CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Seminar

Seminar

Wednesday, January 23, 2013

KUNYIT HANGIT! ANWAR KETAWA BESAR BILA PASARAN SAHAM RUGI 35 BILLION!



Semalam adalah antara hari yang paling gembira buat Anwar. Sambil mendengar laporan beberapa orang bankers/market players yang masih berada di dalam jawatan masing-masing (baik dalam bank, Securities Commission, Bursa Malaysia) bahawa akan ada permulaan gelombang keresahan pasaran mengenai situasi ekonomi. Blog ini harap sangat, kerajaan boleh cari beberapa nama besar yang masih lagi SIMPATI dengan perjuangan Anwar dan sedia menawarkan khidmat kepada Anwar pada bila-bila masa. Yang bijak dalam PKR ini bukan Rafizi – tapi beberapa nama dalam ‘entiti strategik’ yang masih bersungguh membantu Anwar. Wawa budak Bank Islam itu baru kira macam ‘despatch’ sahaja. Ada nama lebih besar yang bantu Anwar.

Anwar adalah veteran dalam permainan saham ini. Sangat veteran. Dia tahu bagaimana masyarakat perniagaan berfikir dan bertindak. Anwar tahu tentang herd mentality. Anwar tahu bagaimana pasaran saham juga akan mempengaruhi sentimen pengundi. Anwar tahu bahawa pengundi Cina perlu diperingatkan bahawa kerajaan yang ada tidak cekap dalam mengurus ekonomi. Ini antara game-plan Anwar dalam memasuki fasa terakhir pilihanraya.

Anwar juga tahu kemampuan kerajaan. Anwar kemampuan KWAP. Anwar tahu kemampuan EPF. Anwar tahu kemampuan PNB. Kesemuanya dalam poket Anwar.

Nak mengatakan pasaran saham jatuh dengan permainan persepsi Anwar mungkin meletakkan diri dia terlalu hebat. Anwar tahu bahawa dia tidak mampu mempengaruhi pasaran saham sebegitu rupa. Yang mungkin kerajaan lupa, Anwar berkawan lama dengan dealers international sewaktu dia jadi Menteri Kewangan. Tanpa permainan pasaran saham, orang seperti Rahim Ghouse takkan mampu duduk di luar Negara dan menghantar wang dalam amaun yang besar untuk membantu gerakan PKR selama ini. International connection Anwar jangan sesekali dipandang rendah.

PKR selama ini hidup pun dengan dana pasaran saham. Termasuk milikan beberapa ‘oil rig’ di Amerika Syarikat. Anwar sendiri (atas nama nominees), memegang beberapa syarikat oil and gas di Amerika. Boleh rujuk bekas Setiausaha Agung PKR lama mengenai mekanisme kewangan Anwar dan PKR.

Menurut salah seorang yang membentangkan laporan kepada Anwar petang semalam – international market sudah respon dengan permainan persepsi HKR112. Mereka sudah mendapat makluman mengenai UGUTAN Mat Sabu bahawa mereka tidak akan balik selagi kerajaan tidak dijatuhkan melalui jalan raya. Ini semua membuatkan pelabur pasaran saham antarabangsa berasa khuatir dan takut.

Anwar tahu, jika dia main ‘permainan persepsi’ ini dengan betul – kerajaan akan kelihatan sangat lemah dan tidak mampu menjaga ekonomi dengan baik. Anwar sudah pesan, tidak mahu pasaran saham untuk respon terlalu awal. Rugi. Anwar mahukan ianya jatuh lebih teruk pada masa yang TEPAT dan BETUL. Jika boleh, ianya berlaku dalam waktu kempen akhir nanti.

Anwar peduli apa kalau pasaran saham Malaysia rugi RM70b sekalipun – asal dia mampu jadi Perdana Menteri. Sabotaj ekonomi memang boleh jadi senjata yang sangat berkesan.

Sumber: Gelagat Anwar

27 comments:

  1. mase pasaran saham naik untung bilion2 xnk lak media fokus..bile rugi br nk fokus apa la media nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada bang nuar terrer main saham, takat general degree pengajian melayu ja. Kalu dia pandai, tak kan dia kata malaysia negara anggota OPEC. budak darjah 6 lagi tau. Biasa lah profit taking lepas klci t the all time high at 1699 points

      Delete
  2. Alah alah mamak kalau satu hari kamu tak menyebut nama anuwar mati keras lah keturunan mamak tongkang ni,Wahai Dato sri Anuawar kenapa lah hidup kamu menyusahkankumpulan mamak belukang ni semua, kesian lah sikit kat keturunan mamak bedukang ni Dato Seri sekalang mahu beli kari sudah ngak punya uwang nya Dato seri tolong.... lah mamak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anwar adalah keling. Tok dia keling masuk Islam, kat rumah dia semua cakap keling. So, siapa yang bodoh nak mampos ni sebenarnya? Yalah pukimamak world yang korang puji kan? Terbalar kan spesis mamak keling dikutuk anon? Reverse psycho? Kah kah kah

      Delete
    2. Aku baru pulang dari Medan. Kat polonia airport ada omong2 dgn pegawai immigration Indon.

