PANAS BERAPI! APA BEZA ANTARA DR ROZMEY, DR ASRI DAN ANWAR IBRAHIM?

Aku baru dapat tahu Dr Rozmey yang jual ubat kurus dan buat filem dan macam-macam lagi telah ditarik balik kedoktorannya: MMC gantung keanggotaan Dr Che Rozmey selama 2 tahun selepas  mendapati beliau melanggar Kod Etika Professional di bawah akta perubatan 1971 - Bernama

Dr Rozmey ni conman, ada penyokong dia ata lebih tepat lagi partner in crime dia kata dia ni usahawan, maka mereka mula compare kan si Rozmey ni dengan usahawan ikhlas yang lain. Korang silap beb. A Conman is always a conman, jangan samakan conman dengan businessman!

Begitu juga kisahnya dengan Dr Asri aka Dr Maza aka whatever la! Ada satu artikel yang akan buatkan rambut dia yang nipis tu menjadi lebih nipis, apa kata kita baca artikel ni:

1. Anwar Ibrahim orang Pulau Pinang, Mohd Asri Zainal Abdin juga orang Pulau Pinang..

2. Anwar Ibrahim lahir dan membesar dalam keluarga UMNO, bapanya seorang Ahli Parlimen UMNO dan ibunya, Ketua Wanita UMNO di Pulau Pinang sebelum nampak seperti Pro-PAS sewaktu di kampus dan zaman ABIM. MAZA pula adalah proksi PAS di Kolej Islam Kelang (KIK) sewaktu di asrama sekolah menengah dan juga ketika mengambil ijazah di Jordan sebelum nampak seperti Pro-UMNO sewaktu memegang jawatan Mufti.

3. Anwar Ibrahim rapat dengan Dato’ Asri Muda sewaktu Pro-PAS dan sebelum Anwar isytihar masuk UMNO sehinggakan Asri Muda offer jawatan Presiden PAS pada Anwar. MAZA pula rapat dengan Shahidan Kassim dan UMNO Perlis sewaktu nampak Pro-UMNO sehingga dapat jawatan Mufti Perlis dan title Dato’.

4. Anwar dulu antara pengasas awal Badan Revolusi Ugama di MCKK dan ABIM, MAZA pengasas PAS di KIK dan Jordan. MAZA juga tubuh dan asaskan Ilmuwan Muda UMNO (ILMU).

5. Anwar Ibrahim cipta masalah kepada UMNO dengan demonstrasi dan kebangkitan Islam, MAZA cipta masalah kepada PAS dengan idea taat kepada pemerintah walaupun zalim sewaktu jadi Mufti sehingga digelar Bapak Setan oleh Dr Badrul Amin.

6. Anwar Ibrahim jadi hero kepada UMNO lawan idea kebangkitan Islam yang dulu dia mulakan sewaktu pimpin ABIM guna penerapan nilai-nilai Islam, MAZA jadi hero sekarang ini kepada PAS dan Pakatan Rakyat untuk lawan ulamak muda UMNO pasal idea taat pemerintah walaupun zalim, (sebelum dia jadi Mufti, ustaz mana pun tak pernah sebut benda ni, MAZA yang mula promote taat pemerintah zalim di Utusan dalam kolum Minda Mufti sekarang dia pulak konon tunjuk hero tak setuju fahaman ni).

7. Anwar Ibrahim hantar kawan-kawannya seperti Tuan Haji Mohamad Sabu, Arwah Ust. Fadzil Noor dan Haji Hadi dalam ABIM masuk PAS, MAZA hantar Fatul Bari dan Fazlan Osman masuk UMNO melalui ILMU.

8. Anwar Ibrahim hantar orang sahaja masuk PAS, tapi dia sendiri pun tak masuk PAS, MAZA hantar orang saja masuk UMNO tapi dia sendiri pun tak masuk UMNO.

9. Anwar Ibrahim tak rujuk ulamak ABIM untuk tidak masuk PAS dan lepas tu masuk UMNO, MAZA tak rujuk ulamak Wahabi untuk tidak masuk UMNO, dan kemungkinan besar tidak rujuk ulamak Wahabi jika mau masuk PAS.

