WAHAI RAKYAT MALAYSIA, MARI DOAKAN KEMENANGAN AZIZULHASNI PETANG INI!

LONDON – Selepas kempunan melihat pingat emas dalam acara badminton, tanggungjawab itu kini di atas bahu pelumba trek sensasi negara Mohd. Azizulhasni Awang (gambar) yang sudah sedia untuk mengerah seluruh kudratnya bertarung dalam acara keirin dekat trek Velopark di sini, hari ini.

Mengakui tidak tertekan dengan harapan tinggi yang disandarkan itu, Azizulhasni berkata, dia akur harapan mendapatkan kilauan emas kini berada dalam tanggungjawabnya dan atlet terjun, Pandelela Rinong.

“Jika saya berasa tertekan, saya tidak akan berada di sini (London) dan mungkin dari dulu lagi saya tarik diri. Kini mungkin tinggal saya dan Pandelela tapi saya menganggap sandaran itu sebagai misi negara dan bukan peribadi.

“Jadi, saya perlu memberikan lebih daripada yang terbaik kerana negara itu lebih penting daripada diri saya sendiri. Ramai yang menaruh harapan dan jika menang, mungkin arena basikal negara akan berubah sepenuhnya,” katanya yang akan beraksi pada pukul 4 petang waktu Malaysia.

Paling menarik, Azizulhasni yang digelar The pocketrocketman mendapat talaan semangat baru apabila ibunya, Selamiah Yong turut dibawa khas ke sini untuk memberikan sokongan kepadanya.

Badminton yang menjadi harapan untuk menghasilkan pingat emas pertama dalam sejarah penyertaan negara selama 56 tahun sejak Melbourne 1956 tidak kesampaian apabila pemain perseorangan Datuk Lee Chong Wei kalah kepada jaguh China, Lin Dan pada perlawanan akhir sekali gus meletakkan Azizulhasni sebagai sandaran untuk mengubat kekecewaan.

Read more...

26 Responses to "WAHAI RAKYAT MALAYSIA, MARI DOAKAN KEMENANGAN AZIZULHASNI PETANG INI!"

  1. layarilah laman portal web berita yang disediakan PERCUMA tanpa perlu melanggan Freemalaysiakini2.com , sebarkan kepada rakan-rakan anda.

    ReplyDelete
  2. AKU DOAKAN AZIZULHASNI SEMOGA BERJAYA DLM SUKAN MLM NI DAN BUKTIKAN KEPADA ORG2 DI LONDON YG MALAYSIA BOLEH

    ReplyDelete
  3. Malaysia boleh aku yakin azizulhasni boleh lakukan pada mlm ini. marilah kita rakyat Malaysia mendokan kejayaan beliau.

    ReplyDelete
  4. JIKA ANDA FIKIR KEJAYAAN DAH PASTI ANDA AKAN MENANG AZIZULHASNI. APAPUN AWAK DAH BERUSAHA, BERLATIH BERSUNGGUH2 DAN BERTAWAKAL PADA ALLAH JIKA ADA REZEKI KAMU MAKA INSYALLAH AZIZULHASNI AKAN MENANG. HIDUP MALAYSIA.

    ReplyDelete
  5. semoga azizul hasni memperolehi kemenagan... MALAYSIA BOLEH

    ReplyDelete
  6. yes azizul hasni anda pasti boleh..

    ReplyDelete
  7. marilah sma2 berdoa dn disamping itu memberikan smgt kps azizulhasni spya beliau memperolehi kejayaan disana..

    ReplyDelete
  8. yup kita doa kan...jika azizul menang atau kalah PAKATAN haram jadah akan membuat tomahan dan mencari publisiti murahan ..kita tgk tahap kebodohan otak mereka nti..semuanya akan terbukti.balaci2 jelik sedang menungu peluang seperti anjing lapar..sesuai dengan muka balaci nya

    ReplyDelete
  9. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://tinyurl.com/UinvestWorld


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
  10. malaysia boleh....
    azizul hasni pasti menang...wahai rkyat malaysia sama2 kito doakan kejayaan beliau.....

    aku bangga kerana malaysia dpt masuk final olimpik..

    ReplyDelete
  11. Kalau tarian punngong jadi acara sukan Olimpik, UMNO mungkin ada pluang sapu bersih pingat emas

    ReplyDelete
  12. tarian punggong elok dapat kat PKR tgk jer cara anwar main punggung mcm mana?berapa org da main punggung dgn dia.hhuhu nak cakap pasal punggung bodoh!!!. 5.42 pm apa mcm kena batang hidung sendiri ke..

    ReplyDelete
  13. Acara fitnah, mencarut, mencuri, pukul orang dan tarian punngung, UMNO gerenti sapu bersih pingat emas. Cuma negara lain dunia tak iktiraf benda hina tu sebagai sukan. kaka ka

    ReplyDelete
  14. blog terbaru dari saya http://anti-belot.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Agak-agak ada peluang tak kali ni kita dpt makan aiskrim free ?

    ReplyDelete
  16. cte pasal aiskrim ni aq teriangat azmin punya... ada sapa2 nak x aiskrim free??? hahahahaha... tp perasa coklat la.. vanila x de lg...
    go azizul go..........

    ReplyDelete
  17. come on azizul... buktikan pada keling racist tu yg malaysia boleh... bukannya nak tgg pakatan ambik alih br menang...

    ReplyDelete
  18. come on azizul... buktikan pada keling racist tu yg malaysia boleh... bukannya nak tgg pakatan ambik alih br menang...

    ReplyDelete
  19. woiiii bedah sewelll..xde kna mengena dgn politik laaa kes ni....g0 zizul.......

    ReplyDelete
  20. Maaf , lari dari tajuk. Saya adalah warga Negara Singapura Berita hangat di Singapura setakat ini teleah tersebar luas bahawa Lee Kuan Yew telah mati! Pada pukul 3 pagi hari selasa, Pemerintah Singapura metutup berita ini dari pengetahuan umum atas sebab-sebab tertentu. Jika benar berita ini, Harap kawan-kawan dari Singapura dapat mengesahkan lebih jitu

    ReplyDelete
  21. majulah sukan untuk negara..
    majulah azizul untuk negara

    ReplyDelete
  22. Acara fitnah, mencarut, mencuri, pukul orang dan tarian punngung, PAKATAN gerenti sapu bersih pingat emas. Cuma negara lain dunia tak iktiraf benda hina tu sebagai sukan. kahkahkah!

    PAKATAN MENIPU RAKYAT LAGI!

    ReplyDelete
  23. go for glory go for gold our heroes in London have been told! come on azizul! u can do it!

    ReplyDelete
  24. semonga azizul hasni dapat membawa pulang kilaun emas ke malaysia...azizul boleh...malaysia boleh....

    ReplyDelete
  25. kak bedah otak udang ,you panggil orang racist tapi sendiri sebijik racist juga! gol sendiri!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!