PANAS! PAS SANGGUP KORBANKAN USAHAWAN MELAYU/ISLAM DEMI KEPENTINGAN 'TOKONG' YANG ANTI ISLAM!

Antara keDUNGUan Lebai-Lebai DUNGU PAS ialah mereka meLIHAT seseorang Melayu/ISLAM yang KAYA hasil keMAKMURan NEGARA di bawah kerajaan UMNO/BN wajar diMUSUHi dan diPERANGi seperti mana golonga KAFIR HARBI.. Bagi Lebai-Lebai DUNGU PAS, bilionair seperti TS Syed Mokhtar Al-BUKHARY patut diMUSUHi kerana keKAYAannya itu diperolehi HASIL keSTABILan NEGARA di bawah pemerintahan Kerajaan Melayu/ISLAM daripada UMNO/BN.. Manakala TAIKUN-TAIKUN peMAKAN BABI yang jugak KAYA hasil daripada keMAKMURan yang sama pulak wajar diPELUK CIUM umpama PELACUR yang keGHAIRAHan..

Kita pernah terBACA KONONnya TS Syed Mokhtar ini ahli UMNO.. TIDAKlah dikeTAHUi CAWANGAN mana.. Malah, RASAnya tak pernah pun NAMPAK beliau setiap kali PerSIDANGan UMNO di PWTC.. Apa pun, kita PERCAYA keKAYAan yang diMILIKinya adalah hasil keGIGIHannya sendiri berpuluh-puluh TAHUN.. Dah tentu SUMBER keKAYAannya bukan seperti 'BOSS' Pemuda UMNO yang mampu beli SAHAM ECM Libra kerana KONONnya KAWAN tolong PINJAMkan DUIT.. Malah, TS Mokhtar jugak bukannya seperti 'Mat-Mat TENDER' atau 'Mat-Mat PROJEK' yang cuma TAHU makan KOMISEN setelah menJUAL PROJEKnya..

Kalau NEGARA seperti Arab SAUDI berBANGGA dengan tokoh perBANKan yang ZUHUD seperti pemilik AL-Rajhi BANK, umat Melayu/ISLAM di NEGARA ini patut berBANGGA dengan TS Syed Mokhtar ini.. Pada kita, kedua-duanya LAYAK meMILIKki keKAYAan masing-masing.. LUMRAH orang berNIAGA, mereka bukannya UNTUNG sepanjang MASA.. Malangnya, SIFAT BURUK orang POLITIK selalu menJADIkan mereka ini MANGSA apabila ada perNIAGAan mereka yang berMASALAH.. Sedangkan keJAYAan mereka ini pulak diperLEKEHkan.. Itulah pe'el BURUK orang POLITIK dalam UMNO dan PAS terhadap orang sebegini..

Secara JUJURnya, TS Syed Mokhtar sebenarnya jauh lebih berJASA terhadap AGAMA dan NEGARAnya berbanding segelintir orang POLITIK dalam UMNO dan tentu sekali Lebai-Lebai DUNGU PAS.. JASA-JASAnya terhadap umat Melayu/ISLAM ini TIDAK memerlukan beliau berLAKON ZUHUD seperti Pok Nik 'ALAIHISSALAM' pun.. Itu pun mengHAIRANkan kenapa ada PEMIMPIN UMNO dan PAS yang CEMBURUkan keKAYAan orang sepertinya ini.. ->KLIK<-

Manakala Lebai-Lebai DUNGU PAS pulak sanggup meminjam FAKTA SAMPAH dari MUSUH ISLAM seperti DAP La'anatullah untuk menJATUHkannya.. Ada PEMIMPIN DAP La'anatullah yang baru-baru ini mengHINA NEGARAWAN TUN Dr. Mahathir sebagai NYANYUK tetapi menDIAMkan keNYANYUKkan para PEMIMPIN ATASannya yang dah berKURUN TAHUN berKUASA di dalam PARTI DAP La'anatullah itu berKATA,

"Jika kumpulan syarikat mempunyai hutang sebanyak RM34.3 billion, dan apabila tidak mampu untuk membayarnya, kemampuan syarikat yang lain untuk membayar hutang juga akan terjejas. Pada tahun 1997, kerajaan terpaksa menebus hutang syarikat, dan terpaksa membeli LRT, memberi pinjaman kepada Tan Sri Halim Saad yang berjumlah RM3.2 billion yang tidak dibayar balik.

Syarikat beliau (Syed Mokhtar) berhutang sebanyak RM34.3 bilion, lebih dari sepuluh peratus dari hutang korporat nasional, dibandingkan dengan Renong sebanyak RM20 bilion, iaitu cuma lapan peratus. Ini adalah perkara serius dan bakal menjadi masalah kepada kewangan dan industri perbankan di negara ini," ->KLIK<-

Kita terTANYA kenapakah MUSUH ISLAM daripada DAP La'anatullah ini TIDAK pulak menyebut tentang KORPORAT Cina yang turut diBANTU oleh kerajaan CONTOHnya seperti MBF dan BANYAK lagi pada TAHUN 1997 dahulu? SALAHkah jika kerajaan menyelamatkan syarikat yang memBINA PRASARANA seperti LRT semasa keGAWATan ekonomi tahun 1997 dahulu? Bukankah projek sebegini untuk keMUDAHan RAKYAT seperti yang kita LIHAT pada HARI ini? Mungkin kerana begitu SINONIMnya PAS dengan keDUNGUan, MUDAH aje FAKTA SAMPAH daripada DAP La'anatullah sebegini diTELAN bulat-bulat oleh mereka!

