GEMPAR BERAPI! ZURAIDAH MAK LAMPIR SUKA MENGAISKRIMKAN AZMIN ALI? KENAPA?

Perihal Mak Lampir ‘memberi nasihat’ kepada SETPOL Khalid Ibrahim, yang juga cukup terkenal dengan muka berminyak dan mulut lepas bebasnya, terutama sekali terhadap Noh Omar dan Dr. Khir Toyo, Faekah Hussin, habislah diperkatakan baik dari kalangan yang pro-UMNO, mahupun yang pro-Pakatan Rakyat.

Dan seperti biasalah, apabila ianya melibatkan Zuraidah ‘Si Lampir’ Kamaruddin dan Faekah ‘Andartu’ Hussin, ia memang menarik untuk diperkatakan. Lebih menarik lagi ialah apabila masing-masing menyalak bagi pihak boss mereka. Zuraidah dengan Azmin Ali dan Faekah dengan Khalid Ibrahim.

Hubungan antara Khalid Ibrahim dan Azmin Ali sudah lama keruh apabila Azmin gagal dalam cubaannya merampas kuasa Menteri Besar yang dipegang oleh Khalid Ibrahim pada tahun 2009 dahulu apabila tanpa disangka-sangka, Khalid Ibrahim mendapat sokongan padu daripada DAP dan sebahagian ADUN PKR bukan Melayu di DUN Selangor.

Kempunan Azmin Ali sudah terlalu lama. Justeru mungkin kerana tidak tertahan dengan penantian yang tidak kunjung tiba, dan munculnya ruang atau lebih tepat lagi ‘kebenaran daripada kekasihnya, Anwar Ibrahim’, maka Azmin Ali pun segera mengeluarkan kenyataan yang dilihat menyinggung Khalid Ibrahim.

Apa yang keluar dari mulut Azmin Ali, sebenarnya itulah yang dikehendaki oleh Anwar Ibrahim.

Anwar Ibrahim tidak mampu bercakap terus-terang dengan Khalid Ibrahim kerana dia sudah banyak ‘termakan budi’ dengan Khalid Ibrahim. Apatah lagi dengan sikapnya yang gemar baling batu sembunyi tangan dan kemudian menuduh orang lain, Anwar memang menjadikan mulut dan lidah Azmin Ali sebagai mulut dan lidahnya sendiri.

Amat mudah untuk memahami mengapa Zuraidah cepat-cepat membela Azmin Ali. Kalau di Ampang atau lebih tepat lagi di MPAJ, kebanyakan kontraktor di kerajaan tempatan itu adalah proksi Zuraidah dan Azmin. Zuraidah dan Azmin benar-benar berkompromi serta menjalinkan hubungan gelap dalam hal ini.

Sebagai penjilat Anwar, Zuraidah tahu dia perlu berbaik dan menyayangi Azmin Ali kerana Azmin Ali adalah kesayangan Anwar Ibrahim. Sungguhpun Wan Azizah adalah Presiden dan isteri Ketua Umum, manakala Nurul Izzah pula adalah Naib Presiden PKR dan anak Anwar Ibrahim, kasih sayang Anwar kepada Azmin, mengatasi segala-galanya bahkan melebih isteri dan anak-anaknya.

Read more...

11 Responses to "GEMPAR BERAPI! ZURAIDAH MAK LAMPIR SUKA MENGAISKRIMKAN AZMIN ALI? KENAPA?"

 1. azmin ali=anuar juburi...
  mereka partner yang sangat sesuai...
  anuar sangat sayang azmin...
  patut la si azmin nie melampau dah kerana mengikut jejak si anuar nie...
  benci aku dengan dorang nie sebut nama syaitan lagi berbaloi daripada nama mereka...haahhaha

  ReplyDelete
 2. anwar juburi dgn si azmin tu 2kali5 dgn 5kali2 sama je!!
  perangai depa tu sama je!!

  ReplyDelete
 3. mmg btl pn apa yg diperkatakan oleh mawar hitam dn kejora malam dia atas.. infact,perangai pakatan haram tu blh katakan semuanya sama je.. perangai semuanya tak blh pakai 1 sen pn!

  ReplyDelete
 4. azmin dgn anwar rakan gay lah..drg ni pukimak anak haram no 1 punya dajjal klu aq dpt jumpa drg aq jentik telur drg sampai drg bertaubat

  ReplyDelete
 5. dah pakatan punya ketua mcm babi mana [pakatan tak jadi babi

  ReplyDelete
 6. ai krim ais kri cpt22222 jgn ketingalan azmin sedang jual ais krim nye spa cepat dia dapat klu tak anwar sapu nnt

  ReplyDelete
 7. azmin n anwar mmg sama saja..drg ni lah penjual ais cream yg terhebat

  ReplyDelete
 8. anwar&azmin diibaratkan bapak borik anak rintik mereka berdua ni ada hobi yang sama. ..

  ReplyDelete
 9. ANUAR DAN AZMIN NI SALING MEMERLUKAN ANTARA SATU SAMA LAIN SEBAB MEREKA NI ADA BYK KERASIAN DAN RAHSIA. AL-MAKLUMLAH MEREKA NI KAN SETAN BERTOPENGKAN MANUSIA. AKU RASA AZMIN DAN ANWAR NI LAGI BISA DARI ULAR.

  ReplyDelete
 10. ANWAR MANA BLH LEPASKAN AZMIN KERANA AZMIN UMPAMA MULUT ANWAR AJE UTK CKP LEPAS ATAU BUAT APA2 SAJA. BAGUSLAH ANWAR KAKI LIWAT N AZMIN KAKI PEREMPUAN, DUA2 DLM GELOMBANG DOSA BYGKANLAH APA AKAN TERJADI KALAU KAUM NIN YG NAK JADI PEMIMPIN HBS JAHANAM NEGARA KITA.

  ReplyDelete
 11. azmin sial ni pengikut setia anuwar peliwat tu,pe saja anuwar cakap dia akn buat.
  dari kepala sampai keekor,perangai semua sama saja dan semua perangai cam sial.
  dasar manusia sial yg lahanat,manusia hipokrit yg yahudi

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!