SIKAP, KEPERIBADIAN SEORANG WANITA YANG DIKAGUMI WANITA SELURUH DUNIA!

“Saya mengagumi sikap isteri Perdana Menteri Malaysia yang mampu menggalas tugas sebagai seorang isteri, ibu dan juga ketua dalam pertubuhan”.

Demikian antara reaksi yang diberikan oleh beberapa delegasi antarabangsa yang menyertai “Forum Wanita Dalam Kepimpinan” bertempat di Shanghai, China hari ini.

Salah seorang yang ditemui, delegasi dari UAE, Nashwa Abdullah Al Qubsa memberitahu tugas wanita adalah amat berat dalam memastikan urusan keluarga berjalan lancar dan dalam masa yang sama berperanan sebagai pemimpin dalam organisasi tertentu.

Justeru katanya, tugas Rosmah sebagai isteri pemimpin tertinggi Malaysia semestinya lebih banyak namun beliau masih mampu menguruskan kedua-duanya dengan baik.

“Daripada ucapan yang diberikan Rosmah sudah menunjukkan siapa sebenarnya diri beliau… saya berasa kagum kerana beliau mampu menggalas tugas sebagai isteri pemimpin nombor satu negara malah masih mempunyai masa untuk mengawal selia pertubuhan yang disertainya.

“Selain itu, saya merasakan Rosmah adalah seorang yang merendah diri apatah ketika beliau suka bergurau ketika berucap dengan mengatakan suaminya meminta beliau membuat panggilan.

“Maksudnya, dalam kesibukan kita berdiskusi di Shanghai hari ini, Rosmah masih mampu membawa tugas sebagai seorang isteri… ia bukanlah sesuatu yang mudah,” katanya.

Read more...

65 Responses to "SIKAP, KEPERIBADIAN SEORANG WANITA YANG DIKAGUMI WANITA SELURUH DUNIA!"

  1. sesama bini penyamun mmg la mcm tu...

    ReplyDelete
  2. ciiiitttt p0rah laa w0i prasan je lbihh....yg aku tau 1 dunia d0k kutuk adalaaaaaaaaaaaaaaaaaa....buat malu jeeeeeeeeeeeeeeee.............

    ReplyDelete
  3. FUCKatan jeles lah tu....boooo loser PKR a.k.a PR mcm taik!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. Bro, walaupun aku pro umno tapi artikel it cukup meloyakan, mual Dan nak muntah.

    Relitinya, taraf rosmah samalah seperti kj, paklah, nazeri etc...majoriti menolak

    Jika rosmah diam Dan dilihat humble, it lebih baik Dan mulia dark dia membuka mulut Dan mempamirkan kemewahannya

    Lihat tun hasmah, isteri tpm, low profile tapi cukup sejuk mata memandang

    ReplyDelete
  5. ada jugak pencacai2 pakatan harami yg panas buntut ye bila negara luar mengiktraf sikap dan keperibadian ds rosmah...tahniah aku ucapkan kpd ds rosmah kerana beliau menjadi ikon dan sumber inspirasi wanita2 d malaysia dan seorang wanita yg d kagumi wanita2 seluruh dunia....

    ReplyDelete
  6. ini pergi menhabiskan duit rakyat...shoping je dh sekontenaa.....puiiiii....

    ReplyDelete
  7. ciitttt porah laa onon 12.50am satu dunia sudah tau lu pembangkang tarak guna punya orang... ciittt porah pundeh myree....

    ReplyDelete
  8. Datin sri terbaik

    ReplyDelete
  9. Salam bro. Kerja kuat seorang isteri Perdana Menteri yang sanggup bersusah-payah menolong suaminya patut dicontohi oleh semua isteri lain.

    ReplyDelete
  10. tahniah.. ds rosmah telah menunjukkan contoh yg baik buat anak2 kecil muslim dlm penjagaan aurat rambut.. anak2 muslim akan turut same mencontohi isteri seorng perdana menteri yg menjadi idola mereka.

