CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Thursday, August 2, 2012

GEMPAR BERAPI! INI BUKTI KERAJAAN SELANGOR MENIPU RAKYAT SELAMA INI PASAL ISU AIR!

“Puncak Niaga dan SYABAS telah maklumkan masalah berkaitan bekalan air akan berlaku kepada Kerajaan Selangor sejak 3 tahun yang lalu…maknanya bukan hari ini, bukan minggu lepas, bukan bulan lepas tetapi sejak 3 tahun lalu”.

Itu kenyataan yang menunjukkan bahawa tidak wujud isu komplot antara kedua-dua agensi terbabit dalam krisis air yang melanda rakyat Selangor seperti yang didakwa oleh kerajaan negeri.

Puncak Niaga mahu pun SYABAS, sememangnya maklum mengenai permintaan pengguna terhadap bekalan air yang semakin tinggi saban tahun dan atas dasar itu kedua-dua agensi terbabit memaklumkan kepada Kerajaan Selangor berkaitan keperluan pentadbiran untuk mewujudkan sebuah lagi loji bagi menampung permintaan tersebut.



Namun setelah 3 tahun dan masalah berkaitan krisis air semakin meruncing, kerajaan Selangor di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat masih tidak berbuat apa-apa malah menuduh kedua-dua agensi terbabit bersekongkol untuk menjatuhkan pentadbiran negeri itu.

Keliru dengan sikap berdolak dalik kerajaan Selangor, lantas Gabungan Prihatin Rakyat Selangor (GPRS) dengan inisiatif sendiri cuba untuk memahami siapakah dalang dalam isu krisis air di Selangor.

Dalam lawatan ke Loji Air Sungai Langat, penerangan terperinci berkaitan cara memproses air mentah selain kapasiti yang mampu dibekalkan kepada pengguna berlangsung hari ini.

Pengerusi GPRS, Datuk Sohaimi Shahadan ketika melawat loji terbabit mendapati krisis air sebenarnya berlaku bukan kerana ketiadaan air di sungai atau pun di empangan, sebaliknya ia adalah disebabkan tidak ada kesinambungan antara Kerajaan Selangor, SYABAS dan Puncak Niaga.

“Tujuan lawatan kita ini sebenarnya untuk mendapat penerangan jelas dan terperinci tentang bagaimana loji ini beoperasi, kapasitinya dan juga pengeluaran air yang boleh dibuat daripada proses mula hingga ke tangki.

Read more...

37 comments:

  1. ITULAH YG PKR BAGI PADA RAKYAT SELANGOR SELAMA NI MINUM AIR KOTOR. PADAN MUKA RAKYAT YG SOKONG PKR DULU. APA YG KERAJAAN SELANGOR BAGI PADA KITA SELAMA PKR PERINTAH. TAKKAN DALAM 3 TAHUN MASIH TAKDE JALAN PENYELESAIANNYA LANSUNG ATAU MMG TAKAMBIK TAU.

    ReplyDelete
  2. kerajaan selangor memang menipu rakyat pun selama ni, kalau isu air pun tak blh nak settle mcm mana nak perintah negara malulah sikit wahai pkr. baik pkr undur diri sblm malu lagi kerana rakyat dah mula sedar akan tipu helahpkr.

    ReplyDelete
  3. rakyat selangor tak perlu marah sebab air diberi percuma,kerajaan juga tak perlu dipersalahkan sebab barang percuma ni kurang dihargai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dapat air percuma.. Cuma adakah semua orang suka dengan situasi sekarang ini..rela menunggu air percuma dan bersusah payah angkut sebaldi dua untuk kegunaan segala...

