TUN M DEDAH HELAH DAP UNTUK PANCING UNDI MELAYU!

Perubahan mengejut keputusan pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP merupakan satu helah politik parti itu untuk memancing undi Melayu menjelang Pilihan Raya Umum ke-13, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini.

DAP, katanya, terpaksa memperbetulkan keputusan rasmi pemilihan yang dikeluarkan pada 15 Disember lalu berikutan kesemua lapan calon Melayu mengalami kekalahan teruk dalam pemilihan parti itu.

Beliau berkata, strategi DAP yang mengubah keputusan pemilihan tiga minggu selepas pemilihan sebenar berlangsung itu hanya bertujuan memperbodohkan Melayu.

“Itu bukan silap (DAP). Cara (pemilihan) itu betul tetapi apabila DAP mendapati tiada langsung pemimpin Melayu dalam DAP, dia (DAP) kata dia silap.

“Tak kan lah begitu bodoh sekali sehingga nak kira undi pun tak tahu. Kalau dia (DAP) tak tahu nak kira undi, tak payah lah nak jadi kerajaan.

“Itu satu political ‘ploy’ (helah politik). Ini semua mengarut. Sebenarnya, semua calon Melayu tidak terpilih langsung,” katanya apabila diminta mengulas kesilapan keputusan pemilihan CEC DAP baru-baru ini.

Sebelum itu, Dr Mahathir menghadiri sesi dialog bersama anggota Kelab Veteran Persatuan Kelab-Kelab Belia Malaysia (MAYC) di Yayasan Kepimpinan Perdana di sini hari ini.

DAP yang didominasi kaum Cina dikritik pelbagai pihak apabila kesemua lapan pemimpin DAP Melayu yang bertanding bagi merebut jawatan CEC tersingkir setelah kalah dengan keputusan teruk pada Kongres Kebangsaan ke-16 DAP bulan lepas.

Namun, pada minggu lepas, DAP mengumumkan berlaku kesilapan dalam pengiraan undi dalam pemilihan parti dan Setiausaha Politik Ketua Menteri Pulau Pinang Zairil Khir Johari yang pada mulanya kalah, menjadi calon Melayu tunggal yang memenangi pemilihan CEC.

Sumber: Klik sini

33 Responses to "TUN M DEDAH HELAH DAP UNTUK PANCING UNDI MELAYU!"

  1. tak payah level tun pon bleh tau trik bodoh ni....

    ReplyDelete


  2. pasni DAP akan batalkan undian CEC dia org

    akan buat undian semula

    undian kali ini akan menempatkan lebih dari seorang Melayu dalam CEC DAP

    percaturan dr parti rasis utk mengatakan mereka TIDAK rasis!

    hati2 dgn cina2 evangelist ni, walaupun mereka bodoh tapi fahaman mereka membuatkan mereka rasa tidak bersalah

    ReplyDelete
  3. Pundek punya keling!!!

    Puak UMNGOK sembah keling. Sial betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon Jan 8, 2013 10.00 AM,

      Bahasa menunjukkan bangsa!
      Mereka yang menggunakan bahasa caci maki menunjukkan rendah taraf pemikiran dan pelajaran.
      Kalau tidak bersetuju dengan pendapat orang berhujahlah dengan bijaksana!
      'Maha bijaknya Mahathir' tidak pernah melayan cacian orang orang begini.
      Buat apa merendahkan tahaf kita serendah mereka!

      Delete
    2. KESIAN KAT ANON 10:00 am NI...DARI BAHASANYA SUDAH TAHU TAHAP MANA RENDAHNYA TARAF PEMIKIRANNYA...
      BILA HATI SUDAH HITAM DENGAN BENCI YANG MELULU SEGALA KEBENARAN TIDAK DAPAT DITERIMA LAGI...SEMOGA ANDA MENDAPAT HIDAYAH ALLAH SWT...

      Delete
    3. sedapnya mulut kau anon 10.00... ckp ikut suka kau je kan! inilah ajaran pakatan haram kan...

      Delete
    4. Maha bijak ke? Klau maha bijak, apa pula perkataan untuk menggambarkan kebijaksanaa Allah SWT? Berhati2 dlm pemilihan dan penggunaan ayat.. Bijak nya mahathir memenangi pilihanraya di sabah dengan pojek ic utk PATI...

