PANAS BERAPI! SUKARNYA AZMIN ALI MENJATUHKAN FAEKAH! KENAPA?

Apabila Saifuddin Nasution, Setiausaha Agung PKR mengesahkan bahawa PKR tidak akan mengambil sebarang tindakan terhadap Faekah Hussin, SETPOL Khalid Ibrahim yang telah mengkritik Azmin Ali yang sebelum itu menyatakan bahawa Khalid Ibrahim tidak layak menjadi Menteri Besar Selangor, banyak persoalan mulai timbul, khususnya tentang keberadaan Azmin Ali dalam PKR itu sendiri.

Bayangkanlah bagaimana Faekah Hussin telah ‘diserang’ dengan begitu hebat oleh Pengarah Pilihanraya PKR Selangor, Borhan Aman Shah telah menyatakan bahawa Faekah perlu disingkirkan dari PKR serta-merta kerana membuat kenyataan mengkritik Azmin Ali secara terbuka, manakala Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin juga turut mengambil bahagian menyerang Faekah Hussin yang telah menyifatkan Azmin Ali sebagai seorang ahli politik yang tidak bijak.

Akhirnya, setelah pelbagai serangan dibuat, Faekah Hussin akhirnya bebas dan tiada sebarang tindakan disiplin terhadapnya.

Dan ramai yang tahu bagaimana Azmin Ali tersangat berang apabila Faekah Hussin terlepas dan bebas buat kesekian kalinya.

Azmin-Faekah-Khalid menunjukkan pertembungan dua kuasa ‘besar’ dalam PKR. Khalid-Faekah diketahui mendapat sokongan yang sepenuhnya daripada Presiden PKR, Wan Azizah Wan Ismail, manakala Azmin pula mendapat sokongan daripada Anwar Ibrahim.

Azmin Ali sudah lama mahukan PKR memecat Faekah Hussin. Bagaimanapun, Anwar Ibrahim enggan mengambil tindakan penuh berisiko itu. Ini bukanlah disebabkan Anwar Ibrahim mempunyai hubungan cinta atau skandal terlarang dengan Faekah Hussin. Bahkan antara Azmin dan Faekah, Anwar seringkali mengambil prinsip menyebelahi Azmin pada sepanjang masa.

Ini adalah kerana, penyingkiran Faekah Hussin akan menyebabkan seluruh organisasi PKR akan tumbang dan hancur, apatah lagi sekarang ini pun, PKR sudah mulai berpecah-pecah dan berpuak-puak.

Sebelum ini, konco-konco Azmin telah cuba melakukan pembunuhan karektor terhadap Faekah Hussin. Untuk menjatuhkan dan melupuskan Khalid Ibrahim, perkara terbesar yang perlu dilakukan oleh konco-konco Azmin Ali ialah menjadikan Khalid Ibrahim sebagai kera sumbang. Caranya ialah, menghapuskan Faekah Hussin yang bersekutu dengan Wan Azizah dan Nurul Izzah.

Read more...

9 Responses to "PANAS BERAPI! SUKARNYA AZMIN ALI MENJATUHKAN FAEKAH! KENAPA?"

 1. kantoi dah kau parpu. ko ada menaruh hati sama itu faekah. Lupakan niat tu, sbb faekah sudah berpunya & dah ada anak pun.

  kalau ko nak sangkut thali pd perempuan, pastikan dia bukan milik org.


  salam jari tengah bersalut lendir puki neelofa utk semua.

  ReplyDelete
 2. Kenapa UMNo masih mempertahankan penyalah guna wang rakyat menteri lembu 250 juta? Hutang dah bayar ka blom?

  ReplyDelete
 3. kpd anon 11:17 AM yg bodoh lg bangang...
  bkn ke kau yg suka dn menaruh perasaan kat faekah tu???
  kau yg suka sgt dia kn?? tak payahlah malu nak ngaku...

  ReplyDelete
 4. Azmin songlap duit PKR dri tahin 2000 dah settle ke belum.

  ReplyDelete
 5. sebanarnya mereka bertiga ni sama aje msg2 ada agenda sendiri tapi anwar tkt nak faekah kerana anwar igt mungkin faekah akan bocorkan segala rahsia pada umno plak nanti, sebab tu aje dia simpan faekah.

  ReplyDelete
 6. kalau aku jadi faekahkeluar masuk parti kebenaran dan hentam khalid n azmin ali cukup dan tunpaskan segala kejahatan mereka sekaligus kau faekah dpt pahala dgn menolong rakyat dari setan2 ni.

  ReplyDelete
 7. MMG TERBAIKLAH APA YG FAEKAH CAKAPKAN TU TAPI KENAPA FAEKAH TAKKELUAR AJE DARI GROUP MEREKA TU. BONGKARKAN SETIAP KEJAHATAN AZMIN DAN KHALID PADA RAKYAT SUPAYA MEREKA DPT TAHU PERANGAI SEBENAR MANUSIA YG BERTOPENGKAN SETAN NI.

  ReplyDelete
 8. MMG TERBAIKLAH APA YG FAEKAH CAKAPKAN TU TAPI KENAPA FAEKAH TAKKELUAR AJE DARI GROUP MEREKA TU. BONGKARKAN SETIAP KEJAHATAN AZMIN DAN KHALID PADA RAKYAT SUPAYA MEREKA DPT TAHU PERANGAI SEBENAR MANUSIA YG BERTOPENGKAN SETAN NI.

  ReplyDelete
 9. hah hah hah kantoi sudah khalid dan azmin ali ni tapi azmin mesti takut nak jatuhkan faekah sebab byk rahsia azmin dlm poket faekahlah tu mana nak bersni usik faekah tu.

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!