CILI KASI TARUK! BETUL KE ROSMAH JE MEWAH? WAN AZIZAH BAGAIMANA PULA?


Jenama Chanel "mampu" dimiliki oleh isteri seorang Menteri Kewangan tahun 1996..., berapakah harganya ketika itu....? Sekarang pandai pulak menyalak kata pembaziran kerana bermewah....

HOUSE PK: Ini aku petik dari blog MIK, Klik sini. Hebat kan? Dulu lain sekarang lain? Anwar dan si ikan sepat kering suruh cybertroopers dia serang Datin Seri Rosmah setiap hari dengan pelbagai macam isu remeh. Pada hakikatnya si ikan sepat kering aka wanita kuat berlakon ni pun taste dia besar jugak.

Belum lagi aku cerita pasal rumah Anwar yang bernilai berbelas juta ringgit tu. Mana dia dapat duit buat rumah tu? Duit turun dari langit? Mewah hidup Anwar sekeluarga ni, cuma mereka ni pandai berlakon. Yalah dah selalu sangat berlakon jadi dah expert la. Jumpa rakyat pakai biasa je. Belakang mewah beb.

Jangan la terpedaya, ini poltician beb. Lakonan mantap jangan sampai kita semua tersentap ok? He he he

30 Responses to "CILI KASI TARUK! BETUL KE ROSMAH JE MEWAH? WAN AZIZAH BAGAIMANA PULA?"

  1. Bukan main lagi kata kat orang suka membazirkan duit rakyat... Dah kena kat batang hidung sendiri nak buat lagu mana pula? Mana cybertroopers-cybertropers murahan pakatan yang kata pakatan tak bazir duit rakyat? Ini apa? Itulah orang kata bebal marah tapi memang bebal pun, mengalahkan babi bebalnya...

    ReplyDelete
  2. Cili Kasi taruk! Memang patut pun Zizah dipersalahkan sebab cakap satu buatnya satu!

    ReplyDelete
  3. Kalaupun Rosmah tu memag kaki shopping pun, who cares? Selagi dia guna duit dia sendiri, itu hak dia. Alangkan perempuan yang kerja gaji 5k pun teringin dan sanggup ikat perut untuk beli Tote bag Anya Hindmarch yang harga dekat 4k, lagilah orang yang memang berduit macam Rosmah. Kita hidup ada lingkungan sosial masing-masing. Ini bukan komuniti komunis yang semua orang perlu dilihat sama -tak ada miskin, kaya kecuali pemimpin mereka-

    ReplyDelete
  4. Laaa pulak. Dia pun sama jak! Habis selalu duk fitnah rosmah tu semuanya tipu yeh. cis, pada mulanya saya pun termakan juga dengan kata - katan pembangkang, tapi sekarang saya rasa 2 kali 5 je. Anwar duk komen isteri orang, isteri sendiri tak mampu kawal!

    ReplyDelete
  5. tipu helah pembangkang ini makin hari main terbongkar. sesedap mulut komen orang lain, tapi diri sendiri penuh dengan kotoran 7 lori. macam ini punye pemimpin mahu diberi mandapt untuk perintah negara? baik tak payah la! ingat orang malaysia boleh tipukah!

    ReplyDelete
  6. nothing to say. Zizah used costly handbags too. this shows that oppositions are the same too. just because they're not in power, they can say what ever they one. this is the thing that we should avoid.

    ReplyDelete
  7. Haiyaaaa orang - orang macam ini, pandai cakap sahaja, tak guna langsung. anak bini mereka guna benda mahal - mahal tak jadi isu pulak tapi bila yang berjawatan guna benda mahal - mahal jadi isu. cis! memang benci betulah! retorik sungguh pembangkang! Tolak pembangkang keluar!

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. TLG SIKIT WAN ZIZAH TAK MAINLAH SHOPPING KAT MALAYSIA YE DIA SELALU KE LUAR NEGARA UTK SHOPPING TAU, TU PAKATAN TAK NAMPAK BUTA SEBAB BINI NUAR KAN MANA ADA BERANI KAN TKT KENA LIWAT KAH KAH KAH. TULAH JGN ASYIK NAK JAGA TEPI KAIN ORG BILA DAH KENA KAT KRG BARU TERDIAM.

    ReplyDelete
  10. takde de zaman dulu punya sampai sekrang wan zizah ni pakai brg branded kot ce tgk laki jam tgn omega beb zizah pulak chanel . tak perlu poyolah yg aku tahu zizah mmg tak pandai gaya. mana tak pakai barang mewah sebab selalu shopping kat luar negara kot aku pun tak mampu beb.

    ReplyDelete
  11. Betoilah tu aku nampak Wan Azizah selalu tukar macam2 jenis baju,jap kebaya,jap kain kembang,jap baju kurung.Aksesori janganlah cerita,cincin,rantai,beg tangan dan segala macam tok nenek yg aku agak kalau tak juta pon ratus ribu dah gerinti.Lain pulak bini PM la ni aku tegok tak pernah tukar baju.Aksesori jgn haraplah nak ada,cincin belah rotan pon tak nampak.Lagi pon duit dia byk simpan sebab dari kecik dah biasa menabong.kata org betoi2 mengikut konsep wasatiyah yg laki dia perkenalkan.

