KUNYIT HANGIT! APAKAH ANWAR NAK JADI SULTAN SELANGOR?

Makin lama makin nampak belang Anwar ni, dah la PKR dibawah Kahlid Ibrahim tak menghormati Tuanku Sultan Selangor dengan tidak mengajak Tuanku, pastu Anwar berlagak seolah-olah dialah Sultan pada malam tu, siap baca ikrar tak angkat tangan wei. Tengok video kat bawah ni:



Dan kalau korang nak tau apa peranan Tuanku sebenar dan peranan MB kat Selangor ni dalam Majlis rasmi, bawah ni ada petikan dari blog Dr Khir Toyo, beliau menjelaskan dengan terperinci semuanya:

1. Banyak sahabat dan pemberita bertanyakan saya mengenai kontroversi sambutan Hari Kemerdekaan Negara peringkat negeri Selangor yang ke-55 pada 31 Ogos lalu. Kontroversi ini berlaku kerana Kerajaan Negeri tidak menjemput Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Selangor sebagai tetamu kehormat acara utama kerajaan negeri ini.

2. Jawapan saya ialah, kerajaan Negeri Selangor di bawah Barisan Nasional sentiasa menjemput Tuanku Sultan Selangor ke acara-acara kebesaran negeri termasuklah Sambutan Hari Kemerdekaan Negara peringkat negeri. Tuanku sebagai tunggak pemerintahan negeri tidak wajar diketepikan atau dilupakan. Selain itu, Barisan Nasional juga amat menghargai dan menghormati sumbangan para Sultan termasuk susur galur Tuanku Sultan Selangor yang banyak menyumbang dan menyokong usaha mendapatkan kemerdekaan daripada Inggeris.

3. Acara sambutan Hari Kemerdekaan peringkat negeri merupakan antara acara utama kepada negeri Selangor. Tuanku Sultan Selangor akan dijemput menghadiri Bacaan Yassin dan Tahlil sempena hari Kemerdekaan, ini diikuti dengan sambutan Ambang Kemerdekaan pada malam 30 Ogos dan akhirnya acara kemuncak Perbarisan Hari Kebangsaan Peringkat Negeri Selangor pada pagi 31 Ogos. Adalah menjadi satu kemestian untuk kerajaan negeri menjemput Tuanku Sultan Selangor sebagai tetamu kehormat acara ini.

4. Lazimnya Tuanku Sultan akan menghadiri bacaan Yassin dan Tahlil dan Perbarisan Hari Kebangsaan peringkat negeri. Manakala bagi sambutan Ambang Merdeka yang diadakan menjelang detik 12 malam, selalunya Tuanku Sultan hanya mewakilkan Menteri Besar.

5. Saya difahamkan kerajaan negeri tidak mengadakan mengadakan Perbarisan Hari Kebangsaan peringkat negeri pada pagi 31 Ogos seperti kelazimannya. Sebaliknya, perbarisan tersebut diadakan pada malam 30 Ogos 2012. Oleh itu adalah wajib Tuanku Sultan Selangor dijemput untuk menyertai program kemuncak sambutan kemerdekaan peringkat negeri Selangor pada malam tersebut.

Read more...

22 Responses to "KUNYIT HANGIT! APAKAH ANWAR NAK JADI SULTAN SELANGOR?"

  1. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://tinyurl.com/UinvestWorld


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
  2. dah dapat title anugerah tuhan, nak jadi sultan pulak....tamak! dia ni memang tamak kuasa....kehkehkeh.

    ReplyDelete
  3. APA BODOH PUNYA ANWAR BACA IKRAR TANGAN TAK ANGKAT LANGSUNG, TAK TAU KENAK HORMAT LAGI ADA HATI NAK JADI SULTAN PODAH.

    ReplyDelete
  4. makin hari makin gila si juburi ini..
    jangan takut nanti satu hari die cakap saya nak jadi nabi atau tuhan..
    orang dah tidak keruan dan tamak haloba kuasa..
    inilah contoh terbaik

    ReplyDelete
  5. apa nak jadi mengenai kontroversi sambutan Hari Kemerdekaan Negara peringkat negeri Selangor yang ke-55 pada 31 Ogos lalu. Kontroversi ini berlaku kerana Kerajaan Negeri tidak menjemput Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Selangor sebagai tetamu kehormat acara utama kerajaan negeri ini. sepatutnya wajib jemput Sultan.

    ReplyDelete
  6. anwar bukannya nak jadi sultan selangor tapi dia nak jadi presiden malaysia!

    ReplyDelete
  7. org yg dh tak siuman mcm nielah rupanya..
    ada hati pulak dah si nuar nie nk jadi sultan!!
    dri sudut mna yg dia layak?? sikit pon tak dek lah!
    pi bla lah kau juburi oii!!

