (BN) kepada Kerajaan Baru (PR).... demi masa depan kita dan generasi kita....???? Tepuk dada hantuk kepala kat dinding.... sokong BN sokong membawa rebah di masa hadapan..., kalau dah tau kat depan tuuu... ada tembok... yang nak rempuh jugak buat apa....

      Ada akal fikir.... jangan jadi BODOH macam puak2 bangsa umno laknatullahhhh....., di langgarnya tembok tuuuuu.... muakakakakakaaaaa....!!!!!

      Nota:
      1) Kalau PR menang Putrajaya.... siapa yang menanggung hutang negara..????
      2) Musa Hitam kata; “Jika sekali pun pembangkang memerintah negara mereka tidak akan sebegitu bodoh mahu membiarkan ekonomi negara muflis seperti yang lain sangkakan. “Saya tak fikir ekonomi negara akan musnah, sama seperti apa yang pernah saya jelaskan kepada beberapa sektor perbankan dan pelabur asing. - FMT
      3) Mahadeath, Najib Razak dan Pemimpin2 umno laknatullah yang lain amat suka jika rakyat "BODOH" supaya boleh mengekalkan kuasa.

      Delete
    3. Aku beli rumah..kereta dgn cara berhutang...
      Simpanan asb pun aku berhutang bank...
      Setakat ini...aku msh mampu bagi anak bini aku makan dan melancung setiap kali cuti sekolah....
      Kenapa aku mampu berhutang wlpun ada faedah...???.sebab gaji aku cukup dan mampu cover semuanya....insyaAllah.....

      Delete
    4. Setuju dgn anon 5:12..klu berhutang biarlah kita mampu bayar...
      Aku percaya ds najib dan kerajaan bn pun sedar tentang perkara tersebut...
      Aku yakin dan sedikit pun tidak gabra dgn hutang negara di bawah kerajaan bn.....

      Delete
    5. Bhai 05.12 & 05.42...aku setuju dgn apa yg luorg ckpkn...ini simple matematik yg cukup utk mematahkn hujah yg pnjng yg ada 3-4 siri....bhai yg aku pelik,org pr brckp ttng hutang negara beratus billion hnga seolah2 negara dh nk bankrap sngt dah...tp dlm masa yg sama seolah2 dah tak cukup hari nk pegang malaysia....hahaha spttnya takut nk ambik alih negara yg bankrap...

      Apa yg lbh pelik...mereka boleh pulak jnji utk bg itu ini kepada rakyat...mana dtg hasil nk bg itu ini(janji tp ta buat)pastu blh lak nk mansuhkn berbagai pendapatan negara... Tak ke pelik namanya...hutang bnyk tp dlm masa yg sama nk hapuskn sumber pendapatan negara...yalah klu ikut ckp pakar kepada pakar ekonomi negara taraf dunia...'petronas ada maaaa!!!' mana2 entiti negara yg dimiliki oleh saham bumi baik dibankrapkn semoga mudah utk mnjadikn bangsa bumiputra merempat... Tp jgn diusik entiti yg dikuasai oleh cina...

      Bhai bab rasuah dlm politik ni..lu tak payah susah2 nk bg contoh or whatever sbb wlupn benda dan kaedah nya sama tp hukumnya hnya dua....haram kpd umno maka halal kpd pr....sama juga dgn ststus masjid...klu umno bawa cina mca kedlm kawasan masjid maka haram...tp klu pr yg bawa smpi ke mimbar maka dibolehkn malah digalakkan....apa sajalah lu org ...

      Delete
  20. Awas... Penyakit Anjing Gila umno laknatullah... Berjangkit...!!!!

    Bila gua gelarkan "umno laknatullah"....

    ada orang hantar email kat gua...

    marah beb, siap cakap sedangkan "Allah tak melaknat hambanya".... hahahaha...

    itulah contoh makhluk Allah yang paling bodoh di dunia nih...,

    gua suruh dia buka Quran cari surah Al-Masad...

    nampak sangat Bodohnya macam umno laknatullah.... muakakakakaaaa....!!!!

    Bila gua gelarkan "Bodoh Macam Umno Laknatullah"....

    orang DBP call gua...

    diorang cakap kenapa gua memandai2 tukar perumpamaan tersebut, gua jawap balik...

    suka hati gua laaaa...

    sebab lembu dah pandai duduk dalam kondominium dan lebih cerdik daripada bangsa umno laknatullah...,

    diorang tanya lagi apa bukti dan faktanya, gua jawap balik...

    gua katakan buktinya tanya Shahrizat Jalil bekas Menteri Wanita aka Senator yang tamat tempohnya...

    bukannya berhenti atau letak jawatan pasal kes songlap duit projek lembu RM250 juta + RM75 juta lagi.... hahahaha....

    Dengan dua perkara di atas pun puak2 bangsa umno laknatullah masih tak belajar daripada pengajaran tersebut, cakaplah apa saja...

    puak2 bangsa umno laknatullah nih memang terlaknat dan tercela beb.....

    diorang ingat Malaysia mak bapak diorang punya "bin/binti" kot..... hahahaha....!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga laknatullah tersebut dikembalikan kepada anda.

      Amin...

      :-)

      Delete
    2. Anon 4.31pm,

      So cool. Pendek dan pedas bro.. LIKE!

      Delete
    3. kesian dengan mamat ni.. ishishish

      Delete
    4. Mrk nie meracau sejak pm bubar parlimen....
      Bukan main nak bubar...dah bubar..meracau...
      Klu kalah nanti jgn gantung diri cai....

      Delete
    5. Hahaha org dbp call nk tnya pasal tukar perumpamaan...hahaha hntr komen pun guna anon...maki org pun jenis hit n run, org dbp call hahaha...munafik betul lh lu... Bhai malaysia ni bukan bapak sapa2 yg punya...tp yg pasti bukan BAPAK LU punya pun....

      Delete
  21. Penemuan bangkai seekor ikan paus dipercayai spesis yu paus, dianggarkan seberat satu tan dan berukuran lima meter panjang, menggemparkan orang ramai yang berkunjung ke kawasan perkelahan Pantai Merdeka, dekat Sungai Petani kelmarin.

    Ikan paus itu dipercayai berenang dari Lautan Hindi seterusnya memasuki kawasan Laut Andaman, sebelum tersesat dan terperangkap di Selat Melaka.

    Seorang nelayan yang enggan dikenali berkata kehadiran ikan paus itu mula dilihat terapung di perairan berkenaan kira-kira 4 petang kelmarin, sebelum ditemui terdampar di pesisiran pantai beberapa jam kemudian.

    "Pada mulanya saya terlihat objek besar seperti longgokan sampah di tepi pantai namun setelah dihampiri, ia adalah bangkai seekor ikan," katanya.

    Penemuan mengejutkan itu merupakan kejadian ketiga melibatkan penemuan bangkai haiwan marin gergasi selepas berlaku tsunami pada 26 Disember 2004, yang mana pada 18 September 2006, seekor penyu besar ditemui penduduk Kampung Kepala Jalan, Kota Kuala Muda.

