CILI KASI TARUK! MARI KITA LIHAT SEMULA SUMPAH LAKNAT SAIFUL BERSERTA DENGAN ULASAN BERAPI!

Salam 2 all.

Videoklip diatas adalah footage sumpah laknat yang dibuat oleh Saiful Bukhari Azlan pada hari Jumaat 14 Sya’ban 1429 bersamaan 15 Ogos 2008 di Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta, Kuala Lumpur.

Lafaz sumpah itu adalah saperti berikut:

“Saya Mohd. Saiful Bukhari Azlan, Kad Pengenalan No. 850706-01-5687 pada hari ini bersumpah dengan lafaz Bismillah hirrohmanirrohim, Wallahi, Watallahi, Wabillahi, bahawa sesungguhnya saya telah diliwat oleh Dato’ Seri Anwar Ibrahim pada 26 Jun 2008 iaitu pada tarikh tersebut Dato’ Seri Anwar Ibrahim telah memasukkan zakarnya kedalam lubang dubur saya. Jika saya berdusta atas pengakuan ini, maka saya berdusta terhadap ALLAH swt dan saya sanggup menerima azab, dilaknat dan kutukan daripada ALLAH swt sehingga ke kiamat”.

Lafaz sumpah laknat itu disaksikan oleh Imam Masjid Wilayah Ustaz Romlan Porigi. Turut hadir menemani Saiful dengan baju Melayu muda bersamping kotak ialah ayah Saiful sendiri Azlan Mohd. Lazim. Selepas mendengar dengan setia lafaz sumpah laknat itu, Azlan Mohd. Lazim bersalaman dengan anaknya Saiful, kemudian memeluk Saiful dengan penuh erat tanda sokongan dan keredhaan!

Hampir lima tahun berlalu! Tau-tau hari Jumaat 08 Mac 2008, genap 5 tahun PRU 12, Azlan Mohd. Lazim membuat kenyataan menyatakan bahawa “saya percaya anak saya Saiful telah dipergunakan oleh pihak tertentu yang tidak bertanggungjawab termasuk pegawai khas YAB PM Khairil Annas Jusoh. Mereka inilah merupakan dalang kepada semua fitnah liwat yang dilakukan terhadap Anwar Ibrahim yang melibatkan anak saya”.

Azlan seterusnya membuat permohonan maaf kepada Anwar Ibrahim. Agak memusykilkan kerana sidang media Azlan hanya dihadiri media pro-pembangkang. Media arus perdana langsung tidak kelihatan. Mengikut maklumat yang diberi, media arus perdana tidak dijemput.

Dan bertambah menimbulkan persoalan ialah kehadiran orang kanan Anwar iaitu Datuk Johari Abdul, Ahli Parlimen PKR (Sg. Petani). Apatah lagi kenyataan Azlan Mohd. Lazim dibuat setelah hampir 5 tahun berlalu, dan dibuat dalam keadaan PRU 13 sudah begitu hampir.

Dalam keadaan negara berdepan dengan kemelut pencerobohan dan serangan penjenayah Kiram III daripada Filipina sehingga melakukan pembunuhan kejam terhadap pasukan keselamatan Malaysia, dan pencerobohan itu dikaitkan dengan pimpinan pembangkang Malaysia saperti yang didedahkan oleh media Filipina sendiri.

Adakah kenyataan Azlan dibuat untuk menutup isu pengkhianatan pimpinan pembangkang ini adalah suatu persoalan yang perlu dinilai oleh rakyat Malaysia sendiri?

Dan kemungkinan isu ini semua dijadikan bahan politik bertambah terserlah apabila Azlan Mohd. Lazim membuat kenyataan di Ibu Pejabat PKR di Tropicana mengumumkan penyertaan ke PKR sebentar tadi.

Sidang media yang dihadiri oleh pimpinan pembangkang Lajim Ukin, Khalid Samud, Joharu Abdul turut dpersaksikan oleh Saifuddin Nasition Ismail yang menerima borang penyertaan Azlan dan memakaikan jaket PKR kepada Azlan tanda simbolik penyertaan Azlan ke PKR.

Teman tidak berminat untuk menilai isu ini dari segi politiking nya walaupun makin hari makin terserlah isu ini menjadi bahan politik yang begitu hebat diputar-pusing oleh pembangkang serta media cyber mereka.

Apa yang ingin teman lontarkan disini ialah:

1. mengapa Azlan Mohd. Lazim, dengan pengetahuan penuh anaknya Saiful Bukhari akan membuat sumpah laknat membenarkan fakta Anar Ibrahim telah meliwat dia, membenarkan, meredhai, bersetuju atau membiarkan Saiful berbuat sedemikian.

2. Jika benar dakwaan Azlan beliau memang tidak percaya Anwar meliwat anaknya sejak dahulu, bukankah tanggungjawab Azlan sebagai bapa sepatutnya menghalang Saiful daripada melakukan sumpah laknat itu? Atau sekurang-kurangnya tidak hadir tanda protes? Bukan sahaja beliau tidak halang, malah perlakuan Azlan hari itu (sila lihat footage diatas) menunjukkan dengan jelas beliau redha dan bersetuju dengan tindakan Saiful! Malah Saiful selepas daripada itu telah melakukan sekali lagi sumpah laknat dihadapan Baitullah di Masjidil Haram!

3. Mengapa Azlan memilih untuk membisu sebegitu lama, hampir 5 tahun? Tau-tau dekat PRU-13 bukan sahaja beliau membuat kenyataan yang jelas bercanggah, malah mengkhianati sumpah laknat anaknya sendiri, tetapi mengisytiharkan pula untuk menyertai PKR pimpinan manusia dajal yang meliwat anaknya sendiri!

Saiful Bukhori dengan tangkas dan segera membuat kenyataan media dihari yang sama Jumaat 08 Mac menafikan kenyataan ayahnya, dan memberi amaran kepada Anwar supaya jangan memperkeldaikan ahli keluarganya demi mengejar nafsu politik mahu ke Putrajaya. Saiful tegas istiqomah dengan sumpah laknat yang dibuatnya pada 15.08.2008 bahawa Anwar telah meliwatnya pada 26.06.2008!

Kenyataan segera Saiful telah berjaya meredakan keadan dan merungkai kekeliruan yang timbul dikalangan orang ramai hasil tindakan drastik ayahnya. Teman angkat tabik kepada Saiful atas kecekalan dan semangat juang yang begitu tinggi untuk berdepan dengan segala mehnah dan dugaan berat ini.

Semoga ALLAH memberikan Saiful kekuatan istiqomah Nabi Ibrahim as yang terpaksa berdepan dengan fitnah angkara Azar ayahnya sendiri!

Apapun, teman cadangkan kepada Azlan Mohd. Lazim supaya mengambil tindakan berikut untuk menyelesaikan kemelut yang timbul daripada isu ini:

1. teman desak supaya Azlan Mohd. Lazim mengambil ujian poligrafi untuk menentukan samada beliau bercakap benar atau tidak. Pasukan Forensik Malaysia mempunyai kepakaran melakukan ujian ini. Jika Azlan tidak mempercayai PDRM, teman cadangkan beliau panggil pakar poligrafi yang beliau percayai untuk melakukan ujian tersebut dengan dipersaksikan oleh peguam beliau dan peguam Saiful. Teman yakin ujian poligrafi boleh merungkai permasalahan ini!

2. teman juga mendesak Azlan supaya mengangkat sumpah laknat sebagaimana yang dilakukan oleh Saiful sendiri. Lafaznya mesti menepati kehendak syara’, contohnya “Wallahi, Watallahi, Wabillahi, saya Azlan Mohd Lazim dengan ini bersumpah bahawa anak saya Saiful Bukhari Azlan telah dpergunakan oleh pihak tertentu termasuk Khairil Annas Jusoh yang merupakan dalang kepada semua fitnah liwat yang dilakukan terhadap Anwar Bin Ibrahim yang melibatkan Saiful. Dan saya bersumpah bahawa anak saya Saiful Bukhori Azlan sebenarnya tidak diliwat oleh Anwar Ibrahim saperti sumpah yang dibuat oleh anak saya pada 15.08.2008. Jika saya berdusta atau berbohong atas sumpah ini maka laknat ALLAH keatas saya dunia dan akhirat”.

Azlan boleh memilih untuk mengangkat sumpah itu dimana sahaja dan dihadapan sesiapa pun, syaratnya ia mesti dibuat mengiktu kehendak syara’ dan ditempat terbuka yang boleh dipersaksikan dan didengar oleh umat Islam sebagaimana yang dibuat oleh Saiful pada 15.08.2008.

3. teman juga mendesak Azlan Mohd. Lazim supaya berjumpa sendiri dengan anaknya Saiful Bukhari dan menyatakan secara berhadapan bahawa Saiful telah dipergunakan oleh pihak tertentu untuk memfitnah Anwar Bin Ibrahim meliwatnya. Biarlah Azlan berlaku adil kepada anaknya Saiful. Kalau semasa Saiful bersumpah laknat di boleh bersama dengan Saiful, mengapa Azlan tidak boleh berhadapan dengan Saiful untuk menyatakan beliau percaya Anwar difitnah meliwat Saiful;

Dan kepada para anwarinas dan pasrasit yang sedang seronok bertakbeer sakan meraikan kenyataan Azlan Mohd. Lazim dan penyertaan beliau ke PKR, ingat balik maki-hamun kaum mike selepas Azlan Mohd. Lazim bersama anaknya Saiful dalam membuat sumpah laknat pada 15 Ogos 2008.

Kalau mike lupa, teman nak ingatkan semula antara komen dan kenyataan yang pernah dibuat terhadap Azlan Mohd. Lazim yang kini menjadi manusia sanjungan mike saperti berikut:

“Azlan Mohd. Lazim bapa Saiful berasal dari Janda Baik, Pahang pernah bertugas sebagai General Manager di Hotel Merlin Inn Johor Bharu. Kemudian berhenti kerana dia adalah seorang yang kuat berjudi.

Ibu Saiful, Halina Alif terpaksa melakukan berbagai kerja untuk membantu keluarga, termasuk menjadi pelakon tambahan dalam beberapa buah filem Melayu dan drama.

Halina memohon cerai daripada Azlan, apabila Azlan cuba memaksa beliau menjual tubuh dan menjadi pelacur. Perceraian itu berlaku ketika Saiful berumur empat tahun. Azlan kemudiannya menghilangkan diri.

Selepas bercerai, Halina melakukan berbagai kerja dan akhirnya melalui hubungan kerja dengan Pengerusi MCA Terengganu, Datuk Lau, ekonomi Halina kembali stabil dan beliau membeli polisi insurans AIA untuk anak-anak beliau, Saiful dan adiknya Tati.

Halina kemudiannya berkahwin dengan seorang duda bernama Haris.

Halina meninggal dunia beberapa tahun lalu di Hospital Pantai, Kuala Lumpur akibat barah payudara. Ketika itu Saiful menuntut di Uniten.

Kos rawatan perubatan Halina dibiayai melalui polisi insuransnya, begitu juga rumah mereka yang berlamat di No. 78, Jalan 7/6, Bandar Utama Damansara, PJ”.*

Kepada rakyat Malaysia, lihatlah bagaimana ALLAH semakin hari semakin membuka pekung pakatan DAP-PKR-PAS ini. Lihat bagaimana politik cakap tak serupa bikin, politik putar belit yang mereka amalkan.

Inilah kaum yang sama pada 25 Dis 2012 dan 08 Jan 2013 menyatakan kristian boleh mengguna kalimah ALLAH, tak berapa hari selepas itu setelah umat Melayu-Islam membuat bantahan keras, mereka membuat u-turn pada 13.01.2013 menyatakan kristian tidak boleh kalimah ALLAH!

Kalau Tuhan mereka pun mereka boleh permainkan dan politikkan, apatah lagi perkara lain! Fikirkanlah! ALLAH memberikan kita otak bukan untuk dibuat sup, tetapi untuk berfikir!

Adakah mereka sudah terkena laknat sumpah Saiful Bukhori? Tepuklah dada, tanyalah iman masing-masing!

Yang baik dan yang benar datangnya daripada ALLAH, yang tidak adalah kelemahan teman sendiri. Moga ALLAH berikan kita petunjuk dan hidayah untuk melalui kehidupan yang makin penuh mehnah dan fitnah ini. Ameen!

Wallahua’lam & Wassalam.

Adios amigos, grasias senor.

Zulkifli Bin Noordin
Isnin
28 Rabi’ul Akhir 1434
11 Mac 2013

*Maklumat menyatakan bahawa laman web pembangkang yang menyiarkan tulisan ini dan semua link yang menyiarkan tulisan ini telah dipadamkan sebaik sahaja ianya didedahkan oleh laman-laman web pro-kebenaran. Adakah mereka panik dan cuba menipu rakyat? Fikirlah sendiri yop.

zul4kulim

242 Responses to "CILI KASI TARUK! MARI KITA LIHAT SEMULA SUMPAH LAKNAT SAIFUL BERSERTA DENGAN ULASAN BERAPI! "

 1. Anwar bin Ibrahim...nape takut n bacuuuuuul nak bersumpah laknat?Mana kebanggaan si kote bengkokmu yg menjadi pujaan pencacai2 pr?
  weka weka wei wei
  CHECKMATED YO!!!!!

  tuah

  ReplyDelete
  Replies
  1. anu gay....bacuuuuuuuuuuuuuuuul!!!!!!!!!
   hahahahaaaaaaaa...kasi sunat lar!!!!!

   Delete
  2. mat liwat berani saman jer....standard kote bengkok

   Delete
  3. Mana dia jam Omega mu wahai Anwar?

   Delete
  4. Anwar bin Berahi akan bersumpah selepas tangkal lanun yg diikat pada kote bengkoknya ditanggalkan!!!!

   Delete
  5. Apa kena korang nih. Asyik tanya jam Omega aku jerk. Dahlah tu jerk jam jenis Omega yg aku ada. Jam Casio, jam Citizen, jam Rado dan Jam Ban aku korang tak nak tanya? Tension lah aku cam nih.

   Delete
  6. Pakatan Rakyat ni jenis manusia yang tak pedulikan agama, lihatlah hukum hakam agama pun sanggup diputar belit untuk kepentingan politik walaupun perbuatan itu menyesatkan ramai orang, mereka tak peduli itu semua, bagi mereka biarlah orang ramai sesat, kerana politik dengki khianat lebih diutamakan oleh Pakatan Rakyat ini. Sedarlah rakyat Malaysia sekalian. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  7. anwar pondan mana berani bersumpah buktikan pada rakyak kalau kau bagus..

   Delete
  8. Dikulim zul kulim org pangey zul auta ......kah kah kah
   hang cheghita apa zul....hidup hang sndiri pun macam telur hujung tanduk je......fitnah je lebih....

   Delete
  9. Zul Auta, mahukah hang bersumpah laknat hang tak makan gaji buta selama 3 tahun ini? Kami pengundi pilih hang sebagai wakil rakyat kerana kami percaya hang akan bersama pengundi Kulim. Tapi hang jarang2 jenguk muka jumpa pengundi yang pilih hang, hang lebih banyak di KL. Elaun wakil rakyat hang rembat, kadang-kadang bercakap soal agama, tapi cakap tak serupa bikin: muka tak tau malu ambil duit elaun wakil rakyat tapi tak buat kerja sebagai wakil rakyat.

   Sepatutnya hang letak jawatan sebagai wakil rakyat sejak dulu, tapi hang masih sayang dengan elaun Ahli Parlimen tanpa buat kerja sebagai Ahli Parlimen.

   Sebenarnya sebagai pengundi Kulim, kami bersyukur hang tak bersama PKR lagi, kalau hang jadi calon PKR, PKR pasti akan kalah di Kulim kerana pengundi tak perlukan wakil rakyat kaki auta dan putaq belit. Kami penduduk Kulim gelar hang Zul Auta sebab hang suka buat cerita bohong, tak pernah tepati janji. Cuma yang kami kesalkan awat hang masih rembat duit elaun Ahli Parlimen sedang hang tak pernah buat kerja Ahli Parlimen???

   - PENGUNDI KULIM

   Delete
  10. Yang aku tahu 99.9% wakil rakyat fuckatoon tidak turun padang...tidak tunai janji..contohnya AP balik pulau, dia asyik di KL saja..kao tak payah zul nordin lah semua wakil rakyat pembangkang macam tu.pasal tu contohnya di selangor kerajaan PKR asyik kena sama dengan rakyat.

