GEMPAR BERAPI! PKR PERAK SUDAH MULA TERPECAH DUA AKIBAT DARI MAGIC AZMIN ALI!

PKR oh PKR! Kalau bab nak pertahankan penjenayah merekalah juaranya. Kalau bab nak merosakkan nama polis mereka la terkehadapan, walaupun mnyedari mereka ni membela penjenayah. Aku rasa PKR jadi macam tu sebab dah tak tau apa yang mereka nak buat la gamakanya.

Takpa, itu cerita lain, aku ada satu cerita panas punya pasal PKR kat Perak ni beb. Memang kecoh la kat Perak ni, Almaklumlah PRU dah semakin dekat maka semua orang dah mula nak berebut kerusi mana nak bertanding. Maka cah keting pun dah bermula, apa ingat UMNO je pandai cah keting? PKR pun terer wooo...he he he


Untuk pengetahuan korang, kat Perak ni PKR ada dua team, satu Team Mustafa Kamil Ayub dan satu lagi team Md Nor Manuty. Team Nor Manuty ni penjilat tegar si Azmin manakala team Mustafa Kamil sepertimana yang semua tahu sangat tak berkenan dengan manusia yang share bini dia dengan Anwar ni.

Sudah ada desas-desus kat Perak ni semua team Mustafa Kamil Ayub akan dipinggirkan dalam PRU yang akan datang tidak lama lagi ni. Azmin melalui Nor Manuty akan potong semua orang-orang Mustafa Kamil. Mereka memang tidak akan berpeluang untuk bertanding.

Yang lebih memerikan ialah Nor Manuty cuba control Perak lepas dilantik sebagai pengerusi PKR Perak menggantikan Mustafa Kamil Ayub. So dia gunakan Azmin Ali untuk control senarai nama calon untuk kerusi PKR Perak. Disinilah dia mengambil kesempatan untuk ketepikan team Mustafa Kamil Ayub.

Bukan itu saja, Nor Manutty jual nama Azmin (kira azmin bagi mandat atau blessings la) untuk senaraikan nama calon. Perkara ini telah menyebabkan kumpulan Mustafa Kamil Ayub tak puashati. Team Mustafa Kamil ni merasakan mereka tertipu sebab Nor Manuty  tak berbincang dengan PKR negeri Perak.


Benda ni dah semakin panas kat Perak! Sekarang kita nak tengok team mana yang akan menang, team Nor Manutty atau Team Mustafa Kamil! Kita tunggu dan lihat saja drama mereka ni. Tah la PKR ni, dah la kat selangor pun mereka ni hancus, ada hati nak tawan Perak..kah kah kah..


Nanti aku akan dedahkan lagi ok...tungguuuuu

36 Responses to "GEMPAR BERAPI! PKR PERAK SUDAH MULA TERPECAH DUA AKIBAT DARI MAGIC AZMIN ALI!"

  1. Kesian UMNO dengan gimmik saat terakhir sebelum tamat riwayat

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuuhuuhuuhuu..................... salam umno najib & kak ros .......salam umno muhyidin & madey ........ salam umno paklah badawi & khairy ..............

      Delete
    2. Salam PR,bang nuar & kak jijah,abang syabu dll,sori soros duit kau dah burn....whuaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
    3. hahahaha ok ler tu....PR gimmik sepanjang hayat...gimmik 16 Sept....tahun bila ehhhh lama dah tunggu

      Delete
    4. aq kalo PKR tukar lambang pada 'belalai' atau pon 'aiskrim' ...aq janji akan sokong piikay rrrr......

      Delete
    5. Haha aq sokong ko lah bro..mmg terbaik lah klu bendera pkr lambang aiskrim mmg sesuai sgt..

      Delete
  2. Maka berebut2 lah mereka itu untuk menjadi calon tewas pada pru13, lepas pakat ramai2 jual ubat kuat sex la pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. umno jangan overconfidence ............. nanti frustrated memanjang...... huhuhuhuhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

      Delete
    2. Hello brader umno takkan frust lah sbb aku pasti umno akan menang n pas.pkr n dap akan menangis bersama kerana kalah pru13 ni

      Delete
    3. Dah 50 tahun lebih Pas frust so jangan le mike buat2 lupe.!

      Delete
  3. ni.mmg perangai nuar dari dulu.Tak habis3 nak kelentong.Dia kalau tsk menipu satu hari tak sah mcm ketagih nak berjubor.Ni kena pi wat terapi sex.