Mungkin dek tak terTAHAN kerana keDUNGUan yang meLAMPAU seperti yang diTUNJUKkan oleh para PEMIMPIN mereka, ada di kalangan pengikut PAS sendiri turut 'BACK-UP' TS Syed Mokhtar ini.. ->KLIK<-

Ye la.. JASA Tokoh Maal HIJRAH ini terhadap umat ISLAM sememangnya sukar diTANDINGi oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS yang lebih BANYAK meROSAKkan dan MENYESATkan umat ISLAM! Kita PERCAYA bahawa menjelang PRU-13 nanti makin BANYAK SERANGan oleh MUSUH ISLAM dalam DAP La'anatullah terhadap orang seperti TS Syed Mokhtar ini.. Selagi umat Melayu/ISLAM TIDAK menyembah para 'TOKONG' yang dibela DAP La'anatullah untuk MENGEMIS secebis BANTUan, selagi itulah mereka TIDAK akan puas HATI! Adakah BESOK kita terpaksa MENYEMBAH para 'TOKONG' ini untuk memBINAkan UNIVERSITI, MASJID atau berikan DERMA kepada umat Melayu/ISLAM yang dalam keSUSAHan?

Nukilan Tukang Dok Peghati

85 Responses to "PANAS! PAS SANGGUP KORBANKAN USAHAWAN MELAYU/ISLAM DEMI KEPENTINGAN 'TOKONG' YANG ANTI ISLAM!"

 1. BAGI AKU YGBODOH DAN BAHLOL ADALAH MELAYU KITA YG SANGGUP SOKONG DAP KAFIR NI DAN CUBA JATUHKAN TS SYED MOKHTAR KERANA BELIAULAH SATU2NYA MELAYU ISLAM YG SGT BERJAYA DI NEGARA KITA MANA BOLEH TIDUR MALAM TOKONG2 KAFIR NI MULALAH CARI ISU DAN KOREK SANA SINI TENTANG KELEMAHAN BELIAU.

  ReplyDelete
 2. jangan risau org yg mnyokong TS Syed Mokhtar ni byk jumlahnya dan kita semua akan sentiasa mendoakan akan kejayaan beliau dan kesejahteraanya kerana beliau telah banyak membantu melayu islam kita ketika memerlukan pertolongan dan kita harus ingat bahawa bahawa setiap perniagaan beliau diberkati ALLAH SWT kerana beliau selalu mengeluarkan zakat dan tak pernah kedekut macam dap sial yg hanya menjadikan melayu islam kita dungu aje.

  ReplyDelete
 3. Wahai Pas dungu berhentilah kerjasama anda bersama dap laknatullah ni sebelum krg semua kena bala dari ALLAH SWT. dah sah2 kafir ingin menjatuhkan org melayu islam dan musuh ketat islam lagi kenapa nak jatuhkan bangsa sendiri hanya kerana upahan yg dibayar sedikit utk mengkritik TS Syed Mokhtar dan cuba menjadi penyokong kuat dap kafir apa nak jadi dgn org2 melayu islam kita sedarlah sebelum terlambat beb.

  ReplyDelete
 4. Pas ni memang bodoh pun sebab tu dap bodohkan mereka lagi dgn menggunakan parti Pas yg tak sedar ni org2 melayun islam kita sanggup berkerjasama dgn kafir asalkan boleh jatuhkan org melayu islam sepeerti TS Syed Mokhtar ni yg telah banyak membantu org2 yg susah memerlukan bantuan.

  ReplyDelete
 5. Nak satu kaya raya atau ramai yang berkongsi. Economic capitalism, control and manipulation leads to monopoly which in return means economics coloniansiam in the new era. Wealth is not spreaded but centralised at one person could invite disaster to the economy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. WHAT A PITY. YOU KNOW HOW TO TALK BUT YOU DO NOT UNDERSTAND WHAT YOU ARE TALKING ABOUT. HELLO!!!!!! WE ARE TALKING ABOUT THE ONLY MALAY BILLIONAIRE LISTED IN MSIAN RECORD. MOST OF THEM ARE CHINESE AND INDIAN. DO YOU KNOW THAT. HE HAS DONE A LOT IN HELPING BUMIPUTRA AND IS VERY GENEROUS. SO IF YOU WANT TO GET JEALOUS GO TO THOSE CHINESE AND WHACKED THEM IF YOU DARE. THEY ARE THE ONE WHO STOLE LOTS AND LOTS OF OUR WEALTH WITH THE HELP OF PEOPLE LIKE YOU.

   Delete
 6. Pas oh Pas sedarlah siapa kamu, Parti yang memecahkan Islam merosak kan aqidah Islam. Fatwa Hadi memecahkan Islam, merosakkan aqidah, sekarang Pas kerjasama dengan kafir harbi tu lagi terkeluar aqidah,.cukup lah PAS,apa yang kamu buat untuk negara ni tak da apa, PAS cuma tahu memburukkan negara, orang Islam berjaya... Mari kita tolak PAS dan sokong yang boleh menjadikan Islam dan umatnya di pandang tinggi seluruh dunia... allah huakbar..

  ReplyDelete
 7. anon..8.43... what say you on indivuduals from other races that top the list, is this not monopoly of wealth by few individuals,..did you know how they get their wealth.

  ReplyDelete
 8. tan sri syed banyak membantu org susah melalui yayasan nya,,, other indivuduals,.. macam mana.