   Delete
  11. kenapa Najib takut nak mampos berdebat dgn Anwar?? takut diaibkn Anwar le tuuuu

   Encik Mohamed.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  12. Anon 4:54 hehehehe... main pycho ek.. Lemah batin btul puak2 ni.

   Delete
  13. Hidup lagi penyamar nie!!!Cai...najib difitnah dan diaibkan oleh mat liwat a.k.a bapak lanun sedikit pun tidak gabra cai...sikit pun tidak cai...Tenang jer najib cai..Mat liwat tu hanya layak debat dgn babi mcn ko jer cai..Nie aa cdgan tajuk korang berdua 'Kenapa aku suka dan cinta lubang taik?'..hahahahaaaaaaaaaa
   weka weka wei wei
   CHECKMATED YO!!!

   tuah

   Delete
  14. tak ada satu pon jawapan2 bernas dari macai UMNO kenapa Najib takut berdebat. dah konfem Najib penakut nak mampos.

   berbalik pada isu Haji Sepol. orang kalau dah tak solat sumpah mcm mana pon orang takde nak percaya dah!

   Encik Mohamed.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  15. Mohamed Pecacai Pakatan Rakyat, pasal apa Anwar takut nak dibicarakan dalam kes beliau perkosa Saiful sebelum ini? Bayangkanlah lebih 60 kali percubaan gagalkan perbicaraaan, apa cerita ini semua?

   Kemudian takut nak berhadapan dengan soalan pendakwaraya, tapi sibuk merapu baca teks dongengan yang entahlah siapa tulis di kandang tertuduh sebab nak larikan diri dari soalan barisan pendakwaan, apa cerita?

   Mana dia jam Omega?

   Apa guna Perdana Menteri berdebat dengan pembohong dan pengkhianat seperti Anwar? Buang masa. Kalau berani sangat, sila tunjukkan jam Omega kau Anwar, ada berani ke? Sudahlah Mohamed Pecacai Pakatan Rakyat, kau tak ada isu lagi, debat konon, tapi sila tanyak Anwar pasal apa dia takut berhadapan dengan soalan pendakwaraya kes tak senonoh beliau ini.

   Sedarlah rakyat Malaysia sekalian. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  16. Mana dia Mohamed Pecacai Pakatan Rakyat dah berambus? Tak tau nak jawab ke? Sedarlah semua rakyat Malaysia sekalian bahawa Pakatan Rakyat memang perosak masyarakat, jauhi mereka. Sedarlah semua warga Malaysia sekalian, elakkan anda dari terus ditipu kerana Pakatan Rakyat sanggup tipu siapa saja, daripada warga emas hinggalah kanak-kanak tadika dan pra sekolah, semuanya tidak dilepaskan untuk terus cuba dibohongi oleh Pakatan Rakyat perosak masyarakat ini. Sedarlah semua rakyat Malaysia sekalian. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  17. Mohamed penipu...anda swing sana sini, bila kena batang hidung sendiri diam cam org bodoh...soalan bro juragan pada anda tnng munafik kenapa anda tak berani jawab....pengecut dan bacul lah anda ini sebenarnya...

   Delete
  18. Serupa mat liwat jugak....

   Delete
  19. Bhai 05 59...jgn harap lh mamed tu nk jwp soalan aku tu...disebabkn tinggi ilmunya dan hidup yg sentiasa jujur..maka dia akan bg alasan pada diri dia...tak nmpk pun soalan dari juragan pun...hahaha mamed! Mamed!!! Agaknya org yg sewaktu dgn lu yg mnyokong PR...

   Delete
 2. ohhh! jadi ayah Saiful sdh mendedahkan yg ini semua adalah konspirasi umno?

  dengan ini saya keluar umno dan menyertai pakatan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes bhai...itu pilihan terbaik buat lu... Umno tak akan terjejas dgn ketiadaan lu..malah bertambah kuat...1 pergi 10 mari...apa ada hal dgn lu satu org.

   Delete
  2. Cai...kesian bapak saiful tu cai....sanggup khianati anaknya sendiri...mcm bapak lanun yg sanggup khianati negaranya sendiri sampai terkorban 8 pewira negara....

   cai...dengan ini aku isytihar keluar dari pgayr dan mengundi bn..

   Bekas ahli pkr kota

   Delete
  3. cai, aku tak heran kalau otak tahap tin milo macam ko ni join PGayR....bapak saiful tu pun tahap tin milo macam ko jugak

   Delete
  4. Senang benar percaya pada bapak saiful.

   Delete
  5. akhirnya kebenaran menjelma. syabas kpd bapak saiful. dengan ini saya sekeluarga mengistiharkan keluar umno dan menyertai Pakatan.

   Delete
  6. Bhai 09.50...dah satu keluarga lak...hahaha hnya umur 21tahun keatas layak mendaftar dan mengundi...bhai lu ajak le adik beradik lu sekeluarga ikut lu...klu setakat bapak saiful lu dah nmpk kebenaran..kira ok le tu lu pnya pemikiran...'bijak dan pandai'

   Delete
  7. Anon 8:22/09:50... Nampak sangat lu berdua ni jenis x pernah pergi mengundi... dah sunat blum ni? Komen lu dua ekor ni betul2 tunjuk lu orang berilmu tinggi tahap mursyidul am.

   Delete
  8. Puak pgayr ni mengamalkan tangkal lanun yg diikat dkt kepala kote mrk..Tu sebab bapak lanun kotenya bengkok ke tanah..
   Itu punca puak lanun nie taksub dgn bosnya....hahahahaaaaaaaaaaaaa

   Delete
  9. inilah mentaliti puak pembangkang, lihatlah mereka lebih mempercayai PC
   yang dibuat oleh azlan berbanding sumpah laknat yang dibuat oleh saiful bukhari,PC yang dibuat pula dilihat begitu meragukan,hanya memihak sebelah pihak berbanding lafaz sumpah laknat saiful bukahri,dilafazkan dengan nama AllAH yang terserlah begitu jujur, ikhlas dan dilafaz dengan penuh keberanian,syukur ramai yang begitu yakin akan sumpah laknat yang dibuat saiful berbanding penafian kosong azlan yang dilihat terdesak dan termakan umpan pkr..

   Salam Gelombang Biru

   Nana nurgaya

   Delete
  10. U all jgn ckp mcm2. Jgn fitnah mcm2.cincin 24juta tu i beli hasil dr simpanan tabung i sejak dr kecil tau. Kahhhh... kah.... kah.... menangis kuat membohong pun kuat kahhhhh... kah... kah...

   Delete
  11. oh nampaknya ayah saipol sudah dibeli oleh PgayR, apa???Dibeli dengan harga berjuta juta..sedap sedap dia dapat duit, kita apa pun tak dak!

   dengan ini aku, seluruh keluarga aku, dan semua penduduk kampung mengistiharkan untuk keluar PKR dan menyokong UMNO/BN sampai mati..

   Delete
  12. Anon 12:44...Jgn la bising kat cni nanti jatuh lagi kredibiliti Pak sedara nuar hang.Hang duk menipu buat apa? Cincin tu aku suruh rafizi tolong beli lepaih jual jam omega kat nuar. tak caya g tanya depa...

   Delete
 3. Sumpah dan doa org yg dianiaya mmg mujarab wo!!!!!Tak heran hidup mat liwat dan babi2nya makin hari makin JIJIK DAN SIAL!!!!SATU HAKIKAT wei!!!!!
  Mrk nie tuhan pun boleh dipermainkan...blm lagi puaknya yg dah kenyang kena kencing!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suruh bapak saiful pulak yang sumpah laknat tak terima rasuah...

   Delete
 4. apa lagi Epol...saman lah bapak kau pulak...hahahhaha.....tak pun mintak cacai umnok kat sini samankan..hahhaha...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Otak pun macam pasir. Menganiayai orang yang dianiaya besar dosanya beb. Nanti diPadang Mashyar kamu akan mencari Saiful, Najib dan Rosmah di antara berbillion manusia untuk memohon maaf. Tengok air muka Anwar pun tak berseri ( betul kata ulama,manusia yang banyak dosanya dengan manusia dan Allah akan hilang cahaya mukanya) berbanding Tun Dr.Mahathir. Taubatlah beb.

   Delete
  2. cai, pasir....saman2 ni keje mat liwat....yang penting saiful dah bersumpah laknat dan pegang pada prinsip....tak macam bapak dia buat u turn ikut jubor mat liwat....

   Delete
  3. Zainalpasir, org yang penakut je yg kata "U ulang I saman". Saiful x perlu saman dan bazirkan waktu mahkamah bila dah bersumpah. Pak sedara lu Nuar tu toksah nak bersumpah... nak bagi keterangan secara bersumpah di mahkamah pun takut... belum lagi nak bagi DNA secara sukarela... Komen lu ni langsung x de isi macam bahan buangan yag keluar dari belakang nuar..

   Delete
  4. Biasa lah bila anwar dah nampak semua pintu dia dah tertutup dia beli lah bpk saiful ni dgn harapan semua org akan kesian kat dia n percaya kan dia blk lps ni....tp anwar lupa yg org tak bodoh mcm jijah dia...kang aq jentik gak telur busuk anwar tu sampai hancur

   Delete
  5. Duit lembu 250juta bila nak pulangkan senangnya niaga mcm nei rembat duit rakyat buat muka tebal sekaki. Hidup melayu!!

   Delete
  6. Anon 12:50, bab nuar lu angkat mahkamah, bab ni lu sembang lain. Mustahil lu bebal..Kes tgh berjalan kan? hormat lah mahkamah... dah habis besok lu sambung komen lu ni ek..

   Delete
 5. Kalau dulu Nuar Jubor meliwat 7 kali Saiful. Budak yg dikatakan pembancuh kopi tetapi disediakan pejabat sendiri tersedia semya alat pejabat. Dibawa bersama setiap kali ke luar negara, Bangkok, Hong kong, Jakarta, Singapore dan lain2. Pembancuh kopi special betul Saiful. Diberi hadiah yg mahal2 dan d sogok wang ribu2.
  Sehari Saiful buat laporan polis, apabila kumpalan PgayR mendapat informasi termasuk kak Wan Jijik. Bukan main gaduh besar suami isteri mithali. Wan Jijik maki hamun, "tuo kutok tak sedor diri, tak serik2" dan macam2 lagi. Lagi Hero tamil pare pundek cabut lari dan curi masuk kedutaan Turki tinggalkan anak isteri.apakah alasan berjambul yg diberikan? ada pembunoh upahan? Kenapa sampe hari ini Hero tamil bebas d atas pentas, bebas ke mana saja dan mana pembunoh upahan tak muncul2? Apakah masih mengalami sakit cirit birit hingga ke harii ini? Mustahil. Tetapi ini mulut bau najis Nuar Jubor penipu besar.
  Dulu anak kandung kena liwat dgn Nuar Jubor, Inihari Bapa kandung "meliwat" anak sendiri. Ini bukan bapa, ini bapok!
  Bapa yg macam gini memang ramai dkalangan pemimpin2 PgayR, mereka tidak ada maruah, mereka rela gadai agama, maruah diri, anak isteri kerana temolok, pelahap, tamak galoba san pentingkan anak tetak dan nafsu memvavi hutan sendiri.
  Spesis2 ini sudah harus drejam sperti kanak2 Palestina merejam askar2 Yahudi Zionist demi agama, bangsa dan negara.

  ReplyDelete
  Replies
  1. mat liwat kote bengkoknya dah tunjuk tapi jam omega sampai skang tak tunjuk2....

   Delete
  2. Mcm mana nak tunjuk klu kak jijah xdpt jumpa jam tu lg...?

   Delete
  3. Bestnya ada kuasa. Beli kpl selam pun dpt rembat duit rakyat 500juta kahhh... kah.... kah... hidup! Melayu!!

   Delete
  4. Hahahaaaaa 500 juta wo....sudah masuk mahkamah perancis wo...Mat liwat jadi hakim wo...hahahaaahaaaaaa!!!!!

   Delete
 6. Kalau dulu Nuar Jubor meliwat 7 kali Saiful. Budak yg dikatakan pembancuh kopi tetapi disediakan pejabat sendiri tersedia semya alat pejabat. Dibawa bersama setiap kali ke luar negara, Bangkok, Hong kong, Jakarta, Singapore dan lain2. Pembancuh kopi special betul Saiful. Diberi hadiah yg mahal2 dan d sogok wang ribu2.
  Sehari Saiful buat laporan polis, apabila kumpalan PgayR mendapat informasi termasuk kak Wan Jijik. Bukan main gaduh besar suami isteri mithali. Wan Jijik maki hamun, "tuo kutok tak sedor diri, tak serik2" dan macam2 lagi. Lagi Hero tamil pare pundek cabut lari dan curi masuk kedutaan Turki tinggalkan anak isteri.apakah alasan berjambul yg diberikan? ada pembunoh upahan? Kenapa sampe hari ini Hero tamil bebas d atas pentas, bebas ke mana saja dan mana pembunoh upahan tak muncul2? Apakah masih mengalami sakit cirit birit hingga ke harii ini? Mustahil. Tetapi ini mulut bau najis Nuar Jubor penipu besar.
  Dulu anak kandung kena liwat dgn Nuar Jubor, Inihari Bapa kandung "meliwat" anak sendiri. Ini bukan bapa, ini bapok!
  Bapa yg macam gini memang ramai dkalangan pemimpin2 PgayR, mereka tidak ada maruah, mereka rela gadai agama, maruah diri, anak isteri kerana temolok, pelahap, tamak galoba san pentingkan anak tetak dan nafsu memvavi hutan sendiri.
  Spesis2 ini sudah harus drejam sperti kanak2 Palestina merejam askar2 Yahudi Zionist demi agama, bangsa dan negara.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anwar mmg babi dia adalah dajjal negara dan selagi dia tak pupus selagi tu malaysia akan dapat bala

   Delete
 7. Kalau dulu Nuar Jubor meliwat 7 kali Saiful. Budak yg dikatakan pembancuh kopi tetapi disediakan pejabat sendiri tersedia semya alat pejabat. Dibawa bersama setiap kali ke luar negara, Bangkok, Hong kong, Jakarta, Singapore dan lain2. Pembancuh kopi special betul Saiful. Diberi hadiah yg mahal2 dan d sogok wang ribu2.
  Sehari Saiful buat laporan polis, apabila kumpalan PgayR mendapat informasi termasuk kak Wan Jijik. Bukan main gaduh besar suami isteri mithali. Wan Jijik maki hamun, "tuo kutok tak sedor diri, tak serik2" dan macam2 lagi. Lagi Hero tamil pare pundek cabut lari dan curi masuk kedutaan Turki tinggalkan anak isteri.apakah alasan berjambul yg diberikan? ada pembunoh upahan? Kenapa sampe hari ini Hero tamil bebas d atas pentas, bebas ke mana saja dan mana pembunoh upahan tak muncul2? Apakah masih mengalami sakit cirit birit hingga ke harii ini? Mustahil. Tetapi ini mulut bau najis Nuar Jubor penipu besar.
  Dulu anak kandung kena liwat dgn Nuar Jubor, Inihari Bapa kandung "meliwat" anak sendiri. Ini bukan bapa, ini bapok!
  Bapa yg macam gini memang ramai dkalangan pemimpin2 PgayR, mereka tidak ada maruah, mereka rela gadai agama, maruah diri, anak isteri kerana temolok, pelahap, tamak galoba san pentingkan anak tetak dan nafsu memvavi hutan sendiri.
  Spesis2 ini sudah harus drejam sperti kanak2 Palestina merejam askar2 Yahudi Zionist demi agama, bangsa dan negara.

  ReplyDelete
  Replies
  1. U ulang..I saman U. I betul-betul nih.

   Delete
  2. Dan semua saman i menang. Heran jg heh? Napa jd mcm tu?

   Delete
  3. Hahaaaaaahaaa..datuk nalla lu tidak berani saman wo...lu bacul wo....saman..saman...wooo bacul wo....!!!!!!!

   Delete
  4. Bodoh. Punya olang. Datuk nala sdh kalah maa. Tala baca punya olang.

