GEMPAR BERAPI! MAZA SUDAH TUKAR JADI TOYOL YANG NAK CARI TUAN BARU?

Khabar dari sumber inner circle Dr MAZA sendiri bertiup kencang bahawa beliau telah ditawarkan jawatan sebagai Menteri Besar Perlis sekiranya Pakatan Rakyat memenangi Pilihanraya di negeri tersebut.

Ini merupakan kali kedua berita berkenaan bekas Mufti kontroversi ini, yang sentiasa cuba menampakkan seolah-olah beliau neutral dengan mengkritik UMNO dan PAS sedangkan pada masa yang sama beliau cukup mengkagumi reformis kristian barat seperti Martin Luther. Malah ada ura-ura beberapa minggu lepas, beliau telah dengan bangganya memberitahu beberapa orang yang rapat dengannya bahawa Kerajaan Syaithan Besar Amerika Syarikat di bawah Barrack Obama cukup berminat untuk memberikan beliau biasiswa Leadership tajaan White House.

Beliau bagaimanapun menafikan khabar tersebut walaupun mengambil masa lebih dari 24 jam untuk dengan ‘berat hati’ menafikan berita tersebut. Walaubagaimanapun, adalah sukar untuk mempercayai penafian beliau kerana beliau dilihat menghentam para pencinta ahlul bayt, pejuang-pejuang Islam di dalam PAS dan UMNO tetapi cukup rapat dan memuja-muji para tokoh liberalisme dan pluralisme agama seperti Anwar Ibrahim dan mengangkat dan menjulang pemikiran-pemikiran para kafirin orientalis barat. Malah, beliau secara konsisten selalu memuji demokrasi Syaithan Besar Amerika Laknatullah yang meyeksa umat Islam seluruh dunia termasuk di Al–Quds dan Iran. Beliau juga cukup berbangga menghadiri majlis kerabat diRaja England walaupun tidak diketahui atas kapasiti apa beliau hadir di majlis tersebut.

Baca seterusnya di SEL13.com

39 Responses to "GEMPAR BERAPI! MAZA SUDAH TUKAR JADI TOYOL YANG NAK CARI TUAN BARU?"

  1. yg bestnya dr maza, dia tidak memuji tokoh2 barat bukan kerana pegangan agama mereka. TAPI beliau memuji tindakan @ perlakuan yg dilakukan tokoh2 barat tersebut. Tindakan kemanusiaan yg bersifat universal.

    Saya berikan contoh, seorang lelaki Cina menyelamatkan seorang budak melayu yg hampir lemas. <---- ini adalah perlakuan yg terpuji (walau dia seorang kafir). Kita memujinya bukan kerana akhlaknya @ pegangan agamanya, TAPI KITA MEMUJINYA KERANA NILAI KEMANUSIAANNYA YG MULIA.

    Adakah memuji perlakuan org Cina tadi akan menyebabkan pegangan agama kita jatuh?

    Gua bukanlah seorang yg alim, tapi melakukan fitnah kpd alim ulamak BUKAN mainan gua.

    Salam jari tengah bersalut lendir puki nelofa utk semua. (kan gua dah cakap! gua bukan alim ulamak).

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy setuju pendapat awak.. tp kalau anda membaca lebih dengan sumber-sumber yg tepat anda akan akui dr maza sorang yang bersikap islam moderate?.. cuba anda selidik mengenai islam moderate baru anda akan faham bahawa ia sesuai atau tidak dengan hukum allah..

      Delete
    2. bro..cara dia tafsir pun nampak sgt islam liberalnya..dia ni islam ke?

      Delete
  2. Pada pendapat saya sesiapa pun boleh menjadi MB asalkan mereka bukan dari parti umno atau lebeh tepat parti setan seperti mana digelar oleh mantan PM kita Tun M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoi bodoh lu paham ke maksud idioms ni “BETTER the devil you know than the angel you don't” kalau tak paham .. lu la setan bodoh tu... kecik2 tak nak mampus ... bila besar menyesatkan orang!!!!!!

      Delete
    2. oooo kalau kena kat batang hidung sendiri paksa orang suruh faham tentang idioms yang kita buat tapi kalau pihak yang kita musuhi buat idioms atau balaghoh sengaja putar belit cerita. mcm sial!!!

      Delete
  3. UMNO parti keramat. Hanya UMNO saja yg mampu menyelamatkan Agama Islam & bangsa Melayu di Tanah Melayu ini. Pakatan Rakyat ....hampeh.

    ReplyDelete
  4. Parti setan@syaitan ialah PAS, sbb Mursodiol Am sndiri, Pork Nicky telah beritahu lebih baik berkawan dengan syaitan.. sedangkan syaitan adalah musuh kamu yang NYATA..