    ReplyDelete
    Replies
    1. otak umno hnya tau mencarut n lucah ... sbb tu banyak dasar negara kantoi...

      Delete
    2. Ayat borong...kalau tak tau nak jelaskan urutan proses satu persatu ...baik diam..selamat!

      Dasar negara banyak tau...kena spesifik la . Nnt orang konfiussss...

      Delete
  4. Kat Perak ada pkr ka?..ingatkan ada BN, pas dan dap jerr..wujud jugak pkr ni noo..errmm..kat kampung aku (bagan tiang, Perak), parti pkr ni tak laku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat kampong ko ke atau dlm bilik ko je?Tk pernah keluar rmh ke?Tp di sekeliling kampong ko BN tak laku Bro.Sebab BN cuma boleh harap kn undi ko je.Itu pun kalau ada keluar bilik utk mengundi!

      Delete
  5. PKR nie mende...la nie dok gaduh dgn pas nak rebut kerusi Lenggong plak....sorry...Lenggong BN punya...PKR x diterima kat Lenggong...syohh...syoh...

    ReplyDelete
  6. PKR ni parti taraf pariah je,tu pun nak berebut kerusi yg akan kalah,proses pemilihan pun tunggang-langgang.

    ReplyDelete
  7. Jom ramai-ramai kita pakat kasih bungkus sama dia (PKR) masa PRU13 nih. Biar di berkuboq selama-lamanya.

    ReplyDelete
  8. Apa yg ko merepek kn ni Labu?Ko pikir kn le mcm mana ko nk cari makan di Perak ni slps PRU13 nanti.UMNO/BN akn pasti bungkus di Perak,Labu.Jgn dok duduk dlm pejabat Cikgu Najmi dn mendengar cakap Fauzi Muda je.Pergi turun berjumpa org ramai dn dngr kn sendiri scara terus.Bnyk hal yg di buat oleh UBN yg menyusah kn rakyat Perak,Labu oi!Di Gugusan Manjoi sendiri ko blh tengok berapa bnyk peniaga2 Melayu gulung tikar bila Pasaraya Mydin beroperasi dlm kampong.Di Manjung ko blh tengok tengok kehancuran alam sekitar bila Syarikat Vale di benar kn menggondol kn hutan,merata kn bukit,memusnah kn flora dn fauna di Teluk Rubiah.Org ramai tk buta, Labu oi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai 05.41 apa yg lu meroyan ni bhai..
      Ceramah PR hari2 diadakan di perak tp hari2 takda org bhai...org perak udah cerodik bhai...bukan rhopa tahun 2008 usah org,kambing kerobau pun kena tipu...udah menang berebut nk jd mb smpei ada budak 3 suku ckp..susah bior aku jew jd mb...

      Lantik mb atas org melayu bergoling tgnh jalan....tak peronah di buat org yop lps solat bergoling ataih jalan...aja nasib baik yop kawan mike tak berboleng (bogel) klu idak malu yop..udah ropa boss mike(kamu) jew...klu iya pun nk berdemo pakai le seluor...eee klu lucut kain ngambor(cabut) lari yop boss mike udah tak tentu hale rhopanya...

      Mb dari pas..kate nya..tetapi lebih cina dari cina..lebih dap dari dap...smpe ograng kg konfius yop mana mb mana ngeh dap..abis yop tanah bg nya kt cina..
      Katanya kg baru nk bagi 999cagaran tanah yop...cer cuba mike kabor kan kg melayu mana yg status kg baru..bukan kg baru tu kg cina yg dhulu org pangil camp cina...

      Apa ke har nya yop mike ngarut smpi ke manjung..bukan ke sana tu kubu kuat dap..sape berani ngusik kawasan ngeh dan nga ngan nizar tu yop...malas nk cakap tp elok mike check tmpt tu yop klu mike idak takut ngan dap manjung.

      Tp yop Allah tu marah yop sbb kome udah riak takebor ngan org kg aja ngan tibe2 zambry jd mb...tak lama lepas tu yop...org kg yg nyokong pas yg nyokong pkr dema berkabo..dari putih rope cina baik le yg itam merolik ni...malu yop ahli mike ckp rhopa itu...