      Delete

  4. Di bawah ini saya perturunkan perkara-perkara yang mana pada pandangan dan anggapan saya adalah satu perbuatan jenayah, penyelewengan dan salah guna kuasa yang telah dilakukan Mahathir dan juga ahli-ahli kabinetnya sepanjang 22 tahun beliau menjadi Perdana Menteri :

    1. Menyekat penyiasatan atau pendakwaan ke atas kroni-kroni kanan BN seperti kes:

    Pemberian saham oleh Rafidah Aziz, ketika itu Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri kepada menantunya yang telah disiapkan kertas pertuduhan oleh Peguam Negara, tetapi tidak didakwa kerana ditutup failnya oleh Peguam Negara kononnya kekurangan bukti.
    Penyiasatan ke atas bekas Ketua Menteri Melaka, Abdul Rahim Tamby Chik tentang penglibatan beliau dalam kes rogol pelajar bawah umur dan pengamal rasuah yang tersohor.
    Sekatan ke atas siasatan BPR dalam kes rasuah bekas Gabenor Bank Negara, Ali Abul Hassan Sulaiman yang didedahkan secara bersumpah oleh bekas Pengarah BPR, Datuk Shafie Yahya di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

    2. Kegagalan dan melambatkan proses penyiasatan ke atas kroni-kroni BN

    Penyiasatan lanjut ke atas kes Perwaja dan Eric Chia (kerana perbicaaan dilakukan secara olok-olok yang akhirnya Eric Chia dibebaskan dan sudah pun meninggal dunia). Kes Eric Chia kini diulang tayang semula dengan pendakwaan ke atas bekas Menteri Pengangkutan, Ling Liong Sik dituduh terlibat menipu kerajaan dalam skandal PKFZ yang mana dijangkakan Ling juga akan turut dibebaskan seperti mendiang Eric Chia.

    Penyiasatan kes BMF dan kes pembunuhan saksi utama dalam skandal BMF.

    Penyiasatan kes pelaburan Tabung Haji bernilai RM200 juta yang diluluskan oleh bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Abdul Hamid Othman.

    Kes penyelewengan saham MAIKA Holding oleh bekas Menteri Kerja Raya dan bekas Presiden MIC S Samy Vellu.

    Penyiasatan kes bekas Menteri Pembangunan Masyarakat dan Perpaduan Negara, Dr Siti Zaharah Sulaiman yang menyeludup kereta mewah Mercedes Benz S320.

    Penyiasatan kes membaik pulih rumah Menteri Besar Selangor dengan kos RM5 juta Khir Toyo dan lain-lain kegiatan rasuahnya yang telah dilaporkan secara detail kepada SPRM. Khir kini menghadapi satu kes daripada berpuluh kes yang dilaporkan. Khir hanya didakwa memiliki tanah dan rumah mewah bernilai jutaan ringgit sahaja. Itu pun dijangka akan dibebaskan juga kerana ia merupakan lakonan Najib mahukan rakyat tahu bahawa yang beliau anti kepada pemimpin yang rasuah. Persepsi rakyat:
    Mahkamah adalah sebuah institusi ‘pembersihan’ bagi para pemimpin UMNO yang dituduh kurop, kemudian dibebaskan oleh mahkamah dengan alasan yang lapok yang rakyat bosan mendengarnya. Mahkamah Malaysia bukan institusi menegak kebenaran dan keadilan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat la report bro. Kau dah boleh tulis kat sini, dah tentu kau boleh bagi laporan pada polis atau sprm. Just do it.

