CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Seminar

Seminar

Monday, November 26, 2012

BETUL KE MCDONALDS SALUR DANA PADA ISRAEL?



51 comments:

  1. Masalahnya dia masih menyediakan produk Coca-Cola... Sudah semestinya dia bayar percent kpd Coca-Cola...

    ReplyDelete
  2. Ntah ler... tak minat makan McD pun... huhu

    ReplyDelete
  3. dan dia bercakap pasal McDonalds Malaysia sahaja...

    Apakah percentage saham McDonalds Corporation didalam MCDonalds Malaysia?

    Adakah keuntungan McD Malaysia di share oleh McD Corporation? Jawap yang ini bro!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala bro, lepas makan jadi taik juge, apa kecoh2

      Delete
  4. celaka punya umno harbi..yg umno harbi jual minyak sawit pd israel xpe plak..umnolah parti yahudi di mlaysia..mari kuburkan umno unt malaysia yg aman jaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa kata kita jual sawit kat israel?

      Delete
    2. Sapa kata kita jual sawit kat israel?

      Delete
    3. Lu bangang.pelabuhan palestine tu bawah kawalan israel.kita niaga dengan palestine la bangang....

      Delete
    4. klau umno semua celaka. sapa kata kita jual sawit kat israel??
      oh dia tak baca paper tak tgok berita. dlm harakah mana ada berita ni.
      maklum la katak.. katak bawah tempurung

      Delete
    5. Mulai hari ini aku akan membenci PAS dan pembangkan selama lamanya. Turun temurun aku juga aku haramkan memberi sokongan pada puak puak haramjadah pakar fitnah ni... dan aku amat yakin mulai hari ini bahawa PAS sesungguhnya adalah Parti Anak anak Sesat sesesatnya ... bahawa PAS adalah tak lebih daripada parti jelmaan syaitan .. siang malam asyik membuat fitnah , dah dah hilang rasa malu dan takut memfitnah sesama Islam ..

      Delete
    6. Aku dah lama tak suke Pas tengok bendera lusuh yang digantung sejak pru12 tak pernah turun2 sampai sekarang..bayangkan betapa pengotor nya jiwa dia orang..sebab itu dia orang suka sangat cari benda2 busuk..macam lalat hijau yang suke taik. Tak guna cerita benda yang baik2 dengan puak ni sebab dia orang dah takda selera nak dengar yang baik, maklum lah ..sering di tarbiah oleh tok guru yang hati kotor, baca akhbar kotor haramkah yang banyak ditaja oleh kopi sex..pikir mana boleh cantik punya..tambah benak ada lah..!!

      Delete
  5. just karang surat untuk menafikan memang senang...kebenaran nye mcm mana? tak ada angin masa kn pokok bergoyang...

    McD kan francais...so sure ada main dia...nk buat cawangan bwh nama mcD ni sure kena bayar main dia...so mana Main dia? tu psl seluruh dunia galakkan boikot mcD...diorg dh kaji benda ni..bukan kt malaysia sahaja...xtau la kot2 mcD malaysia terkecuali...hidup sendiri..kalau hidup sndiri tanpa ada main, sure bukan nama McD..tapi nama MatDollah.,..ye tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku setuju 100% apa yang dunia baru tulis..

      Delete
    2. walaupun ada kempen boycott tp kami tak makan pun mcdonald. sbb kurang berkhasiat. tp kena ingat juga klsu nsk boycott pun pandangla pekerja melayu mcdonald. kesian dia orang. drpd kita boycott itu ini baik kita doakan yg terbaik tuk palestin

      Delete
    3. ape hal plak pikir kesian pada pekerja McD? ni kan Malaysia, pegi la cari keje lain. Tujuan boikot adalah tanda sokongan pada rakyat palestin. bila boikot ni da meluas kat byk negara, McD tentu akan buka mata. kita bukan nak bangkupkan McD. cuma nak diorg review semula dasar menyumbangkan dana pada Israel. Jika Mcd ubah dasar dan stop bagi dana pada Israel, maka tiada sebab boikot perlu diteruskan. tu aje

      Delete
    4. ....harap kerajaan PAS Kelantan atau Kedah tolong sediakan pekerjaan untuk 8,000 pekerja yg sedang bekerja dgn McD kerana McD akan menutup perniagaan mereka di Malaysia.