    Pada 10 Februari 2011, bangkai seekor ikan paus dari spesis bryde's whale, dianggarkan seberat 4,000 kilogram (kg) dan ukuran panjang 12 meter, ditemui di Kampung Pulau Sayak, Kota Kuala Muda. - MKini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menurut laporan dari Lembaga Perikanan Negara dan Kementerian Asas Tani, hasil bedah siasat yang dilakukan bagi mengenal pasti punca kematian ikan paus tersebut mendapati ianya berpunca daripada Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim dan DNA beliau terdapat di bahagian badan ikan paus itu.

      Perkara ini disokong dengan laporan dari hasil risikan polis marin yang mengesahkan bahawa Ikan Paus ini mati kerana perbuatan Anwar Ibrahim.

      Risikan Polis Marin melaporkan kelibat Anwar Ibrahim dilihat di sekitar Laut Andaman untuk memberi makan kepada ikan-ikan paus di sana.

      Pihak NGO di seluruh negara sedang sibuk membuat laporan polis dan mengutuk tindakan Anwar Ibrahim ini dan menggesa siasatan segera dijalankan.

      Sementara itu, melalui berita buletin 3 suku sebentar tadi mengesahkan ikan paus yang dalam perjalanan ke Lahad Datu telah diperdayakan oleh Anwar Ibrahim untuk ambil jalan pintas melalui Selat Melaka ke Laut China Selatan hingga ke Lahad Datu.

      Nasib malang menimpa ikan paus tersebut apabila ianya tersesat dan terkeluar dari laluan perairannya hingga terdampar di Pantai Merdeka. (Khabar angin mengatakan koordinat GPS yang diberikan Anwar Ibrahim adalah salah... dan ianya disengajakan.)

      Manakala Utusan Malaysia pula melaporkan bahawa Persatuan NGO Ikan Paus akan mengemukakan Saman terhadap Anwar Ibrahim kerana menyebabkan kematian rakan mereka, sambil memetik Presiden Persatuan NGO Ikan Paus sebagai berkata "Selama ini kami sudah cukup bermasalah, mengapa mesti manusia seperti Anwar Ibrahim menambahkan masalah kami, kerana itulah kami bertekad akan saman beliau...".

      Walau bagaimanapun..., buat masa ini Menteri Dalam Negeri Hishamkemutdin memberi amaran kepada rakyat supaya jangan memandai2 buat sebarang spekulasi atau khabar angin dan Ketua Polisi Negara pula berkata, Pihak Polis akan menangkap pembawa berita palsu/khabar angin.

      Ini adalah kerana keadaan perairan negara masih terkawal dan mereka sedang berbincang dengan Presiden Persatuan NGO Ikan Paus supaya tidak menyerang Malaysia atas tujuan membalas dendam.

      sekian berita untuk ahli parti United Malay No Otak untuk petang ini

      Delete
    2. Luculah cai....ko tengah melancap depan laptop ker???

      Delete
    3. Hahaha..kuat dah halusinasi bhai 04.33

      Delete
  22. Bekas ahli Umno, Siti Aminah Mahmud, 63, berkata, beliau bersama kumpulannya pernah membantu pendaftaran setengah juta kad pengenalan (IC) kepada pendatang tanpa izin di Sabah untuk dijadikan pengundi BN.

    Menurutnya, pendaftaran segera itu dibuat di bawah ‘projek IC Mahathir’ dari 1990 hingga 1994.

    “Setiap kali dihantar berguni-guni (IC). Ia diproses dalam jangka masa sebulan. Katakan (pendaftaran) dibuat pada satu hari bulan, maka ia (IC) akan diserahkan pada tarikh yang sama pada bulan yang akan datang,” kata bekas ahli Umno Cawangan Skudai Kanan, Johor Bahru itu pada sidang media di ibu pejabat KEADILAN hari ini.

    Bekas tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) itu ditemani Ketua Wanita KEADILAN, Zuraida Kamaruddin, Pengarah Guaman, Latheefa Koya dan Ketua Biro Kebudayaan dan Kesenian Majlis Pimpinan Wanita KEADILAN, Dayangku Intan.

    Siti Aminah berkata, pendaftaran projek IC itu bermula di pejabat Umno Sabah di Simbulan, dalam bangunan dimiliki Datu Mustafa Harun, pemimpin Usno Sabah. Dedahnya, projek itu dibuat ‘dengan kerjasama’ Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Sabah yang turut mengarahkan penerima IC terbabit mengundi BN dalam pilihan raya umum.

    Siti Aminah berkata, semasa bertugas sebagai Pegawai Penerangan Umno, lima peranan beliau dalam ‘projek IC Mahathir’ adalah untuk membantu kempen Umno di Sabah, menambahkan undi Melayu, mencari pemastautin Sabah yang tidak memiliki IC dan memastikan Parti Bersatu Sabah (PBS) tumbang.

    “Masa mengurus untuk orang ambil IC, kita pergi ke tempat yang sudah sedia dengan satu ‘ketua’. Bila kita sampai di satu-satu kawasan, senarai nama telah siap, meliputi nama asal atau bukan asal,” katanya.

    “Bila kita tengok ada nama bertentangan dengan nama orang Islam, kita ubah jadi nama Islam. Lepas itu kita ambil gambar dan cap jari dan hantar ke pejabat Umno,” jelas Siti Aminah lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada orang bertanya.... kenapa Mak Siti tak nak cerita dari dulu lagi... kenapa dah jadi bekas ahli umno laknatullah baru mau bikin hotssss..., ok.. Mak Siti tak payah jawap... biar gua tolong jawapkan... kah... kah... kah...

      Woiiiii.... orang2 yang bertanya... macamana Mak nak jawap anak woooiiiii.... belum apa2 Mak dah kena sumbat dalam ISA. Diorang sumbat Mak dan kawan2 Mak yang terlibat dalam projek IC ke dalam ISA sebab nak tutup mulut kami....!!!!

      (Dengan gaya Sazali dalam pilem Anak Ku Sazali)...
      Sekarang Mak sudah bebas... Mak sudah ada kekuatan untuk bersuara... Mak akan bongkarkan segalanya... biar si Mamak celaka haramjadah pariah Kerala si Mahadeath PandiKutty merengkok sampai mampus dalam penjara... haramjadah punya Mamak Paria.... nasib baik kawan dia yang sama terlibat si Megat Jonet tu dah lama padam... hahahahaha.... (gelak menyeringai macam mak lampir)...

      hahahahaha.....!!!!

      Walau apapun.... cakap banyak pun tak guna selagi Babi Negara masih memerintah... kerana segalanya "well covered".... siapa cakap banyak masuk ISA...., buat pengetahuan, di JPN Petaling Jaya kegiatan memberi IC (sekarang MyKad laaaa....) kepada warga asing masih lagi berlaku.

      Jikalau Mamak Haramjadah si Mahadeath Pandikutty jual Negara... gua memang tak hairan beb... sebab tanah tumpah terunadara....nya di India.... yang buat gua menyampah adalah melayu2 dari kalangan bangsa umno laknatullah... melayu2 yang menjadi Pengarah dan Pegawai2 JPN yang terlibat sama dalam urusan ini sanggup menjual negara dan menjadi pengkhianat negara.

