KECUNDANGNYA MALAYSIA DI BUMI TOMYAM!

Aku sangat mencintai Tomyam sama seperti aku sukakan kari, namun hari ini aku hilang selera ngan tomyam setelah pemain Malaysia dimandikan Tomyam. Kalah kita 2 0 kepada Siam. Referee memang macam cibai, dia nampak berat sebelah.

Tapi pemain kita pun main tak berapa power. Nak salahkan pemain? No way, aku salahkan Rajagobal kerana strategi dia tak betul, sejak dari seri di Bukit Jalil hari tu aku dah agak susah Malaysia nak menang melainkan coach ada strategi yang hebat! Namun ramalanku benar belaka, Rajagobal ni layak jual Thosai je..

Apa kata Malaysia tahun depan ambik coach dari Brazil ke, Argentina ke, ambik la Zinedine Zidane ke, Maradonna ke, bukan tak mampu kan? Dari habiskan duit bela orang macam Abdullah Hishan yang dah nak join PKR tu dan memuja Anwar kerana mempunyai selera yang sama...baik ambik coach power dan train bebudak kita ni..lagi berfaedah kan?

Aku personally simpati pada pemain kita yang berkaliber ni semua, sayangnya coach fail maka mereka pun tak berapa menyerlah! FAM, elok ambik coach dari negara yang pakar dalam bola, Siam pakai Brazil, kita pakai la siapa yang patut! FAM tu kena bersihkan, banyak bangkai dalam tu...

45 Responses to "KECUNDANGNYA MALAYSIA DI BUMI TOMYAM!"

  1. aku setuju cuba amik jurulatih luar jangan terlalu berlagak bahawa negara kita tak perlu tenaga luar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Butuh la, Mahadey Mamak kata tongkat pada Melayu hanya sementara saja, pelaq betoi. Yang anak hang dok dapat tongkat dari tahun 1982 sampai 2013/2013 ni apa kejadahnya? La ni sebab nak pertahan bisnes anak2 jantan hang, hang mula dok canang ayat2 lama hang. Lepas PRU13 ni UMNO dah mampuih, rakyat Malaysia yang beragama Islam akan londeh seluaq hang. Hang pi bodek rosmah pulak kata dia baguih padahai sebab Najib dan Rosmah tolong anak2 jantan hang. Hang ingat Malaysia ni utk anak2 jantan hang saja ka? Tobat la Mahadey, lepas ni Sungai Buloh menanti hang!!!

      Delete
    2. wei pukimak, orang cerita bola lu pi bantai Tun M apahal? Bapak lu takleh puaskan mak lu ke?

      Delete
    3. Betul apa yang anon 11:06 PM cakap tu, bola2 jugak, tapi kalau Mahadey Mamak sebabkan melayu merempat sampai nak beli channel astro sendiri utk tgk bola kat rumah pun tak mampu, ni yang buat rakyat Melayu hangin ni....

      Delete
    4. Woi bongok kat RTM ada tunjuk live la bangang

      Delete
    5. semua channel bola ka RTM tunjuk live? Bangsat betoi Anon 12:26 AM.

      Delete
    6. Kita pun tahu mentality yg tetiba kutuk tun tu. Otak penuh shit!

      Delete
  2. Pilih jurulatih dari Italy, cara Rajagopal nie mirip Italy 70s

    ReplyDelete
  3. coach tak salah... dia dah buat kerja dia... tengoklah padang bola macam bendang... bendang lagi mulia dari padang bola thailand... x payah pening2 pasal AFF... kita tgk Piala Asia.. biarlah.. rezeki takde.... hentikanlah perangai suka menyalahkan orang lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi referee tu memang salah...

      Delete
    2. Referee memang babi dan Rajagibal kena belah

      Delete
  4. siam pakai jerman bang...any sy support.. patut king tu di rehatkan.. tactical creativity kureng!!!

    ReplyDelete
  5. Pemain yg salah.
    Malas kejar bola.
    Bila bola di kaki lawan.
    pandang je. Kena kacau le.
    Tak pandai kawal bola bila di kaki pemain kita.
    Tidak main berpasukan.
    Suka bawa solo.
    Asyik long passing ...
    Pengadil tak berat sebelah.
    Pengadil Pro le.


    ReplyDelete
  6. Kesian Harimau Malaya. awal2 sampai dah kena provoke dgn tempat latihan yg tak ada standard, dah tu stadium permainan pun sangat teruk, padang Sek Keb. Kampung aku pun jauh lebih baik....lebih sakit hatiku lagi referee pun macam sial aje....
    Sementara ni aku boikot tomyam dan barangan samsung sehingga sakit hati aku pulih...kah..kah..kah..kah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl2 aku sokong apa yg kau cakapkan ni anon 10.55 PM. aku juga sgt marah dgn referee berat sebelah tu. apapun pemain kita dah buat yg terbaik.

