PANASNYA PENANG! TPM KASI TARUK CILI SAMA GUAN ENG!

GEORGE TOWN 5 Feb. - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan gesaan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng supaya rakyat negeri itu memakai baju berwarna tertentu semasa menghadiri Majlis Rumah Terbuka Tahun Baharu Cina anjuran Barisan Nasional (BN) negeri, adalah satu perbuatan "bodoh".

Katanya, Guan Eng seolah-olah seperti orang cerdik tetapi tidak cerdik malah ia adalah perbuatan yang bodoh.

Beliau berkata, sebagai pemimpin negeri, Lim seharusnya menghormati dan menghargai majlis orang lain, dan beliau sendiri boleh mengunjungi majlis rumah terbuka itu.

"Ini kerja yang bodoh. Kenapa nak menimbulkan kekacauan...mungkin niat dia (Guan Eng) tidak ikhlas," katanya kepada pemberita selepas majlis perjumpaan bersama jentera BN Pulau Pinang di sini hari ini.

Semalam, Guan Eng menggesa rakyat Pulau Pinang yang mengunjungi majlis rumah terbuka Tahun Baharu Cina anjuran BN negeri pada 11 Februari nanti yang turut dihadiri Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, agar memakai baju berwarna kuning, hijau dan merah.

Kata Guan Eng, kuning sebagai tanda sokongan kepada Bersih, hijau untuk alam sekitar dan merah untuk Pulau Pinang.

Muhyiddin berkata, majlis Tahun Baharu Cina adalah untuk menyambut semangat tahun baharu serta menekankan keriangan dan perpaduan, tetapi Ketua Menteri Pulau Pinang hanya berminat untuk berpolitik sahaja.

Katanya, begitu juga jika DAP menganjurkan majlis rumah terbuka, ia tidak akan diganggu oleh penyokong BN kerana mereka ada hak untuk menganjurkannya.

"Kalau itu tak boleh, ini tak boleh apa maknanya CAT (Cekap, Akauntabel dan Telus)...tak ada makna bagi kita," katanya.

Mengenai perbelanjaan membawa artis dari luar negara bagi memeriahkan majlis rumah terbuka itu, Muhyiddin berkata, beliau dimaklumkan ia adalah tajaan pihak swasta.

Majlis sambutan itu di padang Sekolah Han Chiang akan dimeriahkan dengan persembahan PSY, artis Korea Selatan yang popular dengan Gangnam Style. - BERNAMA

House PK: aku suka ngan statement TPM ni. Bodoh si anak Kit Siang ni memang melantun-lantun. Buat malu je CM berperangai gangster sekolah. Resign la Guan Eng!

47 Responses to "PANASNYA PENANG! TPM KASI TARUK CILI SAMA GUAN ENG!"

  1. Agaknya apa IQ muyidin pipi lebam dan apakah keleyakan nya untuk jadi menteri pelajaran? Adakah rakyat mahu dibodohkan UMNO?

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa kelayakan kau nk cakap mcm tu...kau tu yg lembu

      Delete
    2. Jom kita pakai baju kaler RAINBOW n pakai PLASTER kat dahi hehehe

      Delete
    3. Muhyidin Style...

      Delete
    4. lu memang sial..

      Delete
  2. itu tandanya umno mmg xde harapan nak.tawan penang...mimpi je la muhydeen ooi..kena tipu dgn mamak2 paria je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai inikh demomrasi terpimpin yg pr canangkn kepada rakyat bahawa pr mendokong demokrasi,kebebasan,hak asasi...dan brrbagai lg...tp hakikatnya rakyat hilang hak kebebasan utk berpolitik,hak asasi,dan rakyat di bawah pt sama seperti rakyat di china dibawah regim komunis yg mengamal sistem tertutup.