    PAS LAKNATULLAH!

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar. sebab tu harus meninggalkan Umngok, syaiton yg dikenali (Dr M yg kata tau).

      Delete
    2. Dasar otak Pas, standard ngok nya. Inilah akibat nya bila tak pandai berbahasa inggeris.

      Delete
    3. It is better to be dealing with somebody who's faults you are aware of than to be dealing with somebody who appears perfect but whom you actually don't know at all.
      Anon 8.35 PM... kau ni bodoh... itu sebab senang di perbodohkan... kau paham ke maksud di atas tu... betul kata Anon 9.25 PM tu... hahahahahhh....

      Delete
  5. MAZA ni karut dan banyak mencerca ulama'2 mazhab dan mengakui dirinya 'ahli sunnah'..padahal dia adalah penyebar WAHABI tegar. Hati2lah dengan lakonan penipu2 seperti MAZA dan Anjing2 PAS.

    ReplyDelete
  6. “Ulamak dunia adalah ulamak yang menjadikan agamanya tempat cari makan (menjual agama dengan harga yang murah)” – Imam al-Ghazali

    ReplyDelete
  7. Maza yang riak....siapa pun tak boleh nafikan.

    Aku ingat lagi dulu masa Maza jadi mufti Perlis, ada seorang artis lelaki dapat jemputan menyanyi di Perlis. Maza tak benarkan artis tu datang sebab dia pernah digam kerana membuka baju semasa menyanyi. Artis tu dah minta maaf dan berjanji tak mahu melakukan perkara yang sama.

    Kalau nak dikira auratlah, lagi ramai lelaki lain yang buka aurat. Sebagai ulamak, kenapa tidak mahu membimbing dan memberi peluang.

    Korang tengok ajelah sebab riak, macam2 masalah yang menimpa dia. Bermula dengan memberi kuliah tanpa kebenaran di Selangor, menafikan amalan ahli sunnah dan yang paling ketara ialah mulut dia yang celupar.

    ReplyDelete
  8. Maza ini sebenarnya gila glamour. suka2 hati dia mainkan agama islam kita ini kononnya dia baik sgt. semua itu hanya lakonan semata2.

    ReplyDelete
  9. MAZA APA NAK JADI DGN KAU NI, KENAPA GILA KUASA SGT YE N GILA GLAMOUR TAPI KAU MESTI INNGAT YG PAS N PAKATAN BUKANNYA BAGUS SGT UTK RAKYAT PILIH. HANCURLAH PERLIS KALAU MAZA YG JADI MB. SATU PERSATU DIA GADAIKAN NANTI BARU PADAN MUKA ORG PERLIS NANTI, BIJAKLAH KRG PILIH MB KRG.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg dia gadaikan? Puki ko?

      Delete
    2. Anon 9.02pm
      Malu dengan bahasa yang awak gunakan macam org yang tak mempuyai pemikiran yang waras.Mudah2an Allah membuka mata hati awak agak dapat menggunakan bahasa yang lebih bersopan. Amin

      Delete
    3. Anon 9:54PM,
      kau pun nak gadai lubang puki jegak ker? Dah ada pembeli? Ada beberapa ekor babi Nigeria nak kan lubang puki ko & Mira Idora. Jgn lupa basuh puki tu, basuh kelentit tu sekali. ok?

      Delete
  10. Maza ok.dia bawa pmbaharuan.yg bawa kejahilan bn.

    ReplyDelete
  11. Dimalaysia ni hanya sebuah negeri aja yang lain sikit cara amalan bagi org Islam iaitu Negeri Perlis untuk lebih lanjut cubalah ke negeri ini .

    ReplyDelete
  12. cara pengalaman islam yg sbenaqnya xda bezanya d perlis..perlis lah yg mengamalkan sunnah nabi yg sbenaq..kalau x tahu sila jgn cakap..aku orang perlis..dan aku amat menitik beratkan sunnah nabi..negeri lain lah yg berbeza sebab fanatik kepada satu mazhab..sedangkan dalam sunnah semua mazhab harus d terima pakai pendapatnya mengikut keadaan tertentu..apabila x paham sunnah nabi,,manusia akan mula buat benda2 mudah jadi susah..

    ReplyDelete
  13. bekas mufti yg bengong!

