PANAS! DAH 29 HARI HADI MASIH DIAM ISU AMANAT SESAT DIA!

Kalau korang nak tau The Unspinners meletakkan bilangan hari di dalam blog, setiap hari yang Hadi tidak menjawab berkenaan Amanat dia, maka The Unspinners ada kiraannya. Aku tau si Hadi pengecut ni takkan jawab, yalah disebabkan hasutan dia ramai yang terkorban.

Sekarang ni aku nak cerita pasal FLIP FLOPnya Hadi tentang Isu Kalimah Allah, kita semua tahu minggu lepas Hadi bersama-sama si setan komunis DAP, Anwar dan beberapa pemimpin Pakatan kata dia bersetuju Kalimah Allah diperguna oleh bukan Islam.

Tup, tup keluar pulak statement majlis syura yang menentangnya, maka Hadi pun pusing cerita. Dia berkata di setuju dengan keputusan majlis SYORU (kata GAP). Sekejap je si pemimpin FLIP FLOP ni mengubah pendirian dia, kenapa? Sebab dia tahu ramai umat Islam dah mula marah dengan PAS!

Sekarang ni aku nak tengok apa kata partner Hadi dalam Pakatan. Kita nak tunggu statement dari Anwar, Karpal, Kit Siang dan Guan Eng. Wahai tuan reporter sekalian, kalau anda jumpa mereka ni semua maka tanyakanlah pendapat mereka tentang keputusan FLIP FLOP Hadi ni ya..

Boleh tak? Jangan pulak mereka pun jadi macam Hadi. Dah lari masuk kain bini dia, takut nak jumpa reporter, takut tak terjawab pulak nanti. Aduh, bangsatnya PAS ni, dari pemimpin atas sampai le macai bawah ni. Tolong la jangan cerita pasal agama lagi wahai parti yang memuja syaitan!

17 Responses to "PANAS! DAH 29 HARI HADI MASIH DIAM ISU AMANAT SESAT DIA! "

  1. Bhai ParpuKari...

    The Unspinner tue bodoh pon lu nak ikut gak.. aper daa... Dah RTM dan TV3 tak nak bagi ruang 1 jam Hadi kasi penjelasan... pastue Unspinner kecoh konon Hadi takmo jawab.... bodoh aper nih... hahaha

    Gua nasihatkan lu bebaik... Tolong mufaraqah ngan Unspinner tue... cukup la dier bodoh sorang,... takkan lu pon nak bodoh sama... gua kesian samer lu Parpukari oooi... hahaha

    ReplyDelete
  2. Ctt.. kau pun sama bodoh..dulu masa hj hadi buat amanat peelu guna tv1 dan tv3 ke? Isu kalimah Allah ni pun bagi kenyataan media je pun..awat? Isu amanat tak boleh bagi kenyataan media.. pas selalu play safe bg knyataan media supaya tak perlu jwb apa2 dah kan?

    Tambah pulak zmn canggih sekaranh..harini kau jawab dan dan tu jugak org upload uutube bagai..org kg sekarang pun dah canghih la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu tunggulah hadi berani kerana benar, takut kerana salah atau kau ini mmg takut nak bersemuka dgn wartawan utkberi penjelasan.

      Delete
  3. Bodoh2 unspinner tulah yang menjalaskan sikap sebenar hadi sesumpah ni, aku dah lama x tengok tv3 atau rtm, banyak
    Lagi saluran alternatif dia boleh perjelaskan pendirian songsang dia tu. Lu punya bodoh mcm hadi...dr harun din pun boleh masuk youtube x setuju kalimah Allah disetarakan dlm bible, pengecut punya lebai, bini dua berani...nak jelaskan hal sebenarpun takut, ni ke naj jadi PM..hancusss malaysia ooooo

    ReplyDelete
  4. Hahaha aku setuju anon 8.23...ooo hadi tu bini 2 ye..biarlah dia mampu...yg x mampu berdepan dgn reporter je, pasal dah x tau nak spin mana lagi....

    ReplyDelete
  5. Ini mcm mau jadi pm......kelaut wei.

    ReplyDelete
  6. C++....mentally mental retarded person...hahaha...x dpt masuk tv1 & tv3 x blh nk bgi jawapan?? adoi siput khinzir pn x de punye lambap mcm otak lu ni...2 tv ni je ke media yang ade kat m'sia nih?...besepah medium media kat lua tu yg org ramai boleh access....sendri mau ingat la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodoh ke apa kau ni. dia mintak tv3 ngan rtm sebab semua org dpt channel ni kat tv. tak payah ada internet ke, astro ke. kat mana2 pun dalam malaysia pun dapat tv3 and rtm ni. kalau dia buat kat youtube, nanti tak semua org dapat tgk. kalau tak buat live, nanti ada la yg edit mengedit. benda simple cam gini pun tak boleh nak faham. bodoh nya orang UMNO.

      kalau berani sangat, bagila sejam live kat tv3 atau rtm tu. kalau berani la. tapi nama pun orang umno, mana berani. berani menipu ada la!

