CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Seminar

Seminar

Tuesday, November 20, 2012

PANAS! ARTIKEL BERAPI KHAS UNTUK PUAK PAS YANG SEMAKIN SESAT! WAJIB DIBACA

Ini artikel yang sangat bagus yang mesti dibaca oleh semua ahlul PAS! Ada masa lagi ni, kome semua boleh bertobat sebelum terlambat! Bacalah artikel ini sampai habis dan renung-renungkanlah!

Memang heboh di kalangan umat Islam di negara ini apabila begitu meriah bercerita mengenai doa adik Nik Aziz Nik Mat yang dikenali sebagai Nik Razi Nik Mat di Muktamar PAS kali ke-58 baru-baru ini yang mendoakan kehancuran UMNO secara keseluruhannya.

Bersungguh-sungguh sekali doa yang dilafazkan Nik Razi di majlis solat hajat di Stadium Kota Bharu itu bagi memohon Allah SWT untuk menjahanamkan UMNO, sebuah parti yang 95 peratus disertai oleh bangsa Melayu beragama Islam.

Saya tidak tahu tentang reaksi dari mereka yang lain, namun boleh dikatakan semua maklum balas dari rakan-rakan saya yang beragama Islam masing-masing menggeleng-gelengkan kepala apabila menonton rakaman video doa adik Mursyidul Am PAS itu.

Malah rakan-rakan saya yang tidak beragama Islam sendiri mencebik bibir menyatakan bahawa meskipun mereka merupakan golongan bukan Islam, mereka sendiri tidak pernah dan tidak tergamak berdoa begitu di depan Tuhan mereka.

Sungguh memalukan akhlak puak-puak PAS pada muktamar parti itu kali ini dan pada saya sikap itu langsung tidak mencerminkan keperibadian Islam sebagaimana yang dianjurkan oleh Rasulullah SAW.

Saya ingin bertanya kepada puak-puak PAS yang mempertahankan doa tidak bermoral itu, apakah Rasulullah SAW mengajar mereka untuk menjahanamkan saudara seagama mereka sendiri?

Apakah Islam mengajar umatnya untuk memohon Allah SWT untuk menghancurkan saudara seagama yang mengucap dua kalimah syahadah, bersolat, berpuasa, membayar zakat dan menunaikan haji sebagaimana mereka amalkan dalam kehidupan mereka?

Rasulullah ajar begitukah kepada umatnya?

Sekiranya mereka berhujah dengan membawa contoh insiden sahabat Rasulullah SAW iaitu Saad ibnu Abi Waqqas Radhiallahu Anhu, ia adalah satu hujah yang sangat bertentangan dari apa yang mereka lakukan.

Dalam insiden Saad RA, beliau mendoakan kepada rakyatnya yang menuduh beliau dengan perkara-perkara yang tidak benar dan dalam konteks ini, apakah puak-puak PAS itu merupakan pemimpin negara yang memimpin Datuk Seri Najib?

Sekiranya mereka mahu mencari contoh, mereka sepatutnya mengaitkan contoh dari Rasulullah SAW sendiri yang terkenal dengan akhlak dan menjadi model insan terulung yang diktiraf dunia sehingga kini.

Misalnya, mereka perlu mengambil contoh Rasulullah SAW yang mengunjungi kota Thaif di mana Baginda SAW dicerca, dihina, dilempar batu sehingga menyebabkan kekasih Allah itu cedera dan berdarah.

Namun, meskipun Jibrail AS datang dan mahu meminta kebenaran Rasulullah SAW untuk menghempaskan bukit dan gunung-ganang ke atas para penduduk kafir di Thaif itu, Rasulullah SAW melarangnya untuk berbuat demikian.

Malah Baginda SAW bersabar dan mendoakan agar Allah SAW memberikan hidayahNya kepada para penduduk kota Thaif. Itulah contoh akhlak terbaik! Bukannya berdoa yang membawa kehancuran, malah sepatutnya PAS mendoakan kebaikan kepada umat Islam lain walau berlainan fahaman politik.

Saya sangat hairan melihat kebobrokan PAS. Di saat mereka bermuktamar tempohari, Zionis Yahudi Israel laknatullahi alaihim telah menceroboh Palestine dan menyerang umat Islam di sana sehingga menyebabkan kematian yang menyayat hati.

