DAP BANGSAT! APA MOTIF DAP MENYERANG SYED MOKHTAR SEBENARNYA?

TINDAKAN DAP yang ‘menyerang’ Syed Mokhtar Al-Bukhari sudah bermula sejak beberapa bulan lalu apabila tokoh korporat Melayu itu dikatakan bakal mengambil alih pengurusan Pelabuhan Pulau Pinang. Serangan tersebut berterusan kini sehingga soal hutang yang dimiliki oleh Syed Mohktar pula dipersoalkan.

Ekoran itu, blog MyKMU (www.mykmu.net) mempersoalkan tindakan parti itu terutama Tony Pua yang terus mendesak kerajaan mendedahkan hutang tokoh korporat itu sedangkan tidak pula mempersoalkan hutang-hutang yang ditanggung oleh tokoh perniagaan bukan Melayu.

“Persoalannya, siapa Tony Pua untuk mempersoalkan tentang perniagaan milik persendirian? Mengapa Tony Pua mendesak akaun perniagaan Syed Mokhtar didedahkan di khalayak ramai?" katanya.

Katanya, serangan terhadap tokoh korporat Melayu itu dipercayai kerana DAP bimbang berhubung pengambilalihan Pelabuhan Pulau Pinang yang kini dikuasai oleh ahli perniagaan Cina yang banyak menyalurkan dana untuk parti berkenaan.

Tindakan DAP yang menyerang Syed Mokhtar juga tidak disenangi blog Penyokong Pas (penyokongpas.wordpress.com).

Katanya, langkah DAP yang secara menggila menyerang tokoh korporat itu boleh menimbulkan rasa tidak selesa bagi orang Melayu baik kalangan Pas mahupun UMNO.

Katanya, kenapa DAP hanya mempersoalkan hutang Syed Mokhtar sedangkan kenyataannya hutang terbesar di kalangan korporat di negara ini ditanggung oleh tokoh perniagaan Cina.

“DAP bantai syarikat Melayu tapi syarikat Cina dia tak bising. Melayu dapat projek DAP balun. Cina dapat projek? Senyap? Apa punya game (permainan) politik ni?

“Sebab itu ana kata, DAP ini masih belum hilang anti-Melayunya. Masih buat perangai lama. Suruh kita transform jadi parti yang terbuka tapi mereka masih lagi pegang politik zaman lama," katanya.

HOUSE PK: Ini aku petik dari Utusan Online, makin lama makin kuat pulak kan serangan DAp haramjadah ni terhadap Syed Mokhtar? Nampak sangat DAP cuba nak jatuhkan Syed Mokhtar secara konsisiten. Tapi syarikat Cina DAp tak usik langsung kan? Racistnya DAP. Inilah buktinya..

116 Responses to "DAP BANGSAT! APA MOTIF DAP MENYERANG SYED MOKHTAR SEBENARNYA?"

  1. DAP = SIAL

    UNDI DAP = UNDI PKR = UNDI PAS = SOKONG KOMUNIS + YAHUDI + LGBT + PLURALISME + SIAL.....

    Kalo sayangkn agama, bangsa dan negara SAY NO TO PAKATAN HARAMjadah

    ReplyDelete
  2. pe punya sial la cina2 dapigs racist nk mampos nie...nie yang buat kan gua bertambah2 menyampah dengan cina...sebab syed mokthar orang melayu islam?sebab tu luorang bikin hal...kimak punya cina...yang berniaga2 cina babi yang banyak hutang asal diam je?kalau melayu je luorang nak hentam...memang sial tol bangsa bangsat cina dapig makan babi..halau cina malaysia gerenti aman gua cakap...kalau tak macam nie la kimak2 cina akan tindas tokoh2 usahawan melayu...gua serius cakap tokoh macam syed mokthar nie memang hebat walaupow macam2 cina sial nie buat

    ReplyDelete
  3. aku memang sokong sangat dengan pendapat korang nie...
    bak kata pepatah nik ajis la kna...undi pas masok syurga..
    nie pepetah aku...
    undi dapigs gerenti NERAKA JAHANAM PUNYA.....sebab sokong kemusnahan

    ReplyDelete
  4. biasalah cina mana boleh tengok melayu maju...
    padan muka melayu jugak depa yang bagi peluang pada cina pijak kita...
    sokong sangat pakatan...
    nie semua si juburi punya pasal lah...
    angkat sangat cina-cina DAP semua ini..
    lagi pun depa sakit hati lah sebab SYED dah berjaya dapatkan PORT PENANG..

    ReplyDelete
  5. aiyaa gua pow talak paham la nie sama olang
    asal mau kacau olang punya bisness me
    kita sama2 cari makan le...jangan la ini macam...kasi susah sama cina...
    ini olang sudah kacau syed mokthar bikin semua cina susah jugak ma...sula banyak lamai oh melayu anti sama cina punya niaga...bodo punya olang la ini dap...gua pow tak mau undi dap
    kasi malu cina saja

    ReplyDelete
  6. biarlah nak kata apa pun bagi aku syed mokhtar mmg hebat die je sinaran utk melihat melayu maju..DAP pergi jahanam dasar dengkki..siapa2 yg sokong dgn mereka termasuk dalam jahanam juga..juga sekutu anuar..

    ReplyDelete
  7. hidup syed mokhtar..jadikan penang milik kita ayuh2

    ReplyDelete
  8. Anwar sendiri merupakan Yang paling lantang mengkritik syed mokhtar Dan ini menjadi pencetus kepada puak yg lain.

    Antara sumbangan syed mokhtar ialah membaikpulih Dan membina beberapa masjid Yang boleh digunakan semua umat Islam termasuk ahli umno pas pkr Dan dap yg berugama islam

    ReplyDelete
  9. Sebab DAP naik kepala kerana ramai bangkai jelmaan PKR & PAS kongkek DAP.

    ReplyDelete
  10. tak guna punya DAP , puak yang tak henti-henti anti Melayu dan Islam .. orang cina ramai yang buat rumah tak siap dan lari duit pembeli kenapa perkara ni puak DAP tak bising . Tony Fernandez hutang MAS ratus juta kenapa puak DAP ni tak bising , memang celaka puak DAP ni .. ramai ahli perniagaan cina hutang lebih berbillion ringgit kenapa puak racist DAP ni tak bising ???

