PANAS BERAPI! BUKTI RAFIZI GAY ADALAH PEMBUNUH PENIAGA MELAYU!

Kalau korang perasan dan tengok motif si Rafizi Jambu Gay Anwar ni, dia ni memang pembunuh PENIAGA MELAYU/ISLAM. Kenapa aku cakap macam tu, mudah je. Setakat ni apa yang dia buat semuanya ialah untuk membunuh peniaga atau usahawan Melayu saja, dia tak pernah sentuh business tycoon Cina.

Kelmarin, Rafizi telah menuduh peniaga Melayu Islam, Tan Sri Syed Mokhtar melalui syarikat yang dimiliki beliau iaitu MMC Corporation akan mengambil alih KTMB dan akan sapu tanah KTMB bernilai 50 Billion! Terkejut beb aku bila dengar statement budak yang dah kena BAFIA ni. Dia cakap ikut suka dia je.

Apa yang sebenarnya ialah, pengambilalihan ini hanyalah cadangan sahaja dari MMC Corporations, benda ni terserah pada kerajaan untuk meluluskan atau tidak. Lagipun, Rafizi nak melalak sangat kenapa? Kalau ya pun tanah KTMB diambil oleh Syed Mokhtar apa salahnya? Masa YTL ambik tanah at Sentul tu dari KTM, tak pulak dia bising? Kenapa? Sebab dia tycoon Cina ke Rafizi?

Aku nak tanya Rafizi si jambu GAY Anwar ni, setakat ni la kan, ada ke pernah sayrikat milik Syed Mokhtar, baik DRB-Hicom mahupun MMC ni pernah merugikan orang Melayu? Cuba kau cakap sikit Rafizi? Cuba kau tunjukkan bukti kalau-kalau ada pernah berlaku sedemikian?

Yang sebenarnya Rafizi ni nak tutp salah bos dia si juburi tu, kerana bos dia sudah buat salah besar bilamana dia mengarahakan anjing-anjing PKR pijak dan tunjuk BONTOT kat gambar PM! Rafizi juga mahu tutup cerita Anwar nak cuba jadi Sultan baru di Selangor pada malam Merdeka yang lalu.Disebabkan itulah dia menggelupor semacam ni.

Sudahlah Rafizi, asyik nak serang perniagaan orang melayu je. Kenapa business tycoon Cina kau tak nak usik Rafizi bebal oi? Kau memang melayu bangsat yang suka nak bunuh melayu sendiri kan Rafizi? Aku percaya kau akan hantar anjing kau kat sini dan hina serta kutuk Syed Mokhtar punya, Aku dah boleh baca la taktik kau. Takpe aku tunggu beb.

RAKYAT SUDAH SEMAKIN SEDAR AKAN AGENDA PAKATAN UNTUK MENGHAPUSKAN PENIAGA MELAYU!!

84 Responses to "PANAS BERAPI! BUKTI RAFIZI GAY ADALAH PEMBUNUH PENIAGA MELAYU! "

  1. memang ada. lu tau dia take over drb, proton, lepas tuh diorang pressure staff2 resign dengan buat meeting sampai ke tengah malam, malam2 msg bb...sapa tak angkat kena tunjuk sebab, treat staff cam budak sekolah rendah dll. lu tau berapa ramai staff derang yg keje berpuluh tahun rela resign tanpa dapat pampasan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada bukti ke? Bagitau skit

      Delete
    2. Aku pn kje proton gk.xde kne pn ape yg ko ckp.org melayu mmg pendengki.nk plak penganut pakatan..hidupnye xlekang dri hasad dengki sesama sendri...

      Delete
    3. Hehehe Anon 10:09, kena sebijik. Kau pun dgr cerita dari org yg mmg kaki ngelat, tak boleh pakai bro. Org lain keja proton ok je.

      Delete
    4. HELLO INI TAHUN 2012.. ORG DAH SAMPAI KEBULAN AWAK MASIH DI ULIT MIMPI. KENA KERJA KERAS SIKIT DAH TUDUH TAN SRI PRESSURE AWAK. SAYA KERJA DI COMPANY TAN SRI JUGA DAN BIASALAH KITA NAK COMPANY MAJU MESTI SEMUA KERJA KERAS. BILA COMPANY UNTUNG KITA DAPAT BONUS BANYAK. MALULAH AWAK CERITA MCM TU. ORG CINA DAH LAMA KERJA KUAT TAPI TAK PRESSURR PUN. MUHASABAH DIRI YA.

      Delete
    5. Proton tak brapa maju sb ada org2 mcm lu la keja nak senang ja tak boleh kena presure sikit.....lu pegi keja sama company cina tgk lu bole tahan ka tak.....

      Delete
  2. camne melayu nk maju lau cmni gayanye?melayu sndr yg nk jatuhkn bangsanya.melayu sepatutnya naikn taraf dan darjat bangsa melayu bkn menjatuhkn.sampai bila kite nk duduk dibawah telunjuk asing?negara sememengnye sudah merdeka tp jati diri kite yg masih dibelenggu oleh penjajah..