      Aku timbulkan isu dengar kabarnya Najib keturunan orang Bugis Sulawesi. Pegawai Indon tu balas kata Anwar Ibrahim pun berasal dari Sumatera Utara dari keturunan Batak. Tak tau lah kebenarannya . May b yes may b no.

      Anyway aku ada saksi dari Malaysia masa tu...
      .


      Delete
    3. Sisingamangaraja_GorgorJanuary 24, 2013 at 1:36 AM

      Anon 8:52 PM:

      Pegawai Indon tu balas kata Anwar Ibrahim pun berasal dari Sumatera Utara dari keturunan Batak. Tak tau lah kebenarannya . May b yes may b no.

      -----------------------------------------------------------------

      Hahhh!!!... Biar botul neh??!!!... Stau aku, famili aku, sedara mara aku, kaum krabat aku & sluruh rakyat Malaysia tau dia ni memang keturunan KOLING!!!... Kalo la botul dia keturunan Sumatera Utara terutama etnik Tapanuli (Batak), da tentu aku, famili aku, sedara mara aku & kaum krabat aku da tau lama dah! Bab network keturunan Tapanuli nih luas & masih ada hubungan merentas sempadan Malaysia-Indonesia sejak dari ratusan thn dulu sampe skarang... Lagi 1 nak tau kalo botul la dia tuh keturunan Tapanuli... Apa "marga" (klan) dia?... Dia penah tunjuk ka "tarombo" (salasilah) dia?... Stau aku la dia slalu gi Jakarta ngan Medan tuh just tuk dapatkan sokongan & memburuk2 kan Negara jerk... Sambil tuh sempat dia nak ambik kesempatan ngaku keturunan dari sana... Mampuih raja2 adat & ketua kampung/daerah kat sana kena tipu idup2 ngan sijuburi neh... Ngan pegawai imigresen tuh pun abih kena tipu bulat2... Whahahaha!!!... :p...~

      Horas!!!...~

      Delete
  3. jgn hina bangsa org...nnt org hina bangsa kite balik....hormat la sket sesama islam...

    ReplyDelete
  4. Memang UMNObabi dah jual habis dah tanah orang felda. Mana ada pelabur percaya atau confident atas kerajaan korup BN al baculi ni. Duit dok bok pelari keluar negara bebilion2

    ReplyDelete
  5. sbb tu jgn percaya terutama keling spisis brader jenis suka main belakang. No pley pley pley kato keparat sing.

    ReplyDelete
  6. Inilah hasil profil tinggi semasa Anwar jadi TPM dulu macam2 rahsia negara, strategi ekonomi, pelan perancangan negara jangka panjang, hubungan antarabangsa dan rahsia2 sulit kerajaan yang dia tau. Kalau dia dizalimi dapat kah dia nikmati semua ini?, lepas tu dia jadikan pula senjata politik untuk jahanamkan negara sendiri. Personaliti celaru Anwar inilah yang tidak melayakkan dia jadi pemimpin Malaysia.

    ReplyDelete
  7. anwar boleh bagi apa, Satu Habuk pun tadak!
    yang dia tau buat ialah Himpunan Kebangkitan “Nafsu” Rakyat, tu aje.
    lagipun buat penat jer gaduh-gaduh. Jangan salahkan orang sebelum salahkan diri sendiri.

    ReplyDelete
  8. Hanya melayu bodoh dan bengong sahaja akan ditipu oleh manusia pengamal rasuah, kroni dan penipu seperti anuwar ini. Puak-puak melayu bodoh ini tidak pernah tahu betapa anuwar ini menipu sampai dalam pemilihan cawangan umno semasa dia dalam umno dahulu. Hanya puak Islam bahlul dan munafik sahaja yang sanggup menyokong manusia peliwat, kaki zina dengan bini orang dan pelanggan pelacor untuk jadi pemimpin mereka.

    ReplyDelete
  9. Tak apalah, harapan kita dengan kekalahan parti UMNogok=Parti Syaitan dalam PRU pasti akan menyegarkan semula ekonomi negara, tanpa rasuah dan dengan pentadbiran yang cekap oleh Kerajaan Pakatan Rakyat.

    ReplyDelete
  10. anwar ni mmg tak guna pun suka sanggat malaysia lingkop..

    ReplyDelete
  11. EKONOMI JATUH PUN KERANA ANWAR DIALAH PUNCA SEGALA-GALANYA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju...ekonomi kita jatuh sebab si peliwat bernama Anwar ni jugak yg gila meroyan nak jadi PM Malaysia.

      Delete
  12. Semua orang tahu siapa yang pelari wang negara bernilai tiga billion. Tanyalah Dato Murad, bekas timbalan gabenor bank negara.

    ReplyDelete
  13. LAgi satu, PAS akan kuar Pakatan...bila pru13 ramai akan sokong pas sbb ingat pas dah berubah..tapi sebnarnya itu adalah strategi pr...bila pas menang byk dari pengundi atas pagar...PAs akan masuk pr balik...dan mgkin akn btk gomen...jadi jgn undi pas sesat ni wplau camne pun...pas is syiah

    ReplyDelete
  14. dia pelingkup ekonomi malaysia..takpe /ada ubi ada batas ada lori ada bas he he..bodoh pr kaki puki

    ReplyDelete
  15. main silap mata jer nih...hehe,,

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!