GEMPAR BERAPI! NEELOFA DEDAHKAN GUAN ENG MEMANG TAK BOLEH PAKAI!

Beberapa ahli veteran DAP sudahpun berjumpa dengan Anwar, menyatakan keperluan untuknya menasihatkan Guan Eng supaya memperbaiki pencapaian dan kaedah memimpin Pulau Pinang. Pada mulanya, Anwar tidak menganggap aduan mereka sebagai sesuatu yang serius. Namun, setelah mendengar hujah mereka; Anwar rasa terdiam dan mula berfikir samada PR perlu campur tangan dalam kaedah Guan Eng memimpin Pulau Pinang.

Antara yang disampaikan oleh warga veteran DAP:- Kesombongan Guan Eng bukan sahaja terhala kepada masyarakat Melayu – malah sudah mula dilakukan kepada masyarakat Cina. Enggan berjumpa dan ringan mulut seperti dahulu.

Veteran DAP PP tidak puas hati dengan pencapaian Guan Eng setakat ini. Pro-business, tetapi tak ambil berat soal rakyat; Terlalu bergantung kepada bajet – tak ada program lain; Tidak melayan pihak media dengan adil. Bercakap tentang ‘kebebasan’ (freedom of expression) – tetapi tidak mahu berkawan baik dengan media; Semakin tertekan dengan isu peribadi (rainbow); Betty Chew semakin menganggu pejabat Ketua Menteri;

Terlalu beri muka kepada usahawan pro-BN; Vincent Tan; Pentadbiran yang semakin lemah; Semakin ramai pemikir DAP yang diberhentikan daripada think-tank Kerajaan Negeri; Melayan kalangan orang tertentu sahaja;

Kali ini, sudah 3 kali kumpulan veteran DAP bertemu dengan Anwar dalam isu ini. Pada mereka mudah sahaja, jika Anwar mengimpikan sokongan 70 % masyarakat Cina kepada PR berkekalan – Anwar mesti nasihatkan Guan Eng supaya berubah. Tak ada jalan lain.

Guan Eng cukup yakin, dia masih mampu menang selesa dalam keadaan politik yang ada sekarang. Tak perlu perubahan.

Veteran DAP sudah mula membandingkan Guan Eng dengan Lim Chong Eu. Jauh sangat. Pada mereka, sebagai ahli DAP mereka masih hormat dan kasihkan Chong Eu sewaktu Tun memimpin PP. Guan Eng patut ada sikap itu. Bukan berlagak dan sombong.

Anwar mencatitkan sesuatu dan berjanji untuk membawa isu ini ke pengetahuan Dr Mansor. Soalnya, apakah Anwar tak berani nak menegur Guan Eng???

House PK: Suka atau tidak sejak kebelakangan ni, Guan Eng ni sudah semakin dibenci rakyat Pulau Pinang. Orang Pualau Pinang, baik Cina mahupun melayu dah mula sedar mereka sudah silap pilih. Kat Sarawak pun sama, kini semua menyesal. So nak undi Parti Lahanat pencetus 13 Mei ni lagi? Story dipetik dari Gelagat Anwar

39 Responses to "GEMPAR BERAPI! NEELOFA DEDAHKAN GUAN ENG MEMANG TAK BOLEH PAKAI!"

  1. Nak tanya! Kenapa neelofa sentiasa ada dalam tajuk blog?? Kan takde kena mengena! Aku ni memang penyokong kerajaan tapi kan parpukari, boleh tak matang sikit bila cari tajuk?? Tunjuk sikit yg awak tu professional. Kitoramg ni duduk oversea, selalu surf cari berita. Pls lah...kadang2 tu perangai tak matang blogger pro kerajaan buat kitorang jadi meluat. Cukup lah sikap blogger pembangkang yg lemah fikiran. So jgn kita nak ikut mereka pulak. Lagi satu, apa yg cantik sgt neelofa tu? Sbb dia darah kacukan? Ish! Kami semua ni dah muak tengok gadis yg darah kacukan yg 1000 Kali ganda lagi lawa. Malaysia ni dah takde orang lawa ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat setuju, and PK tolong kurang kan mencarut, ramai pembaca you professional decent Malaysian, first few times oklah, lama lama kita jelak but we still want you PK :-)

      Delete
  2. anon 10.13 aku pun dah meluat asyik tgk muka neolofa aje. apa nak buat kat sini org gila hbs kat dia terpaksalah pk guna tajuk gempak sikit. baru org nak baca.