    ReplyDelete
  3. itu sbb perniagaan dia berjaya, bukan dia sahaja berusaha keras siang malam malah kakitangannya juga wajib mengikut cara2nya..
    jika mana2 kakitangan tidak mampu berbuat sedemikian, maka cari tempat kerja lain.. mudah bukan

    ReplyDelete
  4. Parpu cuba tanya melayu pandai ni mengapa semua pembekal melayu dibernas lesen nya tak disambung sedangkan semua itu telah berniaga dengan bernas berbelas tahun ,ini ke yang dikata nak tolong melayu bahalol

    ReplyDelete
  5. Dalam Islam perniagaan itu adalah 90% daripada sumber rezeki diatas dunia ini.Yang Si Bangsat Rafizi ni ........kenapa nak meruntuhkan usaha gigih orang Islam pula. Dia ni memang pengkhianat besar kepada bangsa,negara dan agama.Mudah2an dia akan disambar petir biar terbakar hangus. Kita doa kan.

    ReplyDelete
  6. saya fikir bapak rafizi mau tolong sama itu suku melayu yang rame miskin kayak folower umno yahudi itu ya. ketimbang itu Bapak bohari mau rampok semua itu harta negeri malaisia. Kenapa sih , itu bapak bohari aja yang dikasi proyek pemerintah? Saya liat suku melayu di malaisia ini gak ada yang kaya ketimbang di indo mayoritas toko dimiliki warga pribumi. kasus ini gak harus diungkit kerna gak ada standar nya ya.

    ReplyDelete
  7. terbukti sekali lg kebodohan RAFIZI lembu..dia nak sokong mcm mana sedangkan peragai dia pun mcm yahudi khinzir..ini manusia yang bodoh tak boleh nak ajar nak tunjuk pandai..tp bodoh gelaran dia dapat...kita sepatutnya menyokongsyed untuk org melayu daripada jatuh kepada kaum lain...

    ReplyDelete
  8. pengomen yg komen pasal kenapa tukar cara keja di drb n kontrak pembekal x disambung di bernas tu sure ada PHD. kalau tolong melayu tu dilabel bg business walaupun x reti buat keja walau pun dh buat keja tu berthn2.,.. tu bkn tolong namanyer. business is business. no wonder melayu ni susah nk success dlm business kalau mcm ni attitude, expect dpt first class treatment, walaupun cara business tu third class. kalau betul2 bagus, x payah nk worry whether u dpt contract or not, or u hv to bribe yourself in to get the contract, x payah susah2 kipas.. if u deal with businessman like Syed Mokhtar, you'll get the treatment he thinks you deserved, dan dia adalah businessman yg penuh intergriti dan adl.

    ReplyDelete
  9. indon pukimak 10.38 mmg haram jadah babi sial la ko.....babi pun x mcm ko klu ko nak tau...rafizi ni mmg pembunuh bangsa melayu..... mungkin dia pikir yg dia tu bangsa cina kot tu yg dia bt mcm ni... sape tau... tgk muka dah mcm babi sondol ala2 cina bangsat..... pukimak mcm ni kerajaan x ptt biar lama2 ... anta g misi kemanusiaan je kat somalia tu.. x pun bg jd duta dekat zimbabwe...

    ReplyDelete
  10. memang ada. lu tau dia take over drb, proton, lepas tuh diorang pressure staff2 resign dengan buat meeting sampai ke tengah malam, malam2 msg bb...sapa tak angkat kena tunjuk sebab, treat staff cam budak sekolah rendah dll. lu tau berapa ramai staff derang yg keje berpuluh tahun rela resign tanpa dapat pampasan? ---------

    Lu bg fakta la lu cakap cam sial.. lu ape tau? lu keje sana ker? lu mnyk cibai.. oit, staff2 kat proton drb semua syok keje disbb byk inisiatif dan kebajikan.. lu ape tau?.. baghal punya budak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btoi tu.aku elok je kje dgn proton..komen budak banggang..

      Delete
  11. PETALING JAYA- Parti Keadilan Rakyat (PKR) wants the federal government to freeze plans to privatise Keretapi Tanah Melayu Bhd (KTMB) as this could lead to land assets worth RM50 billion falling into the hands of a private conglomerate.

    PKR strategic director Rafizi Ramli said the takeover proposal of KTMB by Malaysia Mining Corporation (MMC), owned by logistic tycoon Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary, was done through direct negotiations and would only benefit the company and not the public.

    He expressed concern that the proposed takeover was an attempt to increase the corporation's land bank and said it is important for details of any KTMB privatisation contract to be revealed.

    "Syed Mokhtar is shopping for land banks. He has done this by taking over a state utility like Pos Malaysia via DRB Hicom. What are the government's conditions to ensure that KTMB's assets and land, estimated to worth RM50 billion, do not fall into private hands?" Rafizi asked at a press conference at the party's headquarters today.