  ReplyDelete
 9. Biasalah bangsa bukanMelayu nak hina Melayu, dia akan guna Melayu sendiri la serpti PAS

  ReplyDelete
 10. takpa tan sri, teruskan usaha murnimu, harta bendamu itu Allah yg beri jd dgn hartamu yg murni itu maka Allahlah yg akn jd utk menjadi rezeki org lain yg memerlukan

  ReplyDelete
 11. apa masalahnya kalau ramai org2 melayu islam kaya raya dibawah pentadbiran BN? begitu juga kaum2 cina dan india mereka juga kaya dan menambah kekayaan yg sama. kenapa pas dan dap sungguh2 tak senang apabila org islam melayu memiliki kekayaan? adakah kita perlu mundur apabila kita berada dibawah kerajaan yg cekap kuat dan stabil.adakah kita perlu searhkn kepada kerajaan BN sahaja yg megembangkn ekonomi dan menjana pendapatan negara utk memaju dan memberikn keselesaan kepada rakyat. apakah sistem ekonomi negara kita tidak betul apabila org yg nrmpunyai krmampuan dan kecekspan dalsm prrniagaan dinafikan hak2 mereka untuk berjaya dalam perniagaan. adakah semua org2 yg kaya raya dibwh pemerintahan BN itu mengamalkn rasuah? Kalau ada apa buktinya? org2 pas dan pkr ini hanya mempunyai niat yg jahat dan mempunyai otak bodoh. hasad dengki dan menjadi pemusnah negara. semoga allah turunkn bala yg perit kepada golongan pas dan pkr ini agar mereka insaf dan kembali ke pangkal jalan.

  ReplyDelete
 12. Saya sungguh terharu dan bersyukur bahawa rakyat jelata sudah insaf akan penipuan yang dilakukan oleh UMNO BARU atau parti syaitan seperti mana digelar oleh mantan PM Tun M. Kalau nak kata hipokrit, memang nombor 1(macam Satu Malaysia)
  Sibuk pasal Soros tapi pemimpin tertinggi UMNO jumpa Soros. Kalau kita ingat pasal anak-cucu, katakan tak nak pada partiUMNO BARU=APCO=Syaitan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Syaitan PAS dungu tahap gaban... Jiwa karat hati busuk ortodoks, pelampau terlampau melampau. Banyak sangat minum kencing Pakatan Jahat sampai cakap pun perasan bagus. Insaflah hati yg sesat..

   Delete
 13. hak kekayaan negara patut dikongsi bersama,bkn utk syed mokhtar seorang..jika hak kekayaan negara cuma milik syed mokhtar dan segelintir pihak shj,itu berkonsep kapitalis@komunis.....

  anyway syed mokhtar cuma menjalankan projek mrt hasil dari dana krjn n cuma terlibat dlm pembinaan laluan bawah tanah shj...fakta disitu..bkn dari duit poket dia..

  ReplyDelete
 14. diorang pukimak babi2 cina haram jadah ni aq dah cakap daru dulun lagi yg diorang ni x leh tgk org melayu islam berjaya...... klu kita tgk mcm mana syed mokhtar bermula dari bawah mmg kita x kan terfikir yg dia akan berjayta samapi ke tahap skang nie>>>

  ReplyDelete
 15. diorang pukimak babi2 cina haram jadah ni aq dah cakap daru dulun lagi yg diorang ni x leh tgk org melayu islam berjaya...... klu kita tgk mcm mana syed mokhtar bermula dari bawah mmg kita x kan terfikir yg dia akan berjayta samapi ke tahap skang nie>>>

  ReplyDelete
  Replies
  1. kak bedah ni dr didikan melayu yg hanta tahu maki n mencarut tanpa fakta kah...

   kesiannnnn....
   pepatah moden kata..
   jgn jd org bodoh dan miskin,krn menjadi makanan si cerdik

   Delete
  2. kak bedah ni dr didikan melayu yg hanta tahu maki n mencarut tanpa fakta kah...

   kesiannnnn....
   pepatah moden kata..
   jgn jd org bodoh dan miskin,krn menjadi makanan si cerdik

   Delete
 16. Dewan Rakyat menolak soalan lisan yang dikemukakan Tony Pua (DAP-Petaling Jaya Utara) berhubung dakwaan hutang korporat syarikat milik Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary.

  Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia berkata, penolakan pertanyaan jawab lisan Pua ditolak mengikut Peraturan Mesyuarat 23(1)(c).

  Peraturan Mesyuarat tersebut menyatakan sesuatu pertanyaan itu tidak boleh mengandungi apa-apa hujah, sangkaan, fikiran, tohmahan, puji atau keji atau mengandungi kalimah menyakitkan hati ataupun mengenai apa-apa perkara dangkal atau meminta penerangan mengenai perkara remeh.

  Menerusi soalan yang dikemukakan untuk dimuatkan pada aturan soal jawab lisan persidangan Dewan Rakyat, Pua meminta Menteri Kewangan menyatakan apakah ancaman kepada sistem kewangan dan perbankan Malaysia apabila syarikat-syarikat milik Syed Mokhtar mempunyai hutang sebanyak RM34.3 bilion.

  Menurut Pua, jumlah hutang berkenaan melebihi sepuluh peratus kesemua hutang korporat di Malaysia.

  ReplyDelete
 17. langau2 pas ni semua dah dibutakan oleh duit hasil ladang babi yg puak2 dapig bagi tue.. sebab tue lah diorang dah x nampak apa kepentingan politik kat nrgara kita skang nie.....

  ReplyDelete
 18. PARTI UMNO SKRG NI LAH YANG BANYAK BERJASA KEPADA BANGSA MELAYU DAN RAKYAT MALAYSIA SEHINGGA SANGGUP BERKONGSI KUASA BERSAMA KAUM2 LAIN DIMALAYSIA SERTA MENCAPAI KEJAYAAN YANG MEMBERANGSANGKAN KALAU NAK DIBANDINGKAN DGN NEGARA LAIN.NEGARA LUAR AMAT KAGUM DGN FORMULA PENCAPAIAN EKONOMI NEGARA KITA YANG BERKEMBANG DGN AMAT PANTAS SERTA MAJU YANG DITERAJUI OLEH UMNO DAN ORANG MELAYU.APABILA KITA BERSATU PADU LAGI HEBATLAH NEGARA KITA MAJU SERTA AMAN DAMAI.TERIMA KASIH UMNO, BARISAN NASIONAL SERTA MALAYSIA.ALHAMDULLILLAH.XXX

  ReplyDelete
 19. Pas bengang sebab yg kaya tu bukan puak dia..cuba yg kaya tu ahli pas, hampa tgk depa canang satu malaysia suruh rakyat support..kalau pun syed mokhtar kaya dgn bantuan kerajaan, so what?? Dah rezeki dia..sekurangnya ada jugak melayu top ten list millionaire..nak harap pas? Khak ptuuuii!! Pagi ptg dok melalak tin kosong ja..sembang surau tapi keja haram tak buat..cuiihh..

