JOM BOIKOT OLDTOWN WHITE COFFE! PEMILIKNYA HINA ISLAM!

Berita yang baru aku dapat malam tadi secara tak sengaja kawan seorang ini bercerita pasal kawan dia dan beberapa pekerja Old Town menghantar surat berhenti kerja kerana tindakan Ngeh Koo Ham yang menghina Islam baru-baru ini.

Terkejut juga aku bila dapat tahu sebab setahu aku anak-anak muda Melayu Islam yang kerja kat kedai kopi Cina tu selalu buat tak kisah atau buat bodoh je sebab tak menjejaskan mereka langsung.

Tapi ni lain pula jadinya. Seperti sudah tersedar dari lena yang panjang tentang rasisnya seorang pemimpin DAP.

Apa-apa pun tahniah kepada yang sudah berhenti kerja dari kedai kopi Cina yang memang tidak halal tu. Kepada yang belum berhenti bila lagi?

Banyak lagi kedai kopi yang korang boleh kerja beb. Cina rasis tu bukanlah yang menentukan rezeki korang.

SUMBER

HOUSE PK: Aku nak mintak tolong la kepada semua umat Islam/Melayu di Malaysia ni, kalau korang tengah kerja kat Oldtown Racist tu, maka wajiblah korang kena cari kerja lain. Bayangkan korang ambik gaji dari tauke korang yang menghina Islam.

Kepada sesiapa yang suka ke OldTown Racist ni, wahai umat Melayu Islam, ingatlah setiap sen korang bagi kat Koptiam racist dan takde sijil Halal tu, maka setiap itulah kamu menyokong penghinaan Islam! Benda ni jangan bawak main. Nak mintak jasa baik semua sahabat supaya sebarkan kempen ini.

75 Responses to "JOM BOIKOT OLDTOWN WHITE COFFE! PEMILIKNYA HINA ISLAM!"

  1. TANIAH PADA PEKERJA2 YG RESIGN DARI KEDAI KOPI CINA RACIST NI DEMI MENEGAKKAN AGAMA ISLAM KITA. WA CAYA SAMA LULAH. PADA YG BLM BERHENTI BAIK BERTINDAK CEPAT SESUNGGUHNYA ALLAH AKAN MEMBANTU UMATNYA YG MENJAGA NAMA BAIK ISLAM. MARILAH KITA SEMUA ORG2 MELAYU ISLAM BOIKOT SEMUA MAKANAN DARI KEDAI KOPI CINA RACIST NI DAN TANDA HALAL PUN TAKDE. BYK LAGI KEDAI KOPI MELAYU YG KITA BLH PERGI.

    ReplyDelete
  2. TANIAH PADA PEKERJA2 YG RESIGN DARI KEDAI KOPI CINA RACIST NI DEMI MENEGAKKAN AGAMA ISLAM KITA. WA CAYA SAMA LULAH. PADA YG BLM BERHENTI BAIK BERTINDAK CEPAT SESUNGGUHNYA ALLAH AKAN MEMBANTU UMATNYA YG MENJAGA NAMA BAIK ISLAM. MARILAH KITA SEMUA ORG2 MELAYU ISLAM BOIKOT SEMUA MAKANAN DARI KEDAI KOPI CINA RACIST NI DAN TANDA HALAL PUN TAKDE. BYK LAGI KEDAI KOPI MELAYU YG KITA BLH PERGI.

    ReplyDelete
  3. kepada semua org2 melayu islam dah tiba masanya utk kita semua boikot oldtown white coffe dari beli atau minum kerana cina racist ni dah hina agama islam kita baik kita jatuhkan dia dari sokong barangan dia yg hina islam kita ni. baru padan muka kalau semua melayu kita tak pergi ke situ lagi dan semua org2 melayu jangan langsung kerja dgn cina kafir ini. baik krg berhenti dari menambahkan dosa krg kerana membantu cin akafir yg menghina islam kita. sesunguhnya Allah akan membantu pada siapa yg dah bertindak ini krg jgn risau mesti ada rezeki lain utk krg kerja nanti.