    ReplyDelete
  8. ek elleh anwar ni..ada hati pulak yg dia nak jdi sultan.. ish3 tak layak lgsg aku tgk eh..

    ReplyDelete
  9. Anwar ni makni lama mkn menjadi perangai pukimak dia ni lah aq ckp benci dgn babi buntal ni klu nak ikot kan hati aq rasa mcm nak blg sepender je atas muka dia, cita2 tinggi

    ReplyDelete
  10. ada hati si anwar nak jadi sultan perangai macam setan apa barang lu....

    ReplyDelete
  11. Mangkok tuu nak jadi Presiden Malaysia.

    ReplyDelete
  12. DSAI adalah yg terbaeeeeeeekkkkkk...bakal PM msia yg ke 7...amin3x

    ReplyDelete
  13. UMNO la yang meroyan nak jadi sultan dan cipta kelas bangsawan elit

    ReplyDelete
  14. kejora malam
    Nuar bukan makin lama makin gila sebab dia memang dah lama benar benar gila ..

    yang aku nak sentuh cuma macama mana si Khalid Gagap ni boleh jadi Gila..

    Langsung tak menampakkan kecerdikan, kewarasan dan keilmuan menjadi orang besar negeri.. ada ke Nuar dijadikan VIP dalam majlis tersebut!!! budak kecik pun tahu .. apa ke gilanya Khalid ni

    Ada beberapa perkara yang aku mushkil dengan khalid ni yang memang bodoh dalam bab bab politik ni..

    1. Kenapa dia begitu menghormati si Anuar sedangkan dia merupakan ketua negeri selepas sultan.. ? maknanya khalid tak ada konfiden sebagai MB, ini bukti bahawa Khalid hanyalah puppet kepada Anuar
    2.. Mengapa Khalid begitu taksub dengan Nuar?.. adakah sewaktu Khalid dalam Guthrie dulu dah banyak termakan budi Nuar? sebab .. setahu aku .. mana mana individu yang begitu taksub pada Nuar (kecuali pencacai yang menjilat serpihan serpihan kunyit )telah disumbat dengan ribuan ringgit kalau bukan jutaan ringgit, tergantung kepada pentingnya seseorang individu itu kepada anuar. Malah aku difahamkan sewaktu pemilihan UMNO sewaktu Anuar mahu menjatuhkan Tun Ghafar, setiap ketua UMNO bahagian dirasuah tidak kurang 1juta seorang.. manakan tidak jika ketua ketua UMNO bahagian semua menikus sama macam lubang kunyit Nuar.. termasuklah bapak bapak menteri yang tak berani angkat muka dengan Nuar..

    So.. aku minta PK cuba selongkar apa hubungan Nuar dengan Khalid dari dulu hingga sekarang.. pasti ada sesuatu yang tersembunyi ..

    ReplyDelete
  15. Blog ni agen pembangkang ke? Mengapa tak habis2 dok copy paste blog si perasuah dan penghacur UMNO???? Orang ramai, terutamanya, orang atas pagar tak minat si perasuah ni. Makin tengok makin benci maka kita (org atas pagar) akan undi mana2 pihak asalkan bukan undi party si perasuah ni.

    ReplyDelete
  16. Anwar lah yang memulakan politik wang dalam umno bukan orang lain. sekarang dia menggunakan pengalaman rasuah sendiri menuduh umno rasuah.

    Ketika Anwar dalam umno aku dapat RM10 ribu sebulan sebagai Ketua Bahagian.

    ReplyDelete
  17. Aku pun bekas salah seorang ketua bahagian.. satu tahun jadi ketua bhg beli Mercedes..Anwar bagi RM10 ribu sebulan melalui Datuk Ahmad Ismail.

    ReplyDelete
  18. Aku pun bekas salah seorang ketua bahagian.. satu tahun jadi ketua bhg beli Mercedes..Anwar bagi RM10 ribu sebulan melalui Datuk Ahmad Ismail.

    ReplyDelete
  19. ANWAR AL JUBURI LAKNATULLAH,NIK AZIZ KAFIR DAN HADI MUNAFIK PATUT DIBUNUH.KERANA MEREKA BERTIGA INILAH GAMBAR PM MELAYU DIPIJAK.MEREKA INILAH BERSAHABAT DENGAN KAFIR HARBI LAKNATULLAH

    ReplyDelete
  20. say liat itu fotonya Pak Najib hisap curut depan itu raja propinsi selangor. Saya kira folower zioniz umno melayu harus komenter sdama itu kasus ya. Trernyata najib mau jadi raja satu malaisia ya.

    ReplyDelete
  21. Mana dtg anjing indon ni?? Menyalak mcm anjing si peliwat tua.shooh...najis najis

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!