  ReplyDelete
 20. akak tgk melayu zaman skrg ni ramai sgt yg busuk hati dengki dgn bangsa sendiri klu bkn lah disbbkan busuk hati comfirm drg tak kan sokong cina bila cina berjaya n byk bunyi bila ts syed mokhtar yg berjaya.adahal mereka ptt bangga krn bangsa kita sendiri dah berjaya kan...org islam pun boleh berjaya jugak klu kita kerja bersgh sgh mcm ts syed mokhtar bkn ddk kat umah dengki dgn org pas tu ada cita2 nak kaya mmg tak lah...kena lah berusaha...usaha kan tangga kejayaan..jdkan ts syed mokhtar sebagai idola utk kita berjaya

  ReplyDelete
 21. akak rasa melayu klu buang sikap dengki dia comfirm melayu pun blh berjaya mcm cina...

  ReplyDelete
 22. Beberapa hari lepas saya berbual dengan pekerja delivery roti Gardenia.
  Dia mengesahkan memang benar jualan Gardenia sudah merosot berbanding dulu.
  Ada Cina yang tanya 'betul kah Gardenia sekarang share Melayu punya? Ini macam saya tak mahu beli la..".
  Macam ni pun ada Melayu yang tak sedar nak jatuhkan peniaga Melayu lain.
  piraah la mabuk ..Melayu PR..

  ReplyDelete
 23. cina mmg babi drg tak blh tgk melayu berjaya tp yg melayu pun jadi mcm cina jugak ni kenapa tak kira lah kita parti apa sekali pun tp kita ttp melayu n islam kan napa tak kita sokong bangsa kita sendiri berjaya...lagi satu tan sri syed mokhtar ni bkn org politik pun dia seorg ahli peniagaan yg berjaya sahaja napa selalu org suka kaitkan dia dgn politik eh????aku pelik la

  ReplyDelete
 24. disbbkan melayu sendiri yg bodohlahari ni cina berada di tangg yg teratas tau....sbb melayu sendiri yg bg peluang kat cina cuba kita sebagai org melayu sokong satu sama yg lain comfirm lah cina bungkus

  ReplyDelete
 25. kini, blog parpukari tidak boleh dipisahkan dgn puki.

  INGAT PARPUKARI INGAT PUKI
  PARPUKARI DAN PUKI BERPISAH TIADA

  salam puki neelofa kpd semua

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalau blog sebelah sana jgn harap nak komen mcm ni... Sbb blog sebelah sana tak telus dan tak dapat terima teguran...

   Delete
 26. pas mmg over suka mainkan agama konon nye kami ikot jalan yg benar haktuiiii lah....klu btl lah pas ikot jalan yg benar mesti pas akan sokong usahawan islam yg berjaya mcm syed mokhtar bkn nye kutuk dia lg n sokong cina...sebagai org islam kita ptt sokong antara satu sama lain bkn iri hati asik fikir pas je terbaik sampai sgp jilat cina kaw2 ingat cina nak lah tlg drg padahal cina cuma gunakan drg utk kepentinggan sendiri je

  ReplyDelete
 27. bangsa racist cina dap naik tocang dan perasan bagus di sebbkn oleh pengkhianat no 1 negara anwar ibrahim. kalau tak disebbkn oleh pengkhianat gilA kuasa dan desperate sgt2 nk jadi pm malaysia ni...cina2 racist dap tak kan jadi cam sekarang melayu pas dilyn hanya sebagai pencacai dan kuli batak utk kerja2 menjelang pilihanraya..dan dipijak2 kepala..tupun nik ajis dan ahlul pas tutup mata demi mimpi nk tawan putrajaya yg dulu golongan ini lah jgk dizaman tun m menwar2 putrajaya satu pembaziran la ni gila talak nk twan pulak...puak2 pas pkr dap ni mmg kepala dah mereng dan biol bodoh piang.....

  ReplyDelete
 28. ko ni mmg gila puki ke anon 12.15....ke ko x dapat puyki babi mlm td tue yg meroyan hari nie....

  ReplyDelete
 29. Kalau nak tahu kat MALAYSIA ni roti paling sedap n berkhasiat serta variasi pilihannya ialah ROTI GARDENIA.saya tetap memilih ROTI GARDENIA GANDUM PENUH sebagai sarapan pagi kami.dalam peti ais kami penuh dgn roti GARDENIA sebab gandumnya banyak dan mempuyai vit biotin bagus utk rambut dan tenaga.ROTI GARDENIA BERTARAF ROTI ANTARABANGSA.SEDAPPPPPPP.

  ReplyDelete
 30. bila bnyk mkn roti gardenia...bdn jadi bertenaga..blh main dgn kak bedah bibir tebal....nyum nyum nyum..


  melayu umno bodoh mcm kambing

  ReplyDelete
 31. walaupun syed mokhtar nie ada membina masjid albukhary di jalan hang tuah, tapi aku geli dgn dia sbb dia sokong umno.. harkk ptuihh!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jenuhla ko nak cr tan sri ni nnt nak mintak ampun.komen ko dah menunjukkan hati ko yg dah hitam penuh dgn hasad dengki.astagfirullahalazim.

