CILI KASI TARUK! APABILA HISHAM MULA BERSUARA.....



Politik kebencian yang berlaku di kalangan masyarakat harus dihentikan segera kerana ia akan menjadi amalan jika dibiarkan terus menular, kata Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Beliau melihat perhimpunan yang berlaku pada ambang merdeka Khamis lalu sesuatu yang begitu berat kerana melibatkan insiden yang melibatkan kepentingan rakyat.

“Tuduhan membaling batu terhadap bas, memijak gambar serta ugutan bunuh terhadap Perdana Menteri dan mahu mengubah bendera Malaysia semuanya adalah serius,” katanya.

Tegasnya, polemik serta eksploitasi dalam insiden yang berlaku itu perlu dibendung kerana ia melibatkan kepentingan serta menjejaskan keselamatan rakyat dalam negara.

Hishammuddin berkata demikian sebagai mengulas tindakan peserta Himpunan Janji Demokrasi yang rata-rata mereka bertindak luar batasan kerana berani memijak gambar pemimpin negara serta mahukan Jalur Gemilang ditukar.

Beliau menjelaskan, insiden yang berlaku dalam perhimpunan tersebut telahpun diserahkan kepada pihak polis untuk menjalankan siasatan manakala pendakwaan diserahkan kepada Jabatan Peguam Negara dan Jabatan Kehakiman dalam menjatuhkan kes serta hukuman.

Read more...

41 Responses to "CILI KASI TARUK! APABILA HISHAM MULA BERSUARA....."

  1. Hanya pandai memberi amaran sebabnya bila selak kain takdak teloq

    ReplyDelete
  2. Aku pun dah bosan dgn menteri ni, pandai bercakap dan beri amaran aje, tapi hasil takde, perkara macam ni lah yg membuatkan rakyat muak, aku sokong kerajaan sekarang ni tapi perlulah lebih tegas didalam setiap tindakan.

    ReplyDelete
  3. Muakkkkkkkkkkkk "AMARAN" tak habis-habis. Tunggu PRU-13

    ReplyDelete
  4. stakat lab0n kuar apii bleh laa kan...nsib baik la mikr0f0n tu xleh nk tergelakkkkkkkkk

    ReplyDelete
  5. Mmg sakit hati bila dgr dia ckp mcm ni tp klu pk2 blk btl jugak tindakkan beliau.... Klu dia berpikiran mcm kita hancur lah malaysia dia kena byk bersabar mcm datuk sri najib klu tak blh sabar ikot kata hati je musnh lh negara kita ni, mula2 aku pun sakit hati jugak napa drg x nak ambik tindakkan bila pk2 blk btl jugak apa yg drg buat demi keselamatan rakyat n keamanan negara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak salahkan dia seorang tak patut juga.. apa yang lebih membimbangkan ialah tidak ada satu pun pemimpin UMNO yang bangun membantah.
      Kalau dulu, Pemuda UMNO dah lama bangkit...Tapi UMNO sekarang dah tak ada Pemuda, yang tinggal Puteri dan sayap baru - "Pemudi"..
      Kalau dulu ...Arwah Dato Harunbtakkan biarkan Melayu dipijak sebegini...


      Delete
    2. Nak salahkan dia seorang tak patut juga.. apa yang lebih membimbangkan ialah tidak ada satu pun pemimpin UMNO yang bangun membantah.
      Kalau dulu, Pemuda UMNO dah lama bangkit...Tapi UMNO sekarang dah tak ada Pemuda, yang tinggal Puteri dan sayap baru - "Pemudi"..
      Kalau dulu ...Arwah Dato Harunbtakkan biarkan Melayu dipijak sebegini...


      Delete
  6. Apa sumbangan Hishamudin Husin kepada negara?
    jadi Menteri?
    Jadi wakil Rakyat?
    Setakat pegang jawatan aku rasa Mat Sabu pun lagi baik..
    Sekurang kurangnya dia buat pemimpin UMNO terjaga dari tidor dan tidak terus bermimpi..
    Hishamudin? Cakap dia, perbuatan dia .. semua menyakitkan hati..

    Kalaulah aku pengundi Semberong aku akan lukis gambar tunggul pada muka dia ..

    Ahli UMNO yang dah bosan...