10. Anwar Ibrahim mula-mula nampak Islamik, selepas itu nampak pro-Amerika Syaitan Besar dan pro-Barat bila dah berkuasa. MAZA mula-mula nampak Islamik dan sekarang mula cenderung kepada Barat bila dah popular.

Inilah 10 persamaan antara Anwar Ibrahim dan Mohd Asri Zainal Abidin. Manakala Dr Rozmey pulak, apa persamaan dia dengan mereka berdua ni? Senang cerita la semuanya CONMAN!

44 Responses to "PANAS BERAPI! APA BEZA ANTARA DR ROZMEY, DR ASRI DAN ANWAR IBRAHIM?"

  1. artikel tak best. kalau artikel berkaitan puki neelofa aku sanggup baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jlu ko nak puki sgt ko pg tgk pukimak ko tu.. Sama tak mcm babi

      Delete
    2. org yg mencarut adalah org yg bodoh.

      Delete
  2. Anon 1.24, kalau artikel pasal pukimak kau lagi best kan? Asyik cerita puki je, kenapa mak kau tak cukup dipuas oleh pak kau ke? Hantar kat aku, boleh diperpuaskan mak kau supaya kau tak meroyan dengan puki orang lagi ya anon. Aku letak gris kat puki mak kau yang dah menopaus tu ya..

    ReplyDelete
  3. Anon 1:47
    haa!! yg ni baru best, ada unsur2 puki d dlmnya. cayalah bro, mcm tu lah crita pasal puki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak sgt cite puki pergi main puki anjing ari2 ko akn mimpi pasal puki

      Delete
  4. lipstick?

    http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20121002/dn_02/Utamakan-program-kesedaran

    ReplyDelete
  5. bezanya mereka bukan mamak padukang pengkhianat spt parpu dan mereka tahu parti harbi umno adalah celaka dan perlu dilupuskan..mmg spesies mamak umno harbi dengkikan kemajuan melayu tulen..jangan percayakan tulisan mamak umno...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh bBi sebenarnye ko tu kaki ampu telur cina kan sial aq ckp getik dgn ko tak abis2 dgn mslh ko kan sial aq jentik telur bpk ko br tau

      Delete
  6. kalau mcm nii la bhsa kome kt cni bkn la bleh digelar pejuang agama pewaris nabi walau UMNO & PAS..wallahualam

    ReplyDelete
    Replies
    1. So bahasa yg mcm mana ko rasa bleh jd pejuang tu??? Mcm anwar bontot babi tu ke??0

      Delete
  7. Tak kira lah mamak atau sebaliknya tetapi jangan jadi macam parti PAS yng berceramah politik sepanjanhg tahun minta pandangan tentang bajet 2013,mursyamdol PAS kata bajet kurang takwa!

    Apa punya jawapan daaaaaa...

    ReplyDelete
  8. ANON 2.02 - aku rasa ada mamak pernah kongkek mak kau sebab tu kau marah kat mamak kot? Anwar tu mamak la pukimak, dato dia keling masuk islam, lagi paria. Kau angkat keling gak? Pastu nak hina mamak yang Islam dan jilat bontot Cina DAP, melayu jenis pukimak macam kau ni halal dah darah...

    ReplyDelete
  9. APA PUNYA ANON 1.24 NI PERANGAI MCM SIAL AJE ASYIK CKP MEGARUT AJE ADA KE PATUT NAK CKP MCM TU PASALA NEOLOFA TAK BAIKLAH MALULAH SIKIT BLOG NI RAMAI YG BACA TAK PASAL2 KAU KENA SUMPAH FREE.

    ReplyDelete
  10. ooooooooo yekeeeeeeeeee conmaaaann keeeeee dioraaaaaaanggg niieeee??? terimaaaaaa kasihhhhhlaahh ataaaaaass pendeeeedahaaaaannn iniiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diam lah noob pukimak babi sial ko tak yah byk bunyi nnt aq jentik telur ko

      Delete
  11. WOI ANON 2.02 YG KAU TAK PUAS HATI DGN PARPU DAN MAMAK KENAPA? KALAU TAK SUKA BLOG PARPU JGNLAH KAU MSK BLOG NI HARAM JADAH OI MCM ANAK HARAM AJE MULUT KATA UMNO MAMAK TAPI SEKURANG-KURANGNYA TAKLAH SOKONG CINA BABI YG MEMANG DAH SIAL DAH MUSUH ISLAM KITAKAN. ORG MCM KAU NI PATUT BUANG NEGARA BARU KAU TAU ERTI KEMERSEKAAN DAN AMAN MANUSIA YG LANGSUNG TAK RETI BERSYUKUR DGN NIKMAT YG DIBERI ALLHA SWT YG MALAYSIA NI AMAN DAN MAKMUR.

