PANAS! TAK HABIS-HABIS DAP DENGKI DENGAN SYED MOKHTAR!

DAP ni memang sial la, tak habis-habis mereka nak serang Syed Mokhtar, terbaru si Tony Pua dok melalak pasal hutang 34 Billion pulak. Dah la selama ini macam-macam kempen mereka buat untuk kenakan Syed Mokhtar, sekarang nak pertikai perniagaan dia pulak.

Come on la, asyik nak compare dia dengan peniaga bumiputera zaman 90an dulu adalah tidak adil. Dia berniaga dan perniagaan dia diberkati Allah kerana banyak membantu orang Islam seluruh negara la, banyak kali dah cerita benda ni semua tapi biasa la kan. Dah DAP kafir Laknatullah memang dengki bila orang Islam maju kan?

DAP memang racist bangsat yang busuk hati! DAP siap kempen roti Massimo milik Robert Kuok hanya semata-mata mahu membunuh Roti Gardenia! Bangsat betul DAP ni. Wahai orang Melayu Islam semua, sampai bila kita nak kena tipu dengan parti racist bangsat ni?

91 Responses to "PANAS! TAK HABIS-HABIS DAP DENGKI DENGAN SYED MOKHTAR! "

  1. Syed Mokhtar membantu umat Islam tak kira parti apa, malah dia juga banyak membantu pembinaan dan baik pulih masjid yg dikuasai PAS. Kami ahli PAS menghormati beliau, semoga Allah murahkan rezekinya. Politik2 jugak bro, org baik kita kena kata baik.....

    ReplyDelete
  2. 34 billion hutang?? sikitnya. mungkin syed mokhtar memerlukan neelofa utk jadi menasihat kewangannya.

    ReplyDelete
  3. DAPuaka nih mmg mncabar hati sy sbg org Melayu/Islam apatah lagi xbehenti2 mnyerang sgl yg 'related' dgn Melayu/Islam....

    Jadi apa tunggu lagi...jom kite jadi kempen BUY CHINESE LAST..

    BUY CHINESE LAST
    BUY CHINESE LAST
    BUY CHINESE LAST
    BUY CHINESE LAST
    BUY CHINESE LAST
    BUY CHINESE LAST
    BUY CHINESE LAST
    BUY CHINESE LAST
    BUY CHINESE LAST
    BUY CHINESE LAST

    ReplyDelete
  4. Aku Sayang Tun MahathirOctober 2, 2012 at 11:36 AM

    Anon 11:16 tu adalah salah seorang bangsat Melayu. Pantang di dendang lagu opera cina....dia terus menari rock kapak...memang bigai.

    Eh..awak paham ke apa maksud saya ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila da snang dia lupe hasil titik peluh krajaan trhdp org melayu. Mmg bangsat pun

      Delete
  5. "menasihat kewangannya"...kahkah..

    ReplyDelete
  6. Aku sokong Anon 11.29. cuma nak tambah sikit.
    BUY MALAY FIRST
    BUY CHINESE LAST
    IF POSSIBLE DON'T BUY CHINESE AT ALL

    ReplyDelete
  7. Blue Ocean Stretegi.. Competition Irrelevant.. Lantak Depa Lah.. Jgn Melayu Islam mudah kalah n mengalah.. Wajib Org Melayu Islam membeli Roti Gardinia.. Saya Setia pg Gardenia dan produk2 buatan org Melayu Islam DI TAGGUNG HALAL.. Insyaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boikot kopitiam yang tak pasti HALALnya.Cari kedai Muslimim dulu .

      Delete
  8. Aku Sayang Tun M,
    salah ker neelofa jadi penasihat kewangan? Dengar lagu opera cina pun ok gak, sambil korek puki bini ko yg penuh dgn keputihan.

    Anon 11:41 AM
    apa yg lucu dgn 'penasihat kewangan'? Tak penah dgr perkataan ini? OKlah, Penasihat Kewangan maksudnya ambik duit, kemudian simpan dlm kopek mak ko yg dah lobos tu

    ReplyDelete
  9. rekabentuk laman wen ni tidak begitu menarik.Perlukan sentuhan babi utk kelihatan menarik

    ReplyDelete
  10. CINA2 BANGSAT NI LAU TAK DA BAPAK PUAKA TK BERANI ANGKAT MUKA.TELOR N KONTOL TAK SUNAT MASUK KERANDUT. NI BAPAK PUAKA & D GANG BAGI MUKA,TU PASAL CINA PUAKA NI BERANI.

    ReplyDelete
  11. Jelas rasis...dap nie memang rasis...kenapalah dalam pas pkr masih diam diri..ooo yer la...sanggup bersama dorang walau saudaranya terbunuh sekalipun...