   Delete
  5. Haiya sudah kalah kah?hahahaaaaa...Atau aaa itu mamat liwat manyak bacuuuuuul wo!!!!!bacuuuuull selupa lia punya babi jugak wo!!!!! hahahhaaaaaahhhhkahhhh

   Delete
 8. “Apabila seseorang anak Adam meninggal dunia, maka terputuslah amalannya melainkan dari tiga perkara iaitu, sedekah jariah, ilmu bermanfaat dan ANAK YANG SOLEH MENDOAKAN UNTUKNYA”

  Itulah yang dilakukan oleh ayah Saiful, mahu dia kembali ke jalan yang benar dgn meninggalkan umno, kerana sedar doa anak2 yg soleh itu akan sentiasa mengiringi mereka di alam barzakh.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha...diakhirat nanti ada sessi pertanyaan ttng lu register parti mana.. Di alam barzark lak,malaikat akan tnya pada sibapok...anak lu dari parti apa ke..?

   Delete
  2. hahaha....terbalik la cai....citer ada sikit standard tin milo....tapi part anak soleh tu memang betul la...itu pasal la saiful terus menghormati dan berdoa supaya bapak dia kembali ke jalan yang benar....dan jangan terus ikut jubor mat liwat

   Delete
  3. Anon 10:01, Lu ni sama taraf la dengan Mursyidul Am ek? bagi fatwa la ni? Apasal? Sebab agama memang ajar doa anak yg soleh yang masuk PKR dan PAS je yang diterima ek? Doa anak UMNO x kemana ek?.

   Baik la lu mengucap, jangan terlampau taksub sebab agama tak ajar baik masuk UMNO PAS ATAU PKR jadi soleh. Lu nak tarbiah.. bg tarbiah kat Khalifah Guan Eng lu tu dulu..

   Delete
  4. Apa yg ko merepek ni. Saiful tu anak..dan Azlan tu Bapa. So tugas Saiful mendoaakan yg baik-baik utk Azlan dan tugas Azlan pula mendokan Mohd. Lazim yg baik-baik.Saiful daah doakan utk bapa dia...tapi ada tak Azalan doakan utk bapa dia? Sepatutnya Azlan bersumpah laknat sama seperti Saiful buat...tapi dia tak berani. Kalau dia berani...ari ni juga aku isi borang DAP.

   Delete
  5. Pakatan Rakyat ni jenis manusia yang tak pedulikan agama, lihatlah hukum hakam agama pun sanggup diputar belit untuk kepentingan politik walaupun perbuatan itu menyesatkan ramai orang, mereka tak peduli itu semua, bagi mereka biarlah orang ramai sesat, kerana politik dengki khianat lebih diutamakan oleh Pakatan Rakyat ini. Sedarlah rakyat Malaysia sekalian. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
 9. mama & papa chopMarch 12, 2013 at 10:06 AM

  Naib Presiden PKR Tian Chua memulakan tindakan undang-undang terhadap penulis blog pro-Umno Papagomo atas dakwaan memfitnahnya dalam artikel berhubung Op Daulat di Sabah.

  Tian Chua atau nama sebenarnya Chua Tian Chang berkata, "serangan bertubi-tubi" media dan penulis blog pro-Umno, terutamanya Papagomo menyebabkan beliau mendapat ancaman dan ugutan terhadap keselamatannya.

  "Tuduhan menghina pasukan keselamatan adalah suatu fitnah dan pembohongan semata-mata.

  "Untuk menjelaskan sekali lagi saya tidak pernah menghina pasukan keselamatan dan tugas mereka, saya telah membuat keputusan untuk mengambil tindakan undang-undang," katanya.

  Dalam kenyataannya hari ini, Chua juga berkata, penulis blog seperti Papagomo harus mengambil iktibar daripada tindakan itu dan berhenti menerbitkan artikel-artikel fitnah tanpa asas atau bukti.

  Anggota parlimen Batu itu juga sebelum ini dalam laman Twitter menulis, beliau sudah mengarahkan peguamnya menghantar surat tuntutan itu kepada Papagomo hari ini.

  Chua sebelum ini menafikan pernah menyifatkan komando polis sebagai "mati katak" dalam ceramah di Puchong. Bahkan, katanya, ketika kejadian itu beliau berada di Johor.  ReplyDelete
  Replies
  1. Macam mana pula dengan kenyataan pembohong Tian Chua yang menuduh kejadian keganasan pencerobohan geng Kiram di Lahad Datu sebagai sandiwara UMNO? Itu Suara Keldaian yang tulis, pergilah saman Suara Keldaian itu.

   Blah la, Pakatan Rakyat memang perosak. Dalam isu kes Saiful ini, kebenaran akan muncul jua, sedarlah Allah Taala tak akan benarkan kejahatan mengalahkan kebenaran, itu adalah Sunnatullah. Sedarlah diri jika seorang Islam. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
 10. Ini temubual terkini antara wartawan Penyebar fikrah raykat dengan Seorang Datok.
  Wartawan :Datok... Saya ada soalan yang nak ditanya..
  Datok : Ye Silakan.. Jangan segan dan jangan malu..
  Wartawan : Apa pandangan datok tentang perkembangan terbaru politik malaysia?
  Datok : Kita kena bersatu padu mempertahankan melayu dan kerajaannya.
  Wartawan :Apa pula ulasan datok tentang kenyataan Bapa Saiful ?
  Datok : eee.. saya tak mahu komen..kalau tanya pasal hukum tak mahu bersatu saya tahu la.. Itu dia punya pasal. Melayu mesti sokong melayu... ok ye..saya nak pi ngajar dah ni...
  (untuk makluman : Datok ini mendapat gelaran kerana dapat cucu )

  Ulasan dari YB Dato Zul kulim kena tunggu dalam akhbar utusan atau berita harian.
  Begitu juga kalau nak dapatkan ulasan dari Sahibul samahah dato Mufti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Situasi 1

   Lim Kit Siang : Apa kata PAS mengenai bukan Islam nak guna kalimah Allah untuk ibadat bukan Islam?

   Nik Aziz: Dok ghapo, ambo boleh buat hukum hakam sendiri, ambo tok guru, diperacayaei oleh pengikut ambo, Tuan Kit Siang boleh guno, tak apa, PAS sebagai pecacai DAP akan setuju apo sajo yang DAP nak buat. Dok cayo tanyo asistant ambo Hadi.

   Hadi Awang: Betul kate tok guru tu, ambe pun ikut ape saja yang DAP suruh, ambe ikut semua.

   Situasi 2:

   Ahli PAS: Tok Guru, buke Isle boleh guna kalimah Allah dalam ibadat puok mereko ke?

   Nik Aziz: Itu semua adalah sandiwara UMNO, jange percayo, percayo ambo, sebab ambo ni Mursyidul Am PAS, tak percayo tanyo Hadi:

   Hadi Awang: Iye, betul kate tok guru tu, video yang tunjuk ambo buat kenyataan dengan Lim Kit Siang dan Anwar itu adalah besi, tak boleh percaye, kena ada 4 orang saksi lelaki beriman baru boleh terime.

   Inilah PAS, hukum hakam dipermainkan sesuka hati, masyarakat jadi tunggang langgang, inilah bila ada ulama yang sudah berhati serigala, masyarakat akan terdedah dengan kesesatan dan perpecahan. Sedarlah semua. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
 11. Saya sangat terharu diakhir zaman ini masih ada pemuda yang berani mempertahankan kebenaran walau menerima tekanan yang cukup hebat. Allah telah beri kekuataan iman pada anak muda ini untuk berdiri teguh mempertahankan kebenaran, untuk menolak wang ringgit dan dunia yang penuh dengan kepalsuan ini untuk mendapatkan keredhaan Allah.
  Sepatutnya ayahnya merasa bangga mempunyai anak seperti Saiful.

  Semoga Allah melindungi Saiful dan beri nya kekuatan untuk terus mempertahankan kebenaran.

  ReplyDelete
 12. laki kak bedah jandaMarch 12, 2013 at 10:13 AM

  apa kepada Saiful Bukhari mengulangi kenyataannya sebelum ini mengenai penglibatan Pegawai Khas kepada Datuk Seri Najib Razak sebagai antara dalang konspirasi kes Fitnah II.

  “Kenyataan saya jelas. Dalang di belakang kes liwat II ialah Khairil Anas Jusoh,” kata Azlan Md Lazim ketika menjawab soalan wartawan pada sidang media semalam.

  Menyifatkan tiada keperluan untuk bersumpah bagi membuktikan kebenaran, Azlan juga sedia mengulangi pendedahannya berkaitan konspirasi berkenaan.

  “Dalam Malaysia ini, kita sudah tengok banyak orang bersumpah. Saya tegaskan dalam kenyataan, saya tidak takut. Kalau takut, saya tidak akan buat apa-apa,” katanya.

  Bagaimanapun, beliau berkata, tindakannya mendedahkan hal sebenar berkaitan konspirasi itu bukan bertujuan menganiayai anaknya, Saiful Bukhari.

  “Kasih sayang saya tidak berbelah bagi. Sebagai bapa, saya tahu dengan lebih jelas apa yang berlaku di sebalik tabir, apa yang orang tak tahu.

  “Terpulang pada masyarakat untuk percaya,” katanya yang menolak tanggapan kononnya pendedahan dan penyertaannya dalam KEADILAN, mengkhianati Saiful Bukhari.

  “Bukan bermakna saya menyertai KEADILAN, saya akan sisihkan Saiful dan anak-anak yang lain,” katanya yang turut menyebut nama timbangan anaknya yang lain, ‘Tati’ dan ‘Su’.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pasal apa Anwar takut sangat nak berhadapan dengan perbicaraan kes kelakuan tak senonoh beliau terhadap Saiful Bukhari? Sepanjang kes itu berlangsung, lebih dari 60 kali Anwar cuba mengagalkan perbicaraan berkenaan, mungkin boleh diiktiraf dalam rekod dunia bagi kategori nak halang kes paling kerap di dunia.

   Malahan pasal apa bila dibicarakan, Anwar takut nak berhadapan dengan pendakwaraya, tetapi sibuk membacakan skrip yang entahlah siapalah yang sediakannya, tak relevan langsung dengan kes, tetapi lebih sibuk kutuk UMNO dan kerajaan, itu apa semua?

   Pecacai Pakatan Rakyat sibuk nak minta Datuk Seri Najib berdebat dengan Anwar, tapi Anwar sendiri takut berhadapan dengan soalan dari barisan pendakwaraya dalam kes beliau sebelum ini, apa cerita ini semua?

   Sedarlah bahawa kebenaran akan mengalahkan kejahatan, ini adalah Sunnatullah yang wajib diimani oleh semua orang Islam. Kita tunggu sajalah balasannya nanti kepada pihak yang tak bertanggungjawab berkenaan. Sedarlah semua. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. chepol cupah chupiMarch 12, 2013 at 10:41 AM

   keh keh keh saya epol lan kri dgn ini bersumpah cilanat bahawa pungkoq saya telah dijilat dan di gabus dgn gel menyebabkan saya geli he he he.......tapi kan saya ka saya tengok kan anunya si bapa nuar dah tak naik la.....mcm mana nak citer haaa......lalu saya jumpa itu zul....zul botak alfitnahki....dia la bg tahu saya cara cara bersumpah cilanat antaranya :-

   1. kena kasi celak dahi mcm zul buat pakai lebai keh keh keh...
   2. berbaik baik ngan awek pendakwaraya tengok tengok apa rasia yg boleh
   3. masa angkat sumpah kena sumpah betoi betoi bagi nampak real npunya walaupun dlm islam tak dak sumpah cilanat cuma yg ada sumpah sumpit je ha ha ha.....
   4. cerita biaq bg nampak eral walaupun tak dak bukti penembusan teruna ha ha ha.......

   malaih la nak citer citer ni...tp syok oooooo kena payung.....ghasa len je........nan tau lebih lanjut tanya la bang zul kan dia lama ngan bang nuar......oh bang nuar cinta hati ku....patut la kak ummi tak leh lupakan bang nuar......eeemmmm auwwww auwwwwwww

   Delete
  3. LKBJ...Benda ni simple je nak faham. Bapak Saiful kata "“Kasih sayang saya tidak berbelah bagi"...menunjukkan bapanya munafik tahap kronik. Kata tak menonjolkan perbuatan..Buruk ke baik ke tetap anak dunia akhirat tak de siapa yang boleh pertikai, Saiful siap memaafkan ayahnya tetapi perbuatan Azlan jelas menunjukkan sebaliknya.Wartawan suruh bersumpah terus blah angkat kaki.Lagi mau sembang.

   Sama la macam lu jugak ada masalah kronik melihat kebenaran kerana di tarbiah oleh Kalipah Guan Eng dan sekutunya.

   Delete
  4. Anon 10:41...klu bini..emak ko dituduh berzina oleh anugay...mat liwat...bapak lanun. dan aljuburi..
   Bini ko atau emak ko bersumpah laknat tak melakukan dan sanggup ditimpa kematian yg terkutuk.Yang si munafik tu pula takut dan bacuuul bersumpah laknat....Mana satu ko percaya cai?
   Klu ko kafir harbi...aku tahu jwpan ko....

   Delete
  5. CCC... wa tak tau la mungkin dalam agama sumpit lu tu x de sumpah tetapi dalam islam memang ada sekiranya dua pihak berbalah tanpa mempunyai saksi maka hendaklah bermubalah dan kuasa Allah yang menentukan.

   Lu bagi komen pun walaupun panjang tapi x de isi macam org belum cukul akal. Jgn sembang merapu la wei.. Hujah guna akal bukan guna bahan buangan lu..

   Delete
  6. laki kak bedah jandaMarch 12, 2013 at 11:06 AM

   dua pihak yg berbalah tu sapa la agaknya tuan .......adakah bapa dgn anak....adakah pemimpin dgn rakyat....adakah mentua dengan menantu.....adakah suami isteri yg dituduh melakukan curang.....eh kalau tuan tak tau jawapan tuan gi tanya zul kulim....dia kan loyar......kah kah kah.....

   Delete
  7. Laki Kak Bedah Janda, pasal apa Anwar takut nak dibicarakan sampai buat lebih 60 kali permohonan untuk gagalkan kes berkenaan ye?

   Malahan pasal apa Anwar takut nak berhadapan dengan soalan pendakwaraya tapi lebih sibuk baca teks merapu yang tak ada kena mengena dengan kes berkenaan ye?

   Kau pusing sana sini pun tak guna, sebab kau sendiri dah terperangkap dalam pembohongan kau sebagaimana Anwar terperangkap dalam permainan politik jijik dia selama ini.

   Sedarlah semua rakyat Malaysia. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  8. Allah dah tentukan anwar tak bersalah mahkamah kata tak dak bukti....bapa kepada anak yg diliwat kata anwar tak bersalah....tuan tuan kat atas ni bapa ke abangke sepupu ke tok wan ke kpd si saiful yg beria ia kata anwar bersalah.....hukum dunia pun dah kata taka salah tak puas hati tunggu akhirat je...sana masing masing boleh tuntut....kita tgk sapa dulu yg kena ha ha ha.....kalau anwar bersalah dia akan kena hukum dgn Allah tuan tuan pun akan kena juga sebab tuan tuan telah mengaibkan orang.....sedangkan Allah menyembunyikan aib hambanya kita sapa nak aibkan org.....sebab tu mahkamah pun tak aibkan org jika kes sdng berjalan mahkamah kata apa....jgn sesekali main isu takut nanti menghina mahkamah......Allah kata tak nak dengar yg mahkamah kata nak ikut plak.......dah le buat apa memaki hamun org lain ingat hidup didunia ni buat baik tetap dibalas baik buat jahat walau sebesar zarah pun Allah akan balas ....jadi sama sama lah kita jaga mulut lidah kita dari api neraka........biru ka hijau ka tetap parti melayu.......melayu sama melayu gaduh china india dok bergelak sakan....

   Delete
  9. laki kak bedah jandaMarch 12, 2013 at 11:27 AM

   OKT ada hak untuk mempertahankan hak dia begitu juga saiful ada hak mempertahankan tuduhan dia...60 kali ka sejuta kalika itu hak dia....kalau tuan sendiri dituduh bermukah dgn anak teruna org sedangkan tuan rasa tidak bersalah apakah tuan nak duduk diam je tunggu hukuman jatuh.....kalau saiful rasa dia benar dia buat je rayuan .....dia ada segalanya sokongan tuan tuan sokongan kerajaan.....teruskan je tuduhan.......kalau anwar bersalah nanti dia pasti akan terima hukuman........tp buat masa sekarang anwar bebas....sapa bebas mahkamah yg tuan tuan dokong sebagai paling adil yg membebaskannya.... tak puas hati tuan tuan rujuk je kepada Allah.....Allah kan ada dia maha mendengar......buat apa nak sibuk untuk menyalahkan orang yg mahkamah dapati tak salah.....cerdik la skit en mohamad

   Delete
  10. LKBJ 11:06... Ingatkan lu pejuang tegar rupanya bahan buangan segar.