    PKR vice-president Nurul Izzah Anwar urged the government to consider the previously failed takeover of KTMB by Merak Unggul consortium in 1997. KTMB is now running at an annual loss of between RM150 and RM200 million, she said.

    Railwaymen's Union of Malaya (RUM) president Abdul Razak Md Hassan on Aug 29 said a picket would be held in front of the KTMB headquarters to protest the takeover.

    The union, which represents about 5,500 KTMB workers fears that a takeover by MMC Corporation Bhd would not only put KTMB's 5,500 workers at risk, but also affect the company's services.

    In August, MMC confirmed that they have sent a proposal to takeover KTMB to the finance ministry, but said Prime Minister Datuk Seri Najib Abdul Razak has not made any decision.

    On May 10, the Business Times reported that MMC has begun due diligence on the proposed KTMB privatisation and expects to complete it between July and August.

    The publication reported that MMC Corp Bhd is currently raising RM1 billion in funds for its planned takeover of KTMB through the listing of its subsidiaries including Malakoff.

    MMC group managing director Datuk Hasni Harun had said earlier the proposed initial public offering for Malakoff, MMC's flagship power utility company, was going to be "very big".

    This is based on expectations that the MMC-Gamuda Klang Valley Mass Rapid Transit (KVMRT) joint venture will win more MY Rapid Transit (MRT) tunnelling jobs from MRT 2 and MRT 3, which are expected to be tendered out in 2013 for around RM12 billion.

    Last month, MMC-Gamuda KVMRT won the RM8.28 billion tunnelling job for MRT 1 and expects to commence work by January next year.

    ReplyDelete
    Replies
    1. May Tan Sri won the tender so that he would be able to spread his wealthiness to the rest of the muslims. Amin

      Delete
  12. Ni lah sifat sebenar org melayu dengki bila melayu maju.... Tp klu cina maju xpe drg xde mash ni lah perangai sebenar pembangkang yg jilat bontot cina kaw2.... Mcm mana melayu nak maju klu hati semua melayu busuk mcm rafizi pukimak ni

    ReplyDelete
  13. Takat ni aku tgk apa yg syed mokhtar ambik semua bye maju xde satu pun aku tgk fail... N alu sgt bangga dgn dia sbb dia satu2 nye melayu yg kaya dgn bisnes sendiri otak dia mmg otak bisnez.... Tp aku perasan rafizi lembu ni dengki dgn dia sbb dia kan pencacai cina mana blh tgk melayu maju tak lena tido malam pukimak ni kena pastikan cina maju br dia senang hati... Pukimak mcm ni ptt anta g china je biar drg jd kan dia babi ckp2....,

    ReplyDelete
  14. Penyokong2 jubor semua ye busuk hati.... Hati cina tak senang hati tgk melAyu naik.... Syed mokhtar layak utk ambik alih apa yg dia mahu sbb dia mampu dan pandai utk handle ok.... Bkn mcm rafizi al jubiri ni buat apa semua jd babi golek

    ReplyDelete
  15. Kpd sesapa yg komen pasal DRB layan staff kat Proton tu.. aku nak citer skit ni.. aku mula2 dulu mmg bengkak dgn cara dia layan staff... tapi kalo korang nak tau.. bila diorang tak over Proton.. diaorang dah janji dgn kerajaan yg Proton tak boleh gagal....

    mmg cara diorang mcm budak sekolah dan askar.. sebenarnya diorang tak main2 dlm business.. sapa yg tak perform dia akan tukar... dan dah takde istilah bulan madu atau senang lenang dalam kerja...

    dia tak kira staff senior atau baru.. yg penting org tu boleh contribute kpd syarikat... biasanya org yg dah lama keja dlm satu2 company tu dia akan rasa relax... sebab tu kebanyakan staff yg relax ni tak tahan dgn cara DRB...

    cuba tnya staff Pos Malaysia bila DRB ambik alih.. bnyak staff welfare yg diorang buat...

    istilah DRB dlm busines.. "no pain without gain"

    ReplyDelete
  16. Ini lah br btl bisnez klu main2 cpt lah bungkus... Tu lah melayu tau nak mkn gaji but je bila bos srh bt keja btl2 kata tertekan.... Sbb ni lah melayu tak maju sampai ari ni sbb keja ckit honeymoon yg lbh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pukimak punya rafizi jantan gay... Dah lah gay busuk hati plak tu geli aq dgn jantan jijik ni.... Apa mak ko pnh main dgn cina ke sbb tu ko sokong agt butoh cina tu... Biar lah syed moktar nk ambik ni dia mmg layak ok.... Ko tu dasar sundal pukimak tak payah nj angkat telur cina sgt ye... Ko selalu mkn babi sbb tu hati ko busuk mcm cina babi

      Delete
  17. Mcc koporation mmg layak jd milik tan sri syed mokhtar ok.... Pukimak2 mana yg tak senang hati tgk tan sri ni maju jgn tgk.... Aq suka bila melayu maju mcm tan sri syed mokhtar ni..... Sejuk hati bila tgk drb n proton melayu yg punya..... Pencacai2 sundal seperti rafizi klu tak suka tgk melayu maju g ajak anwar min jubor.... Klu xnk jubor malayu g ajak guan eng main jubor abis cita muhahahahahaha