   Delete
 32. MANA TAK TERBAKAR DAP SIAL NI SEBAB TS SYED MOKHTAR NI KAN ADA COMPANY YG KUKUH DAN GAH SALAH SATUNYA SEMUA RAKYAT MALAYSIA TAK KIRA BANGSA DAN AGAMA SELALU MEMBELI BLH DIKATAN TIAP2 HARI IAITU ROTI GARDENIA, MANA BOLEH TAHAN CINA SIAL YG PEMEGANGNYA ORG MELAYU ISLAM KITA SEBAB TU DAP BUAT2 BAIK DG PAS YG DUNGU NI. TAPI PAS PULAK NAK SGT TLG ORG KAFIR NI KENAPA SEDARLAH WAHAI ORG2 MELAYU ISLAM KITA SEBELUM NEGARA KITA DIJAJAH OLEH CINA2 KEPARATN YG PASTI KITA ORG MELAYU AKAN MENJADI HAMBA CINA BABI SEKALI LAGI DLM HIDUP KITA.

  ReplyDelete
 33. Saya rasa yang bodoh dan bahalol adalah orang yang menyokong parti UMNO BARU yang sudah jauh terpesung dari matlamat UMNO yang asal. Yang jadi pengikut UMNO BARU hanyalah untuk meraut keuntungan dengan mudah tetapi dengan cara yang menjijikan!

  ReplyDelete
 34. woi anon2.01 bingai biol bodoh.....hang tu...sedar dsn insaf la skit...belajarpn kerajaan bn yg bantu....ptptn pn hang bedal tapi tsk reti nk bersyukur. kalau hang sokong sgt pkr pas dap tu apa kaum2 tu tolong hang....sebut kat aku nama sekolah atau universiti2 yg puak2 tu dah buat....juga jasa2 puak2 yg ko jilat tu pada masyarakat? haram tak ada kan. semua yg ada kat msia skg ni BN yg buat tau.....anon babi bodoh piang....

  ReplyDelete
 35. Sejak bila ramai orang Melayu makan roti setiap pagi?

  Kan kita biasa makan nasi lemak ke, roti canai, kueh mueh atau apong balik.

  Yang dengar makan banyak roti selalunya orang Cina dan mat salleh, je.

  Gula naik lagi 20 sen. Kaya lagi berbillion Melayu unta, tu.

  ReplyDelete
 36. Ni bukan usahawan. Ni kroni yang dapat handout bebilion.

  ReplyDelete
 37. Orang-ramai sudah pandai sekarang, mereka sudah tahu bahawa dengan UMNO, hanya kroni yang dapat.
  Memang menjadi tanggungjawab Kerajaan untuk menyediakan tempat pembelajaran, kesihatan dan lain-lain. Ini bukan duit UMNO tetapi wang rakyat yang dapat dari cukai dan sebagainya. Harapan dengan pemergian UMNO, negara tercinta kita akan dapat maju.

  ReplyDelete
 38. Tindakan Murdyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat menganggap DAP sebagai rakan karib nyata mencetuskan reaksi negatif daripada pelbagai pihak termasuk bekas pemimpin dalaman parti itu yang menyifatkan Nik Aziz sebagai “keliru” dan tidak memahami keadaan sekeliling, lapor akhbar Umno, Utusan Malaysia hari ini.
  Bekas Ahli Jawatankuasa Dewan Ulama PAS, Prof Madya Mohd Noor Deri dipetik akhbar berkenaan berkata Nik Aziz (gambar) telah termakan umpan DAP sehingga beliau melihat kerjasama itu indah tanpa mengambil kira penentangan daripada ahli parti komponen Pakatan Rakyat (PR) itu sendiri.
  “Dia nampak kerjasama itu cantik tetapi sebenarnya dihiasi syaitan. Tetapi disebabkan sejak dulu dia menentang Umno, jadi sekarang Umno yang jahat, bukan DAP,” katanya dipetik Utusan Malaysia.

  ReplyDelete
 39. Tanpa UMNO melayu akan lebih maju dan peluang cerah tanpa kegelapan bernama UMNO. marilah kita penolak parti jahanam anak bini cucu cicit yang mereputkan asas negara ini

  ReplyDelete
 40. Anon 2:01 PM

  Yg dah trkeluar dari landasan perjuangan ialah PAS..

  Timbalan Mursyidul Am PAS, Datuk Professor Dr Harun Din dan seorang lagi Sasterawan Negara yang juga ahli PAS seumur hidup, Professor Emeritus Datuk Dr Shahnon Ahmad mngakui bahawa PAS seharusnya memperbaiki dan memperbetulkan iktikad perjuangan dan meneliti kembali kerjasama di atara parti berkenaan dengan DAP dan PKR memandangkan dewasa ini, halatuju perjuangan mereka untuk menegakkan dan memperjuangkan Islam sudah jauh tersasar..

  Bkn UMNO yg kata tapi ahliPAS yg kata.....

  ReplyDelete
 41. anon 12.57.. aq rasa antara roti gardenia dgn roti yg dapig bt yg mengandungi babi yg mana satu agaknya org akan pilih???? klu ko kafir lain citerlah........... tp kan aq rasa ko ni mmg pukimak babi sbb tu ko rela makan rotiu yg mengandungi babi dari makan roti yg dikeluarkan peniaga islam

  ReplyDelete
 42. anon 3.19.... kenyataan haram jadah ko tu aq x berapa nak setuju sangat la.... ko tgk kemajuan apa yg dah dibawa fuckatan sejak dia ambik alih negeri selangor??? masalah air x habis2.... itupun ko buta lg ke????