      Harap Mak Siti boleh laaaa... beri keterangan di Mahkamah nanti eekkkkk...., sebab sebelum ini pun Siti Aminah Mahmud pun terlibat sama menjadi Pengkhianat Negara... elok laaaa.... kena sumbat dalam ISA.... siapa suruh jadi barua umno laknatullah... orang atas baik punya pulun... lu apa dapat.... hahahaha.... dapat duduk hotel free makan tanggung berak cangkung.... kepala kena cuci tiap hari... Bodoh punya Melayu umno laknatullah.... dah jadi Bekas baru nak melalak...!!!!

      p/s: Tolong tarik balik gelaran TUN daripada si Mahadeath Pandikutty anak mamak haramjadah penjual negara perampok wang rakyat..... gua doakan mamak celaka sekoq nih mampus dalam penuh kehinaan... BANGSAT punya makhluk....!!!!!

      Delete
    2. Aku tak heran zaman mat liwat jadi tpm....
      Org sabah pun tahu cai....
      Tak payah buat fitnahlah....kena Bala nanti...

      Delete
    3. Hahaha..mak siti tu kena sumbat ISA sbb
      apa ye! takkan kes bg ic yg umno suruh bg kt pendatang dia kena tngkp...siapa yg report??? Knp mak siti tak pergi suhakam selepas dibebaskn....bertambah pelik lg knp siti aminah dari johor yg buat benda ni,org sabah takda ke yg jd ahli umno...

      Yg paling best statement ****bila kita tngk ada nama bertentangan dgn nama org islam kita ubah jd nama org islam***apa kena mengena nama org islam dgn bg ic..
      Nama org sabah tak sama dgn nama org semenanjung....apa sajalah bhai,moga2 nasib siti fatimah terbela dan dibela oleh zuraida kamarudin & lateefa kooya... Ambiga dan bar council buat tak tau ke...
      Isk isk...takkan pengerusi BERSHIT tido kot..

      Delete
  23. Tolak BN, Tolak Rezekilah Namanya...!!!!

    Sejak tahun lepas lagi apabila pemberian BR1M di berikan... hinggalah sekarang BR1M 2.0 pula....

    dah jenuh gua bertekak dengan puak2 umno pasal BR1M. Mana taknya... bagi diorang pemberian BR1M nih satu rahmat buat diorang...

    Gua pun akui jugak...

    memanglah Rahmat buat rakyat, dan tanpa pembangkang yang kuat takan adanya BR1M nih....

    apa yang bn/umno laknatullah berikan sekarang nih adalah nak beli jiwa rakyat jer....

    bukannya kerana nak kembalikan hak yang sepatutnya rakyat dapat.

    Bagi puak2 pencacai bangsa umno laknatullah, BR1M banyak membantu...

    ok gua akui jugak memang membantu tetapi bukannya banyak sangat pun untuk cukup makan setahun....

    habis kuat pun setakat dua tiga hari jer...

    dan paling lama seminggu... lepas tu boliau...

    habis la RM500 tuuuu...., so cukupkah RM500 tu untuk perbelanjaan setahun...????

    Perdana Menteri Malaysia yang cerdik lagi bijaksana mengatakan ianya cukup, itulah sikap dan contoh prihatinnya PM 1Malaysia kepada rakyat.

    Jadi janganlah lu orang persoalkan lagi pemberian BR1M ini.

    Kepada sesiapa yang telah mengambil BR1M pemberian daripada duit barisan nasional/umno laknatullah...

    wajib mengundi barisan nasional dalam pilihanraya umum akan datang.

    Jika tidak.... lu orang semua akan dilaknat oleh Allah SWT kerana mungkir sumpah....

    hahahaha... Sumpahnya;

    Bismillah....

    Wallahi, Wabillahi, Watallahi... dengan nama Allah kami bersumpah dan mengaku dalam keadaan ???, waras akan mengundi umno/bn dalam pilihanraya 2013 ini.

    Dan kami bersumpah dan mengaku akan menyokong umno/bn demi untuk kepentingan ugama islam.

    bangsa melayu dan negara malaysia. Sekiranya kami melanggari janji2 kami, kami dengan relahati menerima pembalasan daripada Allah SWT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan lu orang juga harus... dan wajib taat pada pemerintah, jika tidak lu orang semua akan menjadi kafir seperti yang didakwa oleh Mufta Perak Harusanasini. Harusani nih... bukannya tak cerdik beb... cuma cerdik sikit dari Lembu jer... muahahahaha.... kerana perumpamaan "haiwan" sahaja beliau dah mengkafirkan PAS.... adusssss... macamana boleh jadi Mufti kalau subjek bahasa melayu pun "failed"... tapi takpalah... mufti macam dia nih... tempatnya seperti yang Allah dah janjikan... so pi mampuih la kat dia... hahahaha...

      Bagi gua orang2 yang mengikuti sumpah tu adalah sebenar-benarnya HAIWAN... sebab takda akal untuk membezakan baik buruk bersumpah kerana bn/umno laknatullah... hahahaha... untung haiwan zaman sekarang boleh dapat BR1M.... haiwan pun pandai guna duit... muakakakakaaaa...!!!!

      Bak kata Mat Sembab dalam siri pembodohannya kepada orang Felda;

      "Jika rezeki bertambah, RM500 (BR1M) ditambah jadi RM1,000. Habis... nak tolak BN, tolak rezekilah namanya," katanya pada penyampaian BR1M Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Serampang di FELDA Sri Jaya, di sini, semalam. Sumber- BH

      Seperti dijanjikan... jika bn menang PRU nanti, jumlah pemberian untuk BR1M 3.0 akan dinaikkan kepada RM1000 hengget setahun. Kesimpulannya.... rezeki rakyat Malaysia bergantung kepada BN.... dan BN adalah pemberi rezeki....

      Kata gua pulak... jika rezeki itu datang dan bersifat rasuah.... Allah kata HARAM... jadi janganlah kita bersubahat dan makan.minum benda2 HARAM... seperti amalan barisan nasional/umno laknatullah... !!!!

      BN/umno laknatullah... hidup kalau rak rasuah tak boleh ke....???? SPRM... tak mau ambik tindakan ke... takan tidoq kot....!!!!

      Delete
    2. Tu jer ker?????
      Cai....aku akan undi bn
      Tak nak aku peliwat jadi pm aku...

      Delete
    3. Dah kluar dahhh hadis dan firman n.ajis ttg rasuah pulak ko ni cai....dlm berfuckwa sempat melancap depan laptop...sial dan munafik tu cai....

      Delete
    4. Bhai..itulah beza org yg brsyukur dgn rezeki Allah dan org munafik....bhai adakah amalan lu lbh dari dato harusani dan adakh lu dpt wahyu yg lu diangkat Allah ke satu darjat yg lbh tinggi dari mufti...takpalh bhai lu lbh dekat dgn Allah maka bersyukurlh lu dipilih oleh Allah utk tarbiahkn org dgn bahasa yg kesat,penuh dgn makian serta cercaan...semoga rahmat Allah buat lu...