Tapi, tidak mengambil iktibar atau bersimpati dengan mereka, PAS langsung tidak diberik hidayah oleh Allah SWT untuk melakukan solat hajat di muktamar tersebut dan berdoa bersungguh-sungguh agar Zionis Yahudi Israel itu dihancurkan.

Apakah PAS takut untuk berdoa menjahanamkan Israel kerana negara Yahudi itu adalah merupakan kroni Anwar dan Ketua mereka itu membawa wang berkoyan-koyan untuk digunakan pada PRU ke-13 kali ini?

PAS takut elaunnya dipotong Anwar? Atau PAS takut Anwar berkecil hati dan tak mahu lagi menyediakan dana serta peruntukan kewangan untuk PAS di seluruh Malaysia kali ini?

Sampai begitu terusk sekali PAS sekarang berbanding PAS dulu. PAS dulu tidak boleh dibeli, tapi PAS kini sanggup menjahanamkan saudara seagama sendiri asalkan mereka dapat sumbangan dari “agen Zionis Yahudi Israel” itu? Islam jenis apakah PAS ini?

Sumber: Perak Today

65 comments:

  1. lebih baik berdoa "Berikanlah kemenangan kepada kami" berbanding "Jahanamkanlah mereka"... negara kita ada demokrasi ada pilihanraya je pun tak perlu sampai nak jahanam2kan pihak lain.

    ReplyDelete
  2. Pas Sesat la apa la PKR Yahudi la apa la DAP bunuh peniaga Melayu la apa la prruuuup Mokhzani dan Mirzan dapat projek baru pulak lepas ni.... Lepas Melayu Mokhzani dapat Melayu Mirzan dapat, lepas Melayu Mirzan dapat Melayu Mokhzani pulak dapat. Macam tu la masib Melayu sampai la UMNO/BN tumbang. Lepas UMNO/BN tumbang for sure Mirzan dan Mokhzani tak dapat sebab rakyat pulak bagi alasan yang Mirzan dan Mokhzani tak layak, unfit untuk buat biz besar. Masa tu rakyat akan buka peluang seluas-luasnya pinjaman Tekun dan pinjaman Spike Mara utk depa dua. Kalau depa dua boleh perform baru rakyat akan up sikit jumlah fasiliti kat depa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh dah basi la lawak bodoh ko ni, cari modal lain boleh tak, bosan la tgk.. puihhh

      Delete
    2. Aku dah naik menyampah dgn perkataan "rakyat". Puak puak belah sana mmg suka zikir dgn perkataan ni.. balik balik "rakyat", balik balik "rakyat".. apa yg rakyat boleh buat? Paling dasyat pun bagi satu undi je. Kalau rasa tak puas hati dgn mana mana org yg dpt tender/kontrak, pg la jumpa mamat tu...tanya la habis habis. Pg la minta / lawan kontrak yg sama. Kalau kau dpt, tau pulak senyap aje.

      Delete
    3. yup betul tu....dengki sangat gan org yang project/tender...kau yg x dpt cubalah lagi...jgn sbb tender/project x dapat otak jadi beku....sapa2 pun yang dapat tender ke ..apa ke...org lain pun tumpang rezeki...kau ingat mirzan..mohzani...abu...ke ali..boleh buat bisness seorg2...fikirlah....

      Delete
  3. pas kan parti sesat..doa ni pn nak takut kekeke

    ReplyDelete
  4. Akan Hancur & Akan Jahanam PAS ... Tersungkur kerana terlalu Angkuh & Sombong ... INSYAALLAH AMEEN ( DOA & SOLAT GHAIB INI AKAN TERMAKBUL)

    ReplyDelete
  5. Dah parti sesat, doa pun turut sesat juga.

    ReplyDelete
  6. :
    Semoga Allah SWT melindungi aku dan saudara-saudaraku (termasuk ahli PAS) dari malapetaka dan memberikan hidayah kepada kita semua. Aminn...


    Bakal-Bakal Yang Akan Murtad di TENDANG TERAJANG

    ReplyDelete
  7. Jelas lah PAS mengamalkan Agama Akal Fikir. Quaran dan Hadis bukan bahan Rujuk.
    Sadarlah saudara seagama Islam Abu Jahal dah Turun dalam Bentuk Nik Aziz.