    ReplyDelete
  7. Si luncai terjun dengan Labu nya,

    Biorkan,Biorkan,

    Si Luncai terjun degan Labu nya.

    Biaqkan,Biaqkan.

    Si Luncai terjun dengan Labu nya,

    Biarkan,Biarkan. eh,eh...

    These nuisances are making fun of the flag that represented Malaysia world over...

    Nak Biarkan Ke..? eh,eh..

    Ex.

    ReplyDelete
  8. Aku lebih setuju dengan sotong sempoi. Hishammuddin bukan jenis loklaq macam Anwar.

    ReplyDelete
  9. Apa pukimak2 ni semua merepek ha.....drg lah lah apa drg buat dr krg bising kat hishamudin baik krg g sklh kan bdk pukimak punya lancau yg bt bersih tu semua, org lain buat hal umno jugak dipersalahkan bangsa anak haram punya sial

    ReplyDelete
  10. Kerajaan perlu mengambil tindakkan keras kpd penghianat negara pukimak ni semua

    ReplyDelete
  11. Nak buat macam mana leeeeembik........

    ReplyDelete
  12. Lembik ko cakap anon pukimak??? Mana ko tau ??? Ko dah rasa ke???? Hehehehehe... Dasar pakatan yg suka main bontot .. Dia pun ko nak main gak ke??!

    ReplyDelete
  13. Menteri KDN pun mngkin dpt Signal dr PM juga tntang movement pihak berkuasa. Mereka lebih arif dr kita yg kuat melatah depan komputer. Yg penting dgn berkat doa dn usaha, pastikan PRU13 ini kemenangan padu buat kita-UMNO mesti diperkuatkan. PAS dh jd pelacor yg hina dn skrg sedang 'enak' berzina dgn jantan2 'asing', biarkan PAS menerima hukuman Allah.

    Yg pasti perjuangan mesti diteruskan dgn kebijaksanaan. Cina Kafir kuasai ekonomi dan mereka mahukan kuasa tertinggi negara, melalui pelacoran PAS, Melayu sudah terbelah 3, jadi kita masih tidur lena, tunggulah saat PENJAJAHAN baru.. apa yg diulangi oleh sejarah kita cebekkan mulut (mencemuh dan tidak percaya), nah skrg mngkin kita mahu rasa sendiri, lepas tu cipta sejarah baru, ceritakan pd generasi kemudia pula.. kita yg memilih kitaran bodoh ini.. so? terimalah..

    ReplyDelete
  14. Menteri KDN saja je biar insiden mcm tu berlaku .... Bukannya apa nnt senang polis nak tangkap babi2 tu semua... Klu bertindak tegas mungkin agsk ssh la ckit keje polis tu.... Anway tq so much fuckatan haram jadah babi.. Sebdbkan korang yg bertindak mcm mlm tu rakyat yg nak undi korang dah berbelah bahagi.... Truskan usaha babi mu itu....

    ReplyDelete
  15. sepatut nyer benda mcm tu x patut berlaku...kerajaan terutama kdn harus mengambil tindakan tegas ke atas pencacai pakatan harami nie.....

    ReplyDelete


  16. bila Hisham bersuara :

    keluar lah bunyi itik quack quack quack!

    ReplyDelete
  17. President Obama walks into Chase Manhattan Bank to cash a cheque.

    As he approaches the cashier he says: 'Good Morning, Ma'am, could you please cash this cheque for me?'

    Cashier: 'It would be my pleasure, Sir. Could you please show me your ID?'

    President Obama : (utterly shocked) 'I did not bring my ID with me as I didn't think there was any need. I am Barack Obama, President of United States of America!' Can't you see I am Black too.

    Cashier: 'Yes Sir, I can see what you are, but with all the regulations and monitoring of the banks because of impostors and forgers, etc., I must insist on seeing your ID.'

    President: 'Just ask anyone here at the Bank who I am and they will tell you. Everybody knows who I am!'

    Cashier: 'I am sorry Mr. President, but these are the bank rules and I must follow them strictly.'

    President: 'I am urging you, please, to cash this cheque. Hillary Clinton has gone to Timbuktu and my wife, Michell has, by mistake, taken the keys of the safe with her to Barbados. I need some extra spending money urgently.'