      Delete
    5. Selagi rakyat undi Umno/BN, selagi tu AUKU, dlll segala bentuk salah guna kuasa berlaku di Malaysia.......

      Kalau hapus undang2 draconian tuu... sokonglah mana2 yang BUKAN BN/UMNO . . selasai masaalah.. kemudian kita tubuh tribunal rakyat.... bicarakan para lanun laknat tuuu...hhhehehhehe PRU13, katakan 'taknak' pada BN / 'say no' to BN !

      Delete
    6. Anon 8:55...tu jer ker?????pndpt ko dgn aku sama....tapi itu ketika anwar digelar pak sheikh.....sekrang dah tak lagi cai....bn dah buat yg terbaik utk rakyat termasuk AUKU...Yang bezanya ko dgn aku ialah aku nilai guna akal.....ko nilai dgn kebencian....
      ABU jadi abu mayat......

      Delete
  24. Rakyat sudah bertanya, kenapa kita mesti mengundi UMNO..???

    Yessss..... kenapa mesti undi umno laknatullah...????

    Why at all...???

    Adakah orang Melayu akan mati jika tidak menyokong UMNO...???

    Adakah orang melayu akan hidup merempat tanpa umno laknatullah...????

    Adakah Agama Islam akan lenyap tanpa umno laknatullah...????

    Jadi jawapannya...

    tanpa umno orang melayu tetap ada...!!!

    Dan tanpa umno agama Islam lebih terpelihara...!!!!

    jadi segala dakyah bahawa tanpa umno laknatullah orang melayu akan terpinggir dan Islam akan lenyap hanyalah propaganda politik parti yang dah reput dan menunggu masa nak kojol jer....

    muakakakakaaaa.....!!!!

    UMNO LAKNATULLAH....

    sering menggunakan 3 isu iaitu Bangsa, Agama dan Raja Melayu.

    Bangsa Melayu akan terancam jika UMNO kalah.

    Agama Islam akan tergugat jika UMNO Kalah, dan Raja Melayu juga akan musnah jika PR jadi kerajaan.

    Isu Bangsa - jawapannya Busiiiiiittttt...!!!! Melayu tetap ujud dan akan lebih sejahtera dengan pemikiran yang luas, tidak seperti sekarang ini yang terjajah minda kerana umno laknatullah.

    Isu Raja2 Melayu - Yang ini secara peribadi tanpa melibatkan sesiapa, gua berani katakan Spesies ini ada atau tiada tak memberi kesan atau impak kepada kelangsungan hidup rakyat Malaysia.

    Minta maaf cakap laaa.... ini realiti beb....!!!!

    Dapur rakyat tak berasap pun golongan nih mana pernah ambik tau...

    berlambak yang bergelandangan tidur bawah jambatan, di lorong kaki lima dan ntah mana2 lagi...

    pernahkah golongan bangsawan ini turun padang hulur bantuan...??? Sorry to say aarrr....!!!!

    Malahan umno laknatullah juga mengatakan Melayu juga akan musnah jika PR jadi kerajaan..!!!! Apakah buktinya... jika setakat menyalak tanpa bukti baik tak payah menyalak beb.... hahahaha....!!!! Apakah selama hampir 5 tahun ini, melayu2 dari negeri kerajaan PR dah habis musnah dan pupus...??? Hanya si bodoh tolol jer... yang percaya cakap2 bangang dari umno laknatullah ini.

    Jika UMNO LAKNATULLAH bercakap begitu kepada rakyat bodoh yang sespesies dengan mereka, mungkin pembohongan mereka akan berjaya. Jika semua orang baca Utusan Malaysia dan media perdana dan hanya tonton TV3 suku, RTM pelbagai mungkin juga penipuan mereka akan berjaya.

    pi ini zaman rakyat dah bijak rakyat terdedah kepada internet. Mereka baca Akhbar dan Media alternatif bukannya setakat baca mana2 media pencacai yang dok ada la ni. Kerana telah terbukti media pencacai umno laknatullah tidak ada krediibiliti. Orang tak baca Utusan Malaysia atau Berita Hairan yang jadi saluran propaganda murahan UMNO. Jika tidak masakan ada NGO yang buat kutipan derma untuk selamatkan Utusan Meloya akibat kalah dan dihukum membayar Saman

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu pak sheikh betul2 seorg sheikh....mgkin aku tak undi umno..
      Tapi sayang...sheikh jadi seks...
      Dilindungi ulamak yg jadi pelacur agama...
      Asyik ditunggang dan ditenyeh dahi mrk oleh cina komunis...
      Lu pikirlah cai kenapa aku tak nak undi pr...

      Delete
    2. Kesian, mesti penat ko menuliskan...apa saje yg ko nak kutuk ttg party UMNO..silakanlah..tak jadi kudis pun..meroyan sampai tahap serious..mesti tak dapat sex mlm2 ni...kesian..kesian..gi minum tongkat Ali..mesti power punya..Anwar pun ka...hehehehuhuhuhuhahahaha..u ulang I saman ok....

      Delete
    3. Semoga laknatullah itu dikembalikan semula kpd kamu.. Amin..

      Delete
    4. Baca Utusan atau Berita Harian sekurang-kurangnya ada ilmu melalui rencana dan sebagainya tetapi bila baca harakah tak ada apa ilmu yang dapat kecuali 'ilmu mengata'....

      Delete
  25. Anon 4.53 cmne ek ko tau umno laknatullah..ape klykn ko ek nk tntukn sesuatu parti tuh dilaknat allah.. Hrp2 ko ade asas kukuh nk kuarkn stment cmni..sbg cnth lulusan alazhar ke n lain2 yg strf...cmne lk nk aziz wt uturn ari tu yek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro....tak guna tanya pencacai yg ghairah melancap depan laptop tu....dia tengah berahi....tak dijwbnya...hihihihiiiii

      Delete
  26. Kawe ngaji pondok ja. Klu guru pondok doh sepakat ghoyat ngundi pembangkeng ni harem. Kawe pegang hok tu ja. Kito semuo pakat jgn ngundi pembangkeng takut jatuh hukum serupo minum arak. Wasalam.

    ReplyDelete
  27. Senarai pemimpin PR yang akan bertanding:Anwar Ibrahim:Batang Bengkok
    Wan Azizah:Janda Baik
    Nurul Izzah:Batang Berjuntai
    Azmin Ali:Nunukan
    Elizabeth Wong:Batang Kali
    Sivarasa:Tanjong Keling
    Teresa Kok:Janda Kuda
    Lim Kit Siang:Lubok Cina
    Lim Guan Eng:Salah Tokong
    Nik Aziz:Kubur Menanti
    Hadi Awang:Panggong Lalat
    Mat Sabu:Punggung Lalat
    Karpal Singh:Belakang Mati
    Rafizi Ramli:Puncak Teruna
    Husam Musa:Kambing Lari

    ReplyDelete
  28. baik kerajaan ataupun pembangkang, apa yang diaorang buat semua tak kena.
    ada sahaja pihak yang tak berpuas hati. apa salah mereka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANWAR EJEN ISRAELApril 10, 2013 at 6:34 PM

      Sbb bukan senang nak puaskan hati semua org.

