CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Seminar

Seminar

Tuesday, October 9, 2012

PANAS BERAPI! GUAN ENG DAMPINGI GEREJA UNTUK KEKALKAN DINASTI LIM!

Nampaknya LGE naik angin dengan laporan Utusan yang mengatakan usaha untuk mempolitikkan gereja demi kepentingan politik. Bukan benda baru. Benda lama. Tapi LGE sengaja tak mahu terkantoi bahawa dia sememangnya menghajatkan UNDI KRISTIAN akan kekal dengan DAP dalam PRU yang akan datang. Semangat LGE ini bukan semangat dia seorang.

Anwar juga menggunakan kaedah dan modus operandi sama. Beberapa nama besar di kalangan masyarakat Kristian di Malaysia sememangnya ada di dalam PKR. Baru Bian, Sarawak adalah antara penggerak kepada usaha KRISTIANISASI besar-besaran di pedalaman Sarawak. Ini semua orang tahu. Baru Bian memang mahu ambil advantage dengan suasana politik Sarawak bagi membawa agenda Kristian. Apa dia terma Born Again Christian ini?

The phrase “born again” is used by people of all religious denominations and all religions, as well as by people who profess no organized religious faith. In general terms, its most frequent meanings are to “begin a new life” and to “renew one’s commitment to one’s previously held values and beliefs.” In many ways, these two definitions seem contradictory. The phrase “born again” has been in use within Christianity since the earliest days of the religion.

The phrase is found in the New Testament in a passage describing a conversation between Jesus and Nicodemus (John 3:1-5): “Jesus answered him, ‘Very truly, I tell you, no one can see the kingdom of God without being born again… Very truly, I tell you, no one can enter the kingdom of God without being born of water and Spirit.’” (New Revised Standard Version) Traditionally, Jesus’s reference to being “born of water” has been interpreted as baptism and being born of Spirit has been interpreted as receiving the “Holy Spirit” (“Holy Ghost”, to use the term from the King James Version of the Bible).

However, the precise meanings of the phrases “born again” and “born of water and Spirit” as used in this passage are not agreed upon across (and sometimes even within) various Christian denominations. Even within the Evangelical movement there is much difference of opinion about this subject, and there is much disagreement about whether certain famous individuals should properly be identified as “Born Again.”

When used as the sole identifier for a person’s religious faith or religious affiliation, the phrase “born again” (or “born-again”) is most frequently encountered in reference to “born again Christians,” i.e., people who claim a certain types of religious experience. The phrase is usually used within the Evangelical Christian movement, a Protestant movement that began in the United States in the 1920s and 1930s. Many of the meanings that contemporary Evangelicals attach to the phrase “born again Christian” have little or no precedent prior to the 1930s.

Also, until about 1960, it was rare for any person to identify themself solely as a “born-again Christian.” Prior to that time, Christians would typically identify themselves in some cases simply as a “Christian” or in other settings by identifying the denomination to which they belonged. If they had experienced some kind of conversion, rejuvinating, or powerful spiritual experience, they might describe this in a testimony or explnation of their faith, but they would not use this as a basis for a personal label or classification.

LGE perlu tampilkan dirinya sebagai BORN AGAIN CHRISTIAN bagi mendapatkan undi kalangan penganut Kristian di kawasan urban. Kawasan bandar. Inilah juga yang memberikan kemenangan besar kepada DAP dalam PRU yang lalu. Strategi sama dapat dijayakan dengan baik di Sarawak. Urban seats – didominasi oleh kalangan penganut Kristian DAP atau PKR.

Mungkin sudah sampai masanya, kita tanya kepada PAS, apa pandangan dengan STRATEGI menarik pengundi Kristian ini? Nampaknya PAS juga sudah main ‘game’ yang sama. Masuk gereja. Mencari undi di kalangan penganut Kristian. Apa Karakter Born Again Christian? Arrogance, naivety, self-importance, false humility and denial. Sah memang kena dengan Guan Eng. Born Again Christian + Born Again Tokong = Born Again DICTATOR!

Sumber: Gelagat Anwar

34 comments:

  1. biase lah die kan nk kuat kan pengaruh politik die jadi die kne la berdamping dgn gereja di sne sbb kt PP aku tgk gereja bersepah sni sne sdngkan msjid ssh jgk lah nk cri asl ea?