    ReplyDelete
  8. Jika Aku berpeluang ke Makkah di depan MULTAZAM dan KAABAH aku akan BERDOA' agar ALLAH Subhanahuwataalla akan MENGHANCURKAN PAS dan pemimpin2 nya yang telah memecah belahkan UMMAH..DEMI ALLAH AKU BERSUMPAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas Sesat la apa la PKR Yahudi la apa la DAP bunuh peniaga Melayu la apa la prruuuup Mokhzani dan Mirzan dapat projek baru pulak lepas ni.... Lepas Melayu Mokhzani dapat Melayu Mirzan dapat, lepas Melayu Mirzan dapat Melayu Mokhzani pulak dapat. Macam tu la nasib Melayu sampai la UMNO/BN tumbang. Lepas UMNO/BN tumbang for sure Mirzan dan Mokhzani tak dapat sebab rakyat pulak bagi alasan yang Mirzan dan Mokhzani tak layak, unfit untuk buat biz besar. Masa tu rakyat akan buka peluang seluas-luasnya pinjaman Tekun dan pinjaman Spike Mara utk depa dua. Kalau depa dua boleh perform baru rakyat akan up sikit jumlah fasiliti kat depa.

      Delete
  9. kesian sungguh dgn anon 10.02 ni..org sebok ckp hal berdoa..dia sebok hal mirzan lah..hal mokhzani lah...ermmm..dah mata hati tu sama mcm puak2 dema dlm Pas..camni ler gamaknya.....

    ada org cina ckp wkt.tengok berita ketika puak2 nik berdoa..."aiiyaaaa..org pakai serban itu macam..bkan org baik2 ka?/apsal dia kasi doa itu macam???org Islam ni..ada yg sangat busuk jugak yaa..?? ntahlah..aku jadi malu nak angkat muka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas Sesat la apa la PKR Yahudi la apa la DAP bunuh peniaga Melayu la apa la prruuuup Mokhzani dan Mirzan dapat projek baru pulak lepas ni.... Lepas Melayu Mokhzani dapat Melayu Mirzan dapat, lepas Melayu Mirzan dapat Melayu Mokhzani pulak dapat. Macam tu la nasib Melayu sampai la UMNO/BN tumbang. Lepas UMNO/BN tumbang for sure Mirzan dan Mokhzani tak dapat sebab rakyat pulak bagi alasan yang Mirzan dan Mokhzani tak layak, unfit untuk buat biz besar. Masa tu rakyat akan buka peluang seluas-luasnya pinjaman Tekun dan pinjaman Spike Mara utk depa dua. Kalau depa dua boleh perform baru rakyat akan up sikit jumlah fasiliti kat depa.

      Delete
  10. Astagfirlah alazim...

    Ulama ni ada macam-macam

    Idola PAS...
    Gus Dur / Abdul Rahman Wahid
    Bekas Presiden Indonesia
    yg dianggap Ulama/Kiyai pernah
    dengan sombongnya mendakwa beliau
    di tolong dan dipimpin oleh
    wali-wali Allah,

    Dengan angkuhnya berkata
    Tiada siapa yg boleh mengalahkan
    beliau kerana telah datang para wali
    (Wali Songo) memberitahu beliau akan
    kekal sebagai presiden Indonesia.

    Tup-Tup....
    Tumpas/Kalah. lucut Jawatan
    Presiden.
    Masyaallah.... WALI Dah gerenti dia menang..
    kenapa kalah.

    Nama Wali pun jual ka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas Sesat la apa la PKR Yahudi la apa la DAP bunuh peniaga Melayu la apa la prruuuup Mokhzani dan Mirzan dapat projek baru pulak lepas ni.... Lepas Melayu Mokhzani dapat Melayu Mirzan dapat, lepas Melayu Mirzan dapat Melayu Mokhzani pulak dapat. Macam tu la nasib Melayu sampai la UMNO/BN tumbang. Lepas UMNO/BN tumbang for sure Mirzan dan Mokhzani tak dapat sebab rakyat pulak bagi alasan yang Mirzan dan Mokhzani tak layak, unfit untuk buat biz besar. Masa tu rakyat akan buka peluang seluas-luasnya pinjaman Tekun dan pinjaman Spike Mara utk depa dua. Kalau depa dua boleh perform baru rakyat akan up sikit jumlah fasiliti kat depa.

      Delete
    2. Dah beribu-ribu Jutawan melayu.. Jutaan Melayu dah hidup senang... apa ada heran mokhzani ka Mirzan ke... Jangan berfikiran kolot kawan. Allah beri rezki sebanyak mana usaha kita.. Kualiti fikiran kamu kalau beniaga pun tak maju...