    Nak cerita pasal orang Penang ??? weeiii DAP bodoh bukan takat moyang kau , kalau dilihat Datuk korang sahaja dah semuanya datang dari China !!! kenapa kau nak bising pasal rakyat tempatan . Janji Syed Mokhtar adalah rakyat Malaysia !! Memang anjing laa puak DAP ni

    kenapa masa pengambilalihan Central Market oleh syarikat singapore kenapa puak DAP ni tak bising .. memang tak guna punya puak racist DAP ni

    ReplyDelete
  11. Zaman syok sendiri UMNO sudah berakhir. Lepas UMNO bungkus di PRU ini kita tengok lah bagaimana kroni2 UMNO akan jadi kaya dengan "kerja kuat" mereka seperti yang anjing2 UMNO laungkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dah berakhir, tapi zaman syok sendiri Pakatan tak akan pernah berakhir, berangan nak jadi kerajaan.......syok sendirilah sampai mati....

      Delete
    2. DAP BEGITU BERANI MEMPERSOALKAN TS MOKHTAR SEBAB ADA MELAYU PENGKHIANAT PENDENGKI YG MENIKAM MELAYU DARI BELAKANG. MEREKA INI OENUH DGN HASAD DENGKI. APA LAGI BILA DICUCUK OLIH CINA DAP MAKA MEREKA AKAN LEBIH BERSEMANGAT. MEREKA MELAYU2 INI LUPA ORG MEREKA KHIANATI ADALAH SAUDARA SEAGAMA. CINA YG DUK MEROMPAK HAK ORG MELAYU TIDAK PULAK MEREKA PERSOALKAN. TAPI BILA ORG MELAYU KAYA DAN MAJU SIKIT SAJA MULALAH MEREKA KATA MACAM2. MEREKA LANGSUNG TIDAK SEDAR YG MEREKA SEDANG DIPERALATKAN OLIH DAP. LAGI SATU APA HAK SI BINAWE TONY NAK TANYA HUTANG T.S. APA DI FIKIR MALAYSIA INI BAPAK DIA PUNYA KE. SIAPA DIA SIAL TONY PUA NI. JGN BANGKITKAN KEMARAHAN ORG MELAYU. DAP DAH PERGI TERLALU LAJU. JGN NANTI ORG MELAYU HILANG SABAR.

      Delete
  12. Anon 9:01 PM

    Mangkok JAMBAN..ko xde cermin ke nak tengok?....Atau bila ko ngadap cermin yg ko nampak bayang SYAITAN..sbb tuh ko jadi semakin BAHLOL dan BANGANG..

    Sapa yg paling kuat KRONI..kalo bukan puak pakatoon HaramJADAH..
    Sapa yg paling kuat Nepotisme..Pakatoon HaramJADAH..

    Abis mak, bapak, anak, menantu , HANTU,suku sakat, saudara mara dan PUAKA pon semua ada dlm pakatoon ...

    Sebelum nak meracau menuduh org len, selak dulu dalam kain sendiri, tengok besar mana kurap korg tuh....

    ReplyDelete

  13. HARAMJADAH Anon 9,01pm dah makan nasi kangkang DAP lah tu

    ReplyDelete
  14. DAP mmg dasar penyangak!! depa mne blh tgk melayu klu lbh dri depa sikit pun!pastu mulalh mcm2 cara fitnah yg depa buat!! tp buatlah apa pun Syed mokhtar tak akn gentarlah dgn korg wahai cina DAPig..!!

    ReplyDelete
  15. undi DAP mmg akn Jahanam pnylah...
    jdi bg sesiapa yg ingin mengundi DAP tu nanti2 kanlah kemusnahan korg ye...

    ReplyDelete
  16. inilah jadi kalau melayu undi dap. melayu bagi dap tali gantung yang dap guna untuk mengantung orang melayu.

    ReplyDelete
  17. Aku tak kisah DAP ke, babi Ke. Yang pasti UMNO tersungkur. Sebab UMNO pengkhianat melayu. Masa mampus sudah tiba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parti kau akqn cepat tersungkur bila PRU 13 kau tengok la nanti .

      Delete
  18. Cina kaapiaq kristian ini dan lain2 cina dalam DAPig memang tidak senang hati kerana kerajan beri keutamaan kepada syed mokhtar kerana beliau orang Islam. Kalaulah penang port diberi kepada orang cina ....Tong Sam Pah ke, Pah Nyah POO ke, atau Tan Long Kang ke, Koo Ang Jing ke pasti mereka akan puji, atau tidak ada apa2 komplen

    ReplyDelete
  19. 1. lingkupkan bisness lembu yang cuba break monopoli pengimport cina - dengan bantuan PKR dan PAS mereka berjaya. Sorak wei...
    2. Cuba lingkupkan Lynas.. dengan cara sama ... soraklah puak PAS ooiii
    3. Cuba hancurkan bisness Syed Mokhtar ... PAS terkinja2 join sekali mengutuk.
    Insaflah Melayu jangan berbangga sangat konon UMNO tiada peranan dalam menaikan umat Melayu. Kalau cina jadi menteri pelajaran.. adakah mungkin kau orang PAS dapat jadi VC atau bertambah bilangan professor di U awam. Mungkin Lim Kit Siang Chairman PETRONAS. Karpal Sing Chairman Kazanah.. dll. Meloponglah kau PAS.. sorak oii orang PAS

    ReplyDelete
  20. anon 10.40 ni ko dah makan babi byk sgt ke samapai dibutakan oleh DAP pukimak tue???? dasar manusia yg x mengenang budi ko mmg pukimak haram jadah la CELAKA la... sia2 je mak bapak ko main utk lahirkan ko.. klu aq tau dulu dah lama aq suh mak ko main dgn babi..... at least kurang sikit la dosa mak bapak ko tue....

    ReplyDelete
  21. Berikut ialah maklumat mengenai Tony Pua , rupa-rupanya beliau seorang jutawan internet yang berjaya sebelum memasuki dunia politik. Tony Pua sering mengkritik kerajaan terutama dalam isu perbelanjaan dan statistik ketenteraan.

    Maka timbul syak wasangka bahawa beliau adalah agent kepada negara luar dan kemungkinan beliau menjadi jutawan pun adalah kerana bantuan dan sokongan negara luar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam-macam ada dalam otak kau.

      Delete
  22. kat bawah nie aq bg sikit pasal background tony ptuihh...

    Tony Pua Kiam Wee born 1972 is a Malaysian politician, currently the Member of Parliament for Petaling Jaya Utara. Pua was the former Malaysian CEO of Cyber Village Sdn Bhd, a SESDAQ (SGX secondary board)-listed company. In early 2007, he disposed of all his interests in the company and tendered his resignation to join the Democratic Action Party (DAP).