      Sikit lebih kurang aku boleh diamkan.

      Tapi bila kalimah Allah nak ditrinitikan.
      Agama Islam disamaratakan dlm pluralisme.
      Murtad disokong sbb hak asasi manusia..

      Mana boleh jadik!!!!!!

      Delete
    2. Dan bila mat liwat jadi dalang lanun kiram sampai 10 wira negara terkorban!!!!!

      Delete
  29. Tekanan makin memuncak,Al-Juburit semakin 'horny'......bekalan anak muda diperlukan......Jijah kena lempang....membawa kepada tuntutan cerai disaat nak dekat PRU.UMNO dituduh penyebab tuntutan cerai itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah dah habis modal ke bang.......

      Delete
    2. Yea ker...org kita salam tangan....dia salam butuh org....mana taknya bini minta cerai...

      Delete
    3. bahasa manusia tertekan dn sakit jiwa........ ABU

      Delete
    4. ABU jadi abu...abu mayat cai.......hihihihiiii

      Delete
  30. Berita terkini dan sensasi seorg bekas mb akan sertai pas malam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku kesian dgn pr nie...bekas tpm masuk pr...sial memanjang jer...senasib ler korang pas oiii....

      Delete
    2. Sensasi ke?
      Tu je?
      Ek eleh...

      Bekas org kanan,
      Bekas org yg menubuhkan parti,
      Bekas amk,
      Bekas abim,
      Bekas setiausaha sulit,
      Bekas pemandu peribadi,
      Bekas pembantu peribadi,
      Bekas kawan baik 30 tahun.

      Tu semua org yg dekat dgn idup peribadi anwar. Semua dah tinggalkan si wajah putih bercahaya lg beriman ni...Ko ada?

      Delete
    3. Ambik ler bekas mb perak tu....perangai dia mmg sebijik mcm bekas mb perak 2008....hihihihiiii

      Delete
    4. RAMAI2 TINGGAL UMNO ... bersatu bersama PAS n PR.

      Delete
    5. Brapa ramai cai?

      Delete
  31. Kah kah kah tun det nak bertanding kat putera jaya....kah kah ksh....x berani ke bertanding kat kubang pas u.....dah rasa nak kalah ke....ha ha ha......satu lg berita terkini aku dgr semua penjaeat awam putrajaya d wajibkan undi bn kah kah ka.....aku rasa kalau husam dapat 50 undi pun dah brrbaloi....dari segi moral dah menang sbb bertanding d rumah bn kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANWAR EJEN ISRAELApril 10, 2013 at 7:15 PM

      Isi pentingnya, PAS dah siang siang angkat bendera putih kat putrajaya. Lelong lelong...!

      Delete
    2. Bongkar jgn tak bongkar mat...bagus ler ko ada bagi sokongan moral dgn husam tu dpd ko sokongan peliwat tua yg tak bermoral tu....
      Hahahaaahaaaaaaa

      Delete
    3. Husam mengharapkan undi orang Kelantan yang 99% menjadi kakitangan di Putrajaya.

      Bila berkempen nanti dia akan buat style Myanmarr Si Pengemis...minta undi simpati. Ramai Melayu Putrajaya akan bagi undi atas rasa simpati dan rasa itu hanya 1 undi...tapi bila dikira balik Husam menang majoriti 25 undi mengalahkan KuDenan.

      Macam Si Pengemis Myanmarrr...setiap bulan dia simpan duit RM5800 bersih selepas ditolak makan minum..sebabnya Melayu yang bergaji RM1000 sebulan menganggap dia hanya bagi RM1 sahaja pada Si Pengemis.

      Delete
    4. Yea ler pakcu.....

      Delete
  32. Kan aku dah kata papagomo mana leh tanding pru....ni mesti ada pakatan dgn anwar ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bongkar jgn tak bongkar mat.....daripada ko melancap depan laptop....sekurang2nya..tenang sikit hati papaHomo ko tu...hahahaaahaaaaa

      Delete
    2. ANWAR EJEN ISRAELApril 10, 2013 at 7:18 PM

      Melancap la tu tadi...tu yg lambat bongkar ye..? Ahaks!

      Delete
    3. umnoporno........................

      Delete
    4. Sentap jugak ko yea bila tengok kwn ko melancap depan laptop...sebelah bendera mat liwat pulak tu...color dan hd pulak.....

      Delete
  33. Bn-salam 1Malaysia
    Pr-salam batang butuh

    Nuar...nuar!!!???hahahaaaahaaaaa

    ReplyDelete
    Replies

    1. UMNO LUCAH

      UMNO parti pelampau perkauman (racist) asobiah dan pengganas...... tak sesuai dalam negara demokrasi yg rakyat bebas memilih pucuk pimpinan baru negara....

      UMNO ingin jadikan Malaysia ... kerajaan “Dinasti Umnoputera” yang penuh asobiah, autokratik, korup & penipuan ...


      Kuasa RAKYAT, kuasa penentu…. tolak ajaran asobiah & kediktatoran UMNO/BN .........

      PRU13 ...ABU

      Delete
    2. Sentap...sentap!!!!!ko ikutlah mat gay tu cai....mana tahu ko diberkati n.ajis yg jaga pintu syurga tu cai...
      ABU dah jadi abu mayat cai angkara pemimpin islamik tapi syaitan ko tu!!!
      Cukuplah....bodoh rasanya ikut abu mayat ni....

      Delete
  34. Apa pun golongan guru harap kementerian pelajaran bagi CUTI BERGANTI 6 MEI sebab balik kampung jauh untuk mengundi..... Tolong....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku sokong.....

      Delete
    2. setuju.......... untuk tunaikan tanggungjawab negara!

      Delete
  35. Seorang bekas menteri kerajaan pusat, Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir mengingatkan pentadbiran Datuk Seri Najib Razak: “Kadang-kadang kita begitu yakin dan sombong, boleh buat benda salah di tempat yang terang, kami rasakan sudah tiba masanya kita berubah dan kembali ke pangkal jalan,” kata Abdul Kadir (gambar) sambil menambah, “merdeka bermakna kuasa diserahkan kepada rakyat.”

    “Negara ini kepunyaan rakyat... negara ini hak rakyat dan ini asas yang kita perlu ingat, negara ini bukan bapa saya yang punya, bukan Umno yang punya, bukan PAS yang punya, ini rakyat yang punya,” kata beliau ketika berucap pada majlis pelancaran Amanah di Memorial Tunku Abdul Rahman Putra di sini.

    APA KATA PARA PEMBODEK2 DAN HAMBA SAHAYA KETUA2 LANUN BANGSAWAN UMNO/BN ?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. UMNO masih mengigau disiang hari-- mereka terlalu ego, lupa diri, merasakan diri merekalah superior segalanya "AKULAH TUAN BESAR MELAYU" yg lain mesti tunduk pada ku?

