KUNYIT HANGIT! ZAID IBRAHIM NAK BERTANDING BAWAH TIKET PKR! AZMIN DAH MULA MENGGELABAH!

Azmin & Co cukup cepat mengadakan damage control dalam isu-isu yang mempunyai traction mengenai kepimpinan Azmin dalam PKR. Sekarang ini, kecoh apabila Zaid Ibrahim kembali membuat kenyataan-kenyataan yang membuatkan Azmin tak tidur malam. Usaha mengembalikan Zaid ke pangkuan PKR ini bukan isu baru. Memang sudah lama bermain di sekitar SUK dan kediaman Menteri Besar. Untuk mewujudkan ‘balance of power’ di dalam PKR Selangor, kehadiran Zaid memang memberikan advantage kepada team MB.

Azmin bernasib baik kerana kakitangan HQ Parti digunapakai untuk menyerang musuh politik peribadinya. Tak semua pemimpin parti yang ada kekuatan ini. Sebaik sahaja ada riak perubahan politik – Azmin & Co akan mula memikirkan strategi media dan politik bersesuaian. Saifuddin Nasution, Nik Nazmi, Shamsul Iskandar – antara Azmin & Co yang akan menggila mencari media jika ada isu yang berkait dengan masa depan Azmin. Semua ini jadi begitu, kerana Azmin pandai bayar ‘fees’ kepada mereka yang mempertahankannya.

Tengok dalam isu MURTAD yang dikemukakan Izzah. Ada Saifuddin buat kenyataan? Ada? Tak ada. Kalau nak dibandingkan, isu MURTAD dan Zaid ini jauh bezanya. Tapi Setiausaha Agung ambil keputusan untuk membantu Azmin berbanding Izzah. Macamana Izzah tak kecil hati. Ini semua game.

“Saya boleh mengesahkan bahawa perkara Zaid bertanding di bawah tiket Pakatan Rakyat tidak dibangkitkan atau dibincangkan oleh Majlis Presiden.

“Beliau tidak menulis atau menyatakan kepada kami secara rasmi niatnya untuk bertanding di bawah tiket Pakatan,” tambah Saifuddin, yang merupakan ahli Parlimen Machang.

Oleh itu, katanya, isu Zaid bertanding di bawah tiket Pakatan tidak timbul melainkan terdapat permintaan rasmi oleh beliau dan keputusan dibuat oleh Majlis Presiden.

Majlis presiden adalah badan tertinggi yang membuat keputusan dalam pakatan pembangkang yang terdiri daripada PAS, PKR dan DAP.

Soalnya, kenapa Saifuddin macam cacing kepanasan? Kenapa risau dan fobia? Malu – sebab guna duit Zaid banyak waktu pilihanraya; tapi lebih membantu Azmin? Malu kerana banyak terhutang budi; takut tergadai BODY?

Seronok juga tengok Saifuddin menggelabah ni…rupanya si Batak ini tahu takut juga.

15 Responses to "KUNYIT HANGIT! ZAID IBRAHIM NAK BERTANDING BAWAH TIKET PKR! AZMIN DAH MULA MENGGELABAH!"

  1. yang penting biar umno kalah dalam pru 13 nie...walau apa pun terjadi....pui.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tue anon 12.21...walau pe pon berlaku...UMNO kena tmbg dulu...aq lebih rela dprnth DAP kafir lahanst drpd UMNO...UMNO trlalu zalim...ya Allah selamatkn iman kami dr UMNO....AMIN...

      Delete
    2. Tak...pakatan bangsat tu yang patut kalah...harkhh tuihh!!!

      Delete
    3. Anon 2.06pm dah banyak makan babi ....tu sebab rela di perintah oleh kafir lahanat (bukan aku cakap... tapi anon yg makan babi ni cakap)... pastu dgn bahalul nya berkata .... ya ALLAH selamat kan iman kami.... tak ka bahalul... sanggup di perintah oleh kafir lahanat pastu minta ALLAH selamatkan iman kami.... mana kau ade iman lagi dah terang2 kau kata kau sanggup di perintah oleh kafir lahanat pemakan babi tu... sebab kau pun jenis makan babi jugak... tu sebab keluar perkataan macam tu... keluar dari mulut babi...

      Delete
    4. Ya Allah!anon 2:06..mengucap le byk2!patut le takdir sentiase menyebelahi Umno sbb org Umno xpenah doakan buruk2 pd sesame islam..HaramJadah punye penyokg pmbgkg ni otak mcm babi!!!!

      Delete
    5. mana tak otak dorang macam tu...
      ajaran anuar kepada mereka setiap malam..
      dah pemimpin kotor nak arap apa lagi penyokongnya

      Delete
  2. kau kata SPR penipu, camna UMNO nak kalah.. bahalol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kalau SPR tak menipu pun pakatan dengan adanya anuar gerenti sampai kiamat pun korang tak kan menang..nak menang buang anuar dulu..

      Delete
    2. betul tu tempoyak basi,aq sokong ko seratus peratus.
      pakatan xkan menang selagi anuwar de lam pakatan,sama lah cam PASial tu.
      SPR x menipu pun mmg UMNO akn menang besar,x payah la korang nk spin cerita cam sial.
      dasar manusia sial yg lahanat,manusia yahudi yg hipokrit

      Delete
  3. Menang sorak kampung tergadai..(Kalau puok pakatan menang)

    ReplyDelete
  4. blog pencacai umno tak berani masuk ato komen kat blog pakatan appasal,..takuty ke,..kena sumpah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org umno x masuk blog pr krn blog pr tu taik , wat pe nak bukak. Lu tu terhegeh2 nak buka sini,apa hal.sial punya orang

      Delete
  5. Dekat tempat kerja saya ada 2 atau 3 orang puak puak pas , suka maki maki orang yang berbeza fahaman politik dengannya, pakai ketayap putih tapi suka cakap kotor ...orang macam ni saya tak kawan sebab puak puak macam ni hatinya dah hitam.

    ReplyDelete
  6. Itu semua game biasa dalam geng tikam belakang. Kau tikam aku lepas tu aku tikam kau.

    ReplyDelete
  7. Macam game anwar brahi je. Aku tikam bekakang ko, pas tu ko tikam belakang aku.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!