    Pua graduated from Keble College, Oxford University with a degree in Philosophy, Politics and Economics under a scholarship from the MTC Foundation in 1994. Prior to that, he received Asean and Shaw Foundation scholarships to pursue his "O" and "A"-Levels in Raffles Institution and Raffles Junior College.

    In the 2008 general election, Pua won the Parliamentary constituency of Petaling Jaya Utara on a DAP ticket. He ran against the incumbent, Datin Paduka Chew Mei Fun, Parliamentary Secretary to the Ministry for Women, Family & Community Affairs, and Deputy Chief of the Malaysian Chinese Association women's wing.[2] In 2009, Pua was appointed the DAP member of the Pakatan Rakyat committee on the Ministry of Higher Education, roughly equivalent to the shadow ministry in other countries.

    Self-made millionaire Tony Pua is cute, likeable and was only 28 when he hit the headlines as a trailblazer and success story in the new economy. Now, seven years later, he is putting it all aside for politics – more specifically, opposition politics.

    TONY Pua literally sprinted out of the lift with his notebook computer and a newspaper tucked under his arm. The self-made Internet millionaire looked incredibly boyish for a 35-year-old and has all the exuberance reminiscent of those advertisements for energy drinks.

    “Not so young anymore, actually,” he said, dipping his head to show the shock of greying hair around his crown.

    The road to success has apparently not been without sleepless nights and tonnes of worrying.

    Pua is a well-known name in the e-commerce business where he has earned a dizzying string of inscriptions – dotcom success story, pioneer in e-business consulting and, perhaps the most satisfying of all, youngest founder-CEO to have listed a company in the Singapore Stock Exchange.

    ReplyDelete
  23. Pantang besar Cina di Malaysia ialah apabila dikatakan mereka bekerja dengan Melayu atau menjadi budak suruhan Melayu. Biar mati menjelanak atas jalanraya pun, jangan sesekali bekerja atau jadi budak suruhan Melayu.

    Itulah sebabnya tidak ada pemandu berbangsa Cina yang bermajikankan Melayu berbanding Melayu yang bekerja sebagai pecacai dan pemandu bahkan kadang-kadang tukang angkut masa mabuk kepada majikan Cina.

    Tony Pua cuba main bangsat sebab dia tahu kalau Pakatan kalah di Selangor menerusi isu-isu yang dibangkitkan oleh Chua Tee Yong, maka yang jadi kerajaan nanti adalah UMNO bukannya PKR yang boleh diperbudak-budakkan oleh DAP seperti sekarang.

    Tony Pua sangat berharap dengan labelkan mana-mana Cina yang bongkar keharamanjadahan DAP dan PKR sebagai BARUA UMNO, maka pembongkaran itu pun akan terbantut.

    Tengok sajalah apa yang dikatakan oleh Guan Eng kepada Chua Soi Lek sewaktu berdebat apabila Guan Eng main bangsat dengan menyatakan MCA adalah budak UMNO!!!

    ReplyDelete
  24. Sudah 55 tahun melayu dibabikan UMNO. Masa berubah sudah tiba. Melayu takkan hilang di dunia, lepas PRU 13 melayu masih ada dan gagah. Yang hilang cuma UMNo dan pelacur2 hak melayu yang sewaktu dengannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu tak pupus cuma telor je tak ade bila pr memerintah

      Delete
    2. FIKIR DULU SEBELUM BERKATA. ADAKAH KAU RASA SEKIRANYA DAP MEMERINTAH SEJAK DULU LAGI MAKA KEHIDUPAN ORANG MELAYU AKAN JADI LEBIH BAIK DARI SEKARANG. JIKA PAS MEERINTAH SEJAK DULI ADAKAH IANYA LEBIH MAJU DARI SEKARANG. JAWAPANNYA TIDAK SESEKALI. DAP JIKA MEMERINTAH AKAN MENGINAYA ORANG MELAYU MCM APA YG TERJADI DI SPORE SEMANTARA PAS PULA AKAN MENYEBABKAN NEGARA KITA TERCICIR JAUH KEBELAKANG MCM KELANTAN SEBAB TIDAK RAMAI PROFESSIONAL DAN CENDIAKAWAN. ORG YG PANDAI TIDAK AKAN MENYERTAI PAS.

      Delete
  25. Isu ini mudah tetapi dijadikan susah oleh "political animals" yang terlalu memikirkan keuntungan politik menerusi sikap tidak mahu beralah meskipun apa yang dipertahankan jelas bertentangan dengan konvensi internasional.

    Ambil contoh hubungan dalam masyarakat seumpama hubungan antara dua negara berjiran. Katakanlah negara A (negara tanpa sekatan) berjiran dengan negara B (yang dikenakan sekatan PBB -- diharamkan buat itu dan ini), makanya bagaimanakah kedua-dua negara harus melayani antara satu sama lain?

    1. Apakah negara A (negara tanpa sekatan) yang harus bertoleransi/berkompromi yakni menghormati dan seterusnya akur akan sekatan (kekangan) yang dialami oleh negara B. Dalam kata lain kalau negara B contohnya tidak dibenarkan import BABI makanya tak perlulah negara A memaksa si B mengimport babi dari negaranya sebagai syarat untuk mengukuhkan hubungan kedua-dua negara.

    Atau

    2. Negara A boleh dengan angkuhnya meminta negara B (negara yang ada kekangan mandatori) berkompromi yakni melanggari sekatan import babi kalau mahu menjadi jiran yang baik buat si A. Dalam kata lain negara B tidak ada pilihan lain melainkan mengimpot babi dari negara A kalau mahu teruskan kejiranan dengan negara itu (negara A) meskipun itu bermakna negara B berdepan risiko tindakan akibat melanggar sekatan PBB.

    Jadinya kalau analogi diatas di aplikasikan dalam konteks lokal makanya bolehlah disamakan negara A sebagai jiran bukan Melayu dan negara B sebagai jiran berbangsa Melayu. Oleh itu terpulanglah kepada A bagaimana mahu menjadi jiran yang baik setelah menyedari bahawa jiran mereka (B) perlu mematuhi sekian-sekian peraturan (sekatan).