    ReplyDelete
  12. ala korang nie.akak beli kat petaling street la..hehehe...

    ReplyDelete
  13. check-mate!!kta tnggu lpas ni apa alasan yg jijah akn bagi dan lepas ni kta blh tgk pncacai pakatan mula meroyan,,kau dh ktuk isteri kpd seorng pmimpin yg zuhud aka org paling mulia sekali kat dlm PR..man diorng blh trma doe..masa ni anwar menteri kewangan kan??patut la kak jijah mmpu brmwah..tp skang ni dh jadi ketua pmbgkang pun anwar masih hdup mwah,sia blh pkai jet peribadi you..kelllas bang nuar!!

    ReplyDelete
  14. tu dia dah terbukti sapa yang lebih bergaya dan kaya bag mahal tu,, tu lah suka megata orang sekarang sapa yang suka membazir..duit dari mana lah wan azizah dapat beli bag mahal ni..

    ReplyDelete
  15. terkena batang hidung sendiri dah ker wahai jijah oi seperti ketam menyuruh anak berjalan betul..sebelum nak menyalak pembaziran kerana bermewah lihat diri sendiri dahulu..dapat duit dari mana jijah???o!!!! lupa time 2 aj juburi masih menteri kewangan mesti dapat duit songlap lebih.. sampai sekarang pun buleh bermewah dengan jet peribadi lg..

    ReplyDelete
  16. wan jijik menipu dirinya sendiri.

    ReplyDelete
  17. itulah balasan orng yg suka mengata kat orng...sebelum kata kat orng cermin la diri sendiri dulu jijah omega wey...diri sendiri x betul nk kata kat orng...bkn main mewah lg ye jijah nie masa laki dia jd menteri kewangan..aku rasa al juburi dia songlap duit rakyat nie buat beli beg jijah omega nie....

    ReplyDelete
  18. Parpu...

    Rakyat sebenarnya tak kisah sgt.. Standard la pakai branded item bini2 org besar ni. Tun siti pun pakai branded juga...

    Yg membuat rakyat berckp@bergosip bila suka menayang sgt2 bini menteri zaman lani.. Tu yg depa bising. Bukan apa. Tak payah la nak menunjuk. Tun siti dulu relax saja... Org tak bising pun.

    Cuba fikir2kan

    ReplyDelete
  19. Chanel Handbag vs Birkin?

    Nampak sangat tak tau pasal fashion. Macam langit dengan bumi tau tak. Chanel setakat 7k - 8k saja.

    Cuba cari Birkin harga bawah 20k.

    ReplyDelete
  20. Tulah kn suka buruk2kan org skrg nie bila kena kt btg hdg sendiri tau lak penyokong2 jijah nk pertahan kn jijah kan..bila kak mah pakai korg tuduh mcm2 fashion dan wanita mmg xleh nk pisah kn so xpayah ah nk kutuk2 kak mah sgt tgk dulu jijah pun bkn pakai brg biasa kn

    ReplyDelete
  21. Wow chenal tu aku pun nak jugak lah....tp tak mampu plak mcm mana ek..? Mana kak jija dpt duit beli hbeg mahal ek... Anwar tu sapa?????layak ke?

    ReplyDelete
  22. Kak jijah pun aa hati dgn perasaan lah wei... Mana blh tgk rosmah je pakai hbeg mahal2 dia pun nak gak.. Tp kan rosmah isteri pm kak jiijah ni isteri sapa ek???

    ReplyDelete
  23. kak jijah oooo kak jijah......naper lah ko x beli beg jenama lain??????

    ReplyDelete
  24. blh pulak mcm nie ye..!! cuba klu DS Rosmah pny pasal mcm2 si pakatan haram sume nie akn bukak mulut!! tp bila si jijah nie blh pulak ye!! diam pulak mulut2 puaka depa tu!! dasar pembangkang tolol...

    ReplyDelete
  25. cptlah pembangkang2 bodoh sekalian...apa yg korg nak ckp skrg ha!!!

    ReplyDelete
  26. gajah depan mata tak nampak...
    kuman seberang laut uuuiiissshhh clear nampak...
    begitulah ibaratnya si jijah dan cybertroopersnya yang giat mengutuk DSR tetapi diri sendir lagi dasyat...

    ReplyDelete
  27. wow...chanel lg jijah pakai,aku pn xmmpu nk beli..huhuhu
    tibai duit rkyat ka dpt pakai beg ni jijah oiiii...

    ReplyDelete
  28. Itu bru sekejap jadi bini TPM. klu jadi PM lagi buas kot.

    ReplyDelete
  29. ate da suami pun kaki kebas inikan isterinya he3..paham2 sudo

    ReplyDelete
  30. sial punya anuwar si peliwat,dia selalu buat fitnah kat rosmah kate dia suka bazir duit rakyat.
    skrg dah terkantoi bini sendiri kasi bazir duit rakyat,cerita ape anjing2 pakatan nk spin pasal kes ni.
    tang rosmah senang2 korang tuduh tanpa bukti,kena kat korang senyap terus.
    dasar manusia sial yg lahanat,manusia yahudi yg hipokrit

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!