  ReplyDelete
 43. roti tu bukan dia yang buat. dia cuma beli staarikat tu macam ada mamak beli beer san miguel la. Cakap macam la dia yang uli tepung. Duit beli pun semua dapat buta2 dari favoritism and protection. Kucing aku pun boleh jadi usahawan kalau dapat hak keistimewaan macam tu

  ReplyDelete
 44. bila bnyk mkn roti gardenia...bdn jadi bertenaga..blh main dgn kak bedah bibir tebal....nyum nyum nyum..

  melayu umno bodoh mcm kambing

  October 13, 2012 12:57 PM
  ---------------------
  YG TULIS NEH MST DAPig SIAL YG MAHU MELAGA2KN ORG2 MELAYU...
  SBB DULU ROBERT KUOK YG KONTROL SUME INI..DAN SGP BAGI RAKYAT MESIA MAKAN ROTI YG DIPRBUAT DR TEPUNG YG PLG LOW CLASS...

  BILA AL BUKHARY DPT AMEK ALIH BR TAU AKAN KEMUNGKARAN N PENIPUAN YG DI LAKUKN SELAMA INI...

  JADI SKRG PUAK SIAL XPUAS ATI DEPA BUAT ROTI MASSIMO NAK SAINGI GARDENIA..MCM2 DEPA CREATE CITER NAK JATOHKN ALBUHKARI (ORG ISLAM)..

  YG SEDIHNYA ADA LAK ORG ISLAM SNDRI YG BAHALOL DAN BAGHAL IKOT DLM KEMPEN MENJATOHKN BANGSA SENDRI...budus

  ReplyDelete
 45. org melayu kita yg menyokong DAP kafir nie sbnrnya depa tu dengki dgn TS syed mokhtar... depa dengki dgn kemajuan dan kekayaan yg TS miliki.. sbb tulah depa lebih rela dn lbh sggp lg menjadi anjing kpd DAP tu dn sggp menjatuhkan kaum sndri!! hnya semata2 krna sifat dengki kianat depa tu!! yg sedihnya si PAS tu yg sggup menjadi 'anjing' kpd DAP bangang tu!!

  ReplyDelete
 46. woi anon 2:01 PM,
  yg mengaut keuntungan dengan mudah tetapi dengan cara yang menjijikan adalah pakatan haram kau tau tak!! bnyk dh rupa sbnr diorg tu yg smakin terkeluar skrg ni!! org bodoh bangang bahlol mcm kau ni je yg msh tak nmpk lg! dasar mnusia tak pernah kng budi! slma ni bnyk yg kerajaan buat utk membntu rkyt2 nya tp mnusia mcm kau ni lah yg tak pernah nak bersyukur malah blh kutuk lg! org mcm kau ni kn mmg layak di baling tong taik je kat muka kau tu!!

  ReplyDelete
 47. kan orang cina dan melayu sendiri juga yang menyatakan bahawa MELAYU PEMALAS...
  dah dorang pemalas apasal pulak nak denggki dengan syed..
  syed berniat baik nak tolong bangsa sendiri tetapi kalau melayu sendiri makan melayu tak guna lah nak cakap lagi...
  gembira dan makan besarlah bangsa cina dengan perkara ini..

  ReplyDelete
 48. PAS tu dah la parti sesat gunakan agama untuk kepentingan sendiri pastu sokong cina angkat jubur dorang..anak bangsa sendiri bunuh xpa asal cina happy dapat angkat cina..sedarlah PAS sampai bila nak jadi barua cina..

  ReplyDelete
 49. smakin PAS tu berkerjasama dengan DAPig tu maka semakin terpesong lah depa dari landasan depa yg sebenarnya...

  ReplyDelete
 50. PAS memang sesat! Sanggup korban apa saja demi menjilat DAP! Demi nak undi CIna Agama sendiri pun dia sanggup kutuk! Memang celaka PAS ni! Tapi yang lagi celaka bila Melayu ISlam pergi sokong cina haramjadah! Cina buat macam macam kat Melayu tapi dorang suka sangat nak jilat cina! Jauhi PAS Selamatkan Islam!

  ReplyDelete
 51. KAMI SEKELUARGA SOKONG PRODUK MAKANAN ORANG2 MELAYU X KIRA APA PARTI MEREKA SEBABNYA100% HALAL SERTA INGIN MELIHAT MELAYU ITU MAJU SETANDING BANGSA LAIN.INILAH PRINSIP ORANG MELAYU UMNO.HIDUP MELAYU..HIDUP UMNO..HIDUP BARISAN NASIONAL..HIDUP MALAYSIA MAJU..WASSALLAM.

  ReplyDelete
 52. biar betul usahama melayu sanggup dikorbankan demi kepentingan tokong anti islam?

  ReplyDelete
 53. kita sepatutnya berbangga ada Melayu Islam yang boleh bersaing dengan orang luar... kenapa pas yg konon nya kata parti yang perjuangan islam tapi kenapa harus korbankan usahawan melayu islam demi kepentingan kafir harbi... Syed Mokhtar bukannya dari mana mana parti kenapa PAS nak hancurkan beliau? PAS sanggup buat apa saja yang disuruh DAP kerana kemaruk nakkan putrajaya... Sanggup jadi Anjing suruhan demi undi cina!

  ReplyDelete
 54. Knpa mempunyai hati yg busuk....bila tgk kejayaan org yg sebangsa seagama dgn kita.....semoga ALLAH beri hidayah pda kamu semua...Ameen.

  ReplyDelete
 55. kalau macam tu, kerajaan pas kena naik unta tak boleh naik kereta sebab kereta ni orang yahudi buat.

  ReplyDelete
 56. semoga Allah selamatkn negara malaysia dsn umat melayu islam yg menyokong bn dan undi bn setiap kali pilihanrayA. ahli umno seumur hidup......umno selamanya. roti gardenia tetap no 1.... hancur dan musnshkn parti pas pkr dan dap pada pru13 nanti amin.