      Delete
  4. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://tinyurl.com/UinvestWorld


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
  5. hahaha pkr menempuh maut sendiri sebelom pru...memang terang lagi suluh rakyat da nampak penipuan kome2 wahai kerajaan selangor...rakyat sudah jelik degan permainan kamu semua...sangup dagai kan rakyat demi kepentingan kemewahan korang...rakyat bukan bodoh lagi nak pilih kamu sebagai kerajaan da selepas ini...baik jangn kamu bertanding..nanti malu sampai mampos

    ReplyDelete
  6. nie pakatan harami punya kerja la...nipu rakyat pada hal sembunyi kn cita sebenarnya...sengaja tak nak selesai kn masalah nie...yang menangong derita siapa?rakyat la dorang semua bukan pedduli pow kesusahan rakyat...so rakyat semua bangkit la dan jangan sokong lagi kerajaan selangor...halau aje khalid gagap tu keluar dari selangor...

    ReplyDelete
  7. ha anjing pakatan da terkantoi lan kan...da terbukti selama nie memang korang nipu rakyat hidop2!!!!!
    memang sial la khalid gagap nie..gua harap dia tak bertanding da lagi pru akan datang nie...sial nie akan cekik rakyat jadikan balaci dia je...gua harap terbongkar perkara nie rakyat sedar la ye siapa kerajaan selangor sial pkr nie ye....

    ReplyDelete
  8. pembangkang mana tau nk mengendalikan sesebuah negeri,mana mereka tau nk menguruskan bende2 sebegini.....yg mereka tau songlap duit,balun bini n laki org,buat fitnah,skandal,tipu rakyat,main belakangcdan macam2 lagi....skrg penipuan mereka semakin terbongkar,mereka sudah tidak mampu menampung penipuan mereka.....dasar manusia sial yg xberpelajaran,otak ada dekat lutut punya manusia

    ReplyDelete
  9. bende ni bkn perkara baru,dah 3 tahun selangor menghadapi masalah air.....masalah ni jadi sejak PKR punya org jd mb selangor,selama BN memerintah selangor x de pun jadi cmni.......nmpk sngt pembangkang x reti nk memerintah,de hati plak tu nk tawan putrajaya....rakyat selangor pun dah xmo PKR memerintah,mereka pun dah xtahan lagi dengan perangai PKR.....baru isu air pun dah x boleh handle

    ReplyDelete
  10. kejahatan pasti akn terbongkar,kejahatan pasti akan tewas.....pakatan dah menggali kuburnya sendiri,rakyat dah tahu perangai mereka....pusing la cerita macam mana pun,rakyat xkan percaya.....korang cuba nk burukkan nama UMNO tp pembangkang sendiri yg kena balik,ALLAH tu maha adil

    ReplyDelete
  11. apa dah pkr ni bodoh sgt selangor pun tak leh jaga btl2 lp tu ada hati nk jaga malaysia bela lah lu

    ReplyDelete
  12. layarilah laman portal web berita yang disediakan PERCUMA tanpa perlu melanggan Freemalaysiakini2.com , sebarkan kepada rakan-rakan anda.

    ReplyDelete
  13. Sepatutnya perkara nie kerajaan negeri atasi....tetapi mereka lebih suka memilih memeluk tubuh dan menunding jari kepada UMNO kerana xmenajalankan tugas.....Common man....negeri selangor pembangkang pegang so korang kne la act matang tuk jaga rakyat....kalau setakat perkara mcm nie xley handle xyh la memimpin

    ReplyDelete
  14. Hurm.....smpi skrng isu xpnh hbs.....ape ssh nk atasi mslh air nie?
    Bkn mhl pun....owh lpe....gagap dah songlap 1.4billion

    apa boley buat.....

    ReplyDelete
  15. Lembap la ko ni prince of noob.. Punyalah lama diorang bt keje babi pukimak ni ko x tau lg ke... Ish2 kesian.. X pelah better than never.... Pakatan ni mmg haram jadah la.. Diorang ni x pernah ke terfikir utk ketepikan pandangan politik demi kesejahteraan rakyat??? Tgk cara diorang ni x kot.... Mmg babi haram mkn anjing bulldog la... Rakyat selangor sekalian, tlg lah , pilih lah org yg bleh bantu memberi kesenangan dekat kita bukannya org yg mendatangkan musibah kat kita... Ingat yg kuasa memilih pemimpin di tgn kita.... Celaka org yg kita pilih, celakalah hidup kita.. Takkan korang nak minum air taik nnt??????

