GEMPAR BERAPI! AKHIRNYA ANWAR BERSUARA ISU NGEH DAN NGA! WAJIB BACA

KAK IJAT LEBIH MULIA DARI NGEH KOO HAM DAN NGA KOR MING!!!

Itulah ayat yang dikemukakan oleh Anwar dalam mesyuarat strategik tempohari. Terkesan dengan ‘deal balak’ di antara DAP dan PAS, Anwar sangat khuatir dengan situasi di mana DAP akan kehilangan MARUAH sebagai sebuah parti yang kononnya bersih.

Anwar sempat memberitahu Dr Md Nur Manuty:-

‘They (DAP leaders) are trying hard to portray as if they are the cleanest party of us all. Now? Voters will surely compare Ngeh Koo Ham’ case to Shahrizat. Mind you, she RESIGNED!’
Anwar bersungguh menyampaikan hasrat kepada Karpal agar ‘pressure’ DAP supaya mengambil TINDAKAN DISIPLIN segera dalam isu Ngeh Koo Ham dan Nga Kor Ming. Anwar tidak risau dengan PAS – sebab PAS boleh ada ayat quran untuk tenangkan hati pengundi Melayu. DAP? Integriti dan kebolehpercayaan adalah segalanya untuk DAP. Kalau terbukti bahawa mereka terlibat – DAP is gone.

Anwar sangat khuatir jika kes Ngeh/Nga ini MEREBAK sampai ke pengundi di Sabah dan Sarawak. Budaya ‘kickbacks’ ini tak sepatutnya jadi budaya Pakatan Rakyat.

Anwar bandingkan bagaimana dalam kes Shahrizat – NAMA Shahrizat tidak timbul langsung dalam syarikat. Tak ada. Apapun yang dikatakan, NFCorp tidak ada nama Shahrizat. Kalau kita, tegas Anwar, menggunakan asas yang sama – Ngeh dan Komeng patut letak jawatan dalam CEC, ataupun dikenakan tindakan disiplin ‘pending investigation’.

Sekurang-kurangnya kes Ngeh/Komeng ini memberikan sedikit MARKAH untuk Anwar bercakap dengan DAP. Kalau sebelum ini DAP sangat sombong dan cocky dalam mengurus isu Mansor Othman, inilah masanya. Anwar mahu DAP ambil tindakan kepada kedua-dua YB tersebut. Noktah.

Sumber: Gelagat Anwar

21 Responses to "GEMPAR BERAPI! AKHIRNYA ANWAR BERSUARA ISU NGEH DAN NGA! WAJIB BACA"

  1. Orang berkata, dalam perniagaan kalau tak tipu bukan Cina. Oleh itu integriti bukan satu ciri parti yang orang cina utamakan. Hujah tuan tidak masuk akal. Maaf.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sebab Anwar selalu fail.
      Nuar ni bukan pandai sangat.
      Si Cina pulak tahu dia peliwat antarabangsa.
      Mana nak dengar.

      Delete
  2. Kalau Anwar boleh disiplinkan org DAP, aku nak lantik dia jadi PM selepas dia tobat tak main bontot lagi!

    ReplyDelete
  3. Jangan risau, kerusi parlimen hanya 2 sahaja yang tinggal untuk PR, 1-Anuar,1-Lim Guan Eng. yang lain semua BN.220 kerusi. Macammana depa buat, tak perlu tau. He he Tunggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia buat dengan menwpati janji.
      Takde-lah susah sangat nak agak.

      Delete
  4. anwar ni ingat dia blh ke nak dsiplin kan si cina rasis ngeh/nga ini ke, jgn mimpi di siang harilah anwar oi silap hari bulan bontot kau pun depa tibai nanti asal business cina yg berkembang. sokonglah cina lagi anwar oi.

    ReplyDelete
  5. cina ini mana ada istilah halal dan haram kalau utk business depa sanggup gadai anak bini lagi anwar igt blh nak disiplin mereka ke, tak perlu buang masa sebab anwar ini pun kan hati busuk mcm cina keparat itu kan.

    ReplyDelete
  6. KENAPA BARU SEKARANG ANWAR RASA NAK DISIPLINKAN DUA EKOR CINA RASIS NGEH/NGA INI, DAH RASA TAKUT ATAU GENTAR DGN MEREKA ANWAR OI. TAK PERLULAH NAK TUNJUK SIKAP BAIK KONON AKU TETAP TAK BLH NAK TERIMA SEBAB ANWARLAH CINA KEPARAT NAIK KEPALA.

    ReplyDelete
  7. anwar nak disiplinkan DAP, nak tergelak tergolek2 aku rasanya sebab cina rasis mana ada pandang pada anwar hanya anwar aje yg bterhegih2 dgn org DAP, percayalah tak lama lagi buku chapter anwar akan luput.

    ReplyDelete
  8. aku buat kendurilah kalau anwar dapat disiplinkan DAP rasis ini. jgn kau haraplah anwar depa lbh krg hang jugaklah itu.

    ReplyDelete
  9. aq jentik telur seorang2 org DAP rasis ini pun blm tentu mereka akan berdisiplinlah anwar al juburi oi. dah cina mmg hati busuk punya org oh.

    ReplyDelete
  10. Kak Ijat yang takder nama habis disebarkan bahawa dia terlibat. Secara gentle dan sayang dia pada UMNO dia letak jawatan. Tup Tap...parti yang melaungkan kononnya BERSIH lagi teruk!!! Hak orang Melayu dia sapu dan tunjukkan keangkuhan mereka dan senang sahaja Melayu dibeli!!! Adoyai!! Mana lagi teruk sekarang?? Bukak la mata!!! Sedarlah yang mereka ini mempunyai niat amat jahat dan dendam terhadap orang melayu yang tak pernah buat apa pada mereka hanya mempertahankan hak orang Melayu sahaja. Tu pon marah?? Nak lebih dan tamak bukan mereka ni??

    ReplyDelete
  11. Beruk 2 tu mana nak mengaku salah. Peliwat pun taknak mengaku. Org lain follow laa...

    ReplyDelete
  12. udah terlambat anwar tak guna pun kau nak displinkan orang cina dap lu punya kepala jugak nanti ke bawah lu ingat cina dap mau dengar lu punya cakap ka

    ReplyDelete
  13. chewah anuar ingat diri dia hebat sesangat lah nak mengawal dan mendisplinkan DAP yang kotor tu...
    ko tu peliwat dorang pun tahu mana mungkin dorang nak ikit cakap ko anuar juburi oit..
    mimpi jelah wei

    ReplyDelete
  14. hak tuiiiii podah la anuar nak berlakon baik..cina2 sial tu rasa nak muntah je tengok muka ko hhaah

    ReplyDelete
  15. kau pergilah disiplinkan diri kau tu dulu nuar oii sblum kau nak disiplinkan org lain!! ish tak sesuai sungguh lah anwar nak jdi baik!! nmpk ntah pahapa je!!

    ReplyDelete
  16. dah terlambatlah anwar utk kau nak mengubah dan nak disiplinkan cina2 racist tu... tak payahlah ko nak jadi baik pulak tetiba nie...tak sesuai dgn ko eh!

    ReplyDelete
  17. AliBaba dengan 40 penyamun. Dia perlukan penyamun dalam bentuk Nga dan Ngeh. Menyamun tetap menyamun

    ReplyDelete
  18. Adakah juga shamsidar lebih muila dari 1 ajijah kerana dia belum menipu dalam press conference lagi?

    ReplyDelete
  19. Tengok muka mat sabu teringat bau bu--t mah.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!