   Delete
  11. LKBJ 11:27...Mahkamah dapati tak salah? Mahkamah melepaskan kerana khuatiri DNA yg ada tidak dapat dipertahankan (terjejas) dan tak punya kuasa untuk mendapatkan DNA Nuar yang baru. Allah memang ujud dan kita berserah untuk dia mengadilinya.

   Tapi Allah juga tidak merubah nasib sesuatu bangsa sehingga dia berusaha kearahnya. Klu nak biar je Anuar buat apa dia punya suka memang x aman la Malaysia ni... Org nak hidup aman damai bukan berpolitik tak tentu masa.

   Delete
  12. Aku Punya Suka March 12, 2013 at 11:20 AM, kau kata tak baik bila dedahkan kejahatan Anwar, kononnya Allah suruh tutup aib orang, tapi aib yang boleh ditutup adalah aib yang tak melibatkan kepentigan umum, kalau nak biarkan pembohong, pengkhianat dan perosak untuk terus-terusan hancurkan negara dan porak perandakan masyarakat kerana kepentingan politik jijik dia, itu perlu didedahkan untuk menyelamatkan orang lain.

   Saya ingin tanyalah, akhbar sampah seperti Harakah, Roket, Suara Keldaian, dan macam-macam lagi surat khabar parasit Pakatan Rakyat yang sibuk memfitnah kerajaan dan pimpinan kerajaan, terutama Perdana Menteri, itu macam mana pula, mereka bukannya buak aib pimpinan kerajaan, tapi mereka buat aib yang keji untuk fitnah pimpinan kerajaan, ini ajaran jenis apa yang kau pegang?

   Itulah jenis asobiyah macam kau ini akan bela segala kemungkaran di pihak kau, kerana asobiyah bermakna taksub kepada puak hingga sanggup bela kesesatan dan kezaliman bila melibatkan puak sendiri, itulah Pakatan Rakyat.

   Sedarlah rakyat Malaysia sekalian, dulu Pakatan Rakyat tuduh UMNO asobiyah walaupun UMNO bukannya asobiyah, tetapi UMNO adalah wataniyah, kerana sayangkan bangsa adalah berbeza taksub kepada bangsa kerana sayangnya UMNO kepada bumiputera tidaklah sampai hak bukan bumiputera dirampas dan ditindas dengan kejam, bukannya macam Pakatan Rakyat, kerana kepentingan politik, kesesatan pun mereka julang sampai ke langit, inilah asobiyah tulen ajaran PAS dengan disokong oleh hukum hakam sesat yang diperbuat oleh tok guru politik yang hatinya penuh dengan kehitaman politik dengki khianat. Sedarlah diri jika masih seorang ada pegangan agama, lebih-lebih lagi sebagai Islam, kebenaran itu adalah lebih diutamakan, bukannya politik dengki khianat mainan tok guru politik PAS selama ini. Sedarlah diri. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  13. Anwar bin Berahi...KO DAH KENA CHECKMATED YO!!!!!!!
   weka weka wei wei

   tuah

   Delete
  14. en mohamad bukan kah dlm sejarah nabi musa AS telah diceritakan bahawa pada satu ketika hujan telah tidak turun selama bebarapa tahun hingga menyebabkan keadaan haru biru cacamarba....maka rakyat jelata telah berjumpa dgn Nabi Musa minta beliau berdoa agar hujun turun dgn segera....tetapi masih juga Allah tidak turunkan hujan...hinggalah satu ketika malaikat turun berjumpa nabi dan telah mengatakan bahawa terdapat seorang dikalangan umatnya telah melakukan maksiat menyebabkan Allah menahan hujan dari turun....kecuali umat tersebut memohon ampun dan bertaubat btidak melakukan lagi kesalahannya maka Allah akan turunkan hujan..

   Maka diumumkan oleh nabi akan keadaan berikut kepada umatnya namun tiada yg mengaku...dikalangan para umatnya ada seorang hamba Allah yg mengetahui bahawa dia telah melakukan maksiat...maka dalam diam diam dia memohon ampun dan bertaubat tidak akan melakukan lagi maksiat dan dgn tidak semena mena maka Allah pun turunkan hujan...

   tidakkah cerita diatas berkaitan kemaslahan umat tidakkah ianya melibatkan kepentingan umum....mengapa Allah terima taubatnya tanpa memalukannya dikalayak ramai....

   saya cadangkan tuan selalulah kemajlis tazkirah mudah mudahan tuan akan mendapat lebih ilmu dan keberkatannya....bukan kah Allah telah berjanji barang siapa yg mengaibkan hambanya maka Allah akan mengaibkan diakhirat kelak kalau tidak didunia...kalau tuan tak suka sekalipun anwar tak payahlah aibkan dia dan keluarganya kerana beliau tidak pernah mengaibkan tuan atau keluarga tuan...

   cuba bayangkan bagaimana nanti tuan hendak minta maaf dr anwar andainya ia tidak bersalah...bukankah sebelum kita menunaikan rukun islam kelima kita wajib membersihkan diri dahulu dari segala dosa hutang piutang fitnah adu domba...tak pernahkah tuan terfikir akan hal tersebut....saya hanya menasihat sebagai seorang muslim terpulang kepada tuan akan penerimaannya....kerana kita mempunyai perbagai persepsi untuk menerima nasihat org lain...

   ingatlah walau siapa pun kita walau apapun kita selagi bernama manusia dan islam selagi itulah kita masih saling memerlukan antara satu sama lain

   Delete
  15. Aku punya suka, bila kena kepada sekutu kau, bukan main lagi kau petik ayat al-quran, hadis, malahan cerita berkenaan nabi.

   Tapi kau lihat balik Harakah, Suara Keadilan, Roket dan lain-lain akhbar parasit Pakatan Rakyat yang setiap hari menyebarkan fitnah kepada kerajaan dan pimpinan kerajaan, itu dibenarkan oleh siapa? Agama apa benarkan perbuatan mungkar sedemikian?

   Tidakkah kau lihat bagaimana Perdana Menteri dihina dan difitnah dengan penuh jijik oleh Pakatan Rakyat dalam Harakah, Suara Keadilan, Roket serta lain-lain akhbar parasit Pakatan Rakyat serta dalam-dalam ceramah pembohong Pakatan Rakyat, tuduh Perdana Menteri bunuh Altantuya, tuduh macam-macam pada Perdana Menteri serta para pimpinan Barisan Nasional, itu dibolehkan oleh ajaran apa? Kerana setahu aku hanya Yahudi saja yang benarkan mereka menindas kaum lain untuk kepentingan diri mereka. Jadi jangan nak putar belit sana sinilah.

   Kalau kau tak percaya, kau ambik Harakah, Suara Keadilan, Roket dan akhbar-akhbar parasit Pakatan Rakyat dan kau nilailah sendiri, itu pun jika kau ini seorang manusia yang ada hati nurani sebagai manusialah. Sedarlah rakyat Malaysia sekalian, Pakatan Rakyat akan putar itu dan ini untuk membela kejahatan mereka, golongan liar sebegini memang jenis perosak, hukum hakam agama dijadikan alat permainan untuk politik jijik mereka sajalah, jenis tak peduli halal atau haram dan tak kisah dosa atau pahala macam Pakatan Rakyat ini semuanya boleh buat untuk kepentingan diri mereka tanpa mempedulikan hukum hakam agama yang tulen. Oleh itu sedarlah semua rakyat Malaysia. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  16. cai aku punya suka ni pun cakap macam tin milo...bila tang pakatan liwat back up dengan syarahan agama kalau tang kerajaan semua salah....betul2 bengap tin milo.....

   Delete
  17. maaf lah en mohamad saya tak baca akhbar2 berikut...saya hanya menyampaikan apa yg Allah suruh sampaikan....maaflah kalau saya tulis menguris perasaan tuan....tapi itulah hakikat sebenar...Allah tidak suruh kita membenci sesama umat Allah cuma sarankan kita saling kasih mengasihi.......biarlah pakatan rakyat atau BN nak spin apapun yg penting kita jaga mulut dan tangan kita dari mengeluarkan kata kata nista dan menulis apa yg tak betol ttg orang lain......

   Delete
 13. Kalau Vapa Saiful ada maruah dan bertanggungjawap pergi sumpah laknat kalau berani. Kita semua tahu spesis2 PgayR parti penyokong kuat LBGT iaitu jantan jubor jantan, betina puki betina, penyokong giler vavi Kemurtadan anak2 bangsa, Pluralisma, kegunaan nama Allah oleh agama lain. Bapok Saiful sudah tentu akan mengikut idola beliau dgn nemberi alasan berjambul sumpah tidak Islamik lah, muka sama tetapi tetek dan pewot tak sama lah, kaunseling 3 pagi lah, aiskrim dalam jamban lebih sedaplah dan lain2 otak bacul Yahudi
  zionis
  Kalau Bapok Saiful masih ada maruah, sudah harus potong kote dan campakkan kepada anjing jalanan buat makan.
  Apakah beliau berani bersumpah dgn korner baring beliau tidak dapat satu pelutik pun habuan? Idh ish ish ish dgn sapo lah hang menipu? sehina hinanya binatang tidak akan makan anak kandung sendiri. Pikirlah2 yg masih berakal.

  ReplyDelete
 14. auwwww auwwwww ah ah ooooh thanks god....auwwww auwwwwwww lelong lelong kalau anda tidak mahu merasai kesakitan sila dapatkan gel ky....utk keterangan lanjut sila hubungi parpukari take beer......

  anda menghadapai masalah kemut yg longar???? jangan risau masalah anda akan tetap boleh di capati kah kah kah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Merapu apa lagi Parpukarat, mana Jam Omega Anwar? Apakah Hudud dan Negara Islam menjadi agenda Pakatan Rakyat? Apakah Kalimah Allah boleh digunakan sesuka hati dalam ibadat bukan Islam sebagaimana kehendak jijik Pakatan Rakyat?

   Pakatan Rakyat nak belit orang, tapi mereka yang terbelit dengan perangkap mereka sendiri, selepas ini, siasatan terhadap Lanun Geng Kiram akan membuktikan kebenarannya, mungkin lepas jadi macam-macam masalah, Si Azlan yang dah terpedaya macam Si Lajim itu akan terkontang kanting sendirianlah. Itulah, nak kesenangan jangka pendek tanpa mempedulikan halal atau haram dan tidak kisah akan dosa atau pahala, maka terimalah pembalasannya. Sedarlah semua. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. Parpukarat... Mcm ni pejuang Pakatan? Memang tak selamat la Malaysia dengan puak2 bahan buangan ni...

   Delete
  3. tuan mohamad agak agak sapa yg sesuai jd pemimpin dimalaysia ni....mat c4... mat sembab.....kah kah kah....mengatuk dulang paku serpih ha ha ha........Barisan Nasional Terus Maju Menipu Rakyat Malaysia ha ha ha.....

   Delete
  4. cai karat, sini bukan tempat nak tunjuk stim....ko kalau dah kemut sangat pergi pejabat PGayR kat jalan tropicana tu...berjubor la sepuas2nya

   Delete
  5. Yeye... En. Mohamad dah ada balik.... kasi balun penyokong2 PR dgn hujah2 yg bernas dan berfakta...

   Delete
  6. Parpukara, kau ada bukti dalam bentuk video yang disahkan tulen 99.9% yang disahkan oleh pakar luar negarakah nak tuduh Perdana Menteri bunuh Altantuya? Amacam dengan video yang disahkan tulen 99.9% oleh pakar luar negara berkenaan kelakuan tak senonoh pimpinan korang itu? Hadi Awang kata video besi, tak boleh jadi saksi, perlu lelaki beriman 4 orang, tapi bila Balasubramaniam seorang saja buat fitnah dengan buat akuan sumpah palsu sambil junjung kitab Hindu, sangatlah girang puak Pakatan Rakyat termasuk PAS mempercayai kenyataan fitnah Balasubramaniam itu. Inilah PAS, dulu sibuk tuduh UMNO asobiyah walaupun UMNO bukannya asobiyah, tetapi UMNO adalah wataniyah, kerana sayangkan bangsa adalah berbeza taksub kepada bangsa kerana sayangnya UMNO kepada bumiputera tidaklah sampai hak bukan bumiputera dirampas dan ditindas dengan kejam, bukannya macam Pakatan Rakyat, kerana kepentingan politik, kesesatan pun mereka julang sampai ke langit, inilah asobiyah tulen ajaran PAS dengan disokong oleh hukum hakam sesat yang diperbuat oleh tok guru politik yang hatinya penuh dengan kehitaman politik dengki khianat. Sedarlah diri jika masih seorang ada pegangan agama, lebih-lebih lagi sebagai Islam, kebenaran itu adalah lebih diutamakan, bukannya politik dengki khianat mainan tok guru politik PAS selama ini. Sedarlah diri. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  7. Klu korang kata pak liwat korang tu betul sgt lah...kenapa dia tak berani nak sumpah laknat....?kenapa? Why?

   Delete
 15. OFF TOPIC…..

  KEMPEN BANTAHAN PERKUBURAN PENGGANAS SULU DI BUMI MALAYSIA.

  Wahai Rakyat Malaysia !! Marilah ramai2 membuat bantahan kepada pihak kerajaan Malaysia supaya jenazah pengganas Sulu tidak dikebumikan di bumi Malaysia.

  Kita ramai2 hantar nota bantahan kepada DS Najib, DS Zahid Hamidi. DS Hishamuddin Hussein, ketua Polis Negara, Panglima Angkatan Tentera Malaysia, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia ( JAKIM ) dan juga kepada Ketua Editor Utusan Malaysa, Berita Harian dan BERNAMA serta RTM, TV3, Astro dan dll media.

  Hantar juga kepada Majlis Raja2 Melayu serta para blogger2 sekalian. Begitu juga panggil TV3 dan RTM supaya menyiar bantahan rakyat Malaysia terhadap perkuburan pengganas Sulu.

  Hantar nota bantahan melalui email, fax, telephone, by hand , facebook, twitter, sms serta apa saja mesj bantahan.

  Teruskan perjuangan kita menentang Pengganas Sulu.
  Kita desak Kerajaan Malaysia supaya hantar jenazah pengganas Sulu ke Filipina.

  Note: Parpu !!! Aku minta tolong ko agar dapat hebahkan kepada semua kawan2 blogger ko…TK

  Anti Sulu

  ReplyDelete
 16. Xde seorg islam yg berani nak sumpah mcm saiful sumpah klu benda tu tak btl lah wei.....bpk saiful pun ada masa tu siao peluk anak dia tanda setuju tp skrg kenapa plak tiba2 blh kata sem7a ni dusta...? Nampak sgt lah org tua tu dah dibeli oleh peliwat nwgara tu....lgpun yg kena liwat tu saiful bkn bpk dia pun....mcm mana plak bpk dia blh kata tak sedangkan anak dia kata ye....ce cite...sapa yg kena liwat skrg ni...? Bpk atau anak?

  ReplyDelete
 17. Ish klu lah aq jumpa bpk si saiful ni aq akan jentik telur dia sampai kuar ulat....apa punya org tua lah benda2 mcm ni pun dia blh jual beli ke ..anwar tu jgn l
  Ckp lah dia mmg kafir lahanat....agama pun dia blh jual beli...ni bpk saiful ni dah blh terikot plak perangai pukimak dia tu....

  ReplyDelete
  Replies
  1. BAPAK SAIFUL DAH TERDESAK KO NAK MAIN JUDI TAK ADA DUIT.KALAU DAH KAKI TAIK JUDI TAK BOLEH NAK KATA APA MANA BOLEH MEMDATANGKAN DUIT SAPU JELAH JANJI ADA MODAL NAK BERJUDI...