      Delete
  7. BIARLAH MALAYSIA DAH TAKDE REZEKI APA BLH BUAT PEMAIN NEGARA DAH BUAT YG TERBAIK APA, YG PENTING JGN PUTUS ASA. TERUSKAN USAHA GIGIH ANDA SEMUA PEMAIN.

    ReplyDelete
  8. ini semua pasal rosmah mansur yg bagi amanat la..habis semua player moral down...mmg laki bini syialll...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mangkuk mak ko gugur kandungan pun sebab rosmah jugak kan..

      Delete
    2. wei kalah menang tu perkara biasa lah..
      adat permainan yang ko tetiba serang ROSMAH tu pasal apa..
      hairan sungguh..
      apa pun malaysia dah buat yang terbaik..
      tahniah

      Delete
    3. amboi sedap mulut mak bapak kau aje ckp bkn2 pasal rosmah ye anon 11.03 PM. asal ade peluang kau hentam rosmah ye. cermin diri kau sebelum nak hina org.

      Delete
    4. woi anon 10.59 PM tak baik kau kata rosmah dan najib itu sial, kerana merekalah kau hidup dlm keadaan aman dan damai kat negara kau tahu tak anoan bodoh nak mampos bola kalah salah rosmah mmg sial tahap vavi kau ni. karku pondek btllah kau ni.

      Delete
    5. ni la pakatan sial punya anjing2,pe saja jadi semua nye salah UMNO.
      nmpk sngt ko ni bodoh tahap sial,menang ke kalah tu adat permainan.
      ni la jadine bila otak dipenuhi dengan cecair si peliwat tu,otak semau dah rosak.
      dasar manusia sial yg lahanat,manusia yahudi yg hipokrit

      Delete
  9. anon 11.57 pm apa masalah kau ni, gila ke, org duduk cerita pasal harimau malaya angin tarak, ribut tarak hang tetiba dok maki mahathir kenapa dah kena sampok niki kah, apa kena mengena bola sepak dgn mahathir, mmg kelakar tahap babilah kau ni anon oit. apa cite hang ni tiba2 dok tarik nama anak2 jantan mahathir langsung lari tajuk ah kau ni anon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Butuh la, Mahadey Mamak kata tongkat pada Melayu hanya sementara saja, pelaq betoi. Yang anak hang dok dapat tongkat dari tahun 1982 sampai 2013/2013 ni apa kejadahnya? La ni sebab nak pertahan bisnes anak2 jantan hang, hang mula dok canang ayat2 lama hang. Lepas PRU13 ni UMNO dah mampuih, rakyat Malaysia yang beragama Islam akan londeh seluaq hang. Hang pi bodek rosmah pulak kata dia baguih padahai sebab Najib dan Rosmah tolong anak2 jantan hang. Hang ingat Malaysia ni utk anak2 jantan hang saja ka? Tobat la Mahadey, lepas ni Sungai Buloh menanti hang!!!

      Delete
    2. Wahai anjing anwar dan si kitol Khairy, aku nak tengok, kasi masuk la mana kau nak kasi masuk...lancap dulu kalau Pkatan boleh menang! Khhaiikk Ptuiihhh..sekarang pun org geli bila sebut nama fuckatan..ada hati nak menang konon...kah kah kah...

      Khairy akan masuk dalam, kes CM dia sudah melekat, mampos lu khairy jamaluddin..mampos...siapa nak tolong kau?

      Delete
    3. Takpa,ramai lawyer boleh defend KJ...Small matter ja tu...Org Penang kata, "benda wushi ja tu"....

      Delete
  10. Kalu ref x bagi red card, Msia mungkin bole menang, cara Rajagopal mcm cara Italy lwn Brazil 70s dulu, bila Brazil attack2 x gol, diaorg makin penat, sekali counter attack je trus gol, janji menang tapi ref berat sblh nak buat mcmne

    ReplyDelete
  11. Parpu, kenapa kau tak siasat pasal kes Khairy menyeleweng kes Central Market? Korek parpu...dia memang abis la pasal kes ni, takde siapa boleh selamatkan dia lagi kecuali anwar yang akan main bontot dia. sekarang anwar dan khairy dah team up, satu nak musnah dari luar sayu lagi dari dalam. korek parpu korek. Korek korek korek

    ReplyDelete
    Replies
    1. KJ easily saja dapat kalahkan Mukhriz, KJ anak Jantan, Mukhriz anak Diktator Tua....