    ReplyDelete
  12. mmg dah jelas, puak2 cina ni punya kemampuan intelek melebihi melayu. D IPT, siapa yg mendominasi kelas pertama & kelas kedua tinggi? Cina. Siapa pula yg menguasai kelas ketiga? Pastilah melayu. Siapa yg suka plagiat tugasan org lain? melayu jugak. Plajar melayu ni pemalas! Asyik nak senang jer.

    Akhirnya perangai pemalas tu terbawa2 masa dah bekerja. Lebih byk memuki bini, dpd mencari idea2 inovatif utk memajukan diri.

    ReplyDelete
  13. Bukan saja DAP...aku pun dengki gak ngan dia nihh....Hasil kerja keras konon...cehhhh....kalau tak main projek kroni jangan mimpilahh nak kaya.....

    ReplyDelete
  14. Bro, cuba hang tanya balik kt tony puaka tue,
    1) nisbah hutang company Tan Sri dengan jumlah asset/ land bank/ liquid asset, tue belum camur lagi offshore shares (investment) bukan teras milik Group. Jadi apa benda nak dihebohkan?
    2) Org bodoh pun boleh pikir kalau Group xder kemampuan atau asset, xkan ada bank nk loan atau bond.
    Disebabkn banyak liquid asset dan mampu dicairkan jika ada sebarang emergency, bank berani buat deals dgn Group, bukan setakat bank tempatan jer.
    3) Cuba dapatkan nilai revenue every quater, pastu dapatkan berapa byk dividen setiap shareholders dpt, inilah yg menyebabkan Group nie kukuh sbb shareholders dpt ROI yg diplanned dr awal dan akn terus melabur dgn Group sbb kemampuan mereka utk mendapatkan profit dalam jangka masa yg ditetapkan.
    4) Buat commentators yg x tau psl ilmu berniaga/ ekonomi, diharap selidik dahulu statement tony puaka nie, kenapa dia keluarkan statement hutang jer? mana statement lain?mana statement Bursa/ equity? keluarkankan nilai2 yg ada masa EGM Group.
    X salah kalau kita x tau, tapi jgn jadi bodoh sombong, tidak mahu belajar,pastu condemn org lain.
    Thanks!

    ReplyDelete
  15. Masa dia nie susah nak berjaya jadi peniaga, ternak lembu bagai2, xder sapa plak nk bantu. Tp bila dia dh senang, ada plak suara sumbang kt kroni bagai2. Kalo kerajaan yakin dgn hasil kerja, x salah dia dpt kontrak. kenapa perlu cr yg lain sedangkan kita yakin dan puas hati dgn apa yg ada sekarang?
    yg lain tue lebih bagus atau at least setaraf ker dgn apa yg ada skng?

    ReplyDelete
  16. parti DAP kafir harbi ni mmg sial la,x habis2 nk dengki dengan org islam terutamanya Syed mokhtar yg merupakan seorang islam yg berjaya.
    nmpk sngt kafir harbi ni sakit hati sebab de org melayu yg berjaya dan suka membantu umat islam,kenapa mesti sakit hati.
    Syed Mokhtar buat bisnes dengan jujur x seperti org kafir harbi yg sial,mereka hanya tgg masa saja nak tipu dan tindas org islam.
    perangai org2 kafir harbi macam ni lah,sentiasa cuba menjatuh dan memburukkan org islam.
    dasar bangse sial yg lahanat,bangse yahudi yg sombong

    ReplyDelete
  17. DAP memang haramjadah der... Dari dulu sampai sekarang tak habis habis dia nak dengki dengan Syed Mokhtar... Yalahkan, cina pukimak mana boleh tengok melayu hidup senang... tapi, Ada juga melayu yang dengki sesama sendiri... Suka sangat dia jilatnya telur cina... Tah apa yang best sangat dijadikan anjing cina pun aku taktahu lah... Dah terang terang DAP rasis dengan melayu dan islam tapi masih ada yang tak nampak.... Sedarlah sebelum terlambat! Dap kafir ni memang nak hancurkan Islam!

