CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Seminar

Seminar

Wednesday, January 2, 2013

WOW! PAS TAKUT ATAU BERANI SEBENARNYA NI DALAM HAL PENAPISAN CALON OLRH SPRM?

Calon Pas PRU-13 tidak perlu tapisan SPRM kerana kaedah pemilihan parti itu lebih diyakini - Timbalan Setiausaha Agung Pas Takiyuddin Hassan.

Itulah kata-kata yang keluar dari mulut si Takiyuddin ni. Nak tergelak pun ada bila baca statement bodoh dia ni.

Yalah sedangkan UMNO/BN pun buat saringan. Ini calon PAS yang memang terkenal dengan gila BUrit dan DUit (short form BUDU) tak nak ditapis pulak.

Mana boleh macam tu beb? Kalau betul yakin semua calon bersih suruhlah SPRM siasat baru jantan. Itulah PAS...dulu korang cerita banyak, sekarang bila dah rasa kuasa dan penangan BUDU maka nak dicover line pulak kata bersih.

Wei PAS, aku lagi percaya kat anjing atau babi la dari nak percaya kat korang ni. Ptuiiihhhhh

24 comments:

  1. Nak tanya kawan2.
    AYah/EMak PakCik Nik & PakCik Hadi dulu tu diNikahkan oleh JuruNikah parti PAS atau UMNO?
    Masa tu dah ada ke parti2 tu?
    Macam mana pula status anak2 orang Arab/Pakistan/Islam di Luar Negara sana?
    Anak Luar Nikah ke dorang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..soalan maut tue bro..bijak..bijak..
      orang kampung cakap sape yang undi calon pas dalam pru13 nanti memang sah anak haramjadah.. sebabnye parti pas sekarang adalah anak umno bini no.2 yang diceraikan sebab curang..
      jurunikah umno atau pas adalah dari baka yg sama..sebabtu juga ramai ahlul pas kelantan suke nikah di siam..

      Delete
    2. Betoi apa yang PAS dan PR kata tu... Macam orang baru nak nikah la, Tok Kadi akan suruh pengantin laki baca al fatihah dan doa qunut sebab dia tak sure lagi pengantin laki tu boleh baca ka dak. Tapi cuba Mufti Harussani nak menikah lagi, takkan la Tok Kadi nak test Harussani baca Al Fatihah dan Doa Qunut. Ada akai ka? Macam tu la jugak perbandingan dengan PR dan BN. PR dah sure dah bersih tapi BN belum tentu lagi,so wajib la Calon BN kena tapis cukup2(tu pun belum tentu, kalau Mahadey suka calon tu, Najib nak buat apa? Makan teloq separuh masak ja la). Jadi,buat apa buang masa SPRM nak buat kerja bodoh, rakyat sebagai pembayaq gaji SPRM pun tak redha SPRM buang masa tak tentu arah macam tu.

      Delete
    3. apa nak buat bro, anak kecil main api, tanah dipijak milik syaitan yang dikenali!!!

      Delete
    4. Rakyat cadangkan dijadikan undang-undang semua yang hendak bertanding dalam Pilihanraya mesti melalui penapisan SPRM tidak kira parti mana.

      Delete
  2. Ada sorang AJK UMNO Bahagian di kampung aku ni, ya rabbi, betoi-betoi gila burit... aku pi rumah dia penuh cd blue... lepas tu pulak, pantang pompuan lalu depan dia mesti dia usyar tek dan pungkoq pompuan tu sampai tak lepas ekoq mata. Tapi hangpa jangan terkejut, kalau hangpa bagi mikrofon kat dia, perkataan agama,bangsa, negara tu tak lepas kot bibiaq mulut.... Orang macam ni pun ada... masyaallah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betoi kata hang Anon 4:38 AM, kat kampung aku pun ada jadi macam tu juga tapi ni berkenaan ketua bahagian umno di tempat aku. Dia jenis gila duit, sampaikan Persatuan Tokong Cina kat tempat aku pun dia terima offer cina untuk jadi pengerusi persatuan tokong. Dengaq kata persatuan tokong cina tu bagi elaun RM15K sebulan berserta kemudahan2 lain macam beli barang separuh harga di kedai2 di bandar berhampiran kampung aku ni janji dia jaga kepentingan persatuan tokong tu kalau ada persatuan agama2 lain kacau. Apa nak jadi aku pun tak tau. Bukan dia takdak duit, kereta 6 biji, rumah bungalow saja ada 4 biji...drebar 3 orang, bini 3 orang(yang awek tu kira lain pulak la) Tu yang aku terkejut, padahai dia tu cuma bekas opis boy pejabat tanah di kampung aku saja, mak bapak dia miskin. Mai kot mana duit dia banyak2 pun aku tak tau. Dia pulak bukan ada perniagaan apa2 pun sbb dia bukan reti meniaga apa pun. Kerja opis boy dulu sekerat jalan dah berenti,pencen pun tak dak....Heran betoi aku.... memang patut SPRM check betoi calon BN ni.duri sangat...

      Delete
    2. Sama lah tu dengan pemimpin PAS kalau berceramah tidak putus dengan allah,allah, allahuakbar,dan potongan ayat alquran tetapi dibelakang khalwat dengan isteri orang, kawin di siam, khalwat dalam gerabak keta api, kaunseling isteri orang pkl tiga pagi. kata dulang paku serpih kata orang sendiri yang lebih.ingat manusia tu bukan malaikat, pakailah serban besar mana pun dibelakang mesti rembat punya.yang pakai serban,jubah tu lagi kuat nafsunya dihasut syaitan.