    ReplyDelete
  4. kepada pemilik blog semua mari jalankan kempen boikot kopi haram tu.. Dah la hina islam..cina komunis tu langsung tak bagi org islam utk join franchise dia... Ini adalah realiti! Samarata konon... Tak racist konon...DAP la bapak segala racist

    ReplyDelete
  5. Terbaik pekerja-pekerja Melayu Islam tu semua resign! Sampai bila kita nak duduk diam bagi cina hina agama kita... Dah tiba masanya untuk kita boikot Old Town White Coffee ni... Banyak lagi der tempat untuk makan! Sampai sekarang Rakyat Malaysia taktahu halal ke tak Old Town tu... Banyak lagi kerja lain boleh cari daripada kerja dengan kafir haramjadah tak reti hormat Islam... BOIKOT OLD TOWN WHITE COFFEE! BOIKOT NGEH KOO HAM! BOIKOT DAP!

    ReplyDelete
  6. Kepada semua umat islam dalam malaysia jom boikot kopitiam old town dengan serta merta dan untuk selama-lama nya....
    minta JAKIM periksa status halal kopitiam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sgt3 suruh jakim siasat dgn segera demi umat islam..

      Delete
  7. aku bangga ngan pekerja yang resign tu,dan aku berdoa agar diorang dapat kerja yang lebih baik dan bertambah rezeki..aku bangga kerana mereka mengambil langkah untuk tidak berpihak kepada cina lahanat ni..!!bukan mcm pas!!asyik jilat bntut dap jer,memalukan islam!!

    ReplyDelete
  8. ayoyo parpu.....you ada islam kah? you dulu resignla!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asal lu byk sakit hati sama parpu wei... Dia ada jentik telur bapak ko ke masa mak dgn bok ki tgh main babi oiii

      Delete
    2. Tahulah ko kafir..cita banyak pulak..kimak ko..

      Delete
  9. hahahahaha...boikot ni tak kan jadi punya. kalo mereka rsign, yg jadi pengganti kerja pun tetap orang melayu jugak. hahahaha

    ReplyDelete
  10. Jangan lupa juga boikot UMNO, sebab berkali-kali membiarkan Mahathir menghina Rasulullah SAW dan membiarkan pemimpin MCA berulang kali merendah-rendahkan Islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh babi yg cina pukimak dap tu hina islam ko tak nampak plak kan... Bila masa plk mahthir hina islam sial... Sbb ada anjing yg bodoh tak paham bahasa n suka pusing cite lah ari ni cina pijak kepala melayu tau sial... Kang aq jentik gak telur kicsampai jadi mcm telur babi... Suka2 je nak fitnah tun

      Delete
    2. Oi kimak..apa masaala ko ngn umno?

      Delete
    3. bawak mengucap
      kita umat islam tak baik menyumpah sesama sendiri

      Delete
  11. dgn parpukari pun kte b0ik0t skali sbb pncacai ni kaki t0nggang.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita boikot pukimak ko... Sambil tu kita jentik telur bapak ko... Mesti best kan babi

      Delete
  12. WA DH LAMA BOIKOT KOPITIAM2 NIH... MCM DH XDE WARUNG MELAYU NK MKN LAKKK DIORANGG NIH..

    ReplyDelete
  13. Pukimak punya cina senang2 nak hina melayu jgn harap lah prg nak sokong ki lagi sial... Aku mmg benci cina dr zaman dulu lg sikap rasist drg tak abis2....Lps tu bt melayu plak mcm anjing... Ingat ckit krg tu yg menumpang

    ReplyDelete
  14. Anon 1.00 ape punya ank haram ko nie ek perangai mcm sial dh terang2 cina sial nie hina islam ko blh pertahan kn lg n masih ko nk salah kn umno ko nie btl2 sial lah anon sAmpai babi pun malu nk megaku ko ank die

    ReplyDelete
  15. Mmg ptt kita ajar ckit kat cina sial ni... Tak sedar diri buat melayu plak mcm anjing... Ala skrg ni pun dah ada byk kopitiam melayu klu tak g old town tak mati pun... Lgpun bkn sedap sgt pun

    ReplyDelete
  16. Tahniah pada pekerja islam yg berhenti krn tidak sangup brbos kn seorang yg mehina islam..insyallah allah pasti akn mempermudah kan korg semua dpt keje bru..rezeki dtgnye dr allah bkn cina bangst yg racis mcm sial tu

    ReplyDelete
  17. Cina menjadi jadi plak skrg ni kan... Menyampah btl drg ingat drg bgs sgt... Kita mmg tak blh bg muka dkt cina zaman skrg ni bg muka drg plak over.... Tp masih ada segelintir melayu yg masih jilat cina lagi buat cina mcm drg tu besar sgt... Sbb tu cina bt melayu mcm babi...