      Mydin ada kt kg manjoi....uhhh hebat perak ni bawah mb yg dari putih rhopa cina baik ler itam merolik.kg lain ada ke yop..hebat2 selangor pun tak mandang dema pasorraye besor...udah le besor mydin pulsk tu..uhhh smpi sekrg yop kerane cabai 2-3kupang deme berlawo anak beranak ke mydin yop...

      Aje ngan mike tak reti nak bersyukor yop.cecuba mike nanya org manjoi mana bagus tesco ke mydin...nizar ke zambry..pr ke bn...klu rasa taknak malu jgn nak nanya deme...ok bhai lu fikirlah

      Delete
  9. Kalaupun PR menang, kemenangan mereka adalah disebabkan mereka pandai membelit, cuba tunjukkan selama ini apa kemajuan pemikiran yang disumbangkan oleh mereka dalam menambah baik keadaan negara pada ketika ini. bukannya diorang nak menambah baik makin dijahanamkannya lagi adalah. Aku akan tetap undi BN.

    ReplyDelete
  10. PKR berpecah? Ini adalah perkara biasa, kerana kebanyakan orang PKR adalah bekas orang UMNO.
    Sekrannya berbondong-bondong orang PKR masuj UMNO, jangan lah anda pelik & hairan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pkr orang umno ?

      Ya macham mamat zahrain tu...masok bebas dulu pastu...atoq laen..

      Pandai !

      Delete
  11. Hi, kawan kawan jangan jadi macam pkr
    selangor, dulu sebelum 2008 aku bayar air rm60 sekarang syabas kenakan bil rm 11 ringgit shj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. janji ditepati............sejak 2008-2013 sudah lebih rm 2 billion reserve negeri sgor sekarang kerana kerajaan cermat & berintergriti.......... bukan nk pulun duit rakyat....

      Delete
    2. Bhai...bil rm 60 jd rm 11??? Aku percaya ckp lu...sbb mana ada air bila bukak paip...bn jugalah susah payah hantar air pakai lori.. Klu dulu mandi sehari berkali2 .....sekarang mandi sekali berhari2.... Camana org selangor mndi lps berjimak...cukup ke sebotol mineral jew...atau tadah air start hari sabtu utk guna hari khamis mlm jumaat

      Delete
    3. Btl tu kku tak bn yg anta air korang mampus lah xde air tau...kutuk bn bkn main lg tp bila anta air org pas n pkr no1 dtg ambik

      Delete
  12. Pas dengan pkr akan berputih mata. Dap ambik kesempatan. Pakatan akan didominasi olih dap. Pkr dan pas akan bertuankan dap dan mereka hanya taraf barua. Ahli2 pas gunakan akal selamatkan kalimah Allah dan ugama Islam. Undilah Bn yg diketuai UMNO dan InsyAllah ugama persekutuan Malaysia akan terbela.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah pas dgn pkr ni bodoh nak mampus drg tu jd alat cina semata mata...drg sgp memperlekehkan nama allah pun aku mmg benci tahap qaban lah dgn pas ni..sbb drg mainkan agama kaw2 punya

      Delete
    2. PAS memang bodoh,kalau menang pilihan raya nanti mesti kena tendang keluar dengan cara terhormat atau tidak terhormat.
      Dulu rasa bangga bila professional professional masuk PAS, tak sedar yang mereka masuk PAS bukan kerana suka PAS tapi nak rosakkan PAS dari dalam. Anwar memang pakar dalam soal ini.

      Sejak zaman Mahathir lagi dia dah buat kerja macam ini tapi ALLAH dah selamatkan Mahathir. ALLAH ada bersama dengan orang jujur dan ikhlas.

      Delete
  13. Pas jd alat mainan cina skeg ni..lps tu ada hati nak tunjuk pandai...aku benci pas sbb pas parti ajaran sesat

    ReplyDelete
  14. Sdar2 la PKR...walau pcah 1000 pn.jgn mimpi la PR akn menang..sah pngundi2 kmpong kmi xakn undi pn parti yg low classss...pg mampus la..BN tetp pilihan kmi....

    ReplyDelete
  15. juragan 69 aku rasa ko biasa mndi junub guna air sebotol,patutlah jiwa tak suci sampai sekarang. maaflah terbuka sikit.

    ReplyDelete
  16. Bhai...lu kelakarlah...smpi skrg aku tak tahu apa benda yg lu nk ckp sebenarnya....adakah jiwa lu TERsuci sesngt...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!