    ReplyDelete
  3. Sy bsetuju dgn anon 1013, jagn guna tajuk yg tiada kena mngena walau nak suruh org lain baca. Guna tajuk yag berkaitan dgn isi tapi manipulate sikit supaya pembaca tertarik. Jika berterusan begini, sy yakin blog PK takkan ada pembaca lagi dan BN akan dilibatkan sama sebagai penipu. Hati hati PK. Cuba buat seperti Dr Mim...

    Tok siron

    ReplyDelete
  4. Neelofa ni sapa?? Famous ke dia?? Apa yg special sangat dia ni? Apalah house pk ni...merepek je. Stick to politics lah house pk woi!

    ReplyDelete
  5. MALULAH SIKIT GUAN ENG LU PUNYA KAUM PUN SUDAH TARAK SUKA LU YG SOMBONG DAN PENIPU. IUTLAH LU GUAN ENG BYK SGT TIPU RAKYAT SAMPAI SUDAH TAK BLH SIMPAN LU PUNYA RAHSIA LAGI BEB. KAUM MELAYU DAH TAK PERCAYA SAMA LU LAGI SKRG LU PUNYA KAUM CINA SUDAH BERSUARA. LU APA TUNGGU LAGI BAIK BERAMBUS DARI PENANG.

    ReplyDelete
  6. Penang #1 dari segi foreign investment. Bawah UMNO jadi jamban

    ReplyDelete
  7. keh3 gua nak cakap siket jer....inilah salah satu cara nak popularkan blog....keh3 TApi!! tuan blog tu yg syok sendiri ...:)...blog mcm ni sesuai untuk para bloger2 yang baru mula nk bebelog keh3... tajuk mmg tersentap beb... kalo nak p jamban pon bole tgguh sebab nak baca isi nya...tapi bila baca macam buda baru sekola keh3...button vote unlike takder ker ? aku tak masuk dah keh3

    ReplyDelete
  8. Seriously, house pk is one of the blogs that we all love to read, since we are away in overseas. We even plan to go back to Malaysia to vote for election. Kami selalu baca blog Helen Ang, Stop The Lies, Jebat Must Die etc di mana contents sangat matang. Kadangkala kami ingn cari blog melayu. Seriously, blog papagomo suka maki hamun. We don't like that. Just the same like the blog pembangkang yang tiada isi tapi fitnah dan mengarut semata mata. Can you guys the blogger kerajaan berbahasa melayu pls to have some CLASS??? Not difficult right?? Asyik2 neelofa! Who the hell is she?? It's irritating you know!!

    ReplyDelete
  9. Correction if there is some misunderstading in what i said earlier -Not saying that blog papagomo is equal to blog pembangkang yang mana blog pembangkang is 99.9% unreliable! Blog papagomo too is way better that blog pembangkang I must say...only NO CLASS! So we are easily irritated!

    ReplyDelete
  10. aku tak kisah apa pk nak tulis tajuk janji aku masuk hari2 sebab aku suka baca blog pk semua fakta yg diberi btl dan byk aku ketahui isu politik dalam blog. aku geli hati dgn dap veteran ni sebab pi minta tolong dgn anwar haramjadah ni apa dia blh buat skrg ni rakyat dah tahu tentang kau anwar

    ReplyDelete
  11. ambik kau bodoh punya guan eng padan muka denga dia bangsa sendiri pun dah tak percaya dengan dia lepas ni ankat kaki blah dari penang orang semua dah tak suka sama lu..

    ReplyDelete
  12. mana neelofa, kami mahu neelofa dan anzalna dan tasha shila

    ReplyDelete
  13. teruskan dgn syok sendiri anda..hahaha! I LiKE!!..HAHA

    ReplyDelete
  14. padan muka kau guan eng..! tgklh apa dah jadi skrg smpaikn bgsa kau sndri pn dh tak percayakn kau lg dh..
    mmg kau akn bungkuslah lps nie..!

    wahai anon2 diatas sekalian, tak kisahlah klu tjuk yg PK ltk mcm mna pn yg plg pntg isi dlm dia..PAHAM!

    inilah mnusia ada sja bnda yg mereka tak puas hati wlupn ianya hanyalah sekadar 'TAJUK'..