      Delete
  5. 3. Menyelewengan dana-dana awam untuk membantu kroni BN

    Merompak wang royalti minyak Terengganu dan ditukar menjadi wang ehsan untuk kegunaan politik UMNO ketika PAS memerintah Terangganu dari tahun 1999 hingga 2004.
    Mengagihkan projek lebuh raya Utara Selatan kepada syarikat milik Umno, UEM bagi tujuan membiayai pembinaan Ibu Pejabat UMNO, PWTC.
    Memaksa Kumpulan Wang Simpanan Guru-guru (KWSG) menyelamat (bail out) 50.6 peratus saham MAS milik Naluri Sdn Bhd dengan harga RM8 sesaham ketika harga semasanya RM3.60 sesaham.
    Pengambilalihan semula MAS oleh kerajaan daripada Tajuddin Ramli yang bernilai RM1.8b.
    Pengambilalihan syarikat UMNO, Renong dan UEM oleh kerjaan melalui Dana Harta.
    Pelaburan Tabung Haji melalui TH Technologies Sdn Bhd dalam projek ERL dengan penguasaan 80 peratus saham yang menguntungkan kroni Perdana Menteri yang menjadi rakan kongsi YTL Corporation.
    Penyuntikan modal RM750 juta kepada BBMB, sebuah bank milik kerajaan sebelum diambil alih oleh bank milik Umno, Bank of Commerce dan membentuk Bank Bumiputera Commerce (BCB).
    Pembelian saham Technology Resource Industries (TRI) oleh Dana Harta .
    Pengambilalihan Celcom, anak syarikat TRI oleh Telekom.
    Memaksa KWSP membiayai projek LRT Putra serta menyelamatkan L&G dan PLUS.
    Memaksa Petronas membeli saham Proton.
    Memaksa Petronas mengambil alih Litar Sepang.
    Memaksa Dana Harta menanggung hutang lapuk berjumlah RM39.326b milik BBMB, Sime Bank dan 66 institusi kewangan yang lain.
    Memiliknegarakan IWK setelah ia mengalami kerugian.
    Pemilikan 200 syarikat oleh Mirzan Mahathir.
    Kes anak Ling Liong Sik memiliki harta RM1b ketika berusia 28 tahun.
    Penglibatan keluarga Daim Zainuddin dalam pelbagai jenis perniagaan, dan
    Penglibatan adik dan anak Abdullah Ahmad Badawi dalam perniagaan.

    4. Menyalahgunakan akta-akta draconian seperti ISA, OSA dan Akta Cetak dan Mesin Cetak bagi tujuan kepentingan politik UMNO:

    Kes ISA seperti Operasi Lalang (1987), Operasi Kenari (1989), al-Arqam (1994), Reformasi (1998), al-Maunah (2000) dan KMM (2001).
    Kes OSA seperti kes Mohd Ezam Mohd Noor (2002).
    Kes Akta Cetak dan Mesin Cetak seperti kes Lim Guang Eng (1999).

    ReplyDelete
  6. 5. Menyekat kebebasan badan penguatkuasa

    Campur tangan terhadap tugas-tugas polis
    Mengganggu penyiasatan BPR
    Menghalang pendakwaan oleh Peguam Negara, dan
    Mencampuri tugasan SPR dalam urusan pilihan raya.

    6. Mengagihkan tender-tender secara runding terus kepada kroni yang tidak berkelayakan sehingga menyebabkan kes-kes seperti:

    Keruntuhan makmal computer;
    Kegagalan menyiapkan 2,192 makmal komputer dalam fasa pertama;
    Terbengkalainya projek perumahan polis di Batu Pahat;
    Keretakan PULAREK; dan
    Penyelewengan pembekalan alat-alat saintifik ke Kolej Matrikulasi.

    7. Mempengaruhi integriti dan kebebasan kehakiman

    Kes Anwar Ibrahim (kes liwat 1)
    Kes fiasco Tun Salleh Abbas;
    Percutian Ketua Hakim Negara, Mohd Eusoff Chin bersama VK Lingam.
    Kes tape Lingam, Suruhanjaya Diraja yang terlibat menyiasata kes ini mencadangan beliau bersama 5 orang lagi disiasat lanjut. Nazri Aziz kata tiada kes, maka kes ditutup.
    Campur tangan seorang hakim kanan dalam pengendalian kes pengundi hantu DUN Likas.
    Pendedahan oleh Datuk Syed Aidid, bekas Hakim Mahkamah Tinggi tentang 112 kes rasuah hakim-hakim.
    Penghapusan bukti dalam kes seks DP Vijandran.
    Perlantikan Mohtar Abdullah sebagai Hakim Mahkamah Persekutuan setelah beliau terlibat membebaskan Rahim Tamby Chik, Tan Sri Muhammad Mohd Taib, Rafidah Aziz dan sebagainya ketika menjadi Peguam Negara, dan
    Perlantikan Ariffin Jaka dan Agustin Paul (sudah meninggal dunia kerana mengidap barah) sebagai Hakim Mahkamah Agung.