    ReplyDelete
  18. perh brader,banyak jugak yg dengki dan iri hati dengan syed ni.....ada jugak orang melayu yg tak berpelajaran sokong tony puaka ank haram ni,dah la tak tau apa apa seperti katak bawah tempurung.....dah la bangsa cina bangsa racist,sentiasa cuba menindas perniagaan orang islam.....apa masalah cina ni dengan hutang syed,dia ada datang mintak suruh cina ank haram ni tolong bayar ke.....kecoh macam syed datang merayu suruh cina celaka haramjadah ni tolong bayar,cina ank haram ni ingat syed bodoh sngt ke dalam urusan bisnes.....tak kan dia tergolong dalam 10 orang terkaya kat malaysia ni kalau dia bodoh and tak reti nak buat bisnes,celaka haramjadah punya cina ank haram yg racist

    ReplyDelete
  19. knp msti sllau syed mokhtar di kaitkan dgn politik aku pelik.....
    tp nie dh nmpk mcm opressing aje dkt die

    ReplyDelete
  20. Aku x bpe nk phm sgt hal ekonomy nie....tapi asl la rmi bnci syed mokhtar nie?
    knp yg top cats malaysia yg len korang xserang ea?
    aku hairan

    ReplyDelete
  21. cinammg busuk hati tak blh tgk melayu hidup senang..lg2 mcm tan sri syed mokhtar ni....dia berjaya sgt2 aku bangga sgt dgn dia...tp cina mmg terbakar abis lah sbb drg nak kaum drg je kaya melayu islam biar miskin jd hamba drg...tp yg aku pelik ada gak melayu bodoh mcm babi yg sokong dap tu lg aku panas sgt dgn melayu2 bodoh tu semua...

    ReplyDelete
  22. Syed mokthar srng bangsawan islam di malaysia yg pemurah dan baik, berbakti kpd bgsa dan negara tp msih ada parasit yg dengki dgn beliau

    ReplyDelete
  23. cina mmg pukimak tak blh tgk melayu naik aq mmg begang dgn cina babi ni semua klu ikotkan hati aq nak je aq jentik sekor2 telorcina sampai jd telur babi

    ReplyDelete
  24. yang aku pelik kenapa plak cina sial tu nak sibuk pasal hutan tan sri....ni lah org kata suka jaga tepi kain org....cina haramjadah semua ni biasa lah drg mmg tak blh tgk melayu senang....eh come on lah ni bkn zana 90an lg lah....yg cina je blh jadi bos melayu jd bodoh zaman skrgni melayu pun dah pandai lah...cuma ada segelintir je tu pun pembangkang melayu bodoh suka makan taik cina....

    ReplyDelete
  25. klu tan sri ni tak reti nak uruskan wang mcm mana lah dia blh berjaya sampai ke tahap ni skrg?????cina dengki sbb tan sri syed mokhtar dah berjaya sgt2

    ReplyDelete
  26. akak rasa sebagai org islam akak bangga sgt dgn ts syed mokhtar ni...apa yg dia takde skrg ni..semua syarikat besar2 dia punya...septtnye kita sebagai org islam ptt berbangga dgn beliau bkn kutuk lg,akak perasan ada gak melayu yg tak puas hati dgn dia...ala biasa lah melayu kan mmg terkenal dgn sikap dengki drg kerana dengki mereka sgp buat apa saja....sbb sikap melayu mcm tu lah melayu ssh nak maju...ce tgk ts syed mokhtar ni dia tak ambik pot sapa2 pun yg dia tau pk bisnez skrg kan dia dah maju...alhamdullilah rezeki dia...lg pun dia suka sedekah sbb tu allah murahkan rezeki dia...cuba lah org2 melayu ISLAM contohi ts syed mokhtar

    ReplyDelete
  27. akak perasan gak dap ni klu blh drg nak kaum drg je kaya jadi bos,melayu biar jadi kuli

    ReplyDelete
  28. anon 1.00...mmg sah lah ko tu anak haram cina sbb tu ko dengki dgn syed mokhtar sbb die islam dan melayu yg brjaya kn....anak haram oi syed mokhtar byk menolong org islam tanpa megira ape yg mereka sokong...ko lk sedap2 mulut je kutuk die kn...mmg sial lah ko anon

    ReplyDelete
  29. aku x paham napa ramai jgk melayu yg dengki dgn tan seri syed mokhtar nie sedangkan die x pernah kacau sapa pun...malah beliau lebih byk membantu org melayu n islam syg sunguh penyokong pembangkang yg islam dh buta hati sampai x blh tgk org islam maju

    ReplyDelete
  30. cina ni mmg dr dulu lg kita dah tau drg ni rasist sgt2 tgk lah klu kat tempat keja yg bos dia cina...melayu dah keja 5 tahun gaji br 1200 tp cina br msk dpt gaji 1500 padahal kelulusan spm je...tak sampai 4 bulan cina dah naik pangkat lg...yg kita ddk kat sana tu sana je lah sampai last...nampak sgt cina ni suka buli melayu kita mmg tak blh bg muka dkt cina klu bg muka drg pijak kepala kita padahal ni negara kita