    ReplyDelete
  18. Anon 1.03 woi babi ko nak boikot parpu sbb ko sakit hati kn sbb die selalu tulis tentang kebenaran dlm blog die kn..dah terang2 cina sial tu hina islam ko tu sepatut nye baikot cina tu sial atau ko takut nanti cina tu x bg ko mkn free

    ReplyDelete
  19. Dah tiba masanye utk kita boikot cina2 pukimak ni... Kita kena maju kan bisbez melayu... Klu bg muka sgt kat cina pukimak ni satu hari nnt kita drg akan buat mcm babi tau.... Baik kita lawan dr skrg... Sokong bangsa sendiri baru melayu maju bg cina pukimak keja bawah kita supaya kita blh jentik telur cina ari2

    ReplyDelete
  20. Eee old town ni cin punya ekk... Tah halal ke tidak ye kita duk mkn selama ni... Akak dah was2 lah... Bangsa ciba mmg tak blh dipercayai tau drg ni blh bt mcm2 tau supaya nak melayu jatuh n mkn benda bkn2 mmg akak tak kan pijak old town lg lah.... Sory lah minum jat kopitiam melayu lg bgs lah.. Jamin halal

    ReplyDelete
  21. Satu lg akak pelik ada byk gak melayu tak blh rerima boikot old town ni mcm kah dah xde kedai melayu nk mkn... Ada yg lg best2 lah uolllssss

    ReplyDelete
  22. aku tak pernah masuk dan tak teringin langsung nak masuk bila tengok yang dok prepare makanan geng mynmar n bangla.

    ReplyDelete
  23. BUKAN ada LOGO Halal ka terpampang besar kat depan kaunter OLD TOWN ni??? dtang mana logo halal dia??

    ReplyDelete
  24. Mmg kevenaran pahit ramai yg ssh nk terima kan... Tp aq ttp akan sokong bisnez melayu n jatuh kan cina... Sbb cina2 babi ni dah mkn menjadi2 aq takkan ddk tgk je... Aq akn pasti kan cina babi jd kain lap kaki kat kandang babi je

    ReplyDelete
  25. Tah2 dlm mknan kt old town tu semua ada babi mana kita tau jan... Klu pemilik dia dah perangai mcm ni.. Mesti dia kuang ajar tak hormat iskam kan saja je nk kena kan org islam... Hope jakim. Cek balik lah kt old town ni

    ReplyDelete
  26. Seharusnya kita boikot dari dulu lagi. Cina DAP kuminis ni dari dulu lagi mangaut keuntungan dari orang-orang melayu. Boikot sampai dia bankrup!!

    ReplyDelete
  27. Aku anon pukul 1:00 AMSeptember 28, 2012 at 2:12 AM

    Kalau cina tu hina Islam, hangpa tentang... takpa tentanglah cina tu.. kalau kamu di pihak yang benar. Tapi kenalah tentang dan bantah terhadap Mahathir sekali sebab dia terang-terang beberapa kali hina Rasulullah SAW dan Islam... selain tu tentanglah MCA sekali sebab beberapa pemimpin mereka pun hina Islam juga secara terang-terangan.

    Mana boleh nak tentang Cina tu sebab dia puak lawan hangpa, kemudian hangpa biarkan sahaja Mahathir dan pemimpin MCA yang turut sama hina Rasulullah SAW dan Islam.... sebab dia sekutu hangpa. Kalau macam tu sikapnya nampak sangat hangpa semua boleh dicap MUNAFIK... imannya sama je dengan kafir cuma nama je macam orang Islam.

    Nak bantah, bantah tanpa mengira bulu ....asalkan hina Rasulullah SAW dan Islam.... hang sapa pun mesti ditentang. Jangan lupa Rosmah pun pernah hina Rasulullah SAW di fesyen show bertemakan Islam di Monaco... hangpa tak bantah pun... teloq-teloq hangpa semua kena picit dengan setan-setan Rosmah kot. Sampai nak bantah tapi tak keluar suara.

    ReplyDelete
  28. Satu lagi boikot Lego Land sekali. Mereka pun pernah hina Rasulullah SAW.

