CILI KASI TARUK! RAKYAT SELANGOR KENA BANGKIT DAN GESA KERAJAAN SELANGOR ATASI MASALAH AIR!



Pengerusi Badan Perhubungan BN Selangor, Datuk Seri Noh Omar menggesa rakyat negeri itu supaya bangun dan berfikir sedalam-dalamnya bagi memahami situasi sebenar berhubung krisis air yang berlaku di negeri itu.

Beliau berkata, rakyat perlu bangkit dan sedar akan kemelut kekurangan air yang melanda negeri itu sebenarnya berpunca daripa sikap kepimpinan Selangor yang gemar bermain politik walaupun dalam soal kebajikan rakyat.

Malah katanya, rentetan daripada krisis kekurangan air yang berlaku itu, kerajaan negeri dilihat cuba meletakkan bebanan masalah itu kepada kerajaan Pusat dan syarikat berkaitan sedangkan ia merupakan tanggungjawab mereka.

Noh yang ditemui ketika menghadiri Siri Program Jelajah 1Selangor GPRS : Forum Air di Semenyih pagi tadi turut meminta rakyat negeri itu supaya dapat berfikir dengan waras dan tidak mempercayai kenyataan yang diberikan kepimpinan Selangor tanpa usul periksa.

“Rakyat perlu faham bebanan yang mereka alami sekarang akibat krisis air adalah disebabkan sikap degil pemimpin Selangor yang enggan berkerjsama dengan kerajaan Pusat.

“Jika benar mereka ingin membela dan menjaga kebajikan rakyat maka masalah ini perlu diselesaikan dengan segera dan bukanlah dengan memberi 1001 alasan yang tidak logik.

“Rakyat Selangor bukan bodoh dan menerima bulat-bulat alasan yang pemimpin Selangor berikan itu.

Read more...

37 Responses to "CILI KASI TARUK! RAKYAT SELANGOR KENA BANGKIT DAN GESA KERAJAAN SELANGOR ATASI MASALAH AIR!"

  1. Kerajaan pakatan yang hanya pandai bercakap memutarbelit semata-mata untuk mendapat sokongan dan menang undi...

    ReplyDelete
  2. Mmg aku nak bangkit selagi tak selesai samseng tnb ni. Sorry bn, selagi samseng mcm tu korang tak setelkan, jgn hrp aku nak undi korang. Full stop

    ReplyDelete
  3. KHALID GAGAP menunjukkan kebodohan yang melampau .mana tidak nya masalah rakyat mengenai air belum selesai dah nak guna duitrakyat untuk membebaskan rafizi lembu..nie lah kebodohan teruk..mcm nie ker peminpin hancurlah negara.

    ReplyDelete
  4. apa lah kau ni...isu air tu bnda kecik jer bro..skrg ni Khalid Gagap dan smua pmimpin pembangkang kna tipu rakyat dulu,nak bagi menang PRU ni,air blkang cerita..rkyat xse air xpe,yg penting air diorng sentiasa ada..

    ReplyDelete
  5. ala nie saje je bagi isu nie besar...anak haram boleh ja selesai kan isu nie tapi biarkan rakyat idop merana.....gua xtaw la macam mana rakyat pilih khalid sial nie....pemusnah negara sial

    ReplyDelete
  6. Rakyat selangor.....pru 13 nanti sila pilih pembangkang lagi ya....

    ReplyDelete
  7. Banyak lagi JANJI YANG DITABURI bersekali dengan "terma dan syarat" tu. Masa buat manifesto nampak macam general, nampak semuanya free, tapi bila dah kuasai negeri, pelbagai syarat yang dikenakan.... hehe, kencingan yang berjaya beb. Demi kerusi empuk..... dan peliwat jadi PM...

    ReplyDelete
  8. Penipu Rakyat ni tak tahu ke prinsip conflict of interest tidak boleh berlaku dalam perolehan kerajaan? Malahan si Rafizi tu dah tak ada kena mengena dengan kerajaan Penipu Rakyat Selangor, dia hanya ahli Parti Kelentong Rakyat sajala lepas dia meletak jawatan dalam kerajaan Penipu Rakyat Selangor sebelum ini.

    Inilah sikap Penipu Rakyat, kelentong sana sini, sibuk mentedarah duit negeri, dasar muka tak tahu malu, sibuk tuduh orang, tapi Penipu Rakyat lagi teruk, dasar moyang penyamun, dasar penyangak besar, dasar perompak besar, blah la Penipu Rakyat komunis!