      Delete
    5. McD pun ada di KB, Macang, K.Krai, Pasir Puteh, Bachok, Rantau Panjang, Alor Setar, Baling,Kota K.Muda, Sg Petani, Bandar Baharu, Kodiang, Kulim. Kat Selangor lagi belambak...

      Beginilah, kalau kaorang semua rasakan diri tu Islam, kaorang boikot Roti Massimo, restoran Seafood Kelana Jaya dan Subang Jaya,White Coffee & steakhouse serta restoran Yong Tao Foo serta makanan-makanan yang sah haram ada gelatin babi serta bahan syak yang lain. Bila was-was tentang kedai makan tak ada Sijil Halal Jakim, boikot saja lar. Kalau francais yang sah halal dan dimiliki oleh orang Melayu, kaorang masuk, Bismillah dan makan sajer lar.

      Kalau korang berkira sangat nak boikot barang Yahudi ni, aku takut korang jadi pak turut tanpa sedar sajer nak sabotaj peniagaan Melayu, padahal Yahudinya tu tak berapa sangat, yang teruk Zionist. ( Yahudi ada 12 ethnik, Zionist adalah yg paling jahat ).

      Kalau taksub sangat nak boikot, kereta Pijot, Ford dan Chevy jangan beli pakai,pakaian YSL dgn segala aksesori jangan guna,gincu & cologne ChrisDior, Blackberry dan McIntosh (Apple) jangan pakai, TV jangan tengok (90% filem Holywood produser Yahudi). roti canai & martabak termasuk karipap jangan makan ( gandum & corn dari US Yahudi control termasuk kacang soya).

      Aku senang jer, makanan dan minuman sah halal, ditambah lagi kalau kedai Melayu aku sesah jer.

      Delete
    6. Betul tu PakDor, boikot McD tu bagus untuk tunjuk solidariti dengan saudara seIslam di Gaza. Tapi di negara sendiri ekonomi dipegang oleh orang kafir kenapa tak boikot seluruh kedai=kedai Cina. Yang bersemangat sangat kononnya ni elok tanya diri sendiri, beli kereta daripada siapa. Kalau beli dari agen Melayu, oklah. Tapi kalau beli dari agen kafir, sendiri mahu ingatlah. Roti Massimo vs Gardenia, mana yang dipilih dan sebagainya. Ada tu tampal pelekat McD kat cermin depan kereta, cermin berlakang tampal pelekat selamatkan Al-Aqsa. Bagus punya kempen.

      Delete
    7. Lepas nie kau makam ajelah kat warung pokcik dolah

      Delete
  6. Assalam,

    Pernah satu ketika tersebar di seantero McD Dunia gambar dan berita Nik Ajis rasmikan McD Kota Bahru. Pemilik francais McD tu kalau tak silap adik kepada arwah Prof. ekonomi yang buta matanya. Harap tuan buat siasatan...

    Moral aku adalah kita jangan main polemik buta ajer. Asal aku, burger Ramly paling aku suka. Rega murah, sedap berjus dagingnya...nak taruk apa pun boleh ikut suka aku jer cakap kat Mat Burger tu. Aku tolong ekonomi orang Islam. Lainlah kalau tak ada orang islam buat burger.

    ReplyDelete
  7. ala pak nuar sokong ISrael x plak juak2 pas melalak buat demo..neway parpu, alasan McD nie x menjawab pun yg McD corp US sumbang dana pada zionis yg kemudian disalur pada anwar..tu yg UAI makan McD pasal nak pastikan anwar trus dpt dana. jom kite boycott McD supaya duit x sampai pada zionis dan juga pada anwar..berniaga ngan yahudi xpe, jgn berniaga dgn zionis. Islam bukan agama yg zalim. byk lg company yahudi yg anti-zionis yg simpati dgn penduduk palestin. contoh, levi-strauss. drang sumbang pendapatan drang pada NGO yg membantu penduduk palestin. rajin2 la membaca, jgn baca harakah/suara keadilan/malaysiakini yg x de info ape2 pun..beli buku2, jgn harap subsidi je..baru la dpt info2 yg betul.

    one

    ReplyDelete
  8. Apa pula hubungan intim antara UMNO dan rakan baik mereka APCO yang didalangi rejim zionis. Patutlah Tun M mengistiharkan UMNO itu parti syaitan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...apa2 pun yg paling hebatnya ada seorang Tok Guru yg sanggup berkawan dgn syaitan semata2 untuk mengalahkan UMNO...tapi macam mana syaitan nak bantu kalau UMNO tu parti syaitan...barangkali benarlah kata MB Trg Kite, PAS = Parti Ajaran Sesat...