    Kalau tak percaya, buka 'Yahoo Image' kemudian taipkan 'LEGO mohammed'. Kalau UMNO adalah benar-benar memperjuangkan untuk menentang para penghina Rasulullah SAW.

    Jangan hangat-hangat taik babi je.

    ReplyDelete
  29. Biasa la melayu UMNO cakap saja nak boikot. Dah lamaaku dengar tapi tak da apa pun Hangat taik ayam aja. Yang pi sana pun semua muka kroni UMNO gak. Cina pun tak kisah sebab dia bukan buat duit dari kopi pun, hanya bisnes money laundering. serupa la cakap nak boikot mc donald la apa lanciau la lepas israel sembelih umat islam palestin. Tapi pi mac donald yang banyakmuka melayu hangit gak.

    ReplyDelete
  30. realitinya, faktanya...masih ramai melayu2 jadi pekerja kat oldtown. tak cay cuba masuk, survey...masuk kat dalam atau jenguk2 dari luar jerr...ramai melayu beb...hahahahaha

    boikot ni tak menjadi punya...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini sebab ramai tak tahu old town white coffee ni cina punya. Lepas ini semua org melayu dh tk makan kt sana dh.

      Delete
  31. Fakta 1. Melayu tak akan boleh bersatu.. bila ada satu satu cadangan pasti ada yang membangkang, lepas tu dibabitkankan pula orang lain ..berbeza dengan kaum China.. kalau tak setuju mereka diam

    Fakta 2. Tindakan boikot itu baik, tapi kurang Cherdik. Seharusnya ada orang Melayu yang berwang buka kedai kopi yang menjadi kegilaan mereka sebagai ganti kedai kopi china, dengan syarat tidak ada Melayu busuk hati yang memang terkenal tak suka bangsa mereka maju. Macam sesetengah Melayu dlm blog ni yg tak habis habis dengki dengan Melayu lain

    Fakta 3. Kita harus mulai sekarang mencari alternatif sebagai ganti kepada kebergantungan kita kepada produk dan servis bukan Islam

    ReplyDelete
  32. anon pukul 1.00

    Anda ada masalah ke dengan Tun M dan Rosmah ke?

    Adakah Tun M menyusahkan anda , keluarga anda atau sedara mara anda?

    Tersangat Islam kah anda?

    Cara anda menegur, cara anda menulis anda tersangat beremosi dan berdendak tentang sesuatu yang anda sendiri kurang jelas sehingga menghilangkan kemuliaan anda sebagai Islam

    Kita disini membicara soal perpaduan sesama umat, kesepakatan sesama umat, jadi tetapkan pendirian anda sama ada mahu menjadi umat yang bersatu atau anda mahu menjadi umat yang sentiasa menentang arus.. jika anda mahu menentang arus, maka anda telah tersalah tempat..

    Ingat sdr, tutur kata , perbuatan boleh melambangkan keperibadian sdr

    belajarlah menghormati pendapat orang lain dan kalau perlu sdr buatlah blog sendiri , saudara luahkanlah sepuas puasnya ketidakpuasan hati saudara..

    ReplyDelete
  33. Jika nak pegi makan kat mana2 restoran. Jangan tengok pada pekerja2nya. Memanglah pekerja2nya semuanya melayu. Kat restoran pun jangan sekadar tengok logo halal yang ditampal di dinding. Ada sesetengah restoran mamak "celup" yang tampal ayat2 suci al-quran di dinding restoran. Dalam islam kita kena jauhkan syubhah. Seelok2nya lihatlah siapakah pemilik utama restoran tersebut.

    ReplyDelete
  34. Boikot Microsoft la..ia milik kafir 1 juta %

    ReplyDelete
  35. Aku dah lama tak oldtown white coffe sejak aku tahu cina itu punya.

    ReplyDelete
  36. Kedai kopi pakcik belakang umah aku pun sedap je...
    Siap ade ice blended lg...
    White coffee, brown, black , three layer ade belaka...
    Tapi mmg dah budaya org melayu skarang...
    Minum kopi nak main tenet wifi free tengok awek seksi...
    Mana lg kopitiam la...