    ReplyDelete
  15. mmg bgus pn yg bgsa dia sndri pn dh tak percayakan dia lg dh..
    sbb org semua dh meluat sgtlh dgn dia smpaikn bgsa dia sndri pn dh thu rupa sbnr dia tu..

    ReplyDelete
  16. kah kah kah guan eng semakin hari dibenci oleh rakyat penang da...mana tak nya si anjing sial nie pikirkan perut dia je...biarkan rakyat derita...makin hari tersepit dengan masalah yang dia sendiri buat kah kah kah
    lawak la cina anak haram nie...parti dia sendiri pow da tak suka dia...
    anuar nak tolong nasihat kan guan eng?gua rase dia mana berani beb...kang tak dapat nak balun jubor guan eng...
    pru akan datang nie jagan lu nak mimpi la guan eng lu mau pegang penang...lu boleh blah!!!!haakk ttuuuih

    ReplyDelete
  17. aku pelik la dengan cina bodo nie...kalau dia buat macam tu dia ingt dia boleh menang ke pru akan datang nie?
    aku rase dia dok mimpi jela ingt dia boleh menang sebab tu dia da mula tunjuk siapa dia sebenarnya...
    kan anak lim kick sial....bapak borek anak ikot la...kalau rakyat penang masih sokong cina anak sial nie...maka 13 mei akan berlaku di penang...

    ReplyDelete
  18. hahahaha.....ramai betul komen kat blog ni.. aq ingat aq sorang je yg suka baca cerita panas kat sini tp ramai rupanya..... apa2 pun house pk one of da best blog i've been followed..... utk yg rasa isi kandungan dlm blog ni x sesuai tu.. ko berambus baca blog lain la... yg menepati citarasa korang..... hahahaha

    ReplyDelete
  19. guan eng ni memang manusia yang paling celaka.bangsa dia sendiri pon dah benci dia,cuba bayangkan yang dia ni manusia jenis macam mana.
    orang macam ni memang dah tak patut disokong lansung.perangai macam haramjadah,bersikap racist.dia ingat dia bagus sangat ke.

    ReplyDelete
  20. huhuuhuhu... klu dah ahli parti x percAyakan wakil diorang sendiri, x tau la apa akan jadi PRU kali ni... agak2 aq la kan.. confirm guan eng ni akan balik johor sambung kerja menternak babi dia yg terbantut sbb dia ternak kat penang ni..... hahahahahaa.... kesian la lu guan eng.......

    ReplyDelete
  21. anon2 diatas yang rasa tajuk PK tak ok.korang kena tahu yang different people,has different style.so kalau Pk nak tulis tajuk macam ni ke atau macam mana sekali pon itu hak dia.yang penting kita nak baca story dia dan story dia tu best. i think cara Pk ni ok pe lain dari yang lain.

    ReplyDelete
  22. abes lah guan eng lepas ni.
    ramai orang dah benci tengok guan eng ni.sampia bila dia nak tipu rakyat.
    orang yang jahat selalunya kejahatan dia tu takkan lama punya.
    dah tiba masa guan eng berambus dari penang.

    ReplyDelete
  23. cis guan eng tak habis2 dengan masalah..pastu nak tunjuk macam dia berkuasa sangat
    masalah rainbow tah habis2 lagi ada hati nak selesai kan masalh negara
    memang hancuss la jawab nya negara...baik hang undur cara baik wei cina sial...bawak bapak hang balik ke china naik tongkang...takde tempat da kat malaysia nie untuk hangpa berdua sial

    ReplyDelete
  24. Sy cuma nak minta di linkkan blog sy itu jer..mahamissa.blogspot.com boleh ker?

    ReplyDelete
  25. Selepas mengutuk & menghina Datuk Lee Chong Wei oleh Adun DAP , Manoharam ..kerajaan DAP P.Pinang cuba meredakan isu ini dengan memberikan hadiah wang tunai RM 100 ribu kepada wira negara ini kerana memperoleh pingat perak di Sukan Olimpik 2012 .

    Mula-mula kutuk ...bila rakyat marah terus minta maaf dan beri duit ..