   Delete
  2. jentik telor ka urut telor kak bedah.....kalau monopaus belila KY jeli dari parpukari......auwwww auwwwww

   Delete
 18. Anon 11:40.
  Salam Bro, Wa bangga sangat ada juga rakan dan sedara wa yang begitu bersemangat macam lu. Cuma satu je bro, kerajaan dan anggota keselamatan dan melaksanakan tugas mereka dengan terbaik menghapus dan melumpuhkan mereka sampai banyak yang mati sia-sia. Jadi x payah lah kita terlalu emosi sehingga menaikkan taraf kita sama macam merka2 tu. Dah mati pun, maknanya dosa mereka didunia dah dibalas, sebagai seorang islam sempurnakan jenazah mereka ikut syariat agama tapi x perlulah dibagitau disini atau disana nanti jadi bahan idola bagi puak-puak yang sesat pulak.Jangan susahkan kerjaan dan anggota keselamatan nak mengurus segala macam perkara bagi melupuskan mayat mereka cara lain sebab banyak kerja lain yang lebih berfaedah untuk mereka lakukan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. insaf tapi bodoh tahap tin milo buat apa....

   Delete
 19. ABCD. ASAL BUKAN CAP DACING AKU PANGKAH.

  ReplyDelete
  Replies

  1. KALI INI MEMANG MANPOSS UMNO....
   KUALA LUMPUR: Kongres Melayu Pulau Pinang berpendapat dalam situasi yang munasabah adalah satu usaha yang sia-sia sahaja sekiranya dibiarkan parlimen terbubar dengan sendirinya.

   Presidennya, Rahmad Isahak (gambar) berkata, ini amat jelas di antara tarikh 9 Mac 2013 hingga 28 April 2013 iaitu bersamaan 51 hari tersebut bererti Kerajaan Malaysia serta penerajunya beroperasi tanpa mandat dari rakyat tetapi sebaliknya bernafas melalui talian hayat parlimen semata-mata.

   “Amat bertepatan pihak kami katakan dalam tempoh 51 hari berkenaan negara ini sedang ditadbir oleh caretaker government tanpa sebab yang munasabah,” ujarnya dalam satu kenyataan.

   Delete
  2. pencacai2 umno sekalian.... marilah kita kembali kepangkal jalan... tinggalkanlah fitnah2 yang jahat tu...

   Delete
  3. tanggalkan UMNO sama sekali terhapus rasuah...

   PETALING JAYA: Pakatan Rakyat hari ini menampilkan bukti berhubung dakwaan rasuah dan penyelewengan dalam pengurusan balak di Terengganu di bawah pentadbiran Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said.

   Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli menunjukkan bukti berupa cek dan resit bayaran daripada syarikat yang terpaksa membayar deposit sebanyak RM1 juta kepada penama yang dipercayai mewakili kepentingan politik Umno di Terengganu

   Delete
  4. Semua kat atas ni nampaknya pencacai PR...

   Semoga Allah memberikan hidayah-Nya kepada kamu semua... amin

   Delete
  5. Anon 2:21 Sembang pakatan macam tu lah. sebelum buat PC g la buat repot polis dan sprm dan masa PC bentang semua bagi media tengok. setakat Rafizi tu rentikanlah, kredibiliti hancus.

   Lepas ni apa modal lagi? Pihak SPRM dan pihak polis sila ambil tindakan dalam kadar segera supaya puak2 yang tek pernah bersyukur negara aman ni rasa terbela dan lena tidur sbeleum PRU13.

   Jangan buat cerita Pak pandir la...

   Delete
  6. Anon 2:12..lu ni macam burung terkukur makan dedak la.. Apa org sumbat lu telan lepas tu lu buang merata kat cni. Malu lah Anwar nanti dgn kaum2 macam lu ni. Kata nak menang PRU13 tapi lu langsung x bantu makhluk anugerah tuhan kepada lu ni.

   Sabarlah, bawa bertenang x kemana pun waima sehari atau 21 hari atau 51 hari, PRU tetap akan berlaku. Kesianla kat kawan2 seperjuangan lu yang mungkin ada (ada ke?) di lahad datu dan kawasan sewaktu dekatnya yang sedang ditimpa musibah. Ini soal keselamatan, maknanya nyawa, klu dah mati x boleh mengundi bro. Biar pihak keselamatan pulihkan keadaan seperti sediakala supaya nanti lu dgn sahabat lu dapat berkempen dan mengundi disana dengan aman damai sebab masyarakat malaysia kebanyakkannya sukakan keamanan. Klu pilihanraya pun x aman buat kejadah apa.

   Sembang dah macam Malaysia ni hak pakatan la pulak bukan hak rakyat.

   Delete
  7. Anon 2:15 wa sokong lu bro dimulai dengan lu dan pencacai sewaktu dengan lu... boleh?

   Delete
  8. Wo!!!!!....ada bukti wo!!!!....lapor pada polis wo!!!...klu tidak lu org bacuuul wo...!!!!

   Delete
  9. Anon 1:27.. Wa x leh nak halang lu pangkah apa lu suka sebab wa x boleh bagi lu pergi syurga dgn Mursyidul Am lu naik roket dgn minyak PKR. Itu hak Allah swt.

   Klu mahukan keamanan dan kedamaian supaya boleh hidup dan beribadat dengan selesa... lu tau nak pilih mana..

   Delete
  10. ya.. pilih lah pakatan rakyat yang suci murni... untuk masa depan kita dan anak cucu kita...

   .......dari umno insaf....

   Delete
  11. Amacam dengan video yang disahkan tulen 99.9% oleh pakar luar negara berkenaan kelakuan tak senonoh pimpinan korang itu? Hadi Awang kata video besi, tak boleh jadi saksi, perlu lelaki beriman 4 orang, tapi bila Balasubramaniam seorang saja buat fitnah dengan buat akuan sumpah palsu sambil junjung kitab Hindu, sangatlah girang puak Pakatan Rakyat termasuk PAS mempercayai kenyataan fitnah Balasubramaniam itu. Inilah PAS, dulu sibuk tuduh UMNO asobiyah walaupun UMNO bukannya asobiyah, tetapi UMNO adalah wataniyah, kerana sayangkan bangsa adalah berbeza taksub kepada bangsa kerana sayangnya UMNO kepada bumiputera tidaklah sampai hak bukan bumiputera dirampas dan ditindas dengan kejam, bukannya macam Pakatan Rakyat, kerana kepentingan politik, kesesatan pun mereka julang sampai ke langit, inilah asobiyah tulen ajaran PAS dengan disokong oleh hukum hakam sesat yang diperbuat oleh tok guru politik yang hatinya penuh dengan kehitaman politik dengki khianat. Sedarlah diri jika masih seorang ada pegangan agama, lebih-lebih lagi sebagai Islam, kebenaran itu adalah lebih diutamakan, bukannya politik dengki khianat mainan tok guru politik PAS selama ini. Sedarlah diri. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  12. Aku memang sayang dan kasih kepada pembesar2 umno tu... tapi sekarang memang dah betul2 insaf, tapi masih jugak sayang dan kenang budi mereka itu...

   UNDILAH PAKATAN RAKYAT demi sejahteraan sejagat...

   ...umno yang insaf....

   Delete
  13. kalau video dah disahkan tulin bawa je kemahkamah.....mana geng 3T ni......dah dapat duit pi joli sakan la kut.....nanti habis balik mai minta lg ha ha ha......99.99% tapi kalah dimahkamah....ha ha ha ha.....99.99% tapikalah dimahkamah.....ha ha ha.....
   umno terus mara menipu rakyat malaysiaaaa.....

   Delete
  14. Dulu Pakatan Rakyat selalu tuduh bila ada penyokong mereka membuat pengumuman menyertai UMNO atau mana-mana parti komponen Barisan Nasional sebagai pelakon. Sekarang lihatlah puak Pakatan Rakyat dah kepanasan, kononnya ahli UMno yang insaf, blah la, kau tu pecacai Pakatan Rakyat, kesejahteraan rakyat jadah apanya kalau undi Pakatan Rakyat?

   Mana dia RM 50.00 untuk kanak-kanak tadika dan pra sekolah? Sejak tahun 2008 kanak-kanak tadika berkenaan dinafikan hak mereka, lihatlah betapa bangsat dan jijiknya Pakatan Rakyat, bukan saja warga emas dan ibu tunggal sanggup ditipu, malahan kanak-kanak tadika pun ditipu dengan penuh kejijikan oleh Pakatan Rakyat tak guna ini. Itu bukan kesejahteraan, tapi kejahatan yang terlalu buruk. Oleh itu sedarlah semua rakyat Malaysia. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  15. liwat satu - failed
   liwat dua - failed
   vidoe sex - failed

   itu yang juga buat aku insaf..

   Delete
  16. Parpukarat, bila masa pula isu video kelakuan tak senonoh itu dibawah ke mahkamah? Kes kelakuan tak senonoh yang satu lagi di bawa ke mahkamah, kalah sebab masalah teknikal dan hakim yang tak dapat tahan tekanan gerombolan liar puak Pakatan Rakyat yang sibuk berdemontrasi di luar mahkamah.

   Lagi satu, kau ada bukti apa kaitan pembunuhan Altantuya yang dituduhkan kepada Perdana Menteri? Apakah dengan akuan bersumpah dan menjunjung kitab hindu oleh Balasubramaniam di lapangan terbang adalah lebih dipercayai oleh kau? Macam mana pula dengan sumpah oleh Saiful Bukhari Azlan di dalam masjid?

   Pakatan Rakyat jenis asobiyah, kebenaran yang tak memihak mereka akan dibuang begitu saja, jika ada kesesatan yang memberikan keuntungan politik jijik mereka akan dijulang hingga ke langit, itulah dasar jenis tak peduli dosa atau pahala, jenis tak kisah halal atau haram, hukum hakam agama dijadikan alat permainan politik jijik Pakatan Rakyat sahajalah. Oleh itu sedarlah rakyat Malaysia sekalian. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  17. Anon March 12, 2013 at 4:01 PM, kau bukannya insaf, tapi rela dijadikan pecacai suruhan demi wang ringgit sajalah. Insaf konon? Kalau kau insaf, pergilah bela kanak-kanak tadika dan pelajar darjah 1 hingga 5 di selangor yang mana sejak tahun 2008 mereka ini dinafikan hak mereka untuk mendapatkan RM 50.00 sepanjang mereka menjadi kanak-kanak tadika atau pelajar pra sekolah.

   Malahan di manakah diri kau bila ibu tunggal dan warga emas ditipu, mana dia bantuan bulanan untuk ibu tunggal dan mana dia bantuan insurans RM 2,500.00 kepada warga emas?

   Insaf konon, blah la, dasar pembohong. Dalam isu video, sila suruh Anwar tunjukkan mana dia jam Omega dia, buat sidang media dan tunjukkan jam Omega beliau, ada beranikah? Itulah menyalak nyaring, tapi apa satu pun tak guna. Sedarlah diri. Oleh itu rakyat Malaysia sekalian perlu sedar akan hakikat yang sebenarnya ini. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  18. insaf tapi bodoh tahap tin milo buat apa....

   Delete
  19. Si penipu tu bukan insaf tahap tin milo, dah tahap tempurung dah. Sedarlah semua rakyat Malaysia. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  20. aku kata video bawa ke mahkamah kalau dah rasa 99.99% betoi ha ha ha.....yg 99.99% tu aku tujukan pada semua kes yg umngok kata betoi 99.99% sekali lagi 99.99% tapi masuk mahkamah je kantoi....ko tak terpikirka yg semuanya tu poyooooooo sekali lagi poyoooooooo sebut betul betul poyo.......poyo ....poyo......kah kah kah.....nasionalis melayu hapa....kah kah kah kah poyooooo

   Delete
 20. Kahhhh... kah....kah terus menghasut terus melawan. Tumbangkan umngok /bn.

  ReplyDelete
 21. Nuar Jubor adalah penyembah Dajjal lahanat dan barua Yahudi Zionist Neocons. Untuk menjadi terkutok macam beliau senang saja, iaitu mengamal budaya dan aktiviti songsang. Main jubor, meliwat, berzina, cakap aja benda haram, jijik lagi terkutok semua harus dlakukan baru bole dtabal sebagai anak Dajjal lahanat. Itu sebsb lihat wajah muka beliau cahaya keimanan sudah malap kelap dan gelap. Mereka senantiasa d dampi

  ReplyDelete
 22. Replies
  1. Apa yg kau setuju?

   Delete
  2. Hahaaaahaaa...syok sendiri ler!!!!Sudah gali lubang kubur???Klu sudah....terjun ke dlm dgn bapak lanun korang!!!!!Nanti sultan kiram 3 suku tlg timbus korang...hahaaaaahaaaaaaa!!!!!

   Delete
  3. Nuar jubor selalu ddampingi lalat2 dan najis2 untuk mencari makan spesis2 speti Wali terompah jamban, Hj Hardy perut buntak, Nizar Pokemon, Mat Sabun jembruit, Din jerwat batu, Din Puduraya, Mampus Mr. Bean, Mak Lampir bau hamprak, Latipah Koyax Rabax, Joe bendul, YB Jamban Aiskrim. Inilah spesis2 keparat, bangsat, lahanat yg gagal dan keciwa dslam hidup. Hidup pun sia2 hidup segan mati tak mahu. Spesis2 ini kalo mpos agaknya apa sumbangan kepada agama bangsa dan negara. Serta anak2 dan isteri? Sedangkan isteri yg dalam datang bulan diliwat kalo tak nak dpukol walaupun depan anak2. Inilah sifat2 perangai dan gelgat binatang spesis2 pokemon. Jilatlah dan sembahlah idola2 musibat ini. Semoga pencacai2 dan penjilat2 nendapat ganjaran lhanat dan azab sama.

   Delete
 23. Aku setuju dgn anon 2.13.ABU!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahaaaa...cai ko setuju dikubur bersama dgn bapak lanun ko cai..!!!!!Sesuai dan laaaaayak sekali!!!! hahahaaaaaa

   Delete
  2. setuju untuk di liwat rupanya....aku ingat apa tadi....

   Delete
 24. KES LAHAD DATU DAH TAMAT....SELEPAS NIE UMNO KE LIANG LAHAD....HIDUP LG KO PARPU TENUK...KO MAKAN LAH PUAS PUAS..LEPAS NIE TAK ADA ORANG BG KO MAKAN...ATAU PUN KO MAKAN FREE DALAM LOKAP....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dalang2 lanun akan didakwa oleh kerajaan filipina...bocorlah rahsia ko mat liwat.Klu salah....gantung sampai mati lerr..Menangis meraung ler pecinta2 lubang taik ko..!!!!!!!

   Delete
  2. Cai2 pgayr....jgn lupa berebut jadi pewaris jam omegay dia....hahahahaaaaahaaaaa!!!!

   Delete
 25. 2.15 hahaha fitnah2 yg jahat?. Kamu elok kembali ke pangkal jalan dan ajak pak nuar jgn lupa wan az dan nur iz skali. Fitna2 yg mereka lakukan dan pecah belah bangsa sendiri. Ingat bawa skali nk az dan hadi. Lupa pula tu kawan tidor sebantal guan eng dan croni dia bapak dia skali karp sinki. Ingat lepas ni buka website zulkifli noordin baca pasal bapak sefol. Si badagol ni punya byk hutang sanggup jual anak. Taik judi ni tu le perangainyo. Doa byk kamu bkn dari golongan manusia yg hobbynya berjudi dan sanggup pula tikam anak bini. Pronto!!

  ReplyDelete
 26. malaikat maut umngokMarch 12, 2013 at 3:12 PM

  KUALA LUMPUR, 11 Mac (Bernama) -- Pada 5 Mac, pasukan keselamatan melancarkan gerakan ofensif terhadap kumpulan penceroboh militan di Kampung Tanduo, dan seminggu selepas Operasi Daulat, keadaan di Lahad Datu dan Semporna kembali seperti biasa.

  Seramai 54 penceroboh militan ditembak mati manakala 97 lagi ditahan kerana disyaki terbabit dengan pengganas militan, pasukan keselamatan yakin insiden pencerobohan di Lahad Datu akan berakhir.

  Pasukan keselamatan turut menahan 122 orang kerana berada dalam zon larangan Operasi Daulat.

  Malah, dalam tempoh 24 jam lepas, tiada insiden berbalas tembak antara pasukan keselamatan dan penceroboh militan itu di tiga kampung yang menjadi tumpuan operasi iaitu Kampung Tanduo, Tanjung Batu dan Sungai Bilis.