    ReplyDelete
  37. Twitter dari pemilik OTWC yang pasti membuatkan korang marah.

    http://1.bp.blogspot.com/-jRsA8pY6LOo/UGTqXaMfMzI/AAAAAAAAc5k/ROROpRUxTpA/s1600/395361_161494037322062_159967765_n.jpg

    ReplyDelete
  38. kalau ramai resign, ia menjadi keuntungan kpd boss oldtown. Sebab gaji pekerja lama pasti sdh tinggi. Kalau mereka berhenti, mereka akan diganti dgn pekerja baru yg bergaji lebih rendah. maknanya kos berkurang...jadi saper yg untung bro? hahahaha

    ReplyDelete
  39. Ngeh cakap TUHAN BAGI KEBEBASAN.. betul la punya celaka. Kebebasan apa ? Penghina Islam no 1.

    Aku dah lama boikot ..

    Antihipokrit

    ReplyDelete
  40. Anonymous said...
    Jangan lupa juga boikot UMNO, sebab berkali-kali membiarkan Mahathir menghina Rasulullah SAW dan membiarkan pemimpin MCA berulang kali merendah-rendahkan Islam.

    September 28, 2012 1:00 AM

    KAU INGAT TUN M BODOH MCM KAU ,BODOH MCM ANURWR PENYAMUN LUBANG??? KAU INGAT TUN M JAHIL AGAMA ?? ORG YG KATA ALLH MENCARUT MASIBODOL PASSIT NIKE ADIDASS NEGERI SERAMBI SIAM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi anon 11.24 ko ni babi bodoh tak paham apa2 pun main ckp je.. Study dulu lah babi sial anak haram.. Maksud tu m lain... Anwar main jubur nik aziz sesat tu ko tak nampak plak ye sial

      Delete
  41. boikot saja sama oldtown sial ni,x rugi pun kita kalau boikot.
    kepada yg berhenti tu mmg tahniah la,anda semmgnye islam sejati.
    jgn jadi seperti melayu sial yg lain,kerana duit mereka sanggup bekerja dengan cina walaupun cina tu hina islam.
    demi duit diabiar agama dihina,bg peluang kepada org kafir tuk hina lg islam.
    dasar manusia sial yg lahanat,manusia hipokrit yg yahudi

    ReplyDelete
  42. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  43. perh brader,banyak betul anjing pakatan yg menyalak menyokong cina kafir tu.....mereka yg kata boikot ni tak kan jadi adalah mereka yg tak boleh berpisah dengan oldtown,mereka cakap orang yg suka pergi walaupun dah tau tu cina punya so macam mana nk boikot tp sebenarnye anjing anjing ni lah yg meleleh air liur kalau tak dapat minum or makan dekat oldtown tu......cermin diri dulu sebelum cakap dekat orang brader anon anon pencacai pakatan dan DAP,sedar sikit yg korang tu la yg celaka haramjadah

    ReplyDelete
  44. Boikot je old town... Anjing2 pakatan n pas mmg kaki ampu cina pun biar drg mon babi hari2

    ReplyDelete
  45. Kena wujudkan kempem lam FB senang skit... Ramai sgt bebudak kita xkesah n still lepak kat empat beruk nie

    ReplyDelete
  46. Memang UMNO buat bantahan secara berpilih sahaja. Kena puak hangpa walaupun dia lebih teruk menghina Islam... UMNO akan diamkan sahaja.

    Bukan masalah aku ada masalah dengan Mahathir atau Rosmah, namun isu utama adalah kedua-dua memang pernah menghina Rasulullah SAW dan Islam.

    Itupun UMNO tak boleh nak faham.

    ReplyDelete
  47. Ada orang hina ibubapa aku berzina hingga lahirkan aku... maka aku tidak ampunkan kamu-kamu ini... kita jumpa di Akhirat di hadapan Allah SWT.