      Rakyat mesti mnjadi seperti robot...bhai inikah sistem yg maha adil yg pr perjuangkn demi 'kezaliman' bn.hahaha kesiannya rakyat penang nk p mkn pun ada protokol color baju..hahaha dan ini menunjukkan yg pemimpin pr sedar yg kedudukan mereka dinegeri yg mereka juara sebenarnya hnya bernasib baik, dan pru13 tidak mnjanjikn apa2

      Tidakkah rakyat di negeri lain dibawah nmpk betapa mahafiraun nya khalifah kesayangan ahli pas...antara ustaz nasha dan LGE ibarat syaitan dan wali 9. Mana maruah org melayu yg dihina oleh cina komunis,cina rasis,cina chauvinist dari dinasti lim sejak dap/pap diujud dulu, kini dan selamanya....

      Bhai...tidak sedikitkah lu berfikir sblm lu mnghantar komen yg memualkan...bhai kerana irihati,dengki demdam yg tak ketahuan ini.smpi lu tak nmpk rakyat di perbodohkn oleh pemimpin pr.belum ada sejarah bn menentukan rakyat mesti memakai color tertentu...ini semua akibat latihsn berpakaian di bersih dan hkr12...hahaha kelakar atas kebodohan rakyat pp sekiranya akur dgn etika berpakaian...lu fikirlah

      Delete
    2. Ade harapan punye...Guan Eng balachi PAP singapore jangan harap nak rampas Pulau Pinang...

      Delete
  3. Tujuan open house ini bukan untuk rakyat tapi satu lagi projek UMNObabi gali tabung untuk kroni mereka dengan kontrek, komisyen dan songlap. Itulah niat jahat parti babi sawan UMNO ni. kalau bayar psy 1mil usd, pasti babiUNo akan claim 10 juta. 9 juta masyukk!!! pasti naikan AES,GST dan sebagai nak tekan rakyat lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai...lu blh fikir secara normal ke...jgn kerana ghairah nk berpolitik lu hntr komen mengarut...bhai apa kena me gena open house chinese new year dgn umno...ini dibawah mca/gerakan..jgn kerana tajuk muhyidin maka semua atas kapasifi umno...

      DS muhyidin tpm utk malaysia dan bukan tpm umno....tlglh bhai utk tahu mana umno mana bn barulah nk kutuk org...nti nmpk sngt yg kita ni bodoh politik tp berlagak mngalahkn calon.klu lu kata mca/gerakan seperti yg lu katakn adalah logik sikit....hahaha..lu fikirlah

      Delete
    2. terlebih banyak baca surat khabar kerajaan langit ..
      Tahi dikatakan dodol ..
      maka berebut rebutlah cai cai machai PAS n PKR .

      Delete
    3. kan dah byk kali aku kata yang cai2 PR@Pakatan Haramjadah kurang akal untuk mengulas pe2 komen berkaitan isu2 semasa. Main hentam je. Seperti yang telah dimaklum oleh Pengerusi BN PP YB Teng Yow, konsert PSY ini taja oleh pihak swasta !! Boleh baca tak ? Atau uat2 tak nampak atu uat2 tak faham ? Jadilah seorang yang berilmu dengan disertai akal logik !! Tengok gaya hang hantar komen mcm orang tau nak marah je tanpa usul periksa...

      HANAFI VALE. Fire !! K.O. PR !!

      Delete
    4. X abis2 kroni...cam PR bersih sangat...buat projek kate kroni, x buat kate zalim...Mampus...

      Delete
  4. Lebih suka cina kapir lagi drpd saudara seagama. Typical pas n pkr. Kuat khianat sesama saudara.

    ReplyDelete
  5. Dapig anti melayu dan Islam. bahlol pekak ke!

    ReplyDelete
  6. dr aku pilih umno yg harbi n rasuah..baik aku pilih kafir yg jujur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jujur sesngttttt lah bhai..klu lu kerja dgn company cina lu akan dpt rasakan betapa jujurrrrr mereka ini...tak kiralah bhai cina parti apa....tu yg kt penang exco agama takut2 nk bg kt sekor pas di pp sbb cina dap jujurrrr sesngtttt...

      Delete
    2. nantyi mati suruhlah kafir bacakan talkin ...

