FUYOH! BLOGGERS PAKATAN DIBAYAR 3 RIBU SEBULAN UNTUK BERBLOG?

Aku tak berapa faham ni? Boleh tak blogger pakatan tolong perjelaskan apa benda ni? He he he

59 Responses to "FUYOH! BLOGGERS PAKATAN DIBAYAR 3 RIBU SEBULAN UNTUK BERBLOG?"

  1. Mesti lah kena bayar.....mana ada yang percuma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baguih la tu bayaq 3K kat blogger.reasonable la tu. Ni UMNO, kat blogger bayaq sampai berjuta tapi kat lawyer umno yg guna otak buat keja tapi umno nak bayaq 2K pun kedekut....haram jadah puki mak punya UMNO....

      Delete
    2. Bhai lu loyer umno ke yg meroyan macam babi mati anak sulung...kemon bhai klu dah benci...usahkan blogger dgn loyer2 lu ptt benci...lps tu maki...mencarut..maki hmm baguslh bhai lu duduk disana..lu kata ...lu suka ..lu fikirlah

      Delete
    3. Ya....masa geng2 umno susah nak mampuih depa suruh aku pi cari lawyer umno utk tlg depa tp haram sekupang pun umno tak bayaq pada lawyer umno padahai ramai geng2 umno yang aku tlg tu dah lepas hukum penjara dan bebas dari dibankrapkan. Tp cuba tgk blogger bangang mcm rocky bru, papa gomo dan parpu kari dapat ratus2 ribu sampai ke jutaan ringgit padahal blog depa semua tu haram tak membantu umno walau seinci pun...pukimak punya umno, org yang tolong parti hang tp hang aniaya, yang orang aniaya parti hang pulak hang pi tolong. Burit mak punya umno, bodo piang....

      Delete
    4. Pemimpin umno memang pukimak, kalau depa tolong sorang2 tu, depa tolong orang tu sampai ada ribu2 juta. Cthnya Zaid Ibrahim. Semua projek dulu umno bagi kat zaid sorang saja padahai ada ribu2 lagi lawyer2 umno yang umno biaq mampuih padahai zaid tu haram tak tolong umno tara mana pun, dia cuma kroni umno ja. Padan muka umno, zaid pulak kencing hampa. La ni semua lawyer2 umno seluruh malaysia dah pakat hasut rakyat tolak umno habis habisan. Baik lagi pkr dan pas, lawyer umno pun depa bagi makan, nak harapkan umno, depa bagi dua tiga kerat lawyer umno makan sampai muntah mcm zaid ibrahim, , lawyer2 umno yang lain umno suruh buat keja ja, no way man!!!!. La ni kita perang habis habisan... pukimak punya umno.

      Delete
    5. Bhai bawak bersabaq noo lu jgn jd bukan2.. Hai kecik jew tu...laa apa kata hg jd blogger hg lupa hg lawyar...hg bukak blog sendiri...
      Nama hg buh nama blog hg" lawyar umno yg malang...aku benci jadi lawyar" boleh lagu tu...dah hg pi amik ayaq semayang pastu tidoq...moga2 tidoq hg bukan ngan syaitan..lu kata ..lu suka ..lu fikirlah

      Delete
  2. Kan? Copy paste dah dapat 3K.
    Amenoworld tu macam meroyan sorang2 je kan? Kesian sangat.

    ReplyDelete
  3. Jadi apa masalahnya? korang pun kena bayar jugak. hmmm wa tercium bau puki busuk! Ni mesti Kak Bedah sdg on9.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lubang taik...lubang taik..hanya mrk yg tak ada agama yg cintakan kau...
      Sapa?Alaaa mat lxxxt tu ker...?

      Delete
  4. itu senarai saman trafik yang dia orang kena bayar.Tengok kat hujung senarai tu ada perkataan TRAFIK. jadi bayaran RM3000.00 tu untuk bayar saman trafik secara ansuran.Macam ni tak bagus lagi ka kerajaan BN. Boleh bayar saman trafik secara ansuran.

    ReplyDelete
  5. itu senarai saman trafik yang dia orang kena bayar.Tengok kat hujung senarai tu ada perkataan TRAFIK. jadi bayaran RM3000.00 tu untuk bayar saman trafik secara ansuran.Macam ni tak bagus lagi ka kerajaan BN. Boleh bayar saman trafik secara ansuran.

    ReplyDelete
  6. Makin lama UMNO/APCO makin terdesak kerana sedar mereka akan di halau tak lama lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai....lu langsung takda perasaan malu ke utk keluarkan ayat yg lu keluarkan... Dulu dan sekarang umno yg perintah lu kena halau kemana...bhai Allah tak akan mengizinkn pr berkuasa klu ahli sndiri riak dan sombong,sdgkan pr tu...belum ada apa2 lagi...