    ReplyDelete
  48. kak bedah said...
    Oi anon 11.24 ko ni babi bodoh tak paham apa2 pun main ckp je.. Study dulu lah babi sial anak haram.. Maksud tu m lain... Anwar main jubur nik aziz sesat tu ko tak nampak plak ye sial

    September 28, 2012 12:21 PM
    kau setan ak nampak satu dunia tau nuar jobok aku 6bulan nuar jubok sebelum tersungkur aku cakp dgn org kuat nuar 'setan;' ni takkan jadi pm -
    apa pantat maksud tun m lain BILA TUN M MENGHINA RASULALLAH , APA KAU INGAT TUN M TAK TAU HUKUM HAKAM , ORG PAS PKR INI OTAK DAH TAK BOLIH NAMPAK SEGALA KEJAHILAN PUAK2 NI - DAH DI'SET' KAU TAK PERNAH PIKIR KE ??? APA SETAN2 NI DAH BUAT - BUKAN SEMUA UMNO NI BENAR TAPI PENGIKUT DAN KUMPULAN BARISAN MENUJU KEBENARAN . BIASALAH ADA DLM UMNO /BARISAN MELAUN TAPI OK ,,TAPI PARTI YG BENAR2 BERNAMAKAN PARTI ISLAM TAPI TAK BETUL2 ISLAMIC , BODOH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasial n fuckatan sesat

      Delete
  49. Tolong beritahu kat KDN and sekutu sekutunya jangan lepaskan pekerja bangla masuk sini..pastikan kopitiam ni hanya dibenarkan mengambil pekerja tempatan (kecuali melayu) cuba tengok apa kan jadi..haru biru..iNGAT Pak Subra jgn pandai pandai nak bagi permit warga india ke, bangla ke, indon ke untuk memenuhi permintaan kafir kopitiam ni..kalau kafir ni tiada pekerja biar dia bungkus ..balasan menaniya pekerja melayu..tiada pekerja melayu, pelanggan melayu lu memang bungkus..

    ReplyDelete
  50. Bila kita seru suruh boikot perniagaan Cina Kafir akan ada ANJING2 aka MUNAFIQ2 wajah Melayu ni akan jd pengahalang dgn dovert pd MCA. MCA ada halang ke kerja2 Islam yg UMNO dh buat termasuk menguatkuasakan undang2 AKTA HALAL 2012 yg cukup tegas dn keras pd pengeluar makanan yg dikuasai Cina?

    MCA merayu supaya supaya dilonggarkan tapi Menteri tolak dan badan tunggal isu ini ialah JAKIM shj!
    SO waht wahai ANJING2 haram Pakatan? just barking utk jd alat perosak agama lepas tu twist kerja2 rosak itu pd UMNO pulak celaka sungguh manusia2 mcm ni aku doa xkn selamat dunia akhirat dgn aksi fitnah berterusan.

    Cubalah lihat pd sudut penyatuan ummah. Asalkan kita cadang je anjing2 PAS ni akan mula keluarkan isu2 dgn ayat2 yg menyongsang arus. Apa maksudnya?



    MCA dgn DAP siapa yg lg besar mudharat?

    Kenapa Pork Nik xbuat demo kt DAP? Kenapa demo xpijak gambr Ngeh, Lim Sial?

    Pakatan Haram ni mmg dikuasai oelh org2 GILA.. sbb tu isu xselesai!

    ReplyDelete
  51. Mahathir memang tak tahu hukum-hakam, kalau dia tahu, dia tak akan berkali-kali menghina Rasulullah SAW dan agama yang dibawa Baginda SAW... sebab perbuatan seumpama itu boleh mengundang kemurtadan yakni terkeluar dari Islam yang membawa kepada KAFIR.

    Yang terbaru beberapa hari yang lalu... Mahathir dah bersikap anti-hadis... jadi di mana arah Islam seorang yang bernama Mahathir ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko sial kan bAbi suka main tuduh je kan... Pas n pakatan yg suka mainkan agama tau

      Delete
  52. aku memang dari dulu lagi tidak pernah jejak kaki dekat oldtown nie..
    tapi niat tu nak pergi adalah...
    lepasa dah jadi macam nie jangan harapla aku nak pandang kedai nie...
    orang-orang islam banyak lagi makanan yang ada dalam dunia ini so kenapa nak terhegeh makanan yang menghina agama kita..
    so jangan jadi mangkuk lagi

    ReplyDelete
  53. Jika babi kotor dan beracun pasti dunia ini tidak ada lagi bukan muslim bahkan kelahiran mereka masih tinggi. Jelas sekali ajaran agama bukan semua boleh percaya. Adakah muslim tidak makan babi boleh lebih sehat, panjang umur, aman, bertuah, berjaya dan kaya-raya? Jelas sekali muslim sesama dengan bukan muslim menghadapi masalah sama. Kerana pengharaman ini menjadi pergaulan dengan penganut lain tersekat bahkan boleh menjadi pergaduhan. Oleh itu pada zaman moden ini kita sesama manusia jangan terlampau percaya ajaran yang tidak logik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wei babi ko ni mmg penyokong pakatan yg setia kan sial n ko sokong pas jugak kan... Ko ni lah contoh2 org pas n pakatan yg terbaik aq rasa... Ni lah pas ajar ko kan... Ki mmg sial sesat punya babi kan sial