    ReplyDelete
  18. Si rafizi dgkiii.. Mmg laa.. Tgk project MRT , bila org pR dpt, x melalak plakkkjj

    ReplyDelete
  19. rafizi n pkr melalak macam anjing bila usahawan melayu yang berdaya maju dapat projek tapi bila dap pulau pinang jual tanah kontroversi untuk buat hospital swasta tak plak menyalak...tu lg kontroversi kjerana tanah tu kan dah di reserved kan untuk membuat rumah kos rendah oleh kerajaan terdahulu...kenapa kes talam di selangor si rafizi tak menyalak...sekurang2nya aku bangga kerana adanya orang melayu/islam yang berjaya dan paling penting syrikat dia juga membantu membangunkan ekonomi orang islam dengan zakat perniagaan yang dibayar dan juga amal jariah yang telah dilakukan dengan menaja umat islam yang kurang berkemampuan mengerjakan haji setiap tahun ( bukan superimpose gambar depan kaabah macam boss dia )semoga ALLAH memurahkan lagi rezki syarikat syed mokhtar serta memberikan kesihatan yang baik kepadanya agar dapat menyumbang semula kepada orang melayu/islam di malaysia khasnya...insyALLAH.....

    ReplyDelete
  20. Pukimak punya org mmg suka bila cina ambik syarikat2 besar ni tp bila melayu nak ambik deg byk bunyi plak klu mcm ni lah sikap org2 melayu sendira mcm mana melYu nak maju... Aku tak heran tgk satu hari nnt malayu akn ddk di bawah tapak kaki cina... Skrg ni pun cina dah pandang rendah kt melayu tp bila kita makin bg muka tgk lah nnt mcm anjing cina akan bt kiat

    ReplyDelete
  21. Klu pakatan yg ambik alih maka melayu semua blh blk kg ye... Jgn harap lah nak dpt apa2 projek pun

    ReplyDelete
  22. Apala yg Rafizi ni makan ye smp sgp mngkhianati dan mnjatohkn bangsa dia sendiri?

    SubhanAllah...jauhkanla dan hindarila kami dari org2 yg brperangai sedemikian di kalangan kami ....

    ReplyDelete
  23. Anon12.11 rafizi ni dah mkn telur cina sbb tu dia sokong cina kaw2

    ReplyDelete
  24. wei rafizi....kau pegi siasat kat taman desaria PJCC(tmn medan) dekat MIG office, berapa banyak kedai games yg berasaskan judi....kau pergilah siasat apepasal ahli majlis PKR ke, adun PKR, MBPJ kasi lesen....

    ada berani usik itu cina tycoon ka...mesti lu tarak berani maa.....bodoh punya orang...

    ReplyDelete
  25. Haramjadah punya indon apa ko tau pasal syrd mokhtar dia byk tlg org ok... Dia layak dpt rezeki tu.... Sbb dia byk bg sedekah sbb tu rezeki dia murah....klu dpt kat cina pukimak apa dia bg kat melayu? Dia bg layanan anjing ada lah....

    ReplyDelete
  26. Rafizi pukimak punya anjing cina... Kasi pupus ini anak haram dr malaysia... Dia satu mcm punya virus kita mesti hapuskan ini virus anti melayu sebelum ini virus pupus kan semua melayu

    ReplyDelete
  27. Dia nak takut apa bro...lagi banyak dia kutuk kerajaan, pm, peniaga Melayu, Islam @ huru-harakan negara ni, lagi banyak dia dapat duit dari yahudi. Bukan jer US dgn german bagi duit kat depa, finland pun bagi, uk bagi, tu belum kira ngo yahudi mcm fnf, kaf, ned, ndi dll lagi....semuanya duit bro...klu tak camaner nak idup mewah kat Malaysia nih...

    ReplyDelete
  28. anon September 6, 2012 10:09 AM, bro kalau lu stakat nak buat fitnah, gua gerenti lu akan bau neraka. Gua rasa bnyk staff DR Proton yg kt sini skng happy keja, lu tau sbb apa? lu tny diorg waktu flexi ngn cuti flexi yg dibagi, lu tny diorg skng benefit mcm mana smpi operator pun dpt tempias gak. Gua bgtau sbb gua pun keja situ so gua x mau lu senang2 buat fitnah bro. Jgn lu dengki sbb ramai staff MELAYU dalam tue yg happy keja ngn DRB Proton.
    Kalau lu x bleh tahan pressure keja, lu berenti, cr keja yg xder pressure, bodo punya mindset, nak keja senang tapi gaji besar. Lu mmg bodo bro.