      Delete
    3. Pala hotak hang beribu-beribu jutawan Melayu Anon 11:42 PM. Hang pembohong Pengundi Saluran 1 la... 90% rumah dan lot kedai berharga 500K ke atas adalah milik bukan Melayu seperti yang dinyatakan oleh Kementerian Perumahan. 60% org Melayu pula adalah berpendapatan di bawah RM1500 seperti dinyatakan oleh KWSP dan Kementerian Sumber Manusia. Anon, hang tak payah buat perangai bangkai la, hang ingat dengan cakap bohong hang boleh buat majoriti pengundi lupa dengan kezaliman mahathir menyamun wang milik rakyat malaysia demi memberi kemewahan kepada keluarga dan anak pinak dia hingga 7 keturunan? Hang silap besar la Anon. Satu lagi hang nak under estimate rakyat Melayu selain keluarga Mahathir dengan kata aku kalau berniaga pun tak maju padahal aku dah 15 tahun dah tergolong dlm 0.1% jutawan melayu dengan berniaga menggunakan kecerdikan tanpa bergayut kepada kuasa politik langsung. Hang tak payahlah potray yg anak mahathir pandai berniaga padahal depa cuma bergayut kepada kuasa politik mahathir semata-mata.Bagi anak pinak mahathir, NO POWER NO MONEY! Bagi kami NO KNOWLEDGE NO BIZ.

      Delete
    4. Hebat. Tepat sekali fakta Anon 12:50 AM. Ringkas dan tepat. Kalau betul la Anak-Anak Mahathir genuine business for sure la depa tak kisah Pak Lah tutup peluang projek2 Mega kat depa dulu. Mahathir pulun sabotaj umno dengan ajak org melayu ramai2 jangan undi UMNO/BN dengan berlapikkan alasan untuk kesinambungan kecermerlangan negara walhal only for his sons survival,bangsat betul. Maknanya depa ni bukan buat biz tapi kerja menyamun ja sebab org kalau betul2 biz punya kaki apa heran dengan Pak Lah. Lubang ni Pak Lah tutup lubang lain pulak depa terjun tapi dah anak beranak mahathir bukan tau apa satu haram pun pasal bisnes jadi depa mati akai la. Tanpa kuasa depa hidup menganggur la.

      Delete
    5. hang2 ne otak sengket.

      Delete
  11. http://feedproxy.google.com/~r/addin77/~3/9VZ3eCgkrQc/mamat-ni-buat-nazri-aziz-dan-musa-aman.html

    waduh pak, ketua setan melayu amno udah mahu terberak ya kerna udah ketakutan dikejar hantu ya, nagkak saya guling guling saat baca berita ini. nagis bapak ini kapan tiba saat dia ya.

    ReplyDelete
  12. Sedih dengar doa ni. Mana salahnya orang UMNO dan mana betulnya orang PAS nie. Sanggup mempergunakan agama utk kepentingan politik. Saya setuju dengan pendapat prince of noob..tak boleh ke gunakan ayat positif dari negaif macam tu kut ye pun nak menakluk sangat Putrajaya. Dalam kes nie, PAS guna konsep matlamat menghalalkan cara. Buat saudara2ku yang bakal jadi penghuni syurga, terima kasih atas doa ini. Semoga anda semua beroleh rahmat Allah..Amin

    ReplyDelete
  13. setan dan iblis indo lu pergi mampus

    ReplyDelete
  14. http://ckcounterpunch.wordpress.com/2012/11/20/rakaman-video-ceramah-anwar-ibrahim-di-setiu-makna-hijrah/

    bener ya hujat bapak anwar ini ya yang bakal jadi presiden malaisia. sabas ya bapak anwar kerna udah bikin setan melayu amno kayak anjing ya, kasian ya folower setan melayu amno suka pake sepeda aja ya tinggal juga dalam sangkar burung kasian ya. ngakak lagi saya guling guling kapan saya liat setan melayu amno uadah mahu hancur ya kerna doa pak kiai itu.

    ReplyDelete
  15. http://bloglistpolitik.blogspot.com/2012/11/pencacai-umno-marah-ust-azhar-biar-anak.html


    wakakakahhh bapak uztas juga mau difitnah sama setan melayu amno ya. guling guling lagi saya dibikin ulah folower goblok itu ya. jangan marah ya pak.