    ReplyDelete
  12. memang kelakarlah drg ni doktor nak menipu ke apa punya orglah, suka sgt gunakan nama samaran n satu lagi kenapa mesti maki mamak bukankah anwar tu juga keturunan mamak dan tak perlulah krg nak bangga dgn melayu tulen sekiranya langsung tak buat apa2 utk umno.

    ReplyDelete
  13. Apa yg parti PAS bagi kat kita selama ni jgn nak kata pas menegakkan agama bahkan pertahan pun tidak apa punya pas ce krg cite sikit kat aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukang berhimpun pastu kutip derma....

      Delete
  14. Inilah dikatan manusia ada otak tapi tak pakai langsung kalau tak suka parpu baik kau jaga baca blog dia ini tdk baca tapi hina aje tau sebenarnya aku rasa kau ni suka kat parpu sgt kot.

    ReplyDelete
  15. Hoi pukimak-pukimak semua ! Dh tkde cerita lain ke ? Asyik cerita puki je . Ceritala benda yg berfeadah sikit .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba ko bgtau aq apa benda yg best selain puki??? Takkan nak cte pasal bontot lak.... Aq tau la ko dhn anwar juboq tu sama kan... Main dgn dia tiap2 mlm

      Delete
  16. Hoi pukimak-pukimak semua ! Dh tkde cerita lain ke ? Asyik cerita puki je . Ceritala benda yg berfeadah sikit .

    ReplyDelete
  17. salam....pembangkang dlm perikatan pkr pas dap low kelas...semua tak educated tak ilmuan semua nk bangkang walaupun apa yg dibuat oleh kerajaan BN byk yg memberi faedah kepada rakyat dan pengikut2 pembangkang. contoh paling jelas ialah bila pengikut pembangkang mrmbuat sesuatu komen langsung tak educated tapi bersifat murahan dan mencarut2...so up la sikit minda tu wahai pengikut2 anwar yg rendah ilmu dan lembam otak. sekarang org dah makin cerdik bkn makin bodoh mcm anwar ibrahim

    ReplyDelete
  18. bahasa menunjukkan bangsa.....sungguh orang melayu sekarang sangat teruk budi bahasanya....

    ReplyDelete
  19. oh tak sangka plak macam nie....
    dr rozmey tu aku memang tak pernah suka...
    elok la sama dengan si juburi...
    nie pasal pe ramai sangat mulut macam sial je dok puki-puki je...
    teruk dah aku tengok pembangkang sekarang..
    memang semua dah gila seks

    ReplyDelete
  20. anon 1.24
    kau ckp xbest lepas tu kau baca siap komen lagi..first lak tu..munafik btul la kau ni..

    anon 2.02
    siapa pengkhinat sekrang??siapa yg ggurkan perjuangan negara islam semata2 nak puaskan hati org kafir??siapa yg sesatkan org melayu dgn mngtakan undi parti mereka akn dpat masuk syurga??siapa yang mndiamkn diri bila DAP ckp xnk buat hudud??siapa yang gdaikan islam semata2 utk kpntngan politik??siapa yang dengki ngan usahawan melayu yg brjya sprti TS Syed Mokhtar??siapa dajal yg paling besar mnyokong negara israel??siapa yg snggp berkrjsma ngan yahudi semata2 dahagakn kuasa politik??siapa yang snggp jadi kuda tunggangan DAP??siapa lagi klau bukan PAS dan Anwar Ibrahim..

    PAS sulu,kini,dan selamanya sesat!!

    ReplyDelete
  21. pembangkang nie mmg dh tak knl budi bhsa kot aku rs sbb tulh semuanya mulut mcm jamban je!!