    ReplyDelete
  31. oit anon 1.00 sbb ada bangsa pukimak mcm ko ni lah melayu sh nk maju tau...ko tu tau ddk rumah korek biji babi je mcm mana ko nak maju sial....bila org lain maju telur ko terbakar plak ye...mai kat aq biar aq jentik telur ko bg ko rajin ckit

    ReplyDelete
  32. oit anon 11.16 ko sibuk pasal hutang org hutang ko yg ko tak byr tu ko tak tau plak ka...ko tak abis2 dgn neelofa klu nak g lah kt dia suh dia jentik telur ko sampai ko blh lupakan nama dia

    ReplyDelete
  33. syed mokhtar mmg seorg usahawan yg berjaya dia naik dr bawah...tp masa dia ssh dulu takde pun satu ekor cina babi pun tanya dia ko ssh ke???skrg bila dag senang babi2 semua tak senang ddk tgk syed mokhtar...klu cina2 babi tak puas hati sgt dgn syed mokhtar dtg jumpa aq aq blh tlg jentik telur krg sampai krg sejuk telur

    ReplyDelete
  34. cina mmg bangsa busuk hati sbb hari2 drg mkn babi hati drg pun busuk mcm babi tak blh tgk melayu senang tp klu drg yg senang drg yg naik drg bkn main happy n berlagak lg mcm lah negarA NI bpk drg yg punya dah lah tak sedar diri ni negara melayu drg tu tumpang je ada hati nak dengki dgn org melayu plak

    ReplyDelete
  35. BIASA LAH MEMANG DARI DULU LAGI CINA TAK BOLEH TENGOK MELAYU HIDUP SENANG KALAU DORANG TENGOK MELAYU SENANG DORANG MULA LAH BUAT MACAM FITNAH LAGI2 MCM TAN SRI SYED NI MEMAMG DAH BERJAYA SUNGGUH BLH KATA SEMUA SYARIKAT DIA MAJU DAN BERJAYA TU YANG CINA MULA TAK PUAS HATI BIASA LAH LUMRAH KEHIDUPAN ORANG MEMANG TAK BOLEH TENGOK ORANG LAIN SENANG DENGKI

    ReplyDelete
  36. apa2 pun trskan usaha kamu tan sri syed mokhtar kami sentisa sokong tan sri...

    ReplyDelete
  37. brg2 tan sri syed mokhtr mempuyai kualiti yg sgt baik sbb tu org suka beli brg dia dan dia maju...dia tak tipu atau nak ambik untung lbh dalam perniagaaan dia btl2 ikhlas sbb tu lah dia berada di tahap ni hari ini...semoga kejayaan anda kekal ke akhir hayat

    ReplyDelete
  38. Melayu mana yang kuat makan roti? Nasi lemak dan karipap, ok lah.

    Melayu harus tukar selera kalau nak sokong roti Gardenia, ni.

    Hutang Syed ni kira besar jugak kan? Kalau dia runtuh, negara pun ikut runtuh ke?

    Tak pe. Dia orang Melayu dan Islam dan harus disokong? Bijak ke fikir bagini?

    ReplyDelete

  39. PK,

    Ingat tak ketika krisis kewgn Asia thn 1997 , byk sykt yg lingkup dan terpaksa dimskkan ke dlm Danaharta utk kerajaan menolong.. antara sykt cina itu kalau tak silap aku ialah Lion Group,company Soh Chee Wen (lupa nama company tu ) dan ada lagi beberapa company yg lain..maknanya kerajaan ada tolong company ni tapi melayu tak persoal pun..mmg hati perut DAP mmg jahat...PK, aku suggest kau cari balik semua article dlm newspaper lama tu dan kau post balik di web ko nama2 company tu ..biar org tau dan biar puak DAP dan penyokong2 ni tau...

    ReplyDelete
  40. boikot produk cina, kena aja cina2 racist ni, baru keturunan kuli british nie tau langi tinggi ke rendah

    ReplyDelete
  41. oit anon2.36 34 billion tu tak besar mana klu nak dibandingkan dgn syarikat yg tan sri syed mokhtar ada...aku pasti dia tau mcm mana nak uruskan perniagaan dia tanpa menyusahkan org lain....ko tak payah nak ssh hati pasal perniagaan dia sbb di apandai klu tak hari ni tak lah dia berada di mana dia berada ari ni...ko tu ptt rasau pasal hal ko sialap2 rumah pun ko blm ada lg sibuk campur hal syed mokhtar...klu ko suka sgt jilat bontot cina ko g lah lps tu lama2 ko tgk apa cina akan bt kat ko

    ReplyDelete
  42. hello nama aku pecot tiap2 hari aku mkn roti gardenia aku pakai kereta proton aku beli rumah yg sime darby buat aku keja kat bank muamalat any problem?

