MANIFESTO PAKATAN? INILAH HAKIKATNYA

Cakap banyak pun tak guna la, korang tengok la sendiri

37 Responses to "MANIFESTO PAKATAN? INILAH HAKIKATNYA"

  1. Gua bayar tol RM200/= sebulan

    Kalau Pakatan Menang......Gua Untung RM200/= sebulan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko suruh mat liwat tu tobat nasuha dulu...baru aku pikir balik.
      Klu tak...serupa janji cap lubang taik jer..

      Delete
    2. ntah apa2....ko mungkin untung RM 200 tapi agama dan negara tergadai...otak ko memang dah kena liwat abis

      Delete
    3. Bhai lu jimat rm200/bln lu keluar balik utk maitenance rm500 sbb hiway dh jadi jln bendang tak ada duit nk maintain quality hiway...jd cerdik sikit bhai..lu kata ...lu suka ...lu fikirlah

      Delete
    4. Anon 10.54

      Aku tahu kebimbangan kau......kau takut melayu hilang kuasa.

      Tapi kau jangan bimbang, Melayu di Malaysia 71%
      Cina 21%
      India 3%

      Macam-mana Melayu nak hilang kuasa? Undi Melayu pecah 3 pun masih lebih besar dari undi Cina......ada pahamka?

      Setahu aku Anwar tu lebih Melayu dari banyak melayu celop dalam umno.

      Delete
    5. tol 50 sen sungai nyior pun x leh hapus.. lg mau sembang kuat..auta aje.

      Delete
    6. Anwar lbh melayu?Suruh dia bertobat dulu...lidah dia dah di neraka....peliwat dan penipu besar..

      Delete
    7. Bhai 11.49 aku rasa lu duk ulang statemnt lu dah lbh 10x, tp dulu aku tanya lu tak jawap pun...bhai melayu lu ckp 71% aku tak tahu fakta ni boleh pakai ke tak...whatever bhai...dari71% yg lu ckp..berapa % melayu yg ok...berapa % hisap dadah...% duk dalam penjara...% melayu yg bukan melayu...% melayu yg jadikan cina tuhan mereka?...lu kata ..lu suka ..lu fikirlah

      Delete
    8. 71% Melayu datang dari ceruk mana? Statistik dari Segambut agaknya. Statement ni sejak dari tahun lepas lagi, tapi berlindung dibalik anon. Haprak ni bukan Melayu, dia juga kumpulan anti mamu, mamak, madey, Malaichin, Malindo, panasia, polynesia dan Capemalay. Baginya bangsa keagongan nya adalah Melayu Anuwarisan, induk homo dan LGBT, pengiktiraf kepada gnome toronan Nigeria, Liberia, Cinkay dan pariah.

      Ni dia pencacai reformasi Melayu alaf gelap.

      Delete
  2. yang terasa kena tipu ni mesti lembu2 umguk je kami tak penah pun kena tipu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko ikut menipu rakyat sekali...mana ko rasa kena tipu..dah geng mat liwat...tipu bini,tipu juga rakyat...cilako nak mampuiih...

      Delete
    2. bodo punya anon 9:33...ko dah la kena tipu lepas tu kena liwat pulak..nasib2...

      Delete
    3. Bhai mmng le lu tak rasa kena tipu,sbb lu tinggal di negeri dibawah bn..

      Delete
    4. 9.33--- kau yg rasa tak d tipu sbb dah buta mata telinga dan hati. Parah tuuu. Keduanya kau tidak d pilih sebagai khalifah islam. Tak layak.

      Delete
  3. Berita Baik!
    Kerajaan Pakatan akan memansuhkan CUKAI BERGANDA ke atas kereta di Malaysia.Cukai ini menyebabkan harga kereta di Malaysia antara yang TERTINGGI DI DUNIA.

    Kalau Pakatan memerintah:

    Toyota Vios 1.5L kini 85-90ribu akan jadi RM44,700

    Ford Fiesta 1.6L kini 83 ribu akan jadi RM 41,000

    Honda Accord 2.4L kini 180 ribu akan jadi RM 67,500

    VW Passat 2.5L kini 290 ribu akan jadi RM 65,000

    BMW 328i kini 293 ribu akan jadi RM 115,000

    Harga anggaran yang ditunjukkan di atas adalah berdasarkan harga jualan kenderaan berkenaan di US. Tuan tuan boleh melayari Yahoo Autos, kalau tergamam dengan perbezaan harga TAHAP YAHUDI YANG DISAJIKAN KEPADA RAKYAT MALAYSIA OLEH UMNO!