    ReplyDelete
  22. selagi anwar tak mati selsgi itulah minda dan sikap buruk pengikutnya tidak akan berubah menjadi rasional dan berfikiran terbuka apabila memberikan sesuatu komen yg sihat dan bersifat intelek....ini apabila membicarakn sesustu yg serius lebih byk mencsrut kearah sek dan komen murahan yg langsung tidak mrmberikan input yg positif untuk menjadi warga negara kearah negara maju..bukan warganegara kelas 3

    ReplyDelete
  23. Tuan, boleh tak tuan minta Datuk dR Rozmey tu teruskan buat filem yg di war war kan dulu sehingga nak ambil pamela anderson berlakon .?

    ReplyDelete
  24. sial betul anon2 anjing pakatan ni,x suke blog ni x yah la msk sial.
    xde org pakse pun suruh ko msk blog ni then bace,lepas bace komen plak.
    ko sendiri yg gatai nk bace and komen,pastu ko nak hina mamak plak.
    org x tengok bangse la sial,org tengok agama.
    hanya anjing2 pakatan saja yg tengok bangse dan hina mamak tanpa mereka sedar yg peliwat tu pun dari keturunan mamak.
    dasar manusia sial yg bahlul,manusia yahudi yg lahanat

    ReplyDelete
  25. Aq rasa rozmey ni geng anwar jugak lah suka main bontot...

    ReplyDelete
  26. Apa lah pembNgkang mcm. De idea lain dah dtg kat blog ni mengarut je tau... Org cite pasal benda lain ko cite pasal lain plak mmg dasar pembangkang kaki putar lah

    ReplyDelete
  27. anon 2.02;apa kena mengena mamak dengan cerita nie..apa ko rasa pakatan harami yg ko sokong tu boleh buat melayu bjaya ke????????ko nie mmg mcm sial la pakatan harami yg ko sokong tu lah yg aku melumpuh kan melayu dan parti yg ko sokong tu la yg dengki dngn melayu,...tanpa umno melayu x kan maju mcm sekarang..jd aku rasa ko cermin dulu la diri ko tu anon yg bodoh dan bagang tahap gabang....orng main politik ko nk main poliik tp ko x tahu apa pun ttng politik sbb ko nie pencacai2 pakatan harami....bg aku ko nie anon seperti anjing kurap yg kelaparan.....

    ReplyDelete
  28. MMG BTOL SMUA PERSAMAAN NIE MMG ade....mereka nie mmg seperti ular yg pndi memutar belit situasi dan cerita

    ReplyDelete
  29. Anwar ibrahim pun cmpur ade gk drh mamak korang kutuk mamak asl?
    bodoh ke bahlul kome nie?

    ReplyDelete
  30. peh pendedahan conman menarik artikel nie....aku suka dan aku bru phm and saw the big picture of it

    ReplyDelete
  31. asri al haSAD WAL DENGKI

    ReplyDelete
  32. Saya bukan nak menyebelahi Dr Rozmey tapi saya rasa fakta dalam blog ini salah. Dr Rozmey bukan ditarik kedoktorannya tetapi digantung sebagai ahli MMC oleh kerana dia melanggar etika sebagai doktor dengan mengiklankan dirinya dalam bisnes. Seorang doktor tidak dibenarkan mengiklan diri atau khidmat yang diberinya.

    Yang cerita pasal conman tu tak dapat nak komen.

    ReplyDelete
  33. Rasanya tak sama langsung Dr Rozmey tu ngan Anwar or MAZA,
    Dr Rozmey digantung lesen medical sebab medical practitioner ethics, takde kena mengena ngan Usahawan dia! Tolong paham medical ethics dulu sebelum fitnah melulu

    ReplyDelete
  34. 1st time jumpa org sebodoh2 umat... ni la namanya org yg suka dengar cakap org dan rungkai balik apa yg dia dengar seolah2 dia tahu ke semuanya, kasihan si bodo ni... belajar lagi ye bodo!!!

    sekian terima kasih

    ReplyDelete
  35. umpat banyak banyak supaya jadi kayu api kat neraka. Yang dapat pahala orag yang di umpat.

    ReplyDelete
  36. weh, siriusly aku kesian kt dr.rozmey. terang2 dia kena fitnah. aku duk kt jitra, opis dr.rozmey dekat ja. aku tgk dia sempoii ja, mkn kt warung tepi jalan ja.

    p/s: jgn mengutuk kalau x tau cita sebenaq, x pasai2 topap dosa free.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!