      PRU13: selamat tinggal UMNO! dosamu sebanyak buih dilautan?!!... aku sekadar ingatkan... muhasabahlah....

      Delete
    2. nak tahu apa kata rakyat, siapa pilihan rakyat, tunggu lepas pru 13 nie,segalanya akan terjawab!

      Salam Gelombang Biru

      Nana nurgaya

      Delete
    3. hapuskan kedajalan UMNO

      Delete
    4. Kesiannnnn......org yg terbuang dari bn tu ko hayati kata2 mrk??Patutlah nuar tu tak insaf2....alim baik di depan....meliwat di belakang....

      Delete
    5. Negara ini pun bukan Anuwar Si Peliwat yang punya. Dia perlu menghormati rakyat majoriti yang menolak perlakuan liwat.

      Delete
  36. PRU 13 BN diramalkan akan menang besar di Johor,Melaka,Pahang,N.Sembilan,Sarawak dan Perlis dan Pakatan dijangka akan menguasai negeri negeri yang lain.Najib akan layak menjadi mursidul khas pembangkang Amno BN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko buat ramalan tu sambil melancap depan laptop ker???mimpilah yg indah2 dulu cai.....jgn ko mimpi disuntut mat liwat dah.....hihihi

      Delete
  37. Aku heran dengan puak pakatan haramjadah PR yang masih lagi ingat macam selepas PRU 12 2008...itu kisah dulu dah jadi sejarah...

    UMMO tak kata mereka bongkak, besar diri dan ego...yang jadi masalah ialah pemikiran puak2 pakatan haramjadah PR yang tak senang duduk tatkala menanti hari mengundi PRU 13..

    sekarang ni fenomena Gelombang Biru BN di seluruh Malaysia..


    HANAFI VALE. FIRE !! K.O. PR !!!

    ReplyDelete
  38. Apakah Nasib Katak-Katak Politik Dalam PRU 13 Ini?

    Sebagaimana yang dilaporkan oleh media-media, Najib selaku Pengerusi BN dijangka akan mengumumkan senarai calon BN dalam tempoh beberapa hari ini. Ia mungkin hujung minggu ini atau awal minggu depan. Berbanding PR, mereka sudah pun mengumumkan sebahagian besar nama-nama yang bakal bertanding sejak beberapa hari lalu. 

    Sementara para pemimpin UMNO berdebar menunggu sama ada nama mereka dipilih sebagai calon atau tidak, terdapat golongan lain yang turut berdebar sama. Mereka ini sama berharap agar dipilih sebagai calon mewakili BN.

    Mereka ini ialah kalangan Ahli Parlimen dan Adun yang menang dalam pilihanraya lalu atas tiket Pas dan Pkr tetapi kemudiannya mengambil keputusan meninggalkan perjuangan yang menaikkan nama mereka, lalu menjadi wakil rakyat Bebas yang mesra kepada UMNO dan kepimpinan Najib. Antara yang popular ialah Ibrahim Ali, Zulkifli Nordin, Zaharin Hashim, Wee Choo Keong, Dr Hassan Ali, Gobalakrishnan dan beberapa nama lagi yang tidak begitu popular dan tenggelam sebaik saja beralih rakit.

    Dua Adun dari Perak yang menyebabkan kerajaan Pakatan Rakyat tumbang iaitu Osman Jailu dan Jamaluddin Radzi juga termasuk dalam kelompok itu. Ahli Parlimen Pas dari Bachok, Nasharuddin Mat Isa yang sangat mesra dengan Najib juga tentunya berdebar menanti sama ada namanya masih ada di hati Perdana Menteri atau bakal dilupakan begitu sahaja.

    Sejak Najib menjadi Perdana Menteri, kelompok pelompat politik atau juga mesra dengan panggilan katak oleh masyarakat, sering saja mewarnai dunia politik negara dengan pelbagai berita sensasi terutama yang berupa serangan kepada pembangkang dan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat. Suratkhabar dan tv pula bagaikan tidak sah jika tidak menyiarkan berita mengenai mereka.

    Dalam mempertahankan Najib, UMNO dan kerajaan pula, golongan yang beralih kiblat politik ini terlihat lebih lantang dan ke depan berbanding pemimpin UMNO sendiri. Di ketika ramai pemimpin UMNO hanya berdiam diri semasa Najib diserang dengan pelbagai serangan, kelompok inilah yang sering ke depan mempertahankan dan menjadi pembela kepada Perdana Menteri.

    Menjelang hari penamaan calon 20 April ini dan hari pengundian pada 5 Mei depan, nasib dan timbul tenggelam mereka ini mulai menjadi percakapan ramai, bukan saja di kalangan ahli dan pemimpin UMNO tetapi juga di kalangan rakyat biasa. Ramai yang berminat untuk mengetahui untung nasib dan timbul tenggelam mereka ini setelah bertahun-tahun mereka menjadi pembela kepada Najib dan kerajaan. Ramai yang ingin tahu sama ada mereka ini terus boleh melompat selepas ini atau hanya duduk di gua-gua yang sunyi.

    Sehingga ini, belum ada kata putus mengenai mereka meskipun Najib seperti memberi bayangan kemungkinan ada seorang dua daripada mereka ini yang bakal dipilih bertanding menggunakan tiket BN dalam pilihanraya akan datang. Menyedari kemungkinan ada pemimpin UMNO yang kecil hati dan kecewa dengan pemilihan mereka itu, Najib menyetakan, kalau mahu merajuk pun biarlah selama 24 jam saja, selepas itu turunlah bekerja bagi memastikan kemenangan BN........bersambung.

    ReplyDelete
  39. .......sambungan.
    Siapa di kalangan katak-katak politik ini yang akan terpilih menjadi calon BN, masih lagi samar-samar. Hanya Ibrahim Ali yang paling ke depan berharap beliau akan dipilih kali ini. Beliau telah mengadakan beberapa perjumpaan menggunakan NGO Perkasanya untuk menunjukkan keseriusan ke arah itu dan juga telah berjaya meyakinkan Mahathir untuk bercakap melobinya supaya beliau turut dipilih oleh Najib sebagai calon BN di Pasir Mas.

    Ibrahim Ali dikhabarkan sudah mempersiapkan jenteranya dan akan meletakkan jawatan sebagai Presiden Perkasa dalam sehari dua ini bagi memberi fokus kepada usahanya bertanding itu.

    Gobalakrishnan pula secara terbuka seakan-akan merayu agar beliau dipilih untuk bertanding mewakili BN pula di kerusi lamanya di Padang Serai, Kedah atas alasan sejak beralih kiblat, beliau telah mengadakan 300 program yang melibatkan lebih 10 ribu pengundi di kawasannya untuk menyokong dasar kepimpinan Najib.

    Zulkifli Noordin dan pula tidak banyak bercakap mengenai masa depannya, tetapi ada laporan mengatakan beliau bakal diletakkan bertanding mewakili BN di Shah Alam, Selangor. Yang lain-lain hanya berdiam diri, mungkin Dr Hassan Ali pula sedang berdoa atau berusaha cara lain agar namanya turut dipilih oleh Najib sebagai calon dalam pilihanraya ini.