    Kereta kereta nasional, proton dan perodua juga akan jadi murah kerana cukai jualan 85% akan dibatalkan!



    ReplyDelete
    Replies
    1. Cai...sapa buat janji nie?Klu mat liwat..tak payahlah...
      MUAL AKU BACA...ORG YG BIASA TIPU BINI DAN KENCING RAKYAT..

      Delete
    2. Bhai cukai jualan proton dimansuhka 85% dari berapa jumlah cukai nya...lu ingat buat keta cukup dgn kayu balak dari kedah dgn kelantan...body pakai daun nipah...enjin pakai enjin mesin rumput...wohoi bnyk cukai dimansuhkan...darimana kerajan pr cari duit utk buat prasarana dan pembangunan negara...klu tnya anu wat... Dia jawap duit petronas ada...hmm kena jual gak malaysia ni kat singapork..lu kata ..lu suka ...lu fikirlah

      Delete
    3. Takat nk pkai keta mewah, sorry byk keperluan lain lagi...

      Delete
    4. Aku nak buat matematik sikit. Aku syok VW Passat. Tapi kau bagi harga RM65,000 tu murah sangatlah, harga jualan sebenar diMsia hari ni kau dok jual dalam RM290,000. BMW kau jual RM293,000. Bos Nuwar kau suruh jual RM115,000 pulak. Babper beza banyak sangat hampir 100% antara VW ngan BMW tu? Padahal market price dua2 tu kau jual almost sama jer sekarang?

      Kat mana kau dan bos kau nak tipu tu? Tapi aku janji aku pangkah mata lebam ini kali, tapi kau bagitau bos Nuwar kau tu, sama aku jual jer lah dalam RM 23,000. Janji eh! Promise tau!!!

      Kambing korban dah banyak tahun dok main dalam RM800 sekor, jenis Jamnapari. Nuwar pakatlah denga Usam boleh turunkan takat RM75.00 sekor yang da cukup umor. Ayam kampung bolehlah kauorang jual dalam RM1.50 sekor siap semelih dan cabut bulu. Beras tak kan tak leh RM 3.00 sekampit 10kg, boleh janji kan?? Sayur takpa la aku tanam sendiri, haidrofonik.

      Tapi jangan salahkan UMNO plak nanti. Aku dah tekad calit mata lebam PRU13 nanti. Berasap Passat aku ikut lebuhraya PokNikUsam bulan posa tahun ni...Oh ya, Boon Chit minta subsidi 100% makanan babi kandang, boleh janji tak?? Aku nak bagitau dia ni.....

      Delete
  4. aku tak percaya tol akan dihapus oleh PR...aku dah biasa bayar tol untuk guna highway PLUS, KL-Karak, Tol Federal Highway...mana2 pun kena bayar untuk perkhidmatan yg disediakan. nak masuk tandas pun kena bayar..Kadar bayaran tol pun munasabah gak...Yg jadi masalah ialah orang yg selalu merungut dan tak mau berkerja mencari rezeki di bumi Malaysia yang sungguh makmur...

    Jangan ingat mudah je tol dihapuskan tanpa mengambilkira segala perbelanjaan yg telah dikeluarkan oleh kerajaan BN sebelum ini..Tol yg dikenakan pun diguna semula untuk kos penyelenggaraan highway oleh pihak konsesi yg dilantik oleh kerajaan.

    adalah menjadi tanggung jawab pihak konsesi mengurus segala operasi dan penyelenggaran highway tanpa apa2 bantuan drp pihak kerajaan.

    HANAFI VALE.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahap penipuan lubang taik..golongan lgbt bolehlah ko tipu..ni bukan zaman pak sheikh...ni dah zamam mat liwat n video besi..
      RAKYAT DAH BANGKIT..
      PELIWAT TETAP PELIWAT..
      PENIPU TETAP PENIPU..
      BABI TIDAK AKAN JADI HALAL

      Delete
    2. Cukup mudah kalau Pakatan nak menghapuskan TOL di Malaysia!

      Ini adalah kerana PLUS sekarang dimiliki EPF (satu badan kerajaan),....EPF dah bayar 23BILLION kepada kroni-kroni besar untuk membeli PLUS 2-3 tahun lepas. Kau boleh check........Yang sebenarnya, Umno nak peras rakyat ke titisan RINGGIT terakhir!