      Delete
    3. Anon 11.06pm feb 6. hang jawblah dengan bernas komen juragan dan ninja..jangan marah2 tau !! Tunjukkan anda Adalah seorang yang amat budiaman..silakan jawap...

      HANAFI VALE.

      Delete
    4. Elok ar tu...Cium la kafir ko yang jujur cam nak mampus tu pastu gi melingkup dengan kafir ko tu...Demi Islam tolak PR masa PRU ni...

      Delete
    5. Elok aaa tue...nanti dier berak...ko boleh la tolong lapkan bontot dier...aku rase mak ko nie cacat ke bodo ke tak ajar ko nie kenal mane satu baik mane satu tak..

      Delete
  7. Parti bacul amat takut rakyat turun ke konsert psy memakai baju hijau merah dan kuning. Ini akan membuat mayidin mendapat muka pipilebam bertukar warna warni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bhai lu bijak sikit lh dgn cara nk spin fakta...bhai parti mana yg bacul sebenarnya..klu kita yakin dgn kekuatan parti serta sokongan solid rakyat smpi memaksa serta menentu kan warna baju supaya dpt kira mana yg lbh ramai..
      Hehehe ptt ds muhyidin diamkn supaya pr lbh riak apabila tngk color...hati siapa yg tahu...lu fikirlah

      Delete
    2. Oppa Muhyidin Style...

      Delete
  8. Penang lebih maju dibawah pakatan. Bawah BN hutang saja. bawah DAp simpanan banyak. Segala songlap BN dan UMNo sudah berakhir. Get lost BN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai lu duduk dlm deposit box LGE ke..ckp tak guna bhai...bg le fakta sekali, kelantan pun ckp camtu wlupun berduyun pergi negeri lain utk kerja dan meniaga...lu fikirlah

      Delete
    2. Ada duit byk tapi pembangunan tak buat, just maintain je, mana2 kerajaan boleh buat. Tu, duit yg kerajaan Penang berjaya simpan tu pun adalah legasi dari kerja tangan kerajaan BN membangunkan Penang sejak 50 tahun yg lepas. Pendek kata, kerja BN, mewujudkan income, kerja PR, simpan income. Tentulah kerja mewujudkan income lebih mencabar, hanya BN yg mampu buat tu. Terkini, Najib menerajui kerajaan BN utk membangunkan innovasi, sesuatu yg tak terfikir oleh PR. Tujuannya utk menambah income KDNK, aka pendapatan & taraf hidup rakyat. Ramai yg berkelayakan dari syarikat swasta multinasional meletakkan jawatan utk berkhidmat dgn syarikat berkaitan kerajaan yg mempunyai matlamat membangunkan innovasi. Ketika mula2 menerajui negara sbg PM, antara perkara pertama Najib buat adalah utk menambah golongan cerdik pandai dlm negara secara drastik. Yg dah pandai berada di luar negara cuba ditarik masuk, yg ada potensi disyarikat swasta diberi reward jika menyambung pelajaran ke peringkat Master & PhD dlm bidang sains. Pihak universiti datang ke syarikat swasta utk memberi bantuan. Kerja2 spt itu yg susah. Syabas BN, keep it up.

      Delete
  9. Kita di bulan 2, Di bulan 3 akan datang azrael untuk mengambil nyawa UMNO yang tenat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azrael tu sapa bhai...member anwar ke sebutan macam israel jew...tp ckp kt anwar kurangkn maksiat supaya tak tersalah cabut nyawa...bulan 4 pm ds najib tpm ds muhyidin bla bla bla dan lu tngu lg 5 tahun....kesian beb

      Delete
    2. Dah jual nama Allah, sokong gay lesbian x sedar diri...

