CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Seminar

Seminar

Tuesday, August 14, 2012

PANAS BERAPI! DIALOG AIR ANJURAN PAKATAN HANYALAH WAYANG MURAHAN JE!

Pengerusi Gabungan Prihatin Rakyat Selangor (GPRS), Datuk Sohaimi Shahadan menyifatkan Dialog Air Selangor 2012 yang dianjurkan kerajaan negeri sebagai satu usaha yang sia-sia.

Ini kerana katanya, menerusi sesi dialog tersebut panel yang hadir tidak berjaya menjelaskan sejauhmana krisis air yang berlaku serta jalan penyelesaiannya.

“Saya mengikuti keseluruhan sesi dialog hari ini dan bagi saya dialog yang dianjurkan ini hanyalah satu dialog yang biasa kerana tak banyak perkara yang telah diperjelaskan kepada rakyat bagi membolehkan rakyat faham bagaimana proses, tanggungjawab serta peranan yang perlu dimainkan oleh kerajaan negeri, kerajaan Persekutuan dan juga agensi-agensi.

“Malah soalan yang dikemukakan oleh peserta juga tidak dijawab dengan tepat dan pengerusi dialog ini yang juga exco kerajaan Selangor pun tidak mahu menjawab soalan-soalan tersebut sebelum menyerahkannya kepada ahli panel yang lain,” katanya.

Sohaimi menambah, perjalanan sesi dialog itu sememangnya tidak memuaskan hatinya apatah lagi apabila Exco Selangor yang hadir, Dr Xavier Jayakumar sendiri tidak mampu menjelaskan tanggungjawab kerajaan negeri dalam menangani krisis air yang berlaku.

Read more...

36 comments:

  1. Niat jahat UMNO nak sabotag Selangor melalui syabas telah gagal

    ReplyDelete
  2. Klu bukan BN(kerajaan sekarang) dah mati mak ayah kau..silap2 tuk nenek moyang kau pun lebur.

    ReplyDelete
  3. cian tgok melayu2 dlm PR...sanggup diperlembukan...

    ReplyDelete
  4. cukup lah PAKATAN haram jadah...jgn memulakan permainan politik bodoh kamu....rakyat sudah muak dengan janji manis yang ternyata bohong...kenapa bodoh sgt PAKATAN nie...

    ReplyDelete
  5. yang murahan tu ialah si suhaimi ni, saudagar minyak pelincir....mungkin tengah berangan sangt nak jadi MB kot...takpelah teruslah berangan sampai tua bang.

    ReplyDelete
  6. Simpan lah janji2 anjing krg ni dlm pokrt

    ReplyDelete
  7. Bodoh betul la ko anon 7.16.. Bercakap tanpa fakta dan bukti umpama seperti babi cuba bercakap yg dia x mkn taik.. Mcm tu la ko anon pukimak... Hram jadah sungguh.. Selama ni apa yg BN byk utk korang takkan korang x sedar... Klu x sedar tu tandanya terlampau byk taik pakatan korang mkn...... Kesian2....

    ReplyDelete
  8. Ko sembang la sohaimi.. Takat ajak bt dialog utk menghentam kerajaan baik x payah... Cuba ko check dulu air kat selangor tu apa punca sebenar.. Selagi x de bukti kukuh ko jgn main sesedap puki ko je tuduh kerajaan punca selangor x de air... Comen on la wei takkan kerajaan nak sabotaj rakyat walaupun selnagor under fuckatan... Bodoh piang nak mampus....

    ReplyDelete
  9. da 4 thun pr mmrintah slg0r,bru rm15 je aku byar duit air shingga bulan ni....tksih TSKI...mse bn dlu mmrntah paling ckit aku kna byar rm20 sbulan..x abis2 bn cekik duit rakyat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Undilah lg tski..lepas ni dh xpayah bayar sbab kalo kamu nk bayar pun air tiada..tahniah..anda mmg bijak melakukan penilaian..

      Delete
  10. Sebenarnya benda ni tak patut jadi isu pun. Kita memang perlu air.

