KUNYIT HANGIT! BUKTI ANWAR CONTROL PAS - MESTI BACA!

Itulah satu soalan yang bermain di benak pemikiran pimpinan PKR pada ketika ini. Mereka sendiri pun hairan macamana Pas boleh beri muka yang melampau-lampau kepada Nasharuddin Mat Isa.

Kalau Nasha di dalam PKR – sudah lama Nasha kena pecat. Itu ayat yang selalu bermain di kalangan orang PKR.

Sekarang ini, barisan Panglima Perang Anwar di dalam Pas sudah memulakan usaha membalun Nasha daripada pelbagai sudut.

Kita tengok beberapa statement/kenyataan geng Anwarinas:-

http://www.sinarharian.com.my/politik/tuan-ibrahim-kenyataan-nasha-bukan-perkara-pelik-1.93189

Tuan Ibrahim Tuan Man – Saya tidak melihat kenyataan yang dikeluarkan oleh beliau (Nasharudin) sebagai sesuatu perkara yang pelik… apa yang diperkatakan adalah sebagai memperingati dasar perjuangan kita,” kata Ketua Penerangan Pas Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man kepada Sinar Harian Online.

Sehubungan itu tegas beliau, untuk memerintah, kuasa yang diperoleh menerusi pilihan raya akan memberi jalan untuk melaksanakan dasar perjuangan Pas.

“Bagi pendapat saya, kuasa yang ada akan memberi kita jalan untuk memerintah,” kata beliau yang juga Pesuruhjaya Pas Pahang.

http://www.sinarharian.com.my/politik/mahfuz-nasha-telah-cabar-keputusan-majlis-syura-1.93018

Mahfuz – Bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa telah “menyentuh dan mencabar” keputusan Majlis Syura apabila mendakwa parti itu kini mengutamakan kuasa dan meletakkan prinsip Islam di tempat kedua, kata Naib Presidennya, Datuk Mahfuz Omar. “Dari dahulu kita hendakkan kuasa, dan sekarang kita hendak kuasa yang lebih meluas untuk menggantikan Umno, bagi menegakkan Islam, Umno telah gagal dalam peranannya,” kata Mahfuz lagi.

Anwar beri markah ‘C’ kepada kenyataan Tuan Ibrahim. Tidak membantu politik pakatan rakyat. Play safe. Tapi Anwar beri markah ‘A+’ kepada Mahfuz. Berani. Tegas. Clear.

Daripada kenyataan pemimpin PAS, kita dah boleh agak – siapa yang BERTUANkan siapa. Mudah sahaja sifirnya.

Sumber: Gelagat Anwar

House PK: Inilah hakikatnya yang sebenar yang berlaku dalam Pakatan, tapi mereka pandai cover line. Cuma sejak kebelakangan ini sudah susah nak cover, Wahai rakyat Malaysia, PAS hari ini hanyalah anjing Anwar dan DAP, Itu sahaja, yang perjuangkan perjuangan asal PAS semua telah diketepikan.

Fikir-fikrikanlah....

19 Responses to "KUNYIT HANGIT! BUKTI ANWAR CONTROL PAS - MESTI BACA!"

  1. Jangan takut. Selepas PRU ini rakyat akan bagimandat kepada PR untuk menguasai negara ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mandat utk PR ? Boleh belaaaahhhh!!!!

      Delete
    2. Pemenat kari no 1 nampak...

      Delete
  2. tolong betulkan anon 12.27...bukan bagi mandat tapi bagi pantat kat pr!

    ReplyDelete
  3. hahaha mandat..palat ada la

    ReplyDelete
  4. Come on Sahab, the whole world knows manusia2 hina spt Tuan Ibrahim, Hatta Ramli, Kamaruddin Jaafar dan Husam Musang hanyalah barua2 suruhan Anwar dlm PAS. Manusia2 ini cuba menghalalkan kejijikan moral Anwar walaupun bernaung di bawah parti yg "pergunakan" nama Islam.