    ReplyDelete
  11. DS ROSMAH DESERVED THE RECOGNITION...YOU HAVE TO EARN IT. UNLIKE SOME POLITICIAN WIFE YANG SANGGUP BERSEKONGKOL DENGAN PERBUATAN YANG TIDAK BERMORAL.NEVER EVER UNDERESTIMATE ANOTHER HUMAN ACHIEVEMENTS.TANYA PADA DIRI KITA WHAT HAVE WE DONE FOR THE COUNTRY BESIDE ASYIK KUTUK ORANG DIRI KITA DAN KELUARGA KITA SEMUA PERFECT KE.REMEMBER POINT A FINGER TO OTHERS FOUR FINGERS POINTING TO OURSELF.

    ReplyDelete
  12. DatinSeri Coooool.... Sehebat mana beliau di caci, di maki, di Hina, di cerca dan di Nista...Beliau tetap Coooooll ..

    ReplyDelete
  13. Tahniah DS Rosmah dapat pahala free. Teruskan usaha, jangan hiraukan apa yang mereka kata Allah maha mengetahui.

    ReplyDelete
  14. sedunia? janganmeroyan la UMNO oi. Imelda marcos ke yang disanjungi?

    ReplyDelete
  15. Oeang kalau berfikiran busuk, cakap pun busuk, hati pun busuk semuanya jadi busuk, asalkan ada apa2 yang keluar dari dirinya semuanya lebih busuk dari longkang saliran keluar kandang BABI!!!!
    Ko orang nak bandingkan DS Rosmah berucap dengan bini Anuwar ke???....
    jauh panggang dari apiiiii.....

    ReplyDelete
  16. terbaek lah DS Rosmah... teruskan perjuangan mu yg berduri...

    ReplyDelete
  17. ko ni mmg dasar pukimak x leh nak ajar la tolakbn1998.... mcm2 org dah bg ko x pernah nak hargai.. apa lg yg ko nak wahai pukimak babi haram jadah????? ko ingat pakatan tu klu memerintah ko akan hidup senang ke?? kirim salam la wei.... org2 mcm ko ni lah yg aq benci nak mengaku bangsa senegara.....

    ReplyDelete
  18. Dulu saya pernah tgk klip youtube mengenai DS Rosmah Mansur. Dalam klip tersebut beliau ada berucap lebih kurang macam ni.. " sila anda semua tengok muka saya, ada muka penipu ke? " Harap ada para sahabat yang boleh share link youtube tersebut disini. Sekian. Terima kasih

    ReplyDelete
  19. Pecacai Penipu Rakyat sudah kepanasan, sudah menggelupur macam cacing dilempar atas jalan tar pada waktu tengah hari.

    Kebenaran akan mengatasi kebatilan, berbagai penipuan dan kerosakkan yang dibuat oleh Penipu Rakyat untuk memburukkan kerajaan telah terbongkar juga akhirnya.

    Syabas Barisan Nasional yang berjaya memajukan negara ini demi agama, bangsa dan tanah air.

    PRU 13 undilah Barisan Nasional demi agama, bangsa dan tanah air.

    ReplyDelete
  20. politik kebencian ni bermula & dimulakan oleh biaDAPigs sejak awal penubuhannya lagi....malah secara lebih tepat sebelum partai KOMUNIS bertukar menjadi PAPigs & kini biaDAPigs....lupa kot...kawan komunis mmg kena kencing je la....hahaha

    & sekarang....partai Komunis dibantu oleh partai zionis kecil & parti ajaran sesat menyuburkan sekali politik kebencian di Malaysia dgn menggunakan HUMAN RIGHTS, TALALUL SIYASI & ISU PERKAUMANnya

    perjalanan agenda politik kebencian ini dimulakan dgn persepsi2 negatif TANPA BUKTI cukup sekadar air liur basi sebagaimana menifesto pembangkang yg dikatakan hanyalah BUKAN JANJI yg perlu DITEPATI tetapi diCAPATI

    akhirnya pada PRU12 lalu, ramai yg termakan dgn agenda politik kebencian yg lebih menjurus kepada UMNO sahaja atau lebih tepat kepada DS Rosmah...hehehe

    tapi kini, 2012 perkara sebaliknya berlaku apabila org yg diTIPU penipu (PKR, biaDAPigs, PAS) bangkit menggunakan modus operandi politik kebencian yg serupa....maka menggelupurlah pencacai pemabangkang kerana tahi sudah dilumurkan ke muka mereka....aku cuma nak kata PADAN MUKA.....hahahaha

    ReplyDelete
  21. Datin seri rosmah. Coool.... Pencacai babi, parti kencing rakyat dan paspispus yang Hoooooooooooot

    ReplyDelete
  22. Menantu pun tipu bapak tiri, curi apartment jual kat mak harga $1. Memang la gerombolan penyamun. UMNO pulak tipu rakyat benda harga rm1 dia beli ngan harga rm ratus atau ribu. Woi bangsat2, hangpa ingat rakyat bodo tahap hangpa ka?