    Kan kamu kata Khalid tu manager yang best. Kenapa sampai perlu dicatu air kat Balakong tuh? Kenapa projek 50km dia tolak, dia nak buat yang 400km?

    Ada akai ka???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh terlebih bijak kak oii!mcm ni la jadinya..haha

      Delete
  11. SHAH ALAM : Koordinator BN Selangor ,Datuk Seri Mohd Zin Mohamed mempersoalkan tindakan pengurusan atasan Kumpulan Darul Ehsan Bhd (KDEB) yang didakwa menggeluarkan arahan kepada Konsortium Abbas Sdn Bhd (ABBAS) untuk mengurangkan pengeluaran air terawat di negeri itu.
    Zin berkata,  arahan itu dibuat melalui sepucuk surat pada 2011 oleh pengurusan atasan KDEB mengarahkan pengeluaran air terawat dikurangkan dari 145 juta gelen sehari kepada hanya 120 juta gelen sehari.
    “Persoalannya,  mengapa mereka mengeluarkan arahan sebegitu, adakah bertujuan untuk mensabotaj sesiapa termasuk rakyat Selangor. Malah saya juga hairan siapakah yang menggarahkan perkara ini dilakukan.
    “Kenapa pula Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) yang dipersalahkan apabila isu air berlaku di Balakong sedangkan kawasan tersebut dikendalikan oleh ABBAS? Adakah pihak KDEB atau Kerajaan Negeri ingin melakukan sabotaj terhadap rakyat Selangor dan SYABAS?,” katanya pada majlis sidang media di sini hari ini.
    Kata Zin, tindakan itu menyebabkan berlakunya krisis air di kawasan Kajang dan Balakong memandangkan ABASS mengendalikan Loji Rawatan Air Sungai Semenyih. Selain itu, Zin turut mempersoalkan tindakan seorang EXCO kerajaan negeri Selangor yang mengadakan bantahan berhubung isu air di hadapan pejabat SYABAS di Kajang baru-baru ini.
    “Mengapa perlu buat bantahan, sedangkan arahan mengurangkan air terawat di kawasan terbabit datang dari KDEB iaitu syarikat milik kerajaan Selangor. Sebagai EXCO kerajaan negeri sepatutnya mencari penyelesaian isu air bukan melakukan demonstrasi semata-mata untuk kepentingan politik,” ujarnya.
    Zin menambah, pihaknya turut mendapat maklumat bahawa kerajaan negeri pimpinan pembangkang itu terpaksa membuat pinjaman sehingga RM300 juta setahun dengan kadar faedah sebanyak RM8 juta bagi tujuan memberikan air percuma ini.
    “Adakah ini satu langkah pentadbiran yang bijak apabila kerajaan Selangor terpaksa berhutang dengan pihak bank untuk memberikan air percuma dan bagaimanakah pelan kerajaan negeri untuk melangsaikan hutang-hutang berkenaan.
    “Saya mempunyai semua dokumen dan bukti dari sumber sahih berhubung semua pendedahan yang dibuat ini, saya cabar Menteri Besar Selangor, Tan Sri AbdulKhalid Ibrahim menjawab semua perkara ini,”katanya.

    ReplyDelete
  12. Bangang lg bodoh la anon 8.28 ni.. Cuba ko bgtau masa BN memerintah dulu ada x masalah air???????? Setakat 20 ringgit yg korang bayar masa dulu tu aq rasa x jd masalah klu air sentiasa ada.. Bukan mcm skang ni.. Mmg la free tp klu nak mandi pun guna air longkang baik aq bayar utk dapat kemudahan air.. Use ur logical thinking bro... Even nak kencing pun kena bayar ni nak guna air... Fikir-fikirkan lah ye

    ReplyDelete
  13. w0i bedah sewel, ms bn dlu ade gak msalah air????npe pncacai umg0k xnak kc0h......nk tutup malu alasan musim kemarauu.......tuiiiiiiiii

    ReplyDelete
  14. Kalau ada masalah kenapa tidak di highlight oleh pembangkang haprak ko tuh??

