CILI KASI TARUK! ADA JUGAK BUDAK UIA YANG BERAKAL - PART 4

Seorang pelajar IIUM yang terkejut dengan kebiadapan pelajar IIUM Pro-Pembangkang telah menyuarakan suara beliau walaupun tidak mendapat sokongan dari yang lain.

23 Responses to "CILI KASI TARUK! ADA JUGAK BUDAK UIA YANG BERAKAL - PART 4"

  1. Terbaik budak ni, Berotak sikit daripada pencacai pro pembangkang yang bebal suruh orang sumpah tapi tuannya tak sumpah sumpah sampai sekarang... Dahlah kurang ajar nak mampos tak reti nak hormat orang yang lebih tua darinya... tapi apa apa pun tahniah pada budak ni sebab berakal! Takda lah macam pencacai pembangkang cakap english pun kaput lagi mau bising banyak.. Puihh!

    ReplyDelete
  2. Ni lah cara budak berpelajaran ckp bkn mcm budak kg penyokong pas tadi tu... Biadap namanye

    ReplyDelete
  3. Bgs budak ni berana krn benar... Walau xde sapa yg sokong allah sentiasa di pihak yg benar...

    ReplyDelete
  4. Mcm ni lah org pgl student bkn mcm pukimak td... Tu org pgl samseng pukimak....

    ReplyDelete
  5. NASIB ADA JUGA STUDENT YG BIJAK BERFIKIR LAGI BKN MCM PENCACAI PRO PEMBANGKANG YG SURUH ORG SUMPAH TAPI TUANNYA TAK SUMAPAH2 SAMPAI SKRG, APAPAUN TANIAH PADA BUDAK NI SEBAB BERAKAL TAK BAHLOL MCM PENCACAI2 TU.

    ReplyDelete
  6. haiyaa!! budak gemok hitam ckp 'putih people' tergagap2...
    i bet...even puki neelofa can speak english better than you

    ReplyDelete
  7. Bro... bercakap atau menulis biar le beradap. Menulis tanpa mencarut dan maki hamun, rasanya lebih berilmiah. Maaf kalau tersinggung tapi saya terpanggil untuk tegur.

    Tepuk Dada Tanya Iman

    ReplyDelete
  8. itu ternyata bocah goblok ato bodo ya. Kalo gini bocah mau jadi presiden malay ya, setan melayu gak bisa tahu malu . ngakaaaaak saya liat ini goblok.Pak Najib juga takut sama pak anwar ketimbang si tolol ini gak ada telor dia.

    ReplyDelete
  9. weh indon celaka pergi negara kau bagi betul dulu baru cakap dengan kita lah bangsat. negara sendiri bangsat nak sebok dengan kita

    ReplyDelete
  10. bagus jugaklah budak ni dia meluahkan rasa yang mereka tidak puas hati dan berterus terang dan dimana apa yang mereka tidak setuju dengan apa yang pro pembangkang buat.

    ReplyDelete
  11. Anon 9.34 p.m.

    If you have nothing intelligent to say or write, then I`d suggest you just keep quiet. Don`t embarrass yourself by making stupid statements just fit to shove up your arsehole. Idiot.

    Anon 9.46 p.m. ... jangan sibuk hal kat Malaysia kalau negara kau sendiri huru-hara dan kerap dilanda malapetaka.

    Kau tak pernah sedar ke apa petanda dan petunjuk yang Allah swt telah berikan kepada negara kau. Insaflah.

    ReplyDelete
  12. yang tadi tu semua dah kena bayar dengan pakatan..
    konon dijanjikan ptptn percuma...
    nasib ada jugak budak nie nak selamatkan maruah pelajar..
    sekurangnya ada jugak yang ada otak bukan seperti barua pembangkang semua tu...

    ReplyDelete
  13. bagus sunguh budak nie berani kerana benar...mcm nie lah contoh bkn mcm penyokong anwar haramjadah

    ReplyDelete
  14. nsb baiklah budak nie berotak sikit dn nmpklh sikit matured dia sbgai pljr U..
    bkn mcm bdk yg td tu..

    ReplyDelete
  15. ada jgk rupanya yg berotak tak UIA tu.. ingtkan semuanya dh tak dak otak td...bgus budak ni sbb dia berani bersuara...

    ReplyDelete
  16. budak ni pernah dikecewakan oleh puki neelofa. Saper lah yg nak kan budak gemuk, hodoh 7 hitam lak tu. Dia layak kongkek puki nenek dia jerr

    ReplyDelete
  17. brader ni mmg a respect la,dia berfikir secara rasional dan bukan secara emotional.
    pencacai2 pakatan yg duk bg suggestion seblm ni mmg fikir secara emotional,mereka x berfikir langsung secara rational.
    cara mereka ni langsung tidak menunjukkan ciri2 pelajar u,langsung xde adab dan rasa hormat pada yg tua.
    pencacai2 pakatan bercakap tanpa berfikir,dah la perangai cam binatang.
    dasar manusia bebal yg bengap,manusia x berakal yg sial

    ReplyDelete
  18. Baru abis tukar baju sekolah, masuk U..Loan pun tak abis bayaq lagi..tapi sembangg..macam la undi U ni boleh bawa hala tuju negara..
    Letak poster.."bagi autonomi pada Universiti"!!
    Akai takdak..pembiayaan U ialah dari kerajaan yang memerintah..PTPTN dari kerajaan yang memerintah jugak! Sebab orang Melayu tak ramai ambil insuran pendidikan..
    Ambil major ekonomi..lepas tu demo hapuskan pinjaman..
    Masuk lecture belajaq credit term, ..bagai...tak paham..?!
    Pi belajar bagi abis dulu.

    Dapat gaji besaq..bayor income tax..Lepas baru la sembang...

    ReplyDelete
  19. Aku respect budak nie die mmg stand up for what is rght bkn mcm yg lain

    ReplyDelete
  20. Budak nie reti bertutur bhse english pun not bad...ape die ckp mmg btol la....yg lain2 mmg memalukan aje

    ReplyDelete
  21. kalau nk mengelakkan prkare nie brlku lgi educate them on the pros on cons of the matter kan sng

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!