    ReplyDelete
  26. Anon 10.40pm

    Bagus lah kalau kau nak lingkup kan UMNO kerana persepsi kau yg UMNO x tolong melayu. Kau nak naik kan bangsa Ina dan Bunuk bangsa kau sendiri..mmg bagus strategi kau.. APA KAU INNgAT CINA nak tolong Melayu Ke??? Dengan dengan kau Mampus nanti.. Kecuali lah kalau kau dah jadi Cina lah pulak.. So banyak banyal lah makan BABI

    ReplyDelete
  27. tony pua nie klu aq jentik teliq dia baru dia sedar kot yg dia tu mmg penyangak babi pukimak.... sikap rasis x pernah hilang dlm diri dia ... aq takut lama2 nanti negara kita nie akan berlaku perang saudara disebabkan mamat babi nie......

    ReplyDelete
  28. Puak fuckatan haram...apa-apa lah. Kita jumpa di peti undi nanti.

    ReplyDelete
  29. Aku tengok cina lagi banyak tolong melayu. dalam BN sendiri dulu aku tengok bila ada masalah orang pergi ke michael chong MCA, melayu pun gi juma dia. Ada ka UMNO tolong? nak jumpa sapa? nak ampu sampai mati baru nak tolong bangsa sendiri. Sudahlah UMNo dengan drama babi kau. UMNO parti bangsat patut hancur seperti ditetapkan rakyat

    ReplyDelete
  30. penyokongpas.wordpress.com kan palsu...itu blog penyokong umno...saje nak menyamar....untuk memporak-perandakan PR..harap maklum...

    ReplyDelete
  31. Cyber Village buat duit pada mulanya zaman dotcom. Macamana caranya? Dia caj bayaran yang gila-gila tinggi. Maklumlah masa itu memang hot. Nak set up satu website tu memang glamour gila. Kalau sekarang caj nya RM 500. Syarikat Tony Pua caj RM20000. Mana tak kaya. Yang menariknya, ramai peniaga Cina yang kena jerat masa tu. dalam 4 tabun yang lepas, dia kata kononnya give up public listed company to pursue his idealisme in politics. Sebenarnya, tembelang dia tu dah terpecah. Undergraduate pun boleh design website dengan harga RM100. Sudah tak boleh cari makan beb. Kena tukar career jadi perunding ekonomi bagi Dinasti Lim..

    ReplyDelete
  32. anon 11.24, ko tau mana yg cina byk tlg melayu??? klu betul la cina mcm tu, apa yg dah jadi kat penang sekarang nie???? kat mana melayu penang skang nie???

    ReplyDelete
  33. ko nie mmg bodo tahap gaban la anon 11.24..... tulis berdasarkan pemikiran sendiri je...

    ReplyDelete
  34. KASI TUMBANG ITU UMPORNO
    KASI TUMBANG ITU UMPORNO...
    TADAK GUNA INI UMPORNO...
    CAKAP BELA ORNG MELAYU...TAPI HANCURKAN MELAYUU...

    ReplyDelete
  35. haram jadah babi sial la tony pua nie... klu kita check balik background dia tu, ada babi yg sokong disebalik tabir mamat nie... mmg sial la mamat nie... haram jadah babi..

    ReplyDelete
  36. Melayu penang takat ni? dah kena tipu UMNO 55 tahun tak buat apa menolong melayu penang. sudah la meipu wahai UMNO. You are not going to get another chance. Malays are so sick of you. You can fuck off

    ReplyDelete
  37. Itu lah cina kata je melayu racist tapi diri sndri xsdr lgsng...ape punya bengap susu drng nie kan?
    nmpk sgt drng nie cbe menimbulkan isu perkauman tpi msih nk meyalahkan melayu

    ReplyDelete
  38. 1.cina dtg malaysia pun sb bodo melayu juga.dok berebut kuasa nak jd raja sampai minta bantuan british.rujuk perjanjian pangkor 1864.

    2.krjn cuba bailout hutang mokhtar berjumlah rm40billion.utk dia seorg dpt rm40billion.

    melayu bodoh mcm hangpa yg sokong umno dapat apa?nasi sebungkus,air kotak,kain pelikat/batik jer...maruah hangpa value tu shj ke...

    bodoh punya barua umno laknatullah

    ReplyDelete
  39. Aku pns gk la bce sbb Pua celake nie mmg menunjuk belang cina die hbs2....sial la die nie

    ReplyDelete
  40. Cina yg dtg malaysia nie smua bgse sial la....smua geng kongsi gelap mmc celake la drng dtg buat kcu dan jd racist smua nk amik alih blah gi tanah besar la

    ReplyDelete
  41. daripada kita bising marah2 apakata mulai skg kita buat protes dan tindakbalas secara senyap dan bersatu dikalangan semua org melayu supaya tidak berbelanja dikedai2 yg dikuasai oleh cina dap. kita jatuhkn perniagaan mereka dgn cara yg berhemah. bising2pn tak guna. Itu je cara nl ajar cina dap yg bodoh sombong dan kurang ajar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Semua org melayu mampu melakukannya. Yang berada d bahagian pembelian....mesti mengamalkan budaya ini juga. Puak sepet dah mula memboikot brg2 keluaran kita termasuk felda. Kita tunggu apa lagi.

      Delete
  42. SUPPORT MALAY FIRST

    DONT SUPPORT CHINESE AT ALL

    ReplyDelete
  43. Kepada semua kakitangan yg bernaung dibawah syarikat tuan syed anda kenal musuh kita jadi buat pilihan terbaik bila PRU13 tiba jika boss kita jatuh kita juga jatuh . Kekayaan beliau banyak membantu org melayu dan membangunkan islam lihatlah robert kouk bila kaya dia bantu sape?

    ReplyDelete
  44. http://bm.harakahdaily.net/index.php/terbaik-dari-blog/13680-panas-ketua-cawangan-umno-bakar-baju-umno


    seperti yang ku bilang bahawa ada juga ya folower setan malayu yang pinter sesudah saya bocorkan rahasia ketua ketua setan malayu yang suka rampok ato maling uangnrakyat maka mereka ramei udah bertobat kerna dibohongi oleh ketua setan mereka, ya , kalian yang goblo goblok ini bagemana ya.

    ReplyDelete
  45. MANA CINA TAK CARI PASAL DGN SYED MOKHTAR TAKUT NANTI CINA BABI NI TAK BLH NAK KONGKER NEGARA KITA. CINA KAN TAKUT KALAU ORG ISLAM BERJAYA MANA BOLEH MEREKA TIDUR LENA, INILAH BANGSA AKFIR LANGSUNG TAK BLH TGK KEJAYAAN ORG ISLAM KITA.WALAU APAPUN SYED MOKHTAR TETAP TERBAIK DAN AKU DOAKAN TERUS BERJAYA DLM BIDANG PERNIAGAANNYA.