      Delete
    2. Aku rasa nk jentik je telur babi ni tau... Sesat

      Delete
  54. Anon 9:47, puak jenis mana ni? Nak kata Pakatan Rakyat bukan, nak kata UMNO/BN pun bukan. Ada mana-mana jenis manusia yang beragama Islam yang menggunakan akal logik dan sains untuk menghalalkan babi? Wei kawan, kau dah terlepas kapal terbanglah.

    Kebanyakkan hujah tentang kenapa Islam melarang makan babi telah dijawab oleh seorang cendiakawan Islam ketika dia melawat Eropah satu masa dahulu. Musuh Islam telah memberikan hujah saintifik bahawa kononnya daging babi tidak berbahaya.

    Namun cendiakawan Islam tersebut telah meminta mereka menyediakan 1 ayam betina dan 2 ayam jantan dikurung setempat, selain 1 babi betina dengan 2 babi jantan yang dikurung setempat. Hasilnya ayam jantan bermati-matian bertarung untuk mendapatkan ayam betina sehingga salah satu tewas. Sementara kedua-dua babi jantan dengan senang hati bergilir-gilir mengawan dengan babi betina. Maka di situlah timbulnya kena betapa jijiknya untuk seorang manusia untuk memakan babi... kerana selain kehinaan fizikal mahupun kehinaan dari segi tabiatnya. Barang kali seks berkumpulan yang banyak berlaku sekarang adalah disebabkan terlebih makan zat babilah agaknya.

    Selain itu ada hujah antara seorang pelajar agama dan paderi di Mesir di zaman kolonial. Pelajar ditanya tentang kenapa babi perlu dijauhi tanpa menggunakan hujah al-Quran mahupun hujah hadis Rasulullah SAW. Maka jawapannya dia mengatakan kepada paderi itu bahawa 'Engkau adalah babi' di khalayak ramai.... maka dengan serta merta paderi itu berang dan memarahi pelajar itu. Maka alasan pelajar itu ialah jika kita sendiri mengatakan babi itu hina dan tidak suka malah bila orang menggelarkan diri kita dengan binatang sedemikian maka kenapa kita perlu memakan binatang yang sering dikeji dan dihina itu.

    Namun hakikatnya babi adalah kotor dan berbahaya di setiap anggotanya kepada manusia menurut penemuan saintifik yang terkini... jadi tak perlulah nak menghalalkan babi... kau nak makan lantak kau.... tapi jangan cuba menyesatkan orang sama ada UMNO/BN mahupun Pakatan Rakyat.

    Namun begitu, sehina-hina babi di dunia, babi tidak akan disoal di hadapan Allah di akhirat. Namun sebaik-baik manusia tetap akan disoal setiap perbuatannya walau sebutir zarah.... jadi berhati-hatilah langkah kamu semua di dunia ini kerana pasti akan dihitung di hadapan Allah kecuali bagi orang-orang yang berbahagia di hari itu.

    ReplyDelete
  55. Babi ciptaan Allah ! Jika Babi tak baik buat apa cipta ? Salah Babi atau salah penciipta ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab itulah ada neraka dan surga. Tinggal pilih nak pegi mana. Nak ke neraka makanlah yang haram haram. Sesuatu yang dicipta Tuhan itu tentu ada sebab. Ujian pada manusia samada patuh atau tidak prrintah Tuhan.

      Delete
  56. Babi adalah daging yang paling sedap dicipta oleh Allah ! Ia sengaja dicipta khas untuk orang kafir sahaja ! Malahan kamu tak peluang rasa bila kamu rasa pasti kamu tak akan lupa ! Sedapnya............

    ReplyDelete
    Replies
    1. tk teringin pun . Malahan byk org bukan islam pun tk suka makan babi.

      Delete
  57. KIWAK DAP TU KAWAN PAS LA BODO..