    ReplyDelete
  15. Anon 8.54 , ko mmg x reti bahasa ke dah bangang tahap babi... Ko rasa ada x beza masa fuckatan perintah n BN perintah?????? Klu tanya budak tadika kan diorang pun akan kata yg skang fuckatan mcm gampang je perintah negeri... Sampah byk pastu air x de.. Klu benda basics pun x leh nak settle mcm mana nak tangani masalah rakyat yg lain????

    ReplyDelete
  16. mmg terbukti nyata dulu masa umno memerintah selangor aku tggok sungai klang bersih je. lagi satu rumah setingan yang berhampiran sungai kerajaan pindahkan mereka ditempat yang sesuai dimana mereka tidak akan membuang sampah ke dalam sungai sekarang ni aku tenggok sungai penuh dengan sampah so dulu umno jaga ok sekarang pkr jaga apa yang dia buat makin terok aku tenggok selangor ..

    ReplyDelete
  17. SUDAHLAH PAKATAN SEMUA CITA TEMBERANGLAH WAYANG KUATLAH LU CAKAP TAK SERUPA BIKINLAH LAGI BANYAK PROBLEM ADALAH.

    ReplyDelete
  18. aduh pakatan nie tak habis2 dengan fitnah dorang...dala masalah dorang tak reti2 nak selesai kan....pastu bila rakyat soal jawab macam haram...wahai pakatan sial anjin2 sekalian...suda2 la dengan penipuaan kamu semua 2...rakyat da taw siapa yang baik siapa yang jahat

    ReplyDelete
  19. (Anonymous said...

    Klu bukan BN(kerajaan sekarang) dah mati mak ayah kau..silap2 tuk nenek moyang kau pun lebur.

    August 14, 2012 7:24 PM) - statement syirik dari penyokong-penyokong kamu sendiri.

    Haram jadah mana yang berperangai pengikut Firaun nie???? Apa pengikut-pengikut kamu dah letak UMNO/BN sebagai Tuhan?????? Inilah yang diajar oleh UMNO barang kali kepada pengikutnya iaitu SYIRIK PADA ALLAH.

    Bulan Ramadhan SYIRIK PADA ALLAH.

    Daripada Jabir bin Abdullah r.a, Nabi S.A.W. naik ke atas mimbar kemudian berkata: “Amin, amin, amin”. Para sahabat bertanya: “Kenapa engkau berkata amin, amin, amin, wahai Rasulullah?” Nabi S.A.W. bersabda: “Telah datang malaikat Jibril dan ia berkata: ‘Celaka seseorang yang masuk bulan Ramadhan tetapi keluar dari bulan Ramadhan tidak diampuni dosanya oleh Allah dan katakanlah amin!’, maka aku berkata: ‘Amin’. ......” (Riwayat Imam Al-Bukhari).

    ReplyDelete
  20. apa yg exco2 pakatan harami kat selangor tahu..yg pakatan harami nie tahu memutar belit fakta mcm mana penasihat dia butar belit rakyat mcm tu la jugak pencacai dia.....

    ReplyDelete
  21. memang pakatan ni apa lagi yang dia tahu nak buat selain dari menipu,putar berlit.sebab tu lah diorang ni boleh nak buat wayang murahan macam ni.
    dalam bab2 menipu macam ni hanya pakatan je lah yang boleh buat.
    orang yang undi pakatan apa yang diorang dapat,hanya dapat masalah je

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. sudah cukuplah pakatan nak tipu rakyat.dah jemu melihat penipuan pakatan ni.
    semua janji yang dibuat semua janji palsu je.takda satu pon yang betol

    ReplyDelete
  24. satu cara fuckatan punya pencaci punya cara spin lau dah kena btg hidung depa, cepat2 kuar ayat quran dan hadis. mmg x guna la lu pencacai, guna ayat quran dan hadis bila dah kalah spin. ada betul ka kwn

    ReplyDelete
  25. 55 tahun menipu rakyat. Saat akhir mu kian dekat

    ReplyDelete
  26. kan selangor ad rezab 3 billion..knp tak guna duit tu utk seleseaikan masalah air??simpan duit tu bkn blh beranak pun,baik selesaikan masalh rakyat...tapi.....betul ke ad duit tu??ahahahahaha...bdoh pnya pembangkang!!