      Klu ditakdirkn pr dpt mengambil alih namun gagal utk membentuk kerajaan yg lbh baik dari bn...lu tak rasa malu dgn sikap takbur ahli pr...buktikan dulu baru nk mendabik dada...lui hidup skrg dari lu lahir pun dibawah bn...jadi insaf2lh sikit utk jadi bongkak tak bertempat...nk tnya lu tahu ke apco tu secara detail..atau lu hnya ikut org jew...lu kata ..lu rasa ...lu fikirlah

      Delete
    2. Halau pegi mana bro?Lubang taik.?..tu tempat mat liwat n geng lepaskan rindu...

      Delete
    3. kau tau tak pe tu APCO ? nama apco ada tiga...iaitu APCO Holding sebuah firma brkaitan dgn perhubungan awam ( Public Relation)di USA. Yg kedua ialah istilah teknikal berkaitan dgn industri telekomunikasi maksudnya apco tu adalah satu protokol berkaitan dgn wireless communication. nama apco tu juga salah satu cabang Internet Protokol ( IP ).. yg ketiga ialah sebuah syarikat APCO aviation yg berkaitan industri penerbangan mengeluarkan small aircraft di USA..

      Isu APCO ni ditimbulkan oleh Anwar dan difitnah oleh mahfuz Bean yg berkelulusan SRP je...Puak2 PR yg cetek ilmu pengetahuan terus menfitnah kerajaan BN bahwa BN/UMNO kononnya agen Israel. So apa kaitan APCO dagn BN ? Yg aku tahu pihak PDRM membuat kontrak baru untuk megganti alat telekommunikasi dgn teknologi baru yg menggunakan APCO ( Assocition of Public Communication Official )protokol yg lebih canggih...

      Kesimpulannya puak2 PR ni ilmu pengetahuan dlm bidang sains dan teknologi terlALU DANGKAL DAN LEMAH..

      Contoh lain kita bik nama PROTON juga ada tiga iaitu PROTON malaysia, Sebuah Rocket Russia dinamakan PROTON dan ketiga ialah nama satu partikel atom selain neutron dan neukleus..

      Semoga minda ko jadi lebih cerdik selepas ni...

      HANAFI VALE. FIRE !! K.O. PR !!!

      Delete
    4. Bhai hanafi thank for the info..aku hrp bhai yg selalu sebut umno/apco tu xplain,tp tak jwp pun...baru nk survey lah tu...org sebut dia pun nak sebut tp apa kejadah benda yg disebut hnya Allah yg tau...lu kata ..lu suka ..lu fikirlah

      Delete
    5. Apa punya nama nih? Hangbabi Pale Paye?

      Delete
    6. Lu sebut proton teringat aku citer proton. Dulu org boleh beli mcm mcm model keter, jepun ader, jerman ader, ingeris ader, usa ader, mcm mcm ader. Ada satu mamak suda nampak cara buat duit cepat, dier pigi buat kilang ploton. Nak bg ploton laku dier naikan cukai keter lain. Dier cakap kena beli barang buatan sendiri. Yg org tak nampak, itu vendor suma suda kawtim sama dia, itu akak, ama semua dpt duduk dlm itu vendor punya company. Sekarang siapa kaya?

      Delete
    7. Hahaha....lu nk dngr satu celita,ada satu olang,dia mau jd kaya tp tak mau kerja lebih lepas tu ini olang bukan manyak pandai bikin keleja sama bisnes...tp dia mau kaya juga...hali2 duk celita itu olang talak bagus ini olang ada bagus..tp itu olang yg mau kaya tp tak mau keleja....itu olang boleh kaya ka...sekaranh siapa bodoh? ...lu kata ...lu suka ...lu fikirlah

      Delete
    8. ValeFire, aku dah lama write off puak pencacai serombong taik ni..buku lain tak baca selain mestika, harakahkah dan porn mangga. Kalau IC tu boleh juga aku cari kat mana terbakar dan tukar fius, harap-harap dapat guna balik. Tapi bila Nuwar dah tabur taik dalam otak diorang, kira gone case ajer lah, dah jadi scrap.

      Umpama ikan baung yang tiap hari makan taik, bukan setakat mata kail jer ditelannya, tapi sekali dengan batu ladung. Syabas generasi serombong taik yang dilahirkan oleh NuwarGay.

      Delete
  7. dia igt blogger2 pr mcm cyberterompah umno yg nak kena bayar baru nak buat keje. tu pun gaduh duit geng sendiri pun songlap. bodoo la lu.. satu habuk aku tak percaya mangkuk2 kaki fitnah ni...

    ReplyDelete
  8. Pro PR ckp je byk bukti takde...

    ReplyDelete
  9. Cybertrooper PR memang terompah busuk! Kah, kah... kah... jadi alat alkafiruun !