    ReplyDelete
  16. Pukimak punya umno harbi, umnolah rakan terbaik israel di asia tenggara.umno harbi tidak mengiktiraf Hamas sebagai pemerintah palestine yg sah.ternyata umno harbi bersekongkol dgn yahudi celaka..hamas adalah pilihan rakyat palestin tp tiada kedutaan di malaysia..celaka punya umno harbi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa kau merapu nie anon bangang woi???
      sedarlah sikit pakatan haram tu yg rakan terbaik israel bkn umno!

      Delete
  17. menate indon apo goblok gomlok..mu nak keno golok

    ReplyDelete
  18. http://bilahrotan.blogspot.com/2012/11/alangkah-teruknya-setan-umno.html


    walo saya gak ngerti apa yang dibilang ole penulis ini tapi saya yakin ya itu udah pasti berita tantang kasus partai setan melayu amno udah mau makan tinja ya. wakakaaakkaaah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waduh... Itu Kiyai ya..itu gunung meletup ya. Itu Goncang Gempa ya.. Mau Pasang Sesaji ya . itu leluhur mau pulang ya.. dia mau makan ya.. Bukan saya bilang ya.. itu Kiyai Bilang ya.. itu Pak Gus Dur ya... maap ya... Ramai-ramai ya masuk laut ya.. nintak doa sama laut ya.. sama gunung ya..

      Delete
  19. sejak bila Setan Indon ni jadi BARUA puak PAS... HAMPAS betul .. KASUS KASUS KASUS KASUS ..Puki mak lu HAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejak si nik ajis menjadikan bibik indon sebagai ahli partinya

      Delete
  20. http://pascawanganbukitsentosa2.blogspot.com/2012/11/abdullah-minta-maaf-pada-pas-allah-maha.html

    bener ternyata seperti kata teman saya itu bahawa partai Pas itu emang dia bener ya kerna mantan polisi kopassus juga suka sama partai Pas itu. Alloh itu ternyata udah menunjukkkan kbeneran ya pada folower goblok partai setan melayu amno itu ya. sabas bapak kopassus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waduh,, Makan Ubi Gajah Ya,,, ngak bisa cari makan yang lain ya... Oh Ngak ada uang.. OOO Ngak ada lohongan kerja.. korup segala ya.. oh..maaf ya. bukan saya bilang ya ... Suparno bilang ya..

      Delete
  21. http://www.selangorku.com/?p=18525

    masyaalloh , apaan ini ya, tau dia maling ato rampok aja ya tanah rakyat di propinsi selangor ini ya. Bagemana ya goblok folower setan melayu amno masih tega cium pantat ketua setan melayu amno itu ya, teman ku bilang kata dia lu pikirin sendiri kata dia lagi.

    ReplyDelete
  22. BRO PK kau Nyah saje si INDON Bangsat ni dari Blog kau..menyampah aku nengok.. buat menyemak aje ..entakh ape ape bengong ni cakap ..aku pun tak paham..ish ish ish nyabok aje

    ReplyDelete
  23. pas nie mmg dah semakin teruk skrg nie...
    makin hari makin teruk!! apalah nak jadi tak tau lah..

    ReplyDelete
  24. https://twitter.com/intent/user?screen_name=Khalid_Ibrahim


    sungguh beruntung ya kalo kalian punya presiden Bapak khalid itu ya. Kalo dia jadi Bapak Pres Indo udah pasti ya indo udah jadi negeri maju ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak! itu koo punya sesaji.. dikasi buah sama colok ya... dibikin payung-patungan ya. maaf ya bukan saya bilang ya... kiyai koo bilang ya... .. Indon makan pun susah ada hati nak cakap orang makan taik Makan Taik. Muahahahahahahaha....

      Delete

  25. bagi aku najib lebih beragama dari nik aziz ....... sebab tu melayu lantik & Allah angkat najib jd PM......

    tak yah la kita dok sumpah seranah pd nik aziz n anwar yg telah dikalahkan tu.....


    ReplyDelete
    Replies
    1. apa punya mangkuk ayat ini...hosni mubarak ada baik ka,sokarno ada baik ka,soharto ada baik ka,bashar assad ada baik ka,kamal atartuk ada baik ka,hamid karzai ada baik ka....sendiri fikir la.....nak bodek jangan sampai semua yang jadi PM Allah reda..mungkin Allah nak uji mereka yg dipilih sebagai pemimpin...bukan bererti Allah suka...nak tengok betul atau tidak betul balik kepada Al Quran dan Sunnah..bukan kepada akal semata mata...mohon maaf sekiranya kenyataan ini tidak betul

      Delete
    2. Kalau kau betul wahai anon yang tak berapa nak cerdik, Anwar dah nak jadi PM satu step lagi tapi kenapa dia tak dapat jadi PM? Itu kuasa Mahathir ke kuasa Allah? Kau tahu pasal kun fayakun ke? PAS ajar kau macam ni kan anon 12.42?