      Delete
    3. Cai..kalo ko betul...suruh wakil parlimen ko suarakan di parlimen.Jgn jadi bacuuul.
      Rakyat tak bodoh la cai...
      Kalo ko cerita kat sini...standard munafikun tu layak sumbat dlm lubang taik jer...
      Selagi mat liwat sebelah korang...rakyat dah tak caye dah...dia tu bukan pak sheikh dah....

      Bekas ahli pkr kota

      Delete
    4. Anon 1027

      Tek perlu cerita kat parlimen......

      Kalau Pakatan menang hari ni....esok depa suruh EPF cabut Plaza Tol...habis cerita.

      Delete
    5. Ayat yg biasa kluar dpd mulut pecinta lubang taik...cakap senang...nak laksana bukan semudah bayar china doll.
      Selangor sendiri tak mampu nak tunai janji...

      Delete
    6. Bhai lu ingat epf cabut pondok tol...abis cerita...duit epf lu nk ganti ke?jadilah cerdik sikit bhai...jgn tunjuk bodoh lu walaupun itu nasib lu utk jadi bodoh...lu kata ...lu suka ..lu fikirlah

      Delete
    7. Kalau tol hapus sapa nak.bayar kos plus buat lebuhraya. Mereka buat bukan free. Kalau kerajaan buat free takde lah pula BR1M. Benda lain jadi tak free pula. Biarlah mereka yang pakai kereta bayar. Kalau tak nak bayar tol naik bas atau lrt

      Delete
    8. You r so right en hanafi. Byk2 bersyukur dan berkerja keras. Saya guna plus hughwy slalu. Saya trima kemudahan ni dgn hati yg senang. Kena give and take dgn keperluan yg sudah di bentangkan utk pengguna. Semua nak pereee aje mcm mana pulak. Kompani pon boleh bankrap. Klau tidak mampu tak usah pakai tak usah beli. Ada pilihan dlm kehidupan dan pilih yg terbaik untok ugama, bangsa, negara dan diri sendiri.

      Delete
  5. EPF beli PLus sebab bisnes PLus tu bagus...org bayar tol. Kalau tol dimansuhkan, PLUS takde revenue..EPF kau kering la bang!! FYI Dividend EPF last year 6.5%... tak nak bayar tol ikut jalan lama la atau naik bas je...apa dah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dok Shah Alam.....jalan lama dia kat mana bang?

      Kalau EPF, mansuhkan tol, memang dia rugi short -term 23b.....Tapi benefit kpd rakyat , jauh lagi besar - satu punca inflasi yang besar akan dihapuskan.


      23b tak sampai 10% portfolio EPF.

      Delete
    2. Maksudnyer tak ada sumber utk maintenance?Jadi rakyat kena gotong royong repair klu rosak?

      Delete
    3. Bhai 11.43 lu punya pengiraan 23 billion tu macam 23 hengget...lu ingat saham epf dlm plus 100%...lps tu hiway takda tol nk letak bawah sapa...maintenance guna duit petronas lg...ikut ckp anuwat apapun duit petronas....asyik keluar jew...yg masyuk pr tak ckp pun...hmm kena jual gak malaysia kat singapork...lu kata ..lu suka ..lu fikirlah

      Delete
    4. Bila negara dah bankrap...senang mat liwat pinjam imf...dpt duit komisen...hidup dia senang..rakyat cari keje di indon pulak...

      Delete
  6. Pungut derma.macam Kelantan buat untuk beli plus. Supaya tak ada tol.lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pungutlah korang derma tu...wang harta anak yatim ntah hilang ke mana..nie nak buat kutipan baru.Statement jumlah yg dah dikutip pun rakyat tak pernah tahu..
      Atau dgn niat sedekah..tak perlu soal hal duit tersebut..pahala...Mmg dpt pahala..tapi babi yg urus tak tunjuk jumlah sebenar...adakah mrk jujur?
      Wang sedekah masjid kpg aku ada jumlah kutipan..tak kan sebuah parti tak mampu buat satu pun?
      Cakap pandai...nak laksana tak mampu..

      Delete
    2. Atau n.ajis dah kluar fartwa....wang kutipan/sedekah tak perlu sebarang statement..bantai jer..
      Aku sumpah org yg tak amanah tu serupa babi dapig.

      Bekas ahli pas kampung

      Delete
  7. lupa kot yg mula2 JANJI tabur duit pada rakyat ni sapa??...puok2 dia jugak...hahaha

    udah2 le beri kenyataan hamPAS tu NA....makin menampakkan ke-tuuuuutan kau tu....WHAT THE FUN...hehe

    oit penganut PAS yg terima duit dr kerajaan....hampa semua AYAM & LEMBU NFC...NA kata...hahaha

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!