FUYOH! 5 JUTA ORANG TURUN KONSERT BERSHIT WEI!


BERTEMPAT di Stadium Kelana Jaya, Sabtu lepas, NGO Bersih 2.0 telah mengadakan “Konsert Bersih 2.0 8T” sebagai usaha lanjutan untuk terus menyemarakkan kempen propaganda anti SPR.

Simbol 8T merujuk secara langsung kepada lapan tuntutan yang diperjuangkan oleh NGO tersebut. Menurut penganjur, konsert tersebut diadakan sebagai manifestasi kekecewaan konon kerana kesemua lapan tuntutan mereka gagal dipenuhi.

Stadium ini secara rasminya memiliki tempat duduk berkapasiti 25,000 penonton dan jika kawasan padangnya diambil kira, secara umumnya dapat menampung sekitar 35,000 hingga 40,000 orang pada satu-satu masa.

Dalam Konsert Bersih 2.0 8T itu, amat jelas kelihatan ruang kosong di atas padang dan bangku tempat duduk lebih banyak tak berpenghuni, menunjukkan betapa kurangnya sambutan orang ramai terhadap program sosial anjuran NGO Bersih 2.0 itu.

Baca selanjutnya di Perak Today...

House PK: Apa ni? Kata 10 ribu yang hadir? Tapi tak sampai 500 pun yang hadir? Alamak? Apa sudah jadi ni? Aku nak share sikit ngan korang lirik lagu bershit tahap babi punya dicipta bersama oleh AMBIGA, A. SAMAD SAID dan HISHAMUDDIN RAIS. Lirik lagu tersebut berbunyi :

"Bersih, Bersih, Bersih"
"Kami menuntut Pilihanraya Bersih"
"Jangan anggap kami bodoh"
"Tunaikan 8 tuntutan Bersih"

Errrr...errrr...siapa yang bodoh ni? Buat konsert percuma pun, orang tak nak tengok. Apa petandanya tu? Lu pikir la sendiri...he he he

Oh ya, lambat sikit aku keluarkan cerita ni sebab....kah kah kah, tak sanggup wei, mereka ada, kau ada? Kih kih kih

34 Responses to "FUYOH! 5 JUTA ORANG TURUN KONSERT BERSHIT WEI!"

  1. Cuba jemput k-pop atau dangdut. sure ramai sbb yang datang ialah penyokong2 .... please fill in the blank.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAS lah, bahalul. Kah kah kah.

      Delete
  2. Petualang,pengkianat adalah kapir.......sesat dan menyesatkan......

    ReplyDelete
  3. Baguslah Bersih tidak tipu dengan photoshop macam parti UMNO yang kelentong dalam gambar raya di PutaJaya mereka. Patutlah mantan PM kita Tun M pun sudah mengakui bahawa UMNO itu parti SETAN!

    ReplyDelete
  4. Anon 2:22
    Aku puji kau mengaku bahawa sebenarnya tidak ramai yg datang ke konsert tu ..... tapi apakah kau juga sedar bahawa perjuangan PR akan tamat tidak lama lagi....kerana penyokong Parti Kencing Rakyat tak mahu dikencing lagi .....

    ReplyDelete
  5. he..anon2.22 hang percaya lak kat photoshop..tolong analisis video anwar berahi lak...superimpose x...

    ReplyDelete
  6. kalu konset ni anjuran umno, picnya akan diedit pakai photoshop, kasi letak ramai org sampai penuh stadium tu. tak caya tanya Bernama & Berita harian. Yg edit pic tu langsung tak pro, hehehehe

    oklah aku nak ajar Bernama & Bharian mcm mana nak edit pic supaya tak kantoi:

    mula2 ambik pic asal, kemudian ambik pic org berkumpul copy kat layer 2, resize ikut kesesuaian, adjust color kasi sesuai sama itu pic asal (Layer 1), lepas tu tepi2 pic (layer 2) padam guna eraser tool dgn tahap opacity 25%. Kemudian kasi blur (gaussian blur) mengikut kesesuaian jarak org2 berkumpul tadi dgn pic asal. Tada! siaplah pic palsu yg sesuai dipublish kat Bernama or Berita Harian...hahahahahahah

    Salam jari tengah bersalut lendir puki neelofa utk semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terror betul kau ya, tunjuk ajar cara cara nak buat superimpose pic ni. Memang betul la sejarah edit gambar ni Pakatan pembangkang ni handal handal belaka. Ini mesti anak didik Tian Chua punya.

      Delete
  7. alah...
    umno buat semuanya tak betul. PAS/PKR buat semuanya betul. sebab tulah satu habuk pun kita tak nampak hasilnya. asyik nak gadoh adalah.
    dasar melayu lupa diri.
    umno islam ko dengki. kapir DAP ko peluk cium.
    apala lu.

    ReplyDelete
  8. nih blog pro BN ke pro pakatan haram?!

    awat ramai sangat najis-najis dan lalat-lalat taik pakatan dok komen kat sinih?!

    awat tak pi baca malaysiakuno?!

    ReplyDelete
  9. 50 orang saja yang datang konsert berSHIT?!

    nih bukan konsert, tapi macam majlis tahlil saja!

    tahlil untuk pakatan haramjadah yang akan dikuburkan dalam PRU yang akan datang!



    ReplyDelete
  10. 50 orang saja yang datang konsert berSHIT?!

    bukti sahih yang pakatan haramjadah sudah kehilangan sokongan majoriti rakyat Malaysia!

    ReplyDelete
  11. Anon 2.22 PM ...kah kah kah tak ada modal lain ke? kalau penyokong sendiri pun tak datang mengapa pula nak kait dengan UMNO? .