    Nasharuddin Mat Isa juga disebut-sebut bakal dipilih sebagai calon berdasarkan keakraban hubungannya dengan Najib dan beliau juga sudah beberapa kali mengikuti rombongan Najib ke luar negara. Jika beliau dipilih bertanding mewakili BN, ia tentunya merupakan sejarah kerana Nasharuddin masih merupakan ahli Pas.

    Perkara yang menjadi persoalan juga, sanggupkah ahli dan pemimpin UMNO di sesuatu kawasan itu menerima dengan rela hati golongan katak dan pelompat politik ini sebagai bakal Ahli Parlimen atau ADUN mereka? Nasharuddin Mat Isa juga disebut-sebut bakal dipilih sebagai calon berdasarkan keakraban hubungannya dengan Najib dan beliau juga sudah beberapa kali mengikuti rombongan Najib ke luar negara. Jika beliau dipilih bertanding mewakili BN, ia tentunya merupakan sejarah kerana Nasharuddin masih merupakan ahli Pas.


    Jika Ibrahim Ali bertanding di Pasir Mas misalnya, bolehkah ahli dan pemimpin UMNO menerimanya dan bekerja untuk memenangkannya sedangkan dalam pilihanraya lalu Ibrahim bertanding atas tiket Pas? Lebih dari itu beliau bukannya ahli UMNO.

    Begitu juga jika Zulkifli Noordin dicalonkan di Shah Alam atau Dr Hassan Ali di Gombak misalnya, bagaimanakah pula penerimaan ahli dan pemimpin di kedua-dua kawasan itu? Bolehkah pemimpin UMNO di kedua kawasan itu hanya merajuk selama 24 jam sedangkan mereka telah bertungkus-lumus untuk UMNO sejak sekian lamanya dan sesetengahnya sudah mengidam untuk menjadi wakil rakyat sejak bertahun-tahun yang lalu?

    Bolehkah juga ahli UMNO menerima dengan hati terbuka jika Nasharuddin Mat Isa yang masih merupakan ahli Pas dipilih sebagai calon BN di mana-mana kawasan nanti? Bolehkah juga ahli UMNO menerima dengan hati terbuka jika Nasharuddin Mat Isa yang masih merupakan ahli Pas dipilih sebagai calon BN di mana-mana kawasan nanti?

    Meskipun sejak tiga empat tahun ini, ramai ahli UMNO yang menyokong dan bersama-sama dengan NGO yang diterajui oleh Ibrahim Ali, Dr Hassan Ali dan Zulkifli Noordin dalam beberapa isu mereka ditonjolkan, realitinya ia tidak bermakna mereka juga sanggup menerima pemimpin-pemimpin itu sebagai calon wakil rakyat mewakili UMNO dan BN.
    .......bersambung.

    ReplyDelete
  40. .....sambungan.

    Dalam isu pemilihan wakil rakyat Bebas sebagai calon BN, kemungkinan ada yang merajuk dan berkecil hati memang tidak boleh dielakkan. Yang penting juga ialah sama ada yang merajuk itu boleh dipujuk atau mereka berpendirian biarlah sama-sama berputih mata akhirnya.

    Kenyataan Najib yang memberi bayangan kemungkinan ada wakil rakyat Bebas akan dipilih bertanding mewakili BN menunjukkan beliau memang berasa terhutang budi dengan pengorbanan mereka selama ini. Berapa orang yang bakal dipilih mungkin bergantung kepada kesesuaian kawasan dan kemampuan calon itu sendiri.

    Secara realitinya, memilih mereka yang pernah melompat parti ini sebagai calon dan mengenepikan pemimpin UMNO sendiri ada baik dan buruknya. Daripada satu segi, memilih mereka membawa makna bahawa Najib seorang pemimpin yang budiman dan mengenang budi tetapi kesan buruknya juga banyak. Ia akan mendedahkan kepada sabotaj, kecil hati, merajuk, tutup bilik gerakan dan seterusnya mengecilkan ruang untuk mencapai kemenangan.

    Jika Najib ada pilihan, pemimpin dan ahli UMNO juga tahu membuat pilihan. Jika Najib ada pilihan, pemimpin dan ahli UMNO juga tahu membuat pilihan. 

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katak pun kataklah....
      Jgn jer bewak gay yg sial dipikul spjg hayat...

      Delete
    2. Bhai...lajim ukim,chia jui meng,zaid ibrahim tu dlm kategori apa ya...bhai lu tak nak beli satu muka surat utusan malaysia utk komen lu ini....hahaha jiwa kacau ke bhai...

      Delete
  41. Belum Apa-apa Seluar Papagomo Dah Terlucut, Tak Layak Jadi Calon!

    Peguam persoal kelayakan Papagomo jadi calon

     Pengumuman penulis blog kontroversi Papagomo untuk bertanding menentang ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim disambut dengan tanda tanya oleh para pengamal undang-undang yang mempersoalkan kelayakan bekas anggota polis itu sebagai calon.Tanda tanya itu timbul memandangkan Papagomo, atau nama sebenarnya Wan Muhammad Azri Wan Deris sebelum ini didapati bersalah atas kesalahan rasuah dan didenda ketika bertugas sebagai konstabel polis trafik.

    Mahkamah Rayuan pada tahun lalul mengekalkan keputusan Mahkamah Sesyen dan Mahkamah Tinggi, dan Wan Muhammad Azri didenda RM10,000 dan dijatuhi hukuman penjara 14 hari.

    Seorang peguam, Razlan Hadri Zulkifli, berkata Wan Muhammad Azri tidak boleh bertanding disebabkan hukumen berkenaan memandangkan keputusan mahkamah itu dibuat pada tahun lalu.“Maka, Wan Muhammad Azri tidak boleh bertanding melainkan Wan Muhammad Azri bukan Papagomo,” katanya.Seorang lagi peguam, Ranjit Singh juga sependapat dan berkata individu yang dikenakan hukumen denda RM2,001 dan lebih tinggi tidak boleh bertanding, seperti yang diperuntuk dalam Perkara 48 dalam Perlembagaan Persekutuan.

    Peruntukan itu menyebut, seorang anggota parlimen hilang kelayakan apabila didapati bersalah dan dijatuhi hukumen utuk tempoh tidak kurang dari satu tahun dan didenda tidak kurang dari RM2,000 dan tidak menerima pengampunan.

    Perkara itu juga menyatakan, individu yang didapati bersalah tidak dibenarkan untuk bertanding dalam tempoh lima tahun. -mk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaaaaa...sentap juga papahomo dgn papagomo....
      Tak sangka banduan sg buluh takut jugak dgn papagomo...