    ReplyDelete
  29. Org cina tak suka dgn Syed Mokhtar ni.. sebab dia share kekayaan dia dgn org melayu..

    anak2 syarikat di bawah dia sebenarnya ada buat polisi untk setiap projek di anak syarikat mestilah di beri keutamaan kpd syarikat bumiputera yg berkelayakan... tetapi polisi ni takde lah di endorse kan.. sebab nanti kata racist plak..

    cuba bayangkan berapa byk syarikat yg dia ada.. dan kebanyakan projek jatuh kpd syarikat bumiputera... ini yg buatkan tycoon cina tak senang duduk..

    mmg dia ada byk syarikat... tapi cuba kita ambik tau apa yg dia dah share dgn org melayu semua... tapi aku tak tau la kenapa si rafizi ni taknak org melayu jadi lebih maju...

    ReplyDelete
  30. Cina tak suka dgn syed mokhtar ni sbb cina tau dia ni satu2 nye saingan yg plg besar utk drg... Tp yg aku pelik ada sokor melayu sokong cina kaw2 anti sgt dgn melyu ni napa.... Ko dah buk sgt dosa ke rafizi oi sampai kan hati ko dah gelap mcm cina jugak... Ke ko byk mkn dait haram dr cina2 bukit tu

    ReplyDelete
  31. Aku rasa mesti cina byk sogok duit dkt di rafizi ni....sbb tu dia sgp bt mcm ni... Ni lah melayu yg pk perut sendiri demi 2 3 ratus negara pun dia blh jual ni lah contoh2 pembangkang

    ReplyDelete
  32. ORg luar mmg tak senang tgk bila bangsa melayu maju lg2 maju dgn titik peluh sendiri dgn rezeki yg halAl... Drg akan cuba sedaya upaya supaya syed mokhtar ni jatuh blk tau.... Tp apa2 pun alu sgt berbangga dgn dia sbb dia satu2 nye malayu yg pandai bisnez... Tgk drb je lah lps dia ambik mcm cendawan tumbuh merata2 rasa bangga sgt bila aku tahu yg ambik drb tu syed mokhtar yg bkn nye cina....

    ReplyDelete
  33. Babi punya rafizi ni cina dia tak kaco sbb tkt nnt tak dpt duit.... Melayu buat kerja xde rasuah tp ttp berjaya... Tu yg rafizi panas bontot tu.... Tgk syrd mokhtar makin maju...nnt ssh lah dia nk cr duit klu semua syarikat besar2 syed mokhtar dah pgg... Mana mau cr mkn lo

    ReplyDelete
  34. tak habis2 lagi mamat sekor ni..apa yg ko dgki sgt ngan Tan SRI SM hah??ak bngga tgk nk melayu islam mcm dia brjya lbih dri cina2 DAP kat negara ni..kau ni mmg bangsat r rafizi!!kau petualang bngsa yg snggp jadi anjing DAP utk hncurkan bngsa kau sndri..!!sepatutnya kau org melayu brbngga ngan apa yg ad pda tkoh melayu sprti TSSM ni..bodoh!!

    ReplyDelete
  35. TAK MASUK POKEK KOK, MASUK BELAKANG AJA LAH...................

    ReplyDelete
  36. Melayu adalah bengsa yang sangat kuat. tiada bangsa lain di dunia ini yang dapat menewaskan bangsa melayu. kecuali orang melayu itu sendiri.

    ReplyDelete
  37. Anon 10.09,
    Lu tau ke yang berhendi tu penyamun & penyangak, kaki kencing, pijak kepala staff, dan tak reti kerja, asik politik aja,

    ReplyDelete
  38. sial punya melayu bangsat,melayu tikam melayu.
    ni la jadinye bile melayu yg anjing pakatan jalang,dalam hati penuh dengan hasad dengki terhadah org melayu jugak.
    rafizi lembu sial ni sakit hati sebab dia x mampu nk bersaing dengan syed mokhtar,kena pulak si rafizi ni penjilat jubur cina so mmg dah terang2 yg cina dengki dengan syed mokhtar sebab dia satu2nye melayu yg berada dalam keudukan 10 org terkaya kat malaysia.
    kalau camni perangai melayu jgn harap melayu beleh berjaya dan maju,mereka hanya layak jadi anjing2 cina sial.
    dasar melayu sial yg keparat,melayu tikam melayu

    ReplyDelete
  39. Asyik-asyik mamat benggali ni je yg nak sapu...mcm dah takda org melayu lain kat negara ni.....semua dia kasi kaut...lepas tu hipokrit giler menyamar zuhud...kononnya hanya pandu kereta proton lama...podah...pantang tengok..meleleh sampai ke juboq...

    ReplyDelete
  40. kalau setakat makan setalam..bagi buah kurma setahun sekali...orang kafir pun reti buat...ni tak menyamar macam Islam sejati tapi sebenarnya syaitan qarun..habis semua aset negara nak dibolotnya...

    ReplyDelete
  41. mmg dasar lembu btl lah rafizi nie.. die nie jnis melayu yg mkn melayu sndri!
    dia tuduh syed mokhtar mcm tu sbb dia dengki dgn syed mokhtar bkn ape..
    skrg mulalah mcm2 fitnah yg dia nk lemparkn kpd syed mokhtar..
    mmg org mcm rafizi nie mmg no 1 pny gampang pny org!!
    cina dia angkt tp melayu dia pijak!!