      Delete
  26. parti umno ni lah yg jaga islam yang bina masjid yg dirikan sekolah yg bantu rakyat.nak harap pas..dia bina patung budha besar bolehla. duit tabung memali pun dia songlap. bodoh punya indon.bnyk makan taik pi tgk negara ko sendiri..syoh2 babi

    ReplyDelete
  27. Wak 11.31, yang suka cium pantat bahasa melayu mat sabu, yang suka pantat bahasa indon anuwar.

    ReplyDelete
  28. kerajaan umno era madey, bukan setakat seranah / doa, tp bunuh 14 orang mukmin di Memali....

    bila kes pembunuhanan, nk dibicara dimahkamah Msia ni??????



    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunuh mukmin? Lancau la itu semua manusia yang telah dihasut oleh Hadi Awang, kesian Ibrahim Libya mati katak kerana tertipu dengan PAS, pastu dapat collection PAS sapu, sial betul pas wei. Lagi satu arahan membunuh Ibrahim Libya dikeluaekan oleh MUSA HITAM! Semua mahathir je korang nampak ek? Nape takut psasal dia korang takleh menang ke?

      Delete
    2. yang sapu berbillion ringgit tak nampak woo

      Delete
  29. Wak 11.38, kamu nasib baikm wak, kalau bpk khalid jadi presiden indo kamu dijualnya. Kamu ni bagi malu orang indonla wak. Kalau mau bangat berpresiden bpk khalid ajak aja dia ke indo. Kamu ni supirnya ya.

    ReplyDelete
  30. Inilah contoh Kafirun abad baru. serban besar dari kepala tapi otak "zero" dengan ketua mereka kaki betina/jantan, adik kepada zionis yahudi laknaktullah. mari kita lihat kehancuran mereka oleh sebab kebahalolan dan sikap kepala besar mereka. mereka adalah kaum yg hina dan menjijikan yg lebih rendah mertabatnya dari seekor babi

    ReplyDelete

  31. kerajaan sekular dimana saja adalah sama... tindas gerakan Islam ..... penindasan demi penindasan, pembunuhan demi pembunuhan, kezaliman demi kezaliman.... contoh kerajaan parti baath, disyaria, lebih 30,0000 mukmin dibunuh kejam .. tanpa perikemanusiaan..... ribuan kanak2 merempat, .... mentaliti sekularis sama termasuk UMNO!


    kedurjanaan umno amatlah busuk hingga sekarang.... kecuali mereka2 balaci2 umno yg berhati busuk jua....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dimalaysia ni tak de kezaliman tak de penindasan,,, org asing berlumba-lumba nak datang..Sesiapa yang rajin dan berilmu pasti akan berjaya dan hidup senang... kalau kau bangsat... sebab hati kau busuk.

      Delete


  32. umno parti setan kata: mereka saja yg bela Islam .... hhehehehe

    umno buka kilang arak, pusat kasino, pelacuran, .......


    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau PAS Kerajaan Islam 100 peratus dikelantan ..Kenapa Keluarkan lesen kedai arak.. bodoh.. bercakap pun syok sendiri.

      Delete
    2. Kat Selangor ni lepas pas bersekongkol dengan DAP, PAS invest dalam rumah urut plak, wah masih ada hati nak kata mereka betul? Aku sumpah tak akan bagi keturunan aku undi PAS selagi mereka masih bersama pakatan dan tidak kembali ke pangkal jalan

      Delete
    3. 12.05 patut aku jumpa mak kau jual pantat sambil minum arak di lorong.

      Delete
  33. umno buka kilang arak.. tapi pas kata selepas subuh jika menang kilang arak akan ditutup diselangor.. dah menang sampai sekarang tak tutup2 malah semakin hendak dibesarkan lagi pulak oleh ularmak2 pas... hampehh punya pas... kasino/pelacuran pun sampai sekarang tak tutup2 diselangor, P.P, kedah dan kelantan pun ada... ape citer.. tak kan dah menang pas jadi setan bisu.. mana ularmak2 pas utk membasmi maksiat dinegeri2 yg dipimpin oleh PR...???

    cai boleh tolong jawap..??