    ReplyDelete
  9. Di Selangor, tanah yang 80% bawah air dibeli dengan harga RM 87 juta dan bail-out hutang syarikat swasta dengan kos RM 400 juta kemudian buat perjanjian jadah apa entah yang merugikan negeri hingga melibatkan kos RM 1 bilion sedangkan tanah milik yayasan orang miskin yang ada hutang cukai tertunggak RM 6 juta saja tanpa ada belas ihsan, dirampas begitu saja walaupun ada pihak lain nak bayar bagi pihak yayasan orang miskin tu, tapi Penipu Rakyat tak mau terima kerana mereka memang nak rampas tanah tu tanpa mempedulikan hak orang miskin, blah la dasar penindas. Sekarang ni pula, bekalan air tergendala, sibuk berpolitik siang dan malam tanpa mempedulikan kesengsaraan rakyat, bila kerajaan pusat Barisan Nasional nak buat loji Langat 2 untuk atasi masalah bekalan air, Penipu Rakyat menentang kerana dengki dengan kejayaan Barisan Nasional untuk membantu rakyat, Penipu Rakyat lebih mengutamakan dengki berbanding kesengsaraan rakyat yang perlu diberi perhatian.

    ReplyDelete
  10. TULAH RAKYAT SELANGOR YG BODOH NAK MAMPUS DAH TERANG2 NAMPAK PENIPUAN PAKATAN LAGI BUAT TAK NAMPAK. TOLONGLAH SELAMATKAN SELANGOR WAHAI RAKYAT SELANGOR DARIPADA DIBELENGGU OLEH PAKATAN HARAM PEMIMPIM PUN MACAM HARAMJADAH.

    ReplyDelete
  11. sokonglah lagi ye dlm pru 13 nanti wahai rakyat yg bodoh nak mampus. dah terang2 nampak kebodohan parti pakatan, hanya janji tinggal janji ajelah dgn pakatan bodoh ni. kalau tak sedar lagi aku tak tahu nakcakap apa lagi. kononnya air disussidikan tapi pakatan tak pernah bayar kat SYABAS aku taulah sebab aku kerja dgn SYABAS.

    ReplyDelete
  12. SEORANG PEMIMPIN YG BANYAK DOSA BESAR MANA BOLEH NAK JAGA RAKYAT SEDANGKAN PKR SENDIRI TAK BOLEH NAK MANAGE DIRI MEREKA APATAH LAGI NAK MEMINPIN RAKYAT. AKU TELAH MEMILIH PKR PADA PRU 12 YG LALU DAN AKU MENYESAL KERANA BERPINDAH PARTI.AGAKNYA INI BALASAN TUHAN PADA AKU KERANA HIDUP AKU MEREMPAT SETELAH UNDI PKR. AKU PASTI AKAN MENEBUS KESALAHAN AKU PADA PRU 13 NI DAN AKAN MENGAJAK SELURUH KETURUNAN AKU UTK UNDI BARISAN NASIONAL HIDUP UMNO......

    ReplyDelete
  13. pkr mmg haramjadah cakap je pandai..menyesal aku sokong PKR dulu..inilah harga yang aku harus bayar sbb sokong PKR DULU jgn harap lah aku akn sokong pebangkang lg cukup sudah kami rakyat selangor trsiksa dgn janji manis PKR..

    ReplyDelete
  14. isu air kat selangor xakan selsai selagi selangor masih dibawah PKR...

    ReplyDelete
  15. yes rakyat selangor jom kit bangkit dan gesa kerajaan selangor utk atasi masalah air sebelum trlewat...jgn sampai kt jadi senasib dgn kelantan yg trpaksa minum air kuning...ayuh kita mampu lakukan nya

    ReplyDelete
  16. Puak2 UMNO kena kerja kuat kalau nak menang kat Sgor....Korang xsah bimbang, kalau UMNO benar, UMNO akan menang....Rakyat selangor memang pandai2...Lebaih pandai daripada AJK2 umno...Stakat propa kat TV dan surat khabar tu...sorry...Kami x kan telan bulat2...TUNGGU PRU13...

    ReplyDelete
  17. Kesian ramai penyokong2 UMNO hadapi masalah mental bila PR menang kat selangorr...Tu belum pegang pusat lg...Agak2 nyer jadi gila terusss....

    ReplyDelete
  18. YAH! sep bek ada GPRS! kalau x memang makin sesat lah rakyat selangor tuh diseleweng oleh khalid gagap...

    teruskan usaha GPRS dan rakyat perlu sedar hakikat ini... kawasan rakyat susah yang tiada air... kawasan rakyat susah ditindas... ko tengok rumah khalid gagap tuh! siap ada swimming pool weh!

    ReplyDelete
  19. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://tinyurl.com/UinvestWorld


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
  20. Anon August 5, 2012 1:45 PM cam bodo... kitorang nyatakan fakta kau pusing dengan propa... itulah realiti pembangkang... reti bangkang je walaupun bangkang dengan benda yang tak wujud... bodoh pembangkang ni semua...

    ReplyDelete
  21. Anon August 5, 2012 11:19 AM!