    ReplyDelete
  42. anon September 6, 2012 2:09 PM

    jgn buat fitnah mcm tu saudara..

    saudara tau tak pasal yayasan al bukhari... apa yg yayasan ni dah buat utk org islam?

    sesiapa yg tinggal di alor setar mesti tau... macam mana dia bagi penajaan pelajaran.. biasiswa kpd umat yg kekurangan... dan mcm2 lagi

    cuba tgk contoh apa yg dia dah buat di sana.. jgn fitnah mcm tu jer saudara..

    ReplyDelete
  43. inilah dia rupanya klu melayu mkn melayu.. rafizi ngn lembu mmg tarak beza sikit pon!
    mcm haramjadah je perangai dia! tak hbs2 asyk angkt punggng cina je!
    pastu melayu dia buat mcm2! dia ni mmg tak lyk lgsg lah jdi org melayu!!

    ReplyDelete
  44. anon 2:09 PM ,
    sedara diatas tu bkn apa dia tu salah sorg drpd ahli kelab mengangkat punggng cian tu lah pasal dia dok meroyan kat sini...

    ReplyDelete
  45. tajuk silap ni... ni bukan peniaga melayu biasa2 dah ni tapi jutawan melayu

    ReplyDelete
  46. Moga syed mohtar terus diberi kekuatan oleh Allah dalam jihad ekonomi. Allahu akbar. Mari kita terus menyokong beliau.

    ReplyDelete
  47. ITU KERNA NYA BAPAK BOHARI DIKASI PROYEK KERNA MEREKA JUGA ADA SYERNYA YA. tAPI SAYA KASIAN SAMA MELYU YAHUDI YANG STANDARNYA GOBLOK, MAU BIKIN RENOVASI RUMAH JUGA GAK ADA UANG. kASIAN YA INI SUKU MELAYU, BAKALAN GIGIT JARI AJA YA.

    ReplyDelete
  48. Oit indon pukimak ko dgr sini baik2 ye melayu ok lg ggt jari... Ko tu g blk indon ggt telur bpk ko lg bgs

    ReplyDelete
  49. Anon pukimak 2.09 minit yg ko dengki sgt dgn tan sri ni napa??? Dia ada kaco telur bpk ko masa bpk ko tgh Berak ke?ko ni dasar melayu pukimak mkn taik babi selalu hati pun dah jadi busuk dwngki dgn org melayu... Dia nk tlg ko bt apa dia tlg anak2 yatim lah ngok... Drpaa nk tlg ko baik tlg babi thh kongkek

    ReplyDelete
  50. Biasa lah bila org kita senang byk org tak puas hati... Biasa lah anggap je suara2 sumbang yg melalak

    ReplyDelete
  51. aku sokong 100 peratus...
    kalau syed ambil alih..
    kerajaan harus luluskan supaya nasib peniaga melayu akan semakin maju

    ReplyDelete
  52. Kita saksikan UMNo makin terdesak dan menjadi smekin bodoh. Sekejap dia kata anwar nak buat republic. Sekejap anwar nak jadi Sultan. Mana satu ni dei? dah confuse kepala penin pikir periuk nasik korang hangit ke? Selepas PRU 13 makan tahi sajalah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. UMNO TAK TERDESAK BOR TAPI KAU DAN PENYOKONG2 PKR YG TAKSUB SGT NAK DIA JADI RAJA DAN BERMACAM2 JADIAN LAGI. SENDIRI NAK UMNO JUGA SALAH. KESIAN KAU BRO. TAKDA CLASS NAK JADI RAJA BRO. JADI RAJAN BOLIHLAH.

      Delete
  53. Rafizi ni memang sial punya melayu. Pengkhianat melayu. Dia patut keluar melayu dan tukar nama kepada Lim Puan Eng dan jadi kerabat DAP

    ReplyDelete
  54. wahai anon 5.38..kita tunggu dan lihat sape yang makan taik nanti ye..bapak ko 2 si juburi dah semakin dibenci ramai.mampus kalah teruk la korang nanti haahahahahahah

    ReplyDelete
  55. Hoi anon 10.09, gua ni pioneer proton dan gua mengalu-alukan DRB ambil alih, sebab dalam Proton ramai pencacai PAS dan PKR yang keji Proton tapi anak beranak membesar dengan hasil gaji Proton, tak kenang budi, Yang rasa terancam adalah kaki spin depan boss nampak baik tapi sebenarnya kaki sapu. kaki tindas perkerja, kaki bodek, macam lalang, gaji nak tinggi, output rendah. Sekarang ni kalau rasa nak blah. blahlah. Gua alu-alukan, hanya yang setia saja terus berkerja dengan Proton

    ReplyDelete
  56. Ya,Pakatan hanya tahu membunuh peniaga melayu islam sahaja.. Contoh yang terdekat di Penang, Peniaga-peniaga ditipu dan dipermain-mainkan oleh DAP...Sedarlah wahai rakyat Malaysia!

