TRAGEDI KG BUAH PALA BERULANG! ANWAR ARAHKAN PROJEK KONDO SEBELAH KUIL BATU CAVES DITERUSKAN!

AIDCNews – 29/10/12 – Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu projek Kondominium Dolomite Park Avenue di Batu Caves diteruskan meskipun mendapat bantahan masyarakat India kerana terletak di sebelah kuil Sri Maha Mahamariamman yang dikatakan bakal memberi ancaman kepada alam semulajadi bukit tersebut.

Bantahan dibuat kerana projek tersebut bakal memusnahkan patung itu yang terletak 300 meter daripada tapak pembinaan, turut dikhuatiri ianya akan menutup pandangan kuil tersebut yang kini menjadi salah satu tarikan pelancong seluruh dunia.

Anwar seperti dilaporkan Antarapos berkata jika projek pembinaan kondominium 29 tingkat itu dihentikan ia pasti akan menguntungkan Barisan Nasional (BN).

"Jika kita batalkan dan kena saman, siapa akan bayar? Negeri. Siapa kumpul duit? Umno, Barisan Nasional dan MIC. Siapa bayar? Kita bayar. Ini kerja orang bodoh.

"Bila mereka (BN) berkuasa, mereka macam raja, semua boleh. Bangunan 29 tingkat dekat kuil. Tapi sekarang mereka tiada kuasa, Khalid (Menteri Besar) dipersalahkan," kata Anwar ketika berucap dari siri Jelajah Merdeka Rakyat di Kuala Lumpur, hari ini.

Meskipun Exco kerajaan negeri Selangor Ronnie Liu sebelum ini mendakwa projek itu dirancang sejak tahun 2007, ketika zaman BN, namun kerajaan negeri Pakatan Rakyat berhak untuk membatalkan projek tersebut.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

12 Responses to "TRAGEDI KG BUAH PALA BERULANG! ANWAR ARAHKAN PROJEK KONDO SEBELAH KUIL BATU CAVES DITERUSKAN!"

  1. Tahniah Pr.anda telah bertindak bijak.ini adalah projek yg diluluskan oleh umno harbi zman khir penyapu toyol.duit sudah dirembat oleh puak2 umno celaka ni.bila kondo ini didirikan ia akan menambahkan kebencian oranvgindia pd kerajaan umno harbi.hahhaha..habis la umno harbi,keling n india dahh boikt umno harbi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org india undi protes 2008 krn bn tidak dgr rayuan mereka .Org India sokong PR dgn harapan project ini dpt dibatalkan....tapi bila dah sokong PR...PR tipu org India

      Delete
    2. Projek air bleh pulak fuckatan nak kensel... Time ni spin x boleh kensel pulak... Dah dasar lidah bercabang....

      Delete
  2. UMNO pasti lumat di PRU ini

    ReplyDelete
  3. Aku rasa PR yang akan lumat kot?

    ReplyDelete
  4. fuk projek tebatan banjir dengan langat2 utk kepentingan rakyat boleh batal dan ganti dgn projek ternakan babi. projek pitis nk teruskan. kalid nk dapat undi masyarakat india cuba berlagak hero ke?

    ReplyDelete
  5. Pelik juga..kalau ya kerjaan BN luluskan 2007 kenapa Samy and the Gang tak bising ...ajaib yek..takkan Samy ada share kot...

    ReplyDelete
  6. anuwar peliwat sial mmg bangsat punya org,gagap baruah dia pun perangai sama.
    mmg lingkup la pakatan dalam pru ni,dah la tinggal nyawa2 ikan.
    pastu belagak g cari pasal dengan org india,bodoh punya manusia.
    dasar manusia sial yg lahanat,manusia yahudi yg hipokrit

    ReplyDelete
  7. anuar nie selagi tak dijatuhkan selagi tu dok cari je pasal dengan rakyat..
    samalah dengan geng die si gagap galak tu..
    dua-dua kaki seks kaki liwat saiko...
    depa tengok india senyap je so cari hal nak jadi huru-hara...
    pakatan nie memang suka buat dajal da kecoh

    ReplyDelete
  8. anuar nie dah nak mampus kot..wei tak taubat pun lagi kot..dok pg cari pasal dgn india pulak..nak kena parang pulak kot..

    ReplyDelete
  9. anwar nie ingat dia dah cukup gangster kot sampai dgn org india pun dia nak cari pasal, so org2 india jgnlah you all sokong pakatan haram ni samalah dgn barua dia si khalid gagap tu dua ni patut bungkus dan hantar aje kat somalia baru padan muka depa.

    ReplyDelete
  10. BILA KAUM INDIA DUDUK DIAM ANWAR N GAGP GATAI NAK JOLOK PUNGGUNG DEPA BILA NANTI INDIA NAIK MINYAK BARU TAU ANWAR NI. TAK HBS2 BUAT HAL DAN ANWAR FIKIR DIA BLH SELAMATKAN PAKATAN SIAL DIA TU KOT, HELLO ANWAR RAKYAT SUDAH TAK BODOH LAGI UTK BUAT PILIHAN.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!