    Majlis raya d Putrajaya disiar live tv kelentong bapak hang..itulah sebab ketua umum kamu selalu kelentong maka kau pun nak kelentong orang lain.

    ketika TUN M kata setan ka, apa ke ketika itu TUN M diluar umno sebab dia benci kpd presiden ketika itu itu..sekarang dia sudah rujuk dengan umno dan menyokong semua dasar umno/kerajaan. hang beza lah antara TUN M dan aljuburin.

    ReplyDelete
  12. Anon 3.21 PM

    tak payah nak ajar orang lah, ingat kau belajar dimana siapa yang ajar dan siapa yang beri pruntukan.

    kau boleh celik komputer sebab umno lah kalau kau jadi buta huruf lah.

    kalo siaran langsung (live) kat tv mana ada mana kejadahnya ada penipuan.

    tapi ialah sebab engkau tu bangang jadi kau ingat orang lain cam kau lah juga..

    layer 1 lah layer 2 lah boss kau kongkek cina dol beraka layer tissue paper dia sapu kote bengkok.

    boas kau dan kau sama aje gila puki orang lain.

    ReplyDelete
  13. Konsert itu tak penting tapi ingat masa PRU jangan undi parti setan=UMNO. Itu yang menjadi tanggungjawab setiap insan waras yang cintakan negara kita.

    ReplyDelete
  14. tula buat konsert merepek2... tak payah la konsert2 ni buang masa je

    ReplyDelete
  15. Noob aq nampak ko yg over sgt siap2 g thk consert tu skrg ko nak jd baik plak

    ReplyDelete
  16. zaman sekarang bukan takat 5 juta org tp 50 juta org dtg pun boleh bt dlm berita..........................hahahahha... dah la anwar oi.... tipu daya ko tu x ke mana nye lah.... sikit2 tipu dah la... jgn sampai kena penyapu nanti baru ko tau

    ReplyDelete
  17. anon 4.38 pm...yg aku nampak la ni PRU nanti rakyat dah x sabar nak tendang Anwar & Gang masuk longkang....PR=BAPAK SYAITAN.........

    ReplyDelete
  18. inilah dia bukti yg org dah tak percaya kat pembangkang!!
    so mmg bungkuslah depa di PRU13 nnt...!

    ReplyDelete
  19. ahahahahhahaha..adoyai..ini jer yg hadir??nmpk sgt dh PR ni nk kna bgkus PRU ni,,padan muka kau PR,skrg rkyat dh sedar akan penipuan dan keburukan yg dibawa oleh PR..ad jgak yg mnyalak ckp gmbar ni gmabr edit..byk nye alasan PR ni,klau ramai yg dtang ckp lak rkyat semkin mnrma PR..kesian aku kat korang weh,korng ni jenis mnusia yg xnk mngaku kebodohan diri korng sndri,rkyat dh tolak PR sebab trlalu byk menipu rkyat dan mnabur janji2 ksong..

    rasa xpuas jer gelak..muahahahahahaha...

    ReplyDelete
  20. Tak de lak puak PAS yg nak kata...ini waktu belum mula majlis atau...ini gambar majlis dah abis. Agaknya puak PAS dah ramai sedar selama ini dia orng d bodohkan dgn Anuar & DAP jek.

    ReplyDelete
  21. tak jauh dah..cepat la Najid buat PRU..semua rakan2 dah bersedia nak kafan kan pakkaton rakyat..

    ReplyDelete
  22. sapalah nak sokong mereka tahu nak buat kecoh je...
    lain lah kalau tegakkan kebenaran..
    dah sah dan terbukti akhlak serta moral perhimpunan bersih sudah 31 ogos tu macam mana rupa penyokongnya...

    ReplyDelete
  23. ITULAH KAN AKU DAH KATA RAKYAT DAH MULA PANDAI MEMILIH SEKARANG TGK BERAPA SGT YG TURUN UTK SOKONG BERSHIT KAT KELANA JAYA TU, DAH TERBUKTI YG BERSHIT SATU KERJA YG SIA2 AJE. INI ADALAH BUKTI KEMUSNAHAN PAKATAN SEBENARNYA.

    ReplyDelete
  24. buat apa buang masa dgn himpunan bersih yg menentang kerajaan yg aku tgk negara kita aman dan damai sblm ambiga sial tubuhkan bersih ni.kita patut bersyukur duduk di negara yg aman dan bebas bersuara. buat apa nak tentang kerajaan sedangkan negara kita aman di bawah jajahan mereka.

    ReplyDelete
  25. dah sah pakatan akan bungkus dlm pru 13 ni aku yakin sepenuhnya kerana skrg ni dah trg2 nampak masyarakat dah pandai bezakan yg baik dan buruk utk dijadikan calon nanti.

    ReplyDelete
  26. sedap mulut aje kata umno parti setan yg pakatan parti zina dan liwat mcmmana plak. ce cite sikit.

    ReplyDelete
  27. sape nk pergi konsert bersih yg sial ni,semua dah tau yg bersih ni penipu.
    kepercayaan rakyat kepada pakatan semakin hari semakin berkurangan,sampai ke PRU nanti dah xde rakyat nk mengundi pakatan sial ni.
    dasar manusia sial yg lahanat,manusia yahudi yg hipokrit

    ReplyDelete
  28. Hari itu hujan dan lokasi pun tak convenient untuk orang pergi. kalau buat kat KL mesti ramai hadir.

    ReplyDelete
  29. bagus..bagus..bagusssss nah sokonglh lgi pukatan niii.Unifom mereka ni mcm tu warna kunyit lh kan!!!

    ReplyDelete
  30. anwar kene nayanyi 1 lagu kot duet ngn karpal singh.. ambiga jadi penari latar... nnt ramai la yg dtg haha

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!