      Delete
  9. ROKOK pula bagaimana? takkan McD je!

    ReplyDelete
  10. http://www.malaysiakini.com/news/215179

    wakakakakakak ngakak saya dibikin dia ya yang kata dia partai setan melayu amno itu kuat ya tapi sama pengacara perancis udah kecut telor dia. kakakakakak guling guling saya ngakak.Kasian ya folower goblok setan melayu amno suka cium pantat ketua setan dia ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kan btul..indon je yg suke bace malaysiakini sbb indon ni suke tgk malaysia kucar kacir..babi pny indon..geng indon sume penyokong pr..

      Delete
    2. Aku dah dekat-dekat nak jumpa dah dengan indon menyamar ni...bukan indon pon, tapi asal Banting. Silap haribulan kauorang pungut dalam longkang dia ni..

      Delete
  11. Saya suka makan dekat gerai aje ! Tak pernah masok mc donal !

    ReplyDelete
  12. Ada anjing dari indon lepas dekat sini , mari kita hambat dia cukop cukop !

    ReplyDelete
  13. Keganasan Yahudi Zionist terhadap rakyat Palestina, adalah menunjokkan betapa kejam dan tidak peri kemanusian terhadapat manusia sejagat. Dalam melancarkan kezaliamn terhadap rakyat Palestina baru2 ini.
    Ramai kanan2 dan orang2 awam yg tak berdosa menjadi korban binatang Zionist.
    163 deaths, 1220 injured, 607 homes,
    21 mosques, 5 hospitals and health centers.

    Israeli military attacks:

    • Israeli fire: 143
    • Israeli air strike: 1170
    • Overall Israeli fire: 1313
    • By military sites: 119

    Dan setelah itu semua fakta kekejaman dan kezaliman Yahudi zionist, di negara kita masih ada tuo kutok, agen Yahudi zionist, keparat dan bngsat yg sanggup membela Israel.

    "I Support All Efforts To Protect The Security Of The State Of Israel"
    Wall Street Journal (Asia Edition)
    January 26, 2012
    Anwar Ibrahim
    Inilah barua lahanat, keparat, bngsat, keparat, anukera tuhan, Imam mahadi Pgayr, anak buloh betong, peliwat terkutok.

    ReplyDelete
  14. http://www.inminds.com/boycott-mcdonalds.php

    ReplyDelete
  15. PAS - suka cakap lePAS, otak hamPAS, kaki kiPAS,

    ReplyDelete
  16. Join Best Online Jobs without any investment, Data Entry and Copy pasting Jobs.
    www.jobzcorner.com

    ReplyDelete
  17. BOIKOT MCD & OLDTOWN COFFEE MILIK MR soNGEH..DAP KEPARAT TU.

    ReplyDelete
  18. Jangan marah Israel ia juga ciptaan A.......ini satu ujian kepada Palestine

    ReplyDelete
  19. Aku cadangkan korang semua lemparkan semua komputer yang korang ada sebab bill gates tu juga yahudi, aku cadangkan korang semua bakar baju baju cotton korang sebab malaysia tak tanam pun kapas, sebab kebanyakan cotton ni pun dari amerika, aku cadangkan korang semua kalau sakit minta cepat mati je sebab kebanyakan ubat ubatan yang korang makan ni pun hasil dari tangan tangan yahudi, kalau tidak korang kena lebih bijak berfikir dan bertindak ... sebab emosi tak mungkin boleh mengalahkan ketenangan dan kebijaksanaan ...

    ReplyDelete
  20. Aku cadangkan Mc D, KFC dan lain lain sistem Franchise yang berjaya yang berasal dari Amerika atau dari negara Luar di jual atau diberi pada Chinba, terutama kaum China DAP. Kalau boleh lynas dan komplek petrokimia poengerang juga diberi kepada China atau China DAP... conform settle, sebab China akan puas hati, Melayu korang tak yah risau, sebab puak puak ni jenis tak ada telur, kena jeling dengan China terutama China DAP conform telur masuk dalam ... tak akan ada lagi Demo ...

