WAHAI HUSAM CHINA DOLL! TOLONG EXPLAIN SIKIT HAL SKANDAL PROJEK LEMBAH SIREH NI!

Husam dan China Doll memang takleh dipisahkan!
Suka atau tidak, pemimpin PAS Kelantan terpaksa akui skandal Lembah Sireh mempunyai impak besar yang mampu menambah parah kedudukan parti itu di negeri Serambi Mekah ini pada PRU 13 nanti.

Senario ini jelas kelihatan apabila para pemimpin kerajaan negeri bermula dari exco hinggalah Menteri Besarnya terpaksa tampil ke depan mengulas isu itu dengan pelbagai kenyataan mempertahankan projek tersebut.

Masing-masing kalut ribut dibuatnya apabila skandal ini semakin mendapat perhatian ramai, lebih-lebih lagi dikalangan rakyat Kelantan pun isu ini semakin hangat diperdebatkan baik kedai-kedai kopi mahupun di ruang maya internet.

Dalam usahanya yang terbaru untuk menolak kebenaran dalam Laporan Ketua Audit Negara 2011 (LKAN 2011) berkenaan kelemahan dan kegagalan projek Pembangunan dan Pengindahan Tebing Sungai Kelantan (PTSK) di Lembah Sireh, tiba pula giliran Exco kanan negeri untuk mempertahankan Kerajaan PAS Kelantan.

Kata Husam Musa, adalah mustahil projek Lembah Sireh dapat dilaksanakan sekiranya kerajaan negeri tidak memberi hakmilik tanah kepada syarikat Liziz Standaco Sdn Bhd.

Selanjutnya kata Husam lagi, seandainya projek tersebut gagal atau syarikat swasta itu tidak mematuhi perjanjian maka kerajaan negeri memiliki kuasa untuk mengambil semula tanah seluas 716.8 ekar itu.

Nampak gayanya Husam cuba cuci tangan bagi pihak PAS Kelantan berikutan kritikan ramai terhadap skandal Lembah Sireh yang sekarang ini telahpun dilaporkan kepada pihak SPRM.

Ulasan Naib Presiden PAS itu merujuk secara langsung pada Laporan Audit yang antara lainnya menegur tindakan Kerajaan PAS Kelantan membelakangi prosedur penukaran hak milik tanah kepada Liziz Standaco, sehingga mendedahkan kepada risiko besar yang perlu ditanggung oleh kerajaan negeri.

Read more...

18 Responses to "WAHAI HUSAM CHINA DOLL! TOLONG EXPLAIN SIKIT HAL SKANDAL PROJEK LEMBAH SIREH NI!"

  1. tak minat baca artikel mcm ni. ngantuklah. Siarlah artikel yg lebih gempak, & kalo ada lucah2 sikit lagi best. Napa pinggang aku ni masih lenguh? Biasa tak penah jadi mcm ni. Mungkin terkena sumpahan lubang puki cikaro umur 15 tahun pagi tadi. Puki dia mcm bau air liur basi lah, nyesal tak suruh cuci dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puki siti zabedah kasim ade, pergi la rodok sekali... silap2 dia panggil kawan LGBT dia sekali, muka sebijik macam nurul izah al-juburi.

      Delete
    2. apa kelas puki siti zabedah, lubang puki matang tak sedap beb, warna coklat kehitaman. Carik puki belasan tahun punya yg masih pink. Ko nak ker no hp cikaro2 tersembunyi? Tapi ingat, jgn direct to the point bawak buat maksiat, silap2 nenek moyang ko skali dorang sumpah. Ckp nak nak jadi friend & enjoy2.

      Delete
    3. apa lah cite puki2 ni tak malu ke

      Delete
    4. House PK, nak survive dalam politik kena cerdik, bukan mengampu. Apa kejadahnya postings pasal projek lembah sireh ni tp dlm masa yg sama ko tinggalkan citer tongkah holdings, perwaja steel, pkfz, nfc, bailout mas, petron, sapura kencana, mbf scandal, blok L&Μ,kehilangan sejuta sehari dlm ANGKASA, Scorpene,Fomema,Pantai Hospital,Maika Holdings,projek udang kerpan,BIMB-Labuan,skandal forex bnm nor yaakop dan byk lg. Semua ni makan kos ratusan billion wang rakyat, patutlah melayu dan bloggers hidup merempat. -Bung Hashim,Sepupu Bung Mokhtar (Penyelamat Nyawa UMNO/BN dalam Tragedi 16 September)

      Delete
  2. Mohon dipautkan blog MMI mahamissa.blogspot.com terimakasih.