      Delete
  12. Memang patut kalah kerana:
    1. Tak pandai Baca tektik lawan.
    2. Pemain malas dan tak bersemangat
    3. Format salah,tak melawan
    4.skil tak ads
    5. Coach tidur

    ReplyDelete
  13. sikit hari deepak akan londehkan beberapa orang ..kita tgk nanti

    ReplyDelete
  14. wei bangang..siam guna coach jerman bodo..nampak sangat info2 kat blog ni suma tangkap muat saja..pembelit.

    ReplyDelete
  15. alaa ambil coach dari oversea mcm hoki kebangsaan ambil coach Paul Revington antara terbaik dunia, hari tu main di Argentina sampai separuh akhir. Dlm game kumpulan juara kumpulan cuma kalah di semi final lwn Korea Selatan. Coach tu baru berapa hari latih pemain hoki; dah ada peningkatan..

    ReplyDelete
  16. Terima kekalahan dengan hati terbuka. Jangan jadi macam pecacai pr. bila kalah blame orang lain.

    ReplyDelete
  17. Abdullah hisham tu sape..naib presiden fam ka..

    ReplyDelete
  18. Susahlah macam ni. Kalah aje suruh coach jual thosai. Mesti menang, tak boleh kalah. Kalah aje pancung kepala coach. Kalau anak tak dapat semua A dalam spm pancung kepala dia. Ini sikap orang yang tidak bertamadun.

    ReplyDelete
  19. Aku setuju !! Tengok team Hoki Malaysia pun dah guna Coach luar, tengok apa dia nya result Piala Juara-Juara?

    ReplyDelete
  20. aku stuju jurulatih yg ada skrng mmg elok d berhentikan dan bangkai2 yg ada dlm fam harus d bersihkan...inilah akibat nyer mempunyai seorang jurulatih yg ego dan berlagak hebat....aku stuju ambik jurulatih asing lg bagus....

    ReplyDelete
  21. Team Malaysia kena belajar dari awal....belajar passing bola dulu biar tepat!!! Bab passing bola....memang hampeh...penat2 dpt bola tendang bagi lawan...dah la bukan senang nak dapat bola...tmbh pulak referee cam anak haram...

    ReplyDelete
  22. buduh nak mampus sesiapa yg salahkan Rajagopal. Dah FAM yg lantik dia. Rajagopal sebagai jurulatih, mestilah mempunyai etika & pegangannya, memikul tanggungjawab yg diamanahkan oleh FAM. Salahkan FAM lah ngok!!

    ReplyDelete
  23. aku sokong kau hahha..sape2 yg komen pengadil berat sebelah pdang x elok tu sume komen budak sek ren / men masa hari sukan sek masing2 hahah ....dah memng maalysia teruk pun semalam ...tp ada juga peminat tahap pencaci sokong wakakakaka

    ReplyDelete
  24. Hallo bro...brazil pun penah kalah, Argentina pun penah kalah...biase lh adat main ade menang ade kalah.....

    ReplyDelete
  25. apa boleh buat harimau dah kena pijak dengan gajah ... apa hal pun malaysia mmg terbaik adatlah menang atau kalau kalau semua nak menang nak bagi macam mana nanti kereta suzuki tu nanti pecah 8 plak ambik bahagian masing-masing ...

    ReplyDelete
  26. pemain dah tak semangat,pasal saffe dapat 2 juta dari indon,disini cuma dapat 30 k setahun,...cakap banyak duit tapi bayar p;emainpun murah

    ReplyDelete
  27. salam...

    Aku dah agak dah..Malaysia main bleh setakat itu sahaja..! bukannya tak ada rezeki nak menang,kat Bukit Jalil main tempoh hari,berbakul bakul rezeki nak masuk.Namun,bontot Mat Yo berat sgt nak cipta kreatif utk menjaringkan gol.Safi sali lak..kekeringan idea nak rembat gol..! yg lain lainnya main ikut mod..Bukannya aku tak nak sokong Malaysia..Semangat tu memang ada..namun suam suam kuku.Kerana coach Rajagopal kekeringan idea nak menjalankan tanggungjawab sebagai coach..! Please lah FAM..Bolasepak Malaysia sudah ketinggalan zaman sebenarnya..Laos dua tahun lagi boleh hentam Malasyia !...buatlah sesuatu tentang kretiviti pasukan Malaysia..! ubah corak permainan..tak payah bagi bola lambung..! buaang bola..buang masa...! Mainlah sisitem laju yg di amalkan di eropah..!......Bila aku ckp mcm ni...ada yg marah..kata tak ada semangat terhadap negaralah..mcm mcm lagi..! hakikatnya..memang benar...10 dan 20 tahun lagi Malaysia tak akan dpt ke Piala Dunia..! mahupun saingan ke Piala Asia.singkirkan Rajagopal..! serta pemain pemain yg merasakan mereka ni bintang besar...!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!