    ReplyDelete
  23. berbeza betul rosmah dgn bini pm2 yg dulu... bini pm2 yg dulu xperlu pun publisiti2 mcm ini utk menerima respect dari org... rosmah ni org buatlah artikel khas utk dia canang promote jaja cerita dia siap buat iklan satu page kat newspaper US pun org tetap meluat... kesian kak ros

    ReplyDelete
  24. Panas-panas itu lah yang dirasai oleh pihak PAKATAN haram jadah dengan DS ROsmah...sekali lg dunia telah membuktikan kredibiliti DS Rosmah sehingga mendapat pengiktirafan dunia..kita patut menjadikan beliau sebagai contoh terbaik untuk memajukan diri sendiri untuk negara kita..PAKATAN al juburi apa yang mereka dapat..mereka hanya tau membuat fitnah.menjuburi.cinadoll dan sebagainya teruk2..kebodohan mereka memyebabkan merekan menjadi anjing-anjing kurap DAP yang mempunyai agenda sendiri untuk menhapuskan melayu...sedarlah wahai PAS sesat danPKR aljuburi

    ReplyDelete
  25. Penipu rakyat makin terasa panas sbb byk sgt kebajikan yg dibuat DS Rosmah sampai nak cr isu pun dah x de ... Menggelupur la pakatan kali ni.. Dah la PRU makin dekat ... Isu kebajikan diorang pun makin kurang....jadi babi sundal la jawabnya diorang kali ni

    ReplyDelete
  26. dulu kalau anwar dtg kat mna2 tempat, ribuan hadirin dtg, tp skrng, pegi buat tazkirah kat masjid pun nak kena halau dan kna baling dgn selipar. Yg masih menyokong anwar tak ada otak ke nak pikiaq senario ni?

    atau memang pnyokong PR mmg jenis yg sakit otak?

    ReplyDelete
  27. sapa yang nak kutuk ke nak megata ke dan nak mehina dia ke dia orang ni semua adalah haram jadah belaka..... apa yang penting bagi aku ds rosmah ada terbaik..

    ReplyDelete
  28. Pakatan Rakyat pilih Ostazah Mee Maggi Segera untuk dapat publisit.... Inspector Aleeeza. ...

    ReplyDelete
  29. Alah hai yg dok kutuk DS Rosmah tu semuanye dengki sbb semua yg DS buat menjadi n pembangkang buat semuanya gagal tu yg dok kutuk n hina DS tu...DS Rosmah mmg wanita yg harus dicontohi sbb kekuatan die menangani isu2 die dihina n dicaci dgn tenang tanpa melatah atau putus asa....

    ReplyDelete
  30. yeah!!nmpknya ajnjin2 pmbgkang sudah pun meroyan thap gaban beb!!ahahahahha..xleh nk trma knyataan le tu yg DS Rosmah lebih baik dri Jijah Omega diorng...ak nk tnya anjing pakatan ni,apa yg jijah dia prnh buat pda rkyat selama ni???sorok jam Omega jer yg ak tahu..ahahahahaha...

    ReplyDelete
  31. Meluat ke tak ke... Ada aku kisah?? Yg ptg aku tau apa yg aku bt n im happy wt it

    ReplyDelete
  32. Ada lg satu daddy cool jgn lupa... Kak jijah sgp share suami tercinta dgn mamat2 jambu.....kak mah blh bt mcm tu ???tk blh kan... Jadi sapa lebih hebat?

    ReplyDelete
  33. Bini PM dulu orang tak fitnah sangat sebab masa tu Anwar ada harapan nak jadi PM, Tapi bini PM sekarang dah jadi bahan fitnah sebab Anwar dah tiada harapan nak jadi PM. Kah..kah..kah..16 sept... kah..kah..kah jadi PM pantang tengok jubur pantang tengok poen.