    Ini lah harga maruah Datuk Lee Chong Wei yang berjuang untuk negara di Sukan Olimpik oleh puak-puak rasis DAP ini .

    Kami rakyat Malaysia bangga dengan ada ..bukan seperti parti rasis DAP ini !!

    ReplyDelete
  26. la anon2 ni,asal kolot sngt fikiran korang....suka hati PK la nk buat title cam mana pun,dia x kacau korang pun.....tu style dia and dia ada hak nk buat title cam mana pun,korang susah hati kenapa.....yg penting isi dia kena mantop,title x penting pun.....kalau korang rasa si PK ni x menepati citarasa korang so korang boleh berambus,banyak lagi blog yg ada

    ReplyDelete
  27. padan muka guan eng,ikut lagi cakap anuwar si peliwat tegar tu.
    skrg rakyat penang pun dah x percaya pada guan eng,mereka dah menyesal sebab mengundi guan eng pada PRU sebelum ni.
    rakyat cina kat penang pun dah x suka guan eng kot,mmg balik johor bukak kandang khinzir la jawabnye.
    pembangkang mmg lingkup la PRU 13 ni,rakyat dah x suka pada mereka.
    pembangkang dasar bangse sial yg lahanat,kaki penipu dan kak skandal

    ReplyDelete
  28. k0rang tu jel000000ss dgn LGE...sbnar nya umg0k la parti rasis..lbih2 lgi mamak peningggggggg

    ReplyDelete
  29. ha kan ambik ko guan eng..
    suka sangat kan pijak kelayu dulu..
    skrg rakyat cina pun dah meluat dgn perangai keji ko 2...
    ko ingat ko 2 bagus sangat ke????????
    ilmu tinggi sangat ke????????
    HPK nak tunjukkan kebenaran bukannya nak promote blog die...
    hairan sungguh pemikiran setengah org bodoh nie...
    kecik2 xmau mampus beso2 susahkan org je dasar lahanat pembangkang

    ReplyDelete
  30. hoi anon 3.58..mamak-mamak pening pun lagi bijak dari korang melayu pemalas pastu jadi hamba cina..podahhh deyyy

    ReplyDelete
  31. guan eng nie mmg semakin menjadi..dengan kaum sendiri pun nak makan cuba lah tengok sendiri manusia makan bangsa sendiri lagi sial..sebelum nie racist nak jatuhkan melayu skrg pulak apa????rakyat penang pun dah meluat dgn apa tgu lagi bla ar wei

    ReplyDelete
  32. Anonymous said...
    Penang #1 dari segi foreign investment. Bawah UMNO jadi jamban

    August 15, 2012 10:37 AM

    foreign menanig from singapork right? nowhere else... why? Pwnang reminds singaporkians of their communist ultra kiasu prison like country.

    ReplyDelete
  33. Anonymous said...
    k0rang tu jel000000ss dgn LGE...sbnar nya umg0k la parti rasis..lbih2 lgi mamak peningggggggg

    August 15, 2012 3:58 PM

    sifat rasis pembangkang tidak sudah-sudah! nampak sangat sifat rasis tersebut oleh komen anon ini!

    ReplyDelete
  34. haha! LGE dah xboleh pakai kasik buang je.. memang dah xpernah berguna pon.. dari dulu lagi LGE tak buat apa pon.. yang dia tahu masukkan duit dalam poket sendiri.. tahape-hape!

    ReplyDelete
  35. guan eng bila pernah berjasa? ce cakap kat aku... apa jasa dia pada rakyat?

    ReplyDelete
  36. lor ..knp mrh pk..blog dier,dier punyer sukalah.............u all yg bengong..dh x ske artis tu ,knp p klik tajuk tu untk baca...pk ni hanya nak tarik pembaca jer...hehe..sengal..siot ko pk...

    ReplyDelete
  37. Berani ke Nuar tegur Guan Eng..

    Takut nanti Guan Eng back fire macam ni..

    Lu apa bising2, lu jagalah itu jambu punya montot ..

    lu mau balun itu China doll itu lu punya pasatlah..

    lu apa pasat sibuk gua punya hal?

    Pasti Nuar akan kata..

    Ok ok Ok Guan Eng.. I moind my own business ma...

    ReplyDelete
  38. Guan eng ni rasis lah akak tgk kt penang tu cina je yg kaya melayu keje biasa2 je

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!