    ReplyDelete
  43. melayu dah bosan dengan kroni2 UMNo yang memperkaya diri berratus bilion dimasa rakyat sengsara. The end is near

    ReplyDelete
  44. huh? kroni UMNO? Masa Anwar jadi TPM dan Menteri Kewgn lagi byk kroni dia sapu.. mana pi Rahim Ghouse? masih lagi ada di Ostralia ke? nasib baik aku tak kerja di company dia dulu... dulu aku pernah baca keluar pasal company dia di Business Times malaysia.. kononnya diorg tubuhkan company tu selepas habis belajar di US dan modal company tu dpt dari keuntungan saham diorg..aku terfikir juga betul ke diorg untung saham begitu byk sekali di US sampai blh tubuh company begitu besar?
    Masa Anwar juga ada tubuh kontraktor wibawa.. kroni dia je yg dpt.. pdhal performance bukan pun bukan bagus sgt..

    Kpd yg suka fitnah syed mokhtar, aku mmg panas hati..dia idola aku dlm bisnes selain TS Muhd Ali Hashim.. Leaps Syed Mokhtar takeover pos, tengok pd perubahan dan pembaharuan pos berhad.

    ReplyDelete
  45. melayu mne ko sembang ni anon?

    ReplyDelete
  46. anon 5.25...cube ko terang kn kat aku melayu mana yg ko maksud kan???aku pun nk tahu jgk ape yg ko nk cuba terangkan

    ReplyDelete
  47. melayu mne yg dh bosan dgn UMNO bro??? kau nie ckp mcm hapa je!

    ReplyDelete
  48. kroni tuh adalah satu perkataan bodo. semua orang ada kroni. tan sri khalid mrcb pegi mana? heehhe.

    btw, komen brother pasal asset mak set tuh memang betul. takda bank akan buat keje bodo untuk bagi duit kat peminjam.

    jadi lah tukang komen yg bijak, jangan jadi paria.

    ReplyDelete
  49. DAP nie mmg mcm sial lh!! tak hbs2 ada je bnda yg depa tak kena dgn org2 MELAYU atau lbh spesifik ISLAM! syed mokhtar berjaya pun depa dengki nak buat apa lg kn..dasar cina pengotor!! buat cerita yg bukan2 pulak psl syed mokhtar!! lantaklah depa nk kata apa pn yg pntg syed mokhtar mmg bgus..

    ReplyDelete
  50. anon 5:25 PM ,
    wey melayu mne yg ko mksd kn ha??? aku rs ko je kot melayu yg ko mksdkn tu!!

    ReplyDelete
  51. wei korang kempen la roti apa pun aku tetap makan gardenia...
    dorang bukan risau dengan hutang syed tetapi depa risau sebab tak dapat nak kaut duit tu...
    mampus la nak hutang 34bilion ke apa ke bukan bapak korang nak bayar..

    ReplyDelete
  52. aku nampak anon 5.25 berada dlm keadaan keliru dengan menyatakan melayu2 dah meluat dgn UMNO..boleh anda perjelaskan maksud anda ye kami nak tahu jugak..

    ReplyDelete
  53. anon 5.25 maksudkn melayu yg bodoh mcm dia tu lah....aku ckp getik dgn melayu yg dengki dgn kejayaan melayu sendiri...lgpun apa kena mengena syed mokhtar dn politik dia tu ahli perniagaan je...tu lah aku kata ko ni mmg bodoh mcm lembu cucuk jubor ko tau

    ReplyDelete
  54. cina haram jadah mana suka kalau melayu ni maju diaorang fikir macam diorang ni saja yang pandai dalam bidang perniagaan apa ingat melayu tak pandai nak uruskan perniagaanke...

    ReplyDelete
  55. MARILAH KITA ORG ISLAM DOAKAN KEJAYAAN SYED MOKHTAR SEMOGA ADA JUGA INSAN YG BERNAMA MELAYU DAN ISLAM DI PERSADA DUNIA PERNIAGAAN YG KUKUH. SYED MOKHTAR NI TELAH BYK MEMBANTU ORG YG SUSAH DAN BYK BERSEDEKAH PADA YG MEMERLUKAN. MUDAH-MUDAHAN ALLAH SIHATKAN BELIAU DAN PANJANGKAN UMUR INSAN INI SUPAYA DAPAT MEMBERI PERTOLONGAN PADA YG MEMERLUKAN.

    ReplyDelete
  56. Mohon kerajaan banyakkan peniaga2 melayu ....

    dah bosan gi kedai cina specialy masa service keta....