    ReplyDelete
  10. Terompah jangan sebut aaa..nanti ada orang marah tauuu....sapa ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuorr marah nanti huhu.

      Delete
  11. 3ribu, sikitnya. Aku rasa patut bayar 10ribu sorang. Diorang nie posting benda benda yg betul, membuka pekung umno celaka. Adanya diorang nie menyebabkan rakyat dah buka mata dan minda dgn penipuan media media pencacai mcm tv3suku, utusan melayu, ehh silap patutnya utusan penipu bangsa, berita harian, opp silap berita menutup salah laku rasuah dan lain lain. Blog blog pencacai mcm nie tak bagi faedah sikit pun sebab yg membacanya org yg dah cerdik dan boleh menilai sendiri tahap berita sampah yg cuba dipersembahkan. Penyokong penyokong umno kebanyakan dari saluran satu yg berada dikampung kampung melayu dan lambat laun akan pupus. Mcm yb umno cakap, nak masuk umno kalau tak cukup jahat, kaki rasuah dan maksiat lebih baik takyah masuk sebab niat masuk umno nie cuma satu, hidup untuk perut ajer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak bila laaa pr ni membela bangsa.

      Delete
    2. Buta ker mata kau nie. Hidup ler kau dlm umno. Mampus umno negara sejahtera.

      Delete
    3. Golongan lgbt ni cuma nak tutup kotey bengkok jer..

      Delete
    4. Dah masuk bab lgbt pulak dah. Aper ler lu bhai, cuba citer psl anak beranak najib ker, madey ker Nazri ker, baru kita panggil itu isu sensasi.

      Delete
    5. kesian la korang!!!dah dimomok jgn tengok media dr kerajaan tntng kebenaran utk difikirkan bersama!!!harakah je laaa....Keadilam je laaa...roket ada baca??dah tentuuuuu la tu...bertimbun2 laaa tahap buduh korang ni!!!teringat plk dulu jiran aku penyokong al-arqam!!sampai jual tv!!!!
      abis semua tk betul!!apa kebodoh la korang ni...semua salah!!dn semua konspirasi!!!!

      -ag
      -mahkamah/hakim
      -polis
      -sprm
      -spr
      -ulamak
      -tv
      -suarat khabar
      -pm???lagi laaa...
      korang tak terasa diperbdohkn ke>>
      atau korang nengok totey nuar berahim bengkok tu lurus!!!samdol la!!

      Delete
    6. nuar lg la nak isi byk perut...perut bini org lain!!!hahahah...laki org lain!!!anak lelaki org plk lain...adeyyyy!!!tak sadar2!!!

      Delete
    7. Dah masuk cerita al arqam pulak. Bhai bhai, takan tak tau media pencacai punya tahap berita, macam sampah. Ku buka mata ler sikit bhai.

      Delete
  12. pergh. banyak jugak yg diorang bayar kat pukimak nie.. klu dah dasar anjing, bagi taik pun makan......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu ler dasar anjing.

      Delete
    2. Btl tu kak bedah dasar anjing mmg kaki mkn taik....

      Delete
    3. blog cap ayam pun dapat gaji 3k duit manalah pembangkang rembat. bayar kat mamkok-mamkok ayun ni.

      Delete
  13. Are you reacy for BN?

    gila bodo UMNO dah jawab NO tanya sampai 3 kali pulak macam la nak dapat jawapan lain

    bodo bin bacul

    ReplyDelete
    Replies
    1. la ada lagi puak PR tak reti bahasa ni. ko dh baca ke mana2 paper atau mana2 komen dlm blog ni ? ko nak tak aku explain ? kalo aku explain nanti ko kena la guling2 atas jalan !!

      Delete
  14. Horse PuKi jer UMNO bayar ratus ribu... itu pasal badan mcm rosmah dan kuat teguk air kencing koda!

    Dapat byk duit tu pegilah New York Slimming centre (bukan New York Shopping centre mcm FLOM selalu pegi) yer....

    ReplyDelete
  15. AnonymousFebruary 18, 2013 at 9:31 AMPAS BABI:/ kita jangan beri muka pakatan haramjadah menjajah malaysia bersama fahaman komunis mereka PAS BABI:/ kita jangan beri muka pakatan haramjadah menjajah malaysia bersama fahaman komunis mereka PAS BABI:/ kita jangan beri muka pakatan haramjadah menjajah malaysia bersama fahaman komunis mereka PAS BABI:/ kita jangan beri muka pakatan haramjadah menjajah malaysia bersama fahaman komunis mereka PAS BABI:/ kita jangan beri muka pakatan haramjadah menjajah malaysia bersama fahaman komunis mereka PAS BABI:/ kita jangan beri muka pakatan haramjadah menjajah malaysia bersama fahaman komunis mereka PAS BABI:/ kita jangan beri muka pakatan haramjadah menjajah malaysia bersama fahaman komunis mereka PAS BABI:/ kita jangan beri muka pakatan haramjadah menjajah malaysia bersama fahaman komunis mereka PAS BABI:/ kita jangan beri muka pakatan haramjadah menjajah malaysia bersama fahaman komunis mereka PAS BABI:/ kita jangan beri muka pakatan haramjadah menjajah malaysia bersama fahaman komunis mereka PAS BABI:/ kita jangan beri muka pakatan haramjadah menjajah malaysia bersama fahaman komunis mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanggap betul bhai, kahh kahhh kahhhh.