    ReplyDelete
  57. yg dok sokong bermati-matian penyamun tarbus hipokrit ni...memang sah spesis bangang...mamat tu kaut juta-juta dapat projek ikut pintu belakang...korang dapat sorak ajelah....sedarlah sikit...kita selama ni dok kena tipu hidup2....lagi mau kena ke???

    ReplyDelete
  58. Diberi projek dan kontrak kononnya atas nama Islam dan melayu...podah...yg kenyang hanya kroni mereka aje...toksah dok jadi munafiklah...org dah tau cerita sebenar....hanya yg bengap+bangang je yg dok percaya lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. DASAR OTAK LETAK DI BONTOT. ORG CAKAP AWAK PUN NAK CAKAP TAPI DARI CAKAP AWAK ORANG TAU AWAK TAK ADA FAKTA. CUMA DENGAR ATAS DENGAR. LEPAS TU NAK MARAH. MALU BRO. MALU MALU.

      Delete
  59. Aku rasa orang yang dengki pd bukhari orang yang tak tahu soal rezeki hak Allah. Sepatutnya kita bersyukur ada melayu islam yg berjaya dlm business dan bamtu islam lain. Yayasan bukhari pernah taja masjid di kg aku, bukan ratus tapi juta...kau rasa ada ke cina tycoon nak bantu, bayar cukai pun tipu...kalau kau baca message ni rafizi, ingat jgn kerana politik kau serang melayu islam...itu politik bodoh namanya bangangggg...

    ReplyDelete
  60. sampai anak cucu pun tak kan maju dan berjaya selagi ada babi melayu macam rafizi haram jadah ni punya perangai dia lah salah satu contoh melayu yang tak guna orang macam dia lah yang suka meyusahkan orang melayu sendiri macam ni ke yang dikatakan saudara se islam nama je melayu perangai macam babi....

    ReplyDelete
  61. bangsa Melayu ni pemalas dan mahu goyang kaki. Dah keja dgn industri mana xkena pressure?? Lu try keja dgn Jepun tgk diorang 'kejam' tahap mana? Busuk2 org kita masih lagi Islam, busuk2 Jepun korang boleh jilat meleleh pulak? Igt Toyota tu kasi ko goyang kaki ke Anon 10.09?? Bodoh mentaliti Melayu pemalas!!

    ReplyDelete
  62. Syed Mokhtar ambil semua company2 yg PROBLEM, weii macai2 PR oii..! Ingat Proton tu untung ke? KTMB tu makan duit kerajaan lg ada, BERNAS rugi banyak mana dlu? Aku tkpaham otak cai2 PR ni, kalau Taikonn Cina buat apa pn semua baik, bagos wpun merasuah, bantai yg haram. Tp bila ada seorang sj org Islam yg mahu bangun, pengkhianat2 dr kalangan org Islam sendiri mula datang.. dgn mcm2 fitnah dn cerita. Sampai bilakah mentaliti bangang mcm ni di amalkan oleh org Melayu? penyakit PHD-penyakit HASAD DENGKI!!

    Berniaga bukan mcm makan gaji dgn kerajaan.. masuk pukul 8 pg baca paper, 8.30 pegi minum, pukul 10.30 balun lg, pukul 1 makan, pukul 3 minum petang... weii sbb tu lah org Melayu ni xmaju!! bodoh+pemalas+ nk mewah2 dgn goyang kaki..!!

    ReplyDelete
  63. Bg makluman ANJING2 Pakatan HARAM, Yayasan Al-Bukhori buat kebajikan terlalu banyak!! Sumbangannya pd dunia Islam tidak diheboh2kan tp telah meliputi banyak negara di seluruh dunia, termasuk tajaan2 belajar di Universiti Islam Antarabangsa Al-Bukhori-Kedah. Wahai ANJING2 PR yg bergama Islam, usahlah ikut rentak iblis syaitan. Suka sangat bawak fitnah dan cerita buruk pd org yg baik.

    Org yg busuk dan banyak dosa pula dijulang. Ini kejahilan org Melayu yg bodoh sombong!

    ReplyDelete
  64. anon 12.04, ckp baik2 sikit, jgn celupar wahai anjing oii. Kenapa Cina take over ko xbising xckp penyamun sedangkan mereka yg kaki rasuah, tibai masuk yg haram. Anjing 12.04, berani ko ckp syed mokhtar tu penyamun? ko tk tahu dan tak kenal siapa dia jgn ko fitnah org baik2. AKu takut ketrunan ko yg jd penyamun balik!!