  "Kami sedang berusaha bersungguh-sungguh untuk memulihkan keadaan dan yakin kami boleh mencapainya," kata Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib pada sidang akhbar pada 4.30 petang ini. - Bernama.  Yeaaa.... bedabeduuuu.....!!!!

  Tu la pasal lu orang sebelum nih pandai2 jer... tuduh kononnya tragedi Lahad Datu satu sandiwara umno/bn laknatullah...., dah baca apa yang Bernama laporkan... Kampung Tanduo tempat tercetusnya perang dengan tentera Al-Maunah... oopppsss.... Tentera Penganas Lanun Suluk dah di sapu BERSIH oleh tentera kita beb...!!!!

  Kononnya.... Sabah akan di isytiharkan "Darurat" dan terkecuali daripada pembubaran Parlimen... bla... bla... bla... hahahaha... dosa tau mengata yang bukan2 kat Najib Razak.... hahahaha...., tengok tu Najib Razak punyalah berusaha dan memantau isu Lahad Datu semata-mata nak buktikan kat lu orang dia Perdana Menteri yang bertanggung-jawap beb....

  Isu I/C bukan masalah Najib Razak... itu masalah Mahadeath dan Najib Razak pun dah bagitau.... mamak tua haramjadah tu tunggu masa nak disumbatnya ke Penjara Sungai Buloh jer... kerana mengkhianati negara dengan meluluskan projek IC kepada rakyat Filiphina... sialan bodoh punya mamak Mahadeath....wooiitt... Abang Besar... tolong pi hempuk kepala mamak haramjadah tuuuu... lu suruh la dia tunggu kat mana2 Simpang di Kubang Pasu... hahahaha...!!!!

  Tapi takpa.... memandangkan Teloq Najib Razak sudah mari.... bak kata Azeez Rahim (Baling) dan Mustapha Mohamad (Jeli) baru2 nih.... semoga ianya menjadi kenyataan... 22 March bubar... 28 April mengundi.... (2 kawasan Parlimen, tempat gua menghilangkan diri sejak Khamis lepas, 2 tempat yang berbeza tapi beri tarikh yang sama.... wallahuaklam.... hahaha...)

  SO... terimalah hakikat... tragedi Lahad Datu bukannya Sandiwara... tetapi Drama yang dah lari dari skrip asal dan menjadi kenyataan wa cakap luuuuu.... hahahahaha.... !!!!!

  Jom pakat2 teka siapakah "HERO" dalam Drama ini... dan jom ramai2 kita pakat "BERSATULAH DEMI KEAMANAN MALAYSIA".... hahahahaha.....!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Terimalah hakikat bahawa keseluruhan besar rakyat yakin dan percaya anwar bin ibrahim adalah dalang utama...Tanya sama pokok....hahahaaaaa!!!!!!
   Pokok kata....bapak lanun dah gali lubang kuburnya sendiri....hahahaaa!!!!
   BERKABUNG LER KORANG CAI....
   weka weka wei wei...

   tuah

   Delete
  2. cai malekat bengkok, yang aku tengok ko ni yang sebenarnya berdrama auta.....ntah hakikat apa yang ko terima, aku pun tak tau...cakap berdegar-degar standard tin milo......kalau tengok gaya komen macam jubor ko tengah tersumbat akibat terlebih kena liwat

   Delete
  3. Seorang lagi pejuang tanahair gugur di lahad datu. Alfatihah.

   Delete
  4. MM 3:12.. berhujah dengan fakta bukan angan-angan.Komen ko ni setaraf la dengan statement Azlan tu. Boleh buat tisu tandas untuk Tian Chua yg sedang senak perut.

   Delete
  5. 9 wira terkorban!!Semakin benci aku dgn mat liwat a.k.a bapak lanun babi sial anwar bin butuh brahi tu!!!!Harap ko mati dgn kuncu2 sial ko!!!!!!

   Delete
 27. Malaikat....huduh nya cara provakasi u ...sebijik cam bapak lanun punya stail anuwargay ..nampak kebodohan u paling ketara........cara u provoke mmg cara org bsalah n kalah dln pru13..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jgn layan sgt gelagat cai pr yg sedar nk kalah....Patutlah pm najib steady jer melayan gelagat mat liwat....Tak gabra langsung....

   Delete
 28. dulu senyap je kenapa sekarang tetiba je????????
  yang pelik tu kenapa bapak dia yang lebih2..
  dia ke anak dia yang kena liwat nie..
  haila manusia pasal duit sanggup kenakan anak sendiri..

  ReplyDelete
  Replies
  1. btl2 apa yg kau cakapni kejora malam pasal duit anak sendiri pun blh dijual. mmg gila duit punya org.

   Delete
 29. malaikat maut umngokMarch 12, 2013 at 4:14 PM

  PENGAKUAN TERBARU BAPA MOHD SAIFUL BUKHARI BUKA RUANG UNTUK PENDAKWAAN KES QAZAF

  Saya merujuk kepada kenyataan rasmi bertarikh 08 Mac 2013 yang dikeluarkan oleh Azlan Mohd Lazim, bapa kepada Mohd Saiful Bukhari pengadu di dalam kes jenayah liwat yang melibatkan Dato’ Seri Anwar Ibrahim.

  Di dalam kenyataan tersebut Azlan membuat pengakuan bahawa beliau percaya anaknya Saiful Bukhari telah dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu, termasuk oleh seorang Pegawai Khas kepada Perdana Menteri bagi merencana fitnah jahat untuk menjatuhkan dan mengaibkan Dato’ Seri Anwar. Pengakuan oleh Azlan ini sebenarnya tidak mengejutkan kerana kita yakin sejak dari awal lagi bahawa pertuduhan liwat yang dikenakan ke atas Dato’ Seri Anwar hanyalah semata-mata konspirasi politik dengan memperalatkan institusi pelaksana hukum.

  Justeru, pengakuan terbaru oleh bapa Saiful Bukhari ini sewajarnya menjadi alasan yang kuat bagi Ketua Pendakwa Syarie Wilayah Persekutuan untuk memulakan pendakwaan kes Qazaf ke atas Saiful Bukhari di Mahkamah Syariah selaras dengan kuasa berkaitan pendakwaan yang termaktub di dalam Seksyen 181 Akta Tatacara Jenayah Syariah (Wilayah Persekutuan) 1997. Pihak Ketua Pendakwa Syarie dan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) tidak perlu lagi berdolak dalik dan mencipta perbagai helah untuk tidak mendakwa Saiful Bukahri di atas kesalahan Qazaf.

  Oleh yang demikian, selaku mewakili Parti Islam Se-Malaysia (PAS) saya mendesak supaya Ketua Pendakwa Syarie Wilayah Perkutuan mengenakan suatu pertuduhan Qazaf ke atas Saiful Bukhari Azlan di atas aduan yang dibuat oleh Dato’ Seri Anwar sebelum ini.

  DATUK HAJI MAHFUZ HAJI OMAR
  Naib Presiden PAS.

  Kita tengok apa plak cai cai nak spin ha ha ha........sumpah cilanat mahu kazaf tak mau....macam la saiful tu bini anwar nak sumpah sumpah cilanat....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suruh Mahfuz Omar pergi minta Jam Omega Anwar untuk dipaparkan ke khalayak umum, tengok apa dia nak pembohong lagi lepas ni. Jenis PAS ini memang macam inilah, jenis tak peduli dosa atau pahala, jenis tak peduli halal atau haram, memang macam inilah.

   Bila pula Mahfuz Omar nak mintak Nik Aziz buat hukuman hudud kepada penyeleweng Tabung Memali, sangat zalim hinggakan duit anak yatim dan orang susah yang didermakan oleh orang ramai pun diselewengkan oleh PAS yang sangat jijik ini. Oleh itu sedarlah semua rakyat Malaysia. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. Suruh Anwaar sumpah laknat dulu baru adakan Qazaf...itu baru adil. ALLAH MAHA ADIL, MAHA KAYA, MAHA MENGETAHUi, ALLAH PASTI AKAN MEMBALAS DOSA DOSA KAMU DAN PUAK PUAK KAMU YANG TELAH BANYAK BUAT KERSOAKAN DIMUKA BUMI INI!!!

   So what kamu Datuk Hj ..... kamu tetap hamba Allah yang hina dan kerdil. Tunggulah kamu dipadang masyar nanti!!!

   Delete
  3. buat ape nak ikut cara sepol yang bodoh tu... nuar tu bijak, x kan nak terjerumus sama bodoh ngan sepol tu

   Delete
  4. Aduhai MM & Anon 4:48, tak habis2 lu org punya sengal la mcm juga budak tak pas SRP tu. Pendakwa syarie tu nak buat dakwaan Qazaf pada Saiful atas asas apa? Kenyataan yang Azlan bagi? Kenyataan yg Mahfus bagi? Cuba bagitau alasan apa?

   Wa nak bagi tau lu la.. Si Azlan ni bagi statement je, yang mana Drebar Bas rapid KL (maaf abg2 driver/ contoh je)pun boleh bagi statement yang nilainya sama je. Aik? X boleh ek? Sbb? Azlan tu Pak Saiful? Gitu?

   Lu ingat mahkamah dan pendakwa species pemikiran mcm lu dgn Mahfus ke? Bapa yg ntah kemana dari Saiful kecil, tiba2 muncul, bersama selama 5 tahun, mengeluarkan entah berapa banyak statement mempertahankan anaknya , dinista pelbagai oleh puak2 pakatan sampai kata jual bini, taik judi ni tiba2 lak pusing cerita 360 darjah yang semua ini konspirasi? Dia dapat ilham dari mana? Dia dapat wahyu ke? Pendek cerita statement dia tu boleh disimpan buat lap najis Tian Chua langsung x de merit.

   Kalau dia betul2 ikhlas bersumpahlah dgn nama Allah dan insyallah Allah swt akan menunjukkan kebenaran sekiranya dia betul2 benar. Lpas tu boleh buat SD (keterangan bersumpah). Buat sekali cukup x yah buat dua kali macam SD katun si BALA yang tiba2 tersampuk sihir yang dikenakan oleh PM. Lu x nampak lagi ke cerita lawak ni?

   Klu lu x nampak lagi, semoga Allah je merahmati ko2 semua.

   Delete
  5. Saiful sudah pun sumpah laknat, untuk membuktikan kebenaran dakwaannya terhadap Anwar sedangkan Anwar sendiri tidak berani. Mereka nak gunakan qazaf untuk beri tekanan pada anak muda ini... untuk menakut nakutkan dia agar tarik balik tuduhan dia terhadap Anwar.

   BANGSATNYA MANUSIA INI YANG SANGGUP BERSUBAHAT DENGAN JENIS MANUSIA YANG DILAKNAT OLEH ALLAH S.W.T.!!! BANGSAT MEREKA INI YANG MENGAMBIL KESEMPATAN TERHADAP SEORANG ANAK MUDA YANG BERSEORANGAN MENGHADAPI PUAK PUAK YANG ZALIM INI!!!

   Ini sepatutnya jadi satu pengajaran buat rakyat bahwa seKiranya manusia manusia ini diberi kuasa , lebih ramai yang akan jadi mangsa kebangsatan mereka... kezaliman mereka.. dan ini boleh berlaku pada anak kita, adik kita, abang kita, kakak kita, saudar mara kita. Kerana itu Tun Mahathir tetap dengan penddirian bahwa sekiranya PAS laksanakan hudud, mereka tidak akan berlaku adil.   Pada adik Saiful, kuatkan iman dan tabahkan hati,banyakkan istifar dan selawat. Insyallah kita akan nampak kesan dari istifar dan selawat.

   Pada semua yang berpihak pada kebenaran, marilah kita sama sama buat solat hajat dan panjatkan doa pada Allah agar lindungi anak muda ini, jangan kita biarkan orang yang dizalimi dan dianiayai ini berseorangan menghadapi puak puak bangsat dan kurang ajar ini.

   Delete
 30. malaikat maut umngokMarch 12, 2013 at 4:22 PM


  Anwar Ibrahim Menang Kes Saman Nallakaruppan!

  Anwar Ibrahim menang kes saman fitnah yang dibawa Ketua Pembangkang itu ke atas bekas rakan sukan tenisnya, Nallakaruppan a/l Solaimalai berhubung kenyataan kononnya menerima wang sebanyak RM60 juta.

  Satu kenyataan dikeluarkan hari ini menyebut, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur membuat keputusan memihak kepada Anwar petang ini.

  Pada 26 Mac lalu, Anwar Ibrahim telah memfailkan saman RM100 juta terhadap bekas pembantunya yang juga Presiden Parti Kebangsaan India Malaysia (MUIP), S Nallakaruppan dan akhbar Utusan Meloya.

  Saman tersebut dibuat di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Jalan Duta oleh ahli parlimen Subang yang juga peguam Anwar, Sivarasa Rasiah.

  Saman itu difailkan di pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil di sini melalui syarikat guaman Tetuan Daim & Gamany.

  Selain menamakan Nallakaruppan sebagai defendan pertama, Anwar juga menamakan Utusan Melayu (Malaysia) Bhd sebagai defendan kedua dan Ketua Pengarang Kumpulan Utusan Meloya Datuk Abdul Aziz Ishak sebagai defendan ketiga.

  Dalam saman pemulanya, beliau mendakwa perkataaan-perkataan fitnah seperti yang dinyatakan di dalam laporan itu adalah palsu, tidak berasas dan disiarkan dengan niat jahat untuk memburukkan dan mencemarkan reputasinya sebagai ketua pembangkang serta sebagai seorang ahli politik.

  Anwar menuntut ganti rugi am sebanyak RM100 juta, ganti rugi teruk, ganti rugi teladan, kos dan relif lain yang difikirkan sesuai oleh mahkamah.

  Beliau memohon satu injunksi bagi menghalang semua defendan dan ejen mereka daripada terus menyatakan atau menerbitkan perkataan-perkataan berunsurkan fitnah.

  Selepas tempoh 48 jam yang diberikan untuk menari balik artikel yang diterbitkan oleh akhbar itu pada 20 Mac tamat, Anwar mengarahkan para peguamnya supaya meneruskan saman terhadap kedua-dua defendan.

  Nallakaruppan dalam kenyataannya mencabar Anwar supaya mengheretnya ke mahkamah kununnya untuk membuktikan bahawa Anwar seorang pengamal biseksual (dua jenis) dan disiarkan di Utusan pada keesokannya.

  Utusan pula yang berdepan dengan pelbagai tuntutan saman tidak dapat memberikan ulasan setelah dimaklumkan sebentar tadi.

  Nallakaruppan mendakwa pernah melihat Anwar mengadakan hubungan seks dengan pelacur tetapi tidak dapat memberikan bukti kukuh serta hanya berdasarkan keterangan mulut dan percakapan yang dibuat oleh seorang lagi bekas pembantu Anwar, Ezam Mohd Noor dan Ummi Hafilda.

  Ini sekaligus mematikan fitnah ahli parlimen Bayan Baru, Zahrain Mohamed Hashim yang menuduh Anwar tidak akan berani menyaman Nalla kerana takut rahsia terbongkar.

  Sapa kata anwar tak berani saman Nalla...bukankah anwar dah menang......
  ha ha ha ha......umngok sedang menunggu kedatangan aku

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kau kutip berita dari mana pembohong? Inilah Pakatan Rakyat, semuanya sanggup dibohongi demi kepentignan diri, tak hairanlah puak Pakatan Rakyat ni pembohong, sampaikan kanak-kanak tadika pun dibohongi juga. sila berikan sumbernya kalau di pihak benar. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. nuar ni x payah kerja... cukup dengan duit org yang buat fitnah je... rezeki2...

   Delete
  3. bukan duit orang buat fitnah, tapi duit hasil daripada perbuatan jijik dengan memanipulasikan fakta untuk mengainaya orang lain, inilah Anwar Ibrahim, penipu yang sangat tidak boleh dipercayai. Sedarlah semua rakyat Malaysia sekalian. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  4. lu fitnah... gua saman.... rezeki lagi..

   Delete
  5. mat liwat memang tak payah kerja sebab pegawai jambu sulit bole tolong buat kerja

   Delete
  6. Duit dia yang setinggi gunung pun tidak dapat menyambung nyawanya apabila Allah utus malaikat maut untuk cabut nyawanya...tapi manusia ini memang tidak takut pada Tuhan. Ugamanya mengajarnya bila mati habis cerita tak ada soal kubur dan padang masyar begitu juga puak puaknya kerana itu mereka bermaharaja lela dengan dosa dosa yang dilakukan. Semuanya syaitan yang bertopengkan manusia.