    ReplyDelete
  14. aku lebih hormat dr maza berbanding ulama umno harbi.ulama umno harbi kalu keluar fatwa umno akan bayar juta2 janji fatwa sebelah BN...mmg ulama umno haprak lagi bangsat..rasuah depan mata tapi mintak komisyen...mmg umno parti syaitan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inilah manusia yng mengalir darah islam dlam badannya... Terpancar ketaqwaannya dan menyerlah ketaatan sunnahnya...

      Delete
    2. woii..anon 11.30 pukimak lancau..
      ini blog maki hamun n mencarut parti umno la bro..kalu lu nak tulis elok2..pergi blog lain la.blog parpu mmg khas untuk mencarut kepala butuh pak hang...semoga kau terus menghisap kote ketua umno cawangan kau ye..

      Delete
    3. ouw..habis mcm mna lak ngan ulamak parti setan kau yg ckapa klau undi PAS blh masuk syurga??apa kes doe??syurga apa??syurga PAS??manusia ni blh tntu ke siapa yang nak msuk syurga atau neraka??itu semua kuasa ALLAH la whai anon yang bebal..!mna peg ulamak kau bila anwar terang2 mnyatakn skongan mereka terhadap ISRAEL??ulamak kau diam seribu bahasa bgai lelaki pngcut yang xde telur!!kau ni tak lebih dari seorng penjilat yg tegar mcm PAS yg mnjadi anjing kpd DAP..

      Delete
    4. Ishhh.. Ishhhh... Ko tengok la nanti mcam mana lubang puki anak ko ke rodok sampai bunting..... Banyk kejadian aku dah tengok bila bapaknya perangai camni....

      Delete
  15. Siapa Ulamak yg ada Ummat dan siapa yg ada majikan.


    ReplyDelete
  16. ni lg satu ekor anjing pakatan yg sial,perangai serupa anuwar si peliwat.
    lingkup lah perlis kalau dia jd MB,sedia lah wahai rakyat perlis.
    pe yg berlaku kat selangor pasti akn berlaku dekat perlis,no doubt about that.
    itulah perangai pakatan sial,korek harta negeri selagi boleh then kencing dekat rakyat.
    kalau rakyat perlis xmau perkara yg berlaku kat selangor berlaku kat perlis maka jgnlah anda mengundi pakatan,say no to pakatan sial.
    dasar manusia sial yg lahanat,manusia yahudi yg hipokrit

    ReplyDelete
  17. http://www.sunnah.org/history/Innovators/al_albani.htm

    http://rt.com/news/saudi-arabia-prophet-mosque-615/

    http://www.shoah.org.uk/2012/08/19/the-saudi-royal-family-are-crypto-jews/

    MAZA di sanjung tinggi US, Britain,dan Saudi. Dia tak akan lenyap begitu sahaja. Malah, dia akan naik tinggi lagi....

    Barangsiapa meyakini dan berpegang kuat pada tauhid aqidah Allah Bertangan, berkaki, Duduk Atas Tahta, Tuhan Di Langit, macam Bapak Thor, Bapak Hercules, dan Mitos Mitos Yahudi.....; Barangsiapa berpegang kepada Aqidah Tauhid yg mempermainkan manusia dengan Ayat Ayat Mutasyabihat (Samar Samar) mengatasi Ayt Ayat Muhkamat (terang jelas ibu Quran) demi menyesatkan ummah....: Menolak Aqidah Tauhid ASWJ Hanafi Shafie Maliki Hanbali, tetapi hanya mengikut Ibnu Taimiyah & Muhamad Wahhab, dan masih mengaku ASWJ demi mengelirukan ummah; ....mengkafirkan umat islam lain yg tak sealiran dgn Ibnu Taimiyah , Muhamad wahab dan imam wahabi mereka...ini lah jadinya...Benci nya mereka ini pada Rasulullah, tapi di salut dengan gula dan kemanisan agar tak nampak....

    ReplyDelete
  18. Jangan lah cakap, ada yg lebih suci atau lebih pure, kononnya lebih sunnah dari yang lain?

    Pilihan di tangan anda: (1)Ahli Sunnah WalJamaah (ASWJ) menghidupi Islam dipandu Imam Imam ASWJ Hanafi-Shafie-Maliki-Hanbali yang menafsirkan Quran dan Hadith cara mereka....(2) Wahhabi-Saud Family-Salafi-AlQaedah-Taleban, menghidupi Islam dipandu Imam mereka Ibnu Taimiyah, Muhammad Wahab, yang menafserkan Quran dan Hadith cara mereka.....(3)Syiah, menghidupi Islam dipandu Imam Imam & Ayatollah Ayatollah yang menafserkan Quran dan Hadith cara mereka....

    Masing masing ada Imam ikutan, takde yang boleh claim ada yg lebih kuat sunnah nya, ada yg lebih direct, seolah olah imam imam mereka dapat terus menerus dgn Rasulullah....kononnya...