    ReplyDelete
  65. wei babi 12.04... ko mmg pukimaka haram jadah la... sia2 mak ko lahirkan ko dulu klu tau ko nak jd barua anjing babi cina sial.... berapa byk yg babi cina tu dah bayar kat ko smapai ko sanggup jual bangsa sendiri kat diorang ha!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  66. SAYA BERKERJA DGN SALAH SATU COMPANY TAN SRI. MMG KAMI KERJA KERAS DAN COMPANY UNTUNG. KAMI DIBERIKAN BONUS LUMAYAN. ANAK2 SAYA BERJAYA DIDALAM PELAJARAN. SETIAP KALI DAPAT 5A DALAM UPSR 8A PMR DAN 10A SPM SAYA DAN ANAK AKAN DIJEMPUT DAN DI BERIKAN HADIAH OLIH PIHAK COMPANY. ANAK2 GEMBIRA DAN BELAJAR LEBIH KUAT. MEREKA JUGA DAPAT BIASISWA DARI PIHAK KERAJAAN. APA ITU TIDAK CUKUP BAGUS. SAYA AMAT BERSYUKUR DAPAT BEKERJA DIDALAM SALAH SATU COMPANY TAN SRI DAN JUGA BERTERIMA KASIH KEPADA KERAJAAN BN KERANA MENAWARKAN BIASISWA BUAT ANAK2 SAYA. MEREKA PUN BERTERIMA KASIH DGN SEMUA DGN BELAJAR DGN LEBIH RAJIN LAGI. ALHAMDULILLAH. TERIMA KASIH ALLAH KERANA MENGURNIAKAN TAN SRI DAN KERAJAAN YG BERTANGGUNG JAWAB.

    ReplyDelete
  67. mamat arab ni dah cukup duit. Bagi peluang melayu lain pulak. Tiada kebaikan yang datang dari monopoli. Cuma penindasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. KENAPA TIDAK ADA RASA IRI HATI ATAU DENGKI KAT CINA2 DAN KELIG2 YG JAUH LEBIH KAYA DARI TAN SERI. AWAK NI ISLAM KE KAFIR LAKNAT. KALAU ISLAM TAK MUNGKIN BURUK SGT NIAT TU. BUSUK SGT HATI. CINA DISANJUNG MCM PASS. ORG ISLAM DI KEJI. APA BANGSA AWAK.

      Delete
  68. Mmg dah sjk azali lagi kaum melayu nie mempunyai hasad dengki kepada bangsa sndri....cm peristiwa melayu melaka dahulu kala...sgp menjual bangsa dan tnh demi janji2 yg xtercapai

    ReplyDelete
  69. Ts syedmokhatar kalau die cntrl 1 buisness malaysia pun aku xkesah sbb mmh beliau seorng ahli perniagaan islam yg down to earth dan pemurah!aku lagi rela mati kalau cina fully tke over economy negara kita! Bangsa melayu dah la smua pmls tau ddk rmh maki hamun dan mengumpat atas kejayaan bangsa sndri

    ReplyDelete
  70. Sorry to say la tapi kalau mcm nie la rupe...bangsa melayu da mmg xsdr diri akal hlg semua bangsat x sdr diri dpt habuan sikit dri phk cina atau melayu dngki untk mnjthkan bgsa sndri mmg laju aje! Sye stuju ngn stement diablo! Melayu mudah lupa dan kate2 tun M! Melayu akan menjhmkan lgi bangsa sndri dan sejarah akan berulang dsbbkan keangkuhan melayu

    ReplyDelete
  71. RAFIZI NI MEMANG HARAM JADAH ASUIK NAK JOLOK ORG MELAYU AJE KENAPA KAU TAK KACAU ORG2 CINA. MACAM MANA ORG MELAYU NAK BERJAYA KALAU BANGSA SENDIRI DOKMTIKAM BELAKANG KERANA DUIT SOGOKAN YG DIBERI SANGGUP GADAI MARUAH BANGSA MELAYU SENDIRI. ORG MCM RAFIZI NI PATUTBYA KITA BAKAR AJE.

    ReplyDelete
  72. kepada bahlul-bahlul yg dok sokong benggali mengaku arab-kononnya buat kerja untuk agama dan bangsa-tolonglah sedar sikit - mamat tu dok peraih harta negara dlm baik...dapat projek semua ikut pintu belakang...jual barang kat kerajaan naikkan harga berkali-kali ganda...jgn dok hipokrit sgtlah...bila dpt projek..dia pergi subcon kat bukan melayu...yg melayu bengap+bingai...melalaklah siang malam kata mamat ni businessman islam cemerlang..zuhud...pakai keretapun jenis lama...kah..kah..luorang dah kena kelentong...cubalah guna kepala otak..siasat dulu sebelum sokong bagai nak rak kat mamat ni...kalau setakat makan setalam dan bagi buah kurma setahun sekali...lagi2 nak tunjuk baik+hipokrit !!!

    ReplyDelete
  73. rafizi ni kira nye genious jugak lah. mcm khairy jugak..melayu2 genious.kite ptt sokonglah org berjaya mcm tan sri ni tp pembahagian kontrak dan tender biar melayu lain pon dpt same tanpa kira b/ground. xmau tgk lg projek2 bsr jd mcm stadium kt ktrg tu..xspai setahun runtuh,hingga skrg xterbaikki lg..itu tanda nye tak telus..mujurlah ms runtuh tu sukma dah selesai, klu tak ramai rakyat yg maut...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!