   Delete
  7. Hahahahaaaaaaaa!!!!!Mat liwat menang saman dpd datuk nalla?????Banyak sangat berangan2..hahahahaaaaaakahhkahhhh!!!!

   Delete
  8. ha ha ha ha rasa tergugat ke....tu la lain kali jgn dok fitnah banyak sgt kena batang hidung tak nak plak terima hakikat.....cikgu kencing berdiri anak murid kencing berlari....blog parpukari kaki fitnah pengikut dia pun kaki fitnah ha ha ha ha ha ha ha ha ada aku kesah

   Delete
 31. http://www.erapasca.com/2013/03/video-serangan-babi-dan-anjing-di.html


  wakakakakakaa, waduh pak kayak gene partai setan umno udah mahu jadi anjing ato babi ya. Gak ada malu ya ini anjing setan melayu ato babi melayu, kakakakakaka mau tunjuk jagoan tengek ya , brengsek lo anjing setan umno .

  ReplyDelete
  Replies
  1. dapat baju free, nasi sbungkus dan teh O sorang satu.....

   Delete
  2. Anon 4:54, Klu nak jadi indon g la tukar warganegara..bab lu tulis anjing dan babi tu lu tanggung la sendiri...

   Delete
  3. Siapa dia yang meracau tak tentu hala ni? Sebenarnya kau yang brengsek, bajingan, merempat di negara orang, lebih baik kau ambil semua puak Indon dari Malaysia, bawa pulang ke Indon, kami warga Malaysia tidak perlukan warga Indon di Malaysia, dasar kurang ajar, tak tau kenang budi. Siap hina melayu lagi, memang dasar manusia munafik kau ni.

   Perbuatan Indon bangsat ini boleh menyebabkan kemarahan orang-orang bumiputera kepada semua orang Indon di Malaysia.

   Kepada Bambang Yudhoyono, Megawati dan suku sakat politik Indon, apakah kau semua enggak malu biarin warga Indon merempat di Malaysia? Pemerintah kayak apa di Indon sampei tak tau nak bangunkan negara? Kami di Malaysia sangat suka jika pemerintah Indon membawa pulang semua warga Indon dari negara kami, kerana warga Indon adalah golongan brengsek, bajingan, hanya tau buat jahat di negara orang.

   Delete
  4. Kalau berani, sila siar dalam Youtube kau hina Melayu, kemudian kau letak alamat rumah kau, kita tengok siapa yang nak makan parang nanti.

   Delete
  5. Wak!!!!!Masih hidup ko wak??Lu ada ikut mat liwat jadi lanun wak?Klu ada...mati gantung sampai mati wak!!!Baik wak setia jaga kandang babi jer wak......

   Delete
 32. Msk himpunan jerit hidup umno!! Hidup melayu . Keluar himpunan fikir mana nak rembat tanah melayu. Masuk himpunan jerit hidup umno!! Hidup melayu!! Keluar himpunan bincang mana nak songlap duit melayu. Masuk himpunan jerit hidup umno!! Hidup melayu!! Keluar himpunan rancang mana rasuah boleh masuk saku. HIDUP UMNGOK!! HIDUP MELAYU!! kah.. kah.. kah.. ki.. ki.. ki.. keh! Keh! Keh! Melayu kuda kayu Kahn..ah.. kah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Masa ceramah demi rakyat, lepas ceramah berpakat untuk peras rakyat. Mana dia RM 50.00 sebulan untuk kanak-kanak tadika dan pra sekolah sepanjang mereka bersekolah di tadika dan pra sekolah?

   Inilah Pakatan Rakyat, sangat jijik hinggakan kanak-kanak kecil pun mereka sanggup tipu demi politik jijik mereka ini. Sedarlah semua rakyat Malaysia sekalian.

   Kau sibuk tuduh UMNO macam-macam, tapi kau tak ada bukti, tapi aku ada bukti penindasan Pakatan Rakyat terhadap warga emas yang ditipu oleh Pakatan Rakyat di Selangor, malahan ibu tunggal ditipu juga di Selangor, begitu juga dengan kanak-kanak tadika yang ditipu di Selangor, apa cerita?

   Sedarlah semua rakyat sekalian. Sekian, terima kasih.

   Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

   UMNO Terus Mara, Untuk Rakyat Malaysia.

   Barisan Nasional Terus Maju, Untuk Rakyat Malaysia.

   Encik Mohamad.
   Nasionalis Melayu

   Delete
  2. Gelagat2 macai pr yg seronok dahulu seblm kecundang dlm pru13......

   Delete
 33. Beri ic utk kekalkan kuasa adalah perkara yg amat bahaya kpd negara. Stop bn!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Beri duit 2juta dolar dgn lanun bikin kacau di sabah..Mmg sial lah anwar bin ibrahim!!!!Sumpah kau mati di tangan org sulu....!!!!

   Delete
  2. Butuh anwar bin ibrahim bengkok...9 dah terkorban kerana pukimak kau yg sial mcm lubang taik....Mati ko sial....ANWAR BABI ANAK BRAHIM MMG SIAL SAMPAI MATI!!!!!
   MATI KO SIAL....!!!!

   Delete
  3. Anwar ibrahim...tian chua...sivarasa...ckp colorful dlm mendalangi kematian 9 perwira negara.....Babi3 ni sepatutnya turut sama mati bersama dgn lanun pukimak itu.
   INGAT....Waris dan rakyat tidak akan lupa...dan tidak pernah lupa....MATI KORANG!!!!!
   SIAL BABI3 INI HARUS MATI SPT LANUN2 TU JUGAK....

   Delete
  4. Rakyat harus buka mata dan sedar jenis manusia apa Anuar dan puak puaknya dia ... sanggup jadi dalang pada pertumpahan darah dan pembunuhan orang orang yang tak berdosa demi kuasa. Manusia jenis ini kalau berkuasa lebih ramai yang akan jadi mangsa kekejaman mereka.

   Delete
 34. Dr mula comment hingga akhir comment hanya crt liwat, punya tiada isu umngok sehingga satu crt d ulang beramai2 kah... kah... kah... ini menunjukkan pr merupakan 1organasasi yg baik. VIVA PR! are u ready for bn? Nooo. Haiya manyak paiseh maaa

  ReplyDelete
 35. malaikat maut umngokMarch 12, 2013 at 8:55 PM

  [KD] Ketua Penyelarasnya Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin telah bertindak menuntut gantirugi berbentuk pampasan dari Utusan Malaysia hari ini dengan jumlah RM5 juta di atas fitnah yang telah dilemparkan.


  Notis tuntutan telah dikeluarkan oleh kumpulan peguam Sazali & Lim, dihantar ke pejabat Utusan di Cheras pada jam 3 petang tadi. Notis tersebut juga telah diakui terima oleh wakil ketua pengarang.


  Ketika notis ini dihantar, saudara Md Sani Md Shah dan juga saudara Yaser Sheikh Abdul Rahman tidak dibenarkan masuk ke pejabat utusan dan hanya berlegar di luar. Setelah beberapa kali berbincang dengan pengurusan, akhirnya wakil utusan yang juga dikatakan setiausaha kepada Ketua Pengarang setuju untuk cop dan tandatangan akuan terima.


  Utusan Malaysia sebelum ini telah menyiarkan sebuah rencana bertarikh 14.01.2013 di atas tajuk “Medan Perah Duit Rakyat”. Rencana tersebut disiarkan di dalam portal Utusan Online yang boleh diakses di alamat berikut;


  http://www.utusan.com.my/utusan/rencana/20130114/re_01/medan-perah-duit-rakyat


  Kandungan rencana tersebut khususnya di perenggan ke 13 telah menyebut;


  “Apa yang menimbulkan persoalan ialah CheguBard (Badrul Hisham Shaharin) sebelum itu telah membuat pengumuman pada awal majlis bahawa kutipan derma pada malam menjelang Himpunan Shamsidar ialah RM30,000.”


  Petikan dari rencana seperti di atas bukan sahaja tidak benar, merupakan manipulasi dan putar belit serta terjumlah kepada fitnah jahat kepada Chegubard dan juga SAMM.


  Justeru, antara yang gantirugi dan pampasan yang dituntut kepada utusan adalah seperti berikut;


  1. Membayar gantirugi dan pampasan sejumlah RM 5,000,000 (Ringgit Malaysia: Lima Juta) sahaja.
  2. Permohonan maaf tanpa ‘reservation’ daripada pihak Utusan dan permohonan maaf ini hendaklah disiar secara bertulis dalam akhbar Utusan Malaysia versi cetak dan juga Utusan Online muka hadapan tiga hari berturut-turut
  3. Utusan adalah dilarang dari menulis dan/atau menyiarkan tulisan yang sama yang berbentuk fitnah kepada Chegubard dan SAMM.
  4. Rencana tersebut hendaklah ditarik balik dari portal tersebut.


  Notis juga menyebut dua penama iaitu Ketua Pengarang Utusan sebagai penama pertama dan juga Mohd Asron Mustapha yang juga penulis rencana sebagai penama kedua.


  Azrizal Tahir
  Pengarah Kewangan SAMM

  mari kita pakat pakat cari tin milo untuk kutip derma bantu utusex ha ha ha ha.......

  ReplyDelete
 36. terharu dengan pengakuan jujur bapa saiful. patutlah 2-3 minggu ni wajah ayah saiful nampak bersih ada nur yang bersinar. berbanding wajah saiful yang kelihatan kelam. semoga terbuka pintu hati saiful utk bertaubat dan mengakui dosa2xnya memfitnah Anwar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. PUKIMAK MAK KO...BUTUH BAPAK KO....DAH 9 PERWIRA TERKORBAN OLEH SIDALANG BUTUH BAPAK LANUN KORANG TU!!!!!SIBUK KO DGN BAPAK SAIPOL TU!!!PUKIMAK NAK MAMPUS ANGKARA BAPAK LIWAT KORANG TU...MMG SIAL SAMPAI MATI HIDUP KORANG!!!!!SIAL NAK MAMPUS!!!!

   Delete
  2. Anon 9:05PM
   jgn lupa, media filipina juga ada menyebut nama Najib dlm insiden LD. Malah ia juga dikeluarkan oleh Yahoo News. Sekarang boleh tak kalau aku kata najib yg jadi dalang d LD?

   Delete
  3. gua pun berharap mcam tu juga bhai. moga Allah membuka pintu hati saiful tuk bertobat dan mengakui dosanya terhadap DSAI selaku insan yang teraniaya selama ini. Kesian DSAI (menitik airmata ini).

   Delete
  4. Memang najib dalang sbnr tp bila ada kuasa tutup tuduh org lain

   Delete
  5. panas sepanas panasnyaMarch 12, 2013 at 9:26 PM

   kah kah kah wira terkorban apa kene mengena dgn anwar .....eh kalau mak ko kena robek anwar salah ke.....kalau adik perempuan ko kena taji anwar salah ke.......apa bukti yg anwar terlibat dgn pemberontak....kalau terlibat dah lama kerajaan cekup la ngok.....tu yg anwar janji tanah kat moro tu apa citer....tu yg tok det hang bagi ic free kat warga sulu nu tak nak citer ke ha ha ha.....bongok betul la.....

   bapa liwat tu bapa ko la sebab kalau satu jari tunjuk kat org 4 jari tunjuk kat ko so bapa abang abang abang dan ko memang kaki liwat ha ha ha.....panas panas panas......

   Delete
  6. Mmg semua salah anwar anwar mmg sial dia adalah dajjal negara

   Delete
 37. Itu. Wang lembu bila mau kasi pulang. Tolong eh. Itu luit lakyat. Bukan bapak lu punya luit. Gua tiap tahun kasi bayar itu tax. Kasi malu sikit muka maa

  ReplyDelete
 38. sungguh memalukan seorang bapak sanggup menjatuhkan maruah anak nyer sendiri semata- mata kerana duit....

  ReplyDelete
 39. AL-FATIHAH....SEMOGA ROHMU DICUCURI RAHMAT DAN DITEMPATKAN BERSAMA PARA SYUHADAH...SALUTE UTK PERWIRA NEGARA

  ReplyDelete
 40. malaikat maut umngokMarch 12, 2013 at 9:34 PM

  Apabila orang 'kanan' & 'kiri' Saiful belot..!!
  Orang di kanan Saiful 'belot' – Pakatan tambah majoriti di Permatang Pauh
  Kini orang sebelah kiri 'belot' – Insya Allah Pakatan tawan Putrajaya!
  Oleh: ZULKIFLI YAHAYA

  Mandat lima tahun yang diberikan rakyat kepada BN baru sahaja berakhir. Sekarang BN memerintah dalam ‘masa kecederaan’ iaitu suatu tempoh masa yang pertama kali dapat dirasai oleh rakyat Malaysia sejak merdeka.


  Di masa kecederaan ini juga ditakdirkan Allah, bapa Saiful Bukhari yang dikaitkan dengan dengan Anwar Ibrahim dalam isu liwat bersiri mendedahkan bahawa tuduhan liwat itu hanya konspirasi yang dirancang. Anaknya telah dipergunakan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab, yang didakwanya termasuk seorang pegawai perdana menteri.


  Kenyataan paling menyengat dari Azlan ialah, "Sebagai seorang Melayu dan Islam, saya mula sedar akan perancangan jahat ini. Saya tidak mahu terus bersekongkol dengan fitnah jahat ini. Saya mahu rakyat yang cintakan negara ini tahu akan niat jahat mereka. Jika niat jahat ini berterusan, bukan sahaja umat Melayu dan Islam hancur tetapi negara musnah. Saya tidak sanggup melihat ini terjadi."


  Sekali lagi, dalam isu ini mujur ada Anwar. Maka beliau dipersalahkan kerana kononnya membeli Azlan dengan nilai RM1 juta.


  Tindakan Azlan tidak berhenti setakat itu, bahkan menyerahkan borang keahlian menyertai KeADILan. Beliau mahu terus berjuang mempastikan BN tumbang. Tindakan Azlan memberi impak yang sangat besar terhadap Najib dan BN.


  Pertama kali Anwar diaibkan dalam isu liwat II ialah sehari sebelum penamaan calon pilihanraya kecil Permatang Pauh. Saiful Bukhari membuat sumpah dengan menggunakan kalimah Allah di hadapan seorang iman Masjid Wilayah Persekutuan dan bersebelahan bapanya. Imam tersebut (Ustaz Ramlang Porigi) kemudian berpaling tadah, mendedahkan bagaimana dirinya diperalatkan. Beliau berkempen di Permatang Pauh menyebelahi Anwar sehingga bekas Timbalan Perdana Menteri itu menang dengan majoriti yang lebih besar, iaitu 15,671 undi majoriti berbanding 13,388 pada PRU12 sewaktu keADILan diwakili oleh Datuk Seri Dr. Wan Azizah Ismail.


  Kali ini seorang lagi yang duduk bersebelahan Saiful Bukhari mendengar sumpah yang memperalatkan nama Allah untuk memalukan seseorang, berpaling tadah. Dia adalah Azlan Md Lazim, bapa Saiful Bukhari sendiri. Dia bercakap sama dengan Ustaz Ramlang bahawa dirinya diperalat. Dia menyertai KeADILan bersama Anwar dalam pilihanraya yang lebih besar, PRU13. Apakah ia petanda bahawa kali ini Pakatan Rakyat akan menang dengan lebih besar berbanding PRU lalu?

  ReplyDelete
 41. CHECKMATE!!!anwar sekali lagi dah kantoi..apa2 pun bro apa yg buat aku lagi percaya pada saiful ialah,setelah lepas 5 tahun berlalu,saiful muncul kembali tanpa ada cacat celanya,tiada musibah yg menimpa dirinya setelah dia begitu berani bersumpah dengan nama ALLAH dan rela menerima laknat ALLAH jika dia berbohong...kat situ pn kita dh boleh nampak yg saiful berada di jalan yg benar dan ALLAH tidak akn menzalimi org yg berada di jalan yg benar..apa yang aku pelik ialah pencacai2 anwar ni semua percaya kepada pendedahan bapa si saiful ni berbanding dgn sumpah Laknat saiful,kalau aku,aku lebih percayakan sumpah saiful kerana aku org islam,aku percaya pada azab ALLAH...ytapi kenapa anjing2 pakatan khusunya yg beragama islam tidak melihat hal ini dalam konteks islam...cakap bab agama bukan main lagi,tp sendiri pun tak percaya pada agama...blah la lu pencacai!!