    ReplyDelete
  34. PASial bkn lg sesat tp PASial telah murtad,sanggup doakan kemusnahan dan bala tuk umat islam yg lain.
    islam pe yg dia pakai,nabi x ajr pun suruh doakan kemusnahan utk umat islam.
    kepada mereka yg turut mengaminkan doa tu mmg sial la,otak xde ke korang semua.
    pe yg nik ajiz buat semua korang ikut membuta tuli,macam lembu cucuk hidung je.
    dasar manusia sial yg lahanat,manusia yahudi yg hipokrit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nabi tak ajar suruh perlembagaan Lord Reid sebagai perlembagaan negara...nabi tak ajar agama suku politik suku....nabi tak ajar ulama di cerca...beliau berdoa supaya bn ko bukan orang bn ko...apabila bn ko maka orang bn akan menjadi orang Malaysia....sama sama lah kita menaikkan martabat malaysia di dunia dan bahagia di akhirat

      Delete
    2. Nabi juga tak ajar benci dan maki hamun sesama Islam, nabi juga tak ajar kafirkan umat islam yang lain. Nabi tak pernah sesekali ajar untuk doakan kehancuran umat Islam yang lain..

      Apa kau cerita pasal lord reid ni? apa kau cerita pasal suku ni? Kau faham islam tak anon 1.03?

      Delete
    3. Anon 1:03 am
      Pas bukan islam cuma parti politik. Agama dan politik mesti bersatu tapi bukan agama dan parti politik.
      Ulamak yg berparti poltik selayaknya dicerca.

      Delete
  35. disini pun ada indon jadi2an PR ke...

    pelik plak indon ni.. sebok pasal umno, pemimpin2 malaysia plak pasal apa...?

    kalau kau indon ori kan lebih baik keje bagus2 dapat uwang hantar balik indon.. buat apa pusing2 pasal politik malaysia..sebok nak berolitik plak.. pelik tuuu

    masaalahnya sekarang kau bukan indon ori tapi indon jadi2an dari PR...
    macam2 puak2 PR ni .. dulu menyamar jadi bangla, lepas tu jadi vietnam sekarang jadi indon jadi2an plak..

    muhahahahaa.. pasal apa puak2 PR ni bodoh... kantoi memanjang

    ReplyDelete
  36. Jangan terpengaruh dengan Indon klon ni. Bahasa yg digunakan tu pun tak betul. Aku yang kawin dengan pempuan Bandung dan tinggal di Batawi 16 tahun pun tak cakap macam tu. Aku bangga sebagai Melayu tulin.

    ReplyDelete
  37. seperti yang diperkatakan selalu..
    PAS adalah parti sesat yang dalam mana buku cari pun tak kan jumpa defenisinya...
    aku takut nanti kan kerana perangai PAS nie kan negara kita akan ditimpa bala..
    kalau dorang je kena takpela aku suka he3

    ReplyDelete
  38. Pada aku PAS doakan kehancuran UMNO BN kerana katanye rakyat dizalimi seperti dinafikan hak Royalti Minyak, dihantar bertugas di pedalaman, tidak melaksanakan hukum Islam, rampas harta rakyat untuk kayakan kroni dan beberapa alasan lagi. So, kita pakat fikir kaji dan pertimbangkanlah sebaik-baiknye samada alasan ini logik atau tidak ...

    ReplyDelete
  39. PAS kata UMNO zalim.UMNO kata pas sesat. Hakikatnya dua dua melayu berugama Islam. Mengucapkan Bismillah yang sama. Kepada yang mengata tu labelakan orang lain macam-macam sesat.kafir.zalim.bodo.bangang.cilaka.komunis.babi.setan.dajal.

    Nak taip pun tak abis kat sini. Bila agaknya korang ni reti pakat buat baik demi ugama.bangsa dan negara ni.

    Kalau berterusan camni korang ingat siapa yang untung..ugama Islam ke untung? Bangsa korang ker untung.
    ?..ada akal tak leh fikir betullah

    Kalau aku ketua army..dua dua aku lekeh kepala.
    Ego dengan kebodohan masing-masing....jangan menangis di bumi sendiri sudahlah...

    Demi kuasa sanggup memperbodohkan bangsa sendiri.

    Insaflah wahai umat.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!