    ReplyDelete
  46. Betul bro makin hari makin menjadi jadi DAP ni, Apa saja mahu dibuatnya demi nak jatuhkan Tan Sri Syed Mokhtar... Pelbagai cara yang digunakan DAP untuk jatuhkan Syed Mokhtar tapi gagal sama sekali... Yang paling tak boleh belah tu ada juga orang melayu bangsat yang tak puas hati dengan Syed Mokhtar... Orang Melayu sendiri pun nak bunuh sama sendiri macam mana ni? Kita sebagai orang Melayu Islam patut berbanggalah ada orang kita yang kaya dan boleh bersaing dengan orang orang lain... Ni tak asalkan orang melayu maju sikit mula semua nak buat macam macam... Apa lah masalah korang tak boleh tengok bangsa sendiri maju? Cina jangan cakap lah... Dorang memang anti-Melayu Islam punya! Tambah-tambah DAP! Macam macam dia racun rakyat supaya benci Syed Mokhtar... Sedarlah wahai Melayu Islam! DAP Memang dari dulu nak Melayu dihapuskan! Sedarlah sebelum Malaysia jadi Singapura! Baru-baru ni pun dah terbukti kat Pulau Pinang DAP serang peniaga Melayu dan rampas barang-barang mereka! Boikot DAP Rasis! Puihhh!

    ReplyDelete
  47. Memang itu target dap utk melumpuhkan bangsa melayu mereka akan jatuhkan bisnes org melayu bermula drpd utusan m'sia,petronas, tv3,lynass dan yg terbaru syarikat tuan syed moktar yg herannya ade sesetengah org melayu telah dikapirkan dap luaran nampak alim tapi dalam dah kapir nanti bila ko malaikat kan tanya sape saudara kamu nak jawab ape kerana semasa hidup aysik memusuhi saudara seagama takkan lupe janji allah pak lebai oooi.

    ReplyDelete
  48. http://atsixty-zakriali.blogspot.com/2012/10/dedah-menteri-dua-ketua-pemuda-bn.html

    ya apa lagi ya yang mau dicium pantat dia partai setan malayu itu ya kerna udah ku bilang bahawa ketua ketua setan mereka ada terkait sama gangster gannster hindu nomor 36 ya. Buanyak rahasia kalo ku ceritakan kejahtan setan malay itu kerna saya tahu hal itu kerna buanyak saya punya temen di malay ato indo terkait hal , hal jahat ini ya. tu kerna saya gak senagng sama partai setan itu. maafb ya saya haya mau bilang halk yang bener ajka. Kalian juga gak tahu ya lapak bapak menteri kalian selingkuh sama kekasih gelap mereka ya di kota kl ini ya, kalo kalian tahu udah pastri kalian malu sendiri , gak apa la kerna aku gak mau bilang hal itu ya.

    ReplyDelete
  49. Saya pun tak fahamlah kenapa Dap tak puas hati dengan Syed Mokhtar, Sedangkan Syed Mokhtar takda pun kacau mereka. Apa yang mereka tak puas hati ni? Ada ke syarikat yang dipegang Syed Mokhtar Bankrupt? Ada ke? Takda kan? Kalau bising sebab gagal membuat syarikat maju takpa lah. Ni bising takpa sebab ni kenapa? Kenapa nak dengki sangat dengan Syed Mokhtar? Tak cukup-cukup lagi ke Bangsa Cina yang kaya tu? Takkan sorang Melayu pun tak boleh nak kaya? Janganlah terlampau racist. Cina tetap cinalah. Dari dulu sampai sekarang tak habis-habis nak kacau Melayu. Dahlah kat Malaysia ni dorang kurang ajar macam Negara ni bapak dorang punya. Kalau nak kurang ajar sangat baliklah Negara sendiri!

    ReplyDelete
  50. Aku sebagai rakyat Malaysia yang sayang pada negara ni nak bagitahu kepada semua bangsa cina, Hentikanlah semua benda-benda ni. Cina kaya kita tak kacau, kenapa melayu kaya cina nak kacau. Kan senang kalau buat kerja masing-masing. Mana adil kalau Cina nak semua. Ini MALAYsia bukan CINAsia. Jadi kalau Cina tak suka cara orang MALAYsia, Anda dengan sekali hormatnya boleh pergi ke Negara lain.

    ReplyDelete
  51. cina babi ni memang musuh org islam sebab tu mereka tak senang duduk dgn kejayaan syed mokhtar.bayangkanlah syed mokhtar ni seorang businessman yg berjaya dan disegani oleh semua ahli perniagaan sebab tu cina kafir duduk tak senang sebenarnya.

    ReplyDelete
  52. http://manjongmari.blogspot.com/2012/10/gambar-gambar-demontrasi-terhadap.html

    ine apa lagi yang dirampok ato dimaling oleh ketua setan malayu ya. kasian ya folowwr setan malayu hanya bisa pake kancil ato punya rumah kayak sangkar burung ketimbang ketua setan punya istana ya. goblok benget kalian ini.

    ReplyDelete
  53. Cibai punya DAP. Dia sudah hina keturunan Nabi Muhammad SAW. Sudahlah islam dihina kerana demo pasal filem Hina Nabi Muhammad SAW. Sekarang cucu cicit keturunan Nabi Muhammad SAW pun dia mau serang. ayuhhh orang islam kita bersatu. Tidak kira la PAS ka UMNO ka, kita sama2 berjuang tolak DAP dan sekutunya. Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhari melalui Yayasan Al Bukhary banyak membantu orang Islam seantero. Bukan mcm DAP. Mahu kasi habis orang Islam. tak sedar lagi kaaa Ulamak2 PAS ni?

    ReplyDelete
  54. dap xdpt menerima bila ada org islam yg lebih brjaya dr cina....sbb tu sangup buat brmcm2 cara utk menunjukan syed mokhtar salah

    ReplyDelete
  55. Itu baru sorang Bangsa Melayu jadi billionaire di malaysia..Kalau BN tolong 10 orang..mau kita ni berperang..
    Yang kaki cucuk nya dan jadi nasi tambah pun bukan orang lain..Bangsa Melayu juga..PHD kan kan..

    PAS..Melayu kan kan..Islam tah kemana pun..buka hati dan buka mata sikit wahai melayu2 semua...Bagi betis nak paha..ni nak ambik Malaysia pulak..cibai..