    ReplyDelete
  3. Antara al kisah kroni Anwar :

    Azmin Ali, a private secretary to Anwar since he graduated in 1988. Living in a posh double story bungalow in Damansara Heights, chauffeur driven in a BMW – all on a salary of RM2500 a month. Azmin’s wife, Shida. An executive director of Phileo Allied’s property divison. Paid RM20,000 a month by crony Tong Kooi Ong.
    Nazeri Abdullah of MRCB. For being a close supporter, he became controlling shareholder in four listed companies – MRCB, NSTP, TV3 and Malakoff. Not to mention the numerous privatisations and IPPs he received.
    Latiff Mirasa – from being private secretary to Farid Ariffin in the Health Ministry earning RM2200 in 1993, he became a very rich businessman in 1994.
    Ismail Munir – another ABIM man. Suddenly, he was awarded a RM 2 billion IPP project by Anwar. Another mega-rich friend overnight.
    Salomon Salamat, a former political secretary. Overnight a shareholder in listed companies and a multi-milliionaire, barely months after leaving his RM7000 job as political secretary to Anwar Ibrahim.
    Rahim Ghouse – a relative through marriage and Anwar’s divisional Youth leader. Suddenly a major shareholder in listed Abrar Corporation and its executive director. From no background in business to running a multi-million dollar corporation backed by Kuwaiti funds. It is no surprise Abrar is today on the verge of bankruptcy.
    Tong Kooi Ong – a young stock-broker, a whizz-kid, who packaged the MRCB deal for Ahmad Nazeri Abdullah. He was given the Central Co-operative Bank, now Phileo Bank, and now controls three listed companies through Anwar’s largesse. All within a period of five years. Tong could threaten Securities Commission chief Munir Majid with impunity. With similar impunity, he refused to join the Malaysian Stockbrokers Association, the only non-member in the industry, because he had direct access to Anwar.
    And then, the family.
    Father-in-law Dato Wan Ismail – director and shareholder in many listed companies, including Stamford College.
    His daughter Wan Fairuz, sister of Wan Azizah, received 2000 acres of land in Batu Berendam, Malacca. Her former occupation? Photographer of Bernama news agency, earning RM1200 a month.
    Anwar’s sister, Farizun Ibrahim, a housewife, with no experience in business. A co-owner of the Gianfranco Ferre franchise together with his adopted brother, Sukma Dermawan.
    His father, Datuk Ibrahim Abdul Rahman. Chairman and substantial shareholder of IOI Berhad. Dato Ibrahim was awarded 50,000 hectares of state land for ranching by the Sabah Government over whom Anwar exercised tremendous influence. Received bumiputra share allocations in many listed companies.
    His brother, Rani Ibrahim. Deputy head of Bagan Umno division. Deputy chairman of Olympia, a gambling company which obtained gambling liciences for Sabah from the Finance Ministry despite objections from the Sabah Government. Recipient of many bumi share issues.
    Brother Marzuki Ibrahim. An operator of a petrol pump. Received licence to operate another two petrol pumps. Received bumi shares in listed FACB Berhad.
    Brothers Idrus Ibrahim, a teacher, and Rosli Ibrahim, no known job, but driving in Mercedes Benzs and living upper middle-class lifestyles.

    Lepas itu jangna buat2 lupa ya pencacai najis BABI dan penjilat2 juboq blendir berak mencret Hero Tamil, wang rakyat RM3billion yg beliau angkut bawa lari keluar negara. Bila nak pulangkan. Kalau lah si Hero Tamil, peliwat terkutok dan anjing2 kurap dalam Fuckaton haramjadah dapat menawan Putrajaya, habislah negara, ranaplah negara, mereka buat macam mak bapak dia yg punya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM3 billion? eleh hari tu anwar dah cabar kat dlm parlimen suruh dedahkan, takder sapa wakil bn berdiri tunjuk bukti.

      Delete
    2. cabar je??? Saman la sekali...!!! Bukan ke Al-Juburi tu bapak segala saman...???!!!!