      Delete
  16. Bhai pelik pelik...nk buat apa jaga hal bini org.. Dia nak slim ke..nak diet ke..nak apa ke...itu bini org bhai...laki dia ok jew yg lu pulak nk jd perunding imej...bhai bnyk bini org jaga imej jaga badan tp duk sedekah pada org lain...lu tak caya...lu boleh tnya anwar,mat sabu...ustaz badrul amin pun tau citer ni...dah lu cari isu lain le...bini org bhai!! ..Lu kata ..lu suka ...lu fikirlah

    ReplyDelete
  17. Lu kejer jilat pxxi minah tu ker?

    ReplyDelete
  18. aku tak peduli mana2 blogger kena bayar atau minta bayaran. kerja mmg ada bayaran.
    TAPI YANG AKU PEDULI SANGAT,

    KENAPA DUIT RAKYAT SELANGOR DIGUNAKAN UTK BAYARA BLOGGER TERSEBUT!!!!!!!!!!!!!?
    KENAPA!!!!!!!!!?

    Aku tak pertikai kalau umno nak bayar bloger mrk lebih byk dari byrn blogger pakatan pmbgkang sbb umno byr guna duit umno. bukan fund atau dana kjaan pusat atau negeri.
    TAPI AKU SANGAT PERTIKAI DAN KESAL, KNP FUND RAKYAT NEGERI SELANGOR DIGUNAKAN UTK BYR BLOGGER PR HAH!!!????

    ReplyDelete
  19. Mampuih la UMNO kali ni...umno dah tercungap cungap lomeh. den tabik pado anak mudo walaupun kono maki hamun di pekan, dio orang nampak relaks yo..semangat tak patah malahan dio akan bangkit balik melawan pemimpin umno yg haram jadda ni. mat hassan dah tercungap, ali rustam lolah, zambri kadiak buntang mato eh..nan kek pahang asik terkoncing yo, gani anak suman bonkak mato eih..mat said praktikal buek keropok lekor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sumo ayat lamo nuar....sojak dio kono buang dr umno....ini lh ayat yg d jajo eh, t spai skarang umno yo lh yg nolong org lobih22 laie org melayu...ayah kau ambik BR1M tak? Kau memang gampamg

      Delete
    2. SAPO YANG MENGUNDI PAKATAN HARAM MEMANG SAH ANAK HARAMJADAH..

      Delete
  20. Biar mampuih umno.

    ReplyDelete
  21. Apa lg lah pro pembangkang nak pusing lg lps ni..dah ada bukti dah kan

    ReplyDelete
  22. http://badutrakyat.blogspot.com/2013/02/eksklusif-video-penuh-ustaz-fathul-bari.html

    ReplyDelete
  23. Bhai 01.14 thanks bro isu yg amat nenarik... Allah hu akbar moga2 lbh ramai ahli pas sedar

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pn baru tgk full vid yg anon 01.14 tu post smlm..mmg btul2 terbaik, mcm ni yg aku nk..kekal dlm pas tp sambut perjuangan bersama2 umno n tinggalkan pakatan haramjadah tu..moga2 ahli2 pas yg len bleh bukak mata n sedar..

      Delete
    2. Yes bhai....kita boleh bersatu dlm bnyk visi wlupun kita tidak bersama...

      Delete
    3. Ostad fatul bebiri tu murid pun tarak. Macamana dia perasan dia ostad haaaa!!!

      Delete
  24. assalamualaikum semua org org islam...

    sebelum komen benda benda yang tak betul...cuba tengok vid nie ye...vid nie 2 minit je...dan kalau tak paham, tolong cari orang pandai untuk jelaskan apa yg ingin disampaikan.

    http://www.facebook.com/photo.php?v=541629482535031

    ReplyDelete
  25. patutlah blog pro pembangkang macam cibai bayar gaji mahal.kerja pun tak serupa bikin..

    ReplyDelete
  26. Mestilah Bloggers dan PKR PAS DAP Cybertroopers menjadi lebih ramai selepas mereka 'recruited'.

    ReplyDelete
  27. Aku sangka Cybertrooper PR buat kerja free....kot-kot pegang konsep 'kebajikan'...lapaq duit jugak ye mangkuk-mangkuk ni... piiirah....

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!