    Perbezaan Fekah dan Cara hidup, Cara Solat & Beribadah memang banyak, tapi semua ini dianggap biasa, maklum lah, manusia yg menafser....

    Perbezaan Tauhid Aqidah memang besar antara semua nya...

    (1) ASWJ Hanafi-Syafie-Maliki-Hanbali beriman dengan Allah yang "tiada serupa dgn suatu apa pun, tiada bersifat mahluk, tiada bertempat, tiada duduk berdiri berbentuk seperti mahluk, tiada berjirim atau berjisim seperti mahluk, dan apa apa sahaja yg dapat terlintas oleh fikiran manusia, adalah bukan Allah, tak boleh nak imagine rupa dan sifat Allah, Allah paling Awwal tiada apa selain Dia dari Azali, sebelum apa apa pun dicipta"......

    (2) Ibnu Taimiyah, Muhammad Wahhab, Wahhabi-Salafi-Taleban-Alqaedah beriman dengan Allah yang "bertempat dilangit, atas singgahsana tahta Arasy, bersifat duduk, Tuhan Di Langit, ada tangan , ada kaki".....memang lain, memang amat sangat berbeza dgn ikutan ASWJ yang dipandu 4 imam Hanafi-Shafie-Maliki-Hanbali tadi......

    (3) Syiah pulak, ada mazhab nya, ada yg paling hampir dgn ASWJ beriman dgn Allah yg tiada perbandingan dgn apa pun sifat mahluknya, ada pula yang mengangkat Ali hampir dengan Tuhan, atau macam Tuhan......

    Perbezaan lain adalah kecil, seperti cara solat, fekah, bidah, etc.,berbanding dengan perbandingan pokok agama ini...

    Nak pilih mana? Imam ASWJ? Imam Wahhabi Ibnu Taimiyah? Ayatollah?

    Rasulullah kata dengan jelas, nak selamat, ikut cara dia dan sahabat sahabatnya...

    Allah dengan jelas, dalam ayat Quran menyatakan dalam surah Ali Imran 3-7, Allah suruh kita ikut Ayat Ayatnya yg jelas, Muhkamat, dan ada juga yang samar samar (Mutasyabihat)yang akan digunakan oleh orang orang yg cenderong pada kesesatan...

    so, tepuk dada tanya selera, kalau hati nak luurus, dapat lurus, kalau hati memang dah mahu yg sesat, dapat yg sesat....

    Anti Hadis lagi power...hanya terima Quran sebagai dalil, tolak hadis sepenuhnya kerana dianggap cacat dari manusia...mereka juga menyatakan mereka lebih Pure, lebih Alim dari yang lain...habis siapa yg tafserkan Quran yang dibaca? haaa ikut sukati kepala sendiri lah, tafser mana mana ikut nafsu...buat lah agama sendiri cara sendiri...

    Pokoknya, besok bila 6 kaki bawah tanah, tokleh nak tipu sesiapa lagi, jawablah....

    ReplyDelete
  19. zaman sekarang semakin melampau...
    orang gunakan agama sebagai batu loncatan untuk mendapatkan kuasa dan wang...
    sangat malang dan kurang akal manusia macam nie...
    kalau la die tadbir perlis comform-comform die akan bawa ajaran sesat pada rakyat di perlis...
    bawa bertaubat la sikit wei maza ingat ko tu nak mati suatu hari nanti bukanya hidop kekal didunia ini..

    ReplyDelete

  20. Bukan Dr Maza nak jawab untuk aku diakhirat kelak. Dia pun dok TERKIAL KIAL Bro! Àchi gerenti.

    Tak payah buang masa dgn Mamat tu! Buat yang macham ayah dan mak buat tu pon dah lulus BASICS!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... satu kepala.. Islam tu kan mudah... Kalo dah sampai begaduh gaduh satu sen pon x guna....

      Delete
  21. klu dah org pakatn haram, mmg perangai semua serupa lah..
    tak beza pon.. 2kali5, or 5kali2 sama je...
    perangai semua mcm haram je!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg btl kata mawar hitam ni.. semua anjing pakatan perangai sama jelh.. diorg tu semua mmg tak blh dipercayai lgsg lh!! sape yg percaya org2 mcm tu mmg ibarat mcm korek kubur sndri and then tanam!

      Delete
  22. http://www.shoah.org.uk/?s=saudi+crypto+jews&x=0&y=0

    peeeerghhh...international blog pun naik kan nama anwar!!!! siap gambar lagi!! dasat tuh!!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!