GEMPAR BERAPI! INI FORMULA UNTUK SELAMATKAN MAS!

Kalau nak selamatkan MAS, ini fomulanya, KLIK SINI

18 Responses to "GEMPAR BERAPI! INI FORMULA UNTUK SELAMATKAN MAS!"

  1. pecat semua orang yang tak boleh guna dalam itu MAS baru boleh kasi selamat!

    ReplyDelete
  2. Jauhkan dari UMNO. Ada UMNO lingkop semua

    ReplyDelete
  3. Anon August 6, 2012 10:55 PM, bro lu kalau x tau lu jgn kasi kecoh. Gua dalam itu company mau bgtau majority dalam itu company orang PR lebih tepat orang parti ajaran sesat. Gua rasa ini statement yang betul "jauhkan MAS dari parti ajaran sesat. ada parti ajaran sesat lingkup semua". Lu jangan bikin statement bodoh mcm neek najeeis, itu org tua kutuk memang bodo, lu pun mau jadi bodo?

    ReplyDelete
  4. banyak sangat orang yang makan gaji bute dalam MAS tu..dari segi contribution, xhebat mana pun..pada pendapat aku la, kenapa x turunkan ja harga tiket penerbangan macam emirates buat? masih terjaga kualiti penerbangan emirates tapi pada harga yang kompetetif...

    ReplyDelete
  5. perlu ke si ANON bodoh ni August 6, 2012 10:55 PM mempolitkkan hal MAS? perlu ke? terdesak sangat ke Pakatan sampai semua perkara hendak dipolitikkan?

    ReplyDelete
  6. MAS penuh dgn taik & parasit PAS kat dalam, patut le nak lingkup.

    ReplyDelete
  7. layarilah laman portal web berita yang disediakan PERCUMA tanpa perlu melanggan Freemalaysiakini2.com , sebarkan kepada rakan-rakan anda.

    ReplyDelete
  8. cara2 utk selamatkan MAS adalah dengan halau hantu2 kapal terbang yg sekarang ni dah tinggal di kapal terbang Air Asia

    ReplyDelete
  9. tolong promo artikel ni der... http://1cilipadi.blogspot.com/2012/08/billboard-kemerdekaan-tak-tukar-dua.html ... terimah kasih,...

    ReplyDelete
  10. semua kakitangan MAS selesa sebab meraka tahu mereka dipayung oleh kerajaan..tak macam air asia,siang malam akitangan dia kerja kuat sebab diorng syarikat swasta,xde org nak payung diorng..sbab tu kakitangan diorng meroyan bila nak gabung ngan air asia sebab mreka tahu bila dh gabung xde lagi zon selesa utk mreka..

    ReplyDelete
  11. nyaah kan sume org umno dlm mas. dorg ni ibarat parasit yg akan mnjahanam kan negara.....lbih2 lg pandi kuttyy

    ReplyDelete
  12. hati2 dengan anasir2 subversif yang jadi agen PHD dari Luar Negara... kebanyakan Negara2 Luar memang tak bulih tengok Malaysia makmur dan kaya raya...Negara Luar memang suka sangat jika "ekonomi" Malaysia kucar-kacir dan hancur lebur...

    ReplyDelete
  13. mmg pukimak yg still ada dlm MAS tu ptt dibuang dr dulu lg lsa... merugikan negara dan menyusahkan rakyat je klu ada lama2 dekat dlm MAS tu...... mmg pukimak la puak2 ni... cuba klu jalankan kerja dgn ikhlas dan x menjaga kepentingan masing2... confirm MAS akan maju dan lebih dikenali diserantau dunia.. mmg byk promosi yg MAS bt tapi klu kita tgk MAS masih ditakuk lama lg... mengapa dan kenapa perkara sebegini terjadi?????????? adakah salah kerajaan???? kerajaan dah sedayA UPAYA MEMBANTU PENINGKATAN mas dlm beberapa tahun kebelakangan ini tapi still rugi.. siapa yg ptt dipersalahkan klu bukan individu yg berada dlm MAS itu sendiri.... pukimak-pukimak dlm MAS yg dah lama makan gaji haram tu ptt disiasat SPRM supaya senang sikit kita tahu culprit di sebalik kerugian MAS selama ini

    ReplyDelete
  14. hi guys... this are some ideas how to improve MAS

    1. First of all ask the Gomen to kick out that idiot from Khazanah Nasional. Secondly ask for MAS to kick out his crony who is now ruining MAS.

    2. Insist that all share swaps, collaboration, communication and contact with Air Asia be terminated. They go their way. Leave MAS alone. Ask them to pay cash for all your services. No cash, you go in the trash.

    3. MAS has to stop giving retired Senior Civil Servant discounts. Why should retired KSUs pay only 10% for a first class ticket to anywhere? Tell them to pay full fare just like anyone else. Or fly Economy lah. That costs a lot of money.

    4. Ask for an insider - a MAS career man - to be appointed as CEO.

    5. The entire MAS Board of Directors must be changed. Obviously they have been doing nothing other than scratching their nuts. (Ya lah - "MAS, undergoing its fourth turnaround attempt since ...2002"). Ask for a Blogger to be appointed to the MAS Board. I know one Blogger who can wring these peoples' necks.

    However folks, I feel that MAS really does not have a chance against all these vampires. The MAS Advisor is Slumberjack. Slumberjack's former 'Media Thief' is a major stakeholder in Air Asia. The catering services were earlier sold to Slumberjack's family member.

    So in the final analysis I think MAS is screwed. Unless the MAS employees really do something about this.

    try it......

    ReplyDelete
  15. senang citer je bedah oii,,,mas tu umno,umno tu mas sbb tu buat kot mana pun lingkup gak......

    ReplyDelete
  16. Leftenan Caine ni lg sekor bangang. Lu xtau apa Tony nk try buat bro.. And wa x rasa pn lu fhm corporate game camni. Tony is trying to rape MAS brader.. Lu just buat la keje lu and shut the fuck up!

    ReplyDelete
  17. kasi halau semua serangga perosak kat dalam mas tu.
    tak payah simpan lama-lama lagi...
    susah kan orang je.

    ReplyDelete
  18. krna ada makhluk2 mcm PAS tu lah yg melingkupkan MAS nie..
    oleh itu ayuh halau semua parasit2 PAS tu!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!