    Cashier: 'Look Mr. President, this is what we can do. Some months back, Mr. Anwar Ibrahim came into the bank without ID. To prove he was Mr. Ibrahim, he pulled his tummy in. With that feat, we knew him to be Mr. Anwar Ibrahim and cashed his cheque.

    On another occasion, Mr. Manmohan Singh, President of India, came in without his ID. To prove his identity, he just went out and hit six consecutive Cricket sixes. With that we knew for certain that he was indeed Mr. Singh himself, and we cashed his cheque.

    So, Mr. President, what can you do to prove that it is you, and only you, are the President of United States of America?'

    The President stood there thinking, thinking and thinking, and finally said: 'Honestly, my mind is totally blank ~ there is nothing that comes to my mind... I can't think of a single thing!!!'

    Cashier: 'There you are! That is enough. Now I don't have any doubt that you are our President Of United States of America Mr. Barack Obama. In what denominations would you like the cash, Mr. President?

    ReplyDelete
  18. Salam bro parpu,

    Updatelh blog selalu, ko tulis best pedas utk dibaca bro! Keluarkan artikel2 pedas lu bro! wa sudah rindu sama artikel pedas lu bro!

    Salam Perjuagan ParpuKari!

    ReplyDelete
  19. jgan hanay ckpa saja Hisahmuddin..bktikan apa yg dicakapkan..jgn smpai beruk2 ni semua naik kepala,jgn smpai trjadi peristiwa hitam dlu baru nk brtndak..

    ReplyDelete
  20. Benarkah blogger RBF kena pukul ngn 4 org lelaki ?

    ReplyDelete
  21. jgn pndai berkata2 aje..buktikn nye

    ReplyDelete
  22. kak bedah nak marah kat hisaputin buat apa.....marah lah kat tgna dan dsai kerana tak ajar pemuda ameno dan pekasa supaya hormat pukimak kak bedah tu.pukimak kak bedah macam babi ye...patut le...

    ReplyDelete
  23. kalo itu folower umno yang bikin kaco sama bapak anwar itu bagemana ya? kenapa ia gak diselidiki oleh pak polisi. itu yang ku bilang malaisia itu gak ada demokrasi kayak zimbabwe ya. Malaisia udah menjadi lelucon seluruh dunia kerna brengsek folower umno sama saja kayak yahudi zionis, jahat banget mereka itu, jangan marah ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. STUPID MALING. GET THE HELL OUT OF THIS BLOG. CERMIN DIRI SEBELUM BERKATA. INDONESIA 1000 KALI LEBIH TERUK DARI MALAYSIA. BANYAK MALING HIDUP SUSAH KUAT RASUAH. KAU FIKIR ORG TAK TAU KE. SELURUH DUNIA TAU. BRENGSET PUNYA INDON. ADA HATI NAK CAMPUR URUSAN NEGARA ORANG. TENGOK NEGARA KAU YG KUCAR KACIR SAMPAI RAMAI YG MEREMPAT KAT MALAYSIA. MUKA MALING TAK SEDAR DIRI.

      Delete
  24. mule2 aq pun terbakar n sakit hati bile tengok si hisham ni x buat keje,hari tu dia cakap bkn main tp pe pun x buat.
    bile aq fikir balik bagus jugak pe yg dia buat,sekurang2nye rakyat boleh tau betapa keji dan hinnye si geng2 pakatan ni.
    sekarang rakyat pun dah boleh lihat yg pakatan menyebabkan rakyat jadi kurangajar dan x bermoral,so masih lagi ke rakyat nk sokong pakatan sial yg x bermoral ni.
    dasar manusia sial yg gampang,bangse lahanat.
    skrg ni si hisham sepatutnye ambil tindakan kepada geng2 yg menghina negara kerana bukti dah ade

    ReplyDelete
  25. mcm hapa je si anon 12:06 AM,
    dahlah endon tersesat kat sini pastu sng2 nak tuduh org ikut kepala dia je!
    aku tau lah yg kau tu pengikut PR sbb tu kau asyik kutuk UMNO je!
    dahlah si pakatan haram tu terlampau kesempitan smpaikn terpksa ambil anjing daripada endon utk melalak kat sini!!

    ReplyDelete
  26. ntoh mcm haramjadah je si indon 12:06 AM,
    mcmlah dia tu and ngra dia tu bgus sgt smpai nk kutuk2 org !
    pi bla lah kau indon bodoh bangang!!