      Delete
    3. House PK, nak survive dalam politik kena cerdik, bukan mengampu. Apa kejadahnya postings pasal projek lembah sireh ni tp dlm masa yg sama ko tinggalkan citer tongkah holdings, perwaja steel, pkfz, nfc, bailout mas, petron, sapura kencana, mbf scandal, blok L&Μ,kehilangan sejuta sehari dlm ANGKASA, Scorpene,Fomema,Pantai Hospital,Maika Holdings,projek udang kerpan,BIMB-Labuan,skandal forex bnm nor yaakop dan byk lg. Semua ni makan kos ratusan billion wang rakyat, patutlah melayu dan bloggers hidup merempat. -Bung Hashim,Sepupu Bung Mokhtar (Penyelamat Nyawa UMNO/BN dalam Tragedi 16 September)

      Delete
    4. Eh ko ni.org tanya psl projek pas.kitaorang tau la psl benda benda tu.pas dok sibuk kata dia sempurna sgt projek ciput tak leh handle apa kebendanya.apa kejayaan besar pas?projek ko ckp tu sume projek besar.memang berbillion.biasala ada skandal bila malun lahanat ada gelap mata.kalau pas atau pkr projek tak sampai sebilion pun hancus entah mcm mana beratus billion.woi lori sampah kat selangor ni bila nak jallan.bazar tok guru apasal sempit sangat parking pun susah org meniaga tak ramai.korang cakap pAndai.nak buat itulah inilah hakikatnya mangkuk ayun jugak.lagi teruk.

      Delete
  4. Pakatan geng = geng setan bisu + geng cina dap racist + geng tikam belakang. Tolak mereka di pru13.

    ReplyDelete
  5. House PK, nak survive dalam politik kena cerdik, bukan mengampu. Apa kejadahnya postings pasal projek lembah sireh ni tp dlm masa yg sama ko tinggalkan citer tongkah holdings, perwaja steel, pkfz, nfc, bailout mas, petron, sapura kencana, mbf scandal, blok L&Μ,kehilangan sejuta sehari dlm ANGKASA, Scorpene,Fomema,Pantai Hospital,Maika Holdings,projek udang kerpan,BIMB-Labuan,skandal forex bnm nor yaakop dan byk lg. Semua ni makan kos ratusan billion wang rakyat, patutlah melayu dan bloggers hidup merempat. -Bung Hashim,Sepupu Bung Mokhtar (Penyelamat Nyawa UMNO/BN dalam Tragedi 16 September)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kau tau byk hal, bukak la blog kau sendiri. Tak pyah ngaku sbg sepupu seppapat sesapa. Bunyi kau ni mcm org yg dah tak dpt perhatian je.

      Delete
  6. SEMUA DIJEMPUT HADIR,LOMBA MENCARUT DAN CAKAP LUCAH.KEDUA LOMBA BUAT ISSU DAN FITNAH,wang penyertaan RM.5,- tempat HousePK.hadiah juara satu tiket masuk neraka jahanam,naib juara voucher menginap di hotel lorong hj Taib 3 hari 3 malam,

    ReplyDelete
  7. Anon pas mmg mcm ni bila disuruh berkata bnar sbb dah terbukti penyelewengan berlaku dlm laporan audit.x nak ngaku salah.tp bila bab memfitnah bn rasuah tanpa bukti... laju je buat sidang media.pencacai dia pun sama bebal lagi bahalolllllll

    ReplyDelete
  8. Macam biasa sprm akan melambat-lambatkan siasatan mereka bila melibatkan pembangkang..

    ReplyDelete
  9. Kalau tanah dah di tukar milik mcmana nak ambil semula... Dah gila ke .. Kecuali tanah tidak di bayar cukai oleh pemilik... Klu tanah dah di gadai kan kat bank dan duit dah di lari kan ,, kerajaan nak ambil apa? Sudah lah ini merepek punya cakap... Tanah kerajaan yg belum di tukar milik banyak telah di gadai kan olh permaju,,, pekara ini dah banyak belaku tak kiralah.. Pro kerajaan or pro pembankang same je as long as org melayu,,, bodoh punya pemimpin,,, cina juga yg cerdik. Pergi lah semak berapa banyak tanah kerajaan dah di gadai olh sykt cina

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!