    ReplyDelete
  58. Old town ni DAP punya ke? kelakar la.. old Bangi tu pemegang franchise dia Melayu..sape kata dorang x open pada melayu.. itu Boss MCA selalu hina Islam..amacam.. itu kate middleton masuk masjid x sucikan diri siap pakai skirt tu nak kira mcmna? itu tun M selalu hina Nabi tu nak buat apa..tu..bangkitlah kebenaran..

    ReplyDelete
  59. Tak ade orang suruh korong makan old town white coffee la babi!

    ReplyDelete
  60. Hah!! aku rasa memang patut cina ni berambus pegi china...kita tengok hong kong ke china mana nak terima cina malaysia....otak dah macam najis,keje nak ciplak n jatuhkan orang lain...pd yg sokong PKR tu bukak sikit mata yer...Anuar kate "org melayu pn bukan asal dr sini,soo pemilik malaysia adalah org asli sebenarnya!!" ini babi ckp mcm ni pasal nk undi dr cina n india,dah sah2 die bkn org asli soo die pn x layak la nk pegang malaysia kn...baca ni betul2........bangsa mana yang buka melaka?? orang melayu, cina dtg keje lombong,india dtg keje kt jeti....last2 kite bg jgk cina ni taraf penduduk tetap...p nak tanye korang...masa portugis serang MELAKA,ada cina2 ni dtg tolong?? masa British amik alih Tanah Melayu ape bangsa cina ni buat sedang pahlawan2 melayu sibok berperang mempertahankan negara,bila jepun serang ada cina2 ni nk joint askar pertahankan negara?? kemudian dowg bawak masuk ideologi komunis!! konon nk control msia,habis tok nek kite yg x nk joint dowg bunuh..bile merdeka dowg bknn men nk berbaik pasal dowg xda jasa tlg merdekakan Malaysia...tbe plhan raya tahun 69,DAP ni hampir menang je,dah sibuk halau melayu dr KL...bile melayu bersatu bangkit lawan balik,org cina pn ramai kojol baru reti minta maaf n suh lupekan hal 13 Mei...Ingat sikit singapura menang pilihan raya n mejoriti cina yg dok sane vote utk jadikan singapura sebuah nagara n kerajaan terpaksa akur kerana dowg lg ramai dr melayu singapura..tgk la smpai skang melayu singapura kene pijak jer dgn cina singapura..Yang bakal jadi cm nanti Pulau Pinang..tgk r kalau x caye...

    Hakikat : Bangsa mana yg mamapu membuka sesebuah tanah itu sehingga terbentuk kerajaan maka merekalah pribumi tanah itu..mcm amerika...tanah red indien pnye,koboi dok perang2 smpai red indien kalah,koboi bukak kerajaan dh dowg ngaku 2 tanah dowg,last bg sgt muke hah org Afrika jd President....xda istilah Melayu dari endon soo belong to those republik..hay cmon!! org indon tu datang dari mana?? emang nya pokok2,daun2? batu2?..dowg pn migrasi dari sesuatu tempat..jgn nk dengar sgt dakyah songsang Anu ar tu..cina memamng sokong laabile ckp cm 2...hakikat nya Melayu empunya Malaysia..org asli pn melayu gak ape...dorg pn bukan lahir dari pokok ke rumput2,mesti dr perut seorang wanita yg berpindah ke tanah ini...jd yg buka tanah ini melayu,cina n india menumpang jer soo..buat care menumpang..

    Yang sangat penting..JANGAN KAU BIARKAN MELAYU & ISLAM DIPIJAK-PIJAK BANGSA LAIN SEPERTI YANG TERJADI DI NEGARA LAIN cth singapura....BERSATU MELAYU!! buang ketepi dakayah politik UMNO,PKR...kerana KITA HEBAT SEHINGGA YAHUDI & AMERIKA TAKUT AKAN TEMPELAK KITA...BERUNDUR MEREKA DARI KOSOVO,BOSNIA,TANGGUHKAN PENAKLUKKAN AL-AQSA...INGAT SAHABAT2...FISABILILLAH dtgnye dari TIMUR...kita laa bangsa yg Nabi Muhammad maksudkan...Melayu Malaysia,Indonesia,Borneo,Filiphina,Thailand...

    Cina balik China laa..... (Org Jepun paling benci org Cina...hihi kesian sane sini org benci bangsa cina nii...hihihi)

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!