CILI KASI TARUK! XENOPHON GAY HARUS LIHAT MASALAH DALAM NEGARA SENDIRI KATA RAKYAT AUSTRALIA!

Usaha Senator Bebas, Nick Xenophon memasuki negara ini atas alasan kononnya dijemput berjumpa dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim rupa-rupanya turut mendapat kecaman hebat daripada rakyat Australia sendiri.

Xenophon ditahan di Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT), Sepang pada Sabtu lepas setelah didapati mempunyai rekod memudaratkan kesejahteraan negara dan tindakan itu mengikut Seksyen 8(3) Akta Imigresen 1959/63 oleh Jabatan Imigresen.

Rata-rata mereka tidak bersetuju dengan tindakan Xenophon itu kerana ia dianggap mencampuri urusan negara Malaysia yang berdaulat dan merdeka sejak 1957 lagi.

Berikut petikan laporan yang telah diterjemahkan:

Laporan The Australian, 19 Februari 2013, 12 pagi:-

Nick Xenophon dilantik dan dibayar gaji oleh rakyat Australia untuk mewakili kepentingan mereka di Parlimen, bukannya untuk mencampuri urusan dan hal ehwal dalaman negara lain. Daripada mencampuri politik Malaysia, adalah lebih baik jika beliau fokus terhadap isu dalam negara seperti kerajaan pimpinan Gilliard yang tidak berhati-hati dalam menangani masalah ekonomi, hubungan industri, pertahanan dan kebajikan warga emas.

Satu tindakan yang tepat untuk Malaysia menghantarnya pulang.

- John George, Cherrybrook, NSW

Nilai dan standard yang pelik: golongan atasan berasa tidak senang apabila ahli politik Nick Xenophon dihlalang masuk ke Malaysia tetapi pada masa sama, golongan yang diketuai oleh bekas Menteri Imigresen, Chris Bowen merasakan tidak salah untuk menyekat selama beberapa bulan sebelum meluluskan visa ahli politik Belanda, Geert Wilders, yang mana proses itu biasanya mengambil masa tiga atau empat hari bagi rakyat Belanda.

Pada masa sama, jurucakap kepada cawangan kumpulan Islam British dikenali Hizb ut-Tahrir, Taji Mustafa yang mengecam pembunuhan askar Australia di Aghanistan dan meminta tindakan ketenteraan dikenakan terhadap Israel juga tidak diluluskan permohonan visanya.

- Jim Ball, Narrabeen, NSW

Saya berasa terkejut mengetahui kita menghantar ahli politik untuk campurtangan dalam politik negara lain di rantau ini dan begitu memahami mengapa Nick Xenophon telah dihalang dari masuk ke Malaysia.

Sebelum ini, Kevin Rudd menganggu China, rundingan ternakan Indonesia yang gagal, isu pelarian dari Malaysia dan Timur Leste yang memalukan dan terbaru, tindakan yang dilakukan olen Nick Xenophon.

Malaysia berkembang pesat pada kadar 5 peratus dan kadar pengangguran ialah 3 peratus, jadi wakil rakyat mereka patut ke sini dan memaklumkan kepada kita bagaimana untuk menguruskan negara ini.

- John Mather, Mosman, NSW

Laporan anda menjelaskan nilai Nick Xenophon (18/2). Sebagai bekas kakitangan kerajan yang bergantung kepada pencen seperti mana yang dijanjikan oleh kedua-dua parti utama untuk diperbetulkan tetapi akhirnya ia tidak berlaku. Saya tidak dapat melupakan sifat hipokrit Xenophon yang menyokong permintaan dan kehendak kakitangan awam apabila beliau bertanding dan kemudiannya menggunakan undinya dalam Senat untuk menghalang masalah berkaitan pencen kakitangan awam diselesaikan.

Sekurang-kurangnya rakyat Malaysia dapat mengenali ahli politik yang suka mencetuskan kekecohan apabila mereka berjumpa dengannya.

- J. J. Goold, Mudgeeraba, Qld

Satu ingatan kepada Nick Xenophon: Malaysia sudah menjadi negara merdeka sejak 1957. Jika anda perlu bertanggungjawab dalam memperjuangkan hak orang putih, ada banyak isu di negara ini yang boleh diselesaikan daripada hasil kepakaran anda itu.

- Lawrence Gribben, Carseldine, Qld

Baca seterusnya di Perak Today

House PK: Aku tak faham la, kenapa Pakatan syok sangat dengan si gay ni atau pakatan ni dah jadi pejuang GAY antarabangsa?