    8. Kerugian dan penyelewengan dana-dana awam

    Penyelewengan RM 40 juta wang PPRT;
    Kerugian pelaburan Tabung Haji;
    Kerugian RM15b Bank Negara;
    Kerugian RM40 juta AIM;
    Kerugian LRT Putra dan LRT Star; dan
    Kemerosotan keuntungan KWSP hampir RM600 juta pada 2000.

    9. Menghina dan menyekat Islam

    Merancang membuang nama Islam daripada pertubuhan Islam;
    Mengucapkan penghinaan ke atas sunnah-sunnah Nabi;
    Mengucapkan penghinaan ke atas hukum-hukum Tuhan;
    Membiarkan penulis-penulis menghina hukum Allah, Islam, nabi dan ulama;
    Menyekat dan memperkecilkan sekolah agama rakyat; dan
    Memecat Mufti Selangor kerana mempertahankan tiga orang ratu cantik.

    10. Menghapuskan hak istimewa Melayu dan Bumiputera

    Menutup dua MRSM di Terengganu;
    Menutup sekolah agama rakyat; dan
    Menjadikan bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar subjek Matematik dan Sains di sekolah.

    ReplyDelete
  7. Atas beberapa keadaan inilah maka saya berpandangan bahawa:

    Dr Mahathir Mohamad sepanjang menjadi Perdana Menteri telah melakukan pelbagai jenayah atau melindungi kegiatan jenayah dengan menyalahgunakan kuasa beliau sebagai Perdana Menteri;
    Dr Mahathir Mohamad telah menyalahgunakan dana-dana awam untuk membantu kroni-kroni, kaum keluarga dan kepentingan-kepentingan BN;
    Dr Mahatir Mohamad juga telah melakukan pelbagai penyelewengan dalam pentadbiran kerajaan termasuk membiarkan berlakunya rasuah, salah guna kuasa dan sebagainya;
    Dr Mahathir Mohamad juga telah menggunakan kuasanya untuk mencampuri urusan badan-badan penguatkuasa dan menghalang kebebasan kehakiman; dan
    Dr Mahathir Mohamad telah melakukan pencabulan ke atas hak asasi rakyat, mencabul kedudukan Islam sebagai agama Persekutuan dan mencabul hak istimewa orang-orang Melayu dan Bumiputera.

    Oleh yang demikian, Dr.Mahathir perlu disiasat bagi menentukan sejauh mana keterlibatan beliau dalam pelbagai jenayah, penyelewengan dan salah guna kuasa sepanjang 22 tahun memerintah negara ini. Pihak polis yang kena belasah oleh Dr Mahathir sekarang perlu membuat penyiasatan menyeluruh tentang kegiatan jenayah yang sebutkan di atas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan Mahafiraun Madey Dah Nak Mampos,

      Wah hebat betul pendedahan tuan. Banyak buat penyelidikan rupanya. Atau jangan jangan butiran butiran dipungut daripada ceramah ceramah pembangkang tak? Kalau begitu yakin, kes boleh dibuka semula dengan bukti bukti baru.
      Jangan mudah menuduh kes kes di atas dilindungi TDM. Secara tidak langsung anda mengaku TDM begitu hebat .Semua boleh ditutupnya!
      Ingat kes liwat AI. Hakim mempercayai perkara liwat terjadi tetapi AI dibebaskan atas sebab teknikal!
      Ini menunjukkan apabila kita mampu mengupah ramai penguam hadal yang boleh bermain kata kata, pesalah bisa bebas dong!
      Begitu juga dengan kes kes yang tuan kemukakan, kemungkinan kehadalan penguam penguam membebaskan anak guam mereka.
      So jangan hendak jadikan TDM manusia 'super' Semua bisa diatur!

      Delete
    2. Wah meroyan sungguh hangpa. Skrip sama akan diulang semula lebih teruk lagi jika pakatan jahat dap pkr pas parti anak beranak memerintah. Bukan senang nak uruskan negara. Malaysia tetap aman dan maju serta berkembang. Kelantan sampai skrg minum air karat. Hina dan kufur sampai mati...