    ReplyDelete
  27. aku nak air free sampai bilo-bilo kalau boleh sampai kiamat pada kak bedah dan rakan2 oiiii ye..

    fuckatan baru perentah 4 tahun dah dapat air free, kau org bayangkanle kalau fuckatan perentah sejak zaman tok nenek aku dan engkau, dah tentu semua free...yahooo. ya be da be doo...banyak dapat free ooiii..karan pun free, bak kata semuale free sampai seluar kecik cam kaler superman aku pun dapat freee.

    bn aka barang naik perentah alahai baru dapat 500, bagile 50000 sorang ke barule adil kepada rakyat. takan yg kat atas sapu semua, bagi2lah orang kat bawah jugak. malaysia ni kan kayo rayo...kongsilah cikit.

    kwa kwa kwek kuang kuang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bwh BN aku dpt belajar free. Aku pun tak kisah byr cukai RM30k setahun. Sbb aku tahu bersyukur kpd Allah mendpt kerajaan yg beri peluang kpd rakyat yg mahu berusaha.
      Setakat air RM20, apa punya formula pun tak tau. Org berada pun blh dapat. Baik lagi BR1M & bantuan sekolah/ buku . lagi byk dr duit air & diberi kpd yg kurang berkemampuan. Yelah hati dah tertutup org laon buat baik pun tak nampak. Asyik nampak geng dia je

      Delete
    2. BAHAYA..... NANTI JADI MCM KELANTAN. AIR KOTOR, LEPAS TU NAK RM 6billion???????
      Penang pulak bagi kat kerajaan persekutuan utk manage air, selangok nak biat sendiri. zTak consistent langsung

      Delete
  28. mmg pun lps nie undilah lagi si tski tu pastu bergembiralah dalam kemeranaan korg wahai rkyt selangor slps tu!

    ReplyDelete
  29. syirik apa nya bai? dia tak sebut pon secara terang-terang undi BN masuk syurga... x macam PAS terang-terang Nik Aziz kata undi PAS masuk syurga, allah samseng, nabi kita lahir macam orang biasa... itu ko tak kata syirik pulak?? anon August 15, 2012 12:14 AM sila kaji dulu sebelum main tembak aje...

    ReplyDelete
  30. ( Anonymous said...
    aku nak air free sampai bilo-bilo kalau boleh sampai kiamat pada kak bedah dan rakan2 oiiii ye..

    fuckatan baru perentah 4 tahun dah dapat air free, kau org bayangkanle kalau fuckatan perentah sejak zaman tok nenek aku dan engkau, dah tentu semua free...yahooo. ya be da be doo...banyak dapat free ooiii..karan pun free, bak kata semuale free sampai seluar kecik cam kaler superman aku pun dapat freee.

    bn aka barang naik perentah alahai baru dapat 500, bagile 50000 sorang ke barule adil kepada rakyat. takan yg kat atas sapu semua, bagi2lah orang kat bawah jugak. malaysia ni kan kayo rayo...kongsilah cikit.

    kwa kwa kwek kuang kuang


    August 15, 2012 1:30 AM)

    manusia tak bersyukur dan cakap tidak mengikut ekonomi Malaysia... inilah akibatnya kalau bagi air free, rakyat lemak dan bila ada isu air sikit ja dah naik angin... setiap loji-loji tuh ada maintainence kos ko taw x? setiap benda yang dibuat manusia ada kos untuk maintainkan dia... kalau kau dah bagi free air, siapa nak tanggung kos-kos tuh semua? kerajaan negeri lah... dari mana datang nya duit kerjaan negeri? duit rakyat lah... kau nampak tak sekarang senario dia? 500 dah bagi kira syukur lah... negara lain ada yang x bagi langsung dekat rakyat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. BRo...nanto kadi macm Greece / Carlifonia.... bankrupt

      Delete
  31. Akak raaa masa pkatan dah samapi akhir2 lah ni tak lama lg gulung tikar lah asik tipu org ke

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!