    ReplyDelete
  16. sudah2 lah tu pkr...krg dah tak blh lari lg mslh air ni semua org dah tau n muak dgn krg ni...ish2...tak yah bertanding utk memalukan diri sendiri lg lag bungkus saja lah mslh kecik pun tak leh selesaikan asik nak menyusahkan rakyat je....

    ReplyDelete
  17. ptt lah perut aku ni ari2 sakit n badan aku gatal2 air kat selangor ni kotor sgt tolong lah selamat kan kami dr pkr haramjadah ni...aku tak tahan dah nak hidup dgn air kotor ni...eeeuuuwwwww geli tau

    ReplyDelete
  18. pakatan ambik duit simpan beli betina enjoy sendiri rakyat biar mampos cpt minum air kotor mmg pukimak lah pakatan ni

    ReplyDelete
  19. inilah akibat yang korang dapat sebab mengundi pembangkang.
    1 masalah air ni pon tak boleh nak settlekan.
    rakyat asyik kene tipu je dengan pembangkang ni.
    yang dah boleh nampak penipuan pembangkang ni baguslah
    kalo yang masih sayangkan pembangkang undilah diorang ni dan hadapilah macam-macam masalah lagi untuk lima tahun yang akan datang.

    ReplyDelete
  20. kerajaan selangor ni dapat kuasa
    guna untuk kepentingan sendiri.
    betapa bezanya pemerintahan barisan nasional dan pembangkang.
    tempat yang barisan nasional pegang ok je tak de masalah.
    kesian orang-orang selangor masalah air bukan masalah yang kecik besar kot.tapi padan muka diorang pon sapa suruh undi pembangkang.
    sekarang ni dah semakin ramai rakyat dah boleh nampak penipuan pembangkang ni. lepas ni jatuh lah pembangkang pada pru13 nanti.

    ReplyDelete
  21. BN memang terbaik undilah bn.
    semua rakyat akan diadili.
    bukan macam pembangkang yang hanya pandai berkata-kata.

    ReplyDelete
  22. pkr bodoh menyusahkan org je ptt lah ramai org kat sini sakit sbb air kotor bodoh nye kalid gagap

    ReplyDelete
  23. Tindakan Khalid Gagap melantik panel pemerhati kepada Syabas menujukkan betapa Kerajaan Negeri Selangor cuba menyalahkan Syabas ke atas permasalahan air Selangor. Dalam pada itu semua pihak juga tahu masalah air Selangor timbul apabila Khalid Gagap selaku MB Selangor gagal membuat keputusan yang tepat dalam masalah ini.




    Masalah air di Selangor berpunca daripada penagguhan pembinaan Loji Air Langat 2 oleh Khalid Gagap sendiri. Sedangkan keputusan pembinaan Loji Air Langat ini telah pun dipersetujui. Tetapi dalam masa penagguhan yang dilakukan Khalid Gagap ini jangan dilupakan bahawa kos pembinaan semakin hari semakin meningkat dan pastinya peruntukan yang diberikan oleh kerajaan persekutuan tidak mencukupi. Jadi salah siapakah dalam hal ini? Syabas atau Khalid Gagap?




    Dalam masa yang sama juga, Exco kaki tidur Kerajaan Negeri Selangor Dr Xavier Jayakumar mempertikaikan Penubuhan Jawatankuasa Khas Kabinet Berkaitan Masalah Air Selangor oleh kerajaan persekutuan. Alasan yang diberikan tidak munasabah iaitu Noh Omar sebagai panel jawatankuasa tersebut penyokong kepada pembinaan Loji Air Langat. Bukankah alasan ini tidak masuk akal?




    Selagi Khalid Gagap tidak bertindak, selagi itu rakyat Selangor terpaksa menderita kerana ketidakcekapan rejim Khalid Gagap menguruskan permasalah air Selangor. Paling mengecewakan apabila Khalid Gagap lebih gemar menuding jari kepada orang lain tanpa mahu meyelesaikan permasalahan tersebut.