  ReplyDelete
 57. PASial ni mmg sial sungguh la,de ke dengan bangse yg seagama mereka nk memusuhi.
  dengan bangsa islam mereka nk bermusuhan dan menuduh macam2 fitnah,org kafir harbi mereka jilat dan menyokong setiap perbuatan mereka.
  x takut bala ke PASial ni,bersahabat dengan kafir harbi dan memusuhi org islam.
  ajaran mana nik ajiz bawak ni,blajar kat mana mamat gila ni.
  sanggup jaddi hamba kafir harbi dan tikam bangsa seagama,bodoh punya PASial.
  dasar parti sial yg lahanat,parti yg yahudi yg hipokrit

  ReplyDelete
 58. perh brader,pe nak jadi dengan PAS sekarang ni....sepatutnya dia mendoakan keyajaan Syed,ini dia bekerjasama dengan DAP dan memusuhi Syed.....teruk betul perangai nik aziz ni,memang dah sesat sungguh brader ni kita ni.....anon2 yg celaka haramjadah berperangai seperti ank haram,korang ni ada akal ke tak da......korang tuduh Syed kaut semua hasil dan makan seorang diri sedangkan dia bekerja keras untuk berjaya......cina yahudi tu korang tak pulak persoalkan,korang jilat lagi telur cina yahudi tu.....nmpk sangat anjing anjing pakatan dengki dengan kejayaan Syed,memang celaka haramjadah punya manusia

  ReplyDelete
 59. salam jari tengah penuh lendir yg dimasukkan dlm puki neelofa utk semua.

  ReplyDelete
 60. kita melayu makanannya sama saja iaitu sambal belacan,budu,cencalok,tempoyak,dan sebagainya..kan lebih baik kita bersatu atas nama melayu..makanan boleh sama tapi nak bermusuh sesama bangsa melayu dan sesama agama islam..orang kafir tepok tangan dan suka melihat kita berpecah belah sesama kita..ayuh melayu umno,pas,pkr KITA BERSATU kalau KITA BERCERAI KITA HANCUR..YA ALLAH YA TUHANKU KAU SELAMATKANLAH BANGSA MELAYU DITANAH TERCINTA MALAYSIA INI.AMIN.

  ReplyDelete
 61. Kerajaan akan meminda Seksyen 294 Kanun Tatacara Jenayah agar bon jaminan berkelakuan baik tidak boleh digunapakai untuk meringankan hukuman kesalahan merogol kanak-kanak di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan.

  p/s: aku sokong. Kini para pedofilia tidak lagi berpeluang melepaskan diri dari hukuman, jika merogol puki2 muda. Maka puki2 muda yg suci murni ini, bolehlah dikomersilkan dlm industri geisha.

  ReplyDelete
 62. kalo malaysia perang ngan thailands ato indon,nak ke bn dan pembangkang bersatu mempertahankan negara,...aku ingat tak nak,.dalam blog dan bedza parti telahpun gaduh,hingga ulamak dihina pasal bedza parti,sadarlah kawan ko neh sesama melayu.

  ReplyDelete
 63. ha gua da agak sangat da...melayu takkan senang tengok melayu berjaya hidop senang...jenis melayu nie sanggup jadi hamba abdi cina bangsat sial kimak babi punya keturunan...nie la sifat buruk melayu...suka simpan sifat dengki sesama bangsa sendiri...lebih suka tengok bangsa lain maju tapi merah mata kalau bangsa sendiri maju...memang sah melayu jenis macam ini memang bodoh sebodoh2 nya...gua sedih betol la...patut kita sokong bangsa sendiri...syed mokthar dia maju dan menjadi usahawan...dia banyak bantu orang melayu...tapi ape balasan dia dapat?bangsa sendiri tentang dia...gua memang sentiasa sokong dan doa biar syed mokthar conquer ekonomi malaysia...!!!!

  ReplyDelete
 64. bender fry
  syed mokhtar conquer eko negara? bodoh mcm takder puki la ko ni. gila apa cuma sorang menguasai ekonomi negara. kalu mcm tu, tutup semua perusahaan kat msia ni, bagi kat syed mokhtar sorang jer.

  bisines puki mak ko kat lorong haji taib pun bagi kat syd mokhtar sorang.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oii bodoh.kalau ko nak jd jutawan jugak.pegila jd.xde sape yg halang ko pun.kalau hati ko dah hitam.mcm tu asyik hasad dengki kat org islam lain yg kaya.sah2 niat nak kaya ko tu susah ALLAH nak makbulkan.pegila byr zakat oiiiii.tunaikan.hak ALLAH

   Delete
 65. fuyoo pas makin terok sampai sanggup gunakan melayu sendiri untuk tentang saudara islam kita syed mokthar....cek asa la kan nie mst pas psn pungkok sbb depa nie smua xdpt duit free dari syed mokthar...macam guan eng dok bagi kat depa..sbb 2 la depa dok syok ja sokong cina berak xbsok pungkoq 2...sbb 2 depa nie xleh tgk bngsa islam maju....cek lagi suka lau semua perniaga2 dan usahawan adalah islam...selamt kita..xdak nak was2 lau nk beli barang...cek doa kan sesapa yg dok dengki kan syed mokthar idop merana...amin!!!!

  ReplyDelete
 66. Anonymous October 13, 2012 8:17 PM
  well gua lagi suka...sebab syed mokthar bukan manusia tamak macam bapakk lu guan eng mata dajjal...lu macam susah hati je kalau orang islam pegang ekonomi?
  gua rase la kan lu makan taik guan eng nie banyak sangat sampai lu tak paham gua punya maksud tersirat...lu baik pergi berambus dari sini...