14 Responses to "CILI KASI TARUK! XENOPHON GAY HARUS LIHAT MASALAH DALAM NEGARA SENDIRI KATA RAKYAT AUSTRALIA!"

  1. Wow..!

    Komen John Mather yang paling best! Tahniah kerana mendedahkan perkara ini.

    ReplyDelete
  2. kemasukan penceroboh ke Lahad Datu makin menimbulkan sentimen benci rakyat kpd BN. Bagi saya kes tersebut tidak ada kaitan pun dgn BN, tapi persepsi rakyat Sabah agak sukar difahami. Mereka mengaitkan dasar kerajaan BN yg lalu, yg memberi layanan kemanusiaan kpd pelarian2 perang tersebut sehingga sanggup menyerahkan Pulau Gaya sebagai petempatan mrk (tempat tu jadi kws hitam yg ramai penjenayah skrg ni). Kemudian ditambah lagi pendedahan RCI tentang pemberian IC kdp mrk.

    Akhirnya akibat sikap lembut BN itulah, mereka naik kepala yg kini secara terang2 mahu menuntut semula Sabah melalui sultan fuad kiram, yg ditemuramah d manila baru2 ini. Malah ada dakwaan mrk ditawarkan tanah d Sabah.

    Secara peribadi, saya merasakan ia diakibatkan oleh dasar berlembut kita kpd mrk selama ini. Isu ini sebenarnya menjadi salah satu pencetus anti BN d Sabah. Nampaknya Najib perlu bekerja lebih keras utk memulihkan imej BN d kalangan ramyat Sabah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai...ada sbb bhai sesuatu itu terjadi.. Tak perlulah dijaja cerita ini dan kita buat kesimpulan sedangkan apa yg sebenar terjadi kita tak tahu...yakinlah yg pasukan keselamatan bukan bacul...dan jika lu tahu apa yg sebenarnya terjadi aku percaya bhai,lu akan berfikir berpuluh kali sebelum lu buat statement.melainkan lu hnya berniat utk menjatuh kreditbiliti kerajaan...lu kata ...lu suka ...lu fikirlah

      Delete
    2. Anon 11:54 AM,

      Adakah dengan jalan KEKERASAN akan dapat menyelesaikan masalah,Mereka bersenjata, sedikit kekliruan akan menyebabkan peperangan, Isu utama bukan kerajaan berlembut atau takut, tetapi memilih cara yanng terbaik melalui perbincangan dan win win situation.... kalau Rujuk kepada sirah Nabi , Baginda tidak akan terus memerangi musuhnya selagi ada jalan secara damai ( perbincangan dan dakwah )dapat dilaksanakan..

      Delete
  3. Gay rights animals rights bla..bla..bla..Allah rights??

    ReplyDelete
  4. Dia boy friend baru nuar keling ka.Ni sikeling sah nak try jubor mat saleh plak.Pas tu mat saleh tu liwat dia plak.Wen jijah mano jam omega.Nuar dah bagi kat mat saleh tu ka.Wua wua weh

    ReplyDelete
  5. Inilah antara anjing2 musuh islam dr gerakan kristian nasrani antarabngsa yg telah ditugaskn utk mmbantu pmimpin islam yg gila kuasa bg mghuru hara serta mlemahkn umat islam dn negara islam. Satu kepujian tahap tnggi wajar dberi kpd pasukan risik keselamatan dn pihak kerajaan krn telah brtindak dgn tegas trhdp ejen2 kristian nasrani yg menentang dn memusuhi islam.

    ReplyDelete
  6. NI LAGI BEST JOBO PUTIH. JOBO SAWO MATANG NUAR DAH TAK NAK MAIN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaaa gay tetap sokong gay...tu wakil gay omputeh...wakil besar gay local adalah mat liwat pelayan pelacur.

      Delete
  7. semestinya nama2 penkomen "australia" itu nama samaran anjing UMNO baculbabi seperti sonu mabuk, kelly babi dan bedah burit busuk

    ReplyDelete
  8. kau dah mula meroyan...gang ko gay dah kena hentam oleh rakyat Australia...mereka sindir senator gay supaya rakyat Malaysia dtg ke Australia beri ilmu kpd mereka mcmna Malaysia maju dalam ekonomi...wah hebat Malaysia !!!

    HANAFI VALE. FIRE !!! K.O. PR !!!

    ReplyDelete
  9. dah nama pun macai peliwat. bodoh macam lembu. br1m amik..hihi

    ReplyDelete
  10. U.P.A.H

    A.K.A

    UNDI

    PAS

    ADALAH

    HARAM.......

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!