    Wow! gila lah! kau buat apa nak settlekan masalah TNB? ko harapkan bantuan kerjaan je kan? bila dah bantu kau bangkang lagi? camtu? Sekarang isu air beb... kerjaan selangor xleh buat apa-apa... pelan tindakan pon tiada...

    itula kerja kau anon, xder telo... tunggu bantuan jer... kalau kau betol dengan perjuangan kau lawan la tnb tu... xyah la nak salahkan sape atau sokng sapa... otak sempit!

    ReplyDelete
  22. takder masalah... jom sama2 bangkit minum air lombong

    ReplyDelete
  23. si gagap nie x habis2 dngan kebodohan dia ye...tp aku x heran la sbb geng2 pakatan pembakang nie penuh dngn tipu helah.....kepada rakyat selangor ini la padah nyer bila korangg memilih parti yg x bleh d harap langsung sampai isu air pon menteri besar ko si gagap nie nk politikan ....

    ReplyDelete
  24. yeah rakyat-rakyat selangor marilah bagkit bersama..
    anda akan mempunyai penyelesaian masalah selepas PRU 13..
    so sekarang pandai-pandai lah pilih yang mana benar..
    jangan buat kesilapan yang sama lagi..
    ini adalah soal hidup korang sampai bila nak dibodohkan oleh khalid gagap lagi..
    oleh perti pembangkang lagi...

    ReplyDelete
  25. August 5, 2012 1:45 PM

    Apa PR dah buat untuk bgkitkan Selangor wahai anon?

    ReplyDelete
  26. apa guna nasihat dorang..
    rakyat selangor tetap sayangkan KHALID GAGAP..
    dorang suka minum air kotor..
    depa suka kata2 pembangkang yang manis dan kai putarbelit 2...
    cukup-cukup la wei tengoklah kebenaran...
    haila kuda kayu hampa

    ReplyDelete
  27. Undilah Khalid Gagap untuk kemarau di selangor!!
    yeahh!!

    ReplyDelete
  28. diminta rakyat2 selangor mengundi pakatan untuk PRU13 ni,jagan undi parti yg lain.
    sekarang baru masalah air,lepas PRU13 masalah letrik pulak.
    lepas tu masalah rumah dan macam2 lagi sampai rakyat merempat kat tepi jalan,walaupun dah merempat kat tepi jalan rakyat jgn lupa tuk terus menyokong dan mengundi pakatan.
    dasar penipu rakyat,bodoh punya khalid gagap.

    ReplyDelete
  29. khalid gagap dengan khinzir xde beza wa cakap sama lu,otak sama saja....masalah air pun si gagap ni x boleh nk handle,pastu de hati nk tawan putrajaya...lingkup malaysia wa cakap sama lu kalau pakatan ambik alih,br selangor pun rakyat dah merana...gagap ni celaka haramjadah punya manusia wa cakap sama lu,dia fikir perut sendiri saja

    ReplyDelete
  30. khalid gagap ni patut ditendang keluar dari selangor.
    apa gunanya dia pegang jawatan masalah air pon tak boleh nak settle kan.
    dia dapat kuasa untuk apa.untuk kepentingan diri sendiri.
    khalil gagap ni bukan sahaja gagap penipu besar pon.

    ReplyDelete
  31. inilah akibatnya kalau seronok
    sangat nak mengundi pembangkang.
    ambik korang,masalah air yang terjadi kat satu negeri pon tak boleh nak selesaikan.
    bayangkan kalau memerintah negara.
    apa akan pada malaysia.
    kompen hacuslah negara kita.

    ReplyDelete
  32. si khalid gagap ni suka mainkan politik yang kotor.
    melampau sangatlah,isu air bukan isu yang kecik lah.
    sanggup dia mempermainkan rakyat..
    perangai macam sial ja.

    ReplyDelete
  33. rkyt selangor sekalian diminta undilah lgi si pakatan haram tu di PRU13 nnt ye spya korg blh dijadikan lembu lgi oleh mereka selama2nya..!

    ReplyDelete
  34. mcm bodoh je pakatan nie tau.. bkn mcm tp mmg bodoh pun! pemimpin mcm nie mmg blh menghancurkan ngra!!
    isu pasal air di selangor pn blum slsai blh pulak si gagap tu nak lepaskan rafizi tu..itu pn dgn m'gunakn duit rkyt!
    ish mmg sial lh diorg nie..!

    ReplyDelete
  35. mari undi lg pakatan heram di pru13 nie...

    ReplyDelete
  36. tuk,optimalkan keja keja kat umno bahagian jenetra pru buatkann program yang sesuai ngan kehendak rakyat akar umbi,ramai ajk bahagian yang masih selamber nak buat keja,sg besar n sabak bernam perlu perhatian khas,system puak kat bahagian harulah dah buang jauh,statlah merapatkan barisan dan keja ihklas untuk kemenangan kawasan masing masing,salam.

    ReplyDelete
  37. hidup puak2 pakatan hnya menipu rkyat...
    isu air pn xdpt nk diselesaikan lg...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!