    ReplyDelete
  21. ok... tak yah makan la mcd, makan je sekinchan ikan bakar lagi sedap... kan?

    btw jom join contest ni, cara penyertaan mudah sangat, mana tau leh dapat hadiah thumbdrive 8gb/16gb... klik je kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa bengap sangat ko nie noob.... ko bahalol sangat la.. ko tau x yg sekinchan haram jadah tue bagi harga yg x berpatutan.. lagi ko sokong sekinchan tu.........

      Delete
    2. betuk kak bedah..

      sekinchan ikan bakar tu sesuai untuk tarian punggok shj...

      Delete
  22. Mana kak bedah??? Lama tak layan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. woi pukimAK... aq ada cuma cuti sakit jap........

      Delete
  23. Ko rang semua jangan jadi bodo..mcdonal tu syarikat dari mana? Siapa yg jadi bos besar in the world? Lihat betul2siapa pengasas..dana dari mana? Semua tu dari usa pemiliknya yahudi.felda baru aje hantar minyak ke tel aviv bukan gaza..lihat betul2..dimana kapal tu berlabuh..langsung ke tel aviv..apco sekarang menguasai malaysia..apco adalah yahudi..malaysia bayar setahun 70 juta..apa saja kerajaan minta nasihat apco..termasuk pilihanraya..kalau apco kata ok..oklah kerajaan. Ameno duduk dibawah kelengka.g apco. PRU 13 ni ameno be end mampos..kita bongkar wang rakyat 53 bilion yg lesap tu n 207 bilion wang pampsan jepun yg dikebas pemimpin ameno tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apasal kau tiba-tiba benci Yahudi?? sedangkan bos kau Anwar ditaja dan diselenggara anak-beranak oleh Zionis itu...lakonan Holywood slot Spielberg mana kau lakonkan ini?

      Delete
    2. Habis Atok kau dengan kau2 sekali pakai Processor Intel,Microsoft Windows dengan Pesbook tu bukan produk Israel ke.PtuiiHHH....!!!!!Pergi aaa campak CPU kau kat kedai kitar semula.Tak pun tukarkan Processor Intel kau tu dengan Serban Pope Nik Ajis.Mesti komputer kau jadi lagi laju berdesup....PtuiiiiHHH..!!!!

      Bukan semua orang makan MacD hari-hari kat Malaysia ni.Tapi orang pakai Processor Intel ngan Facebook ni lagi banyak kat Malaysia ni.pergi la boikot Intel dgn Facebook pulak BADOL..!!!!

      Delete
  24. Panggil Hamas cipta senjata yang paling canggih di dunia sekali sapu negara Israel hingga tak wujud lagi. Kerana mereka ini tak habis-habis gaduh menjadi kita beli barang pun nak fikir. Hamas kalau tak dapat cipta senjata ini lebih baik rajin kerja dan niaga dapat duit banyak-banyak control share market dan ekonomi mereka hingga negara mereka kena gadai seperti terjadi di Europe economy crisis. Heheheee

    ReplyDelete
  25. Dear Mr HousePK

    Sy berpendapat kalau prinsip boikot McDonald ni kerana Gaza, sy nampak Old Town White Coffee juga kena boikot kerana Nga Kor Ming tu pejuang Kristian. Saya juga dengan Pelita Nasi Kandar kerana big boss dia salur dana pada pembinaan kuil.

    Jadi elok blogger2 Pro-BN continue kempen boikot Old Town White Coffee.

    Terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. anon pokemon haram jadah nak fitnah pelita nasikandar pulak...

      pokemak punya melayu makan belacan over la nie...

      Delete
  26. Dunia ini manusia saling benci agama dan kaum bila baru boleh aman ? Allah yang mencipta segala-gala untuk ujian kita jadi haruslah kita mengatasi masalah menjadi dunia ini lebih aman dan damai.

    ReplyDelete
  27. Susah betul la korang ni...Kalau nak boikot xyah la makan,,ni kang dia xmakan...anak mintak MCD dibelinya jugak...Boikot pala otak ape cm tu...

    ReplyDelete
  28. kita mesti boikot McD. mesti ikut contoh ulamak. McD ni ustaz natang cakap bunuh kanak2, org islam..

    tapi kalau anak nak makan aiskrim McD, boleh.. takdak masalah. nak makan wedges McD boleh, takdak masalah. . tapi kalau nak duduk2 kat situ tunjukkan sokongan, buleh. takdak masalah, sebab kat malaysia ni dah tak banyak tempat duduk. cuma syarat kena beli nescafe kat sebelah ja...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!