    ReplyDelete
  34. Kah kah kah! Tgk la rmi gla duk serang ds rosmah! Apa la bukti korang pakatan rakyat weyh lempar mcm2 jns tuduhan aje tnpe bukti? Ada bukti bru la smbng nie aku tgk smua blog pembangkang xdk pun ckp apa2 psl ds rosmah....nie bdk2 byran pkr la tuh....aku bring la klu tuduhan fitnah nie....ade rekord ade bukti aku nak la ckp kosong kalau gi la kat anwar

    ReplyDelete
  35. Haters gonna hate! Apa sbb ds rosmah dpt publisiti lgi bnyk sbb trimas kpd pr krn slalu mnyerang ds rosmah tnpa bukti dan suka membgunkan crita2 bodoh! Drng xdpt sntuh najib sbb tuh perhatian beralih ke rosmah! Sdrlah wahai anjing2 pkr yg akan bgks dlm pru13 adlh hmpe! Anwar akan mati dn xdpt mnjd pm! Muhahahah

    ReplyDelete
  36. Datin rosmah dikagumi wanita seluruh dunia. Hebat!

    ReplyDelete
  37. Wan azizah hanya dikagumi cybertrooper pakatan yg diupah.. Apa klass!

    ReplyDelete
  38. Wan azizah hanya dikagumi oleh cybertroopr pakatan yg diupah.. Muahahaha

    ReplyDelete
  39. Puak pakatan sakit hati baca artikel ni wei

    ReplyDelete
  40. Mmg pun terbako bakO hati penjitlat pakatan harami

    ReplyDelete
  41. mcm babi la ko ni prince of noob.. kejap ko puji rosmh kejap ko kutuk dia.. mana satu ko ni???? klu ko nak tau perangai mcm ni jenis mcm talam dua muka dalam erti kata lain makhluk yg main depan belakang la mcm bang nuar tu... nak kata ko sama dgn babi x leh gak pasal ko ni anjing kurap... hai.. sedih aq tgk pukimak mcm ko ni... main makan je apa org bg.. x kira la taik ke najis......

    ReplyDelete
  42. alahai ko ni Prince of Noob... kak jijah tu ko tgk ada bt apa2 kebajikan x selain dr jaga jam anwar bontot tu?????? sedangkan apa yg DS Rosmah bt semua ko namapak takkan la apa yg kak jah bt ko x namapak......anyway tq sbb tulis mcm tu pasal DS Rosmah. aq rasa klu dia baca tu mesti dia terharu mana taknya ko bleh ikut segala program yg dia laksanakan pastu bgtau kat semua org... teruskAN WAhai babi anjing pakatan cibai... ko jgn risau DS takkan kacau vagina nenek ko dan takkkan cabut bulu puki mak ko walaupun sehelai pun....

    ReplyDelete
  43. Vagina nenek dia dah kecut der.. Muahahaaaha

    ReplyDelete
  44. Saya setuju sgt dgn kak bedah... Terbaik lah

    ReplyDelete
  45. berkaitan gambar di atas, adakah sy berdosa terlihat aurat rambut ds rosmah atau ds rosmah yg berdosa membuka aurat rambut dikhalayak rmai spt dlm gambar tersebut? pohon ulasan sbb pe yg dididikkan pd sy sbgai muslim rambut adlah aurat dan gambat tersebut telah membuatkan sy kehairanan dlm mendidik anak2 sy masih kecil ntk memakai tudung dan jd pemimpjn akan dtg

    ReplyDelete
  46. memang patut pun sebagai wanita beliau DSR tidak pernah melupakan tanggungjawabnya..
    walaupun sebagai seorang isteri...
    tetapi as usually ada je anak-anak halal yang masih menuding jari kepada anda..
    lupakan je dan anggap seperti semuat sedang melalak...

    ReplyDelete
  47. orang cerita tentang kebaikan yang dilakukan oleh DSR..sama ada die nak pakai tudung ke tak tu 2 antara die dengan allah..2 hal peribadi die..buat apa pakai tudung tapi xreti jaga perwatakan anda

    ReplyDelete
  48. DS ROSMAH MEMANG TERBAIK DAN BOLEH DIJADIKAN CONTOH WANITA BERWIBAWA DLM DUNIA INI. AKU RESPECT HABIS KAT DS ROSMAH KERANA SEKALI TELAH MEMBAGGAKN NAMA NEGARA KITA DI CHINA.