    Bukala rangkaian service keta peniaga melayu yang berkualiti

    mesti cina tak tidur malam lepas ni

    sudah tiba masanya kuasa ekonomi dikuasai orang melayu

    ReplyDelete
  57. Sungkurkan DAP agar Maruah Melayu dapat dipertahankan

    ReplyDelete
  58. Cian sunnguh pecacaii Pakatan cmne mau backup perniagaan Tuan Besar DAP makanan Haram Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  59. Kenapa kita nak sokong ekonomi cina pada akhirnya diorang kata kita MELAYU BODOH??

    Cuba banding orang melayu datang kedai diorang dgn diorg datang kedai kita?


    Aku dah lama amalkan berbelanja di kedai melayu dan isi minyak di Petronas/stesen minyak lain nya milik bangsa melayu..

    Dengan wujudnya kedai 1 malaysia,
    diorang mula cacing kepanasan ekonomi dia terjejas sket la..

    Pastu mula la kata produk 1 malaysia takde kualiti..

    ReplyDelete
  60. biasa lah..bila masuk bab melayu kaya,melayu berjaya,melayu maju,golongan yang paling kepanasan apabila melihat benda2 mcm ni ialah semstinya cian racist DAP..!!malah sejak dari dulu DAP cuba nak hancurkan melayu dgn bermacam2 cara..sebagai seorang melayu kita sharusnya bebngga dgn pencapaian TS Syed Mokhtar krn brjya mmbktikan kebolehan anak melayu dalam bidang perniagaan..!!lagi satu,kalu TS Syed yang brhutang,DAP ke yg kna byr hutang dia??blah la lu cina bukit!

    ReplyDelete
  61. Pada saya, Tony Pua sebenarnya mungkin sengaja “menyerang” Syed Mokhtar dan perniagaan tokoh Ma’al Hijrah 1429H itu bagi pihak Guan Eng memandangkan kerisauan Ketua Menteri Pulau Pinang itu terhadap pengambil alihan Penang Port.

    Khabarnya, Guan Eng benar-benar takut jika Syed Mokhtar mengambil alih Penang Port memandangkan pelabuhan di Pulau Mutiara itu dikuasai oleh beberapa ahli perniagaan Cina yang begitu banyak membantu dana DAP di negeri itu.

    Apapun, tahniah saya ucapkan kepada Syed Mokhtar memandangkan beliau begitu digeruni oleh para pemimpin DAP yang begitu terkenal dengan sifat chauvinis ultra kiasunya itu.

    Harapnya, beliau sentiasa “cool” dan terus menolong rakyat melalui Yayasan Al-Bukhari yang begitu banyak membantu umat Islam di negara ini. Usahlah dipedulikan dengan puak-puak DAP yang sememangnya tidak pernah suka melihat bangsa Melayu Muslim lebih maju dari mereka…

    ReplyDelete
  62. dedahkan juga hutang2 tokoh2 perniagaan bukan melayu sekali. kenapa hanya syed mokhtar? cina memang jeles dgn kejayaan org melayu, baru ada seorg melayu dlm senarai top ten dah mereka mula menghentam mcm ni.

    ReplyDelete
  63. Kenapa dia tak minta anuar dedahkan macamana dia dapat bina rumah bernilai RM7juta sedangkan sewaktu dalam penjara dia kata tak punya harta dan kenapa dia tak minta Azmin dedahkan daripada mana punca dia laki bini ada saham bernilai berjuta-juta sedangkan gaji nya sebagai pembantu anuar RM2k sebulan..

    ReplyDelete
  64. Celaka punya DAP , dasar racist anjing punya manusia !! kenapa mereka ni sibuk dengan usahawan Islam yang berjaya dan banyak membantu rakyat dengan pelbagai derma ..
    Nampaknya dendam puak keturunan anjing racist DAP terhadap melayu dan Islam semakin membara .. berapa banyak lagi tauke bangsa lain yang banyak hutang kenapa anjing DAP ni tak sibuk ??? Air Asia yang hutang beratus juta ringgit kepada MAS , kenapa si anjing Tony ni tak sebut?

    ReplyDelete
  65. pijon says:
    npk sgt dh DAP ni parti prkauman..bodoh la org melayu yg mnyokong parti pembgkang bgkai ni..jgn jd mlayu yg mdh diperalatkn olh parti perkauman ni,spt yg dh jd pd ANWAR IBRAHIM..

    ReplyDelete
  66. SYED MOKHTAR IS THE BEST PERSON IN THE WORLD THAT I FOUND FOR MALAY PEOPLE N HOPE THAT HE CAN BECOME THE FAMOUS PERSON AND BEST BUSINESSMAN IN THE WORLD.