      Delete
    3. Huh...caya lah...banyaknya fakta2 penyelewengan tuh!..haha..ni mesti hang collect dari ceramah2 PAS dari zaman berzaman ni..hang ni memang pendengar dan pentaksub PAS yg maha hebat...tapi perkara2 yg hang kemukakan tu betoi ka dak..hang kutip dari mana..nak juga aku tau..

      Delete
    4. Puak Pakatan ni kuat sangat copy and paste, undi pun boleh copy and paste dalam excel.
      Yang pasti karut semua.

      Delete
    5. ksian btl tgk puak2 pakatan haram..dah tak tentu hala depa jadinya...

      Delete
  8. Khabarnya Novandri tak larat nak membayar kos guaman. Heran pula kerana pada awal kes, ramai pihak nak bantu carikan duit tapi dikatakan tak payah kerana UMNO Pulau Pinang sedia bantu.

    Akhirnya ada kata Dr Novandri tak dibantu langsung oleh BN Pulau Pinang. Masaalhnya Novandri hanya diam saja. BN Pulau PInang bukannya tak tolong tapi TAK NAK TOLONG. Alasannya adalah Dr Novandri tak menolong B penang pun LANGSUNG.

    Eh pelik ... bukankah PM dan Menteri macam Zahid Hamidi, Hishamuddin dll terbuka mengiktiraf BN. Kalau tak salah, Utusan Malaysia pernah perakui Novandri dengan anugerah blogger terbaik ke apa? Takkan tulisannya tak ada impak dan menolong langsung.

    Betulkah UMNO dan BN hargai dan iktiraf blogger dan peranan sukarela yang dimainkan? Adakah isunya BN Penang isu Gerakan atau isu UMNO?

    Betul atau tidak, biar kami sebagai blogger yang tak henti menulis, memikirkan pasal BN dan melakukan kerja lain juga, suarakan rasa hati.

    Kita tahu bila fitnah pembangkang dapat dijawab, penerangan dapat dilakukan, serangan atas pembangkkang dapat dilakukan, 'game' kita ke atas pembangkang atau penentang kerajaan menjadi, wah ... bukan main suka.

    Tapi bila kita bermasaalah, dikatakan tak membantu pula.

    Lain sekali dengan pembangkang. Bila masaalah disediakan loyar dan dibayarkan fee. Peralatan dibelikan dan yang terbaru dan tercanggih. Duit poket disediakan.

    Apa erti setiap kali ada PC dan event, berduyun-duyun blogger di suruh datang penuhkan kerusi hanya atas isi perut makan saja dan minta coverage. Masa itu berharap sangat sokongan dan bantuan. Padahal bukan kerja blogger untuk laporkan PC. Itu kerja media lah pemimpin yang bebal!!!

    Inilah nasib blogger yang sukarela. Ada difitnah ambil duit. Alahai ... kalau benar UMNO atau pemimpin beri blogger pun, berapa sen dia beri kepada blogger yang setengahnya tak kerja kerana nak fokuskan kerja blog.

    Tapi sampai ada masa satu Menteri tergamak arah agensi bawahnya siasat blogger pro kerajaan sebelum laporan formal dibuat ke atas blogger tersebut. Ini melibatkan isu Negara Kristian yang sah berlaku. Menteri ini lakukan kerana dia berdendam dan mahu ampu Cina.

    Katanya dia pun jaga blogger. Jaga atau perguna?

    Adakah blogger hanya untuk diguna pihak atasan parti dan tak dihargai?



    KAKAKAKAKA!!!! KESIAN PUAK UMNO INI...INGAT PANDAI JADI PENCACAI UMNO TAPI BOSS KORANG TAK MENGAKU PON KORANG ADA JASA PADA DORANG. KAKAKAKA!!!

    ReplyDelete
  9. Mamak keling pariah ni memang hebat!

    Adakah mamak kutty ini muslim atau hindu?

    Kalau muslim, apesal hari-hari kutuk islam dam anaknya pulak pi beli kilang arak San Miguel?

