VIDEO YANG AKAN MEBUATKAN KORANG MENANGIS! WAJIB DITONTON UNTUK KESEDARAN!



Menitis airmata aku tonton video ni.

17 Responses to "VIDEO YANG AKAN MEBUATKAN KORANG MENANGIS! WAJIB DITONTON UNTUK KESEDARAN!"

  1. mmg erbaik lah pengarah video ni... terharu aq tgk to itulah raliti yg terjadi dekat negara kita ni...harap2 terbelalah nasib kanak2 tersebut. mungkin kita x sedar yg PM ni berfikiran jauh utk membela nasib kanak2 malang kat negara kita ni.. ambil cth program permata pintar tu... tapi bagi pihak pakatan rakyat plak lain yg diorang tu fikir...

    ReplyDelete
  2. harap2 fucktan akan ambik iktibar dari video pendek ni mengenai makna tersirat yg cuba disampaikan.... kanak2 x perlu dipolitikkan tp dlm masa yg sama kita kenalah membela nasib diorang tu... apa yg DS Rosmah bt tu ada kebaikkannya....

    ReplyDelete
  3. hu huhuu sedeynya... kenapa la ada iklan mcm ni... kalau aku ada tiket bas/keretapi aku dah bagi je kat anak2 yatim tu balik kampung aku sanggup tak balik raya...

    ReplyDelete
  4. kesiannya BN, sampai nasib anak yatim pun nak di eksploitasikan untuk kepentingan syarikat kroni dia. Sepatutnya part teksi tadi kena rm50 sebab banyak penyagak ambil kesempatan dekat hari raya.

    ReplyDelete
  5. babak akhir bermula turun kat masjid dan dia orang tengah mandi dan bersiap pakai baju raya cukup memilukan saya, sepatutnya kanak2 sebaya itu persiapannya akan diperhatikan oleh mak bapa masing, kanak2 time tu lah yg paling gembira dpt pakai baju baru, songkok baru, mak ayah juga rasa penuh gembira pada masa dia org bersiap dan melihat betapa cantiknya anak mereka, dan berdoa agar masa depan mereka cerah dan baik,

    tapi mereka hanya berdua saling melengkapi dgn tiada keupayaan ditgh org sibuk bergembira, ya allah aku bersyukur padamu dpt merasai dan menghargai org2 semacam ini.....

    ingat lagu raya sob sob

    inilah konsep furusato yg diamalkan Jepun, nostalagia pd situasi yg sukar tapi indah membangkitkan nilai2 murni dlm kehidupan...

    ReplyDelete
  6. Harap kita semua berbuat sesuatu membela anak-anak yatim, warga kurang upaya, warga tua dan fakir miskin. Air mataku mengalir pagi ini apabila melihat dua budak ini mandi di masjid.

    ReplyDelete
  7. Iklan ni mempunyai byk maksud tersirat - bersyukurlah masih ada ibubapa, keluarga, sumber kewangan yg ok, sihat tubuh badan & sempurna......dgn negara yg aman.

    ReplyDelete
  8. mmg tersntuh sgguh melihat video nie.. ksian rs melihat budak2 tersebut..
    tp mmg terbaiklah video lh mmg blh buat org menangis..

    ReplyDelete
  9. serius mmg menangis kot.. mmg btl kata2 kak bedah 8:35 AM, PM kita mmg berfikiran jauh demi utk membela nasib anak2 seperti ini semua..
    mmg bgus apa yg PM dan isterinya buat utk anak2 seperti mereka ini..
    nasib mereka pasti terbela..insyaAllah..

    ReplyDelete
  10. terbaik lah video ni,mampu membuat org menitis air mata.
    video ni penuh makna,banyak makna trsirat.
    DSRM dan Najib banyak membantu kanak2 sebegini,mereka sngt perihatin pada rakyat.
    pe pun video ni mmg the best,two thubs up

    ReplyDelete
  11. memang betol.sedih sungguh bila tengok video ni.video yang penuh bermakna.memang terbaiklah.
    sapa punya idea untuk buat video ni dia memang kreatif betol.

    ReplyDelete
  12. MENITIS AIR MATA AKU BILA TGK VIDEO NI MEMANG MENGHAYAT HATILAH, CUMA KITA YG TAK SEDAR BAHAWA BYK YG DS ROSMAH BUAT SEKARANG NI ADALAH UTK MENENTUKAN MASA DEPAN KANAK2 YG TERBIAR NI DAN ANAK YATIM SEPERTI DALAM VIDEO KLIP NI. MEMANG AKU RESPECT HBS DGN PENGARAH YG BUAT VIDEO NI.

    ReplyDelete
  13. wahai pakatan bodoh nak mampus ni cuba ambik iktibar sikit dari video yg pendek ni. sekurang2nya nasib kanak2 malang terbela dgn adanya program permata yg DS ROSMAH buat demi membina masa depan kanak2 itu. aku doakan semoga DS dapat menyumbang byk lagi program yg berguna supaya rakyat menjadi mangsa keadaan miskin dan sebagainya.

    ReplyDelete
  14. Anonymous said...
    kesiannya BN, sampai nasib anak yatim pun nak di eksploitasikan untuk kepentingan syarikat kroni dia. Sepatutnya part teksi tadi kena rm50 sebab banyak penyagak ambil kesempatan dekat hari raya.

    August 14, 2012 9:49 AM

    mangkok bodoh macam kau asyik pikir politik je.. biasala pencacai pakatan... pemikiran sempit...

    ReplyDelete
  15. Sedih nye tersentuh hagi akak tgk ni.... Apa lah anon2 ni ada lg yg kata mcm2 kt bn akak sedih btl dgn perangai drg ni semua

    ReplyDelete
  16. baguslah sekurangnya PM kita ada juga menikirkan tentang kebajikan kanak-kanak ini semua..
    kasihan sungguh mereka...
    tiada sesiapa didunia ini tetapi jgn dirisaukan jikalau ada PM macam ini..
    tapi masih lagi penyokong pakatan yang menjadikan perkara ini sebagai politik..
    pandanglah dari sudut yang berbeza sikit..
    jangan asyik nak pangkah orang je..

    ReplyDelete
  17. mmg terbaik tabit spring buat pegarah video ni terharu aku menontonya ...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!