  ReplyDelete
 67. wah anon lu memang bnyak pandai predict olang punya jantina...gua memang ragu2 la dengan lu punya jantina...gua rasa2 la lu memang betina...sebab lu ingat semua olang ada puki macam lu...
  gua punya mak tarak murah sama macam lu punya mak....
  muahahahhahahahahahaha
  ada orang suda panas tak boleh terima.....i like that

  ReplyDelete
 68. TS syed mokhtar nie sntiase akan menjadi ushawan pilihan di hati bangsa2 melayu yg memahami kesusahan beliau dan manafaat yg telah beliau berikan kepada negara.....die lah satu2nya ISLAM di malaysia yg billionaire sape lgi yg menakluki 10 tangga teratas? hnya smua cina dan india tpi TS syed mokthar shja islam yg sorang nya

  ReplyDelete
 69. Pas2 asl la korang nie tbe2 dengki sgt nie? tolong lah bkak mata korang kne suap duit berjuta oleh DAP skrng dh mle nk knekan bgsa sndri

  ReplyDelete
 70. melayu nie mmg lah kaum yg pendengki nk mpos....asl la korang atk SM je?
  asl x atk yg laen?

  ReplyDelete
 71. bender fry,
  sapa panas? lu sorang ada panas jugak. pegi masuk dalam puki mak lu yg suam2 kuku tu utk kasi tenang hati. muahahahahha

  puki neelofa lu jgn korek tau.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anon 10:10 pm.Komen lu dah tunjukkan otak lu tu ltak kat mana.jijik.sama jijik dgn bos lu yg tibai dpan blakang tu.ewwww.jijik

   Delete
 72. Kita jangan ambil kira apa syed mokhtar beli tapi kita ambil kira berapa ramai orang melayu yang mendapat kelebihan dari syarikat milik syed mokhtar ni, berapa ramai director, general manager , manager, executive yang menjadi milik orang2 melayu, ini membuktikan bahawa kekayaannya itu dinikmati dan diagihkan pada orang melayu islam khususnya. Kenapa kita perlu iri hati dengan dengan beliau sebaliknya beliau perlu dijadikan contah terbaik, sata seorang yang bekerja disyarikat dimilik seorang berbangsa cina, kepakaran yang dimiliki orang2 melayu disini amatlah tinggi, tetapi kuasa membuat keputusan dan memerintah tetap diberi kepada bangsa mereka sendiri walaupun tiada pengalaman dan pengetahuan dalam bidang berkaitan, gaji juga terdapat perbezaan antara kami walaupun pada pangkat yang sama,Namun ada dikalangan bangsa mereka sendiri mengakui terdapat perbezaan yang ketara antara bangsa mereka dgn kami org2 melayu tetapi tiada apa yang boleh dilakukan. Saya juga berani mengatakan orang melayu yang bekerja disyarikat milik cina ini menghadapi masalah yang serupa. mari kita renung2kan dan jangan diganggu syed mokhtar, sesungguhnya banyak orang melayu akan terbela nasibnya disyarikat milik beliau.

  ReplyDelete
 73. PAS memang barua no.1 pada DAP,sedaqlah ckit berapa ramai TSSM memberi makan kpd pekerja dan keluarga mereka...org PAS pun ada yg kheja dgn TSSM...kalau nak jaga cinaDAP pun jangan lah lingkupkan bisnes orang melayu..BANGANG PUNYA PAS...

  ReplyDelete
 74. kalau dapat projek ikut kabel belakang...apa yg nak dibanggakan???kalau setakat makan setalam & derma buah kurma setahun sekali...lagi2 nak guna agama untuk kepentingan peribadi...sudah-sudahlah..memperbodohkan org melayu...bila dapat projek..yg kenyang kroni lu jugak.....hampeh...1M..rakyat diBAHLULkan..pencapaian kroni diutamakan...

  ReplyDelete
 75. Ayat-ayat parti pembangkang ni pun dah mencerminkan mentaliti mereka. Orang-orang yg bodoh je yg mudah terpedaya dgn segala tipu helah pembangkang. Diikutkan terlalu banyak sumbangan yg dibagi oleh kerajaan tapi malangnya golongan melayu pembangkang tak tau mcm mana nak bersyukur dgn nikmat yg kita ada sekarang. DAP ni sikit demi sikit menghakis hak kita org melayu. Sudah-sudah la bermimpi wahai puak pembangkang oiii!

  ReplyDelete
 76. Kepada Allah menjadi Maha Suci itu, Cahya syarikat pinjaman adalah salah satu daripada penaja jamin bebas terkemuka di seluruh dunia. Kami telah teguh dan selama ini kami telah membangunkan pemahaman yang baik tentang keperluan dan keperluan individu. Kami komited untuk merawat pelanggan-pelanggan kami dengan adil dan tawaran perkhidmatan yang profesional, ramah dan membantu. Prosedur kami direka untuk patut anda, untuk memastikan bahawa kami menawarkan produk yang sesuai untuk keadaan anda, formaliti dikurangkan ke tahap minimum, dan bersama-sama dengan pendekatan yang fleksibel bagi setiap program, pastikan anda melengkapkan permintaan pinjaman anda. Kami telah membantu pelanggan mengubah dan memperbaiki kehidupan mereka selama lebih daripada 47 tahun dan kami benar-benar bebas, kita berada dalam kedudukan yang unik untuk menawarkan pelbagai pinjaman untuk semua jenis perniagaan dan individu. Matlamat kami adalah untuk memenuhi keperluan kewangan anda dan kepuasan anda adalah amat penting kepada kami. Sebab itu kita mesti memberikan pinjaman dengan kadar faedah sebanyak 2%, Jadi datang kembali kepada kami hari ini jika anda berminat dengan perkhidmatan kami Email: cahya.creditfirm@gmail.com .... kebahagiaan anda adalah kegembiraan kami

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!