  ReplyDelete
 42. malaikat maut umngokMarch 12, 2013 at 9:54 PM

  Pendedahan Musa Hassan

  Kenyataan palsu dalam afidavit Najib

  PM Najib telah mengikrarkan dua afidavit, iaitu pada 21 dan 23 September 2011, bagi menyokong permohonan beliau untuk mengenepikan sepina, yang mengehendaki beliau memberi keterangan dalam perbicaraan kes Sodomi II. Isteri beliau, Datin Seri Rosmah Mansor juga mengikrarkan affidavit berasingan pada 21 September 2011 dalam permohonan yang sama.

  Pada bulan November 2011, saya telah menyampaikan maklumat bertulis kepada KPN dan Menteri Dalam Negeri, berkaitan penegasan mustahak yang diikrarkan oleh PM Najib, yang boleh dibuktikan sebagai tidak benar atau palsu.

  Setakat yang saya ketahui, dalam perkara pembikinan afidavit palsu yang dikemukakan dalam sesuatu perbicaraan, adalah tanggungjawab pegawai penyiasat kes atau Timbalan Pendakwa Raya, untuk membuat laporan polis supaya dakwaan tersebut disiasat berasingan. Ianya bukan tanggungjawab tertuduh atau peguambela tertuduh membuat laporan tersebut.

  Kesalahan membuat affidavit palsu atau memberi keterangan palsu, adalah kesalahan yang tergolong sebagai kesalahan terhadap Keadilan Awam (Public Justice) dan bukan kesalahan terhadap seseorang individu. Malangnya setakat yang diketahui, tidak ada sebarang siasatan yang dilakukan ke atas perkara ini, mungkin kerana kes ini melibatkan Perdana Menteri.

  Saya menegaskan di sini bahawa bukan sahaja PM Najib tidak akan dapat memberi penjelasan berkaitan kenyataan palsu yang beliau telah ikrarkan dalam afidavit tersebut, malahan beliau akan menghadapi masaalah untuk menjelaskan berkaitan kekalutan mengenai nama beliau sendiri.

  Ketika mengangkat sumpah jawatan sebagai PM keenam pada April 2009, dengan nama Allah, beliau malafazkan nama beliau sebagai Muhammad Najib bin Tun Haji Abdul Razak. Semasa mengikrarkan afidavit pada September 2011 beliau menegaskan nama beliau sebagai Najib bin Tun Haji Abdul Razak dan menggugurkan nama Muhammad dari nama beliau. Sementara ketika menandatangani Ikrar Integriti PRU-13 pada Februari 2013 pula, beliau memberikan nama beliau sebagai Najib Razak sahaja, dengan menggugurkan nama “Muhammad” dari nama beliau dan nama “Abdul” dari nama Allahyarham bapa beliau.

  Jika nama sendiri, sama ada terdapat nama Muhammad atau pun tidak, Perdana Menteri boleh keliru, apatah lagi dengan perkara lain. Apa pula nama yang beliau lafazkan ketika mengangkat sumpah di-masjid Guar Perahu? Wallahua’lam.

  Apa pun PM Najib tidak boleh menafikan yang beliau mengikrarkan afidavit-afidavit tersebut sedemikian rupa, di atas kerelaan dan kehendak beliau sendiri. Beliau tidak boleh menyalahkan orang lain sekalipun peguam dan penasihat beliau.

  PM Najib juga wajar sedar, bahawa kekeliruan berkaitan nama beliau yang sebenar dan kekalutan beliau melafazkan sumpah jawatan dan sumpah simpan rahsia sebagai PM Malaysia ke-6, boleh menyebabkan kesahan (legitimacy) beliau sebagai perdana menteri dicabar, sekiranya peruntukan dalam Perlembagaan Persekutuan dipatuhi sepenuhnya.


  ReplyDelete
 43. malaikat maut umngokMarch 12, 2013 at 9:56 PM

  Pendedahan Musa Hassan
  Dakwaan terhadap Musa Hassan dan Gani Patail kerana telah memalsukan keterangan DNA dan lain lain pemalsuan melibatkan kes salahguna kuasa dan liwat terhadap Anwar Ibrahim, serta dalam penyiasatan insiden mata lebam telah dibuat menerusi pelbagai saluran sejak 1998 lagi.

  Namun begitu, Musa Hassan dan Gani Patail serta kerajaan, telah menafikan sekeras-kerasnya dakwaan tersebut, walaupun rekod mahkamah dan Suruhanjaya Diraja Siasatan, menunjukkan dakwaan tersebut adalah berasas dan boleh dibuktikan sebagai benar.

  Bagaimanapun pada 31 Mei 2012 secara tiba-tiba Musa Hassan sendiri, ketika diwawancara oleh pemberita Malaysiakini, akhirnya telah mengaku bahawa memang betul beliau ada mengambil contoh darah Anwar (dari simpanan pihak Hospital Kuala Lumpur) untuk ujian DNA di atas tilam masyhur yang kontroversi itu.

  Pengakuan Musa Hassan yang dibuat hampir 14 tahun kemudian itu, telah membuktikan dua perkara yang sangat penting. Pertama, keterangan DNA Anwar yang dikatakan terdapat di atas tilam masyhur tersebut adalah palsu dan diperolehi menerusi jalan fraud, penipuan dan menyalahi undang-undang.

  Kedua, afidavit Musa Hassan yang diikrarkan pada 2 September 1998 dan difailkan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur dalam kes jenayah No:45-40-1998, menyatakan beliau telah memperolehi laporan forensik pada ketika itu, adalah palsu memandangkan tindakan Musa 'mencuri' contoh darah tersebut dari HKL ialah pada 15 Oktober 1998.

  Mengenai peranan Musa Hassan dan Gani Patail dalam merekacipta keterangan DNA di atas tilam tersebut, telah saya jelaskan secara terperinci menerusi surat terhad saya bertarikh 27 Disember 2010 dialamatkan kepada KPN dengan salinannya kepada Perdana Menteri dan Peguam Cara Negara yang kesemuanya telah mengesahkan penerimaannya.


  Persoalannya ialah mengapa polis tidak memanggil Musa Hassan untuk siasatan lanjut setelah beliau membuat pendedahan terbuka pada 31 Mei 2012 itu? Beliau bukan sahaja pegawai penyiasat kes salahguna kuasa, malah beliau merupakan penyelia penyiasatan semua kes liwat melibatkan Anwar Ibrahim. Di samping itu, Musa telah turut memberi keterangan di Mahkamah Tinggi bersabit dengan kes kes tersebut sementara Gani Pula pula bertindak sebagai ketua pendakwa.  Adakah polis mengelak daripada menyiasat semula terhadap pendedahan Musa Hassan sedemikian itu disebabkan kebimbangan hasil siasatannya kelak, akan membongkar dan mengaitkan penglibatan pemimpin-pemimpin politik tertentu pada ketika itu? Terserah kepada KPN untuk menjelaskannya kepada seluruh rakyat. Mereka berhak mengetahui.

  ReplyDelete
 44. Ruang Untuk Najib Memimpin Kemenangan BN Makin Terhimpit

  Semalam apabila bapa Saiful Bukhari tampil memohon maaf kepada Anwar dan menyifatkan kes liwat yang melibatkan anaknya dengan Ketua Pembangkang itu adalah suatu konspirasi jahat semata-mata, ramai rakan-rakan dalam UMNO merasakan ianya merupakan "pukulan maut" kepada karier politik Najib. Najib pasti akan kalah pilihanraya nanti dan Anwar akan menjadi Perdana Menteri, kata mereka.Beberapa pemimpin UMNO yang sempat saya hubungi dan berbual-bual juga mempunyai pandangan yang sama. Kata mereka, Najib sudah tidak ada harapan lagi untuk menghasilkan kejayaan buat BN berikutan semua isu akhirnya masuk ke gol sendiri. Sebelum ini Anwar sudah dibebaskan dalam kes itu oleh hakim Mahkamah Tinggi dan kesnya akan menjalani proses rayuan Julai ini, kemudian ketua pendakwaraya, Yusof Zainal Abidin pula meletak jawatan dan kini bersama-sama dengan Anwar, kemunculan bapa Saiful turut memihak kepada Anwar tentunya mewujudkan persepsi malang lagi bagi Najib.Rakyat dan pengundi setidak-tidaknya mula percaya bahawa isu liwat kedua itu adalah konspirasi politik sebagaimana yang sering didakwa oleh Anwar sendiri selama ini. Ruang Najib mencipta kemenangan lantas menjadi semakin sempit manakala laluan untuk Anwar memburu Putrajaya kelihatan semakin terbuka luas.Tetapi apabila tidak lama kemudian, Saiful segera bingkas menafikan hujah bapanya itu, keadaan menjadi reda semula. Namun ia tidak pula menjadikan peluang Najib menjadi bertambah baik. Ini kerana walaupun Saiful menyatakan bahawa bapanya telah menjadi mangsa kerakusan politik Anwar dan menegaskan beliau tetap istiqamah dengan pendiriannya, setidak-tidaknya dengan kemunculan bapa Saiful ini telah menyebabkan kepercayaan rakyat menjadi berbelah bagi terhadap Najib. Lebih-lebih lagi perancang yang didakwa bapa Saiful dalam isu liwat itu adalah merupakan salah seorang pegawai khas Najib dan beliau masih berdiam diri sehingga ini.Sebab itu, tidak memeranjatkan apabila Anwar dengan berani menyatakan bahawa PR mempunyai keyakinan untuk memenangi pilihanraya akan datang dengan kelebihan sekurang-kurangnya 10 kerusi. Hujah Anwar itu sebenarnya bukan saja dikongsi oleh kebanyakan orang, malah beberapa pemimpin UMNO juga mengakui hakikat yang sama.Sebelum munculnya bapa Saiful, Najib dan BN sebenarnya sudah pun terhenyak dengan kemunculan Deepak dan P Bala yang mendedahkan pelbagai perkara dan membuat pelbagai dakwaan terhadap Najib, daripada terlibat dalam isu Altantuya dan menerima wang sehinggalah kepada mengubah akuan bersumpah yang memihak kepadanya.Jika dalam isu Deepak, Najib hanya menyatakan peniaga karpet itu tidak boleh dipercayai tetapi dalam kes P Bala, sehingga ini belum terdengar lagi apa-apa jawapan balas daripada Najib mahupun mana-mana ahli keluarganya, meskipun nama mereka disebut dengan jelas oleh penyiasat persendirian itu.

  ReplyDelete
 45. Sambungan......

  P Bala pula sudah memulakan siri jelajahnya untuk memastikan PR memenangi pilihanraya umum akan datang. Deepak pula sudah mengemukakan saman fitnah terhadap Najib, tetapi ini tidak bermakna beliau hanya mahu berdiam diri. Beliau mungkin sedang menunggu masa yang sama sesuai untuk membuat dakwaan baru sama ada terhadap Najib mahukan bekas kakak angkatnya, Rosmah Mansor.Dengan P Bala yang berjanji akan pusing keliling Malaysia dan Deepak terus bersuara, ruang untuk Najib dalam pilihanraya akan datang ini sebenarnya semakin sempit dan terhimpit. Imejnya sudah musnah di mata umum. Beliau mungkin menghabiskan banyak masa menjelajah ke sana dan ke sini tetapi hakikatnya keadaan di bawah tidak banyak berubah. Persepsi yang sudah terbentuk sukar dihapuskan, lebih-lebih lagi apabila ianya tidak dijawab mahukan dinafikan.Muncul pula insiden serangan terhadap pemberontak Sulu di Lahad Datu dan Semporna yang kini sudah pun mengorbankan 53 nyawa orang Sulu, menambahkan lagi kesukaran Najib sebenarnya. Walaupun perjuangan mempertahankan kedaulatan negara adalah suatu kewajipan dan pengorbanan pasukan keselamatan sentiasa disanjung tinggi, isu yang tidak dapat dielakkan ialah kemungkinan kematian 53 pemberontak itu menatijahkan ramai orang Sulu yang tidak puas hati dan kecewa terhadap kerajaan.Kaum keluarga, sanak saudara, rakan-rakan, kenalan, jiran, isteri dan pelbagai hubungan lain dengan 53 pemberontak yang terbunuh itu tidak mustahil boleh membentuk jumlah penolakan yang besar akhirnya, lebih-lebih lagi jika perang di Lahad Datu dan Semporna itu terus berlanjutan untuk suatu tempoh yang lama lagi.Mereka yang tidak berpuas hati ini tentunya menyalahkan kerajaan sehingga menyebabkan berlakunya perang yang mengorbankan banyak jiwa itu dan kenapa tidak diambil pendekatan lain yang tidak sampai menyebabkan kehilangan begitu banyak nyawa. Dalam hal ini kelemahan pimpinan dalam menangani krisis menjadi persoalan utama. Kelemahan pemimpin bermakna kelemahan kerajaan dan kelemahan kerajaan bermakna ia perlu ditukar. Itulah persepsi yang akan terjadi nanti.Melalui 53 kematian orang Sulu setakat ini dan tidak tahu bila perang ini akan berakhir, kedudukan BN di Sabah nyata dalam bahaya. Lagi lama perang, lagi banyak BN akan kehilangan undi, khususnya daripada kalangan orang Sulu, baik yang memang asalnya menetap di Sabah mahupun daripada kalangan yang diberi kerakyatan dalam Projek IC dahulu.Dengan pelbagai isu yang muncul mutakhir ini, Deepak, P Bala, perang di Lahad Datu dan kemunculan bapa Saiful, secara realitinya nyawa BN makin berada di hujung tanduk. Dan jika dicampur dengan pelbagai isu lainnya sejak Najib menghuni Seri Perdana, sudah terang lagi bersuluh kedudukan BN dan kerajaan yang ada sekarang di mata rakyat sebenarnya.Itu belum dikira lagi kesan daripada perbuatan sabotaj dan kemungkinan beberapa pihak dalam UMNO dan BN sendiri yang akan "pusing" dalam pilihanraya nanti kerana kecewa tidak terpilih atau digugurkan sebagai calon.Lebih malang bagi Najib ialah lagi beliau melengah masa untuk mengadakan pilihanraya, lagi gelap laluan di hadapannya. (SH 09/03/2013)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yg malang bukan Najib tetapi anugerah tuhan celop al munafik a.k.a anugerah setan yg di-rejam.....kerana puak munafik dan setan terkutuk adalah musuh Allah SWT yg Jelas lagi Nyata.....Allah SWT tidak akan memberi hidayah apatah lagi kemenengan terhadap musuh2NYA malah Dia akan menjahanamkan sejahanam jahanamnya puak munafik a.k.setan yg direjam dan Allah SWT tidak pernah memungkari janjiNYA untuk menghancurkan puak penipu dan pembohong seperti aljuburi dan yg sewaktu dengannya termasok ko sendiri.

   Delete
  2. Sori ler cai....anwar dalang tu sah dah kalah sblm pru13 dah..Banyak peluru yg ditembak kena kote bgkoknya balik...

   Delete
  3. Kesian dgn si kafir harbi tu cai...blm habis pusing dah sakit jantung...Kuasa tuhan lbh hebat dpd kuasa duit gay tua tu...hahahaha

   Delete
 46. http://omakkau.blogspot.com/2013/03/rakaman-gambar-umno-dan-perkasa-hina.html

  astafirulloh, ini kah yang dikatakan mau pertahan ugama Islam ato bangsa melayu? apa yang kolian mau bilang klagi ya pada ini folower partaii setan umno, kalima Alloh bisa dihina ole setan melayu ini. Kenapa mereka tega menghina Alloh, saya akan mendua`kan kecelakaan kepada setan yang menghina Alloh itu, kalian tunggu aja ya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kau yg dulu di-rejam oleh senjata tajam Allah SWT kerana kau adalah salah seorang dari setan terkutuk, setan yg direjam.....bajingan terkutuk.

   Delete
  2. Wak...lucu lerr...pr akan kecundang wak..

   Delete
 47. Aku tak nak komen panjang lah....walau hebat mana pecinta lubang taik nie nak buat cerita syahdu ttg mat liwat....hati dan akal ku tetap akan undi bn...biarlah kesilapan aku 2008 dulu aku dan rakan2 akan ditebus dlm pru13.....noktah

  Bekas ahli pkr kota

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!