    ReplyDelete
  24. udah2 lah PKR menipu rakyat selangor berapa byk lg ko nk tipu sampai air minum pun PKR bg air kotor byk kan lah kalau pembangkang yg perintah malaysia maka habis lah kt bkn air je entah ape2 lagi yg kotor kt akn dpt ...

    ReplyDelete
  25. itulah pdn muka rkyt selangor sbb apa sbb pilih PKR msa PRU dulu kn.. sapa yg kne tggung kesusahan??? korg jgkkn..tulah org kta nak pilih pemimpin tu berfikir dahulu jgn dok ikut dan je pilih tu..
    skrg ambil korg best kn...!!

    PKR tu mmg sikit pn tak blh dipercayai lgsg! jadi utk PRU yg akn dtg nie jgn ulang kesilapan yg sme lg ye teman2 di selangor sekalian..

    ReplyDelete
  26. inilah PKR..yg thu tipu rkyt je keje mereka..
    tp rkyt lah bodoh yg korg pergi pilih cilaka2 tu buat apa..
    salah korg jgkkn..skrg bru tau rupa PKR yg sebenarkn..

    ReplyDelete
  27. mmg bgus pn diorg dikantoikn mcm nie..
    bru akn terbukak sikit mata penduduk kat selangor tu kn..
    slama nie ingt yg PKR tu bagus sgtkn last2 nah amek korg...

    ReplyDelete
  28. ada jugak spammers masuk dalam blog ni dan spam ye. macam global products and amp services review dan freemalaysiakini2.

    ReplyDelete
  29. isu lama daripada hampir bankrup terus boleh kayap rayap? apa ni? apa sudah jadi? bukti terang depan mata. rakyat masih hendak ditipu lagi?

    ReplyDelete
  30. ada hikmah juga berlaku perkara ini..sekurang-kurangnya rakyat dapat buka mata dan sedar akan janji-janji manis PKR trhadap rakyat..janji ditabur tetapi tidak ditepati..itulah realiti PKR DAP dan PAS

    ReplyDelete
  31. janji2 pkr ni janji2 org munafik je penipu besar janji sbb nak menang je bila menang mampus krg lah die duk enjoy.....tgk lah tak lama lg kat selangor ni pun akan jd mcm kelantan gak sampai nk mandikan jenazah pun xde air gak...percaya lah

    ReplyDelete
  32. mslh air tak abis2 lah...air kat selangor ni makin lama makin mahal tak logik lsg lah naik secara mendadak bila kit komplen kata kita pakai air byk pulak padahal 1 umah ddk 5 org je bil air sampai 4rtus lbh mmg tak logik dulu 60 or 70 je sebulan..harap2 sgt pru kali ni bn dpt balik selangor klu tak aku mmg pindah dr sini tak sgp ohhhhh

    ReplyDelete
  33. eh xpala best apa..depa rakyat-rakyat selagor suka..
    sebab 2 la depa pilih PKR..
    tapi aku harap korang akan nsedar selepas ini..
    kalau masih buta xtaula nak kata apa lagi..memang lembu bin kambing la..

    ReplyDelete
  34. kah3..wei penipuan korang dah terbongkarlah..
    xperlu lah nak tipu daya rakyat selangor lagi..
    dorang xkan pilih korang lagi pada PRU akan datang..
    so better korang bla jela
    supaya xperlu tanggung malu lagi

    ReplyDelete
  35. Diorang nak kontrol syabas.... Duit banyk kat situ sepanjang hayat...Tu jer... Skarang nak guna rakyat suruh robohkan syabas.. pastu letak orang2 dia macam majlis peguam.... Sama ja operandi nyer... kalo dapat persekutuan abis la tnb..petronas. plak kena serang..... Tak nnmpak la kemana peginya duit selangor.... Yang nnmpak PKNS je semakin banyk modalnya...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!