    ReplyDelete
  27. Yelakan tapi sampai bila nak senyap je kan... Tapi kalau diambil tindakkan pun sekarang tiada guna juga
    Yang hanya akan terjadi adalah huru hara
    Tetapi diharapkan kerajaan mengambil tindakan sewajarnya
    Bagi membendung masalah ini dan tidak lagi mberi muka
    Kepada pakatan lagi

    ReplyDelete
  28. PAU TAHUN DEPAN BG MM LAK CALON NPU..HISYAM MESTI OUT..

    ReplyDelete
  29. Dah jom tengok kat blog aku Bas JuburTaik Terbakar.ChaiiTT..!!!

    ReplyDelete
  30. peguam sudah tido mati ler bang..
    siang malam tido makan gaji buta kata orang dulu-dulu.. cakap orang sekarang selupa lancau talak telorr..

    ReplyDelete
  31. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://tinyurl.com/UinvestWorld


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
  32. bro ,perusuh bersih 3 ramai yang masih bebas lagi,senyap tiada tangkapan ,atau dibawa kemahkamah

    ReplyDelete
  33. AMAT MEMALUKAN JIKA KERAJAAN MASIH BERDIAM DIRI MENGENAI ISSUE BERSHIT BARU2 NI YG MAI MENUKAR BENDERA KITA. DS HISHAMIDDIN SEMAKIN DIKECAM DEK KERANA SIKAPNYA YG SEOLAH2 MEMANDANG RINGAN BEBERAPA ISSUE BESAR. DAH SAMPAI MASA KDN DAN D.S HISHAM BERTINDAK SEBELUM ORANG2 MELAYU KHASNYA MENJADI MUAK DAH BERTAMBAH MARAH. BERHENTI DARI MENGIKUT TELUNJUK ATAU BERLEMBUT DGN PEMGKHIANAT INI. TGK SINGAPURA. MEREKA TIDAK MEMAAFKAN SESIAPA PUN YG CUBA MEMPORAKPERANDAKAN NEGARA. PERSETAN SAMA HAKIM YG CENDERONG PD PEMBANGKANG. MEREKA TELAH MELANGGAR ETIKA UNDANG KALAU TIDAK ADIL. WUJUDKAN ATAU PINDA ENAKMEN YG BLH MENSABITKAN KESALAHAN KEPADA PENGKHIANAT2 INI. BERTINDAKLAH DGN TEGAS CEPAT DAN TEPAT. JGN DUK TIDUR LAGI MCM BERSIH2 YG LALU
    CAKAP BISING BUT NO ACTION.

    ReplyDelete
  34. kenapa ya kalian folower umno mau saya janagn komentar sama kalian ya. ini situs bisa saja diliat di seluruh dunia. yang ternyata adalah suku melayu itu rame yang goblok bila berhujjat, hujat folower suku melayu itu kayak bocah aja gak ada standar . Pada saya pemerintah umno ato zionis melayu itu udah jauh terpesong dari agama islam, coba baca komentar suku melayu ini gak ada agama kayak yahudi zionis , itu yang ku bilang partai melayu umno sama yahudi itu sama aja aja aqidoh nya. janagn marah ya.

    ReplyDelete
  35. Mamat ni bukan kerja makan lam chops nagan cium keris saja ka? tak tau plak bolah bercakap

    ReplyDelete
  36. AKU CADANGKAN KAT INDON MALING ATAS NI BAWAK SAJA SIANWAR BALIK INDON UTK GANTIKAN PRESIDENT MEREKA. WOI INDON KAU SUKAKAN IDEA AKU. NANTI DIA AKAN HAPUSKAN RASUAH DAN KAYAKAN KERABAY KAMU YG DUDUK BAWAH JAMBATAN. JADI JANGAN CAKAP BANYAK BAWAK DIA BALIK INDN. PRESIDENT KAU KAN TONGGONG. SURUH DIA GANTI SEKLI BENDERA NEGARA KAU ITU.

    ReplyDelete
  37. Well Hisham! What are you going to do now? Talk? And keep on talking? If you like talking so much you should work in a zoo. I heard they are looking for people who like to talk to chimpanzees.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!