    ReplyDelete
  56. yang paling bangsat pemimpin dan penyokong pas (parti artis semalaysia) .. bangsatnya kerana membantu dap untuk menghancurkan kerajaan dan bangsa melayu sendiri. bangsat nya pas kerana bijak bercakap mengata orang tapi ternyata bodoh sampai ke mati. nik aziz dan hadi bapak pemecah belah orang islam dan melayu semalaysia.

    ReplyDelete
  57. keturunan arab pukimak ni jadi pujaan korang. tgk muka pun dah tau jenis suka main puki pelacur2 atasan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEJAHAT TS DAH BANYAK MESJID DI.DIRIKAN. KAU ADA BUAT MESJID. DAP ADA BUAT MESJID. CAKAP IKUT SEDAP MULUT SAJA. ORG TU BANYAK BUAT PAHALA KAU PULAK BUAT DOSA. AOA TAKDA RASA TAKUT KE MENGATA ORG YG BANYAK MENOLONG ORG ISLAM. NANTI ALLAH LAKNAT KAU BARU TAU.

      Delete
  58. Soalan yang harus ditanya pada zaman sekarang adalah samada UMNO releven dalam konteks negara kita pada ketika ini. Sikap UMNO yang hanya berjuang untuk memperkayakan diri sendiri dan kroni sudah berakhir. Takkan nak beli cincin RM 24 juta, tak kan nak beli lembu RM250 juta.
    Walhal mantan PM Tun M sendiri sudah menggelarkan parti UMNO=parti Shaitan!

    ReplyDelete
  59. Belanja utk sewa JET RM 96,000 hanya utk 1 trip pegi balik... itu baru JUST THE BEGINING..

    Macam mana pulak.. BAPAK, MAK, ANAK atau BAPAK, ANAK, MENANTU atau BAPAK , ANAK semua dok dalam Parlimen.. Bukan CRONI ke ??? Lu pikir lah sendiri..

    Sikit sikit CINCIN.. Sikit sikit LEMBU.. Tu je yang depa nampak..

    Yg dok pi OverSea tak berhenti tu APA BARANG..

    Masa di jadi menteri Kewangan,.. dok bagi Business pada Bapak dia , Adik beradik dia sampai Gundik dia pundapat SAHAM .. APA BARANG.. LU PIKIR LAH SENDIRI..

    Bila kena tang DIA..KONSPIRASI.. tapi dia dok buat semua tu HALAL..LU PIKIR LAH SENDIRI

    ReplyDelete
  60. Belanja utk sewa JET RM 96,000 hanya utk 1 trip pegi balik... itu baru JUST THE BEGINING..

    Macam mana pulak.. BAPAK, MAK, ANAK atau BAPAK, ANAK, MENANTU atau BAPAK , ANAK semua dok dalam Parlimen.. Bukan CRONI ke ??? Lu pikir lah sendiri..

    Sikit sikit CINCIN.. Sikit sikit LEMBU.. Tu je yang depa nampak..

    Yg dok pi OverSea tak berhenti tu APA BARANG..

    Masa di jadi menteri Kewangan,.. dok bagi Business pada Bapak dia , Adik beradik dia sampai Gundik dia pundapat SAHAM .. APA BARANG.. LU PIKIR LAH SENDIRI..

    Bila kena tang DIA..KONSPIRASI.. tapi dia dok buat semua tu HALAL..LU PIKIR LAH SENDIRI

    ReplyDelete
  61. ANON 1124
    UMNO SEBENARNYA TERLALU BANYAK BEJASA PADA MELAYU.......KITA YANG TAK SEDAR ATAU BUAT BUAT TAK SEDAR.
    CONTOH MUDAH.......
    CUBA PERGI HOSPITAL KERAJAAN MAUPUN SWASTA.
    BERAPA RAMAI DOKTOR DAN DOKTOR PAKAR MELAYU ? JURURAWAT PUN MELAYU RAMAI !
    DULU melayu Hujung jaRI SAJE.
    JASAVSIAPA ..? Pas, PKR, DAP.
    SUDAH PASTI UMNO.
    JANGAN MENIDAKKAN ANG BENAR.
    SUDAH PASTI ADA KELEMAHAN DALAM UMNO.
    TAPI BOLIH DI BAIKI.....

    ReplyDelete
  62. Harga gula naik lagi dengan alasan nak jaga kesihatan rakyat.

    Si Arab bergelar Melayu bertambah berbillion kaya lagi.

    Kan rakyat bukan saje Melayu senang kena tipu?

    Ahli BN dapat subsidi berasingan ke?

    ReplyDelete
  63. cina kafir harbi ni mmg sial lah,sentiasa menyerang syed mokhtar.
    pe motif DAP sial ni,pa yg mereka x puas hati dengan syed mokhtar.
    adakah kerana syed mokhtar seorang islam,adakah kerana beliau suka membantu org islam.
    kenapa hanya syed mokhtar saja menjadi mangsa cina sial ni,kenapa syarikat2 cina yg lain mereka serang.
    nmpk sngt cina kafir harbi ni racist tahap sial,yahudi punya bangse.
    dasar cina sial yg yahudi,cina lahanat yg hipokrit

    ReplyDelete
  64. perh brader,cina ni memang ank haram.....aku tak rasa hanya cina saja yg cuba menyerang Syed,melayu yg seagama dengan Syed pun duk hentam dia.....ni semua melayu yg jilat jubur cina ank haram,cina cakap sikit melayu gampang ni percaya seratus peratus.....tengok jela anon anon yg duk hentam Syed ni,semuanya islam tp tikam islam balik.....ni namanya melayu celaka haramjadah,akal ada bukan nak digunaka untuk berfikr

    ReplyDelete
  65. aku pelik sunguh napa pembangkang sakit hati sangat dgn syed mokhtar...die bkn ahli polite atau nk rebut mana2 kerusi....dap rasa trgugat dgn syed mokhtar sbb kepintaran syed mokhtar dlm bisnes kn...dan syed mokhtar byk menolong org islam...itu je yg buat dap x tau nak buat ape dah mula lah meyerang supaya org melayu terikut kafir kn

    ReplyDelete
  66. DAP menunjukkan satu lg cara untuk menjatuhkan melayu..PAS tak kan xleh berfikiran dan buka mata lg dengan cara DAP menjatuh orang melayu dan bersifat perkauman..sudah jadi anjing peliharaan DAP ker??kenapa pemikiran merka singkat sangat nama jer pemimpin tp hampeh...bersatulah wahai orang melayu

    ReplyDelete
  67. motif senang je sbb DAP x dapat terima bila syed mokhtar byk menolong org islam antara contoh nye Yayasan al-Bukhary ditubuhkan pada Mac 1996 sebagai badan kebajikan yang berperanan membantu golongan miskin, menyokong perkembangan seni dan budaya Islam dan juga menggalakkan persefahaman antara peradaban। Antara objektif utama Yayasan al-Bukhary adalah menggalakkan persaudaraan sesama Islam.