      Delete
    2. tak sabar nak tunggu nuar hantar borang pencalonan permatang pauh... atau lari... hahahahaha

      Delete
    3. Bhai knp isu papagomo nk jd calon jd isu besar...adakh pd lu org papagomo adalh bayangan yg menakutkn pd anwar...kemon bhai...tak kan tak yakin kot pada aura anwar...hahaha

      Delete
  42. jom kite undi online....
    kite tengok sape yng kene....
    http://www.sharkma.com/myvote/

    ReplyDelete
    Replies
    1. kepada anjing2 umno silakan mengundi....
      jgn nak melalak pasal seks & jubo sahj...

      Delete
    2. Berseronoklah dgn hasil ciptaan korang tu cai...
      Taknak buat ker pertandingan melancap online ker???
      Mgkin ramai puak korang yg akan ikut serta....hahahahaaaahaaaaa

      Delete
  43. Aduhai Cik Siti Wan Kembang apa nak jadila dgn Pok Nik mu ni... Negeri Serambi mekah kalau nak buat patung apa2 yg terbesar tak de hal.. la ni ada yg baring dan berdiri. yang mencangkung dgn meniarap je yg x buat lagi... tapi bila nak buat sekolah pondok kena sita plak.. Tapi nak buat camne dah memang pemerintah Parti Ajaran Songsang... Tukar wei.. klu x sama je taraf bangang dgn puak2 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm zaman kalifah...kejatuhan empayar disebabkan manusia nyanyuk yg takut dgn bayang2 sendiri dpd takut akan Allah swt...
      Menipu dgn fatwa2 songsang....

      Delete
  44. katak-katak yang bakal dibawa masuk bertanding atas tiket bn ada lah orang-orang yang boleh bekerja sebab itulah pr terutama pas dah panas punggong. Dulu orang-orang ni dalam pr tapi mereka tak diberi peluang bila hanya mengkritik parti. Tidak seperti pr yang tepaksa meletakan 'orang luar' seperti artis tanpa mengambil kira akar umbi parti. Sebelum menerjah panjang lebar hal parti lawan sila lihat dalam parti sendiri dulu.

    ReplyDelete
  45. Kempen DAP di Singapura… Dah Makin Menjadi-Jadi Perangai Khianat DAP!

    Posted On 10 Apr, 2013 - By Don Juan Pablo -

    dap-papDAP dan pengkhianatan kepada negara ini, bukannya baru. Dari zaman Lim Kit Siang masih menjadi Setiausaha Agung parti tersebut dan sekarang jawatan tersebut diwarisi oleh anak lelakinya, DAP tidak pernah menumpahkan kesetiaan kepada negara ini. Walaupun parti tersebut terlibat dalam proses pilihanraya negara ini, tetapi DAP sekadar ingin merebut kuasa dan seterusnya bertindak sebagai PENJAJAH sepertimana yang dilakukan oleh Lim Guan Eng dan Teresa Kok di Pulau Pinang dan Selangor.

    Tiada sebarang usaha yang dilakukan untuk menambahbaikkan taraf kehidupan rakyat, sebaliknya para pemimpin DAP sentiasa memastikan kantung mereka berisi tebal menerusi pemberian projek bernilai berbilion-bilion ringgit kepada syarikat-syarikat kroni.

    DAP dan Singapura memang tidak dapat dipisahkan. Sebabnya seperti semua orang tahu, DAP merupakan proksi PAP pimpinan Lee Kuan Yew yang diterajang keluar oleh Malaysia pada tahun 1965 selepas Lee Kuan Yew yang berasal dari Johor, berkempen untuk menghapuskan Melayu-Bumiputera, Islam, Bahasa Melayu, Raja-Raja Melayu dan apa-apa sahaja yang berkaitan dengan Melayu-Bumiputera-Islam. Malah Lee Kuan Yew jugalah yang mempopularkan teori bangangnya, konon Melayu juga seperti Cina dan India, merupakan pendatang di negara ini.

    Taktik keganasan sepertimana yang berlaku di Singapura pada tahun 1964 semata-mata untuk menghalau Melayu keluar dari sesebuah kawasan, menyebabkan Malaysia terpaksa mengambil jalan berat, singkat dan dilihat tidak popular langsung memandangkan Singapura memang semulajadinya adalah sebahagian daripada Tanah Melayu malah di pulau tersebut pernah wujud beberapa kesultanan dan kerajaan Melayu.

    Keputusan DAP untuk meletakkan Lim Kit Siang di Gelang Patah yang sekarang ini sedang menarik lebih ramai penduduk berketurunan Cina ke kawasan yang telah dibangunkan oleh UMNO dan Barisan Nasional, membuatkan DAP semakin dekat dengan Singapura. Apatah lagi, DAP memang bercita-cita hendak Singapura bergabung kembali dengan Malaysia dengan sekurang-kurangnya 87 Kerusi Parlimen sudah ada dalam tangan mereka bagi membolehkan DAP secara bersendirian mendapat majoriti dua pertiga di Parlimen Malaysia.

    Bayangkanlah apa yang akan berlaku sekiranya, DAP berjaya memperolehi dua pertiga majoriti. Sedangkan dengan jumlah kerusi yang mereka kuasai sekarang pun, DAP sudah jadi kelingking berkait telunjuk mencucuk mata. Dan yang pastinya, nasib Melayu-Islam-Bumputera di negara ini tidak ubah seperti rakyat Palestin di negara mereka sendiri.

    Itu adalah pasti memandangkan Lim Guan Eng telah pun melakukannya di Pulau Pinang sekalipun cuba dikaburi oleh para pencacai upahan berbangsa Melayu dan beragama Islam.

    Dilaporkan pada 11 April 2013, dari jam 4:00 petang sehingga 10:00 malam, DAP akan melancarkan kempen balik mengundi di Singapura. Lokasinya adalah Bugis Junction, Bugis Street dan Bugis MRT. Butiran lanjut boleh anda dapati di www.facebook.com/DapGelangPatah?ref=ts.

    Sasaran DAP adalah 4 ribu rakyat Malaysia yang mendaftar undi di Gelang Patah, di Singapura!

    Kesian Melayu… satu lagi kawasan Melayu yang bakal terbang dan Melayu jadi kelas kedua seandainya cubaan DAP tidak dihalang!

    Jangan pula nanti, Gelang Patah maju, Melayu Gelang Patah merempat sepertimana Melayu Pulau Pinang dan akhirnya menjadi anjing belaan seperti para pecacai Lim Guan Eng yang terdiri daripada Melayu beragama Islam yang akan sentiasa menjilat dan memastikan tuan mereka mencampakkan tulang kepada mereka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaaaa suke2. Mmmmuah

      Delete
  46. http://truthvaccine.blogspot.com/2013/04/strategijahatpembangkang-singapura.html
    Nanti sekejab kita perlu berhati-hati PRU 13 kerana ada orang luar akan buat kacau selepas PRU 13. Mereka kemungkinan bukan pemerhati daripada Singapura yang sah betul.

    ReplyDelete
  47. Ala..bang.... ulas lh bnyak mna pun.yg pnting, pr dihati rakyat. Bye bye.buang masa je komen berapi2. Kami sayang rakyat!

    ReplyDelete
  48. Di hati minoriti rkyat je dik. Bkn mjoriti

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!