KENAPA TIDAK BN PERAK MENCUBA SESUATU YANG BARU?

Aku nak cakap sikit pasal satu hamba Allah yang cukup berkerja keras kat Ipoh ni, beliau ni adalah salah seorang anggota dalam Pusat Khidmat BN yang memang telah banyka mebantu orang yang susah dan memerlukan pertolongan. Beliau adalah Ketua Urusetia Pusat Khidmat Aduan BN Perak, Mohd Rawi Abdullah.

Aku rasa orang macam ni perlu diketengahkan dalam PRU yang akan datang ni, maaf la ini pendapat peribadi aku. Dia ni aku dah check background dia, memang tak boleh kita nak nafikan apa yang telah dia buat pada masayarakat yang tinggal di sekitar Ipoh, bukan satu kaum saja yang dia bantu malah emua kaum dia bantu.

Ada baiknya dia ni diletakkan di Ipoh Barat untuk melawan Kulasegaran dari DAP. Sebab orang Cina pun suka dia, dia boleh berbahasa Cina beb. Kalau letak calon MCA confirm kalah, apa kata letak saja dia kat sana mewakili PPP, untung sabut timbul, untung batu tenggelam.

At least kita letak dia kat kerusi yang memang susah BN nak menang kalau diletak calon dari MCA, letak dia mana tau kot-kot menang kan ke bonus tu? Kerusi Parlimen tu beb. Betul tak? Apa pendapat orang Perak, kongsilah dengan aku kat sini..

Kalau korang nak tau apa dia pernah buat untuk rakyat negeri Perak. `klik sini

21 Responses to "KENAPA TIDAK BN PERAK MENCUBA SESUATU YANG BARU?"

  1. koi org pahang..aku respek kt MB korang..;banyak pegi ke grass root..jumpa masyarakat

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu mb perak sgt bagus sentiasa turun padang jumpa rakyat dan mengambil tahu setiap masalah rakyat

      Delete
    2. Mb perak ni orang biasa.Membesar dlm keluarga sederhana seperti kebanyakkan kita.pernah rasa susah mcm kita.pernah tunggu bas mcm kita.pernah beratur beli roti mcm kita.dia rasa apa yg kita rasa.cuma dia mb sekarang.tu je.harap mb perak masih ingat org susah mcm kita.kat area mnjung ni dia bantu peniaga kecil mcm bagi gerai baru sediakan bas ala rapid yg mana bas ada pergi tempat yg tak pernah masuk.bukan apa sbb dia tahu apa masaalah kita.tabik kat zambry.

      Delete
  2. pilih yg sungguh bekerja bantu rakyat bukan yg sungguh mencari peluang mengkayakan diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mengaku pun orang bn banyak meperkayakan diri..hehehe

      Delete
    2. Orang PKR pon besepah-sepah....hehehe

      Delete
    3. Betul tu. Majoriti pemimpin 2 umnongok mementingkan diri, keluarga Dan kroni rapat saja. Balaci 2 umno ngok aje bodoh mcm lembu. Dpt sekupang dua, puja smpai mampus. Kerja malas. Harapkan subsidi, brim , permit, AP dll. Lps tu Alibaba. Bila cina kaya, marah Kat cina. Smpai bila nak berubah wahai melayu umnongok Pencacai2 sekelian. Takkan selamanya nak jadi binatang ternak.

      Delete
    4. Bhai 11.55...boleh lu tunjuk yb atau pemimpin pr yg miskin...yg tak membantu keluarga,kawan baik,kroni atau siapa yg rapat dgn dia...bhai adakah lu berani mengatakan dgn nama Allah lu takkan terima sesen pun jika lu disogok dgn kemewahan yg mudah...lu tak akan ambil peluang utk lu jadi mewah...

      Jika kita tak dapat..tak dapat(aku ulang) tak bermakna kita TAKNAK!!! Tp sesiapapun diberi peluang yg menolak mnkin tak sampai 1%...katakan abg lu sbgi yb offer job pada lu dgn alasan lu adik dia dan dia lebih kenal dgn lu dari org lain...adakah lu akan jawab...'takpalah abg biar lah bagi org lain job rm300k ni...saya tak kisah kerja kilang gaji rm2k ni...saya tak nak mewah!!!'

      Bhai dgn nama Allah aku salute klu lu di antara golongan 1% itu...lu betul2 hebat.. Atau lu dah takda perasaan utk dunia ni...
      Bhai jika kita tak dapat,jgn terus nak menjerit..dan klu kita dapat kita terus lupakn ramai org yg memandang kita.. Rezeki org yg kita anggap haram tetapi halal disisi Allah...rezeki kita yg kita rasakan halal rupa2nya haram pada Allah...lu kata ..lu suka ..lu fikirlah

      Delete
  3. kamus express:

    Koi = aku

    Sori anon 8:16, takut orang x paham

    ReplyDelete
  4. UNDI UMNO UNTUK PERPADUAN UMMAH. UNDI PAS SAMA DENGAN UNDI DAP. UNDI PAS AKAN MENGUATKAN DAP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Undi PASDAP akan merugikan Islam. PAS nak ISLAM. DAP tak nak Islam. DAP dah besar kepala sekarang sebab penyokong PAS sokong DAP yang taknak Islam

      Delete
    2. betul3x...walau umno tak pakai jubah atau kopiah sbb aku rs iman bukan terletak pd pakaian tapi pada hati sanubari. org UMNO tak yah tunjuk alim tapi byk benda dia buat utk agama dan negara. PAS cuma hadir menghuru harakan perihal agama aje

      Delete
    3. DAP BENCI DENGAN ISLAM SEBAB TU ADA SAHAJA YANG MEREKA UNGKIT DAN BUAT SEPAYA SESAMA KITA BERTELAGAH.

      PAS BUKAN MEMBANGUN BERSAMA ISLAM TAPI MEMPERGUNAKAN ISLAM.

      Delete
    4. Undi PAS pun sama undi PKR. Maksudnya menyokong kegiatan liwat, lgbt, dan mengukuhkan fahaman pluralisme dan liberalisme di negara ini.

      Delete
  5. Pernah keje kat sabah, dulu dun buang sayang, respek kat yb rahim, skrg pantai manis kut.

    ReplyDelete
  6. Setuju dengan anon 11:55
    Apa jadi dgn umno kampar bukan kroni disingkir. Kroni yang ada semuanya yes men.

    ReplyDelete
  7. BN kerja keras menipu dan merompak rakyat

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAMPAK SANGAT KEBODOHAN KO MCM ORG PKR PAS N DAP BAIK SANGAT TERANG2 SBB GILA KN KUASA SAMPAI JUAL KALIMAH NAMA ALLAH LG TERUK KN...

      Delete
    2. Anon 1.34 PM... Adakah org2 BN dah menipu dan merompak anda / keluarga anda? Kalaujawapannya tidak, jgn suka cakap merepek aje, nanti anda disangkakan dah mereng...

      Delete
  8. Anok 1.34pm tu sbnarnye frust sbb dlu dia try goda,tadah bontot kt org bn...tp org bn xnk psl jijik..tu yg mroyan mrh2 dndam smpai la ni.. rilek la bro.. lu offer slh tmpat la.. try la tadah kt nuar babi tu..kmpom lu dpt pnya..ahak..ahaaakk..

    ReplyDelete
  9. memang patut kita pilih orang yang boleh buat kerja...daripada org yg cakap jer lbh..tapi xbuat kerja....mcm saudara Rawi ini semua orang pun dia tolong tak kira kaum....semoga MB nampak jerja-kerja yg dia buat utk rakyat Perak dan BN

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!