    ReplyDelete
  68. per mulut ko mcm sial anon 6.28...jiwa ko hati ko otak ko penuh dgn kekotoran...ko hanya tau pasal pelacur je...ko xde benda lain nk pikir ke selain pelacur

    ReplyDelete
  69. keturuan syed ni lah yg paling kuat nafsunya. Tak cukup puki bini dia sorang, dia order pulak puki2 dari luar negeri utk puaskan nafsi babi dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wh babi pukimak anak haram aq ckp begang dgn babi mcm ko yg bangsa suka jilat puki cina lps tu bila bangsa sendiri yg beragama islam krg dengki nak mampus kan... Klu aq dpt pukimak mcm ji ni aq akn jentik telur ko sampai ko mampos

      Delete
  70. woi anon 12:21 PM ,
    sedap je ye mulut ko nak mengata pasal syed mcm tu!!!
    yg si juburi tu berperangai mcm tu blh pulak ye!! itu tak apa pulak ye!!
    ish3 mmg dasar penyangak btl korg nie!!

    ReplyDelete
  71. betul bro, muka jenis ni paling kuat nafsu seks dia. silap2 puki anak dia yg umur 7 thn pun dia tibai skali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wei sial apa hal ko ni mulut mcm babi ko tu yg suka rogol org tag2 mak ki sendiri pun ko rogol lps tu ada hati kata syed mokhtar mcm tu.... Padahal dia tu kita tgk muka pun kita tau yg dia kuat sembahyang bersuh je muka...

      Delete
  72. http://ini-yang-aku-rasa.blogspot.com/2012/10/gambar-kontroversi-pengarah-pelita-nasi.html

    ini apa ne ya , hindu bikin restro yag nmakan dia nbangsa malayu nemang ngoblok mini bangsa malayu gak tau malu ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg ko merepek ni pukimak ko ptt g bunuh diri kat loji taik je babi sbb apa ko ckp semua sampah pukimak je

      Delete
  73. http://jueara74.blogspot.com/2012/10/najib-bakal-ke-penjara-perancis.html

    ayuh kalo kalian sayangkan ketua setan malayu kalian , maka kalian harus selamatkan dia ya. kok bisa ya presiden di penjara ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik ko bla sebelum aq jentik telur ko sampai ko madul

      Delete
  74. http://mimpi-senja.blogspot.com/2012/10/hidup-melayu-kepala-bapak-hampa-ni-la.html

    bagemana ya kalian setan malayu gak mahu hujat sama saya terkait hal ini. Bngas malay bilang kepala bakak kau kerna udah dibohongo oleh ketua setan malayu juga ya. gak mungkin orang lain yang mau rampok bangsa sendiri selain ketua setan juga ya.

    ReplyDelete
  75. syed mokhtar mmg seorg usahawan yg berjaya dia naik dr bawah...tp masa dia ssh dulu takde pun satu ekor cina pun tanya dia ko ssh ke???skrg bila dah senang babi2 semua tak senang ddk tgk syed mokhtar...

    ReplyDelete
  76. APA HAK DAP NAK SURUH SYED MOKHTAR BONGKARKAN HUTANG DAN HARTA BELIAU. CUBA KRG CAKAP KAT AKU YG KAYA RAYA KAT NEGARA KITA MEREKA ADA KE BUAT PENGUMUMAN TENTANG DUIT MEREKA, APA PUNYA BAHLOLLAH DAP NI CAKAP LANGSUNG TAK MSK AKAL SEBAB SYED MOKHTAR MELAYU ISLAM DAP DENGKILAH TU.

    ReplyDelete
  77. DAP NI MEMANG HATI KOMUNIS MANA SENANG TGK ORG MEALYU ISLAM MCM SYED MOKHTAR YG BERJAYA DLM PERNIAGAAN, MANANYE TIDAK SYED MOKHTAR ADA BEBERAPA SYARIKAT YG KUKUH DI BAWAH NAUNGAN BELIAU BYGKAN DRB-HICOM, SIME DARBY, PORT PENANG, POS MALAYSIA DAN BYK LAGI SYARIKAT ESTABLISH DI BAWAH DIA. MEMAG SYED MOKHTAR SEORANG USAHAWAN YG KAYA DAN PANDAI.

    ReplyDelete
  78. China naik kepala dsebabkan anu ar.anu ar guna kepala bawah tak guna kepala atas. Untuk selesai masalah ni, mari kits ramai2 tangkap dia dan kerat lepala bawah nya.jom

    ReplyDelete
  79. DAP ni memang neraka jahanam busuk hati punya parti kafir tak hbs2 nak cari pasal dgn syed mokhtar dan cuba sedaya upaya utk jatuhkan beliau tapi dapig lupa bahawa ALLAH SWT sentiasa menolong org yg baik hati dan budi perketi. syed mokhtar ada byk doa dgnnya sebab beliau byk menolong org yg dalam kesusahan. beliau tak pernah lupa utk menolong dan sedekah serta membayar zakat fitrah dlm keuntungan beliau tulah sebabnya beliau diberkati oleh ALLAH SWT.

    ReplyDelete
  80. cina naik kepala sbb melayu bodoh gak aku tak salah kan cina sgt sbb melayu yg bodoh gak bg muka dkt cina...tgk lah melayu sendiri dengki dgn melayu gak...sgp tgk bangsa sidiri jatuh tp bangasa cina tu drg nak tgk naik takpe drg puas hati...ni lah bangsa melayu bodoh pakatan

    ReplyDelete
  81. hidup tan sri syed mokhtar....aku bangga sgt dgn tan sri syed mokhtar aku nak jd kan dia idola aku

    ReplyDelete
  82. yea apa motifnya apa motifnya serang syed mokhtar al-bukhary yg sebenarnya? adakah kerana neelofa?