      Delete
  10. hangpa tu bodo..dok cakap ja besag..Anugay hangpa taik pun dah tingal secamca dalam perut..hangpa apa tau. Yang undi protes dulu dah tak protes lagi dah..yang atas pagar pun dah ramai serik dan bosan dengan kulaku hangpa macam orang gila..semacam punya makan puji. Takda makna hangpa menang kalau berhujah tapi parti hangpa baru setahun jagung dah nak pupus. Kalau nak ukur tara mana kekuatan parti hangpa..jangan dok tengok keliling pungong aja, lain kali kalau naik pokok jangan jadi beruk..tapi tengok la bagi jauh sikit. Manusia yang paling bodo dalam dunia setakat ni sapa pun takleh celen ngan hangpa..Anuar dok kencing atas kepala hangpa dok ingat ujan rahmat..satu hari nanti aku percaya dia mesti berak terus. -k.k

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila nak umnum tarikh PRU? jangan berkokok saja

      Delete
    2. ingat ramai sangat .. rupa rupanya seko je cai cai macai PAS PKR yang meroyan ...

      Delete
    3. Bhai 11.24 mmng betoi apa hang ckp... Salute kat hang

      Delete
  11. baju kuning harimau malaya pun umngok tukar jadi biru. pukimak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. La ada lagi suku sakat peliwat dan pelanggan pelacor ni ya. Dah perangai ketuanya macam tu, pengikut yang bodoh dan bahlol ni lagilah ya. Sebab tulah bahasanya pun sebijik macam perangai peliwat, pelanggan pelacor dan tukang sapu bini orang.

      Delete
    2. Bhai lu salah blog kot...ni bukan blog bola...itupun nk mencarut...kes color jersey je

      Delete
  12. Guan Eng terbukti jujur dan berjiwa rakyat. hanya Allah yang dpt membalas jasanya. PRU13 kami akan menjadi benteng mempertahan Guan Eng dari sebarang serang kezoliman melayu umngok. Itu adalah sebahagian jihad kami.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya melayu bodoh ni mengaji kat dalam rumah Guan Eng yee. Dari kecik guan eng bagi dia makan kot. Aku rasa hang ni memang tak masuk sekolah melayu yang kerajaan umno buat. Sebab tulah otak hang mereng dan bahlul.

      Delete
    2. Hahaha....kelakar bhai!!! Takbir

      Delete
    3. siapa nak masuk sekolah United Malay NO OTAK? Darah korang tu halal tau. Sehalal darah Zionis.

      Delete
    4. anon feb 6 12.08am. tolong cite skit pesal pe melayu kt balik pulau tu nak kena halau tak lama lagi ? pesal pe india kg buah pala kena halau dari umah dorang ? Ye ke guan eng amat jujur dan berjiwa rakyat? ye ke ? ye ke ? ye ke ? ye ke ? tolong la jawap dgn jujur yang mcm tadi !!

      HANAFI VALE. Fire !! K.O. PR !!

      Delete
    5. X yah nak halal darah sana sini...jual nama Allah, sokong LGBT.. senyap je tak layak nak hukum orang.. diri sendiri pon lintang pukang nak hukum orang...Jihad mendenye tu...Kalau pasal pilihanraya bukan main nak berdemonstrasi sana sini menyusahkan orang...Ini isu kalimah Allah gi ar berdemo mempertahankan kalimah Allah...PAS membatu diam biar orang kafir pijak kepala...Dasar bacul.. x payah jihad la bende clear pon tak boleh setel...

      Delete
  13. Lim Guan Eng dan bapak dia Lim Kit Siang pun dah bodoh gile, pengikut dan penyokong diorang apa lagi.

    ReplyDelete
  14. Tak sangka ada puak isle pr mendoaka agar Allah melanjutkan pemerintahan lge.
    PENCACAI PR YG BODOH NIE DAH PUAS KENA KENCING ANUGAY..DARAHNYA DAH PENUH DGN DNA SIPELIWAT NIE.
    NGOK..PUAK KORANG MENDOAKAN K.O UTK BN..TAPI KENA PUKULAN K.O OLEH KAPAL SINK..ANUGAY N KALIFAH LIM BABI DLM ISU KALIMAH ALLAH PUN KO MSH NAK JILAT KENCING MRK..
    MEMANG SAH BODOH..DUNGU...BEBAL..PENJILAT SETIA.

    ReplyDelete
  15. Anwar , nik najis lapkan bontot si lim guan eng nie

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!