    ReplyDelete
  67. Haramjadah EJEN SINGAPORK ni sepatut nya dah lama di tarik balik kerakyatan nya
    biar dia pi merambus ke mana mana.Tindak tanduk dia dalam isu scorpene jelas menunkukkan yg dia ni memangdia ni EJRN SINGAPORK.
    Buat TSMAB Teruskan jihad TS melalui perniagaan .Ianya tak ada beza dengan jihad peperangan bagi membela kedaulatan ekonomi ummah .

    ReplyDelete
  68. Yang Jelasnya Cina tetap Cina dan mereka akan terus menerus tibai orang melayu. Cina berkawan dengan kita untuk tujuan berniaga, untuk dapat sokongan dan untuk kekal sesuatu kepentingan saja tak lebih dari itu.
    Hanya kita orang melayu yang tak mahu sedar bahawa sahabat kita orang melayu adalah melayu dan melayu yang beragama Islam semata.
    Cina tak akan boleh jadi sahabat. Mereka mungkin boleh jadi kawan tapi bukan sahabat, period.
    Menyedari Syed Mokhtar seorang businessman yang berjaya mereka akan sentiasa merah mata terhadap Syed Mokhtar. Kerana bagi mereka hanya Cina yang boleh business dan kaya raya. Melayu cukup sekadar jual pisang goreng, jual burger, jual kerepek ubi dan nasi lemak saja.
    Robert Kuok sudah mula dengan bakery dia dan product roti dia sudah pun berada dipasaran untuk menyaingi roti Gardenia. Kenapa orang melayu tak boleh boikot roti Kuok saperti kita mahu boikot Col+ Star+ Coke .
    Support perlu diteruskan untuk Gardenia product Syed Mokhtar.

    ReplyDelete
  69. SYED MOKHTAR TAK PERNAH KIRA SAMA ADA MASJID KE TEMPAT KE, TAK KIRA PAS PUNYA TEMPAT KE JANJI BELIAU IKHLAS MEMBAIK PULIH TEMPAT MEREKA TIDAK KIRA STATUS DAN SELALU MEMBANTU ORG2 YG SUSAH.

    ReplyDelete
  70. ini mesti tony phua jeles sebab syed mokthar nak take over penang port ni..hehehehe… tambah pulak tony pua tai tai dengki dengan bisnes gardenia yang syed mokthtar punya yang top..heheh

    ReplyDelete
  71. Syed Mokhtar banyak memainkan peranan membangunkan orang melayu dan umat islam di Malaysia. Dah lama taikun cina di Malaysia cuba menjatuhkan beliau. Tapi Allah swt maha kaya lagi maha pelindung. Semoga Syed Mokhtar sentiasa dilindungi Allah swt dan meneruskan perjuangan untuk orang Melayu.

    ReplyDelete
  72. AKU RESPECT GILA DGN SYED MOKHTAR NUI DAN AKU JADIKAN BELIAU SEBAGAI IDOLA AKU DLM PENGAJIAN AKU SEKARANG NI DAN HARAP SUATU HARI NANIT AKU JUGA BLH JADI MACAM BELIAU SEORANG YG BERJAYA DAN TAIDAK LUPA AKAN AGAMA SENDIRI.

    ReplyDelete
  73. DAP N PAS nak kecoh sgt kenapa pasal hutang SYED MOKHTAR, beliau ada busines yg besar2 gilalah, siapa sangka usahawan melayu yg memegang DRB-HICOM, BANK MUAMALAT, GARDENIA, PENANG PORT, SIME DARBY N BYK LAGI SAMPAI AKU TAK TAU NAK KIRA LAGI. CUBA BAYANGKAN BEB SYED MOKHTAR NI MEMANG DAH KAYA GILA KOT TAPI AKU RESPECT BELIAU TAK PERNAH LUPA BERSEDEKMAH DAN MENOLONG ORG YG MEMERLUKAN.

    ReplyDelete
  74. Syed Mokhtar byk membantu umat islam tak kira parti apa, dia memang baik hati dan aku selalu berdoa semoga beliau sentiasa sihat belaka.