    ReplyDelete
  10. Pemimpin2 dan apek2 lanchow komunis biaDAP sperti Lik Kit Sialan, Lim Guan Cheebai, Apek Lonie Liu, Ngeh dan Ngok dan sepupu sepepet Nizar Komunis, Tony Puaka, Kapal Selam dan anak beranak dan lain2 apek2 yg sekolah tinggi2 sampe ada peligi Oxifart, Camblidge, Universtudy harus berasa malu, such a bloody shame, such a bloody fool, idiot!! Memalukan tabika2 dan kindergarten2 yg mereka pergi ataupun sekolah2 rendah, kerana saya percaya budak2 nursery dan tabika lebih pandai mengira. ni baru 2000 sudah buat kesalahan yg tak masuh di akal, such a bloody stupid idiot. ada hati mahu menjadi menteri, peligi balik akan tong taik suahhh lah, apek2 lanchow.
    Sekarang Tokong LIm salahkan splead shit pulak, hello apek please used MS Excel spreadsheet baru betul mahh.

    Kalau Tokong Lim ada intergeriti, ada moral value, a gentlemen dan bukan bacul, pondan dan bapok, please resign like a true gentlemen dan bukan sembunyi bawah kain nyoyak2 jual sayur wooi. Ataupun lebih baik loe peligi tingkat 10, dan ikut contoh TBH, itu yg terbaik buat spesis2 macam loe mah. Apa Tony Puaka, Tokong Lim anak belanak, Ngeh dan Ngok dan sepupu sepepet Nizar Komunis, Kapal Selam anak beranak ada berani, ada integriti dan moral. Lanchoww lah! semua bacul dan pondan. Loe punya olang semua manyaik busok hati, loe tahu melalak lalak macam kena loktang dan beruk kena belancan. Memang loe olang manyiak cilaka punya spesis, tahu buat huru hara lanchow saja.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah Tun Dr. Mahathir masih bukan sahaja masih sihat, malah masih waras walaupun usia dah 87 tahun.

    Tuhan maha adil. Doa-doa orang masih percaya pada keikhlasan Dr. Mahathir dimakbulkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TGNikAZIZ BILA LA NAK PENCEN. HUSAM MUSA DAH LAMA TUNGGU.

      Delete
  12. salam...kpd puak2 pmimpin pkatan rkyat...apa pun alasan.tipudaya,spin,fitnah byak mane pun..aku tetap berpaut kpd BN..dah 55 thun aku mersai nikmat pemerintahan BN..janji yg ditepati..keamanan terbela..berdiam diri bila difitnah,pemimpin yg berwawasan,ada hala tuju yg jelas,negara yg disegani merata dunia dan dijadikan contoh..doa ku agar negara aman selamat dri ancaman pemutar2 alam...budi BN akan ku balas dgn memberi undi kpd kerjaan sedia ada.wlau pun aku tidak semewah mane..kempen kpd anak2 ku supaya undi lah BN.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang bangang le tu panggil.....kesian untuk anak cucu engko.

      Delete
  13. DAP tak perlu pancing undi melayu. Orang melayu akan undi DAP sebab dah meluat UMNO yang melacurkan hak melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...hang undilah DAP...semoga anak cucu hang dibela oleh DAP nanti...ingat tu DAP adik beradik dgn PAP Singapore...terbela sangatkah org melayu kat singapore tu...

      Delete
    2. hanya org melayu yg bodoh bangang je yg akang mengundi DAPig tu!!

      Delete
  14. DAP? Benda bodo mcm ni pon, ada pengundi x boleh pikiaq lagi..dah DAP roket banyak cina kafir...mana la nak p undi cina Islam....

    aduyaiii....

    ReplyDelete
  15. hurmm yg komen dok hina Tun Mahathir ni pasti golongan2 yg da dapat pre-booked tiket ke syurga.. tu sbb ayat2 semua lebih hina dari najis.. Dosa pahala Allah Maha mengetahui dan Tun Mahathir pun tak pernah kata dia maksum ke ulama ke... yg korang da sibuk2 nk hukum2 ni korang lagi tinggi dari malaikat pencatit dosa ke?
    kata nak membangun bersama islam.. tp ayat mengalahkan penyembah berhala..

    ReplyDelete


  16. Menurut sumber Magnum Berhad ketika itu, Anwar dianggap RAJA atau dipanggil KING di Magnum. Beliau boleh meminta atau mengarah apa saja di Magnum, kemahuannya pasti dipenuhi!