    ReplyDelete
  2. No offense or anythng but im seeing the chinese people in pp getting more racist than ever?
    its lke bcoming a sgapore u know
    where the ppl are so kiasu

    ReplyDelete
  3. Itu je lah cara yang boleh dia dapatkan undi. Rakyat Pulau Pinang pun dah tahu yang DAP Racist! Makin menjadi jadi dorang punya racist! Kalau ada yang masih ada Melayu yang sokong Cina bangsat ni memang Melayu tu nak Malaysia jadi Singaporklah. Memang dorang suka bila bangsa sendiri duduk merempat kan? Masa tu baru nak sedar ke? Sorry bro it's too late.

    ReplyDelete
  4. complicated isu nie aku bce pun x phm haha....tapi biase lah org politik nk pncing undi mcm2 cre drng akan buat

    ReplyDelete
  5. Biasalah la tu satu dunia dah tahu bahawa Utusan Meloya itu tidak boleh dipercayai. Patutlah kena minta maaf pada YB Theresa Kok. Padan Muka! Tak tahu malu!

    ReplyDelete
  6. Dinasti mahathir, Tun Razak , Abdulah badawi yang anak pinak, menanti cucucit cicit semua control kontrak dan perniagaan malaysia macamana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh....sebab tu orng tak sokong pembankang. Sebab lebih teruk dari pemerintah yg ade. Bahlol!

      Delete
  7. dah tak ada cara lain die terpaksa la gunakan cara murahan..
    dengan mendekatkan dan medampingi gereja barulah die dilihat sebagai malaikat maka dapatla undi dan sokongan pancingan..
    bijak cina nie jangan korang tak tahu...

    ReplyDelete
  8. Ait UMNO bangang kan dakwa cina komunis? Komunis mana ada agama. pasal plak gereja? ka ka ka. UMNO memang bodoh

    ReplyDelete
  9. INI BERMAK LGE DAH TERGUGATLAH SAMPAI TERPAKSA GUNA ORG2 UTK UNDI DIA APA PUNYA HAPRAK PUNYA ORG LGE NI. ORG PENANG DAH TAHU PENANG DAH TAHU PERANGAI SEBENAR LGE NI SKRG RAKYAT DAH TAK BODOH LAGILAH. LGE NI HANYA TLG ORG CINA PENANG AJE JGN HARAP DIA NAK TLG BANGSA LAIN.

    ReplyDelete
  10. woi anon 8.43 angin takde, ribut pun takde tetiba aje kau kena meroyan nie kenapa asyik nak salahkan umno aje, kau ni dah tentu penjilat dap kan sebab keoch nak mampus. btl apa lge mmg dah tak selamat kedudukan dia kat penang,

    ReplyDelete
  11. biasalah lge nak dekati gereja sebab dia rasa blh dapat undi simpati dari kristianlah tu.

    ReplyDelete
  12. Keling paria cibai! Keling pantat busuk! Keling gila babi! Mahathir anjing barua! Keling kerala sial! Ooi marilah tangkap ooi! Aku dah caci semua bangsa dan berhala pujaan kau tu! Syaitan anjing yang dikenali pulak tu! Tangkap oooi cepat!

    ReplyDelete
  13. Fuck U Mahathir bastard! Fuck keling pariah!

    ReplyDelete
  14. Syaitan bangsat keparat yang dikenali! Mahathir the fucking bastard!

    ReplyDelete
  15. Cili kasi taruk kat dalam cibai dan bontot keling paria nie! Pantat mak engkau memang berkarat dan hitam legam! Busuk macam bangkai anjing kurap tepi jalan kena langgar lori!

    ReplyDelete
  16. Keling bangkai anjing! Babi! Anjing paria!

    ReplyDelete
  17. Mak engkau punya puki lah! Busuk bernanah macam konek busuk kau tu! Syaitan babi anjing yang dikenali!

    ReplyDelete
  18. Keling gila babi! Syaitan yang dikenali adalah lubang jubur mak engkau yang legam tu!

    ReplyDelete
  19. biasalah tu zaman kejatuhan lge dah tiba sebab tu dia takut sampai pi dekati gereja untuk pancing undi simpati dari org kristian.

    ReplyDelete
  20. Keling bodoh! Keling bodoh! Keling bodoh! Keling bodoh! Keling bodoh! Keling bodoh! Keling bodoh! Keling bodoh! Keling bodoh! Keling bodoh! Keling bodoh! Keling bodoh!Keling bodoh! Keling bodoh!