    ReplyDelete
  75. Tony pua ni klu imut keturunan diA, dia nie asal dr cina komunis yg cuba menakluk negara kita suatu masa dulu.. Ramai bangsa melayu yg mati ditangan komunis ni dulu... Kebencian mamat pua ni kat melayu dah sampai tahap klu bleh nak bg melayu mkn taik diorang je... Dasar pukimak pua ni mmg x ptt bg kuasa utk bersuara

    ReplyDelete
  76. nie masalah melayu sekarang...kalau cina yang kaya dorang seronok..kalau islam yang maju jaya butuh dorang sakit...padahal punya la banyak syed mokhtar membantu orang islam...tu pow masih lagi nak mengata?patutnya sokong la usahawan islam..bukan nya cina babi berak tak basoh tu...
    jenis melayu dengki sesama bangsa nie memang susah la...macam mana nak maju kalau koje dengki je...pastu yang mewah cina kimak sial makan babi...

    ReplyDelete
  77. ape la masalah kome nie semua...kan bagus usahawan islam..bukan yahudi kafir...patut kita bangga dan sokong..kenape kita nak tunjuk rase tak puas hati?
    kalau cina kaya tak pulak korang nak kutuk2 or nak cakap pape?
    tapi seorang islam menjadi usahawan korang semua nak terbakar...nie la masalah negara kita nie...masalah bangsa melayu..suka sangat dengki sesama sendiri..pe faedah yang korang dapat ha.....

    ReplyDelete
  78. bodo punya melayu..haprak tahap gaban punya sial...kalau cina hangpa semua suka sokong jilat pungkoq habis2...kalau melayu yang berjaya hangpa nak buat haru pulak...pencacai2 macam hangpa nie patut tanam hidup2 ja..myusahkan orang...usaha tak mau pastu keje dok nak mengata ja...hak puih...sampai bila pow hangpa takkan senang punya

    ReplyDelete
  79. Aku difahamkan, apabila Syed Mokhtar menguasai Sykt roti Gardenia, beliau tidak lagi menggunakan tepong keluaran sykt Robert untuk penegeluarasnnya.... bermula saat itu, maka bermulalah episod persaingan .... dengan Robert kwok membuka kilang rotinya sendiri bagi menyaingi roti Gardenia kepunyaan Syed Mokhtar..
    Kalau dikira...... apalah yang tak cukup dengan Robert ni, perlu ke dia buang m

    ReplyDelete
  80. Cina tetap dengan Cina nye...Dengki tak abis-abis lebih-lebih lagi pada Melayu. Pada org Melayu PAS dan PKR dan sedikit di dalam DAP buka la mata...apa jadi Melayu di Singapura...Tanah nye mula-mual milik Melayu tapi kini jadi pencacai sampai bila-bila kalau Cina dah berkuasa...nak dapat balik jangan mimpi la...Syed Mokhtar teruskan perjuangan, Aku berbangga dengan MU...TAKAN MELAYU HILANG DI DUNIA...

    ReplyDelete
  81. Ya Allah....kau beri kekuatan pada Syed Mokhtar untuk menentang KAFIR HARBI ini...

    ReplyDelete
  82. Melayu kena peka. Pernahkah dengar mereka menumbulkan pasal Eric Chia, Lee Liong Sik dan anaknya, Samy Velu dan anaknya dll. Kalau pasal Melayu hebuh tapi kalau bangsa Cina diam membisu. Orang Melayu yang bekerja dengan Cina kena sedar dan jangan termakan kata kata manis mereka.

    ReplyDelete
  83. Anon October 2, 11.07 a.m

    Aku suka post tuan yg mcm ni...semoga umat Islam di bumi tercinta ini akan memperkukuhkan perpaduan kita dari masa ke semasa...

    ReplyDelete
  84. DAP anti Melayu kita semua sudah tahu, tpi yg x gunanya puaka Anwar yg beria ia melanyak Dato Syed Mokhtar apa pasal pulak, disini jelas Anwar ni memang diperalat oleh DAP, bagi dia (Anwar) sanggup buat apa saja asalkan dapat undi utk dia kePutra Jaya. Saya ingatkan pada org2 Melayu jauhi diri anda dari puaka yg bernama Anwar. Kita kena TIBAI Tk Assallamualaikum. HIDUP MELAYU, HIDUP UMNO DAN HIDUP BARISAN NATIONAL.

    ReplyDelete
  85. Cina babi beruk,semua mendatangkan kekayaan dan kemajuan kpd bangsa melayu diorang bising pertikai itu ini..

    Contoh lynas,pangerang dan terbaru penang port..

    Klu boleh cina nak melayu jd kuli diorang je..

    Buy MALAY PRODUCT FIRST,DONT BUY CHINESSE AT ALL

    ReplyDelete
  86. pasal ape cina babi Dap ni tak kecoh plak jutawan2 cina yg lebih ramai dari melayu tu.. kalau org melayu habis cina ni nak kecoh.. pelik tu
    sial punya cina tak habis2 nak jatuhkan melayu dan yg paling sial melayu2 yg menjilat juboq cina ni..

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!