    ReplyDelete
  83. mampos kat korang lah nak kata apa yg ptg aku suka islam maju dan berjaya mcm tan sri syed mokhtar

    ReplyDelete
  84. syed mokhtar bkn ahli politik apa kena mengena dia dgn umno napa pembangkang bodoh sering kaitkan tan sri syed mokhtar dgn umno...aku pun tak paham lh kenapa pembangkang bodoh sgt2

    ReplyDelete
  85. Tuan HPK,

    ambo pelikla dgn pencacai2 pr yg tak tahu nak tengok mana satu manusia yg lebih baik berbanding dgn pr penipu selamanya?!!

    mana lebih baik?

    antara seorang ahli perniagaan yg sgt rendah hati menyediakan berjuta2 ringgit setiap tahun utk biasiswa bg pelajar2 cemerlang tanpa memilih bangsa, bersedekah beratus ekor lembu setiap kali korban utk rakyat negara lain yg miskin, memberi bantuan tusyen upsr, pmr, spm & stpm free kpd pljr2 miskin, mendirikan pondok2 moden tuk orang2 tua yg memerlukan, menderma/sedekah berjuta2 utk masjid2, mengeluarkan zakat utk asnaf yg memerlukan serta melakukan berbagai kerja kebajikan selama hayatnya berbanding dgn orang2 yg hanya berceramah semata2 spt ulamak2 celup pas, ustaz2 celup pas, penceramah2 pas & mrk yg suka memaki hamun Tn. Syed Mokhtar ni spt juak2 pr & anggap orang mcm Tn Syed 'anjing umno' serta tuduh Tn. Syed Mokhtar dgn bermacam2 fitnah?

    mrk tidak kenal pun dgn Tn Syed Mokhtar tp sanggup menuduh dia yg bukan2!!! bacalah siapa Syed Mokhtar ni sblm kamu menfitnah dia sesedap rasa wahai pencacai pr!!

    ReplyDelete
  86. org melayu masih tidak sedar puak dap ini tak hilang dendam nya terhadap org melayu 1969 ada lah sejarah hitam bagi dap sejak dari itu lah dendam nya terhaadap org melayu tak peranah padam hingga hari ini tak tahu lah aku kalau masih ada org melayu mahu menyokong puak puak ini mereka menyerang hak hak org melayu apa tindakan org melayu untuk menyerang balik hak hak mereka kerana mereka bukan lah mejority negara ini jangan lah marah kan sesorang sanggup hina kaum sendiri sanggup menentang kerajaan kalau tak suka tinggal dinegara ini anda semua bolih cari negara yg lebeh sesusai dengan anda kita bangkang kalau kerajaan itu zalim saperti kerajaan selangor,penang dan kelantan.kalau org melayu yg menyokong dap aku ingatkan baca balik sejarah 13 mei 1969 di situ anda semua akan sedar dan muking darah anda akan naik apabila membaca sejarah 13 mei.

    ReplyDelete
  87. http://www.youtube.com/watch?v=tjWONZho8hw&feature=g-all-u

    ReplyDelete
  88. http://bm.malaysia-chronicle.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=29510:panas-ketua-cawangan-umno-bakar-baju-umno&Itemid=2

    ReplyDelete
  89. indons anjing pun ada kat sini

    ReplyDelete
  90. kalu puki neelofa terkangkang depan dia, gerenti lupa anak bini. Dai tibai punya. Muka jenis mcm ni, puki bini keluar darah haid pun, dia sanggup jilat kalo tgh bernafsu. Silap2 nampak puki babi dlm internet pun, dia buat modal melancap.

    ReplyDelete
  91. runungan matanya pun dah tau, jenis gila puki pelbagai bangsa.

    ReplyDelete
  92. pencacai umno berani berkokok kat blog umno je,dp tak berani masuk kat blog PR,apalagi kak bedah neh dah nama disorokan cakap kotor dan lucah tak berlapik.kalo ko pandai buatlah ulasan ato jawaban atas issu yang dibangkitkan blog pakatan,jangan hanya maki hamun dan cakap kotor je.sekarang dah nak PRU buatlah ulasan dan pencerahan kat rakyat jangan cakap kotor je,nanti blog umno dianggap tak berpelajaran dan berahklaq.jawablah isu dengan benar bukan mengarut macam tuh.

    ReplyDelete
  93. Woi anon babi .. At least aq berani pakai nama la woi.. Bukan mcm ko sial haram jadah.. Takat suh aq komen kat blog pakatan aq dah lama bt dah tp korang je yg x berani nak lepas komen aq... Pukimak ko la.. Aq ramas telur ko sampai kecut baru ko tau wahai babi sial

    ReplyDelete
  94. Memang banyak orang DAP dan penjilat2 DAP dari PAS dan PKR yang benci akan Syed Mokhtar Al Bukhari? Kenapa DAP benci dia? Sebab dia keturunan Nabi Muhammad SAW. Dia banyak buat kebajikan dan amal untuk umat Islam Malaysia. Yang DAP ni kebanyakan pemimpin mereka adalah Yahudi Kaifeng. Tetap benci dengan keturunan Nabi Muhammad SAW. Yg hairannya ni kenapa pulak ulamak2 PAS sanggup besyubahat dengan Yahudi Kaifeng ni? Berapa banyak Cina jadi Billionaire di Malaysia? Napa senyap jeeee?

    ReplyDelete
  95. korang yg suka mencarut, insaflah. semoga pintu puki neelofa masih terbuka utk kalian kembali ke pangkal jalan.

    ReplyDelete
  96. korang yg suka mencarut, insaflah. semoga pintu puki neelofa masih terbuka utk kalian kembali ke pangkal jalan.

    ReplyDelete
  97. TAWAU GONDRONG
    ko ingat dia keturunan nabi ker? silap2 dia ni keturunan Arab gila puki yg melarikan diri ke tanah melayu.

    ReplyDelete
  98. goblok punya malayu, seekor malayu pun gak bisa berhujat sama saya, gak ada harga diri kalian ya, silah jawab aja apa yang ku hujjat itu ato kalian emang malayu goblok.gak ada telor ya, kasian ya.

    ReplyDelete
  99. kak bedah berani? kala beranipakai la nama sebenar kor iaitu parpu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi pukimak.. Klu takat tulis pakai anon x yah nak cakap besar la.... Pakai nama la klu berani...

      Delete
  100. http://mimpi-senja.blogspot.com/2012/10/pemimpin-bn-menggelabah-majalah.html

    gak ada standar punya presiden kalian ya. emang sih dasar pemaling ato perampok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Babi indon pukimak haram jadah.. Ko jgn nak cari pasal la kat negara aq nie... Baik ko berambus ke negara ko sebelum aq pijak telur ko jadi telur dadar babi..

      Delete

  101. Go KAK BEDAH GO..Lanyak Haranjadah Haramjadah yang tak tahu bersyukur ni

    ReplyDelete
  102. bedah pandai sangan cakap lucah,dari lahir dah lucah n gampang,..

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!