    ReplyDelete
  21. woi anon2 pukimak baik krg jgn maki Tun have some respect dgn Tun. babi pukimak anak haram sial tun krg maki hamun nak mampus tapi tu putrajaya pembangkang mati-matian nak rebut fikirlah sikit itu idea asal siapa bukan ke tun punya idea. so pukimak haram jadah krg baik jgn hina tun.

    ReplyDelete
  22. dpd bertekat, baik korang korek puki. tak kiralah puki sendiri atau puki anak bini. dah puas korek tu, palit lendir puki kat hidung masing2.

    ReplyDelete
  23. Bawah UMNO peruntukan agamaislam di penang 12 juta. Wawah DAP peruntukan agama islam 60 juta. Sudah tentu DAp benci islam. Ka ka ka ka. UMNo memang bodoh. Penyokong UMNO semua dungu diperbodohkan

    ReplyDelete
  24. terima kasih dap kerana menjadi pejuang tulen keadilan kpd rakyat yg tertindas selama ini. Kami org2 melayu akan terus setia berdiri d belakang dap. semoga diberkati hendaknya. amin

    ReplyDelete
  25. kami org pulau pinang rasa bersyukur kerana mempunyai kerajaan yg adil. Terima kasih dap kerana menjadi negeri pertama dpt menghapuskan kemiskinan tegar di negara ini. Semoga LGE dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.

    ReplyDelete
  26. terharu rasanya mempunyai pemimpin yg berjiwa rakyat spt LGE. Menitis airmata ini memanjat kesyukuran kerana rasa bertuah mempunyai pemimpin jujur dan berhemah. Teruskan usaha murnimu LGE. Kami akan berjihad mempertahankanmu.

    ReplyDelete
  27. cian kafir harbi ni semata2 nk undian murahan tu yg g berdamping dengan gereja,nk tunjuk kat rakyat yg dia baik lah.
    padahal cina sial ni racist nk mampos,islam tu musuh mereka.
    nk tunjuk kat rakyat lah yg dia ni baik macam malaikat,gereja pun dia dampingi.
    dasar manusia sial yg lahanat,manusia yahudi yg hipokrit

    ReplyDelete
  28. umno p.pinang mmg bodoh spt babi kerana ambik mamak kalinga jd ketua pemuda umno pukimamak.Memang melayu umno penang mmg bangsat dan haprak dan suka makan taik mamak..mamak bangsa pengkhianat sejak zaman melaka lagi...bodoh punya pemuda umno penang..kalu p.ramlee hidup lg.dia pun segan dia nak mengaku dia org penang..

    ReplyDelete
  29. wow anon2 yg sokong kafir dap sampai nk menitis air mata ye...mmg lah menitis sbb poket full dpt byrn kn...jgn jd anjing lh anon2 sial oii semua tahu mcm2 masalah yg korg hadapi kt penang tu kn

    ReplyDelete
  30. woi anon.. sian mak bapk ko dapat anak mcm ko mulut mcm sial ...suka hati ko je maki tun kn... sial oi kalau tun xde negara kt nie masih x maju tau sial oi...haramjadah btl lh ko nie...kalau ikot hati aku lah kan aku cili mulut ko sampai keluar asap kt bontot ko sial

    ReplyDelete
  31. Banyaknya balaci dan kaki ampu dap wow baguslah kalau macam tu lepas ni jadi magsa keadaanlah korang sokonglah dap. banyak sanggatlah yang diorang tolong kau sekarang boleh cakaplah besok lusa dia pijak sama lu punya kepala baru lu tau..

    ReplyDelete
  32. bukan ceritga baru..di Sarawak(SIbu) semasa pilihanraya kecil baru baru ini..sah dan terang-terangan ahlol PAs masuk gereja untuk berkempen....kami umat islam jahil di Sibu ini pun tak sedajal pas...makan pun sanggup di meja yang menjual mee babi dan kaki katak.....and yet masih berlagak alim dan hebat.....kalau ini lah amalan PAS....sungguh menjijikkan. Apakah kerana uni....Pas dah m,enghalalkan babi....atau PAS itu sendiri sama tarafnya dengan Babi yang menyondol apa saja uintuk survival....

    ReplyDelete
  33. btl tu anon 7.05 aku pun kadang2 sedih tgk cara pas mempermainkan agama...knp hanya krn undi dan pangkat pas sangup menjual agama islam...sama taraf kn dgn kafir ...takut lah pada allah jgn permainkan agama wahai penyokong pas

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!