    Cuba lihat siapa yg paling cepat melatah dgn membuat sesi solat hajat menolak fitnah apb video Anwar melanggan China Doll tersebar, tak lain tak bukan Tuan Ibrahim Tuan Man.

    Padahal beribu fitnah dlm Harakah tapi Tuan Ibrahim buat tak nampak, itulah munafiq tahap haprak.

    ReplyDelete
  5. anon 12.27pm... Rakyat PR akan memberi mandat sekali lagi buat Anwar & Gang sebagai Kerajaan Bayangan dan BN sekali lagi akan mendapat mandat dgn majoriti yg lebih besar utk mentadbir negara di Putrajaya...Insyaallah...kalo org PR kat bawah pun dok cakap camtu so paham2 saja lah....swing vote serta undi protes akan melanda PR!!!!

    ReplyDelete
  6. cara islam macam tu ke !!

    ReplyDelete
  7. anon 12:27 PM,
    bg mandat??? hotak kau lah anon wey!!

    ReplyDelete
  8. anon 12.17
    anon2..kuat juga kau brmmpi erk,sama la mcm ketua pmbgkang kau..ad hati nak mandat dari rkyat..ahahahahhahaha...

    ReplyDelete
  9. Nak mandat kuasai negara ini? Karpal Singh lu nak campak mana bro. Bru kena dehem dah malalut Nik Aziz. Abis tu sapa nak lead the country. Anuar Ibrahim? Yang kaki bontot tu. Baik lu solat sunat istiharah dulu bro. Jangan nak akal lu yng singkat tu. Sblum Karpal berdehem baik gua pesan lu fu bro....Lu wajib bertaubat....

    ReplyDelete
  10. PAS tu bukan sahaja dicontrol oleh anuar tetapi juga si DAP tu...
    PAS nie memang dah sesat lepas tu tak de otak..
    boleh degar kata si peliwat jijk nie...
    geli aku tengok si juburi nie..
    ini kan pula mereka mendegar arahannya..
    apa kejadahnya..

    ReplyDelete
  11. PAsial ni bebal lagi bodoh sebab dia punya leader adalah nik aziz,dah tua nk belagak hebat.
    padahal parti dia di kawal bukan saja oelh pakatan tp dikawal jugak oleh DAP si kafir harbi tu,bersahabat dengan peliwat dan juga yahudi.
    macam ni korang kata PASial perjuangkan islam,mempermainkan islam adalah.
    dasar manusia sial yg lahanat,manusia yahudi yg hipokrit

    ReplyDelete
  12. MEMANG BTL PAS INI DI CONTROL OLEH ANWAR NI TAPI YG BODOH SGT PAS KENAPA MESTI NAK DGR CKP SI PELIWAT DAN ZINA NI KASI HALAU KELUAR AJE. KALAU BAGI MANDAT KAT PAKATAN UMPAMA KITA LACUR DIRI AJE.

    ReplyDelete
  13. anwar ni bkn control pas aje kalau iktkan hati anwar sial nak kuasai negara kita aje dan jual kat luar negara. barua2 anwar ni tak tau yg anwar hanya gunakan mereka buat sementara aje bila dah dapat apa yg dia mahu krg good byelah dia buat.

    ReplyDelete
  14. pas mmg bodoh takkan tak blh guna otak yg anwar ni control pas utk kepentingan diri dia sendiri. mana ada halal dan haram org mcm anwar aljuburi ni.

    ReplyDelete
  15. pas mmg bodoh sebab tu anwar blh control pas sebab langsung tak guna otak ke yg pas di guna utk kepentingan anwar aje dan dia meraih simpati. cubalah pas guna otak pernah ke kita kerjasama dgn parti dap kafir sblm ni tapi bila ada anwar aje semua ni tlh berlaku.

    ReplyDelete
  16. Bb mandat kepada manusia berotak sendat ......!!GO TO H_LL

    ReplyDelete
  17. Mmg elok lah tu pkr dgn pas bodoh... Mcm lenbu je duk ikot telunjuk anwar kaki jubur tu

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!