KUNYIT HANGIT! KENAPA PKR TAK NAK BAGI BAS MEWAH JALANI UJIAN FORENSIK?

Tempoh berdiam diri hampir dua minggu bukan bermakna kami telah menamatkan pendedahan kami berhubung penyelewengan pembelian bas mewah oleh MB Selangor.

Tersentak dengan pendedahan kami telah membuatkan Khalid Ibrahim menukar nada dengan mengatakan bas tersebut disewa beli. Sedangkan sebelum pendedahan kami katanya bas tersebut disewa selama enam bulan.

Seperti yang diketahui umum pada 1 September 2012 bas mewah tersebut telah disimbah cat merah di Kota Bharu dan 8 September 2012 kejadian yang sama sekali lagi berulang di Melaka.

Dalam kedua-dua kejadian tersebut pihak PKR telah membuat laporan polis. Namun apabila pihak polis hendak menjalankan siasatan lanjut mereka tidak memberi kerjasama. Termasuk tidak membenar bas tersebut ditahan sementara waktu untuk tujuan forensik oleh PDRM.

Mereka tidak mahu memberi kerjasama termasuklah enggan membenarkan bas dilakukan ujian forensik kerana bimbang pihak polis akan menjumpai penemuan-penemuan lain yang boleh mendedahkan penyelewengan yang berlaku bagaimana bas berkenaan diperolehi.

Sementara menantikan sambungan pendedahan kami dalam siri akan datang, sila tatap terlebih gambar-gambar yang menunjukkan kemewahan bas PKR.

Read more...

15 Responses to "KUNYIT HANGIT! KENAPA PKR TAK NAK BAGI BAS MEWAH JALANI UJIAN FORENSIK?"

  1. "kajian forensik" apa. Cat pun mak kaji ka? Bagi alasan nak letak tracking device, alat pendengar dan berbagai ke atas bas tu. UMNO ingat orang bodoh ka? You tube pun ada tunjuk detik beruk uumno baling cat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Polis menjalankan tugas sbb bapak nuar ko buat report pasal kejadian tu..tu pasal polis buat keje..yg pikir bukan2 apasal..otak ko ni ada negatif agaknye..smuanye tak betul..pastu cikit2 salah umno tu je yg tahu..

      Delete
    2. Memang otak dah gelap.

      P/s : semua yg betul. Adalah tidak vetul buat parti monyet.

      Delete
    3. Ko ni mmg sama bodo dgn otak bos ko yg kaki lubang kunyit tu.otak letak kat lobang kunyit.sbb tu bodo ya amat.lenkali adik ko kena rogol, jgn report kat polis.g report kat mat sabu or atok kaki lubang kunyit yeeeee....

      Delete
  2. takut rahsia terbongkar la tu..

    ReplyDelete
  3. berani kerana benar tak kan forensik pun tak boleh kot bukan buat apa pun..

    ReplyDelete
  4. Bangan punya anum 10.05am..beranggapan yang bukan2 sedangkan polis akan ikut proses prosidur bagi sesuatu siasatan..ngape takut sangat ke pabila kes disiasat membutktikan perkara ini sengaja dilakukan oleh puak PR sendiri...

    Ini lah yang terjadi pabila sesuatu isu berlaku..pabila nak disiasat tak pula dibenarkan dan ujudkan satu isu baru dengan prasangka yang menjadikan umno sebagai kambing hitam..tracking device kepala hotak ko anom 10.05am

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba pemimpin BN ada bas sebegitu pasti Pembangkang skan menyalak sakan.Inilah sidrom pembangkang dan penyokongnya pihak kerajaan buat semua salah tapi kalau depa semua betul .Fikir2 le sendiri....

      Delete
  5. 'Tracking Device'?...apa jadahnay nak letak tracking device... best sgt ke al juburi tu...hey kirim salammmm sikit....errr..ke takut org letak cctv?...heh heh...kesian aku tgok penyokong PR ni...tak habis2 beranggapan buruk...ada masalah jiwa diorng ni sbnarnya...dik...solat jgn tinggal..bnykkan solat sunat dan mengaji...baru masalah jiwa tu kurang sikit..

    ReplyDelete
  6. dah bersalah so dorang takutlah terbongkar..
    memang dah sifat dorang macam tu...
    pembangkang semuanya pengecut

    ReplyDelete
  7. Hahaha gelak aku baca komen 10.15 tu, sampai nak letak tracking device, apa lu ingat anwar tu beso sangat ke, bodoh pengikut PR ni...

    ReplyDelete
  8. hahaha tracking device kot,sial punya anjing pakatan.
    ko ingat anuwar tu sape yg sampai org nk letak tracking device,sekadar peliwat je pun mamat sial tu.
    lagipun si peliwat tu takut coz nanti rahsia dia terbongkar,tu pasal dia x mau bg then buat alasan seperti biasa.
    dasar manusia sial yg lahanat,manusia yahudi yg hipokrit

    ReplyDelete
  9. Bila orang tak hebat berlagak hebat..
    nilah jadinya...

    ReplyDelete
  10. depa dah tkut lah tu... mcm nielh jadinya klu dh penakut sgt!!
    sbb depa tau yg depa tu bersalahkn jd tak kan depa nak bg disiasatkan...

    ReplyDelete
  11. anon October 11, 2012 10:05 AM,
    klu ko tu tak dak bukti yg kukuh so tak payahlah ko tu nak memandai2 ckp pasal UMNO mcm tu....paham!! tak payahlah ko tu nak jd anjing pakatan haram tu! tak payahlah ko nk sokong diorg tu tak tntu pasal!!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!