    Semasa menjadi Menteri Kewangan juga, Anwar amat rapat dengan Raja Judi Genting bernama TS Lim Goh Tong (mendiang). Anwar akan menghabiskan cuti pendek atau hujung minggu bersama keluarga di Genting Highlands dengan tajaan penuh pihak Genting. Pembantu Khas TS Lim Goh Tong semasa itu, seorang lelaki berbangsa India banyak menghabiskan waktu kerjanya di pejabat Anwar. Sekarang Anwar giat membantu bekas pembantu khas TS LIm Goh Tong meneroka peluang niaga luar negara.

    Anwar juga amat rapat dengan pemilik kasino di luar negara, TS Vincent Tan. Setiap kunjungan AnWAR ke luar negara, pastinya TS Vincent akan menghantar wakil khasnya mengiringi rombongan Anwar bagi menjaga 'kebajikan' AnWAR. Hingga sekarang Anwar masih punya hubungan dengan kumpulan TS Vincent. Ibu pejabat PKR di Tropicana (sebelah tol Damansara) adalah hasil 'rundingan' AnWAR dengan Datuk Danny Tan (adik TS Vincent).

    Siapa Nalla ?

    Nallakarupan merupakan 'rakan sepermainan tenis' Anwar Ibrahim sejak dari tahun 1990-an hingga Anwar dipecat daripada UMNO pada tahun 1998. Dia merupakan bekas pengarah syarikat judi, Magnum Corporation.

    Ketika Anwar dipecat, Nalla merupakan salah seorang yang ditahan polis. Ketika ditahan, polis mendapati Nalla menyimpan beberapa dokumen 'rahsia' daripada Menteri Kewangan yang tidak sepatutnya disimpan oleh orang awam. Hal ini tidak mengejutkan, kerana Anwar ketika itu Menteri Kewangan dan Nalla merupakan kawan baik Anwar. Selain itu Nalla juga menyimpan beberapa butir peluru tanpa lesen.

    Nalla dikatakan sebagai 'kawan baik' yang membekalkan lelaki dan perempuan kepada Anwar untuk aktiviti seks haram. Ketika diminta polis untuk membuat pengakuan tentang kegiatannya, Nalla menolaknya kerana mahu menjaga 'persahabatan' dengan kawannya Anwar. Namun 10 tahun kemudian, pada tahun 2008, Nalla mengakui kesilapannya tidak memberi kerjasama kepada polis dan mengakui semua tuduhan yang dikenakan ke atas Anwar dahulunya adalah benar.

    Jadi inilah imej sebenar Anwar Ibrahim, tokoh yang dijoloki sebagai bakal Presiden PAS satu ketika dahulu.

    Suara Politik
    Belantan

    Apakah orang yg macam ini, sudah bergelumang dalam kancah jubor menjubor, berzina, pelacuran, liwat dgn jantan2, boypren2, adik terangkat, ini yg diangkat sebagai anugerah tuhan? Apakah orang yg mcam ini dikatakan Imam Mahadi? Apakah spesis yg terkutok ini dibawa masuk ke mesjid atau surau untuk menyampaikan syarahan, takzira dan cerama, orang yg terkutok lagi jijik yg macam ini. Nauzibillah apakah dah sewel ke pencacai2 dan penjilat2 dah mabuk dalam jubor nuar.

    ReplyDelete
  17. bukan tak reti kira undi tetapi buat2 tak reti kira....
    tun m bercakap perkara yang benar...
    tetapi bila tun m bersuara ramai hati panas

    ReplyDelete
  18. BUKAN RAKYAT INI TAK RETI NAK MENGUNDI TETAPI TAMAK SGT DGN HABUAN YG DIBERI PADA MEREKA OLEH PUAK2 PEMBANGKANG INI, SO FIKIRAN PUN JADI CETEKLAH TERUS SOKONG PEMBANGKANG PUNY PARTI. BILA TUN M KATA BENDA YG BENAR ADA PIHAK TAK BLH NAK TERIMA PULAK KATA TUN M INI TAK SEDAR DIRI PULAK.

    ReplyDelete
  19. aku langsung tak respect pada org2 melayu yg bodoh nak mampos lagi ini yg masih nak sokong pakatan dan dap. sedarlah oi mereka ini cuma perlukan undian krg aje.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!