      Delete
    3. Kalau kau tidak tunjukan bukti dan fakta kepada SPRM/Polis buat laporan maknanya kau juga bersubahat.

      Delete
    4. Anon 4.53

      Kau temberanglah semua tokong hidup dengan derma orang ramai mana dia nak cari RM15K sebulan untuk bayar rasuah.kalau nak reka cerita pun berpada-pada lah.Dasar bangkang dari longkang.

      Delete
  3. hangpa tak pegi lagi tempat aku. ada satu org tu. keje dia tukaq bini dan balun bini org. dia sanggup bagi ceramah dan kounseling 3 pagi. tapi kat hotel saja.nooo.. dia kata dia terer, piiii laaa!! kete, rumah, apa saja semua ada. tapi bila bab bini, anak dara, bini org semua dia nak. rumah dia tak de blue filem ka apa. semua tak de. ada quran aja. pas tu org ajak dia ceramah agama, cakap pasal tuhan dan negara. dia boleh pulun. bila tengah ceramah ada janda atau bini org...ha jaga jaga. tu sebab bila dengaq PAS pun nak check guna sprm, ya allah, dia jaja nama PM dan kata PM tak guna. celaka betol ustaz PAS tu. ptuiiihh!!

    ReplyDelete
  4. Anon 4:53AM.
    nampaknye hang ada bukti kukuh tu.
    8.30am pagi ni hang cepat2 gi kaunter SPRM yg hampir.
    hang buat report resmi isu hang tu ye bersertakan bukti2 lengkap.
    Insyaallah tersangkut. jika di dapati releven.
    TQVM 4 info.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 06:02 AM, Insyaallah, selepas kami tau duit puluh billion Perwaja Steel yang hilang tu pi mana lepas kami report kat BPR 14 tahun lepas,kami akan start report yang ni pulak... hat lama2 pun hangpa pakat rendam dengan BPR,buang masa kami saja...

      Delete
  5. Huiiiishh!! hang tak kira lagi teman sekelas sastera aku dulu. Time duduk kat U, bukan nak mengaji bagi pandai, tapi DEMO je manjang. Bab cakap memang dia terror laa..tapi amali hampeh..tup-tup dia berjaya goreng Madey yang zalim mcam firaun tu, buleh la dia jadi Menteri Kabinet jap. Huuuuuuiiii! time tu dia loaded abehh, duit? banglo? pompuan? jantan? bini orang? china doll? siam doll? suma dia yang punya. Sampai la ni pun. Tapi sekarang dia dah insaf. Berbekal wang pencen RM3billion dalam bank -berenti UMNO dah..Kerja jadi punaisihat la pulak dgn gaji singgit. Zuhud siutt. Berkawan pulak dgn ulama2 jadian. Kira OK la tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan kau tu sekarang beli rumah banglo besar REM7juta di Bkt Segambut, ada beberapa buah kereta mewah, beberapa orang pengawal peribadi, dan menggajikan ramai qadam untuk buat kerja2 kotor menjatuhkan kerajaan.RM3Bilion dalam bank tu makan bunga lebih dari cukup.aku dengak kata dia gila siang malam nak jadi PM. betoi kah. tolong habak sat.

      Delete
  6. Ha ha bersungguh pas tak mahu di check sprm.
    Tak payah nak susah2 fikir.Yang paling tongong
    aje yg tak faham apa maknanya tu.
    Kau nak sorok apa. Kalau kau bersih...takda apa
    yg nak ditakutkan.

    ReplyDelete
  7. Aku sokong cakap ko le Jidin. Takut apa???? Buat salah baru takut. Tapi kalau tak buat saringan pun takpa. UMNO gunalah kesempatan ini. Ko attack le calon yang ada rekod kat SPRM. Mcm tak biasa. Bukalah semua cerita baru org tau calon sebenar PAS. Tak perlu nak tunggu SPRM la kalau keje2 macam ni

    ReplyDelete
  8. Kat tempat aku ada YB tu Pak sedara dia suka jamban, dia pula suka main dalam jamban..sekali gambar dia tengah menjamu daging burung punai kat satu pompuan tu keluar internet..maka berbanggalah para pengikut YB kampung aku tu sebab burung punai nya dah confirm bersih. Bini YB tu pula disuruh bersihkan burung punai pak sedara dia..sebab terbabas dalam kilang kunyit. maka bertambah gumbira dan bangga lah puak2 kampung aku sebab kebersihan burung kesayangan pak sedara YB kg aku tu membuatkan pak sedara dia menduduki makam anugerah tuhan yang mempunyai ilmu laduni..kalau takat sejauh Perancis tu apa saja yang berlaku dia hanya perlu tengok dalam mangkuk tandas sahaja..sudah nampak segala2nya..hebat kan.!

    ReplyDelete
  9. Kalau di siasat SPRM mungkin Takiyuddin sendiri tak layak bertanding.

    ReplyDelete
  10. Kenapa ni Takiyudin. Cakap tuan ini politik bukan cakap Islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap macam ni aku belajar dari orang PAS lah.

      Delete
  11. biasalah pakatan memang dasar penakut tahap cipan..
    dorang takut nanti kena tapis silap silap semua calon didapati tidak layak untuk bertanding...

    ReplyDelete
  12. tolonglh rasa nak termuntah dengar mengatakan pakatan bersih dan xperlu ditapis..padahal dorang lagilah banyak 'kotor'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamakcm hang sonu nigam, lg tak boleh belah...

      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!