    ReplyDelete
  49. katalah apa pun yg pntg DS Rosmah mmg seorg wanita yg serba boleh..
    dan beliau mmg layak dikagumi oleh wanita seluruh dunia nie..

    ReplyDelete
  50. DS Rosmah adalah merupakan contoh wanita yg terbaik.. sikap dan keperibadian dia mmg ptut di kagumi!
    org yg ckp mcm2 tu nmpk sgt yg depa tu jeles dgn DS Rosmah..

    ReplyDelete
  51. tutup aurat juga merupakan satu kebaikan dan sbgai pemimpin kne la tunjuk contoh tutup aurat juga selain tolong suami, prihatin terhadap rakyat dan sbgainya. rakyat mahu contohi ds rosmah dlm kebaikan dr semua segi termasuk tutup aurat salah ke kami mahu mencontohi beliau akan aurat yg Allah ckp ada aurat yg wajib ditutup kpd bukan muhrim.

    ReplyDelete
  52. diharap pengomen boleh menjawab akan isu kebaikan tutup aurat ds rosmah. sy sgt mengkagumi kebaikan ds rosmah dlm segla aspek termasuk aurat beliau. tp anak2 sy bertanya kpd sy-"ayah,sy mahu mencontohi ds rosmah,tp apakah sy tidak perlu memakai tudung apabila sy mnjadi pemimpin nt spt beliau?"

    ReplyDelete
  53. itu nona raosamah hanya akting saja ya kayak sinetron, banyak orang udah tau siapa dia yang benernya ya. Belio itu dibilang orang sebegei presiden Malaisia , Bapak Najib udah dibocah nya ya. Teman saya bilang dia beli sepatu toilet yang dibelinya berharga 600 ringgit .itu uang kalian itu ya .Jangan marah ya.

    ReplyDelete
  54. Bro, aku ingat kau jangan over sangat 'tatang' minah ni lah. Blog kau punya kredibiliti pun hancus beb...

    ReplyDelete
  55. kemewahan dan kesenangan lostmah hnya sementara kerana semuanya itu adalah pinjaman dari Allah SWT, bila2 masa saja boleh diambilNya atau ditarikNya balik.

    ReplyDelete
  56. Mmg semua org kt dunia ni sementara je.... Tp ds rosmah byk tlg rakyat kat akhirat nnt pasti dia senang....dah dia mampu nk beli veg nahal dia beli kah lgpun dia mmg kayak lah...bg akak penampilan tu sgt ptg lg2 isteri kpd pm kita kena lah jaga imej kerana dia membawa imej negara kita sekali...

    ReplyDelete
  57. Datin rosmah hanya tak pakai tudung je semua kara dia mcm2 tp benda n pengirbanan yg besar2 dia bt xde sapa nampak kan....napa x kura doa kan supata hati dia terbukak utk pakai tudung je dr nk maki dia mcm2... Bg akak benda mcm ni tak blh paksa tau

    ReplyDelete
  58. puiiii....mcm ni pn nk snjung...mmg korang kaki pngampu laaa...ngoittttt..puuiiiii...amik kauuuuuu....

    ReplyDelete
  59. adakah itu jwpan terbaik bab tutup aurat? heh.. bykkan belajar dan menelaah spy kite tergolong dlm kalangan org berilmu..

    ReplyDelete
  60. Yelah bodoh punya anon 8.02... Bab tudung ni kita tak blh ppalsa klu hati dia dah terbukak dia akan pakai tudung jugak lah... Tp takat kepala tutup tp pertangai mcm jijah tu baik tak yah pakai tudung... Berputa pura tunjuk kat dunia konon baik tp allah tau... Mcm ds rosmah ni ni tak takut n kisah pe dunia nak ckp dia hanya takut pada allah... Mcm ni lah br btl

    ReplyDelete
  61. Suka hati dia lah nk beli sepatu bp ringgit pun bkn dia mintak duit bpk ko pun indon sial

    ReplyDelete
  62. Suka hati dia lah klu dia nk beli katok dgn kutang 5k sehelai pun ko ssh apa anjing2 pakatan.. Duit dia suka ghati dia lah bro

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!