      Delete
    2. OO HADI INI GILA GLAMOUR PUNYA ORG KE SAMPAI KENA TUNGGU MASUK TV BARU BLH BAGI PENJELASAN. BETAPA BODOHNYA ALASAN INI LANGSUNG TAK MASUK AKALLAH ANON 4.16 PM KAU NI MMG BODOH NAK MAMPOS. AKU TAUULAH KAU NI PENCACAI FUCKATAN TAK PAYAH SUSAH PAYAH NAK MAKI HAMUN UMNO.

      Delete
  7. Kadang kadang aku kesian tgk hardy bawang asyik kena low blow dr org sendiri, tapi bukannya dia letak jawatan dan keluar parti pun kan..
    Memang padan la muka ko hardy bawang, ko duduk dlm tong taik ko hanya akan dpt busuk, lendir dan segala benda yg jijik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl3 apa yg kau katakan ini anon 12.31 pm mmg hadi layak dapat layanan sebegini rupa.

      Delete
  8. Dah yang duk mintak penjelasan pun melalui saluran TV1,TV2,TV3 dan yang sekutu dengannya.Maka bagilah, Haji Hadi buat penjelasan melalui saluran yang duk kalut mintak penjelasan tu.Bukannya lama pun,sejam saja......


    MARANG: Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, beliau sedia menjelaskan isu amanatnya pada 1981 sekiranya beliau diberi peluang untuk berbuat demikian menerusi siaran langsung di stesen televisyen tempatan.

    Pemimpin tertinggi PAS itu berkata, beliau bersedia memberi penjelasan secara bertulis mengenai pendiriannya itu berkaitan amanat yang dicetuskan sejak lebih 30 tahun lepas.

    Beliau memberitahu pemberita demikian selepas melancarkan Petugas Muslimat Marang PRU ke-13 di Dewan Tok Guru, Rusila dekat sini, Sabtu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadi jgn cakap aje cuba buktikan lagi pun kata2 kau sekarang ini sukar sikit nak di percayai sebab adakala putar belit juga. tapi satu pesan aku tiada siapa pun blh jatuhkan hukuman kafir sesama insan melainkan allah swt saja yg tahu akan hal ini.

      Delete
  9. FATHER Hadi telornya dah kendor..haaa..

    ReplyDelete
  10. HADI OH HADI...alasan kaulah nak buat statement kat TV konon...pigidah...

    ReplyDelete
  11. hadi ulamak kulit bawang membisu kerana dia sudah kekenyangan.

    ReplyDelete
  12. Ma'afkan saya kerana mencelah.

    Sesungguhnya Allah telah memberikan petunjuknya kepada kita, Yang Benar itu Benar dan Yang Salah itu tetap Salah. Walaupun berjubah dan berserban, apabila kita menafsirkan sesuata mengikut nafsu dan bukan bersandarkan ilmu maka hanyutlah kita dengan di temani syaitan.

    Suatu pengajaran yang saya dapati dari peristiwa ini ialah, bukan semua yang dikatakan PAS itu benar sebenar-benarnya begitu juga dengan UMNO, kita masih perlu menggunakan ilmu yang ada pada kita, masih perlu merujuk kepada alim ulama yang muktabar. Tetapai apa yang menyedihkan ialah ramai yang menjadi Pak Turut tanmpa menggunakan pertimbangan akal dan ilmu.

    Apakah seorang yang hanya lulusan dalam Sejarah Islam boleh di iktiraf sebagai ulama ? berbanding dengan seorang yang lulus dalam usuludin. haha ... very subjektif.

    Seperkara lagi, kenapa hukum boleh berubah mengikut kepentingan kita, tidakkah kita takut dengan laknat ALLAH. Saya masih ingat bila seorang kenalan kita di hujung zamannya dalam UMNO, Sahabatnya sekarang beriya-iya mengatakan tentang hubungan terlarangnya dengan pelbagai bukti, tetapi hari ini semuanya senyap dan di sanjung pula apabila sudah tidur sebantal.

    Apakah jenis pendirian kita umpama lalang ? Semoga Allah memberi kita petunjuknya. Semoga negara kita aman dan damai, dan di kurniakan dengan pemimpin yang boleh di jadikan pemimpin.

    Ma'afkan saya, yang baik dari ALLAH yang buruk itu atas kelemahan saya sendiri. Renung-renungkanlah

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!